RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: Vineri 6 aprilie 2007

   
Liga Suporterilor RAPID-isti

   Sambata 7 aprilie ora 17:00 FC Arges - RAPID

   Plecarea la Pitesti , sambata , la ora 13:00 de la stadionul Giulesti
   Deplasarea se face cu autocarele .
   Cei care doresc sa insoteasca echipa la meci sunt rugati sa aibe obligatoriu asupra lor suma de 10 lei (100.000 lei) pentru biletul de intrare la meci
     
FC RAPID

      Viorel Moldovan:
"Nu mi-aș permite niciodată să atac Bistrița sau pe Neluțu Sabău"


      Atacantul Rapidului, Viorel Moldovan, consideră tendențios modul în care fost interpretată declarația sa referitoare la prestațiile unor echipe din campionatul nostru, după ce și-a exprimat dezamăgirea față de deznodământul partidei cu Steaua.
      "Eu mi-am exprimat doar o opinie la modul general și îmi mențin acea declarație, că multe dintre echipele din campionatul nostru joacă la mica ciupeală și nu contribuie la crearea unui spectacol în teren, încercând doar să destrame și să împiedice, dacă pot, formațiile care ies la joc, care construiesc.
      Acesta este un aspect, iar faptul că unii antrenori își alcătuiesc strategiile în funcție de materialul uman avut la dispoziție este cu totul altul. Cu atât mai mult m-a deranjat un titlu de genul <>, pentru că eu nici nu am rostit numele lui și nici nu puteam să-mi atac un coleg, mai ales unul ca Neluțu. Am pomenit numele Gloriei doar pentru că este la un punct în spatele nostru, dar care, să fim corecți, se exprimă în teren cu totul diferit față de Rapid. A fost o constatare, nu o acuzație sau un atac la adresa cuiva.
      La fel de adevărat e și că Sabău, așa cum am spus, și-a construit jocul în funcție de fotbaliștii care i-au fost puși la dispoziție, iar eu știu foarte bine că Gloria Bistrița nu este un club bogat. Meritele lui Sabău în obținerea rezultatelor actuale ale Gloriei sunt indiscutabile și n-aș putea niciodată să le neg sau să le contest.
      Cu atât mai mult nu aș putea să atac clubul la care m-am format și m-am lansat în fotbal, căruia îi voi purta mereu un respect anume și la care, de exemplu, aș putea să antrenez cândva, cine știe? O discuție strict tehnică nu are absolut nici o legătură cu un club sau altul, așa cum, în dorința bolnavă de a crea scandaluri cu orice preț, mulți dintre ziariștii de azi încearcă să inventeze și să-și hrănească astfel cititorii. Am o relație deosebită cu domnul Horoba, căruia i-am și explicat sensul declarației mele, și cu Neluțu Sabău, cu care, la fel, am discutat despre acest diferend creat artificial.
      Mă deranjează implicarea mea în moda bălăcărelilor din fotbalul nostru și nu m-ar fi interesat să punctez aceste lucruri dacă nu ar fi fost vorba despre Gloria Bistrița, echipă care [repet] are un loc aparte în sufletul meu".
     
     
ProSport.RO

      "Poate nu pleaca!"

      George Copos si Razvan Lucescu s-au contrat dur în ultimele zile. Totusi, patronul a lasat o portita deschisa pentru continuarea colaborarii.
      Infrângerea cu Steaua a atins mai multe corzi sensibile în Giulesti.
      Imediat dupa meci, furios, George Copos a tunat cu acuze, criticând echipa si gafele "de nepermis". A doua zi, mai calm, a detaliat. "Steaua a avut doar o ocazie si a înscris trei goluri, ce sa mai spun? Suntem fraieri, asta e! Si nu de ieri de azi, ci de vreun an. Au fost greseli de nepermis pentru niste jucatori de nationala. La fotbal eu am delegat autoritatea si raspunderea altcuiva. Le are în totalitate antrenorul. Eu am facut pâna acum tot ceea ce a cerut Razvan. Si ati vazut, mergea prost", marturisea pentru ProSport patronul Rapidului.
     
      Replica lui Razvan Lucescu nu a întârziat si a venit tot în ProSport. "Cert este ca niciodata patronul nu a fost un om al grupului, un om care sa transmita forta si încredere în resursele echipei", a contrabalansat Lucescu, care, la începutul saptamânii, i-a anuntat pe jucatori în vestiar ca va renunta din vara la postul din Giulesti, indiferent de locul pe care echipa îl va ocupa la vara în campionat, deplângând lipsa de sprijin din partea lui George Copos.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      "Aberatii cu Sabau si Rednic"

      Ieri, George Copos, cel despre care bistritenii spun ca îl suna constant pe Ioan Ovidiu Sabau pentru a veni la Rapid, si-a mai îndulcit vorbele. "Nu mai comentez ce a spus Razvan. Am citit si eu interviul sau din ProSport, dar nu am ce sa zic. Nu mai fiti voi, ziaristii, asa siguri cu afirmatiile. Cine stie daca din vara pleaca? Cu Sabau sunt doar aberatii, iar de Rednic, nu ma mai întrebati. Terminati cu prostiile, Rapid are antrenor!", ne-a declarat Copos.
     
      Toate acestea se întâmpla în timp ce Razvan Lucescu este hotarât sa restabileasca linistea la echipa, renuntând si la conferinta de presa ce trebuia sa aiba loc astazi.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Mugurel Buga:
"Sansele la locul doi au ramas aceleasi"


      Atacantul Rapidului a martusit pe blogul sau www.mugurelbuga.ro/blog ca fanii giulesteni nu ar trebui sa-si schimbe atitudinea fata de portarul Dani Coman doar dupa un meci.
      "Atitudinea suporterilor fata de Dani Coman ar trebui sa nu se schimbe absolut deloc, sunt greseli omenesti, nu ar trebui uitate meciurile in care Dani ne salva cu reflexele sale exceptionale! Si sunt sigur ca nu atitudinea fata de Coman va ramane la fel!", a notat Mugurel Buga.
      "Pele" din Giulesti este increzator si ca alb-visiniii mai pot obtine locul doi la finalul campionatului.
      "Dupa cum cu totii stim, trecem printr-o perioada mai putin placuta, in primul rand din cauza acestui insucces cu Steaua. Parerea mea ca am jucat mai bine, dar am avut ghinion mare, am incercat sa dominam, dar cei de la Steaua au profitat la maxim de putinele ocazii care le-au avut. Atmosfera a fost superba, cum anticipam, suporterii au fost extraordinari, insa nu a fost sa fie, sunt convins ca baietii au dat tot ce au putut, insa chiar nu au avut deloc noroc! In orice caz, in opinia mea, sansele la locul doi au ramas aceleasi. Trebuie sa trecem cat mai repede peste socul infrangerii cu Steaua!", a mai adaugat atacantul.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Pe umerii "veteranilor"
      Doar trei atacanti rapidisti sunt valizi. Ei aduna împreuna 96 de ani!

      Lucescu jr se vede nevoit sa completeze lotul pentru meciul de mâine cu FC Arges si cu jucatori promovati de la echipa a doua. Cu doi titulari suspendati dupa meciul cu Steaua pentru cumul de cartonase, mijlocasii Vali Badoi si Costin Lazar, rapidistii se mai confrunta acum si cu problemele medicale ale altor doi. Atacantul Ionut Mazilu rateaza întâlnirea cu pitestenii din cauza unei întinderi suferite la coapsa dreapta, fapt ce l-a facut sa piarda si derby-ul cu ros-albastrii, iar Ianis Zicu are varsat de vânt si doua saptamâni nu are voie sa se antreneze sau sa iasa din casa.
      In aceasta situatie, tehnicianul alb-visiniilor va alinia mâine în ofensiva un trident format din Buga, Ionel Ganea si Viorel Moldovan, ultimii doi fiind si veteranii echipei, cu 33, respectiv 34 de ani, în vreme ce Mugurel are si el 29 de ani. "Pele din Giulesti" revine astfel dupa ce si-a ispasit etapa de suspendare duminica trecuta. "Cred ca acum lui Buga îi revine o mare responsabilitate. Poate ca a trecut si el printr-o perioada mai putin fericita, e normal în cariera unui fotbalist, dar sunt convins ca încrederea pe care i-am acordat-o si dorinta noastra de a-l tine cu orice pret în Giulesti vor fi rasplatite în acest moment greu pentru echipa", a declarat directorul general al Rapidului, Constantin Zotta. Ionel Ganea poate evolua si el din nou pe postul din care spune ca da cel mai bun randament: atacant de careu, nu lateral, motiv care i-a adus si o disputa cu Razvan Lucescu, cel care îl prefera în centru pe Mazilu.
      In linia mediana vor fi titularizati Emil Dica si Nicolae Grigore, iar Dani Coman va juca din nou pe stadionul unde s-a consacrat, cel din Trivale. "Ne va fi greu la Pitesti pentru ca sunt foarte multi jucatori indisponibili, dar avem încredere în antrenor si încercam sa ne îndeplinim macar unul dintre obiective", a marturisit mai optimist Coman, care spera sa faca uitata la Pitesti evolutia slaba din ultimele doua meciuri
     
     
rapidisti.ro

      Dani Coman:
"Argesul e o echipa incomoda care nu-si merita locul în campionat"


      În ciuda tuturor greutatilor prin care trece, portarul Rapidului, Dani Coman, si-a pastrat optimismul, declarând pentru Fanatik ca va face tot posibilul pentru a remedia situatia printr-un joc bun la Pitesti.
     
      "Acum ne gândim sa câstigam meciul de la Pitesti, chiar daca ne va fi greu deoarece avem foarte multi jucatori indisponibili. Argesul e o echipa incomoda care nu-si merita locul în campionat. Noi avem încredere în antrenorul nostru si încercam sa ne îndeplinim macar unul dintre obiective. Eu cred ca totul se va decide în functie de asta, daca nu vom reusi cu siguranta se vor lua masuri".
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Dani Coman:
"Decât sa fi jucat pe Giulesti fara spectatori, mai bine în alta parte, dar cu suporteri"


      Portarul nationalei si al Rapidului, Dani Coman, nu este foarte afectat de hotarârea Comisiei de Disciplina de a suspenda stadionul "Valentin Stanescu" pentru trei etape si, implicit, pentru meciul cu Dinam, informeaza Fanatik:
      "Noua ne pare rau ca nu putem juca pe terenul nostru, dar decât sa fi jucat pe Giulesti fara spectatori, mai bine jucam în alta parte, dar cu suporteri. Asta este cel mai important, nu ne pasa unde jucam".
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Mugurel Buga despre partida cu FC Arges:
"Este un meci capital!"


      Mugurel Buga este de acord cu masura luata împotriva Rapidului sustinând faptul ca astfel de decizii vor preveni eventuale incidente. În ceea ce priveste meciul de la Pitesti, Buga este încrezator în sansele echipei sale fiind constient de responsabilitatea pe care o ar, informeaza Fanatik:
      "Nu este prima oara când se iau astfel de masuri, ar trebui sa fie un fel de învatatura de minte pentru noi ca sa prevenim orice fel de incident pe viitor".
      "Atât pentru ei cât si pentru noi este un meci capital. Pentru ei deoarece se bat la retrogradare, iar pentru noi deoarece ne luptam la locul doi".
      "Eu stiu foarte bine ceea ce trebuie sa fac, la fel si colegii mei, nu cred ca vor fi probleme din acest punct de vedere".
     
     
gsp.ro

      Pe "National"

      Rapid va disputa derbyul cu Dinamo pe arena din complexul Lia Manoliu. Primul dintre cele trei meciuri pe care Rapid nu are voie sa le dispute în Giulesti e derbyul cu Dinamo, pe 22 aprilie. În proportie de 99 la suta aceasta partida se va juca pe stadionul National. Varianta a fost propusa de conducerea Rapidului, care a mai oferit si alternativa Cotroceni. "Sîntem de acord cu arena din complexul Lia Manoliu", a declarat Cristi Borcea, lamurind din start faptul ca nu exista divergente de opinii între Rapid si Dinamo legate de locul de disputare a derbyului. Si Mircea Cezar Ionescu, seful Departamentului Competitii de la LPF, agreeaza propunerea: "De hotarît noi hotarîm unde se joaca, si cred ca e OK. Regulamentul obliga Rapid sa joace la 150 de kilometri de Giulesti, dar prevede ca Dinamo sa nu faca mai mult decît drumul pe care l-ar fi parcurs daca se juca acolo. O tîmpenie, asa ca îi las sa joace în Bucuresti".
      Stadionul National are o capacitate 54.000 de locuri. Daca s-ar fi jucat în Giulesti, doar 9.500 de suporteri ar fi putut intra în tribune, din cauza lucrarilor de consolidare.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      "Era periculos"

      Conducerea giulesteana explica de ce a vrut sa evite programarea derbyului Rapid-Dinamo în afara Bucurestiului. "Era foarte periculos ca grupurile de suporteri sa se deplaseze pe acelasi drum si sa se întîlneasca prin oras. Nimeni nu ar fi garantat pentru securitate", este de parere Constantin Zotta.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Acuza jandarmii

      Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, Constantin Zotta îl acuza pe MM Stoica de incitare, dar arata cu degetul si spre jandarmi, despre care spune ca nu si-au facut datoria în afara arenei si au permis suporterilor sa intre pe Giulesti cu torte si alte obiecte. "Prestatia fortelor de ordine în afara stadionului a lasat mult de dorit. Daca si-ar fi facut datoria profesionist, multe dintre probleme s-ar fi putut evita", spune directorul rapidist.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Varianta Piatra Neamt

      Pe lînga derbyul cu Dinamo, Rapid mai are de jucat în afara Giulestiuui partidele de acasa cu Poli Iasi (30 aprilie) si Otelul (9 mai). Pe lînga variantele deja avansate, Brasov si Craiova, conducerea se gîndeste si la arena din Piatra-Neamt. "Spre deosebire de Brasov, unde ne-ar placea sa jucam, stadionul Ceahlaului are nocturna. Iar televiziunile prefera acest lucru", au explicat oficialii rapidisti.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Pro Lucescu

      Dorinel Munteanu, adversarul de sîmbata al lui Razvan Lucescu, crede ca plecarea actualului antrenor al giulestenilor va destabiliza Rapidul. "Razvan a facut o treaba buna acolo, a demonstrat ca este un mare antrenor, la fel ca tatal sau. Jucatorii vor resimti despartirea de el, va fi un regres la echipa, pentru ca viitorul antrenor va veni cu idei noi, cu schimbari", crede Munteanu.
     
     
spt.ro
    Marian Rada:
"L-as fi luat la suturi pe Stoica"

      Secundul giulestenilor, Marian Rada, critica dur comportamentul managerului general al Stelei Antrenorul secund al Rapidului, Marian Rada, s-a aratat nemultumit de atitudinea fortelor de ordine la meciul de duminica. Acesta ii considera vinovati pentru incidentele care au avut loc la partida cu Steaua pe conducatorii Jandarmeriei care, in opinia tehnicianului, nu si-au facut datoria. "Clubul a fost amendat la sfirsitul jocului de Jandarmerie, dar noi ii platim degeaba pe oamenii de ordine. Cum au reusit suporterii sa intre in stadion cu fumigene, torte si petarde? Inseamna ca cei pe care noi ii platim nu si-au facut deloc treaba. Dar, cred ca voi vorbi cu jucatorii si cu Razvan sa mergem noi sa facem controlul la porti, sa nu se mai introduca in stadion obiecte care pot afecta desfasurarea jocului. Pe urma mergem in vestiar si ne pregatim sa intram in teren", a declarat fostul fundas rapidist.
     
      Marian Rada considera ca gesturile oficialului din Ghencea la adresa fanilor au fost premeditate. "Spectatorii au fost provocati de Mihai Stoica. Daca eu il vedeam in acel moment, cred ca l-as fi luat la suturi! Nu se face asa ceva! Dar, la partida urmatoare, voi face si eu la fel, voi provoca fanii adversi si, daca voi fi lovit de vreo bricheta, o voi arata observatorului, ca sa-i suspende", a spus secundul lui Razvan Lucescu.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
    "Razvan nu pleaca!"
      Golgeterul Rapidului din Cupa UEFA, Mugurel Buga, vorbeste despre problemele clubului alb-visiniu si spune ca nu va parasi Giulestiul in vara, indiferent de ce schimbari vor fi pe banca tehnica. De asemenea, acesta considera ca lupta pentru ocuparea unui loc de Liga Campionilor nu este incheiata. Virful regreta ca nu a jucat in derby-ul cu Steaua.
      Sport Total: Cum este atmosfera in lot?
      Mugurel Buga: Nu este una prea buna. Sintem inca afectati dupa ce am pierdut cu Steaua. In plus, avem si probleme de lot, accidentat i, suspendati, dar trebuie sa ne revenim si sa demonstram ca partida de duminica a fost un simplu accident.
     
      Ce parere ai despre decizia de suspendare a terenului?
      Noi am avut mereu probleme pe parcursul acestui campionat, au fost mai multe abateri ale suporterilor nostri. Dar cred ca, daca era Steaua in locul nostru, ar fi primit mai putine etape de suspendare, iar la apel s-ar fi redus numai la una. Cred ca partida cu Dinamo se va juca pe Lia Manoliu.
     
      Simbata va deplasati la Pitesti, unde echipa gazda isi joaca ultima carte in fata retrogradarii. Cum vezi meciul?
      Va fi unul foarte greu, dar noi mergem sa cistigam. Avem nevoie de cele trei puncte pentru a continua lupta pentru locul doi, nu este totul pierdut. Nu cred ca rivalele noastre vor invinge in toate partidele care au mai ramas de disputat.
     
      Crezi ca Razvan Lucescu va pleca in vara?
      Daca reusim sa ne indeplinim obiectivul, eu sint sigur ca nu va parasi echipa. Este pacat. Sa nu uitam ca Rapid a avut cele mai bune rezultate din ultimii ani, cu Razvan pe Banca.
     
      Vei continua in vara si daca Razvan pleaca?
      Da. Am contract inca trei ani si vreau sa-l respect. In cazul in care nu voi mai fi dorit, atunci imi voi cauta echipa. Dar eu vreau sa ramin in Giulesti, pentru ca ma simt foarte bine aici.
     
      Iti pare rau ca nu ai jucat cu Steaua?
      Normal, imi doream foarte mult sa fiu in teren sa imi ajut colegii, dar am vazut ca anumiti suporteri au spus despre mine ca am luat intentionat cartonas galben. Se uita prea usor ce am facut eu pentru acest club.
     
      "Un mare antrenor"
      Inaintea partidei FC Arges - Rapid, Dorinel Munteanu crede ca plecarea lui Razvan Lucescu din Giulesti va destabiliza echipa. "Razvan a facut o treaba buna acolo, a demonstrat ca este un mare antrenor, la fel ca si tatal sau. Cred ca jucatorii vor resimti despartirea de tehnician. Va fi un regres la echipa, un pas inapoi, pentru ca noul antrenor va veni cu idei noi, cu schimbari", a spus Munti.
     
      EXPLICATIE. Iancu, precum Zotta
      Presedintele lui Poli, Marian Iancu, considera normala dorinta rapidistilor de a disputa derby-ul cu Dinamo pe arena Dan Paltinisanu. ?Cei de la Rapid s-au orientat bine, pentru ca stiu cit de iubita e aceasta echipa la Timisoara. E firesc sa vrea sa joace pe terenul nostru si asa as fi procedat daca eram in locul lui Constantin Zotta. In schimb, cred ca aceasta idee s-ar lovi de refuzul dinamovistilor, care stiu ce i-ar astepta daca ar veni aici?, a declarat, ieri, oficialul gruparii viola.
     
      Moldovan da explicatii
      Viorel Moldovan a declarat intr-un comunicat postat pe site-ul clubului ca nu a vrut sa jigneasca echipa Gloria Bistrita, ci s-a rezumat doar la a comenta jocul echipei pregatite de Sabau. "Eu mi-am exprimat doar o opinie la modul general si imi mentin acea declaratie, ca multe dintre echipele din campionatul nostru joaca la mica ciupeala si nu contribuie la crearea unui spectacol in teren. Incearca doar sa destrame si sa impiedice, daca pot, formatiile care ies la joc, care construiesc. Cu atit mai mult nu as putea sa atac clubul la care m-am format si care m-a lansat in fotbal, si la care as putea sa antrenez cindva, cine stie?", a spus fostul international.
     
     
fanatik.ro

     

     
     
     
onlinesport.ro

     

     
     
     
Evenimentul Zilei

     

     
     
     
Libertatea

     

     
     
     
Gandul

     

     
     
     

Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...