RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: Joi 12 aprilie 2007

 
FC RAPID

      Copiii și juniorii Rapidului au de acum o a doua casă!

      Principalul acționar al Rapidului, George Copos, directorul tehnic Grigore Sichitiu și câteva dintre numele reprezentative ale fotbalului giuleștean de azi, Dani Coman, Vasile Maftei, Viorel Moldovan, Ionuț Mazilu sau Ionel Ganea, au "girat" astăzi, la prânz, inaugurarea oficială a bazei de pregătire pentru copii și juniori, amplasată în baza "Pro Rapid", lângă terenurile destinate echipei mari. Trei terenuri gazonate impecabil au fost înțesate de opt grupe de copii și juniori ale Rapidului, pentru care locația respectivă va deveni de aici încolo o a doua casă.
     
      Dani Coman a stat de vorbă cu portarii de la toate cele opt grupe, împărtășindu-le câteva mici secrete de pregătire, în timp ce Viorel Moldovan și Vasile Maftei s-au implicat direct în ședințele de pregătire, trecând de la un "atelier" la altul. Au sprintat alături de micii lor admiratori și ucenici, au pasat, au tras la poartă și le-au corectat unele execuții viitoarelor talente ale Rapidului. George Copos a insistat pe ideea că "supărarea trece, dragostea pentru Rapid rămâne! Faptul că facem eforturi în continuare pentru dezvoltarea fotbalului giuleștean demonstrează că rămân alături de Rapid și vreau să construim ceva durabil aici".
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Ce ușor e drumul spre anonimat!
      Am zăbovit câteva zile și m-am tot gândit dacă e bine să reacționez în vreun fel față de manifestările grobiene ale domnului Penescu.
      Vreau să-l asigur, încă de la început, că nu-l voi acționa nici în justiție, deși ar fi meritat cu vârf și îndesat, și că nu voi solicita nici comisiilor de specialitate ale fotbalului românesc să-l sancționeze pentru ieșirile sale incalificabile. Nu merită, pentru c㠖 sunt convins de acest lucru – persoana respectivă se va elimina singură din fenomenul fotbalistic. Va dispărea la fel de repede precum a apărut în acest domeniu care, în ciuda mizeriilor deja tradiționale, nu avusese parte totuși, până în ziua meciului nostru cu FC Argeș, de un asemenea spectacol descalificant. Un comportament suburban îndreptat - asta e ceva nou - chiar împotriva reprezentantului unei societăți comerciale care îi sponsorizează clubul!
      Lumea s-a convins că nu arbitrul Sebastian Colțescu (pe care eu, unul, îl consider cel mai bun arbitru român al momentului) i-a privat pe argeșeni de obținerea victoriei în jocul cu Rapid. În acest context, circul “domnului” Penescu a devenit cu atât mai jenant și mai lipsit de logică. Sigur, au existat greșeli de arbitraj în meciul cu pricina, dar ele au fost săvârșite de asistenți, și au nedreptățit, în egală măsură, ambele echipe. Insistând totuși să-și ascundă gravele erori manageriale în spatele “arbitrajelor potrivnice”, omul care ar fi trebuit să salveze fotbalul piteștean îl conduce spre o fundătură de unde, din păcate, va ieși cu greu. Primii pași i-a și făcut, îndreptându-se spre un anonimat în care târăște și această grupare de tradiție a fotbalului nostru.
      Aceasta este, de fapt, marea dramă pe care finanțatorul echipei ce l-a dat României pe marele Gicu Dobrin, nu o realizează nici în al doisprezecelea ceas.
     
      Gheorghe COPOS
     
ProSport.RO

      Acasa fara spectatori

      SCHIMBARE Comitetul de Urgenta al FRF a modificat ieri Regulamentul Disciplinar, iar derby-ul Rapid - Dinamo se va juca pe Giulesti, dar cu portile închise.

     Dupa ce LPF aprobase marti ca derby-ul dintre Rapid si Dinamo sa se desfasoare pe "Lia Manoliu", ieri cazul a luat o turnura neasteptata.

     Comitetul de Urgenta al Federatiei Române de Fotbal s-a întrunit într-o sedinta fulger, care a avut drept scop modificarea Regulamentului Disciplinar. Astfel, circulara nr. 3 a intrat deja în vigoare si prevede "organizarea de jocuri fara accesul publicului, de la doua la patru etape, în caz de abateri repetate sau în cazul în care organul disciplinar apreciaza ca abaterile savârsite prezinta un grad ridicat de pericol". Pe lânga aceasta modificare ramâne valabila si vechea pedeapsa, conform careia clubul sanctionat trebuie sa organizeze jocurile considerate a fi pe teren propriu la o distanta de 150 de kilometri fata de localitatea în care-si are sediul.

     Având în vedere ca la derby-ul Rapid - Dinamo ambele formatii sunt din Bucuresti si, conform regulamentului, "câinii" nu trebuie sa parcurga o distanta mai mare fata de deplasarea initiala, giulestenii au decis sa organizeze întâlnirea cu ros-albii pe arena de lânga Podul Grant, dar fara a beneficia de aportul fanilor. Hotarârea a fost luata înaintea antrenamentului de ieri, dupa ce conducatorii "feroviarilor" s-au consultat atât cu jucatorii, cât si cu tehnicianul Razvan Lucescu. Precedenta partida în care echipa din Grant a evoluat acasa pe un stadion pustiu s-a consumat în etapa a 11-a, giulestenii spulberând atunci Gloria cu 4-0. Altfel, astazi se va judeca si apelul facut de visinii pentru reducerea sanctiunii de trei etape de suspendare. Altfel, noul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, s-a aratat dispus sa-i concesioneze stadionul lui George Copos.


     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      "Zicu si Mazilu revin in meciul cu Farul"

      Sâmbata seara, de la ora 20,45, în etapa a 26-a a Ligii I la fotbal, Farul Constanta va primi replica formatiei Rapid Bucuresti. La giulesteni este anuntata reintrarea atacantilor Ionut Mazilu, dupa o perioada de accidentare, si Ianis Zicu, absent în ultimele doua jocuri din cauza unei usoare forme de scarlatina. În schimb, va lipsi Cristian Sapunaru, suspendat din cauza cumulului de cartonase galbene.

     Farul Constanta se afla pe un loc înrijorator 12 în clasament dupa 25 de etape cu numai 28 de puncte si doreste firesc sa nu îsi complice existenta prea mult la finalul acestui campionat.

      La rândul sau, Rapid pleaca la Constanta cu dorinta explicita de a câstiga înca trei puncte în lupta pentru locul secund, care asigura prezenta în preliminariile Ligii Campionilor. Pe de alta parte, giulestenii vor sa se razbune dupa cele petrecute în sezonul trecut. În returul editiei 2005-2006, constantenii au smuls un egal alb la Bucuresti, rezultat în urma caruia Rapid a pierdut titlul national.

     Ionut Mazilu a anuntat ca echipa pregatita de antrenorul Razvan Lucescu pleaca la Constanta decisa sa câstige: ''Acesta ne este destinul si oriunde mergem trebuie sa câstigam. Farul este o echipa periculoasa, care a încurcat si pe Steaua, dar si pe noi, sezonul trecut''.

     În tabara constantenilor, antrenorul Basarab Panduru a primit în sfârsit o veste buna, dupa ce i-a pierdut pe Adrian Senin si Dinu Todoran, ambii suspendati pentru cumul de cartonase galbene. Rezerva în întâlnirea cu FC National din cauza unei usoare accidentari, Cosmin Bacila a revenit la antrenamente si este apt pentru întâlnirea de sâmbata ce va fi transmisa în direct de Antena 1.
   


rapidisti.ro

      Ionut Mazilu: "Ne-am bucurat de înfrângerea Stelei"

      Cu ocazia inaugurarii centrului de copii si juniori, atacantul giulestean a declarat ca insuccesul Stelei reprezinta un avantaj pentru echipa sa care mizeaza acum si pe parcursul greu al lui CFR, dar mai ales pe o victorie la Constanta.

      "Ne-am bucurat de infringerea Stelei, totul depinde doar de noi si trebuie sa ne gindim la meciurile noastre pentru ca daca ne gindim la altii vedeti ca ne impiedicam. CFR e o echipa in forma care a demonstrat ca nu degeaba e acolo in fata, insa de acum incolo incepe greul pentru ei. Presiunea va fi mai mare, asta e destinul nostru. Chiar daca nu sintem bine primiti la Constanta trebuie sa jucam bine. In meciul de la Pitesti, in afara de golurile anulate gresit, nu au fost probleme. Au fost valabile si penaltiurile si golurile marcate de noi".


_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
   
       Jucatorii Rapidului le-au dat sfaturi juniorilor     

      George Copos, Grigore Sichitiu, Dani Coman, Vasile Maftei, Viorel Moldovan, Ionut Mazilu sau Ionel Ganea au fost prezenti astazi la inaugurarea oficiala a bazei de pregatire pentru copii si juniori, amplasata în baza "Pro Rapid", lânga terenurile destinate echipei mari. Trei terenuri gazonate impecabil au fost întesate de opt grupe de copii si juniori ale Rapidului, pentru care locatia respectiva va deveni de aici încolo o a doua casa.

     Dani Coman a stat de vorba cu portarii de la toate cele opt grupe, împartasindu-le câteva mici secrete de pregatire, în timp ce Viorel Moldovan si Vasile Maftei s-au implicat direct în sedintele de pregatire, trecând de la un "atelier" la altul. Au sprintat alaturi de micii lor admiratori si ucenici, au pasat, au tras la poarta si le-au corectat unele executii viitoarelor talente ale Rapidului. George Copos a insistat pe ideea ca "supararea trece, dragostea pentru Rapid ramâne! Faptul ca facem eforturi în continuare pentru dezvoltarea fotbalului giulestean demonstreaza ca ramân alaturi de Rapid si vreau sa construim ceva durabil aici", informeaza siteul oficial al Rapidului.
     


gsp.ro

        Am zabovit câteva zile si m-am tot gândit daca e bine sa reactionez în vreun fel fata de manifestarile grobiene ale domnului Penescu.
      Vreau sa-l asigur, înca de la început, ca nu-l voi actiona nici în justitie, desi ar fi meritat cu vârf si îndesat, si ca nu voi solicita nici comisiilor de specialitate ale fotbalului românesc sa-l sanctioneze pentru iesirile sale incalificabile. Nu merita, pentru ca - sunt convins de acest lucru - persoana respectiva se va elimina singura din fenomenul fotbalistic. Va disparea la fel de repede precum a aparut în acest domeniu care, în ciuda mizeriilor deja traditionale, nu avusese parte totusi, pâna în ziua meciului nostru cu FC Arges, de un asemenea spectacol descalificant. Un comportament suburban îndreptat - asta e ceva nou - chiar împotriva reprezentantului unei societati comerciale care îi sponsorizeaza clubul!
      Lumea s-a convins ca nu arbitrul Sebastian Coltescu (pe care eu, unul, îl consider cel mai bun arbitru român al momentului) i-a privat pe argeseni de obtinerea victoriei în jocul cu Rapid. În acest context, circul "domnului" Penescu a devenit cu atât mai jenant si mai lipsit de logica. Sigur, au existat greseli de arbitraj în meciul cu pricina, dar ele au fost savârsite de asistenti, si au nedreptatit, în egala masura, ambele echipe.
      Insistând totusi sa-si ascunda gravele erori manageriale în spatele "arbitrajelor potrivnice", omul care ar fi trebuit sa salveze fotbalul pitestean îl conduce spre o fundatura de unde, din pacate, va iesi cu greu. Primii pasi i-a si facut, îndreptându-se spre un anonimat în care târaste si aceasta grupare de traditie a fotbalului nostru.
      Aceasta este, de fapt, marea drama pe care finantatorul echipei ce l-a dat României pe marele Gicu Dobrin, nu o realizeaza nici în al doisprezecelea ceas.

Gheorghe COPOS

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

     Derby mut

      Rapidistii propun ca meciul cu Dinamo sa se joace în Giulesti, fara spectatori.Rapid-Dinamo ar putea fi primul derby din istorie disputat fara spectatori! Giulestenilor le-a fost suspendat terenul pentru trei etape, dar sînt decisi sa profite de noul articol din regulament care prevede ca formatia sanctionata sa poata cere sa joace cu portile închise, în loc sa se deplaseze la minimum 150 de kilometri de Bucuresti.

      Conducatorii Rapidului si ai lui Dinamo convenisera saptamîna trecuta ca partida sa se joace pe stadionul National, din complexul "Lia Manoliu", iar LPF si-a dat marti acordul în acest sens. Dinamovistul Cristi Borcea nu are nimic împotriva disputarii derby-ului fara public: "Vom analiza posibilitatea de a juca în Giulesti. Noi am vrea sa fim încurajati de suporteri, dar, pentru a evita incidentele, e posibil sa fim de acord cu propunerea Rapidului".

      Comisia de Disciplina urmeaza sa decida daca va accepta sau nu cererea giulestenilor. "Ne-ar conveni si noua, pentru ca riscul producerii incidentelor s-ar reduce foarte mult", spune Mircea Cezar Ionescu, secretarul Comisiei.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

    
     "Avem echipa de Liga"

      George Copos crede ca Rapid nu are motive sa se teama de CFR Cluj: "Nu ne e frica nici de clujeni, nici de alt adversar, pentru ca noi avem cea mai puternica echipa din Liga I, una capabila sa joace în Liga Campionilor. Totul e sa stim sa ne administram forta, sa putem trece de echipe ca Vaslui, Jiul, Pandurii. Si pe Steaua ar fi trebuit s-o batem, pentru ca ros-albastrii nu au jucat fotbal contra noastra, ar fi trebuit sa cîstigam cel putin cu 2-0. Pe Dinamo vreau s-o batem la un gol diferenta".

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

    
     Balaj la Farul-Rapid

      Giulestenii vor fi arbitrati sîmbata, în meciul cu Farul, de catre Cristian Balaj. Ultimul meci în care alb-visiniii au fost fluierati de baimarean a fost Rapid-FC National (2-1), din turul acestui campionat. Copos l-a aparat ieri pe Sebastian Coltescu, arbitrul criticat pentru prestatia sa de la FC Arges-Rapid (1-2): "E cel mai bun arbitru român, simte jocul si a condus fara greseala jocul nostru".

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

    
     "Ne bucuram de esecul Stelei"

      Ionut Mazilu a recunoscut ca victoria lui Dinamo din derby-ul cu Steaua i-a facut fericiti pe rapidisti: "Ne-am bucurat ca ros-albastrii au pierdut, pentru ca acum depindem de noi. Asa e cel mai bine, deoarece atunci cînd ne-am concentrat si la rezultatele altora ne-am împiedicat". Golgeterul sezonului trecut din Liga I crede ca "pentru CFR, de-abia acum începe greul, o data cu presiunea care a aparut asupra ardelenilor"

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

    
     Laudati de nemti

      Rapid a inaugurat ieri o baza de pregatire pentru copii la Pro Rapid. "Au fost cei de la Bayern aici si ne-au laudat pentru facilitatile pe care le oferim juniorilor. Ar fi mai bine pentru copii sa vina aici sa se antreneze decît sa stea în baruri sau pe Internet", a spus Copos. Dani Coman a laudat si el noile terenuri de la Pro Rapid: "Mi-as fi dorit si eu sa am asemenea conditii, dar nu a fost asa, am reusit doar cu multa munca, fara conditii grozave".

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

    
     "Jumatate din avere pentru Ronaldo"

      Copos s-a îndragostit de portughezul Cristiano Ronaldo. "Mi-as da jumatate din avere pentru a-l transfera la Rapid!", a declarat patronul giulestenilor la Stirile Sportive ale Antenei 1. Portughezul e cotat de Manchester United la 70 de milioane de dolari, iar averea lui Copos e estimata la o jumatate de miliard de dolari.


spt.ro
   
       Atac la Steaua!

      Ochii rosii ai lui Copos dupa infringerea cu Steaua s-au limpezit imediat dupa esecul ros-albastrilor cu Dinamo, din Ghencea. Patronul a redevenit increzator in sansa Rapidului pentru locul doi si a iesit din nou la atac, declarind ca trupa lui Gigi Becali nu a jucat fotbal in cele doua derby-uri. La rindul sau, Ionel Ganea nu se astepta ca fostii sai colegi sa marcheze patru goluri in Ghencea.
      In Giulesti inca nu s-a stins supararea esecului in fata Stelei. Gustul infringerii din urma cu doua etape este acum si mai amar, dupa ce ros-albastrii au fost batuti fara drept de apel, acasa, de Dinamo. Pentru patronul George Copos, lectia predata de dinamovisti in Ghencea nu e deloc o surpriza, acesta afirmind ca Steaua a evoluat slab in ambele derby-uri.

      "Rezultatul de simbata e corect. Si noi trebuia sa batem Steaua cu cel putin 2-0, pentru ca n-a jucat fotbal cu noi. A avut o ocazie si a marcat trei goluri, iar noi am avut posesia mingii mai mult de 60%?, a marturisit oficialul. Ionel Ganea recunoaste, la rindu-i, ca toti rapidistii au fost multumiti de esecul Stelei.

      "Cred ca toti rapidistii s-au bucurat de victoria lui Dinamo. Sincer, nu ma asteptam sa le dea chiar atitea goluri!", a spus atacantul. Pentru boss-ul giulestean, cel mai bun pansament pentru orgoliul sau ranit este victoria in fata dinamovistilor: "Nu mi-e frica de ce-au patit stelistii, deoarece noi sintem o trupa mai solida. In meciul nostru cu Dinamo imi doresc sa cistigam la un gol diferenta, atit".

      Dincolo de lupta cu rivalele din Capitala, pentru finantatorul feroviarilor primeaza accederea in Liga Campionilor. "Nu ma tem de CFR. Am spus mereu si o mai spun: Rapid are cea mai puternica echipa din campionat. Totul este sa stim sa ne administram forta pe care o avem", a declarat George Copos.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_


       O avere pe Ronaldo

      Entuziasmat de jocul lui Cristiano Ronaldo din partida Manchester - Roma, 7-1, George Copos spune ca ar face sacrificii mari pentru a-l aduce pe portughez in Grant. "As da jumatate din avere ca sa-l avem la Rapid. L-as lua pe zece ani, dar nu stiu daca ar veni", a declarat oficialul.
     
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

       Masuri pentru fani

      Formatia giulesteana va incerca sa preintimpine suspendarea propriului teren din cauza fanilor scandalagii, prin monitorizarea acestora cu camere video. "E nefiresc ce fac suporterii. Pentru asta vom monta camere video. Sa vedem ce manifestari are pe stadion fiecare spectator in parte, pentru ca organele competente sa ia masurile care se impun", au declarat oficiali ai gruparii de sub Podul Grant.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

        Atentie la CFR! Ganea trage un semnal de alarma

      Ionel Ganea, omul adus in Giulesti pentru a ajuta echipa sa obtina locul care asigura prezenta in Liga Campionilor, considera ca CFR trebuie luata in seama in lupta pentru locul doi.

      "Cei de la Cluj se mentin constanti in jocul lor si au avantajul acesta de cinci puncte. Trebuie luati in serios! CFR practica un joc destul de frumos si sa nu uitam ca pe Dinamo a batut-o in tur", a declarat golgeterul campionatului.

      De asemenea, acesta crede ca meciurile directe vor conta decisiv in lupta pentru pozitia secunda. Pina in acest moment, clujenii nu au jucat nici impotriva Stelei, nici a Rapidului, contracandidate directe in cursa pentru ocuparea locului care duce in preliminariile Ligii Campionilor, ardelenii urmind a intilni ambele echipe pe teren propriu.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

        INAUGURARE. Baza ultramoderna

      Rapid si-a construit la Pro Rapid o baza ultramoderna de pregatire pentru copii si juniori. Prezent la inaugurarea centrului de pregatire, Dani Coman s-a declarat satisfacut de ceea ce a vazut: "Este un centru de pregatire foarte bun. Orice copil trebuie sa se antreneze pe o asemenea baza. Eu nu am avut sansa sa ma antrenez pe astfel de terenuri. Cind eram la juniori, erau terenuri bunicele, dar doar cu multa munca am reusit sa ajung unde sint in acest moment".

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

        REPLICA. Il acuza pe Penescu

      George Copos nu uita cum a fost primit la Pitesti de patronul gazdelor, Cornel Penescu. Finantatorul giulestenilor il acuza pe conducatorul din Trivale ca duce fotbalul pitestean spre fundatura si anonimat. "Insistind, totusi, sa-si ascunda gravele erori manageriale in spatele arbitrajelor potrivnice, omul care ar trebui sa salveze fotbalul pitestean il conduce spre o fundatura de unde, din pacate, va iesi cu greu. Aceasta este, de fapt, marea drama pe care finantatorul echipei ce l-a dat Romaniei pe marele Gicu Dobrin, nu o realizeaza nici in al doisprezecelea ceas", a mentionat oficialul rapidist intr-un comunicat postat pe site-ul clubului.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

        Il apara pe Andrey

      Dupa ce in meciul cu Steaua a gresit grav la golul marcat de Vali Badea, Dani Coman nu este de acord cu cei care au spus ca portarul stelist Andrey este facut vinovat la doua din cele patru goluri marcate de Dinamo. "Am citit prin presa ca brazilianul ar fi gresit la doua sau trei goluri. Dar eu nu cred ca a gresit la nici un gol. Iar evolutia lui Lobont a fost foarte buna, la fel ca toate celelalte de cind a venit la Dinamo", a declarat giulesteanul.


fanatik.ro

      HOOLIGANS DE ROMANIA

      Violenta prolifereaza pe stadioanele din tara noastra. Bandele de ultrasi, multi dintre ei niste copii pe care, la prima vedere, i-am crede ingeri, organizeaza inimaginabile lupte cu bite si lanturi, urmare a unor planuri diabolice de "transare" a unei rivalitati prost intelese. De fapt, avem de-a face cu frustrari care deverseaza in strada!

      46 de dosare penale si amenzi de 7200 lei. Acesta este bilantul bataii de la inceputul lunii aprilie, dintre fanii rapidisti si stelisti, la Mall-ul din Militari. Pina la aceasta "intersectare" a celor doua tabere beligerante, firul evenimentelor a fost mult mai lung. FANATIK va prezinta pas cu pas ultima mare incaierare dintre fanii bucuresteni.

      "Programare" pentru Saptamina Patimilor
      Totul a inceput anul trecut, cind suporterii celor doua echipe au decis sa se bata la patiseria din Drumul Sarii, inaintea uneia dintre confruntarile din campionat. Ramasi cu gustul amar al neimplinirii, fanii si-au jurat in barba sa transeze definitiv, in Saptamina Patimilor, suprematia in luptele dintre galerii. Cu toate ca organele de ordine pareau ca nu stapinesc situatia, colonelul Eugen Meran, adjunctul Jandarmeriei pe Municipiul Bucuresti, cel care a coordonat intreaga operatiune, a cunoscut in cele mai mici amanunte intentiile combatantilor. Jandarmeria a aflat ca membrii celor doua galerii aveau de gind sa se confrunte fizic, inaintea partidei din Giulesti, intr-o locatie din Bucuresti.

      "Hai, frate, sa ne caftim in alta parte!"
      "Din acest motiv, inca din dimineata meciului, am fost cu cel putin un pas inaintea lor. Desi suporterii au cautat sa tina in secret totul, numeroasele SMS-uri, amenintarile telefonice si chiar intilnirile directe ne-au pus in alerta maxima. Din acest motiv, in afara trupelor de jandarmi, am apelat si la mascatii din politie", a spus Meran. Pina la ora confruntarii, nu mai putin de cinci locuri s-au dorit a fi teatrul de lupta. De fiecare data cind suporterii ajungeau in locul respectiv, acestia gaseau in dispozitiv trupe de jandarmi, care ii asteptau ca piinea calda. "Hai frate, sa ne caftim in alta parte, ca iar au fost gaborii mai rapizi decit noi", era una dintre replicile suporterilor care venisera sa se bata.

      Combinezoanele negre si suporterii "albi"
      Veniti individual, circa 150 de fani ai celor doua echipe, Steaua si Rapid, au patruns in Mall-ul Plaza Romania, unde la ora 17, au declansat bataia. Spre surprinderea suporterilor, fortele de ordine, numeroase si pregatite de confruntare directa, au intervenit in aplanarea conflictului. Cumparatorii aflati in complexul comercial au vazut faze-soc, in care luptatorii in combinezoane negre ridicau suporteri, albi la fata, ca pe sacii de cartofi, apoi ii "depozitau" in dube pentru a fi dusi la sectiile de politie. "Dupa ce i-am imbarcat, am mers la sectii si le-au fost intocmite procese verbale de contraventie", a afirmat Meran, care a precizat ca, in total, au fost retinuti 29 de suporteri. Doi ultrasi, Mario Mateescu (19 ani), suporter rapidist, si Ciprian Olinici (22 de ani), fan stelist, au si interdictie de a mai intra pe stadioane la meciurile de fotbal. Primul pentru sase luni, al doilea pentru un an!

      Ultrasi in autoizoterme
      "Socant pentru noi, la finalul interventiei din fata Mall-ului, a fost faptul ca ne-am trezit in parcare cu o autoizoterma, care nu prea avea ce sa caute acolo, motiv pentru care am vrut sa vedem ce e inauntru. Spre uluiala noastra totala, dintr-un spatiu extrem de mic, am dat jos nu mai putin de 46 de suporteri rapidisti, care venisera in sprijinul colegilor lor, angrenati in lupta. In masina am descoperit adevarate arsenale, motiv pentru care i-am poftit, si pe ei, la sectiile de politie, unde au dat cu subsemnatul, au fost fotografiati si identificati. Toti 46 s-au ales cu dosar penal pentru asociere in vederea savirsirii de infractiuni. Totalul amenzilor aplicate batausilor fiind de 7200 lei", a afirmat Meran.

      "Cele doua sectii de politie erau parca in stare de asediu. Era plin de uniforme negre ale Jandarmeriei si Politiei, iar birourile erau ticsite cu baieti care dadeau <extemporale>"(Eugen Meran, adjunctul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti)

      Antecedente

      Batai ca-n Occident
      Scandalurile intre galeriile bucurestene sint la moda. De fiecare data cind se intilnesc, fanii rivali nu se iarta. Meciurile Dinamo - Steaua au aprins intotdeauna scintei. Si la meciul de handbal, de acum mai bine de o luna, suporterii celor doua galerii s-au calcat in picioare, numai interventia fortelor de ordine aplanind oarecum conflictul. Inaintea meciului tur dintre Steaua si Rapid, fanii celor doua formatii s-au batut la o terasa din cartierul Rahova, existind raniti de ambele parti. Tot anul trecut, suporterii stelistii au dus adevarate lupte cu jandarmii, si in stadion, si in afara, la meciul cu rivalii din "Stefan cel Mare". Luptele dintre galerii sint la moda si in vest, unde rivalitatea UTA - Poli atinge cote ridicate.

      Batrinii fac legea
      Orice galerie se ghideaza dupa anumite lucruri cind incep "o interventie", cum se numesc luptele de strada, in limbajul galeriilor. De cele mai multe ori, cei mai smecheri si mai vechi din galerie se intilnesc pentru a pune la punct planul de bataie. De exemplu, cind echipa din Ghencea juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul "Lia Manoliu", ei erau pur si simplu "macelariti" de giulesteni, care-i asteptau la statia de tramvai 41 din Cringasi, de unde luau metroul spre Piata Muncii. Si fanii dinamovisti, de fiecare data, cind vor sa se razbune pe stelisti, merg in cartierele locuite de ultrasii rivali si provoaca adevarate batalii pe strada.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

        DANI COMAN: "NU SINT NICI ROBOT, NICI DUMNEZEU"

      Tristetea i se citeste in glas. A avut o saptamina foarte grea dupa esecul cu Steaua, a intrat in contre cu fanii, iar acum incearca sa se linisteasca si sa treaca peste tot si toate. Il lauda pe Lobont, e "alunecos" cu Copos, inca nu stie ce va face in vara, dar stie ceva sigur: nu regreta ca joaca la Rapid! Ramine modest pina la capat: "Sint doar un om cu doua miini si doua picioare". Apoi exagereaza: "Gresesc portarii mari, darmite Coman, care e un nimeni!"

      Ce ai simtit in momentele in care unii suporteri rapidisti te-au injurat dupa meciul cu Steaua?
      - Mi-e si greu sa-mi amintesc ce a fost in sufletul meu atunci. Parca s-a rupt ceva in mine. A fost pentru prima oara de cind sint la Rapid cind fanii m-au injurat. Nici tie nu ti-ar face placere daca ai fi injurat, dar trebuie sa trec si peste asta.
     
      Si cum crezi ca vei trece? Parasind Rapidul in vara, asa cum ai declarat?
      - Nu am spus clar ca voi pleca de la Rapid in vara. O sa vedem atunci ce o sa fac. Deocamdata vreau sa ma linistesc, sa apar bine si sa-i fac pe acei suporteri care m-au injurat sa le para rau ca au facut-o.
     
      Te-au amenintat si la telefon?
      - Eu nu am raspuns la nici un apel care sa ma ameninte si sa ma injure. Fanii trebuie sa inteleaga ca sint un om care oricare altul, cu doua miini si doua picioare. Nu sint nici robot, nu sint nici Dumnezeu, sint doar Dani Coman.

      "Nu am comis-o cu Steaua!"

      Acelasi Coman care a facut meciuri memorabile pentru Rapid, dar si cel care a gresit cu Steaua, nu?
      - Uite, poate eu sint putin subiectiv, dar cred ca nu am gresit in meciul cu Steaua! Eu consider ca am avut doar ghinion. Se putea ca mingea aceea pe care am lovit-o gresit sa nu ajunga la Vali Badea, ci in alta parte si sa nu mai marcheze Steaua al doilea gol. Balonul se putea duce in lateral, sau in aut, sau in terenul lor, of...

      Mai visezi si acum faze din partida cu Steaua?
      - Incerc sa trec peste acel meci, nu e usor, dar voi trece. Mai avem partide importante si inca nu s-a terminat totul.

      "La Rapid nu e Kosovo"

      Cum te-ai simtit cind fanii au venit peste tine in cantonament?
      - Nu am avut nicio cearta cu fanii la Pro Rapid. Sa nu credeti acum ca Rapidul este Kosovo! Nici pe departe. Regret inca o data ca m-au injurat unii si s-au comportat urit, dar timpul nu mai poate fi dat inapoi.

      Cit te-au afectat criticile lui George Copos?
      - Domnul Copos este un om responsabil si este patronul echipei, asa ca poate spune ce vrea cind echipa pierde.

      "Copos trebuie sa fie ca un tata, in toate momentele"

      Preferai sa-ti spuna in fata ce-l doare decit sa apara public?
      - Nu mai conteaza ce preferam eu. A spus ce a spus si gata! Dar domnul Copos trebuie sa fie ca un tata pentru noi in toate momentele. De aceea nu pot spune ca sint suparat pe el, pentru ca e normal sa ne critice cind pierdem si sa ne laude cind cistigam.

      "Nu am fumuri de nationala in cap"

      Ai fost acuzat ca ti s-au urcat fumurile de nationala la cap.
      - Eu sint doar un jucator si gresesc uneori. Si portarii mari mai fac gafe, uitati-va la Barthez sau la van der Sar, dar eu, Dani Coman, care sint un nimeni! Si nu am niciun fum de nationala in cap. Va garantez eu!

      Faptul ca nu ai fost titular cu Olanda si Luxemburg a avut repercusiuni asupra evolutiei tale in campionat?
      - Nu are nici o legatura. Nu vreau sa discut despre postul de titular al echipei nationale, pentru ca acolo este alegerea selectionerului.

      "Lobont m-a ajutat mereu, eu, pe el, niciodata"

      Te simti intr-o competitie cu Lobont?
      - Nu am cum sa fiu intr-o astfel de competitie! El este Bogdan Lobont, un portar foarte valoros care a aparat la Ajax si la Fiorentina, eu sint Dani Coman, care am aparat la FC Arges si la Rapid. Deci nu am cum sa ma compar cu Lobont.

      Dar cum va intelegeti?
      - Sintem prieteni foarte buni. Pot spune ca eu nu l-am ajutat niciodata, in schimb el m-a ajutat de foarte multe ori. De foarte multe...

      Sincer, ai vreun regret ca ai venit la Rapid?
      - Niciodata nu-mi va parea rau ca am jucat la Rapid. A fost alegerea mea si am trait clipe foarte frumoase la aceasta echipa.


     
onlinesport.ro

        Copos: "Si noi trebuia sa batem Steaua"

      Principalul actionar al FC Rapid, George Copos, a declarat, miercuri, ca rezultatul derbiului Steaua - Dinamo, scor 2-4, este corect pentru ca si formatia antrenata de Razvan Lucescu trebuia sa invinga echipa din Ghencea cu cel putin 2-0.
      "Eu nu m-am uitat la meci, eram in elicopter atunci. Dar e un rezultat corect. Si noi trebuia sa batem Steaua cu cel putin 2-0. Steaua cu noi n-a jucat fotbal. A avut o ocazie si a marcat trei goluri. Iar noi am avut posesia mingii mai mult de 60 la suta. In meciul nostru cu Dinamo imi doresc sa castigam cu un gol diferenta, atat", a spus actionarul majoritar al gruparii giulestene.

      George Copos a mentionat ca patronul clubului FC Arges, Cornel Penescu, cel care l-a injurat si l-a numit "hot" in timpul meciului direct de sambata, a incitat suporterii de pe stadion la violenta prin manifestarile sale. "Sunt oameni in fotbal care incita suporterii la violenta. Iar acesta a fost domnul Penescu. Eu n-am acuzat arbitrajul. Au gresit si in favoarea noastra, au gresit si in favoarea lor. Dar arbitrul Coltescu este unul dintre cei mai buni arbitri din Romania, unul dintre arbitrii europeni de la noi. N-a facut nicio greseala. Daca domnul Penescu a spus ca plateste arbitrii e grav, e foarte, foarte grav", a explicat Copos.

      Intrebat de ce nu s-a bucurat la golurile inscrise de jucatorii rapidisti in meciul cu FC Arges, Copos a raspuns: "Eu eram in tribuna pitesteana in mijlocul unui grup de copii pitesteni. Nu puteam sa sar in picioare sa ma bucur. Nu-mi sta in fire sa fac asa ceva, eu sunt un om elegant".

      Actionarul majoritar al FC Rapid a refuzat sa comenteze posibila suspendare a stadionului echipei Steaua dupa meciul cu Dinamo, spunand doar ca exista comisii independente care vor lua o decizie in acest caz. El a mentionat insa ca sanctionarea echipelor cu disputarea partidelor la 150 de kilometri distanta nu este normala. "E nefiresc sa ducem echipele la 150-200 de kilometri de Bucuresti si sa joace fara suporterii care au platit abonamente. Rapid are aproximativ 6.000 de abonamente. E nefiresc si ce fac suporterii. Dar pentru asta noi vrem sa montam camere video sa vedem fiecare suporter ce face si ce manifestari are pe stadion si organele competente sa ia masurile care se impun", a adaugat oficialul rapidist.

      Copos a precizat ca nu se teme de nicio echipa in lupta pentru ocuparea locului doi al clasamentului Ligii I. "Nu ma tem de CFR, nu ma tem de nimeni. Am spus mereu si o mai spun: Rapid are cea mai puternica echipa din campionat. Totul este sa stim sa ne administram forta pe care o avem", a afirmat Copos.

      Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost prezent, miercuri, la inaugurarea bazei de pregatire pentru copii si juniori a clubului, aflata in incinta complexului sportiv "Pro Rapid", alaturi de jucatorii Vasile Maftei, Viorel Moldovan, Ionel Ganea, Ionut Mazilu si Danut Coman. La inaugurare a fost prezent si Miodrag Belodedici, directorul tehnic al loturilor nationale de juniori

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

        Razboi Penescu - Copos

      Patronii cluburilor FC Arges si Rapid se afla la cutite si isi arunca tot felul de cuvinte dure in ultimele zile. Totul a pornit de la meciul castigat de Rapid cu 2-1 in Trivale, in care argesenii au avut un gol anulat, un jucator eliminat, iar rapidistii au primit doua penaltiuri.
      Razboiul dintre Penescu si Copos a inceput sambata, dupa meciul FC Arges - Rapid, in care FC Arges a avut un gol anulat, un jucator eliminat, iar Rapidul a primit 2 penalty-uri. In timpul meciului Penescu s-a ridicat de la tribuna oficiala si a inceput sa-l injure pe Copos, aflat in tribune alaturi de 30 de copiii de la un centru de plasament din Pitesti. Marti, clubul FC Arges a trimis o scrisoare deschisa catre FRF, in care ameninta ca retrage echipa din campionat in cazul in care echipa va fi furata. Ultimul act al razboiului Penescu - Copos s-a intamplat miercuri, cand patronul Argesului l-a atacat din nou dur pe George Copos.

      "Arbitrajul m-a determinat sa fac memoriu la FRF, deoarece arbitrajul a fost ingrozitor. La meciul cu Rapid a fost furt calificat, m-au furat pe fata. Astept din partea Federatiei sa ia masuri. N-am spus eu ca am dat bani. Eu am spus asa: "sunt convins ca arbitrii primesc bani."

      George e senator de Arges, trebuia sa vina si sa fie corect, nu trebuia sa ma faca cu arbitri. arbitrii iau bani si de asta ma arbitreaza asa prost. Eu inteleg un arbitru daca e prieten cu George Copos sa-i dea un penalty, dar nu doua. Dar sa-mi mai dea si un jucator afara? La primul meci in care o sa ma mai fure o sa scot mai mult ca sigur echipa de pe teren. In multe meciuri arbitrii au facut japca. Daca pana si "Tata Jean" de la Bistrita a facut memoriu ca a fost furat. De asta are si probleme cu inima. S-a ajuns in fotbalul asta pana la capitolul care-l fura pe Jean Padureanu", a declarat Cornel Penescu, miercuri, intr-o conferinta de presa.

      Copos i-a raspuns imediat lui Penescu, intr-un comunicat afisat pe site-ul oficial al clublului.

      "Am zabovit cateva zile si m-am tot gandit daca e bine sa reactionez in vreun fel fata de manifestarile grobiene ale domnului Penescu.
      Vreau sa-l asigur, inca de la inceput, ca nu-l voi actiona nici in justitie, desi ar fi meritat cu varf si indesat, si ca nu voi solicita nici comisiilor de specialitate ale fotbalului romanesc sa-l sanctioneze pentru iesirile sale incalificabile. Nu merita, pentru ca - sunt convins de acest lucru - persoana respectiva se va elimina singura din fenomenul fotbalistic. Va disparea la fel de repede precum a aparut in acest domeniu care, in ciuda mizeriilor deja traditionale, nu avusese parte totusi, pana in ziua meciului nostru cu FC Arges, de un asemenea spectacol descalificant. Un comportament suburban indreptat - asta e ceva nou - chiar impotriva reprezentantului unei societati comerciale care ii sponsorizeaza clubul!
      Lumea s-a convins ca nu arbitrul Sebastian Coltescu (pe care eu, unul, il consider cel mai bun arbitru roman al momentului) i-a privat pe argeseni de obtinerea victoriei in jocul cu Rapid. In acest context, circul "domnului" Penescu a devenit cu atat mai jenant si mai lipsit de logica. Sigur, au existat greseli de arbitraj in meciul cu pricina, dar ele au fost savarsite de asistenti, si au nedreptatit, in egala masura, ambele echipe.
      Insistand totusi sa-si ascunda gravele erori manageriale in spatele "arbitrajelor potrivnice", omul care ar fi trebuit sa salveze fotbalul pitestean il conduce spre o fundatura de unde, din pacate, va iesi cu greu. Primii pasi i-a si facut, indreptandu-se spre un anonimat in care taraste si aceasta grupare de traditie a fotbalului nostru.
      Aceasta este, de fapt, marea drama pe care finantatorul echipei ce l-a dat Romaniei pe marele Gicu Dobrin, nu o realizeaza nici in al doisprezecelea ceas", se arata in comunicatul scris de patronul Rapidului.

      Gheorghe Constantin a incercat sa aplaneze conflictul, printr-o interventie telefonica la TV Sport. Presedintele CCA ii explica lui Penescu faptul ca toate echipele au fost dezavantajate, nu numai echipa sa. "Sunt convins ca in anumite momente ale unor jocuri echipa domnului Penescu a fost dezavantajata, dar sunt constient ca greselile au fost in foarte multe meciuri la toate echipele. Am avut azi o discutie cu Penescu si i-am cerut lamuriri. Mi-a spus ca nu ar fi facut aceste afirmatii si ca nu a zis ca a dat bani la arbitri. Am primit un memoriu de la clubul FC Arges cu sapte faze de la meciul cu Rapid. In doua situatii are dreptate, dar in cinci nu are", a declarat presedintele CCA pentru TV Sport.


Evenimentul Zilei

Libertatea

Gandul


Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...