Home    2008-2009    Liga 1    Meciuri/Rezultate
Meci
Avancronica
Cronica
Foto
Video
Bilete
Forum
TV LIVE
   Cronica
   Etapa a XIII-a
 
online | vizualizari   
   Rapid - Gloria Buzau            
   Prost, dar eficient ...
by BADEa   

   Cu siguranta rapidistii s-au asteptat la mai mult, la mai multe goluri in meciul cu Gloria Buzau. Au fost momente in care credeam ca se joaca la o singura poarta, cea a buzoienilor. Rapidul a fortat, insa in zadar. Au reusit un gol spre finalul primei reprize, un gol cu mult noroc. Eu zic ca s-au multumit cu prea putin, iar jocul nu a fost din cele mai bune. Aseara vroiam sa vad un Rapid descatusat care sa aiba un moral excelent pentru meciul urmator, cel cu steaua. Imi pare rau pentru Herea, dar pe buna dreptate a meritat sa fie scos din prima repriza. Si-a batut joc de toate centrarile, de toate mingile pe care le-a avut la picior. Chiar daca inlocuitorul sau, Julio Cesar, a marcat singurul gol al partidei, sa stiti ca nu a facut mare lucru. Nu are viteza, iar in momentul decisiv greseste. Boya, rar s-a vazut in joc aseara, a stat mai mult in offside, iar cu un astfel de atacant nu stiu daca vom reusi multe in partida cu steaua. Nu-l vom avea nici pe Bozovic, insa pe teren va fi un simbol, un jucator la adresa caruia am numai cuvinte de lauda. Este cel care sta la Rapid de noua sezoane si foarte rar greseste. Este capitanul nostru, Vasile Maftei, cel care stie cum e Rapidul, il cunoaste si cu bune, dar si cu rele. A trecut prin multe partide contra stelistilor si ramane liderul de baza al echipei.

        Giulestiul a fost mai plin aseara, parca am vazut mai multa speranta pe chipurile suporterilor. Ca intotdeauna au fost acolo, cu fularele deasupra capului, cantand fantasticul nostru imn, desprins din poveste. S-au bucurat la gol, iar pe final au tremurat. Fara astfel de momente Rapidul, nu e Rapidul. S-a jucat slab, nervii au fost prezenti la fiecare atingere de balon. Oricum rezultatul spune totul. Chiar daca meciul a fost tratat cu superficialitate de jucatori, cele trei puncte atat de importante sunt in contul nostru. Daca duminica viitoare vom mai adauga inca trei puncte, lucrurile vor arata bine, iar criza se va evapora. La asta ar trebui sa contribuie si ''pseudo-patronii'', sa clafice odata pentru totdeauna situatia. Nu ar trebui sa-mi fac planuri pentru viitor si calcule. Trebuie sa ne gandim la lucruri mici si sa facem lucruri mari. Sa fim modesti si sa vorbim putin. Sunt sigura ca presa va incerca sa creeze multa presiune si sa scormoneasca declaratii care vor isca scandaluri inaintea confruntarii dintre RAPID si steaua.

        E bine ca ne-am redresat in clasament si mai spun ca cel mai important e faptul ca suntem alaturi de Rapid. Pasiunea noastra e covarsitoarea si trece peste toate greutatile.                      

        Tu, Rapidule, lupta pentru noi, pentru istoria si spiritul asta!