RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 
REVISTA PRESEI ::: Miercuri 4 aprilie 2007


  
FC RAPID

      Mazilu sta o saptamana

      In afara lui Vali Badoi si Costin Lazar, suspendati pentru acumularea a cate patru cartonase galbene, si a lui Lucian Burdujan (accidentat), Razvan Lucescu nu va beneficia la Pitesti, in jocul cu FC Arges, nici de aportul lui Ionut Mazilu. Accidentat inaintea meciului cu Steaua, din runda trecuta, varful rapidist va fi nevoit sa faca o pauza de o saptamana, din cauza unei intinderi suferite la coapsa piciorului drept. Sunt sperante ca el sa fie totusi refacut pentru partida din runda cu nr. 25, de la Constanta, dintre Farul si Rapid.
     
     
ProSport.RO

      Lucescu jr. pleaca oricum!
      Razvan Lucescu i-a anuntat pe elevii si apropiatii sai ca va parasi Rapidul la finalul actualei stagiuni, indiferent daca echipa va ocupa sau nu pozitia secunda. Antrenorul este nemultumit în primul rând de relatia cu George Copos.
     
      Infrângerea cu Steaua a tulburat destul de tare apele în curtea Rapidului.
      Contestat de o parte a suporterilor, dar si afectat de faptul ca patronul George Copos vorbeste zilnic cu Sabau, Razvan Lucescu pare mai decis ca niciodata sa plece de la Rapid la finalul campionatului, atunci când îi si expira de altfel contractul cu "feroviarii". Inaintea antrenamentului de luni dupa-amiaza, tehnicianul giulestenilor le-a vorbit în vestiar jucatorilor si colaboratorilor sai, pe care i-a anuntat ca va parasi corabia alb-visinie indiferent de deznodamântul acestui sezon.
     
      Nu este prima oara când Lucescu junior intentioneaza sa renunte la postul pe care-l ocupa din vara anului 2004. Vara trecuta a fost foarte aproape de a prelua "frâiele" Politehnicii Timisoara, promitându-i acestui lucru lui Marian Iancu. In cele din urma, jucatorii sai l-au determinat sa-si schimbe decizia. Istoria era foarte aproape sa se repete si în iarna. Lucescu nu reusise sa califice echipa în primavara europeana, moment în care George Copos i-a cautat un înlocuitor. In cele din urma, patronul a negat toate discutiile, convingându-l astfel pe Lucescu jr sa-si respecte angajamentul, scadent în mai 2007. Chiar daca asta-vara i se promisese ca va primi 250.000 de euro pe sezon, tehnicianul a ramas cu vechiul angajament, de numai 70.000 de dolari pe an.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      "Luasem demult decizia"
      Interviu | Razvan Lucescu ::: Tehnicianul confirma plecarea.
      Tehnicianul rapidist a explicat pentru ProSport motivul hotarârii sale.
      E adevarat ca le-ati comunicat jucatorilor ca plecati la vara?
      Aceasta decizie era oricum luata demult. Am avut luni o discutie cu jucatorii, în care, printre altele, le-am comunicat si faptul ca voi pleca, dar le-am spus mai ales ca ei trebuie sa lupte si sa faca tot ceea ce pot pâna la sfârsitul campionatului pentru ei, nu pentru mine. Am încercat sa-i responsabilizez si sa-i fac sa înteleaga ca urmatorele meciuri trebuie sa le joace pe viata si pe moarte...
     
      Au parut afectati de aceasta veste?
      Le-am explicat felul cum au stat lucrurile din punctul meu de vedere si asta-vara, dar si în iarna, când as fi putut sa plec. De fapt, si acum as putea face acelasi lucru, dar trebuie sa luptam pâna la capat, sa dovedim ca suntem un grup. Sa aratam ca nu suntem lasi!
     
      Sunt fotbalistii Rapidului cazuti psihic?
      Am analizat meciul si am vazut împreuna ca în afara a doua-trei faze am facut un meci foarte bun. Nu am multe lucruri sa le reprosez. E pacat ca în aceste conditii am pierdut... Ne e greu sa acceptam faptul ca fotbalul poate fi atât de nedrept, dar nu trebuie sa abandonam! Probabil ca în viitor vom ajunge si noi sa câstigam dupa greseli individuale ale adversarilor.
     
      Dani Coman?
      Am vorbit cu el de mai multe ori. Suntem barbati, mergem mai departe. A gresit acum, dar în multe alte rânduri ne-a ajutat.
     
      Urmeaza doua meciuri în deplasare...
     
      Si la primul dintre ele nu pot conta decât pe 13 jucatori de câmp... Asta iar nu mai este nici vina mea si nici a jucatorilor.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      PLUSURI
      - a câstigat Cupa României în 2006
      - a dus echipa pâna în sferturile de finala ale Cupei UEFA în 2006
      MINUSURI
      - a ratat calificarea în semifinalele Cupei UEFA în fata Stelei
      - a pierdut campionatul în fata Stelei anul trecut, fiind aproape sa piarda si locul doi în acest sezon
      - a ratat calificarea în primavara europeana în acest sezon.
      Bilantul lui Razvan
      69 victorii
      33 remize
      16 înfrângeri

     
      POSIBILE DESTINATII
      Sahtior Donetk
      - Mircea Lucescu ar urma sa ramâna director tehnic, urmând sa-i cedeze postul de antrenor fiului sau, care i-a facut o impresie foarte buna patronului Ahmetov
      FC Brasov
      - Lucescu junior a ramas în relatii foarte bune cu Ioan Neculaie, iar prezenta lui Dinu Gheorghe în fotoliul de presedinte reprezinta un argument în plus
      Brescia
      - I-a fost recomandat lui Gino Corioni de Mircea Lucescu, bun prieten cu italianul, care l-a dorit la echipa si în vara anului trecut
      Dinamo
      - In conditiile în care Mircea Rednic nu mai este pe placul tuturor actionarilor, acestia s-ar putea reorienta catre Lucescu, care a fost dorit si înaintea acestui sezon
      Poli Timisoara
      - Desi se zvoneste ca Marian Iancu a batut deja palma cu tehnicianul Mladei Boleslav, Dusan Uhrin jr, nu este exclus totusi ca Lucescu sa ajunga în cele din urma pe Bega.
     
     
rapidisti.ro

      Zotta:
"Steaua s-a dezis de suporterii ei, noi, niciodată!"

      Zotta a comentat la TvSport și reacția fanilor giuleșteni care îi cer demisia lui Răzvan Lucescu: "Răzvan are contract până la vară cu Rapid, a contribuit la realizările clubului din ultimii ani și noi ne mândrim cu ele. Poate că și Răzvan a greșit în anumite momente, dar mai sunt 10 etape și nu trebue să ne grăbim. Noi vom ține cont de suporterii noștri, dacă Steaua s-a dezis de ei, noi nu vom face asta niciodată. Dar este vorba doar de 2 - 3 suporteri care îl contestă pe Răzvan."
     
      "Toți greșim, nu suntem conducători și rapidiști adevărați dacă nu putem trece peste astfel de situații. Coman a apărat extraordinar 100 de meciuri, nu trebuie să uităm asta. Vom merge împreună și vom repara ce am stricat ", a mai spus Zotta referitor la gafa lui Coman din meciul cu Steaua.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Constantin Zotta:
"Mă aștept la o amendă, nu la suspendarea terenului"

      Constantin Zotta crede că decizia Comisiei de Disciplină va fi favorabiă Rapidului și clubul din Giulești va primi doar o amendă pentru incidentele provocate de suporteri la meciul Rapid- Steaua. Președintele executiv al alb-vișiniilor a declarat la TvSport:
     
      "Nu mă aștept la suspendarea terenului, pentru că nu au fost incidente grave. Pe toate stadionele din lume se întâmplă așa ceva, să arunci o brichetă în teren. Iar în ceea ce îi privește pe suporterii la tribuna 0, s-a văzut că au fost provocați de Mihai Stoica. Ne așteptăm la o amendă, așa ar fi normal."
     
      "În cazul în care ni se va suspenda terenul, găsim noi un stadion care să găzduiască meciul cu Dinamo, așa cum am jucat și cu Poli la Craiova", a mai spus Zotta.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Ionuț Rada:
"Nu avem timp să ne plângem"

      Fundasul Rapidului, Ionut Rada, a declarat pentru Fanatik ca jucatorii incearca sa treaca impreuna peste esecul suferit in fata Stelei si ca fac tot posibilul pentru a se remonta psihic in vederea partidei cu incomoda echipa a Argesului din etapa viitoare:
     
      "Totul a fost bine, am fost toti la antrenament si am discutat, incercam sa trecem impreuna peste asta. Trebuie sa mergem inainte, asta e viata. Suporterii au dreptul sa fie suparati la fel sintem si noi. Este important sa avem un moral bun cu Argesul, deoarece este o echipa care se bate la retrogradare si trebuie sa fim atenti. O sa trecem peste pasul prost cu Steaua, nu avem timp sa ne plingem".
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Rică Răducanu îi ia apărarea lui Dani Coman
      Fostul portar al Rapidului, Rică Răducanu, cel care a dat și lovitura de începere a derby-ului cu Steaua, i-a luat apărarea lui Dani Coman, acuzat că a greșit la doua din cele trei goluri încasate de giuleșteni, informează Sportul Românesc.
     
      "Este drept ca au fost și greșeli individuale, dar în primul rând nu trebuia să se ajungă în situația de a fi Dani față în față cu adversarul. Nici apărarea nu l-a ajutat prea bine acolo. E drept că avea și el probleme și că era afectat din cauza naționalei, dar este un portar de valoare. A salvat atâtea meciuri. Dar așa este Rapidul: când toți ne dau favoriți se întâmplă ceva și nu câștigăm. Fotbalul așteaptă greșeala și toți suntem oameni".
     
     
gsp.ro
   
     
     
     
     
     
     
spt.ro
    Cu Dinamo, in deplasare?
      Constantin Zotta este optimist cu privire la verdictul Ligii Profesioniste in cazul posibilei suspendari a stadionului Giulesti, dupa incidentele de la Rapid - Steaua: "Eu nu cred ca a fost ceva atit de grav. Arbitrii meciului au spus ca a fost o atmosfera calda, fara incidente". Totusi, surse din anturajul LPF spun ca, cel mai probabil, Rapid va fi sanctionata cu o etapa de suspendare a propriului teren, urmind sa dispute derby-ul cu Dinamo la cel putin 150 de km departare de Bucuresti.
      "Nu renuntam la locul doi" Rapidistii inca nu si-au revenit dupa infringerea cu Steaua din Giulesti, iar Viorel Moldovan nu s-a impacat cu ideea ca nu au reusit sa cistige meciul de duminica. "A fost o mare dezamagire, dar vom trece peste acest moment foarte delicat. Nu este vinovat numai Coman, toti sintem vinovati pentru aceasta infri ngere. Sintem o familie, asa am fost mereu, si trebuie sa fim uniti pina la capat", a declarat secundul lui Razvan.
     
      De asemenea, acesta stie ce simt suporterii care s-au aratat dezamagiti la finalul partidei. O parte dintre ei a strigat impotriva echipei si a lui Razvan Lucescu, caruia i-au cerut sa plece de la Rapid. "Stiu prin ce trec fanii nostri, voiam sa le oferim o victorie impotriva Stelei. Acest lucru conteaza foarte mult pentru ei, indiferent de locul pe care il ocupam in clasament, un succes cu o rivala cum este cea din Ghencea valoreaza foarte mult pentru ei", a spus fostul international.
      Moldovan il contrazice pe George Copos, care la finalul jocului a spus ca giulestenii nu mai au sanse la locul doi. "Am pierdut numai o lupta, nu si razboiul. Nu este totul pierdut, noi vom juca in continuare. Nu renuntam asa usor, mai ales ca adversarele noastre au destule meciuri grele in continuare", a dezvaluit atacantul feroviarilor.
      Autor: Cristian Dinu, Victor Stoicescu
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Bölöni, din vara
      Pina in urma cu doua saptamini, principalele tinte ale lui George Copos pentru a-l inlocui pe Razvan Lucescu erau Ioan Ovidiu Sabau si Ladislau Bölöni. Se pare ca acesta din urma a fost convins de boss-ul giulestenilor, el avind un motiv in plus sa revina in tara: starea de sanatate a mamei sale. Dupa o noapte de discutii la Hilton, cele doua parti au ajuns la un gentleman's agreement. Patronul George Copos este retinut in aprecierile la adresa bancii tehnice, spuni nd ca se va trage linie la vara, in timp ce Razvan Lucescu, prin evitarea semnarii unui nou angajament, pare tot mai determinat sa paraseasca Giulestiul, pentru a merge la Brasov alaturi de Dinu Gheorghe. Surse apropiate Rapidului au marturisit ca boss-ul din Grant nu sta cu miinile in sin, purtind in paralel discutii atit cu Ioan Ovidiu Sabau, cit si cu Ladislau Bölöni.
      Cu acesta din urma a si ajuns la un gentleman's agreement, pentru ca tehnicianul sa preia formatia giulesteana din vara. Discutia hotaritoare ar fi avut loc in urma cu doua sapta mini, la hotel Hilton, dupa o conversatie ce a tinut o noapte intreaga, cele doua parti ajungi nd la un acord. Desi mai are citeva oferte din strainatate, un argument pentru venirea sa in Romania sint si problemele personale ale antrenorului, acesta dorindu-si sa fie mai aproape de mama sa, care are o sanatate subreda.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      In cazul in care Rapidul inregistreaza rezultate nesatisfacatoare in urmatoarele etape, George Copos ar putea, totusi, sa recurga la o masura extrema, inlaturarea lui Razvan Lucescu, cel mai probabil, interimatul pina in vara urmind sa fie asigurat de actualul secund, Viorel Moldovan. Fostul international urmeaza sa fie pastrat in staful tehnic odata cu venirea lui Bölöni, pe aceeasi pozitie, de tehnician secund.
     
      Ladislau Bölöni si Ioan Ovidiu Sabau sint principalii oameni pe care patronul George Copos si-i doreste la echipa, iar acestia au la rindul lor o relatie apropiata. Cei doi s-au conversat mai multe ore la partida Universitatea - Gloria, cu doua etape in urma.
     
     
fanatik.ro
   
     
     
     
onlinesport.ro

     
     
     
     
Evenimentul Zilei

     
     
     
     
Libertatea

      Răzvan Lucescu:
"Dani nu va părăsi Rapidul până la finalul campionatului"

      Libertatea: Dani Coman a anunțat, ieri dimineață, că părăsește Rapidul?
      Răzvan Lucescu: Astea-s vrăjeli, ce naiba!
     
      Ai vorbit cu el?
      Am discutat duminică. I-am spus că trebuie să fie bărbat și să-și asume greșelile. Se întămplă să mai calci și strâmb, dar asta nu înseamnă că, gata, abandonăm lupta.
     
      Esti convins că va rămâne?
      Vă spun eu sigur, nu vă faceți griji. Dani nu va părăsi Rapidul până la finalul campionatului. Pai ce, eu n-am acceptat să rămân de fiecare dată de cate ori mă bătuse gândul să renunț? Știm cu toții că e presiune mare la Rapid, dar ne-am asumat această povară. I-am spus și lui Dani că trebuie să strângem din dinți și să mergem până la capăt. La vară tragem linie și vom vedea pe ce drum apucăm.
     
      Din vară mai rămâi la Rapid?
      Totul depinde de rezultate. Nu exclud nici o variantă.
     
      "Ne-am batut singuri, ca prostii"
      E decisivă înfrângerea cu Steaua, în lupta pentru locul doi?
      Nu. Atâta timp cât Rapidul joacă fotbal, și eu zic că a demonstrat acest lucru, suntem în grafic. Cu Steaua ne-am bătut singuri, ca proștii. Am avut și ghinion, dar nu poți invoca la nesfârșit neșansa. Au fost greșeli care ar fi trebuit evitate.
     
      Cum a fost cea a lui Coman?
      Exact. Am vorbit cu băieții și am decis să nu ne mai plângem atâta de milă, că nu ne ridică nimeni statui. Trebuie să lăsăm capul în pământ și să punem osul la treabă. E imposibil să nu vină și rezultatele.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Dani: 'Sunt pregatit pentru meciul urmator'
      Dani Coman se considera vinovat la un gol in meciul cu Steaua, dar spune ca a depasit momentele grele si isi doreste sa-i multumeasca, prin evolutiile viitoare, inclusiv pe fanii care l-au injurat.
     
      "Am depasit greutatile"
      'Raman la Rapid. Voi incerca sa apar cat mai bine si sa-mi fac datoria fata de echipa. Vreau sa-i multumesc chiar si pe suporterii care m-au injurat la finalul partidei cu Steaua. L-am anuntat pe Razvan Lucescu ca am depasit toate momentele grele. Chiar ma concentrez pentru meciul urmator. Viata-i grea, dar mergem inainte', au fost primele cuvinte ale internationalului. 'Lui Copos ii transmit sa fie alaturi de noi si la bine, si la rau pentru ca suntem ca si copiii lui. Rapidul lupta pentru locul doi si sunt convins ca va fi al nostru. Cu Steaua am gresit la un gol dar, daca studiati statisticile, veti vedea ca am doar patru erori in 90 de partide. Se mai intampla', a incheiat Dani, care a dat asigurari ca va raspunde convocarilor la nationala chiar daca Piti l-a preferat pe Lobont la intalnirile cu Olanda si Luxemburg.
Gandul

      Rapidistii si stelistii si-au programat bataia pe internet
      Bataia care a avut loc inaintea partidei Rapid - Steaua in zona centrului comercial Plaza Romania, intre suporterii rapidisti si stelisti, a fost programata prin intermediul internetului, dupa modelul huliganilor britanici. "Incidentele care au avut loc inaintea partidei la centrul comercial Plaza Romania, constituie o premiera. Doua brigazi de ultrasi, stelisti si rapidisti, si-au dat intalnire prin intermediul internetului si au aranjat o confruntare, dupa modelul huliganilor britanici.
     
      Bataia a avut loc pe un teren viran din spatele complexului si a continuat in interiorul mall-ului. 70 de persoane au fost arestate, politia confiscand zeci de bate, cutite si lanturi. Din fericire, nimeni nu a fost ranit in confruntari", se mai precizeaza pe site-ul suporterilor rapidisti. Jandarmeria Romana a anuntat intr-un comunicat de presa ca doar 24 de persoane din cele implicate in incident au fost conduse la sectiile 21 si 22 Politie. (A.D.)
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      11 suporteri au interdictie pe stadioane pentru fapte de huliganism
      Nu mai putin de 11 suporteri au interdictie de a mai intra pe arenele din toata tara dupa ce au comis acte de huliganism in timpul meciurilor. De asemenea, inca 60 de fani asteapta decizia instantei de judecata. Potrivit Jandarmeriei Romane, in prezent, in baza de date a institutiei au fost introduse 1.352 de persoane care au comis diferite fapte de huliganism pe stadioanele din tara.
      Surse din interiorul Jandarmeriei au precizat ca, pana in prezent, instantele de judecata au decis interzicerea accesului pe stadion pentru 13 suporteri.
      Dintre acestia au mai ramas 11 suporteri care pot urmari partidele de fotbal doar la televizor, pentru doi dintre ei fiind ridicata interdictia dupa expirarea perioadei de pedeapsa. Mai mult, in timpul competitiilor sportive desfasurate in 2006, jandarmii au amendat o mie de persoane, cei mai multi facand parte din galeria echipei Steaua (153), urmati de cei ai Rapid (108), Universitatii Craiova (101), Dinamo (66), pe ultimul loc in acest «clasament», fiind suporterii echipei FC National, unde au fost date doua sanctiuni. (A.D.)
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...