Avancronica RAPID - jiul stelisani
Sambata 5 august 2006 ora 19:00 stadion " ASTRA " Ploiesti


Petrosani - Bucuresti si retur ...
in suflet doar RAPID


      Urmeaza meciul cu Jiul Petrosani, prin urmare trebuie neaparat sa ne luam revansa pentru ca avem si noi mandria noastra, jucatori si suporteri laolalta. In ultimul meci din campionatul trecut am mers in << Vale >> gandindu-ne la doua variante: castigam + pierde Steaua = sarbatorim titlul sau plecam dezamagiti cu inca un campionat furat de ghencisti. Din pacate a fost mult mai rau, ne aducem aminte cu totii de nenumaratele cartonase galbene, de eliminarile jucatorilor nostri si, in final, de pierderea meciului la masa verde. Jucatorii nostri au cedat nervos, eu una nu ii mai vazusem niciodata sa se comporte asa. Nu aveai cum sa stai calm cand in jurul tau vedeai numai ros-albastru. In Petrosani mai exista foarte putini suporteri ai echipei locale. Pentru marea majoritate, un meci al Jiului, este un bun prilej de a-si etala copiile nereusite ale tricourilor ros-albastre cumparate din targ cu 30 lei .
      Fiind din Petrosani, nu pot sa uit ca prima data am fost pe stadion la meciurile Jiului. Atunci juca in B, alte timpuri, alti oameni. Acum, incepand cu Simota – un miner care “s-a ajuns” – si terminand cu suporterul de rand, toti au devenit niste sclavi ai oierului. Cea mai penibila faza pe care mi-o amintesc din meciul Jiul - Steaua (din campionatul trecut), este intampinarea oficialilor stelisti cu sarmale, paine si sare. Taranisme din astea nu sunt acceptate in fotbalul modern, spre care incercam cu disperare sa ne indreptam!
      Oare care era deznodamantul Supercupei daca Coman era titular ? Intrebarea asta ma va urmari mult timp de acum inainte. Danut, in meciul asta ai sansa sa te razbuni si, te rog, razbuna-ne si pe noi, suporterii, care am fost la Petrosani si am fost umiliti de niste sclavi !
      Ne dorim ca atacul nostru sa incerce sa finalizeze ocaziile pe care le are. Nu credeam ca voi ajunge sa spun asta, dar cred ca Zicu ar trebui sa fie titular sau macar sa fie introdus la inceputul reprizei a II-a. Chiar daca e in urma cu antrenamentele, tot se intelege mai bine cu Buga in atac decat Griffiths.
      Din pacate, in meciul cu Pandurii am observat ca si la mijloc am inceput sa scartaim serios. Badoi nu mai centreaza cum o facea candva, Kara nu mai dribleaza ca sezonul trecut, iar Grigore si R.Stancu nu m-au impresionat cu nimic in meciul ala.
      Cum a declarat si Razvan dupa meciul de la Tg-Jiu, nu se mai vede pic de omogenitate in echipa noastra. Stiu ca trebuie sa avem rabdare, dar totusi campionatul a inceput si nimeni nu are rabdare cu noi cand vine vorba de punctele pierdute.
      Din pacate, ne vom intalni pe stadionul Astrei din Ploiesti, stadionul din Giulesti fiind suspendat o etapa, din cauza ofenselor aduse de suporterii rapidisti lui Siman. Acum, cam am avea nevoie de Siman sa fie de acord cu transferul unor jucatori de la Sportu. Pentru a << n >> oara , roata s-a invartit si ne-am dat seama ca am procedat gresit. Inca mai speram ca gradul de rudenie (nas-fin) dintre Copos si Siman sa isi spuna cuvantul. Avem nevoie disperata de jucatori !
      Este frustrant sa vezi ca in toata perioada de transferuri ai fost in stare sa faci 3 transferuri (si alea cu scandal). Zicu + Griffiths + Sapunarul ? Nico + Moldo + Pancu ! Nu avem ce face acum, decat sa ne rugam ca macar 3 jucatori de la Sportul vor fi adusi la noi, sau macar daca nu vor fi adusi la noi nu vor fi transferati la echipa de langa cimitir…Este buna vorba aia cu << Speranta moare ultima >>, la noi rapidistii avem norocul ca nu moare niciodata.
     
      DarkLady^ 2 august 2006
     
      "Amintirile ma rascolesc" este refrenul la moda in aceste zile in Giulesti. Si de ce spun asta? Nu doar pentru ca in potcoava Giulestiului, trecutul si viitorul si-au pus mereu amprenta puternica asupra prezentului. Ci si pentru alte motive, mult mai prozaice.
      De exemplu, pentru ca ranile din razboaiele ultimelor etape ale campionatului trecut inca mai supureaza si impiedica iesirea din convalescenta a baietilor lui Razvan. Dupa ce ca "macelul" din ultima etapa de la Petrosani a condus ca supendarile lui Coman (care va juca sambata) si Constantin (care mai sta o etapa), iata ca si refularile noastre din meciul cu Sportul din etapa 29 in urma prestatiei jenante a majoritatii studentilor din meciul Sportul-steaua isi arata coltii in noul campionat care tocmai a inceput, in urma suspendarii terenului propriu pentru o etapa.
      Aceasta suspendare face ca sa jucam meciul din etapa a 2-a la Ploiesti, in loc sa umplem gradenele dragului nostru Giulesti. Dar, aceasta deplasare "acasa" la Ploiesti imi aduce, ca de fiecare data, amintirea "citita" nu "traita" a serii si noptii de 11 iunie 1967, a fluxului alb-violet ce a cucerit soseaua Ploiesti-Bucuresti, dupa ce am castigat primul titlu pe stadionul Ilie Oana (antrenorul Petrolului din acea vreme).
      Plecarile lui Pancu, Niculae si Moldovan nu au putut fi acoperite decat intr-o mica masura de venirile lui Griffiths, Sapunaru si Zicu, astfel ca greul va cadea pe umerii lui Razvan. Acesta si-a usurat sarcina reusind sa-l convinga in aceste zile pe Moldo sa revina la echipa. Totusi el este cel care va trebui sa recoaca acest aluat care dospeste un Grant pentru ca prajitura sa poata fi oferita cu mandrie din galantarul patiseriilor lui Copos intregii Europe.
      Primul prilej, sambata cu Jiul, o revansa pentru Razvan, pentru jucatori si pentru noi, suporterii, cei care a trebuit sa traim la Petrosani, sprijinindu-ne unul pe altul, bucuria nedisimulata a gazdelor, din teren si din tribune, pentru rusinoasa castigare a campionatului de echipa ros-albastra."
     
      Un Anonim 4 august 2006


Echipa RapidFans.RO

 
      
 
     
SITE dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...