RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 



        REVISTA PRESEI ::: Vineri 20 aprilie 2007


  
     
ProSport.RO

      Se īntorc īn Banat!

      TRANSANT Maturitatea si experienta Rapidului a fost letala pentru entuziasta echipa condusa de Eugen Neagoe. Giulestenii vor reveni la Timisoara pentru finala
Rapidistii au curmat repede sperantele oltenilor, ajungānd a doua oara consecutiv īn finala Cupei.
Cu mult mai putine emotii, Rapidul impune ritmul īnca din primul minut, iar elevii lui Neagoe se grupeaza ordonat īn jurul careului, fara sa īncerce un joc prea avansat. Mijlocul giulestean este eficient, mingea circula alert, iar Emil Dica ('7) este primul jucator care ajunge īn pozitie de finalizare, dar sutul sau telefonat este retinut usor de Guso. Timorati probabil de importanta meciului, gorjenii īncep sa piarda foarte usor mingile si lasa spatii extrem largi īntre linii, lucru de care cei trei atacanti giulesteni īncearca sa profite prin multa dinamica. Pe un astfel de culoar porneste Zicu īn minutul 12, patrunde nestingherit pe banda stānga pāna īn coltul careului, fenteaza un adversar, Guso īncearca sa īi īnchida unghiul, dar septarul Rapidului trimite plasat la radacina barii coltului lung fara sansa pentru bosniac. 1-0 pentru giulesteni, iar meciul devenea imposibil pentru Pandurii. Oltenii se pierd mai tare cu firea, iar visinii īncearca sa profite. Maftei ('16) trimite centrarea lui Badoi putin pe lānga poarta, Buga paseaza ideal pentru Zicu īn 10 metri de poarta adversa, dar acesta īncearca o finalizare pe spate si trimite aiurea peste poarta. Meciul se stinge apoi, iar pāna la pauza doar Vintilescu (42') īsi īncearca sutul din lovitura libera, dar trimite peste poarta.
      In a doua repriza oltenii parca au alta fata. Forteaza mai mult, urca mai sus, alearga si combina, dar jocul lor se blocheaza mereu la 25 de metri de poarta lui Edel. Rapid se odihneste, desi are doar un gol diferenta, iar Vasilache ('70) cade īn careu, dar Augustus nu acorda nimic.
Meciul se decide īn minutul 78, cānd presingul lui Buga da roade, acesta fura o minge īn mijlocul apararii oltene, īl deschide perfect pe Moldovan la 15 metri, iar batrānul vulpoi nu iarta o asemenea ocazie si face 2-0.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Se interzice amplasarea ecranului

      HOTARARE Decizia lui George Copos de a le facilita fanilor vizionarea derby-ului Rapid - Dinamo din afara stadionului a fost anulata de organele legii. Jandarmeria interzice amplasarea unui ecran atāt de aproape de arena giulesteana. "Nu e normal sa se monteze un ecran īn spatele Teatrului Giulesti, mai ales ca incidentele de la Steaua - Poli au fost provocate de rapidisti", a spus Borcea.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

     
      Zotta: "Ne-a fost teama, dar ne-am impus meritat"

      Presedintele echipei de sub Podul Grant, Constantin Zotta, era foarte īncāntat de victoria echipei sale si de calificarea īn finala, pe care ar dori foarte mult s-o cāstige pentru al doilea an consecutiv: "Dorim tare mult sa pastram trofeul īn Giulesti. Ne-a fost teama, pentru ca este o echipa organizata Pandurii si o competitie īn care apar surprize, dar noi ne-am impus meritat. Am fi foarte multumiti cu locul doi si cupa īn vitrina. Cred ca am fi putut avea si rezultate mai bune īn acest sezon, dar s-a facut tot ce s-a putut īn conditiile de fata.
      Oficialul giulestenilor nu a omis nici apropiatul derby cu Dinamo, pe care crede ca rapidistii īl pot cāstiga: "Cred ca valoarea echipei da dreptul tuturor sa spere la o victorie cu Dinamo."
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

      Rosianu: "Rapid este o echipa de batut"

      Vicepresedintele lui Poli Timisoara, Emil Rosianu, a declarat ca Rapid s-a impus asa cum era normal, dar ca īn finala echipa sa se va impune pentru ca giulestenii formeaa o echipa care poate fi batuta: "Nu fost nicio surpriza īn aceasta seara. Finala va fi mult mai disputata si cu ajutorul publicului nostru sunt sigur ca o sa cāstigam. Rapid este o echipa de batut si cred ca ne vom impune" a declarat oficialul de pe Bega, la finalul semifianlei Pandurii - Rapid

     
rapidisti.ro

        Reactii / Marius Sumudica: "Rapid a cāstigat lejer si meritat"

      Īn cadrul emisiunii Fanatik Show, Marius Sumudica a declarat la finalul meciului dintre Rapid si Pandurii, 2- 0:
"Rapid a cāstigat meritat, facānd un pressing sācāitor. Au cāstigat lejer acest meci, nu s-au fortat, iar cei de la Pandurii au avut ocazii de gol doar la 2-0 pentru giulesteni. "
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

     
      Marin Condescu: "Rapid a avut 2 ocazii pe care le-a fructificat, asa fac echipele mari, noi mai avem de crescut"

      Presedintele formatiei Pandurii Tārgu Jiu, Marin Condescu, s-a declarat multumit de faptul ca echipa sa a ajuns pāna īn semifinalele Cupei Romāniei si spune ca Rapid merge mai departe datorita experientei:
      "Am jucat frumos, nu ne-am īnchis, este o performanta ca am ajuns aici, am īntālnit Rapidul si am spus de la īnceput ca nu rezultatul final conteaza, ci sa jucam fotbal.
Rapid a avut 2 ocazii pe care le-a fructificat, asa fac echipele mari, noi mai avem de crescut.
Rapid este o echipa buna, dar au fost momente cānd am dominat meciul. Nu pun īn nici un fel la īndoiala victoria Rapidului."
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

      Sumudica este fan Ianis Zicu

      Marius Sumudica este īncāntat de evolutia rapidistului Ianis Zicu, declarānd la Fanatik Show ca jucatorul īmprumutat de la Inter prins īntr-o zi buna poate cāstiga un meci de unul singur:
      "Razvan si-a pus foarte mult amprenta asupra evolutiilor lui Zicu si i-a redat īncrederea de care are nevoie. La Rapid este un si un colectiv bun, este meritul lui Razvan ca si-a cāstigat vestiarul, de a avea jucatorii alaturi de el. Este un profesionist, am fost secund lui un an. Zicu este un jucator care poate face diferenta, mai rar astfel de jucatori īn campionat, prins īntr-o zi buna poate sa faca diferenta fara probleme".
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

      Dani Coman: "Problema pe care o am eu este mai grava decāt am crezut initial"

      Dani Coman a marturisit la TV Sport ca accidentarea pe care a suferit-o este mult mai grava decāt s-a crezut initial, dar spera ca la sfārsitul saptamānii viitoare sa reia antrenamentele alaturi de echipa:
      "Din pacate nu sunt sanse sa pot sa-mi ajut echipa. Problema pe care o am eu este mai grava decāt am crezut initial. Eu sper ca la mijlocul saptamānii viitoare sa īncep antrenamentele alaturi de echipa. Nu stiu īnca data la care voi putea sa joc."

        _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

      George Copos: "Sunt māndru de jucatorii mei, sunt cei mai buni"

      Patronul rapidist, George Copos, i-a laudat pe jucatorii Rapidului la finalul meciului dintre giulesteni si cei de la Pandurii Tārgu-Jiu, declarānd:
"A fost un meci frumos, ma bucur ca vom īntālni pe Poli īn finala. M-as bucura nespus de mult sa terminam pe doi si sa-i ducem pe timisoreni īn cupele europene, am multa consideratie si stima pentru publicul timisorean. A fost un meci extraordinar, sunt māndru de jucatorii mei. Rapid are cea mai buna echipa si e īn grafic. Si bravo si voua, timisorenilor!"
      "Ne asteapta un meci foarte greu cu Dinamo si trebuie sa cīstigam duminica si toate meciurile care mai urmeaza, pentru a duce si echipa timisoreana īn Europa", a mai spus Copos.

        _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

   Dani Coman: "Nu ma tem ca Edel mi-ar putea lua locul īn poarta, eu ma tem doar de Dumnezeu"

      Dani Coman s-a declarat foarte multumit de evolutia īnlocuitorului sau din tre buturile giulestene, Edel Apoula Bete si spune ca nu se teme ca īi va lua locul atunci cānd va fi apt de joc:
      "Edel a aparat foarte bine pe īntreg parcursul meciului a fost sigur pe el, a dat īncredere si este un portar valoros. Nu ma tem ca mi-ar putea lua locul īn poarta, eu ma tem doar de Dumnezeu, īn afara de El nu ma tem de nimeni si de nimic", a spus Coman la TV Sport.

        _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

    Dani Coman: "Īn acest meci s-a vazut o singura echipa si aceea a fost Rapid"

      Dani Coman spune ca nu s-a īndoit nici o clipa de faptul ca echipa sa va merge īn finala, considerānd ca pe teren s-a vazut care a fost echipa mai valoroasa:
      "Din punctul meu de vedere, īn aceasta seara s-a vazut doar o singura echipa si aceea a fost Rapid. Baietii s-au mobilizat foarte bine, au īntālnit un adversar artagos care sta bine īn teren, dar s-a vazut valoarea echipei noastre si cei mai buni au cāstigat", a declarat pentru TV Sport Coman.

        _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

     Dani Coman: "Cu Timisoara vom avea meci foarte greu, dar pāna atunci avem partide importante īn campionat"

      Goal-keeperul Rapidului, Dani Coman, vede un meci foarte dificil pentru echipa sa īn finala cu Politehnica Timisoara, dar avertizeaza ca giulestenii trebuie sa se concentreze mai īntāi asupra meciurilor de campionat care sunt esentiale īn lupta pentru locul 2:
      "Timisoara a demonstrat si acasa la noi, īn Giulesti ca joaca foarte bine. Noi ne dorim sa pastram Cupa. Mai este pāna la finala, mai avem meciuri grele īn campionat. Īntāi sa le cāstigam, sa ne īndeplinim obiectivele, sa terminam pe locul 2. Finala Cupei va fi un meci foarte greu pentru noi, la Timisoara s-a format o echipa buna, speram sa cāstigam", a spus Coman la TV Sport.

  _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

Razvan Lucescu: "Jucatorii mei au dat dovada de valoare, mentalitate si forta"

      Tehnicianul Rapidului, Razvan Lucescu, este māndru de faptul ca echipa sa reuseste pentru al 2-lea an consecutiv sa lupte pāna la capat īn toate competitiile interne si spune ca elevii sai au demonstrat valoare, mentalitate si forta:
"Sunt fericit, dar si obosit. Sigur ca sunt fericit, e totusi o performanta a noastra, este al 2-lea an consecutiv cānd ajungem īn finala si al 2-lea an consececutiv cānd mergem pāna la capat īn toate competitiile interne. Avem valoare, mentalitate, forta, iar toata lumea lucreaza cu foarte multa seriozitate. Am avut noroc de niste baieti extraordinari. Trebuie sa ramānem foarte atenti, urmatoarele meciuri foarte grele pentru noi.
Toata lumea munceste, fiecare are contributia lui, mai mare sau mai mica. Mi-a fost teama de acest meci, nu este deloc o echipa comoda, dar a fost vorba de teama prin prisma faptului ca era un meci decisiv, era semifinala, iar pentru cei de la Pandurii era meciul vietii. Echipa adversa a fost foarte motivata, pentru noi prima repriza a fost buna de tot, am facut un pressing excelent, am si deschis scorul, iar Zicu a avut o executie de exceptie, care a usurat foarte mult lucrurile, pentru ca cei de la Pandurii au fost nevoiti sa iasa la atac. Am īncercat sa surprindem pe contraatac, ceea ce s-a si īntāmplat", a spus la Fanatik Show antrenorul giulestean.

        _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

     Sumi-gol despre Ganea: "Am trecut si eu prin astfel de perioade mai slabe"

      Marius Sumudica īi ia apararea lui Ionel Ganea care traverseaza o perioada mai slaba, dupa ce a reusit un tur foarte bun la rivala Dinamo, cānd a īnscris nu mai putin de 14 goluri pentru alb-rosii, declarānd la Fanatik Show:
"Ganea traverseaza o perioada mai slaba, cu 14 reusite la Dinamo, aici a schimbat colectiv, sistemul de joc, nu mai are aceleasi realizari ca īn tur, nu stiu exact ce se īntāmpla. Si eu ca jucator am traversat astfel de perioade, eram la Sportul si īn tur am dat 12 goluri, iar returul nu a mai fost la fel. Sunt perioade si perioade, cānd se īntāmpla sa ratezi si de pe linia portii. Si, la fel ca si la Dinamo, exista si īn Giulesti o concurenta acerba, deci nu este acesta un motiv."

        _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

      Sumudica: "Galeria te īmpinge de la spate, te poarta pe aripi, prea se exagereaza cu incidentele astea create de suporteri"

      Sumi-gol crede ca se exagereaza īn cazul incidentelor create de suporteri si considera ca au de suferit si suporterii care trebuie sa sufere pentru gesturile necugetate ale unui "huligan", dar si echipele, care nu mai joaca la spectacol.
"Se exagereaza īn cazul incidentelor create de suporter. Ce-ar fi daca la Barcelona, de exemplu, ai priva 90.000 de abonati pentru 1, 2 sau 10 huligani. Echipele sunt cele care pierd enorm, se pierde calitatea jocului, publicul te duce, te poarta pe aripi, e altceva sa poti simti galeria Rapidului sau a lui Dinamo, de exemplu."

        _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

     Razvan Lucescu: "Cānd am decis sa continuu la Rapid ne-am asumat cu totii responsabilitatea, dar dupa o luna am ramas doar eu"

      Razvan Lucescu a vorbit la Fanatik Show despre startul mai greu avut de Rapid īn acest an, despre problemele de lot si despre faptul ca atunci cānd a decis sa ramāna la Rapid, desi promisese sa antreneze Timisoara, si-a asumat responsabilitatea si riscul de a fi considerat las:
"Am īnceput mai greu īn acest an, Dinamo a fost foarte puternica īn tur, a profitat de acea disputa dintre Rapid si Steaua de anul trecut din Cupa UEFA, n-am reusit sa ne desprindem, au fost orgolii marunte, n-am fost pregatiti sa intram īntr-o lupta serioasa pentru locul 1.
Ca de fiecare data, la noi sunt īntārzieri, nu vreau sa arat cu degetul catre patron, dar aici este vorba de strategie, facuta anul acesta īntr-un mod foarte putin bun. Plecarile lui Vio, a lui Pancu, suspendarile au avut un rol foarte important. N-am fost pregatiti, am īnceput antrenamentele cu 12 jucatori īn lot īn prima saptamāna, apoi au venit 2 jucatori noi, a fost transferat si Ianis cu 2 zile īnainte de primul meci ofcial. Moldovan si Mazilu au ajuns ultimii.
S-a spus despre Rapid ca este cea mai omogenpa echipa, dar acest lucru este fals.Noi am avut multi jucatori noi, n-au fost la timp pentru pregatire, n-a existat un program serios de pregatire.
Ne-am asumat cu totii rapunderea cu totii cānd am decis sa ramānem īmpreuna, am acceptat sa continuu cu riscul de a fi considerat las pentru ca mi-am īncalcat promisiunea. Ne-am asumat cu totii responsabilitatea, dar dupa o saptamāna, doua sau poate chiar o luna am ramas doar eu.
Un antrenor nu este pe viata la o echipa si nici nu trebuie sa fie. Strategia clubului o fac conducatorii, iar echipa trebuie sa se pregateasca indiferent ca va ramāne acelasi antrenor sau ca va veni altul."

     


gsp.ro


     
      Finala īntre frati de sīnge

      Zicu si Mldovan au semnat golurile unei calificari fara emotie īn fata unor olteni anesteziati de miza competitiei
Timisara īn Giulesti, Rapid pe Bega. Coordonatele rudeniei violet-visinie au dominat semifinalele Cupei Romāniei Timisoreana. Aseara, banatenii au returnat serviciul de simpatie Rapidului, venind sa-i sustina pe giulesteni, mai retinut si civilizat decīt sub Grant.
Pe gazOn, visinii au iscalit un nou credit la banca Lucescu, imediat ce Zicu l-a īntors ca o clatita pe Rus si a tras din interiorul careului la coltul lung, facīnd zadarnic plonjonul lui Guso (11). La oficiala, Copos īmpartea bezele de fericire, īn timp ce acelasi Zicu ridiculiza cu calcīiul apararea olteana, dar finalizarea a fost mediocra (23).
Cu di īnchizatori īn fata, Stīnga si Vatavu, defensiva pandurilor abia are timp sa respire la raidurile visinii, risipite inexplicabil īn marginea careului lui Guso. Eugen Neagoe īi muta ca la dame pe Iordache, Orac si Vintilescu īn avanposturi, dar efectul a fost nul. O singura centrare periculoasa a lui Vintilescu, stopata pe piept de Constantin, condimentata cu o transformare de rugby a lui Vatavu (43) a constituit arsenalul fazelor oltene la poarta lui Edel.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

      Pe mīna secundului

      Īn repriza secunda, s-au īmpartit plite mai vechi din campionat, locul combinatiilor cu mingea s-a metamorfozat īn proceduri de full-contact. Lucescu si-a introdus "secundul" Moldovan īn teren, Pandurii au īncercat sa apese pedala acceleratiei, dar atentia lui Edel a fost deranjata dor de un trasor expediate de Pacurar (58). Rapidul s-a revoltat īn fata tupeului oltenesc, iar combinatia Buga-Moldovan, fructificata de ajutorul lui Lucescu jr (79), i-a asigurat biletul pentru finala de la Timisoara.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
        ArtimOn cu Pandurii

     Pandurii au venit la Timisara īnsotiti de o galerie impresionanta, formata din 2.500 de persoane. Printre sustinatorii gorjenilor s-a aflat si fostul antrenor al gruparii de pe Bega, Alin Artimon, care a stat īmpreuna cu elevii sai de la CFR Timisoara alaturi de fanii echipei din Tīrgu Jiu. (Adrian Bucur)
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
   
        "Ne vedem īn finala"

     Īnainte de startul partidei, timisreanul Gabriel Cīnu a mers sa-i salute pe jucatorii Rapidului. "Sīnteti nebuni daca ati reusit sa-i scoateti pe stelisti din Cupa!", i-a spus Romeo Stancu jucatorului alb-violetilor, care a replicat: "Pai, ne vedem īn finala sa ne masuram fortele". (Adrian Bucur)
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
   
         Sustinuti de Timisara

    Dupa ce aproximativ 3.000 de rapidisti au īncurajat Timisoara īn semifinala cu Steaua, disputata īn Giulesti, aseara, alb-violetii le-au īntors serviciul. Astfel, elevii lui Razvan Lucescu au fost sustinuti de peste 4.500 de fani, dintre care multi apartin galeriei gruparii de pe Bega, dar si de īntreg lotul Timisoarei, care a stat la tribuna 0. "Tinem cu Rapid, pentru ca si ei ne-au īncurajat", au explicat fotbalistii banateni. (Adrian Bucur)
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
   
         Ganea titular

    Ionel Ganea a īnceput partida cu Pandurii ca titular. Desi īnca acuza dureri īn zona abdominala din cauza unei pubalgii, atacantul rapidist a strīns din dinti si a intrat pe teren. Astfel, cu Sapunaru pe fund si Ganea īn linia de atac, Razvan Lucescu pare sa fi ales sa probeze la meciul cu gorjenii garnitura de start pe care o pregateste pentru derbyul cu Dinamo, de duminica. (Dana Surulescu)
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
  
        Copos īn loja lui Poli

   George Copos le-a īntors vizita oficialilor timisoreni si a vazut meciul din loja conducerii lui Poli, alaturi de Emil Rosianu. Patronul Rapidului a sosit la stadion cu 15 minute īnainte de startul partidei. Pe scari a oprit un pusti: "Cu cine tii?", l-a īntrebat. "Cu Poli", a venit raspunsul. "Deci cu Rapid azi, da?", s-a asigurat Copos ca a mai cīstigat un fan. (Dana Surulescu)
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

       N-au voie cu ecran

   Intentia rapidistilor de a instala un ecran de 67 de metri patrati īn spatele Teatrului Giulesti, pe care suporterii sa poata vedea meciul cu Dinamo, nu va mai fi pusa īn practica. Jandarmeria le-a transmis ieri giulestenilor ca nu au voie sa puna ecranul atīt de aproape de stadion. Decizia Jandarmeriei a venit dupa ce Cristi Borcea criticase ideea: "Mai bine le-am da drumul suporterilor īn stadion, macar asa am avea posibilitatea sa-i monitorizam". Organizatorii s-au reorientat si vor sa amplaseze ecranul īntr-o alta zona, līnga sala de sport, īn locul unde a functionat īn trecut un complex comercial en-gros

      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

       Cine merge īn UEFA?

  Daca giulestenii termina pe 2 īn Liga I, Timisara va juca īn UEFA indiferent de rezultatul finalei cu Rapid. Romānia va avea īn vara patru reprezentante īn cupele europene: doua īn Liga Campionilor si doua īn Cupa UEFA. Daca pentru Champions League lucrurile sīnt clare, urmīnd ca primele doua clasate sa participe īn aceasta competitie, pentru UEFA situatia este mai complicata. Īn cazul īn care Poli Timisoara cīstiga finala Cupei Timisoreana, programata pe 26 mai, atunci banatenii vor merge īn UEFA alaturi de ocupanta locului 3. Daca giulestenii cuceresc trofeul, apar trei variante, īn functie de locul ocupat la finalul campionatului de elevii lui Razvan Lucescu:

1. Rapid termina pe lcurile 1-2 - īn UEFA merg Poli Timisoara si ocupanta pozitiei a treia;

2. Rapid termina pe 3 - īn UEFA merg Rapid si cupanta locului 4

3. Rapid termina de la lcul 4 īn jos - īn UEFA merg ocupanta locului 3 si Rapid


onlinesport.ro

        Rapid si Poli Timisoara in finala Cupei Romaniei

   Rapid s-a calificat joi seara in finala Cupei Romaniei, dupa ce a invins pe Pandurii cu 2-0, pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara.
Au marcat pentru Rapid, in minutul 11 - Zicu, iar in minutul 79 - Viorel Moldovan.

Prima repriza a fost la discretia rapidistilor, care au dominat la toate capitolele. Pandurii, gazde ale partidei, nu au reusit sa trimita nici un sut pe spatiul portii aparate de Edel.
Giulestenii au inceput in forta, reusind sa marcheze inca din minutul 11 prin Zicu, care primit o pasa in careu, a intors un adversar si a sutat la coltul lung.
Foarte aproape de desprindere a fost Maftei, insa lovitura sa de cap a trecut pe langa poarta lui Guso (minutul 17).
Rapid a atacat continuu, profitand de lipsa de reactie a gorjenilor. La jumatatea reprizei, Zicu a incercat o finalizare spectaculoasa 'a la Danciulescu' din Steaua - Dinamo, dar a trimis pe langa poarta(minutul 23).
Oltenii au beneficiat de o lovitura libera de la aproximativ 25 de metri, dar Vatavu a tras mult peste poarta lui Edel (minutul 43).
Repriza secunda a fost saraca in ocazii. Pandurii au incercat cateva atacuri timide, insa n-au reusit sa egaleze. Moldovan a marcat cel de-al doilea gol dupa o faza frumoasa de atac, trimitand printre picioarele lui Guso (minutul 79).
Singura ocazie a Pandurilor s-a consumat in minutul 91, atunci cand Vintilescu a ratat singur cu Edel.
La meciul disputat pe stadionul Dan Paltinisanu au asistat aproximativ 8.000 de spectatori. Formatia Rapid a fost sustinuta de 400 de fani veniti din Bucuresti, dar si de 2.000 de sustinatori ai echipei Poli Timisoara, cele doua galerii fiind infratite.
De partea cealalta, echipa Pandurii a fost incurajata de 1.500 de suporteri.
La meci au fost prezenti presedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, patronul FC Rapid, George Copos, precum si vicepresedintele gruparii Poli Timisoara, Emil Rosianu. De asemenea, au asistat mai multi dintre componentii echipei Poli Timisoara, viitoarea adversara a echipei Rapid in finala Cupei Romaniei, dupa ce a reusit sa elimine in semifinale pe Steaua Bucuresti.
Pandurii: 1. Adnan Guso - 3. A. Rus, 4. Chibulcutean, 7. I. Dragomir, 2. Mandrean (14. Popete '72) - 6. Vatavu, 21. Fl. Stanga (10. Vasilache '46), 11. D. Orac (20. L. Mihai '60), 5. Pacurar - 19. Vintilescu, 30. I. Iordache. Antrenor: Eugen Neagoe.
Rapid: 12. Apoula - 23. M. Constantin, 24. Maftei, 19. Sapunaru - 9. Badoi, 13. E.Dica, 17. Maldarasanu (27. Mazilu '80), 14. Perja - 29. Buga, 21. Zicu (18. Grigore '66), 19. Ganea (V. Moldovan '46). Antrenor: Razvan Lucescu.
Cartonase galbene: Iordache '45+1, Dragomir '54 / Ganea '34, Maftei '50
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

      Razvan Lucescu, multumit de jocul echipei

   Razvan Lucescu s-a aratat extrem de multumit de jocul facut de echipa sa, in victoria obtinuta in fata Pandurilor din Targu-Jiu, in semifinalele Cupei Romaniei.

Razvan Lucescu si-a laudat jucatorii, dupa victoria obtinuta, joi, scor 2-0, cu Pandurii Targu-Jiu. Antrenorul Rapidului a explicat si jocul tactic al echipei sale, dar a recunoscut ca adversarul a fost unul mai slab, care are probleme la constructie.

"La finalul acestui joc o singura echipa mergea mai departe, iar fiecare jucator ajungea sa dea tot ce are mai bun pe teren. Pentru Pandurii a fost o performanta deosebita sa ajunga in semifinale si pentru multi jucatori a fost jocul vietii. Suntem fericiti ca am reusit pentru a doua oara consecutiv sa jucam finala Cupei Romaniei. Cred ca in urma unui joc pe care l-am controlat am obtinut o victorie meritata. A fost o prima repriza foarte buna, iar dupa pauza ne-am retras putin si am lovit pe contraatac. Ii felicit pe baieti, au aratat ca au o mentalitate puternica. Nu este usor ca doi ani la rand sa te duci pana in finala", a declarat Razvan Lucescu la conferinta de presa a partidei.

Tehnicianul din Giulesti a explicat si de ce Zicu a fost schimbat si a tinut sa sublinieze faptul ca schimbarea a fost una tactica, si nu una disciplinara.

"Dupa ce Zicu a inscris jocul a devenit putin mai simplu, pentru ca ei erau obligati sa iasa la constructie, iar in astfel de situatii Pandurii nu reuseste sa se descurce foarte bine. Schimbarea lui Zicu a fost una tactica. De obicei presiunea pe care o pun atacantii asupra fundasilor este foarte importanta, iar Zicu obosise. Noi suntem o echipa care de acolo de sus incercam sa facem pressing. Zicu a facut un joc foarte bun, ca de altfel toata echipa. nu a fost sanctionat, a fost o schimbare tactica. Este intr-o crestere evidenta, dar este ajutat si de echipa."

Razvan Lucescu se asteapta la o atmosfera incendiara in finala Cupei Romaniei. Totodata, antrenorul Rapidului a marturisit faptul ca Marian Iancu nu i-a mai facut nici o propunere de a prelua clubul de pe Bega.

"Cred ca va fi un adevarat spectacol si faptul ca se joaca la Timisoara va aduce mult public in tribune. Va fi o atmosfera placuta, fara ostilitata. Este o finala, in urma unui astfel de joc se castiga un trofeu si nu mai conteaza unde joci. Poli Timisoara are un lot cu jucatori de mare valoare. Nu putea sa-mi faca o propunere Iancu pentru ca pana la finalul campionatului sunt sub contract cu Rapid."
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

        "IMI DORESC SA-I AJUTAM PE TIMISORENI SA JOACE IN CUPA UEFA"

   Patronul giulestenilor s-a declarat bucuros ca formatia antrenata de Razvan Lucescu va intilni in finala Cupei pe Poli Timisoara, mentionind ca isi doreste ca Rapid sa termine campionatul pe locul doi, pentru a-i ajuta pe timisoreni sa joace in cupele europene.
"Ma bucur ca vom juca finala la Timisoara. Ar fi extraordinar ca noi sa fim atunci pe locul doi, pentru a duce Timisoara in cupele europene. Am multa consideratie si stima pentru publicul timisorean si mi-as dori mult sa facem acest lucru pentru ei. A fost un meci extraordinar, sint mindru de jucatorii Rapidului, am mai spus ca avem cea mai buna echipa din tara" - George Copos
Referitor la meciul cu Dinamo, Copos a spus ca va fi o partida foarte dificila, pe care insa Rapid trebuie sa o cistige, "la fel cum trebuie sa cistige toate meciurile ramase in campionat".
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

        "ARBITRAJUL A FOST SLAB, DAR NU A FOST REA-VOINTA"

      Conducatorul gorjenilor, Marian Condescu, s-a declarat multumit la finalul partidei de jocul prestat de jucatorii Pandurilor. El l-a remarcat pe Iordache si a deplins greselile brigazii de arbitri. In ciuda acestui lucru, presedintele celor din Tirgu Jiu nu a fost de acord cu aducerea arbitrilor straini la derby-urile campionatului romanesc.
Marian Condescu:
"Am jucat frumos, un fotbal placut ochiului. Mult mai frumos ca cel de aseara"
"In seara aceasta il remarc pe Ilie Iordache, care a reusit sa puna in mare dificultate echipa Rapid"
"Victoria Rapidului este pe deplin meritata, desi au dat doua goluri din doua ocazii"
"Imi pare rau ca Vancea nu a reusit sa fie pe teren. Cu el in locul lui Vatavu, care nu era obisnuit cu postul pe care a jucat, era mult mai bine"
"Nu sint de acord cu aducerea brigazilor straine. Le produce frustrari arbitrilor romani si nu e bine".
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

        "FINALA CUPEI VA FI CEA MAI FRUMOASA DIN ULTIMII ANI"

      Atacantul "alb-visiniilor" s-a aratat multumit de calificarea in finala Cupei Romaniei, declarind: "Ma bucur ca am reusit sa obtinem inca o victorie intr-un meci de Cupa si sa ajungem din nou intr-o finala. Este un lucru important pentru noi si cred ca, in acest an, finala Cupei va fi cea mai frumoasa din ultimii ani


FC RAPID

spt.ro

fanatik.ro

Evenimentul Zilei

Libertatea

Gandul


Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...