RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: Miercuri 11 aprilie 2007

   
FC RAPID

      Rapid - Dinamo, pe Stadionul Național din Capitală

      Liga Profesionistă de Fotbal a confirmat astăzi, în mod oficial, faptul că partida din etapa a 27-a, dintre Rapid și Dinamo, programată pe data de 22 aprilie, de la ora 20:00, va avea loc pe Stadionul Național din Complexul Sportiv "Lia Manoliu".
      Programarea a fost posibilă și datorită acceptului clubului Dinamo, care nu va fi obligat, astfel, conform regulamentului, să efectueze o deplasare mai lungă decât cea inițială.
      Aceasta va fi prima dintre cele trei etape de suspendare dictate împotriva terenului Rapidului, după incidentele de la jocul cu Steaua.
      O sancțiune care, în mod normal, ar trebui aplicată și în cazul Stelei, în urma partidei pierdute cu Dinamo, la care s-au petrecut fapte mult mai grave decât cele înregistrate în Giulești.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      "Trei terenuri vișinii"

      Mâine, de la ora 11:00, la baza sa de pregătire de la Străulești, clubul Rapid organizează prezentarea oficială a uneia dintre cele mai moderne baze de pregătire din România, pentru copii și juniori. Având de acum la dispoziție trei terenuri gazonate impecabil, pe care se vor pregăti și vor evolua în jocuri oficiale, copiii și juniorii Rapidului au motive îndreptățite să spere că vor ajunge cândva să îmbrace tricoul alb-vișiniu al formației de seniori, purtat de atâtea nume mari ale fotbalului nostru.
     
      Și, pentru că tot se vor pregăti de acum în vecinătatea echipei mari, la inaugurarea celor "trei terenuri vișinii" vor lua parte și câteva dintre vedetele actuale ale Rapidului, Dani Coman, Viorel Moldovan, Ionel Ganea sau Costin Lazăr, dar și tehnicianul "alb-vișiniilor", Răzvan Lucescu, ca și principalul acționar al clubului, George Copos.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      "Bîrna și paiul" domnului Penescu

      FC Rapid dezavuează în mod public reacțiile domnului Cornel Penescu, imortalizate de camerele de televiziune cu ocazia partidei dintre FC Argeș și Rapid, disputată în ziua de 7 aprilie 2007, la Pitești. Că domnul Penescu a ales să facă acel circ de prost gust cu trimitere directă la domnul George Copos (culmea, unul dintre sponsorii grupării din Trivale!), care ține până la urmă de educație, e problema personală a finanțatorului argeșean. Dar acuzațiile aberante aduse arbitrajului, acuzații care lezează și imaginea clubului Rapid, nu pot fi tolerate.
     
      Poate că n-ar trebui să mai mire atitudinea domnului Penescu, pe care, la fiecare meci, "îl fură arbitrii", indiferent de modul în care evoluează echipa domniei sale. Avem însă impresia că oamenii din anturajul domniei sale îl îndreaptă către o pistă falsă, demonstrată și de acest ciudat "autodenunț" referitor la sumele pe care le-ar fi oferit arbitrilor.
     
      Nu arbitrii câștigă sau pierd meciurile, deși anumite decizii ale acestora pot influența desfășurarea unor jocuri. Așa cum - între paranteze fie spus - putea să se întâmple în această partidă de la Pitești, în care echipei noastre i-a fost anulat un gol perfect valabil. Să fie însă convins că Rapid nu a practicat și nu va practica metodele invocate de domnul Penescu, a cărui supărare este de înțeles până la un punct. Poate că implicarea domniei sale în fotbal a fost generată de intenții lăudabile și dezamăgirea este, în consecință, mare acum, dar eforturile și acuzațiile sale trebuie lansate în cu totul alte direcții. Merită recitit, credem noi, proverbul cu "bârna și paiul"...
     
ProSport.RO

      Razvan Lucescu, la meciul 100 în prima liga

      Partida contra celor de la FC Arges Pitesti, câstigata cu 2-1 de giulesteni, a reprezentat totodata si partida cu numarul 100 a lui Razvan Lucescu în calitate de antrenor principal în Liga I.
      Prima echipă antrenata de Lucescu junior a fost FC Brasov, în primele sase luni ale anului 2004, dupa care a preluat destinele clubului din Grant. In total, Razvan Lucescu are 120 de partide ca antrenor al Rapidului în toate competitiile si alte 15 ca tehnician al "Steagului".
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Dani Coman: "Copos trebuie sa fie ca un tata pentru noi"

      Desi a fost criticat de patron în urma gafei din meciul cu Steaua, Dani Coman sustine ca echipa are nevoie ca George Copos sa-i fie alaturi pentru ca împreuna sa-si îndeplinească obiectivele. Intrebat daca ar fi preferat ca patronul sa-i spuna în fata ce l-a deranjat, decât sa apara în public, Coman a raspuns : "Nu mai contează ce preferam eu. A spus ce a spus si gata! Dar domnul Copos trebuie să fie ca un tată pentru noi, în toate momentele"
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Opt jucatori vor parasi Giulestiul
     
      Odata cu plecarea lui Razvan Lucescu , Rapid ar putea pierde si opt jucatori mai mult sau mai putin importanti. Danut Coman, Danut Perja, Viorel Moldovan, Ianis Zicu, Marius Maldarasanu, Ionut Stancu, Lucian Burdujan si Mihai Minca sunt fotbalistii care se vor desparti de echipa din Grant...
     
rapidisti.ro

      Dani Coman:
"Nu sînt nici robot, nu sunt nici Dumnezeu, sunt doar Dani Coman"


      Dani Coman a acceptat să vorbească pentru Fanatik despre clipele grele pe care le-a trăit la partida pierdută de echipa sa în fața Stelei, 2-3, când câțiva suporteri l-au înjurat pe titularul buturilor rapidiste. Coman spune că nu e hotărât să plece de la Rapid în vară și că va lua o decizie atunci:
     
      "Mi-e și greu să-mi amintesc ce a fost în sufletul meu atunci. Parcă s-a rupt ceva în mine. A fost pentru prima oară de când sunt la Rapid când fanii m-au înjurat. Nici ție nu ți-ar face plăcere dacă ai fi înjurat, dar trebuie să trec și peste asta.
     
      Nu am spus clar că voi pleca de la Rapid în vară. O să vedem atunci ce o să fac. Deocamdată vreau să mă liniștesc, să apăr bine și să-i fac pe acei suporteri care m-au înjurat să le pară rău că au făcut-o.
     
      Eu nu am răspuns la nici un apel care să mă amenințe și să mă înjure. Fanii trebuie să înțeleagă că sînt un om ca oricare altul, cu două mâini și două picioare. Nu sînt nici robot, nu sînt nici Dumnezeu, sînt doar Dani Coman.
     
      Niciodată nu-mi va părea rău că am jucat la Rapid. A fost alegerea mea și am trăit clipe foarte frumoase la această echipă.
     
      Nu am avut nici o ceartă cu fanii la ProRapid. Să nu credeți acum că Rapidul este Kosovo! Nici pe departe. Regret încă o dată că m-au înjurat unii și s-au comportat urât, dar timpul nu mai poate fi dat înapoi."
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Coman crede că a avut ghinion în meciul cu Steaua, când a gafat la golul doi al roș-albaștrilor, declarând pentru Fanatik că urmează meciuri importante pentru Rapid și nu este totul pierdut din cauza înfrângerii în fața grupării din Ghencea.
     
      "Poate eu sînt puțin subiectiv, dar cred că nu am comis-o în meciul cu Steaua! Eu consider că am avut doar ghinion. Se putea ca mingea aceea pe care am lovit-o greșit să nu ajungă la Vali Badea, ci în altă parte și să nu mai marcheze Steaua al doilea gol. Balonul se putea duce în lateral sau în aut, sau în terenul lor, of.. Încerc să trec peste acel meci, nu este ușor, dar voi trece. Mai avem partide importante și încă nu s-a terminat totul."
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Lupu despre Ganea:
"Cînd esti prieten cu patronul, nu prea-ti mai arde sa joci fotbal"
      Fostul rapidist Danut Lupu crede ca achizitionarea lui Ionel Ganea a fost o greseala: "Ganezul pune presiune pe coechipierii sai, ceea ce lor nu le convine. Ce credeti, ca celorlalti jucatori le convine sa cîstige 60.000 de dolari pe an, iar Ganea sa aiba peste 300.000? Oricum, Ganea nu mai e atacantul de la Dinamo. În Giulesti, a dat contra Stelei un gol norocos, pe care l-ar fi dat si tata. Asa e cînd esti prieten cu patronul, nu prea-ti mai arde sa joci fotbal!".
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Zicu, se simtea rau înca de la meciul cu Steaua!
      Varicela lui Zicu a cedat usor si el ar putea reintra la meciul de sîmbata cu Farul. Ianis Zicu ar putea fi surpiza Rapidului sîmbata, la Constanta. Atacantul rapidist fusese diagnosticat dupa derbyul cu Steaua cu varicela, dar ieri a reluat antrenamentele. Zicu a facut o forma usoara de varsat de vînt.
      A si reactionat bine la medicamente, astfel încît de luni s-a prezentat la programul echipei, la Pro Rapid. Zicu a fost supravegheat îndeaproape de echipa medicala a Rapidului pe tot parcursul saptamînii trecute si era bucuros ca plagile care apar la o astfel de boala au cedat foarte repede.
      Ca sa poata fi pe teren la meciul cu Farul el trebuie sa recupereze antrenamentele pierdute zilele acestea. În schimb, Ionut Mazilu, care a suferit o întindere la inghinalii piciorului drept cu cîteva minute înaintea derbyului cu Steaua, nu va fi apt de joc cu Farul.
      Zicu avea o stare proasta înca de la meciul cu Steaua, boala debutînd a doua zi
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Chiacu: "Dolha e îngerul Wislei!"
      Titular indiscutabil al nationalei de tineret a României, Hristu Chiacu a fost uitat de antrenorul din Cracovia pe banca de rezerve si nu stie daca vrea sa mai ramâna în Polonia.
      Nepot al fostului impresar Giovani Becali, Hristu Chiacu s-a transferat de la FC National la Wisla la începutul acestui sezon, dupa ce a ratat un transfer la Dinamo. E titular la tineretul României, însa la Wisla lucrurile stau altfel. A fost dorit la polonezi de Dan Petrescu, care si-a dat demisia ulterior dupa neîntelegeri cu patronul gruparii din Cracovia.
      Noul antrenor, Dragomir Okuka, îl ignora si fostul "bancar" nu stie daca vrea sa mai continue la Wisla. Chiacu marturiseste ca a ramas cu satisfactia de a fi marcat unicul gol al meciului câstigat de polonezi cu FC Sevilla (1-0), la centenarul clubului din Cracovia, acum pe locul 5, la 10 puncte de liderul Belchatow.
      "Dolha se descurca mai bine, a reusit sa învete ceva poloneza. Îi merge foarte bine acum, chiar a terminat pe locul doi în sondajul pentru cel mai bun portar din Polonia. A facut un meci senzational la meciul de centenar, cu FC Sevilla, si de atunci nimeni nu l-a mai scos din poarta. A ajutat echipa în momente foarte grele. Se poate spune ca e îngerul Wislei", a spus Chiacu pentru Adevarul despre colegul lui de la Wisa si fostul portar rapidist.
     
gsp.ro

      Joaca?

      Varicela lui Zicu a cedat usor si el ar putea reintra la meciul de sîmbata cu Farul. Ianis Zicu ar putea fi surpiza Rapidului sîmbata, la Constanta.
      Atacantul rapidist fusese diagnosticat dupa derbyul cu Steaua cu varicela, dar ieri a reluat antrenamentele. Zicu a facut o forma usoara de varsat de vînt.
      A si reactionat bine la medicamente, astfel încît de luni s-a prezentat la programul echipei, la Pro Rapid. Zicu a fost supravegheat îndeaproape de echipa medicala a Rapidului pe tot parcursul saptamînii trecute si era bucuros ca plagile care apar la o astfel de boala au cedat foarte repede. Ca sa poata fi pe teren la meciul cu Farul el trebuie sa recupereze antrenamentele pierdute zilele acestea.
      În schimb, Ionut Mazilu, care a suferit o întindere la inghinalii piciorului drept cu cîteva minute înaintea derbyului cu Steaua, nu va fi apt de joc cu Farul.
     
spt.ro
    "Unde e Ganea?"
      George Copos nu-l mai recunoaste pe Ionel Ganea, atacantul care facea furori in tur, la Dinamo, reprosindu-i acestuia lipsa determinarii si agresivitatii in joc. In schimb, finantatorul feroviarilor a fost impresionat de atitudinea lui Moldovan si a lui Nicolae Grigore, cel care a adus ultima victorie a Rapidului. Patronul giulestenilor spune ca s-a bucurat la golul gazdelor, obligat de mediul ostil in care se afla.
      Sport Total: A fost Rapid ajutat de arbitri, la Pitesti?
      George Copos: Asistentii au gresit foarte mult, intr-adevar, si au anulat doua goluri perfect valabile, unul pentru noi si unul pentru argeseni, dar centralul este unul dintrei cei mai buni arbitri de pe continent si a aratat mult profesionalism.
     
      E adevarat ca v-ati bucurat la golul gazdelor?
      Era o tribuna incitata la violenta. Ce puteam sa fac? Am fost silit de circumstante sa ma bucur. Erau si copii de la un centru de plasamant in jurul meu si nici lor nu le-a placut. Au spus ca n-au mai vazut oameni atit de rai pe un stadion.
     
      Ganea nu mai are acelasi randament ca in Stefan cel Mare.
      Nu mai e deloc atacantul pe care l-am luat de la Dinamo. M-a dezamagit si acum, cu FC Arges. Nu mai are determinarea, dorinta de victorie si agresivitatea care altadata il defineau. S-a vazut si din felul in care a executat penalty-ul: fara forta si fara prea multa convingere.
     
      De ce credeti ca se intimpla asa?
      Nu-mi dau seama, intrebati-l pe el. Ma uit la el si la Moldovan, doi fotbalisti cu atita experienta si profesionalism, dar cu atitudini diferite in aceasta partida. Sper ca Ionel Ganea sa-si revina cit mai repede, pentru ca ne asteapta multe meciuri dificile de acum incolo.
     
      Ati remarcat pe cineva?
      Au fost mai multi care au evoluat bine, dar mi-a placut in mod deosebit Nicolae Grigore, care a jucat foarte motivat. Este si un baiat cu adevarat serios si foarte bine educat.
     
      V-a placut derby-ul Steaua - Dinamo?
      Nu m-am uitat la acest meci, deoarece nu m-a interesat. Steaua a avut noroc cu noi, dar nu si de data aceasta. Nu mi-e frica deloc ca ni s-ar putea intimpla si noua ce-au patit stelis tii acasa. Avem o echipa foarte buna si cred cu tarie ca putem termina pe locul doi la finalul acestui campionat.
     
      Penescu, pus la zid
      Dupa ce patronul celor de la FC Arges a folosit mai multe invective la adresa lui George Copos, pe durata partidei FC Arges - Rapid, 1-2, clubul giules tean, ca raspuns, a emis ieri un comunicat. In acesta se spune despre Cornel Penescu ca a facut "circ de prost gust".
     
      "FC Rapid dezavueaza in mod public reactiile domnului Cornel Penescu. Ca domnul Penescu a ales sa faca acel circ de prost gust cu trimitere directa la domnul George Copos (culmea, unul dintre sponsorii gruparii din Trivale!), lucru care tine pina la urma de educatie, e problema personala a dinsului", scrie in comunicat.
      Oficialii giulestenilor sustin ca nu au practicat niciodata metodele lui Cornel Penescu, cel care afirmase luni ca este furat de arbitri, pentru ca adversarii le dau mai multi bani. Giulestenii au pregatit si o pilda pentru pitestean: "Sa fie convins ca Rapid nu a practicat si nu va practica metodele invocate de domnul Penescu, a carui suparare este de inteles, pina la un punct. Poate ca implicarea sa in fotbal a fost generata de intentii laudabile si dezamagirea este, in consecinta, mare acum, dar eforturile si acuzatiile sale trebuie lansate in cu totul alte directii. Merita recitit, credem noi, proverbul cu birna si paiul".
     
      Cu Dinamo, pe National Dupa ce stadionul giulestenilor a fost suspendat trei etape de Comisia de Disciplina a FRF, in urma incidentelor provocate de fanii gazda la partida Rapid - Steaua, derby-ul cu Dinamo urmeaza sa se dispute pe Stadionul National. FRF a luat aceasta hotarire pentru ca, desi giulestenii trebuiau sa joace meciurile de acasa la 150 de km departare de Bucuresti, in acelasi timp, regulamentul prevede si ca Dinamo sa nu parcurga o distanta mai mare decit cea initiala.
     
      Investitii in viitor Astazi, de la ora 11:00, la baza sa de antrenament de la Straulesti, clubul Rapid organizeaza prezentarea oficiala a uneia dintre cele mai moderne locatii de pregatire din Romania, pentru copii si juniori. La inaugurarea celor trei terenuri vor lua parte si citeva dintre vedetele actuale ale Rapidului, Dani Coman, Viorel Moldovan, Ionel Ganea si Costin Lazar, dar si tehnicianul alb-visiniilor, Razvan Lucescu, ca si patronul George Copos.
     
      "Decisiv cu CFR"
      Bucuros dupa victoria in fata pitestenilor, decarul giulestenilor, Emil Dica, spune ca meciul decisiv pentru obtinerea locului doi este deplasarea la CFR Cluj: "Este un rezultat foarte bun pentru noi si consider ca avem in continuare sanse la locul secund. Va fi o lupta in trei, insa sa nu uitam ca Clujul nu a jucat pina acum nici cu noi, Steaua sau cu Dinamo. Meciul de la Cluj va fi unul decisiv".(Autor: Cristian Dinu )
     
fanatik.ro

      "SPER CA IN CAZUL STELEI SA SE IA MASURILE CARE SE IMPUN DUPA PROBELE VIDEO"

      Secretarul general al gruparii giulestene a declarat pentru FANATIK ca Rapid va juca la victorie toate meciurile ramase deoarece fiecare punct este important in lupta pentrul locul doi. Zotta este multumit de faptul ca meciul cu Dinamo se va disputa pe stadionul National intrucit vor putea fi controlati mai usor suporterii turbulenti si spera ca Steaua sa fie sanctionata in urma incidentelor provocate de proprii fani.
     
      Constantin Zotta:
      "Noi venim dupa un meci bun, avem mare nevoie de puncte si vom lupta pentru a le obtine. Mergem sa cistigam la Constanta deoarece nu ne permitem pasi gresiti"
     
      "Am fost de acord sa jucam pe Lia Manoliu, este o decizie buna. O deplasare in acelasi timp a celor doua grupuri de suporteri la 150 de km departare poate genera conflicte. Ati vazut ce s-a intimplat in Ghencea. Nu stiu ce au observat arbitrii, insa sper ca raportul a fost completat exact si se vor lua masurile disciplinare care se impun dupa probele video"
     
onlinesport.ro

Evenimentul Zilei

Libertatea

Gandul


Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...