RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 13 - 19 august 2007


Rapid - Otelul Galati




Herea atacant!

   Bergodi e afectat de absente si pregateste surpriza: fostul "bancar" va juca în ofensiva

   Buga a jucat cu dureri musculare la Cluj si nu a putut fi refacut pîna ieri. Cristiano Bergodi l-a scos pe "Pele" din calcule pentru meciul cu Otelul si-l va înlocui cu Ovidiu Herea. Jucatorul transferat de la FC National se antreneaza de numai o saptamîna cu Rapidul, dar are mari sanse sa fie titularizat astazi pe postul de atacant dreapta.

   "Vreau sa marchez pentru suporteri. Transferul la Rapid a fost exact ceea ce mi-am dorit si abia astept sa debutez în Giulesti", a spus Herea. Bergodi a discutat în mod special cu fostul international de tineret în aceasta saptamîna. "Mi-a explicat detalii tactice legate de sistemul 4-3-3. E o asezare diferita de cea pe care domnul Bergodi a folosit-o în Cotroceni", a explicat jucatorul. Herea a mai jucat atacant si la National, în sezonul trecut. Ultimul meci în care el a fost folosit în avanposturi a fost în urma cu 8 luni, contra lui Dinamo, în Stefan cel Mare.

   Burdujan titular
   Tridentul folosit de Bergodi în ofensiva va fi aproape complet remaniat contra Otelului. Doar Mazilu ramîne, dintre titularii obisnuiti, ceilalti doi jucatori de atac fiind Herea si Burdujan, care-i înlocuiesc pe Buga si Cesinha. Burdujan a revenit la antrenamente saptamîna aceasta, dupa o întindere musculara suferita cu o zi înainte de meciul cu U Cluj, de saptamîna trecuta.

   Intrare electronica
   Intrarea pe stadionul Giulesti se va face la fel ca înainte, exceptînd tribuna 0, unde accesul se face pe baza de carduri. Si la tribuna a II-a au fost montati turnicheti, iar biletele tiparite sînt unele noi, cu coduri de bate. Abonatii de la peluza a II-a vor cu tichetele vechi, urmînd ca acestea sa le fie schimbate saptamîna viitoare cu carduri. Copos vrea si el sa fie spectator: "O sa-mi cumpar bilet".


Datori la Stancu

   Romeo Stancu nu a primit banii din asigurarea medicala nici acum, la aproape un an de cînd s-a vindecat

   Rapid e dator 3.900 de euro la Romeo Stancu de aproape un an! Mijlocasul giulestenilor s-a accidentat anul trecut, la un antrenament, si a stat sase luni pe tusa. Afectiunea a fost asemanatoare cu cea suferita de Ianis Zicu în meciul cu Lazio, entorsa la genunchi cu o leziune a ligamentelor.

   Conform asigurarii medicale, fotbalistul ar fi trebuit sa primeasca 3.900 de euro pentru perioada în care a lipsit. Bani pe care nu i-a vazut nici acum. "Dupa meciul cu Dinamo, din Supercupa, mi s-a spus ca se va rezolva si o sa primesc banii, dar n-a fost asa. Eu nu am vrut nici o clipa sa plec de la Rapid, în ciuda acestei datorii pe care o au fata de mine. Stiti de ce? Pentru ca eu consider ca am o datorie morala fata de suporteri, pentru perioada în care am fost accidentat si nu am putut sa ajut echipa. Eu zic ca mi-am facut datoria si în acest sezon, în meciurile în care am fost folosit, avînd în vedere faptul ca revin dupa o accidentare foarte serioasa", a marturisit Stancu.

   "Se-ntoarce roata"
   Romeo Stancu crede ca Rapidului îi lipseste sansa. "Noi am pierdut puncte în ultimele minute ale meciurilor, în timp ce altii au avut noroc cu carul. Dar am vazut ca se mai întoarce roata, au început sa mai ia si ei goluri pe final", a spus rapidistul, cu trimitere la Steaua. Stancu admira Otelul: "E o echipa care joaca fotbal, nu se închide în propriul teren, indiferent de adversar".


"Periculoși!"

   Bergodi se teme de forța ofensivă a Oțelului: "Gălățenii pot bate pe oricine". Rapid s-a poticnit anul trecut în Giulești contra Oțelului. Giuleștenii au condus atunci cu 2-0 și 3-1, dar au încheiat la egalitate, apoi fiind contestați de propriii suporteri. Cristiano Bergodi nu i-a condus pe alb-vișinii în acel joc, însă e precaut înaintea întîlnirii de mîine.

   - Domnule Bergodi, vă avantajează faptul că gălățenii au jucat joi în Cupa UEFA?
- Cei de la Oțelul au făcut risipă de energie, așa că probabil le va fi mai greu duminică. Dar sînt conștient că vom întîlni o echipă foarte periculoasă. În zi bună, adversara noastră poate învinge pe oricine în România, inclusiv pe Rapid, Dinamo sau Steaua. E o formație cu o forță ofensivă deosebită, pe care noi o întîlnim și într-un moment în care are mare nevoie de puncte.

   - E mai ușor pentru Rapid, care va intra în Cupa UEFA abia în septembrie?
- Fotbaliștilor le place ritmul miercuri-sîmbătă, le place să joace. Cred că adversarele noastre care au intrat deja în cupele europene au avantajul acesta, că au meciuri în picioare. Deci nu se poate spune că mă bucur că vom debuta mai tîrziu în Europa. Ritmul se va înteți atunci, e adevărat, dar trebuie să facem față!

   - Sînteți mulțumit de lot?
- Da, însă ne mai trebuie totuși ceva. Prioritatea este aducerea unui fundaș central, care să suplinească plecarea lui Ionuț Rada.

   - A venit francezul Akakpo. Reprezintă o soluție pentru centrul apărării?
- Pe Akakpo îl văd mai degrabă drept un jucător de bandă, un fundaș dreapta, în special prin prisma înălțimii de numai 1,78 metri. Am avut o discuție cu el, dar n-am apucat să-l văd la lucru, voi avea timp. E un tînăr cu referințe foarte bune.

   Dobroiu titular?
Bergodi a spus ieri că le pregătește o surpriză gălățenilor: "Nu m-am decis în privința formulei ofensive, mai am timp. Vreau să spun doar că eu am încredere deplină în toți jucătorii din lot, chiar și în cel mai tînăr dintre ei". Cel mai probabil, soluția aleasă de italian va fi titularizarea lui Ionuț Dobroiu în locul brazilianului Cesinha.

   Herea e rezervă
Noua achiziție Ovidiu Herea va începe pe bancă meciul cu Oțelul. "E prematur să vorbim despre titularizarea lui Herea, pentru că el s-a antrenat foarte puțin cu mingea", a explicat Bergodi. Mijlocașul împrumutat de la FC Național e optimist înaintea debutului său: "Am discutat mult cu antrenorul, mi-a explicat detalii privind sistemul de joc și mi-a spus ce vrea de la mine. Dacă o să joc, vreau să marchez pentru suporteri!".

   "Ne revenim!"
Gălățenii vor să uite cît mai repede insuccesul cu Lokomotiv Sofia (1-3) din UEFA și se concentrează pe duelul de mîine, cu Rapid. "Șansele de calificare rămîn intacte. Sînt sigur că altfel va sta treaba în returul de la Galați. Iar cu Rapid nu avem emoții, mereu am jucat bine contra giuleștenilor", a spus atacantul Emil Jula. "Bulgarii formează o echipă îmbătrînită și s-a văzut că pe final cedaseră fizic. Sînt sigur că ne vom califica. În Giulești mergem să batem!", a declarat și căpitanul Gabi Paraschiv. Oficialii Oțelului așteaptă "cartea verde" a portarului marocan Kouha, acesta avînd mari șanse să apere mîine. (Cătălin Popescu)


În Giulești!

   Surdu preferă Rapidul în dauna Stelei, pentru că ar lucra cu Bergodi și ar fi titular. Neglijat de Andone deoarece a refuzat prelungirea contractului, care îi expiră în vara lui 2008, atacantul lui CFR, Romeo Surdu, e aproape de Rapid. Impresarul jucătorului, Răzvan Zamfir, va veni azi la Cluj pentru a discuta cu președintele Iuliu Mureșan detaliile transferului. "În acest moment, Romeo are două oferte, de la Steaua și de la Rapid", a declarat Zamfir.

   Se pare că șefii Clujului ar agrea trecerea lui Surdu la Rapid, datorită relațiilor bune cu George Copos. Argumentul Stelei stă în faptul că managerul general Adrian Ilie a fost impresarul atacantului, pînă în momentul în care a fost învestit în noua funcție din Ghencea. Gigi Becali a mărturisit că ar fi de acord să-l ia pe Surdu în schimbul unei sume care să nu depășească 500.000 de euro. Totuși, e greu de crezut că feroviarii vor accepta să negocieze cu Steaua, din cauza raporturilor tensionate dintre cele două grupări.

   Cea mai importantă e însă dorința lui Romeo, care preferă Giuleștiul. Acolo l-ar regăsi pe Bergodi, cu care a lucrat anul trecut la CFR, și ar avea șanse mari să joace titular în sistemul italianului cu 3 vîrfuri. La Steaua, Hagi folosește numai doi atacanți, iar concurența cu Dică, Neaga, Badea, Zaharia sau Iacob ar fi teribilă.

   Se teme de "licitații olandeze"
George Copos a confirmat interesul pentru Romeo Surdu, dar a spus că "noi n-avem de gînd să intrăm în licitații olandeze pentru jucătorii din România, fiindcă am mai făcut asta o dată, cu Herea". Licitațiile olandeze încep de la un preț mare, anunțat de vînzător, care scade apoi pînă la o cotă acceptată de ofertanți.


Al 8-lea

   Francezul Akakpo susține probe de joc în Giulești și s-ar putea alătura celorlalți șapte fotbaliști cumpărați în vară de alb-vișinii. Cristiano Bergodi vrea neapărat încă un fundaș central și rapidiștii încearcă să-i satisfacă cererea antrenorului. Italianul îl are de ieri la antrenamente pe francezul Serge Akakpo (19 ani), de la Auxerre. Colegul lui Daniel Niculae la gruparea din Ligue I se va pregăti timp de 10 zile alături de giuleșteni, Bergodi urmînd să decidă la capătul acestei perioade dacă îl va reține în lot sau nu.
   Akakpo a ajuns ieri după-amiază în București și e încrezător în șansele sale de a-l impresiona pe Bergodi: "Ar fi o șansă mare pentru mine să joc alături de Rapid în Cupa UEFA. Urmăresc fotbalul românesc și rezultatele, am înțeles și de la Daniel Niculae că e un campionat puternic. El mi-a lăudat Rapidul, pe care l-a caracterizat ca un club puternic, cu suporteri minunați, mi-a zis că aici se poate face performanță". Dacă îl vor reține pe Akakpo, giuleștenii ar crește numărul jucătorilor achiziționați în această vară la 8!

   "Dacă Bergodi va spune că are nevoie de Akakpo, o să-l împrumutăm un an. Nu știm încă dacă Auxerre va solicita vreo sumă de bani pentru a-l lăsa un an la Rapid"
   Viorel Moldovan

   "Am jucat împotriva României cu naționala de tineret a Franței. Rapid e un club cunoscut în Europa"
   Serge Akakpo

   Născut în Togo
   Serge Ognadon Akakpo s-a născut în Togo, dar are cetățenie franceză și a jucat pînă acum doar pentru "satelitul" lui Auxerre. Viorel Moldovan a recunoscut că "n-am urmărit imagini cu francezul înainte de a-l aduce, dar avem referințe foarte bune despre el. A fost și căpitanul echipei de tineret a Franței. Poate juca atît fundaș central, cît și dreapta". Akakpo are 1,78 metri înălțime și 71 de kilograme. Înaintea sezonului, apărătorul a fost dorit de Bastia, din liga a doua franceză, dar cei de la Auxerre au refuzat să-l cedeze în Corsica.

   Posturi deficitare
   Pozițiile pe care poate evolua Akakpo, fundaș central și dreapta, nu sînt foarte bine acoperite la Rapid. Bergodi chiar a spus în repetate rînduri că mai are nevoie de un stoper, după ce Ionuț Rada a fost cedat la Steaua. Italianul are în acest moment o singură variantă de rezervă, pe Perjă, în afara titularilor Maftei și Marius Constantin. Nici pe dreapta nu e aglomerație. Săpunaru e titular indiscutabil, în vreme ce Tamandare nu a jucat nici un minut și n-a arătat că ar putea fi o soluție.

   "Ne batem pentru Ligă"
   Pierre Boya și-a reluat pregătirea după ruptura musculară pe care a suferit-o în intersezon și e nerăbdător să joace pentru Rapid: "Abia aștept primul meu meci oficial! Cred că o să fie la fel de echilibrat campionatul pînă la final, din ce am văzut eu, dar sîntem pregătiți să ne batem pentru Liga Campionilor pînă în ultima etapă".

   "Dică e titular"
   Cele 4 pase de gol reușite de Emil Dică în acest sezon i-au atras atenția și lui George Copos: "Dică e un titular, un jucător de bază în echipa lui Bergodi, s-a așezat foarte bine în noua echipă". Mijlocașul e precaut: "Am reușit să ating o formă foarte bună, deși am avut o accidentare în cantonamentul din Elveția. Sper să fiu scutit de ghinioane de acum încolo și s-o țin tot așa!".

   Iacov nu se lasă
   Rapid l-a legitimat pe Herea și e gata să-l folosească duminică împotriva Oțelului, dar Constantin Iacov nu renunță la lupta cu George Copos: "Am înregistrat și eu joi cel de-al doilea act, de 1,5 milioane de euro. Eu zic că vom cîștiga la comisii. Mie mi-ar conveni să tărăgănez lucrurile, pentru că 8.000 de euro pe zi penalizări sună interesant pentru club. Nu-mi pare rău că Herea a ajuns la Rapid, asta am vrut de la început, dar trebuie să ne respectăm". Giuleștenii au înregistrat la LPF primul act semnat de cluburi, de 300.000 de euro.

   A semnat Apoula
   Portarul Edel Apoula Bete (21 de ani) a semnat ieri un contract pe două sezoane cu PSG, unde va fi al treilea goalkeeper din lot. Camerunezul a fost cedat de Rapid grupării pariziene pentru 300.000 de euro, după ce rapidiștii plătiseră mai puțin de 100.000 de euro lui Piunik Erevan în schimbul său. Apoula are două prezențe în "naționala" Armeniei, una chiar contra României, dar a cerut recent FIFA să poată evolua pentru Camerun, deoarece el nu avea cetățenia armeană în momentul în care a jucat pentru selecționata acestei țări.


Debutează duminică

   Herea a fost legitimat de giuleșteni și va evolua contra Oțelului. Rapid s-a mișcat repede și l-a făcut pe Ovidiu Herea bun de joc pentru meciul cu Oțelul, de duminică. Fotbalistul a semnat luni cu giuleștenii și ieri a fost legitimat, în ciuda protestelor lui Constantin Iacov.

   Președintele lui FC Național a acceptat spășit afacerea încheiată de Copos: "Nu mai există probleme cu Herea, transferul s-a făcut. Nu se poate să îi interzicem fotbalistului să evolueze etapa viitoare pentru alb-vișinii. Giuleștenii au înregistrat primul act, de 300.000 de euro, să fie sănătoși! Vom înregistra și noi al doilea document, în care prețul jucătorului e de 1,5 milioane de euro. Comisiile vor decide cine are dreptate".

   Herea va face parte din lotul Rapidului duminică, în meciul cu Oțelul, și ar putea să debuteze oficial. "Sînt fericit că s-a rezolvat și abia aștept să joc. Cînd o să intru și pe ce post numai antrenorul va decide. Domnul Bergodi mă cunoaște foarte bine și, chiar dacă la Rapid folosește un sistem diferit de cel în care am jucat la FC Național sub comdanda lui Mister, sînt sigur că o să facem treabă bună împreună", a declarat mijlocașul în vîrstă de 22 de ani.

   "Herea e legitimat, e jucătorul Rapidului cu acte în regulă"
   Valentin Alexandru, secretar general LPF

   "Cei de la Rapid au amnezie, nu mai știu ce au semnat. Dacă pierdem în instanțele sportive, vom ataca tranzacția pe cale civilă"
   Constantin Iacov

   Concurență
   O dată cu transferul lui Ovidiu Herea, Rapid a strîns nu mai puțin de șapte mijlocași, dintre care vor evolua doar trei în primul "11". Pe dreapta concurează Măldărășanu și Dică, în stînga sînt Grigorie, Romeo Stancu și Herea, iar în centru, Bergodi îi are pe Costin Lazăr și pe Nicolae Grigore. "Nu mi-e frică deloc de concurența cu Herea. E un jucător bun, care s-a acomodat mai repede decît străinii care au venit la noi. Cel mai în formă o să fie pe gazon, deci concurența nu face rău nimănui", susține Romeo Stancu. (Cristina Negrilă)

   Rapid are 15 la sută
   Nicolae Manea, secretarul general al Rapidului, a explicat ieri datele transferului lui Herea: "S-a semnat actul de transfer potrivit căruia noi trebuie să plătim 300.000 de euro plus TVA în schimbul jucătorului. Pînă în iulie 2008, Herea nu poate pleca din Giulești. După aceea, dacă vine o ofertă de transfer, Rapid își recuperează banii achitați Naționalului, iar restul sumei se împarte astfel: noi luăm 15 la sută, iar primesc restul de 85 la sută din sumă". Herea a semnat un contract pe trei ani cu clubul din Grant. (Greta Goran)




Suporteri
Săptămîna viitoare se schimbă abonamentele la peluza cu noile cartele magnetice

Deși oficialii giuleșteni doreau ca la meciul de duminică, 19 august, cu Oțelul Galați, să intre în funcțiune noul sistem de acces la stadionul Giulești, acest lucru nu a fost posibil decît la tribuna O.
Astfel că, de săptămîna viitoare, suporterii care și-au făcut deja abonamente la peluza a doua vor primi în schimbul acestora cartele magnetice. La tribuna a doua se va intra cu vechile abonamente, pe o poartă special amenajată, iar restul suporterilor, care vor intra cu bilete, vor avea inscripționat pe acestea un cod de bare. La tribuna 0 se va intra , începînd de mîine, pe baza cartelelor magnetice (preț 75 RON)

Bilete - prețuri / cartele magnetice:
10 RON - tribuna a doua
20 RON - tribuna I
75 RON - tribuna 0


REMEMBER / VIDEO / Oțelul Galați - Rapid 0 - 7!


Petre Grigoraș: "Sper să ne revenim la meciul cu Rapid"

Tehnicianul galatenilor, Petre Grigoras a declarat ca Otelul trebuie sa treaca peste esecul cu Lokomotiv Sofia si sa se impuna miine in fata giulestenilor.

"Nu sint Mama Omida sa stiu daca ne vom califica. Sper sa trecem peste acest esec rusinos si sa ne revenim la meciul de miine cu Rapid", a incheiat antrenorul Petre Grigoras.


UEFA / George Copos critică evoluțiile echipelor CFR Cluj și Oțelul Galați

Actionarul majoritar al rapidistilor, George Copos, a refuzat sa cometeze evolutiile echipelor romanesti in Europa, dar a precizat ca, din cauza unor echipe care nu sint pregatite pentru cupele europene, este posibil ca Rapid, Dinamo sau Steaua sa nu mai fie capi de serie in viitor.

"Nu vreau sa comentez deloc rezultatele echipelor romanesti in cupele europene. Vreau sa spun doar ca, la final, se impart punctele la numarul de echipe paticipante. Asta este cel mai grav lucru. Si la anul, e posibil, ca din cauza unor echipe, Rapid, Dinamo sau Steaua sa nu mai fie capi de serie. Cine si-a propus sa joace in cupele eurpene, ar fi trebuit sa se gindeasca, in primul rind, daca pot face fata", a spus Copos pentru Fanatik.


Copos nu îl poate uita pe Răzvan Lucescu

George Copos nu ezită să-i recunoască meritele lui Răzvan Lucescu, de fiecare dată cînd are ocazia. Patronul giuleștean e de părere că Rapidul a jucat cel mai bun fotbal în campionatul trecut, datorită lui Lucescu junior, care se afla pe banca tehnică a alb-vișiniilor.

"Răzvan Lucescu are un merit deosebit, deoarece, sub comanda sa, Rapid a jucat cel mai bun fotbal din campionatul trecut", a spus Copos pentru Fanatik.


Herea: "Fără îndoială că avem forța să ne batem la titlu"

Ajuns de la o echipă care a retrogradat în liga secundă la una dintre forțele campionatului, care are drept obiectiv în fiecare sezon ocuparea unui loc pe podium, Ovidiu Herea este foarte încrezător în forțele noii sale formații, considerâ nd că poate lupta pentru titlul de campioană cu favoritele Steaua și Dinamo.

"M-am uitat pe clasament și am văzut că, dacă o învingem pe Oțelul, iar Steaua nu câștigă la Cluj, unde va avea un meci foarte dificil, am putea trece pe primul loc. Rapid are un lot puternic și un antrenor de mare valoare, care a obținut rezultate la toate echipele unde a antrenat în campionatul României. Fără îndoială că avem forța să ne batem la titlu", a mai spus mijlocașul de 22 de ani.

Acesta speră să fie cât mai bine primit de galeria giuleșteană, pe care o consideră cea mai frumoasă din țară:

"Nu cred că suporterii au motive să nu mă primească bine. Mi-am dorit de la început să vin la Rapid, dacă nu îmi doream nu mă îmbrăcam cu tricoul alb-vișiniu la prezentare. Ce s-a întâmplat după aceea, toată tevatura care s-a creat în jurul transferului, nu a fost din vina mea. Sper ca ei să fi înțeles acest lucru și să mă primească bine. Cel mai important este să mă judece după ceea ce voi face pe terenul de joc". Sursa: Atac







'FORTEZ SI MARCHEZ!'

MARCATOR Lucian Burdujan a reusit golul giulestenilor în Supercupa, împotriva lui Dinamo.
LUCIAN BURDUJAN Chiar daca mai simte dureri la glezna stânga, atacantul rapidist va evolua cu Otelul Galati si promite ca va înscrie cel putin un gol.

Cristiano Bergodi îl va folosi mai mult ca sigur din primul minut pe Burdujan în meciul cu Otelul, deoarece Cesinha este accidentat.

Lucian, Cristiano Bergodi va conta pe tine cu Otelul. Esti apt din punct de vedere fizic?

Am suferit în urma cu doua saptamâni o accidentare la un antrenament si, din pacate, am ratat meciul cu Universitatea Cluj. M-am speriat putin, gândindu-ma ca e ceva grav si ca s-ar putea sa lipsesc iar o lunga perioada. Inca mai simt dureri la genunchiul stâng, dar vreau sa fortez sa joc cu Otelul, este nevoie de mine.

Si anul trecut ai lipsit foarte mult din cauza unei accidentari, ai ghinion?

A fost cea mai grea perioada pentru mine. Cred ca am fost si ghinionist. Nici nu mi-am revenit bine dupa accidentarea din sezonul trecut, ca era sa dau de alta. E bine ca nu a fost nimic grav si ca pot sa-mi ajut echipa. Mai mult ca sigur mâine (n.r. - azi) voi reusi sa înscriu cel putin o data.

Este criza de atacanti la Rapid, Cesinha este accidentat, iar Buga incert.

Da, sunt probleme în ofensiva Rapidului. Eu sper, daca voi fi titular, sa fac un meci bun si sa nu se simta lipsa lui Cesinha. Mai sunt Dobroiu si Mazilu, deci are cine sa joace în atac.

Aveti de luat o revansa cu Otelul. Sezonul trecut ati fost egalati pe final de meci dupa ce ati condus cu 3-1.

Nu se pune problema unei polite de platit. Pentru noi, importanta este victoria, speram sa obtinem trei puncte. Intâlnim Otelul acasa si avem nevoie de un rezultat bun pentru moral, dar si în lupta pentru titlu.


RAPIDISTII VOR SA SE RAZBUNE PE GALATENI


DORINTA Rapidistii vor sa se razbune pe galateni, dupa ce în primavara elevii lui Grigoras au plecat cu un punct în Giulesti, obtinut în ultimul minut de joc

In primavara acestui an, Otelul a obtinut o remiza pretioasa în fieful Rapidului, care în acel moment se lupta cu CFR-ul pentru cea de-a treia pozitie a podimului.
Rapidul a condus cu 2-0 si 3-1, dar s-a vazut egalata pe final de meci, acest lucru stârnind furia suporterilor rapidisti. Fanii giulestenilor le-au reprosat elevilor antrenati atunci de Lucescu jr faptul ca nu se implica suficient si ca nu sunt rapidisti adevarati. La trei luni dupa aceasta întâmplare, Otelul revine în Giulesti cu gândul de a repeta isprava din returul campionatului trecut.

Elevii lui Bergodi sunt încrezatori în sansele lor si vor sa obtina prima victorie pe teren propriu, dupa ce în urma cu doua saptamâni, în meciul cu Bistrita, au scapat victoria printre degete. “Suntem constienti ca vom întâlni o echipa buna. Ce-a fost, a fost. Important este acum sa obtinem un rezultat bun pentru moralul nostru si pentru suporteri”, a spus Dani Coman. Goalkeeperul giulestenilor considera ca, desi au pierdut în Bulgaria, galatenii au sanse de calificare. “Au jucat bine si doar nesansa si ratarile i-au facut sa plece învinsi. Eu cred ca se vor califica”, a încheiat “Robocop”.

Proaspata achizitie a giulestenilor, Ovidiu Herea, este de parere ca meciul cu Galatiul este unul deosebit de important. “Vom avea un meci greu, dar trebuie sa obtinem neaparat victoria. Imi doresc sa joc si, de ce nu, sa si marchez si sa dedic golul suporterilor”, a declarat mijlocasul alb-visiniilor.


BERGODI: "NU STIU DACA HEREA VA FI TITULAR"

Cristiano Bergodi
Antrenorul Cristiano Bergodi a declarat, vineri, că mijlocaşul Ovidiu Herea va face parte din lotul echipei Rapid pentru meciul cu Oţelul Galaţi, însă a subliniat că este prematur să spună dacă îl va folosi titular.

"Este prematur să spun dacă Herea va fi titular sau nu şi pentru că a făcut 15-20 de zile din perioada de negocieri, în care s-a antrenat doar fizic şi puţin cu mingea. Probabil va fi în lot, dar băiatul trebuie să fie pregătit bine pentru a demonstra că atunci când intră poate fi util echipei. Venim de la o victorie la Cluj, unde am jucat bine şi unde mijlocaşii au jucat bine. Cine demonstrează pe teren joacă. Herea este un jucător bun, altfel nu ar fi bine primit aici", a declarat Bergodi. 

Cristiano Bergodi a afirmat că Rapidul are nevoie de un fundaş central, pentru că "lipseşte ceva". "Nu ştiu nimic de Surdu, prioritatea este un fundaş central, iar apoi vedem cum se poate întări echipa, dar lipseşte ceva. Pe Serge Ognadon Akakpo l-am văzut ieri, era obosit, dar mi se pare mai mult un fundaş dreapta, decât central, şi pentru înălţime. Aştept să-l văd o săptămână, 10 zile. A fost în naţionala under-18 a Franţei, are calităţi", a comentat tehnicianul italian.


'LE LIPSESTE SUFLETUL'

PRICEPUT Mereu binedispus, Brenciu vorbeste cu dezinvoltura si despre fotbal.
HORIA BRENCIU Actorul, fan declarat al Rapidului, crede ca actuala generatie din fotbalul românesc joaca în primul rând pentru câstigul financiar.

Horia Brenciu se simte legat sufleteste de Rapid si apreciaza galeria din Giulesti datorita sacrificiilor pe care aceasta le-a facut de-a lungul timpului pentru echipa.

Ai facut vreodata vreun sport?

Da, am practicat sporturile traditionale. Tata m-a învatat sa schiez, tenis am jucat chiar sub Poalele Tâmpei, handbal am facut la clubul Brasovia, iar baschet la liceul meu, “Andrei Saguna”. Celebrul fotbal l-am deslusit chiar pe strada pe care locuiam. Ma stiau toti vecinii… jucam în aparare. Si pe vremea aceea eram bine facut, iar colegii mei de echipa se bazau pe faptul ca nimeni nu putea trece de mine!

Esti fan Rapid. De unde aceasta pasiune?

In primul rând, Rapid nu e o entitate obisnuita. Este o echipa cu un spirit aparte, spirit pe care l-a avut de la bun început, din 1923, atunci “când s-a nascut un mit”. Eu am vazut lumina zilei în 1972, în Brasov, dar asta nu m-a împiedicat sa devin rapidist 25 de ani mai târziu. Ma simt legat de Rapid, pentru ca toti suporterii suntem rebeli si avem o inima extrem de mare.

Când ai fost ultima data pe “Giulesti”?

Ultima data am vazut pe viu partida amicala Rapid - Petrolul, scor 3-2. M-am bucurat, pentru ca în timpul acelui meci a fost omagiata echipa care a câstigat titlul în ’67. Imi pare rau ca nu pot participa la toate partidele baietilor din pricina programului meu, dar le tin pumnii mereu. Am avut placerea sa fiu prezent si la câteva festivitati, alaturi de conducerea Rapidului, ca suporter, dar si ca membru al Clubului Aristocrat.

Daca ar depinde numai de Bergodi, sunt sigur ca ar pune Collosseumul în aparare, la mijloc un canal venetian si în atac ar desemna Turnul din Pisa. De când cu «spartanii» astia, e bine sa ai strategii întelepte.

Cum vezi aducerea lui Cristiano Bergodi la Rapid?

Salutara. E un fost mare jucator care si-a confirmat valoarea în scurta perioada petrecuta în România, la FC National si la CFR Cluj. Dincolo de acest aspect, sper ca traditia spectacolului, prezent mereu în Giulesti, sa se îmbine de minune cu pragmatismul italienesc adus de Bergodi.

“Trebuie schimbata mentalitatea pentru a creste valoarea fotbalului românesc”

Ce îi lipseste actualei generatii pentru a egala performantele din trecut?

Sufletul! Mai degraba, la momentul actual, nu lipsesc, ci abunda mijloacele media, iar pentru fotbalisti exista o discrepanta între valoarea de pe teren si cea mediatica. In orice domeniu, goana dupa bani cu orice pret are si consecinte nefaste.

Daca ai putea, ce ai schimba în fotbalul românesc?

Mentalitatea! Seriozitate, fara jocuri de culise, respectarea regulilor de joc si a colegului de competitie sunt aspecte care fac din fotbalul nostru, de multe ori, unul reprosabil. La aceste lucruri se adauga politica defectuoasa aferenta bazelor sportive, dar si neimplicarea comunitatilor locale pentru investitii. De fiecare data când vin acasa, vad multi copii în fata blocului jucându-se fotbal mai mult printre masinile parcate decât pe îngusta fâsie de asfalt dintre borduri.

Crezi ca se investesc suficienti bani în fotbalul românesc?

Suntem pe un trend bun, desi a început sa se exagereze când vine vorba de preturile de transfer ale jucatorilor români. E o diferenta flagranta între preturile unor jucatori si valoarea demonstrata pe teren.

Care este, în opinia ta, cel mai bun investitor român?

Sunt multi oameni care investesc în fotbal si sunt de pretuit pentru ca dau din banii lor si orice contributie financiara, cât de mica, duce la progres. De asemenea, dincolo de alte comentarii, Rapidul n-ar fi avut rezultatele din ultimii ani fara eforturile financiare facute de George Copos.

“As vrea sa am o galerie ca a Rapidului si în viata de zi cu zi, sa ma sustina în zilele proaste”

De ce si-a capatat fotbalul denumirea de sport-rege?

Are priza mare la public, iar asta nu se întâmpla de ieri, de azi. Reteta e simpla. Publicul numeros aduce si ratingul de valoare. Din aceasta prisma, totul a devenit un business de mare anvergura care produce sume uriase, dar pe de alta parte si consuma pe masura.

Care este persoana din fotbal pe care o stimezi cel mai mult?

Nu este o persoana. Este galeria Rapidului! Pentru ca echipa din Giulesti a avut multe momente grele de-a lungul timpului. Cea care ne facea sa punem mingea la centru si sa începem din nou, cu speranta si încredere pentru câstigarea meciului, era galeria! As vrea sa am si în viata de zi cu zi o galerie ca a Rapidului, sa ma sustina în zilele proaste.

Rica Raducanu
Dincolo de titratii Mutu, Chivu si altii, de care cei tineri au auzit din abundenta, as pune în topul fotbalistilor români nume ca Dobrin, Balaci sau Rica Raducanu.

Ce ai face daca ti s-ar propune sa preiei o echipa de fotbal?

Daca as avea bani, as insista foarte mult pe investitiile pentru copii si juniori. In afara de faptul ca as contribui la formarea sanatoasa, fizica si psihica, as beneficia, fara îndoiala, si de o investitie în viitor. Ca prim pas, as cumpara terenul din fata blocului meu si l-as pune la dispozitia tuturor copiilor din cartier. As avea un beneficiu din start: masina mea n-ar mai fi lovita de atâtea mingi de fotbal…

CARTE DE VIZITA

Horia BRENCIU

      Nascut: 1972 (Brasov, BV)
      Ocupatie: Producator de spectacole si
        evenimente, actor, prezentator si interpret
      Studii:
      1990–1992 – Scoala Populara de Arta Brasov
      1994–1998 – Academia de Teatru si Film  
      Bucuresti

 

PALMARES
2002–prezent: proprietar si director general al HB Media Entertainment;
2003–2004: prezentator / realizator National TV
2000–2003: prezentator / realizator Antena 1
1993–2000: producator / realizator / prezentator Televiziunea Româna









Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...