RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 11 | 12 august 2007



Revanșa

Ionuț Mazilu spune că Rapid trebuie să facă uitată remiza cu Bistrița printr-o victorie la Cluj

- Ionuț, se poate spune că sînteți favoriți la Cluj?
- După ce s-a întîmplat etapa trecută cu Bistrița nu mai cred că sîntem favoriți decît după ce fluieră arbitrul finalul meciului. E clar că mergem acolo să cîștigăm, dar, repet, favoriți nu îmi vine să spun că sîntem decît după 90 de minute plus prelungiri.

- Mergeți la Cluj să vă luați revanșa în fața suporterilor?
- Sîntem obligați să ne revanșăm față de noi. Am pierdut două puncte total aiurea și trebuie să le recuperăm.

- Dacă învingeați pe Gloria, erați în vîrful clasamentului. Se poate recupera distanța de două puncte?
- Campionatul e lung, iar acel meci cu Gloria a dat naștere atîtor discuții. Am fost la cîteva zeci de secunde de victorie și altele erau ecourile dacă scorul rămînea 2-1. Eu cred că partida respectivă a fost un accident și trebuie să demonstrăm la Cluj asta.

- V-a certat Bergodi ca să vă monteze pentru meciul cu ardelenii?
- Nu, nu ne-a făcut reproșuri. E foarte calm, nu are răbufniri, încearcă să ne corecteze prin dialog. Acum ne-a cerut să fim concentrați pe final, să nu mai irosim eventualul avantaj luat pe tabelă.

- Promiți fanilor că dai gol și etapa aceasta?

- Nu mai promit. Am dat cu Gloria și nu ne-a fost de foarte mare folos. Principiul meu e să dau gol meci de meci, pînă acum mi-a ieșit, vedem ce o fi de acum încolo. Nu sînt așa de înverșunat să ies golgeter, cum s-a comentat. Mă interesează mai mult echipa decît realizările personale.


Prudență

Cînd l-a adus pe Bergodi, Copos radia: "De acum nu mai luăm goluri pe final". După partida cu Gloria, coșmarul a revenit. "Am decis să îl aduc pe Bergodi și pentru ca să scăpăm de blestemul golurilor primite pe final de meci!", exclama George Copos după finalizarea negocierilor cu tehnicianul peninsular. Reușita lui Coroian în finalul meciului cu Bistrița a bulversat pe toată lumea.
Antrenorul giuleștenilor nu obișnuiește să își certe jucătorii. I-a adunat însă înainte de plecarea la Cluj și le-a atras atenția: "Să nu mai uitați niciodată că meciul are 90 de minute! Nu avem voie să ne relaxăm". Rapidiștii au pregătit meciul de mîine și prin prisma evoluției clujenilor la Urziceni, în etapa trecută: "Au condus cu 2-0, apoi au fost egalați și învinși. Fiți convinși că au învățat ceva din această poveste și vor fi mult mai precauți. Trebuie să ne respectăm adversarul, nu avem voie să ne credem învingători dinainte!", le-a spus Bergodi jucătorilor săi.

"Apărare slabă"
Și antrenorul clujenilor, Adrian Falub, e inspirat de golul lui Coroian, din finalul meciului Rapid - Gloria (2-2), și crede că defensiva e punctul slab al giuleștenilor: "Sper să reușim să profităm de nesincronizările pe care le au rapidiștii în apărare. Nu e ușor să schimbi sistemul, așa cum au făcut-o ei, au probleme de adaptare", a declarat Falub, adăugînd: "Bergodi e un antrenor bun, înțelege că pentru a obține performanțe trebuie să fii pragmatic".


Măldă acasă

Cristiano Bergodi a decis ca Marius Măldărășanu să nu facă deplasarea la Cluj deoarece nu s-a antrenat alături de colegii săi la toate ședințele de pregătire din această săptămînă. Mijlocașul rapidist a făcut cîteva zile raze, după ce i s-a descoperit un "pinten" crescut în talpă. "Am decis să mă tratez acum, cu riscul de a pierde meciurile cu Gloria și U Cluj", a explicat Măldărășanu.










Valvis l-a dat in judecata pe Copos

Ramas actionar superminoritar la Rapid, omul de afaceri Jean Valvis a decis sa-si recupereze actiunile in instanta.

Razboiul dintre George Copos si unul dintre actionarii minoritari ai Rapidului, Jean Valvis, isi va decide cistigatorul in instanta. Valvis a cerut Tribunalului Bucuresti anularea hotaririi AGA prin care s-au comasat actiunile clubului, primul termen de judecata fiind fixat pe 5 octombrie. "Eu contest comasarea actiunilor. Faptul ca 300 de actiuni au devenit una singura. Si asta cind era de notorietate publica faptul ca acestea erau vindute catre rapidistii adevarati: Florian Pittis si asa mai departe. A fost vorba de rea-credinta pentru ca nu au vrut ca adevaratii rapidisti sa intre in Adunarea Generala. Nici nu au executat la registrul comertului operatiunea de vinzare- cumparare pentru ca era treaba lor", a declarat Valvis.

In plus, acesta a mai afirmat ca, cel mai probabil, va depune o plingere penala impotriva Consiliului de Administratie, interesele sale fiind aparate de avocatii de la Casa Zamfirescu, Racoti&Predoiu, condusa de Calin Zamfirescu, fostul presedinte al Uniuni Nationale a Baroului din Romania.

In replica la actiunile lui Valvis, George Copos a scris in trecut pe blogul sau ca acesta se foloseste de suporterii cu notorietate ai alb-visiniilor pentru a-si face imagine. "Nu pot evita personajul grobian si insolent care raspunde la numele de Jean Valvis. Imi pare rau ca oameni de o statura morala exceptionala, si care iubesc sincer, dezinteresat, Rapidul, au ajuns sa fie folositi atit de murdar in campaniile de imagine duse de cel sus-mentionat din momentul cind s-a strecurat in anturajul Rapidului. Domnul Valvis, om de afaceri versat si bun cunoscator al legislatiei societatilor comerciale, face in mod voit abstractie de o hotarire adoptata, la data de 21.02.2007, cu o majoritate de 99,99048%, de catre Adunarea Generala a Actionarilor SC FC Rapid Bucuresti SA", spunea Copos, conchizind ca "actionari de genul domnului Valvis, preocupati exclusiv de avantajele de imagine aduse de Rapid, vin repede si, slava Domnului, pleaca la fel de repede".


Herea a ramas tablou

Mijlocasul Nationalului, despre care Nae Manea a spus ca "s-a licitat ca pentru un Rembrandt", va juca in Liga a II-a.

Plimbat timp de mai bine de o luna intre Rapid, Steaua, Dinamo, Mioveni si Progresul, Ovidiu Herea are mare sanse sa joace in liga secunda. Desi antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, spune ca pentru jucator cel mai bine ar fi sa joace in Giulesti, patronul George Copos este de alta parere. "Herea o sa ajunga de pe soseaua de centura direct la Buzau. Cu Herea am terminat. Nu avem nevoie de jucatori fara caracter, fara personalitate", spune Copos, care ii promite lui Bergodi un alt mijlocas pina la finalul saptaminii, unul mai bun si mai scump decit cel al Nationalului. Bergodi fusese mai logic si mai aplicat: "Nu vine Maradona, ci un jucator tinar si bun, care poate ajuta Rapidul, ca orice alt mijlocas. Steaua are multi jucatori la centru, Dinamo nu are nevoie de el. Cred ca pentru Herea este cel mai bine sa vina la Rapid". Nae Manea, secretarul general al Rapidului, a confirmat sistarea discutiilor pentru jucator: "Din cite stiu eu, transferul a cazut. Pacat, pentru ca putea face o figura frumoasa la Rapid. Parca Herea era un Rembrandt, licitam pentru el. Noi ne-am inteles cu el si cu clubul Progresul, dar dupa aia a venit o alta oferta de la Steaua mai mare decit a noastra. Apoi alta din Grecia, apoi alta de la Mioveni, de 4 milioane. Pai ce sa facem, sa dam vreo 7 milioane de euro pe el?".








Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...