Bookmark and Share
Pagina de start a forumului Fc RAPID Oficial vedem totul in alb-visiniu RapidFans
Fc RAPID Oficial vedem totul in alb-visiniu RapidFans
FAQ FAQ    Căutare  Căutare   Membrii RapidFans  Membrii RapidFans   Grupuri  Grupuri
ÎnregistrareAutentificare RapidFans Rapid Ultimele discutii si noutatiPostări de la ultima vizităMesaje private


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect
 Consiliului de Administratie al SC FC RAPID SA « Subiectul anterior :: Subiectul următor » 
Autor Mesaj
Mircea
MesajTrimis: Joi 20 Noiembrie 2008 21:17:28    Titlul subiectului: Consiliului de Administratie al SC FC RAPID SA Răspunde cu citat (quote)

RapidFans ®®®®®
RapidFans ®®®®®

Data înscrierii: 12/Apr/2006
Mesaje: 3996
Locație / Oraș: aici

Comunicat Consiliu de Administratie
20 noiembrie 2008 - 16:48:34
SC Fotbal Club RAPID Bucuresti SA, B-dul Poligrafiei nr. 1C, et.1, birou 21, sector 1, Bucuresti Tel.:004021.668.7555: Fax: 004021.668.7588; RAPID@fcrapid.ro; www.fcrapid.ro

COMUNICAT DE PRESA al Consiliului de Administratie al SC FC RAPID SA

Avind in vedere acuzele repetate si nefondate ale actionarului principal al SC FC RAPID SA, dl. Copos Gheorghe, cu privire la modul de administrare a societatii in perioada 01.01.2008 – pina in prezent, in special cu privire la modul de gestionare a sumelor incasate, incearcandu-se, in mod tendentios, inducerea opiniei publice in eroare, suntem obligati sa facem urmatoarele precizari:

Consilul de Administratie al SC FC RAPID SA, format din 5 (cinci) membri, a fost numit de catre Adunarea Generala a Actionarilor SC FC RAPID SA, in care domnul Copos Gheorghe, impreuna cu firmele afiliate, detine peste 99% din capitalul social al societatii, fiind proprietarul de drept si de facto al acesteia.
Afirmatiile domnului Copos Gheorghe, potrivit carora din CA fac parte oameni ai domnului Fathi Taher, nu sunt relevante, intrucit toti membrii Consiliului de Administratie sunt oameni cu afaceri proprii, cu multa experienta in management, despre care nu se poate afirma ca sunt oamenii unei anumite persoane, fie domnul Fathi Taher, fie domnul Copos Gheorghe sau oricare alta persoana.
Deciziile Consiliului de Administratie se iau pe baza de vot individual si, ca atare, una sau doua persoane nu pot influenta decizia finala.
Consiliul de Administratie nu are cunostinta oficiala despre intelegerea dintre domnii Fathi Taher si Copos Gheorghe, privind tranzactia cu actiuni ale SC FC RAPID SA si, pe cale de consecinta, nicio prevedere a acestei intelegeri nu ii este opozabila.
Consiliul de Administratie a avut de gestionat un Buget de Venituri si Cheltuieli aprobat la data de 29 mai 2008 de catre Adunarea Generala a Actionarilor (respectiv domnul Copos Gheorghe), cu o pierdere planificata de 23.870.278 RON, echivalentul a 6.600.000 EURO. Deci, din start, actionarii SC FC RAPID SA au acceptat ca membrii Consiliului de Administratie al SC FC RAPID SA sa gestioneze un buget negativ.
Pentru desfasurarea activitatii, din lipsa de lichiditati, societatea a fost nevoita sa apeleze la credite bancare sau la finantari efectuate de catre alte persoane juridice sau fizice.
Intrucit, in declaratiile sale, domnul Copos Gheorghe face numerose acuzatii privind la modul de gestionare a sumelor incasate, suntem nevoiti a-i reaminti domnului Copos Gheorghe urmatoarele:
Utilizarea acestor sume s-a facut in conformitate cu prevederile legale si necesitatile de functionare a societatii.
Din sumele incasate in anul 2008 societatea a fost nevoita sa achite sume restante la bugetul de stat, credite si imprumuturi angajate de societate, aferente anilor 2006, 2007 si trim. I 2008 de peste 7.000.000 EURO, afectand astfel negativ situatia financiara a clubului in anul 2008.
Achizitiile unor jucatori si a antrenorului principal s-au facut numai cu aprobarea scrisa a domnului Copos Gheorghe, actionarul majoritar al societatii, Consiliul de Administratie nefacind altceva decat sa defintiveze formalitatile legale de punere in aplicare a acestor aprobari.
Drepturile banesti acordate unor jucatori, antrenorului principal si echipei sale tehnice au fost stabilite si aprobate in scris de catre domnul Copos Gheorghe, in calitate de actionar, rolul Consiliului de Administratie limitindu-se doar la aprobarea formalitatilor legale de angajare.
Drepturile banesti acordate jucatorilor sunt similare cu cele practicate de celelalte mari cluburi din Romania, iar performantele pe care le doresc actionarii de la SC FC RAPID SA nu pot fi realizate fara eforturi financiare.
Domnul Copos Gheorghe a fost informat tot timpul cu privire la activitatea clubului si a fost in cunostinta de cauza cu tot ceea ce s-a realizat in cadrul acestuia.
Situatia financiara delicata in care se afla in prezent SC FC RAPID SA este determinata de lipsa surselor financiare, intrucat:

Bancile nu finanteaza clubul deoarece SC FC RAPID SA nu are in patrimoniu niciun bun material cu care poate garanta un credit.
Sponsorii nu mai sunt interesati sa-si faca reclama si publicitate, motivind ca meciurile de fotbal nu mai sunt vizibile la posturile de TV cu acoperire nationala.
Alti finantatori nu mai sunt interesati, din lipsa de lichiditati cauzata de situatia financiara interna si internationala.
In perioada de activitate analizata, actionarii societatii au sustinut financiar activitatea clubului cand acesta a avut probleme de finantare.
In present, actionarii societatii inca nu s-au decis daca mai finanteaza clubul in continuare.
Consiliul de Administratie, pentru a diminua efectele lipsei surselor de finantare, a convocat Adunarea Generala a Actionarilor in data de 2 decembrie 2008, avand ca scop;

Majorarea capitalului social al SC FC RAPID SA prin conversia creantelor in actiuni si aport in numerar.
In cazul in care actionarii actuali nu sunt de acord sa participe la aceasta majorare, ei ar trebui sa permita altor persoane fizice sau juridice din afara societatii sa participe cu aport in numerar la majorarea capitalului social.


Prin declaratiile sale tendentioase, domnul Copos Gheorghe incearca sa se distanteze de problemele clubului si sa transfere raspunderea situatiei actuale a clubului pe umerii altora, cand, de fapt, domnia sa, in calitate de actionar majoritar, a participat efectiv la deciziile majore ale clubului. Daca RAPID ar fi pe primul loc in Liga 1 si ar fi existat in permanenta alti finantatori care sa asigure sursele de finantare ale clubului, probabil ca ar fi avut numai cuvinte de lauda cu privire la managementul acestuia.

Ii reamintim domnului Copos Gheorghe ca, la RAPID, “administratorii au facut munca patriotica” si nu au fost remunerati cu zeci de mii de euro, asa cum a declarat in presa. De altfel, in calitate de actionar, stie foarte bine ca a aprobat o indemnizatie de 1.000 euro pe luna, la care noi, administratorii, prin hotarare a Consiliului de Administratie, am renuntat. Nu stim la cate alte cluburi se mai intampla asa ceva.

Nu putem intelege de ce actionarul principal al societatii, in loc sa sprijine activitatea clubului, sa sustina jucatorii si antrenorii, sa fie constructiv in rezolvarea problemelor clubului, sa depuna toate eforturile pentru ca FC RAPID sa devina un pion important in viata fotbalistica interna si internationala, se distanteaza singur de clubul al carui proprietar este in prezent.

Am inteles, din declaratiile facute in presa, ca nu mai doreste sa fie proprietarul acestui club, dar, pana atunci, sa negi tot ce s-a facut bun, sa anulezi dorinta conducerii clubului de a deveni un invingator, este de neinteles. Pe buna dreptate, ne punem intrebarea: cum poti sa mai administrezi o societate in asemenea conditii?

Nu am dorit si nici nu dorim sa intram intr-o polemica cu domnul Copos Gheorghe, prin intermediul mass-media, dar suntem nevoiti, din cauza afirmatiilor sale denigratoare la adresa administratorilor societatii, afirmatii care ating, in mod incorrect, probitatea morala si profesionala a acestora.

Dorim, prin intermediul acestui comunicat de presa, sa multumim in mod public jucatorilor si antrenorilor, personalului clubului si conducerii executive, suporterilor, finantatorilor si sponsorilor care sunt alaturi de noi si alaturi de care incercam sa trecem peste greutatile financiare temporare existente. Multumim, de asemenea, reprezentantilor mass-media care au avut o pozitie echidistanta fata de unele declaratii negative, rugandu-i sa sprijine, in continuare, activitatea clubului RAPID. Tuturor, le transmitem asigurarea ca aceasta situatie neplacuta va avea totusi un final fericit.

Acesta este primul si ultimul comunicat de presa al Consiliului de Administratie cu privire la tot ceea ce s-a vehiculat in presa, intrucit consideram ca problemele majore ale clubului nu se rezolva pe aceasta cale si, in plus, nici nu ne dorim o publicitate artificiala.


Bucuresti….2008

In numele membrilor Consiliului de Administratie al SC FC RAPID SA

Presedinte
Toma Constantin

http://www.fcrapid.ro/stire.php?id=13136
_________________
RAPID - site neoficial|http://FCRB.ro|

+ 11 septembrie 2007 +
Sus
Vezi profilul rapidistului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Lacra
MesajTrimis: Joi 20 Noiembrie 2008 23:02:59    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Granata Girls
Granata Girls

Data înscrierii: 12/Apr/2006
Mesaje: 2642
Locație / Oraș: la 10 min de stadion

cum ziceam si cum o sa zic mereu......muuuuie copos
_________________
copos
Sus
Vezi profilul rapidistului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Pagina 1 din 1




Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group | Varianta în limba română: Romanian phpBB online community
Advertising


 
Aici poate fi reclama ta! ... email: rapidfans@gmail.com | Aici poate fi reclama ta! ... email: rapidfans@gmail.com | Aici poate fi reclama ta! ... email: rapidfans@gmail.com