Home    2012-2013    EUROPA LEAGUE 2012-2013
+ Add

                                                                                                      

Meci
Stiri
Cronica
Foto
Video
Bilete
Calificative
LIVE DIGI SPORT
Forum
   Cronica | EUROPA LEAGUE
 
online | vizualizari   
   Tur 3 preliminar            
   Cronica meciului
   RAPID - SC Heerenveen 1-0
 
Stadionul National Arena din Bucuresti

Prima noapte magica pe National Arena


      Dupa esecul rasunator din tur (0-4) de la Heerenveen, am intrat pe fostul “Lia Manoliu” posac, pesimist si cu inima grea. Eram constient ca era practic imposibil de intors un asemenea scor, dar speram macar la o rabufnire de orgoliu din partea unor jucatori certati chiar si de cel care le plateste salariile.
RAPID
      De partea cealalta, fanii olandezilor erau relaxati, savurau un pahar de bere si admirau constructia impresionanta, dar care avea sa-i transforme pentru 90 de minute pe favoritii lor in simpli anonimi. Da, anonimi, pentru ca aseara, pe teren nu a existat decat o singura echipa. Iar aceea a fost Rapidul.

      Giulestenii au atacat din start, furibund, de parca aveau de recuperat doar un singur gol, nu patru. Revenirea lui Herea a fost de bun augur, decarul rapidist aratandu-si valoarea chiar daca nu mai evoluase intr-un meci oficial de mai bine de o luna. De altfel, mijlocul visiniilor a facut aseara diferenta. Teixeira (care in opinia mea este cel mai bun coordonator pe care l-a avut Rapidul in ultimii ani), Roman (si el intr-o excelenta dispozitie de joc), Grigorie si Herea i-au pus la respect pe Djuricic&co.

      Golul din penalty reusit de Herea a fost ca un Red Bull pentru rapidisti, care s-au napustit asupra portii lui Nordfeldt. Roman a prins o torpila care s-a dus fix in plasa portii, aruncand in aer peluza rapidista. Si era doar minutul 23. La 2-0, infloreau din nou sperantele….N-a fost insa de acord asistentul Florian Steuer, care a anulat eronat reusita mijlocasului pe motiv de ofsaid. Chiar si asa, olandezii tot nu s-au trezit din “pumni”. Grigorie, Surdu si iar Teixeira s-au jucat cu inimile spectatorilor si au ratat rand pe rand ocazia de a scrie istorie.

      Dupa pauza, asa cum era si de asteptat, giulestenii au terminat benzina. Adus drept un “puncheur” veritabil de la Brasov, Ilijoski si-a mai dat o data cu stangul in dreptul (dupa cum o facuse si in meciul de campionat cu Iasiul), Goga s-a zbatut mult, dar ineficient, iar Surdu a reusit, din nou, sa-i exaspereze pe suporterii rapidisti.
      Chiar daca s-a terminat doar 1-0, giulestenii au motive sa fie optimisti. Au reusit sa obtina prima victorie pe National Arena, un stadion care parea pana aseara blestemat pentru alb-visnii, iar jocul prestat de Bozo si compania ii da dreptul lui Nelutu Sabau sa le raspunda contestatarilor sai. Tehnicianul alb-visniilor are aproape doua saptamani la dispozitie sa-si revitalizeze jucatorii si sa puna la punct strategia pentru derby-ul cu Petrolul lui Rednic.

      by Herdelea

+ Add
voteaza RapidFans in Romanian Top 66