RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: Marti 10 aprilie 2007

FC RAPID

      S-au spart ghinioanele: 2-1 cu FC Argeș, în Trivale

      După două piedici pe care si le-a pus singură, la Vaslui si cu Steaua, în Giulesti, echipa rapidistă a spart ghinioanele si a reluat sirul victoriilor in deplasare, unde nu mai câștigase din luna noiembrie a anului trecut (3-0 la Piatra Neamt). N-a fost însă simplu, pentru că, aproape obsedant de acum, piteștenii au marcat, imediat după pauză, la prima actiune mai periculoasa, de poarta (Tănasă, min. 50, după acțiunea lui Bălțoi, pe partea stângă). Anterior, în prima parte, rapidiștii evoluaseră parcă fără determinare, suferind la transversala tintita de Tames, din afara careului (min. 24, dupa o gafa a lui I. Stancu), dar si la penaltyul ratat de Ganea (min. 36, dupa faultul lui M. Stan asupra Perja). Lui Buga i se anulase un gol valabil (min. 23), pentru un ofsaid vazut doar de asistentul Cr. Nica, iar Moldovan fusese blocat de interventia salvatoare a lui Hotoboc.
      Paradoxal, golul lui Tănasă i-a înrăit pe rapidisti, care au reacționat imediat. Buga i-a așezat o minge de gol, la 16 m, lui Măldărășanu și șutul violent al acestuia s-a dus sub transversală, egalând venind după numai șase minute. După alte câteva zeci de secunde, Dică a fost faultat în careu de Tănasă și rapidiștii au primit un al doilea penalty, de data aceasta transformat impecabil de tânărul Grigore (min. 59). A fost pentru a doua oară în acest campionat, după jocul cu Farul, din tur, în care Rapid a reușit sa întoarcă un rezultat nefavorabil, atunci giuleștenii revenind de la 0-1 și 1-2.
      În concluzie, a fost un meci cu aproape de toate - goluri anulate aiurea, o eliminare, a lui Cruceru, în min. 60, mai multe ocazii, un penalty ratat și o răsturnare de scor în doar nouă minute - grație căruia giuleștenii (la a treia victorie consecutivă înaintea Paștelui) revin în lupta pentru locul doi, egalând-o în clasament pe Steaua. Pe "umflata" echipă din Ghencea n-a mai ținut-o norocul chior din partida de acum o săptămână, din Giulești, și și-a arătat adevărată față în confruntarea cu Dinamo. Asta, în vreme ce învinsa Rapidului, FC Argeș, se pregătește de matineele eșalonului secund.
     
      FC Argeș: Hotoboc - M. Stan, Chița, Milosevic, Poienaru - Tames (57 Ad. Ionescu), Cruceru - Prepeliță/cpt. (64 Schumacher), Tănasă, Bălțoi - Mitrovic (64 Năstăsie). Antrenor Dorinel Munteanu
     
      Rapid: Coman - M. Constantin, Maftei/cpt., Rada - I. Stancu (52 Grigore), Dică, Măldărășanu,, Perjă - V. Moldovan (73 Săpunaru), Buga - Ganea (89 R. Stancu). Antrenor Răzvan Lucescu
     
      Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova)
     
     
ProSport.RO

      Injurat de Penescu

      Nervos din cauza unui penalty acordat împotriva echipei sale, Cornel Penescu l-a jignit ca la usa cortului pe patronul giulestenilor, George Copos.
      Partida de sâmbata din Trivale, dintre FC Arges si Rapid, a avut toate ingredientele unui joc spectaculos. Goluri anulate, penalty-uri contestate, fotbalisti eliminati, dueluri la limita pe teren, dar si la "oficiala".
      Patronul Argesului, Cornel Penescu (foto stânga), a parut destins la începutul meciului, în timp ce George Copos (foto dreapta) a refuzat sa ia loc la tribuna oficiala, preferând sa urmareasca evolutia elevilor lui Lucescu jr din rândul micutilor de la Centrul de Plasament de pe strada Crinului din Pitesti. Minutul 35, penalty pentru giulesteni. Penescu "ia foc" la oficiala. "MUIE Copos, futu-te în gura! Hotu'! Hotu'!", a rabufnit boss-ul celor de la PIC, în timp ce si restul spectatorilor pitesteni îi reprosau fostului vicepremier ca a "umblat" la arbitri. La final, Penescu si-a recunoscut greseala, dar a continuat sa-l acuze pe Coltescu. "La suparare, nu te mai poti controla. Dar, de la gestul meu pâna la ce mi-a facut acest arbitru... E diferenta mare. Daca jucau astazi cu Real Madrid, tot ei câstigau, la cum a arbitrat Coltescu. Milioanele care vin de la Liga Campionilor dau totul peste cap!", a tunat Penescu.
      Acesta a recunoscut apoi ca a vrut la un moment dat sa scoata echipa de pe teren. "Am avut tendinta sa-mi retrag jucatorii de pe teren doar ca mi-au spus niste apropiati sa n-o fac pentru ca oricum pierd si ma suspenda si pe mine, si pe ei", a încheiat nervos patronul pitestenilor.
      Cel putin ciudat a parut si gestul lui Copos la golul lui Tanasa, patronul giulestenilor, care e totodata si senator de Arges, ridicându-se în picioare si aplaudând. N-a facut-o însa si la reusitele elevilor lui Razvan Lucescu, care l-au lasat fara reactie.
     
     
      "N-au dat de greu"

      Razvan Lucescu este de parere ca cei de la CFR Cluj au avut un program mai lejer pâna în prezent, iar lupta pentru locul doi nu e deloc încheiata.
      Rapidistii au învins în deplasare la Pitesti si se gândesc din nou la locul doi, ce permite participarea în preliminariile Ligii Campionilor.
      Victoria dinamovistilor în Ghencea i-a ajutat indirect pe giulesteni, ale caror sperante se cam stinsesera dupa ce Steaua câstigase acum doua etape chiar în fieful alb-visiniilor. Razvan Lucescu pare sa nu se fi îngrijorat de distanta de cinci puncte care desparte echipa sa de locul doi ocupat de clujeni. Ba chiar crede ca formatia lui Bergodi poate pierde în etapele care au mai ramas de disputat avantajul pe care îl are pentru ca "greul abia acum începe pentru CFR Cluj". Intr-adevar, daca ne uitam pe programul pe care îl au ardelenii în continuare se poate spune ca avansul de cinci puncte nu este tocmai suficient atunci când vei întâlni cele trei formatii grele ale campionatului, Dinamo, Rapid si Steaua. Clujenii vor da piept cu ros-albastrii peste numai doua etape, în tur bucurestenii învingând cu 4-2. Apoi, în etapa a 30-a, "feroviarii" lui Bergodi vor juca în compania Rapidului, formatie în fata careia au pierdut în tur cu 1-3.
      Avantajul ardelenilor ar fi ca aceste meciuri decisive cu principalele contracandidate la locul doi se disputa la Cluj. Dar nu trebuie neglijata nici deplasarea pe care CFR-ul o va face la Dinamo.
      Lupta pentru locul doi este în continuare deschisa, meciurile directe între cele trei formatii care si-au propus acest obiectiv urmând sa fie cele mai importante.
      Este un succes foarte important pe care l-am obtinut la Pitesti si care a venit dupa doua meciuri care ne-au zdruncinat. Cu tot respectul pentru clujeni, greul abia acum începe pentru ei.
      Razvan Lucescu, antrenor Rapid
     
rapidisti.ro

gsp.ro

spt.ro

fanatik.ro

onlinesport.ro

      Rapid - Dinamo, pe stadionul National

      Oficialii Rapidului au ajuns la o intelegere cu cei ai lui Dinamo pentru ca meciul direct, programat saptamana viitoare, sa se desfasoare pe stadionul National din Complexul Lia Manoliu, informeaza Realitatea TV.
     
Evenimentul Zilei

Libertatea

      Injuraturi intre oficiali

      Doua goluri anulate aiurea, unul Argesului, celalalt Rapidului, si doua penalty-uri acordate giulestenilor au sporit tensiunea la Pitesti. Iritat de arbitraj, patronul Penescu l-a injurat cu foc pe George Copos.
      Argesului i-a fost refuzata deschiderea scorului in minutul 14, cand Baltoi l-a executat pe Coman, dar a fost semnalizat eronat in ofsaid. Apoi, o pasa a lui Moldovan catre Buga a fost transformata in gol de ultimul, insa fanionul ridicat eronat de la margine a amanat deschiderea scorului. 0-0 a ramas si dupa penalty-ul ratat de Ganea (35), acordat de arbitrul Coltescu dupa un duel Mircea Stan - Perja. Partea secunda a fost si mai nebuna. Argesul a preluat conducerea prin Tanasa (50), dupa o faza creata de Baltoi, dar egalarea a venit aproape instantaneu, dupa executia de efect a lui Maldarasanu (53).
     
      Penescu l-a facut "cu ou si cu otet" pe Copos

      Giulestenii au mai primit un penalty (57), cand Emil Dica a fost agatat in careu, transformat de nou-intratul N. Grigore. Eliminarea lui Cruceru (61), pentru cumul de cartonase galbene, a inchis meciul, dar l-a infuriat pe patronul gazdelor, Cornel Penescu.
      Acesta a fost surprins de camerele televiziunilor injurandu-l ca la usa cortului pe omologul sau, George Copos, aflat cateva randuri mai jos la tribuna oficiala. La final, Penescu a incercat sa se scuze. 'Ce i-am zis eu lui Copos e nimic fata de ce ne-a facut noua arbitrul Coltescu'.
      De partea cealalta, Razvan Lucescu a considerat vital succesul Rapidului la Pitesti. 'E o victorie extrem de importanta, care vine dupa doua momente extrem de dificile, egalul cu Vasluiul si infrangerea cu Steaua. E mai putin important cum am jucat, e bine ca ne-am atins scopul si am luat cele trei puncte. Asa am parte de un Paste daca nu fericit, macar linistit'. Intr-adevar, Rapidul a egalat pe Steaua in clasament, facand uitata infrangerea din Giulesti.
     
      FC Arges 1 : 2 Rapid

      1.Hotoboc 5
      15. M. Stan 5
      5. Chita 5
      27. Milosevici 5
      2. I. Poenaru 5
      10. Prepelita 5
      28. Tames 5
      25. Cruceru 4
      9. Baltoi 5
      26. Mitrovici 4
      19. C. Tanasa 6
      Antrenor: Dorinel Munteanu
      Schimbari: Tames (57 Badila 5), Prepelita (64 Nastasie 5), Mitrovici (64 Schumacher 5).
     
     
      1. D. Coman 6
      23. M. Constantin 5
      24. V. Maftei 6
      6. I. Rada 6
      5. I. Stancu 5
      13. E. Dica 6
      17. Maldarasanu 7
      14. Perja 6
      99. V. Moldovan 6
      19. I. Ganea 5,5
      29. Buga 5
      Antrenor: Razvan Lucescu
      Schimbari: I. Stancu (51 N. Grigore 7), V. Moldovan (73 Sapunaru 6), I. Ganea (84 R. Stancu).
     
      Au arbitrat: Sebastian Coltescu (Craiova) 5,5 - Cristian Nica (Ploiesti) 4, Claudiu Tripa (Arad) 4.
      Au marcat: C. Tanasa (50) / Maldarasanu (53), N. Grigore (57-pen).
      Cartonas rosu: Cruceru (61)
     
Gandul

      Patronul Penescu i-a transmis si prin vorbe lui Copos ce i-a aratat cu degetul

      Patronul echipei FC Arges, Cornel Penescu, l-a injurat si i-a aratat degetul mijlociu finantatorului Rapidului, George Copos, in timpul partidei castigate de giulesteni cu 2-1. Faza s-a petrecut dupa ce Ionel Ganea a ratat o lovitura de la 11 metri, patronul pitestean rabufnind la adresa lui Copos, pe care l-a acuzat apoi ca l-a mituit pe arbitrul Coltescu. "La un moment dat, am vrut sa scot echipa de pe teren, pentru ca ce a a facut Coltescu a depasit orice bun-simt. A acordat doua penaltiuri care nu au fost, ne-a anulat un gol valabil si l-a eliminat usor pe Cruceru. Mai mult de atat ce putea face un arbitru ca sa ne fure? Eu inteleg ca miza de sase milioane de euro pe care o are participarea in Liga Campionilor este foarte importanta, dar asta nu inseamna ca noi, o echipa mai mica, aflata la retrogradare, trebuie sa fim furati", a spus Penescu dupa meci.
     
      Atat pitestenilor, cat si Rapidului le-au fost anulate eronat cate un gol in meciul de sambata, giulestenii beneficiind insa de doua lovituri de la 11 metri, ultima fiind transformata de Nicolae Grigore, care a stabilit si scorul de 2-1. Cruceru a fost eliminat pentru primirea a doua cartonase galbene. (D.R.)
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...