RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: Vineri 27 aprilie 2007

   
FC RAPID

      Ce coșmar! Egalați în penultimul minut la Bistrița: 3-3 cu Gloria

      După gol luat în minutul 84 la Vaslui, după ce am pierdut în minutul 85 cu Steaua, Rapid și-a mai pus singur o piedică în stilul tradițional: a condus de trei ori la Bistrița, dar a pierdut două puncte imense în minutul 89! Ca să fie coșmarul și mai negru, alte gafe de portar au minat cursa de urmărire a contracandidatelor la locul doi. Adus între buturi de erorile lui Edel, din jocul cu Dinamo, tânărul Marinescu are pe conștiință toate cele trei goluri încasate de giuleșteni la Bistrița. Anterior, chiar și valorosul Dani Coman avusese zilele lui negre, la Vaslui și contra Stelei.
      Echipa lui Răzvan Lucescu (ciuntită iar de absențele lui Coman, Maftei, Marius Constantin, Grigore și Ganea) a deschis scorul repede, în min. 7, prin șutul, de la 14 m, al lui Măldărășanu, avansat căpitan în lipsa lui Maftei. Marinescu a ieșit însă aiurea la o centrare de pe partea dreaptă, Zaharia a deviat în fața porții și Mureșan a egalat cu patru minute înainte de pauză. Golul de senzație al lui Buga, trasor din 17 m în diagonală, a dus Rapidul în avantaj în min. 53, dar, după doar două minute, Marinescu s-a bâlbâit la "capul" lui Zaharia, din corner. Mazilu a fost pe fază la șutul deviat al lui Lazăr și a înscris din apropiere (mni. 69), dar n-a fost nici de această dată de ajuns. O minge aruncată la bătaie, în minutul 89, l-a depășit pe Săpunaru și Băd a sancționat, de lângă Perjă, ieșirea ezitantă a lui Marinescu, înscriind în poarta goală! Se făcea, într-un fel, și voia lui Corpodean, care a știut să ducă șmecherește evenimentele spre deznodământul dorit.
      Cu 12 goluri încasate în ultimele cinci meciuri, Rapid își face viața grea și trăiește cu sufletul la gură un final în care ar mai putea prinde și locul doi, dar, la fel de bine, ar putea să și rateze participarea în cupele europene!
     
      Gloria: Albuț - Barras, Abrudan, Mureșan/cpt., Roszel - Predescu (77 Băd), Mărginean, Nalați, Roman - Voicilă (67 S. Costea), Zaharia.
      Antrenor Ovidiu Sabău
     
      Rapid: Marinescu - Săpunaru, Perjă, Rada - Bădoi, Dică (46 C. Lazăr), Măldărășanu/cpt., I. Stancu - Buga (81 Moldovan), Zicu ( 88 R. Stancu) - Mazilu.
      Antrenor Răzvan Lucescu
     
      Arbitru: Sorin Corpodean (Alba Iulia)
     
ProSport.RO

      Gloria- Rapid 3-3
Portarii deschid usi si inchid porti


      Câteodata, fotbalul isi numara mai degraba nerealizarile. Greselile personale, ale portarilor, au determinat scorul. Pana si golul lui Buga, cel mai frumos probabil, a venit în urma lipsei de concentrare, inexplicabila la un joc între locurile 4 si 5, cu aspiratii de Cupe Europene.
      Rapid sufera o metamorfoza, din cal frumos in mânz instabil pe picioare. De la un portar de frunte, la doi de rezerva… pentru rezerve. Problema este alta, Gloria a fost egala unei echipe care zboara bine pâna in momentul golurilor de aer. Rapid pare ajunsa de blestemul care a planat peste Steaua, lipsa unui portar valoros. Odata cu revenirea lui Dani Coman, ne vom aminti de aceste gafe numai ca o gripa temporara. Acum, gripa asta, pare letala pentru parcursul in acest campionat.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Razvan Lucescu: "Nu este anul nostru"

      Dupa terminarea meciului de la Bistrita, antrenorul rapidist era descumpanit de cele petrecute:" Se putea întâmpla orice la un astfel de joc. Pentru mine este incredibil, este o durere foarte mare, pentru ca inca o data muncim enorm si nu reusim sa culegem roadele muncii. Este un joc si o perioada si de ghinion, in care portarii au partea lor de vina."
      Tehnicianul e de parere ca Rapidul are si mult ghinion, dar si ca giulestenii sunt victimele proprilor greseli:"Avem si ghinion, dar e clar ca e si o vina care ne apartine noua, in interior. Nu este anul nostru."
      Totodata, Lucescu nu considera ca lupta e terminata pentru echipa lui, si chiar daca au fost ratate unele sanse de a se distanta de rivalele Steaua si CFR Cluj, confruntarea acerba pentru locul 2, si implicit pentru accederea in Liga Campionilor, este departe de a se fi incheiat:" Stiu ca a batut Steaua, dar mai sunt sase etape, Clujul este totusi înaintea Stelei. Lupta este destul de aprinsa" a concluzionat Razvan Lucescu.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Viorel Moldovan:
"Am pierdut nu doar locul doi, ci si locul trei"


      Atacantul Viorel Moldovan a declarat, joi, ca Rapidul a pierdut nu doar locul doi, ci si locul trei, în urma remizei, scor 3-3, cu Gloria Bistrita, din etapa a XXVIII-a a Ligii 1.
      "A fost un meci foarte frumos, terminat la egalitate. Am vazut o echipa a Gloriei frumoasa, care a jucat un fotbal spectatculos, s-a agatat pâna în ultimul moment de rezultat si a obtinut o egalare nesperata în final. Pentru noi înseamna pierderea a doua puncte, ei practic si-au atins scopul, au obtinut un egal. Am pierdut multe puncte în ultima perioada, pâna la urma suntem o echipa, câstigam în 11, pierdem în 11 si nu trebuie sa-l acuzam pe Marinescu, pentru unele ezitari, pentru ca a avut unele parade foarte bune. A jucat prea putin, se vede ca nu are meciuri, nu are încredere, se vede ca nu joaca. Am pierdut nu doar locul doi, ci si locul trei. Deci ne ramâne aceasta Cupa, sa vedem cum vor decurge lucrurile, ce se va întâmpla. Oricum este un campionat frumos, se joaca fotbal spectaculos", a spus Moldovan, care a afirmat ca a jucat în premiera împotriva Gloriei Bistrita.
     
rapidisti.ro

      Razvan Lucescu:
"Steaua are un program mai usor decat CFR si decat noi"


      Razvan Lucescu a spus in cadrul emisiunii Fanatik ca Steaua are un program mai usor decat CFR, chiar si decat Rapid, si ca giulestenii se lupta si pentru locul 3.
      "In momentul de fata Clujul este pe 2, Steaua la 3 puncte de ei, dar stelistii au un program mult mai usor decat Clujul si poate si decat noi, e o situatie clara, nu avem cum sa o contestam. Noi jucam pana la capat, e si locul 3 in disputa,campionatul se duce pana la final. Este o munca uriasa si inutila, avem punctele in mana si le pierdem cu usurinta, nu e prima data cand se intampla asta. Nu vreau sa arunc vina pe unul, pe altul. E cel mai usor lucru, dar nu este corect sa gasesti imediat un alibi"
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Razvan Lucescu:
"Era normal sa-i dau o sansa lui Marinescu. Edel a demonstrat ca are un psihic slab"


      Tehnicianul Rapidului, Razvan Lucescu, a explicat titularizarea tânarului goal-keeper, Andrei Marinescu, considerând ca acesta merita o sansa de a-si demonstra valoarea:
      "Edel ne-a aratat în meciurile amicale ca e un portar bun, dar cu un psihic slab. Era normal sa-l pun pe Marinescu titular. Edel a aratat ca e un portar bun, de valoare, pe care sa te bazezi, dar si în meciul cu Dinamo a demonstrat ca nu are psihic. Baietii au luptat, el a gresit, era normal sa iau o astfel de decizie. Marinescu e portarul nostru, e serios în pregatire, e tânar, a facut câteva meciuri extraordinare si a salvat de multe ori echipa, era normal sa-i dau si lui o sansa."
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Razvan Lucescu: "În momente ca astea îmi vine sa ma las de fotbal"

      Tehnicianul Rapdului a declarat la finalul meciului cu Gloria:
      "În momente ca astea îmi vine sa ma las de fotbal, totdeauna te bîntuie un gând ca acesta dupa un astfel de meci. Acum nu avem ce sa facem, trebuie sa ne jucam sansa pana la capat, mai sunt sanse la locul 2. Vorbim si foarte mult despre ghinion si nu e corect, norocul vine la cei puternici"
     
gsp.ro

spt.ro

      Lucescu: "Îmi vine sa ma las de fotbal"

      Tehnicianul Rapidului a declarat într-o interventie telefonica la Fanatik ca îi vine sa se lase de fotbal dupa toate cele întîmplate
      "Este foarte greu cînd dupa ce muncesti atîta timp si te pregatesti, totul se duce de rîpa într-un moment, parca îmi vine sa ma las de fotbal . Ajungi sa depinzi de un om sau altul si s-a vazut asta la meciul cu Gloria. Îmi asum raspunderea titularizarii lui Marinescu. Desigur, se poate vorbi si de faptul ca Dani Coman nu are o rezerva aproape de valoarea sa. Edel, dupa meciul cu Dinamo mi-a dat de înteles ca îsi revine foarte greu psihic dupa o gafa", a declarat tehnicianul Rapidului.
      "Nu stiu daca o sa pot, dar mi-as dori sa pot sa am puterea tatalui meu, sa trec peste astfel de ghinioane teribile. Poate ca îi voi mosteni nu doar ghinionul, ci si succesele extraordinare".
     
fanatik.ro

onlinesport.ro

      Rapid pierde contactul cu Steaua

      In ultimul meci al etapei a 28-a din Liga 1, Gloria Bistrita si Rapid Bucuresti au terminat la egalitate, 3-3, la capatul unui meci foarte spectaculos, in care giulestenii au condus de trei ori pe tabela. Maldarasanu (7), Buga (54) si Mazilu (69) au punctat pentru visinii, in timp ce Muresan (41), Zaharia (55) si Bad (89) au mentinut Gloria in meci, cu largul concurs al portarului giulestean Marinescu
      Jocul de la Bistrita a inceput intr-o usoara nota de dominare a Rapidului, care a concretizat in minutul 7 pe tabela prin Maldarasanu, acesta deschizand scorul cu un sut din interiorul careului, in urma unui corner de pe dreapta. Pe masura trecerii timpului, elevii lui Razvan Lucescu au facut usor pasul inapoi, bistritenii punand stapanire pe centrul terenului. Ca urmare a acestui fapt s-au inmultit actiunile ofensive la poarta tanarului Marinescu, gazdele punand presiune in special la fazele fixe.
      In minutul 28 s-a petrecut o faza controversata la marginea careului giulestean, cu Sapunaru tragandu-l de tricou pe Zaharia, centralul Sorin Corpodean hotarand sa lase jocul sa continue. Gloria a continuat sa preseze si in minutul 41 Muresan a reusit egalarea, la o gafa a goalkeeperului rapidist Marinescu.
      Lazar a intrat la pauza in locul lui Emil Dica si Rapid a trecut din nou in avantaj pe tabela, la noua minute de la reluare. La o faza care nu anunta mare lucru, Buga a sutat puternic din coltul careului bistritean, mingea oprinduse in plasa portii lui Albut.
      La faza imediat urmatoare gazdele au izbutit egalarea, Zaharia trimitand cu capul printre mainile aceluias nefericit Marinescu. Rapidistul si-a facut datoria in minutul 60, cand a scos in corner 'bomba' lui Muresan, pentru ca peste alte noua minute Mazilu sa puncteze pentru 3-2. Ionut Stancu a incercat sa suteze din afara careului, balonul a ajuns cu noroc la fostul golgeter din Regie, care a punctat cu un sut la coltul scurt.
      Gloria s-a aruncat in atac si Marinescu a avut din nou o interventie salvatoare la sutul lui Nalati (78), dar pentru ca tabloul gafelor si ezitarilor sa fie complet a mai comis-o inca o data, in chiar penultimul minut de joc. Minge inalta pentru Flavius Bad in careul rapidist, Marinescu iese pe jumatate si este lobat de jucatorul Gloriei.
      Una peste alta, jocul de la Bistrita a fost, fara doar si poate, unul dintre cele mai frumoase ale campionatului, rezultatul de egalitate fiind just.
     
      Gloria Bistrita: 22. Albut - 27. Barras, 18. G. Muresan, 5. Predescu (17. Bad '78) - 21. Nalati, 16. R. Marginean, 19. Abrudan, 20. Roman, 9. Voicila (15. Sg. Costea '68) - 10. Roszel, 11. Zaharia. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.
      Rapid Bucuresti: 30. Marinescu - 21. Sapunaru, 14. Perja, 6. Rada - 9. Badoi, 10.E. Dica (15. C. Lazar '46), 17. Maldarasanu, 5. I. Stancu - 7. Zicu (25. R. Stancu '88), 29. Buga (99. V. Moldovan '82)- 27.Mazilu. Antrenor: Razvan Lucescu.
      Cartonase galbene: Sapunaru '57, Maldarasanu '81
      Meciul a fost arbitrat de Sorin Corpodean, ajutat la cele doua linii de Ionel Popa si Sorin Caia. Rezerva a fost Ionica Serea.
      Observatorii partidei au fost Sorin Satmari si Marcel Lica.
      La meci au asistat aproximativ 5.000 de spectatori, dintre care 300 de suporteri ai Rapidului.
      Onlinesport: Dumitru Stircu
     
Evenimentul Zilei

      "Motul" i-a furat cireasa de pe tort lui Copos

      Fotbalistii giulesteni au coborat ieri din trenul care duce in preliminariile Ligii Campionilor, terminand la egalitate meciul cu Gloria Bistrita, scor 3-3.
      "Alb-visiniii" au fost stopati tocmai de Ioan Sabau, antrenorul dorit cu insistenta la Rapid de patronul George Copos. In urma cu doua etape, "Motul" ii pusese piedica si Stelei, pe care o invinsese cu 2-0.
      Antrenorului Razvan Lucescu i-a fost dificil sa incropeasca o echipa. Din garnitura de baza a Rapidului au absentat Danut Coman, Vasile Maftei, Ionel Ganea (toti accidentati), Nicolae Grigore si Marius Constantin (ambii suspendati). De asemenea, in disperare de cauza (la scorul de 1-1), Costin Lazar a fost introdus pe teren in repriza secunda, desi nu este refacut complet dupa o accidentare.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Blestemul portarilor

      Gazdele au marcat cele trei goluri dupa grave erori ale portarului Andrei Marinescu. In ultimele cinci etape, echipa de langa Podul Grant a pierdut sase puncte pe mana goalkeeperilor: Danut Coman a gafat in partida cu Steaua (scor 2-3), iar Edel Apoula in meciul cu Dinamo (1-4).
     
Libertatea

Cotidianul

      Rapid gafeaza la poarta Ligii Campionilor

      Rapid a pierdut contactul cu CFR Cluj si Steaua pe mina portarilor, dupa remiza, 3-3, cu Gloria Bistrita.
      Dani Coman (in meciul cu Steaua), Apoula Bete (contra lui Dinamo) si Marinescu (in partida cu Gloria Bistrita) sint principalele arme de autodistrugere a Rapidului, care a ramas cu a treia sansa de a termina pe pozitia a doua a clasamentului. Dupa ce Steaua s-a apropiat vizibil de CFR Cluj in urma victoriei cu 2-1 in confruntarea directa, giulestenii s-au indepartat de locul pentru Liga Campionilor, in urma remizei, 3-3, de pe terenul Gloriei Bistrita. La capatul unei partide extrem de spectaculoase, echipa lui Razvan Lucescu a pierdut doua puncte vitale in lupta pentru “medalia de argint", desi a condus de trei ori. Pe rind, golurile reusite de Maldarasanu (7), Buga (54) si Mazilu (69) au fost neutralizate de reusitele lui Muresan (41), Zaharia (55) si Bad (89).
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Egalati pe final

      De fiecare data, ceea ce au construit jucatorii de cimp, a darimat portarul. Indiferent de numele sau, jucatorul dintre buturi a scos puncte importante din buzunarul giulestenilor. Daca a fost joi, a fost rindul lui Marinescu sa gafeze nepermis, portarul echipei-satelit calcindu-le pe urme inaintasilor Coman si Apoula. Mai intii, a iesit neinsiprat la o minge in extremitatea dreapta a careului mic, apoi a scapat mingea pe sub miini la o lovitura de colt, pentru ca, lovitura de gratie!, sa iasa din nou neinspirat la o faza la care a gresit si fundasul Sapunaru, petrecuta cu un minut inaintea finalului meciului. In aceste conditii, Rapid se duce la doua puncte in spatele Stelei si la cinci in urma lui CFR Cluj.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Astazi, Adunare Generala

      In aceasta dimineata se anunta o Adunare Generala a actionarilor furtunoasa, cu incepere de la ora 10.30. Sedinta care trebuia sa aiba loc in ziua meciului de la Bistrita, va avea pe ordinea de zi strategia pentru sezonul viitor, stabilirea antrenorului si a jucatorilor care vor veni sau vor pleca. Daca, pina acum, George Copos a lasat sa se inteleaga ca si-l doreste inca pe Razvan Lucescu, indepartarea de Liga Campionilor, certificata chiar intr-un meci cu Gloria Bistrita, ala craui antrenor, Sabau, a fost curtat de patronul Rapidului, schimba datele problemei din perspectiva fostului vicepremier.
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...