RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 22 | 23 | 24 august 2007

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Mincă a fost cedat la Buzău

  Mihai Mincă, unul dintre cei patru portari cu care Rapid a început actualul campionat, a fost transferat astăzi la Gloria Buzău, după ce și jucătorul s-a înțeles cu noua sa echipă.

Mincă a sosit la Rapid în urmă cu doi ani și a evoluat de doar 9 ori în prima divizie, având 3 apariții și în cupele europene.

În actuala stagiune, Mincă n-a figurat niciodată printre cei 18 jucători aleși de Cristiano Bergodi pentru meciurile oficiale.

Înaintea sa, un alt goal-keeper, camerunezul Edel Apoula, părăsise Giuleștiul, fiind achiziționat de francezii de la Paris St. Germain.



George Copos: "Janos Szekely ne interesează de mai mult timp"
  
Conducatorul giulestenilor, George Copos, a declarat ca isi doreste sa-l transfere pe Janos Szekely, iar aceste ultime zile din perioada de transferuri vor fi hotaritoare.

"Este un jucator foarte bun, ne intereseaza de mai mult timp.Vom vedea pina la sfirsitul perioadei de transferari daca putem sa-l achizitionam. Pentru Marius Stan am un respect deosebit este unul dintre cei mai mari conducatori si nu trebuie sa se supere pe mine", a incheiat George Copos.
sursa: Fanatik

Nae Manea: "O să cerem și noi amânarea unui meci cînd vom juca în UEFA"
     
Nae Manea a vorbit în cadrul conferinței de presă organizată azi de Rapid de cererea rivalelor, Steaua și Dinamo, de a amâna partidele din campionat, în vederea pregătirii meciurilor din Liga Campionilor. Secretarul general al Rapidului a declarat:

"Nu ne considerăm oropsiți, e vorba de interes național să se califice Steaua și Dinamo în grupele Ligii Campionilor. Dar să nu se creeze un precedent. Acum loturile echipelor Steaua, Dinamo sau Rapid sunt mari și e normal ca cei care n-au jucat să îi înlocuiască pe cei obosiți sau accidentați. În mod normal și Steaua, și Dinamo trebuiau să joace acum, pentru că de aia au 25 de jucători sau mai mulți. Poate o să cerem și noi amânarea unui meci după ce o să ne cunoaștem adversarul din Cupa UEFA. Până la urmă, jucătorii ți se pot accidenta și la antrenamente, cum este cazul jucătorilor noștri, Mazilu și Coman. Măcar să aibă efect și să se califice ambele echipe, deși au meciuri dificile."

Poli - Rapid / Costin Lazăr: "Va fi un meci dificil"

Mijlocașul Costin Lazăr a revenit astăzi la baza sportivă ProRapid, după ce aseară a jucat pentru "tricolori", în România - Turcia 2 - 0. Lazăr se așteaptă la un meci greu cu timișorenii, duminică.

"Va fi un meci dificil, întîlnim o echipă foarte bună care încă nu s-a regăsit, vor să se afirme, au un antrenor tînăr, dar și noi vrem să continuăm meciurile bune pe care le-am făcut și să ne întoarcem cu 3 puncte de la Timișoara".

Despre evoluția sa de aseară, în tricoul naționalei, mijlocașul a spus: "Nu a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale mele, se putea și mai bine."


Nicolae Manea: "Nu mai există echipe care să nu-și dorească victoria"

Secretarul general al Rapidului, Nicolae Manea, consideră că nu mai există echipe care să nu-și dorească victoria, iar faptul că timișorenii au fost învinși în etapa trecută îi va ambiționa și mai tare în partida cu Rapid:

"Vom avea un meci dificil la Timișoara la fel ca și cele pe care le-am disputat pînă acum. Nu mai există echipe care să nu-și dorească victoria, toate s-au întărit. Se anunță o partidă grea cu Poli, cei de acolo vin după o înfrîngere grea la Urziceni și joacă în fața propriilor suporteri. Sper să facem o partidă bună și să cîștigăm cele trei puncte puse în joc. Băieților le stă în putință să obțină victoria și ar fi trei puncte importante în economia campionatului", a declarat Manea.


Ovidiu Herea: "Sper să ne întoarcem cu 3 puncte de la Timișoara"

Ultimul venit în Giulești, Ovidiu Herea, este încrezător în forța Rapidului de a cîștiga cele 3 puncte la Timișoara. Herea spune că se antrenează din greu pentru a reveni la forma bună cu care a obișnuit publicul:

"Va fi un meci greu la Timișoara. În acest campionat nu mai poți fi sigur de cele trei puncte. Important e că partida se joacă pe teren și sperăm ca noi să ieșim învingători. Nu pot să comentez ce se întîmplă la Steaua, eu sînt fotbalist și trebuie să-mi văd de joc. Discuțiile astea mă depășesc. În ceea ce mă privește, mă antrenez și ușor, ușor voi reveni la o formă bună", a declarat Herea.


Răzvan Lucescu: "Copos a schimbat foarte mult Rapidul"

Chiar daca a avut trei ani plini de contre cu George Copos, Lucescu ii recunoaste meritele patronului Rapidului.
'Indiferent de frecusurile cu George, trebuie sa recunosc ca are meritul lui. A luat o echipa cu traditie, dar care nu insemna foarte mult, iar in Europa nu exista, a transformat-o si a facut-o capabila sa se bata cu Steaua si cu Dinamo', spune fostul antrenor al Rapidului.


Grigore Sichitiu:"Pînă la finalul perioadei de transferuri vom aduce un fundaș central"

Grigore Sichitiu spune ca giulestenii vor achizitiona cu siguranta un fundas central pina la sfirsitul perioadei de transferuri.

"Am citit si eu citeva nume de jucatori straini, ba din Slovenia, ba din Polonia, dar nu este nimic adevarat. Sintem in cautare unui fundas central de picior sting si pina la sfirsitul perioadei de transferuri vom reusi sa luam unul", a spus Sichitiu pentru Fanatik.


Costin Lazăr: "Aseară, cred că a fost cel mai slab meci pe care l-am făcut"
  

Mijlocasul giulestenilor, Costin Lazar, a declarat ca este foarte dezamagit de evolutia sa in partida de aseara, considerind ca a facut unul din cele mai slabe meciuri ale sale.

"M-am simtit foarte bine cind am intrat pe teren. Personal, aseara, cred ca a fost cel mai slab meci pe care l-am facut. Nu am fost deloc intr-o zi asa buna. Imi pare rau, am ratat o sansa sa demonstrez ce pot. Poate la meciul cu Belarus va fi altfel. Este normal ca domnul Zotta sa ma laude deoarece sint jucatorul la echipa unde lucreaza si el. Nu sint de acord cu el"
,
a spus Lazar.
sursa: Fanatik


Mincă rămîne la Rapid
  

Giuleștenii nu au ajuns la un acord cu cei de la Gloria Buzău și portarul Mihai Mincă rămâne, deocamdată, în Giulești.

Acesta nu s-a înțeles cu buzoienii în privința duratei contractului.

Goal-keeper-ul de 23 de ani și-a exprimat dorința de a părăsi Rapidul, pentru a ajunge la o echipă unde să apere meci de meci, fiind a treia rezervă pentru buturile rapidiste.


Poli - Rapid / S-au pus biletele în vînzare
  

S-au pus in aceasta dupa amiaza in vanzare biletele de intrare pentru meciul de duminica, 26 august, ora 20,30, dintre Politehnica 1921 Stiinta si Rapid Bucuresti.

Preturile lor sunt 12 lei (peluze), 16 lei (tribunele I si II) si 20 de lei (tribuna 0). Locurile de unde biletele pot fi procurate sunt: din centru (langa cladirea Operei), langa magazinul Bega, langa Casa Tineretului, din complexul Euro, din complexul studentesc si de la casuta situata in spatele peluzei nord.


Bergodi despre situația de la Steaua: "O imagine proastă pentru fotbalul românesc"
  
Cristiano Bergodi a comentat situația tensionată din Ghencea și crede că fotbalul românesc are de suferit în urma declarațiilor lui Gigi Becali care îl pun la zid pe Gheorghe Gagi, actualul antrenor al roș-albaștrilor.

"E o imagine proastă pentru fotbalul românesc, ca președintele să dea declarații brutale la televizor împotriva antrenorului."

Cristiano Bergodi: "Îmi pare rău pentru Mazilu"
  
Ionuț Mazilu s-a accidentat la antrenamentul de ieri dimineață de la Mogoșoaia, ratînd meciul cu Turcia din cauza unei contracturi paracicatriciale la coapsa stîngă. Deși este al patrulea atacant cu problemne, din lotul Rapidului, după Mugurel Buga, Pierre Boya și Cesinha, Cristiano Bergodi spune că soluții sînt:

"Acum este doar începutul săptămânii, vom vedea până la sfârșit ce se întâmplă. Am și alte soluții, dar îmi pare rău pentru Mazilu."



Oferta
  
Copos vorbește despre cedarea de acțiuni de la Rapid către Ministerul Transporturilor. Reprezentanții Ministerului Transporturilor au declarat că Ludovic Orban ar vrea ca instituția pe care o conduce să achiziționeze acțiuni la clubul Rapid. Totul a plecat de la afirmația lui Copos privind cedarea și modernizarea stadionului: "Am cheltuit un milion de euro pînă acum și nu avem nici o hîrtie semnată cu ministerul pentru Giulești".

Ieri, Copos a făcut o declarație surprinzătoare: "Nu voi da niciodată clubul unei persoane private, însă sînt dispus să îl cedez sută la sută ministerului". Însă a pus și două condiții: "Să îmi plătească măcar 50 la sută din ce am investit la club și să mențină Rapidul mereu în primele 30 de cluburi din lume, cum s-a reușit în ultimii ani".

Finul lui Copos
George Copos a comentat ultimele întîmplări de la Steaua: "Niciodată, dar absolut niciodată la Rapid patronul nu a făcut echipa. Uitați, Grigore, care va fi finul meu, la fel ca Rădoi pentru Gigi, nu joacă și vrea să plece. Iar eu nu mi-am permis să influențez banca tehnică", a explicat patronul giuleștenilor.

Revedere
Rapid va întîlni duminică seara, de la ora 20:30 (Kanal D), pe Poli Timișoara. Partida este atît o reeditare a finalei Cupei cîștigată cu 2-0 de giuleșteni, cît și un prilej de reîntîlnire între rapidiști și foștii lor colegi Ganea și Karamian. "Ei rămîn prietenii noștri, indiferent unde joacă. Cu Ganea sînt prieten, deși se spune că e mai dificil, iar cu Artiom discut săptămînal. Îi e bine la Timișoara, dar îi este și dor de serile din Cupa UEFA", a declarat Dani Coman pentru rapidisti.ro.

URZICENI
"Bolnavi"

Eliminați la meciul Unirea Urziceni - Poli Timișoara (4-1), Dan Petrescu și Mihai Stoica au fost numiți "bolnavi" de președintele FRF, Mircea Sandu, în cadrul unei conferințe de presă. "Tot au senzația că sînt ca să nu stea pe bancă la meciul Urziceniului cu Steaua. Domne, oamenii ăștia au o boală!", a explicat șeful federației într-un discurs referitor la faptul că e dezamăgit de atitudinea arătată în primele patru etape de unii antrenori și jucători, nominalizîndu-i și pe Andone, Hagi și Rednic.  

Copos spune că ar fi dispus să vândă clubul Rapid Ministerului
  
Principalul acționar al FC Rapid, George Copos, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că este dispus să vândă, în anumite condiții, gruparea FC Rapid Ministerului Transporturilor, însă a precizat totodată că nu ar ceda clubul unei persoane private.

Întrebat dacă a oferit Ministerului Transporturilor acțiuni la FC Rapid SA pentru a primi în concesiune stadionul, Copos a răspuns: "Nu se pune astfel problema, pentru că Ministerul este deja acționar. Are o parte din AFC Rapid (n.r. - 4,76190 la sută), asociație care deține peste 80 la sută din SA. Dar dacă Ministerul dorește acțiuni la SA nu îi dau o parte, îi dau totul. Dacă vor cei de la Minister, le cedez 100 la sută din club. Totul, dar cu două condiții. Să-mi plătească măcar 50 la sută din investițiile pe care le-am făcut eu la Rapid de când am preluat clubul și să mențină clubul măcar la jumătatea performanțelor din ultimii ani. Adică Rapidul să fie mereu în primele 30 de cluburi ale lumii".

Întrebat la cât evaluează clubul și dacă e dispus să-l vândă în cazul în care există cumpărător, Copos a precizat că nu l-ar ceda unei persoane private. "Nu, nu cedez niciunei persoane private clubul Rapid. Am pus prea multă pasiune, am depus prea multă muncă pentru a face asta acum. Sincer, nici nu pot să evaluez clubul în momentul de față", a spus Copos.

El afirmă că a cheltuit până în prezent un milion de euro pentru modernizarea Stadionului Giulești. "Numai până acum am cheltuit un milion de euro, fără să avem nici măcar o hârtie semnată de minister. Am început și consolidarea la tribuna I și totul merge conform planului. Sper că vom primi în cele din urmă concesionarea, pentru că sunt oameni de înțeles la minister, oameni cu care se poate discuta", a adăugat Copos.



Atac la cei care se ocupă de centrul de copii și juniori

Patronul giulestenilor, George Copos, a declarat pentru FANATIK ca este dezamagit de faptul ca, de patru ani de zile, nu a mai aparut niciun jucator rapidist din pepiniera clubului:

"Sint extrem de dezamagit ca nu avem jucatori convocati la echipa nationala de tineret. Asta inseamna ca de patru ani de zile, Rapidul nu a mai produs nimic! Zero la acest capitol! E regretabil acest lucru. Nu stiu a cui este vina, probabil a celor care se ocupa de centru de copii si juniori. Voi incerca sa schimb asta", a spus Copos.


"VOM BATE TURCIA DEOARECE SINTEM MAI INTELIGENTI,
MAI TALENTATI SI MAI RAZBOINICI CA TURCII"

Patronul giulestenilor, George Copos, a declarat pentru FANATIK ca echipa nationala va cistiga meciul din aceasta seara cu Turcia datorita faptului ca elevii lui Piturca sint mai inteligenti, mai talentati si mai razboinici. Copos mai spune ca este obligatoriu ca Romania sa se califice la EURO 2008.

"Romania va cistiga in aceasta seara. Sintem mai inteligenti, mai talentati si mai razboinici ca turcii. Cu siguranta ne vom califica si la Campionatul European. Victor Piturca a facut un lucru deosebit pina acum, prin faptul ca a reusit sa acumuleze atit de multe puncte. Mai avem trei meciuri grele, cu Belarus, Olanda si Bulgaria, dar am incredere ca ne vom califica. Ar insemna mult pentru noi acest lucru. Am ratat deja trei turnee finale si sintem obligati ca la anul sa mergem la Euro", a spus Copos.


"NU M-AM INTELES CU GLORIA.
EI MI-AU PROPUS PATRU ANI DE CONTRACT, EU VOIAM PE O PERIOADA MAI SCURTA"

Contactat de FANATIK, goalkeeper-ul giulestenilor, Mihai Minca, a declarat ca, desi ii conveneau conditiile financiare, a refuzat sa mearga la Buzau din cauza ca moldovenii ii propusesera patru ani de contract, el dorind sa semneze pe o perioada mai scurta.

"Nu m-am inteles asupra perioadei pe care ar fi trebuit sa o petrec acolo. Ei voiau sa semnez pe patru ani, eu pe mai putin. Din punct de vedere financiar totul era OK. Ramin la Rapid", a pus Minca


"DEOCAMDATA, MINCA RAMINE LA RAPID.
INCA NU S-A INTELES CU CEI DE LA GLORIA BUZAU"

Desi formatia giulesteana se intelesese cu Gloria Buzau pentru transferul definitiv al lui Mihai Minca in "Cring", lucrurile au luat o intorsatura neasteptata. Contactat de FANATIK, secretarul general al "alb-visiniilor", Nicolae Manea a declarat ca deocamdata tinarul goalkeeper ramine in Giulesti: "Deocamdata ramine la Rapid. Inca nu s-a inteles cu cei de la Gloria Buzau".


S-AU PUS IN VINZARE BILETELE PENTRU MECIUL CU RAPID

De miercuri, 22 august, vor fi puse in vinzare, la locurile obisnuite din oras, biletele de intrare pentru disputa de duminica, 26 august, cu Rapid Bucuresti, din cadrul etapei a V-a din Liga I. Iata preturile lor: 12 lei la peluze, 16 lei la tribunele I si II si 20 de lei la tribuna 0, conform site-ului oficial.


"MARIUS CONSTANTIN E CEL MAI BUN STOPER DIN ROMANIA, IAR CA LAZAR NU MAI EXISTA MIJLOCAS IN CAMPIONATUL INTERN"

Contactat de FANATIK, principalul actionar al "alb-visiniilor", George Copos, a declarat ca, pe linga Costin Lazar si Marius Constantin, ar fi meritat convocarea la echipa nationala si Maftei: "Dupa parerea mea, meritau mai multi jucatori convocati la echipa nationala. Ma refer aici, in primul rind la Maftei, la Herea, dar va veni si rindul lor", a spus oficialul rapidist.

Copos are numai cuvinte de lauda la adresa lui Marius Constantin si Costin Lazar, considerindu-i, pe fiecare in parte, cel mai bun stoper, respectiv cel mai bun mijlocas din campionatul intern: "Marius Constantin este cel mai bun stopper din Romania. Are o forta extraordinara si joaca excelent cu ambele picioare. Sa nu mai vorbesc de Costin Lazar care este incredibil! Nu mai exista in campionatul intern un jucator la mijlocul terenului ca Lazar!".












Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...