RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 25 - 26 august 2007

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Primele trei puncte pentru Rapid II

  Echipa secunda a Rapidului, antrenata din aceasta vara de Florin Motroc si Iosif Damaschin, a pornit cu dreptul īn actuala editie a Ligii a III-a. Īn prima etapa, din cadrul seriei a III-a, Rapid II a trecut pe teren propriu de CS Buftea cu 1-0 (0-0), printr-un gol marcat īn min. 82 de Adrian Tāncu (reluare precisa cu capul, īn urma unei lovituri de colt). Cu atāt mai remarcabil este rezultatul cu cāt, īncepānd din min. 60, rapidistii au evoluat cu un om īn minus, dupa eliminarea lui D. Bratu.

   Fl. Motroc a folosit urmatoarea garnitura: Oghinciuc - Pistol, Petroiu (46 Tene), D. Bratu - T. Barbu, Paun, Tincu, Pivniceru (61 Tāncu) - Nicorec/cpt., Raduta (64 L. Barbu), Dobroiu (46 Cretu).

Avanpremierć la duelul de pe Bega

Vladimir Bo¾ovię

  Cu patru zile īnaintea disputei dintre formažiile lor de club, muntenegreanul Vladimir Bo¾ovię ŗi slovenul Dare Vr¹ič s-au īnfruntat īn jocul amical disputat la Podgorica īntre reprezentativele nažionale ale celor douć žćri. Partida s-a īncheiat la egalitate, 1-1, golul oaspežilor fiind marcat chiar de cćtre mijlocaŗul Timiŗoarei, care a anulat īn min. 42 avantajul de un gol luat de colegii fundaŗului stānga rapidist. Acesta din urmć a evoluat pe īntreaga duratć a partidei din Muntenegru, Vr¹ič, īn schimb, lćsāndu-i locul lui Lazič, īn repriza secundć.

Īn afara lui Bo¾ovię, alži doi jucćtori ai lui Cristiano Bergodi au evoluat īn "miercurea europeanć". Costin Lazćr a evoluat īn ultimele 25 de minute ale partidei Romānia - Turcia 2-0 (Marius Constantin a fost doar rezervć), īnlocuindu-l pe Paul Codrea, īn timp ce Ionuž Dobroiu a intrat īn ultimele 12 minute ale meciului pe care reprezentativa "Under 21" de perspectivć l-a īncheiat la egalitate, 2-2 (goluri L. Turcu ŗi Luchin), īn Slovacia.



Nancy - Auxerre / Nico, nici macar rezerva

  Revenirea lui Daniel Niculae īn Giulesti pare din ce īn ce mai aproape. Fostul "vīrf" al Rapidului nu este nici macar rezerva īn partida pe care echipa sa, AJ Auxerre, o disputa īn deplasare, la Nancy, de la ora 21.00.
  Īn schimb, celalalt romān de la Auxerre, Gabriel Tamas, a īnceput meciul ca titular.

Dani Coman: "Nico ar fi cel mai bun transfer pe care l-ar face Rapidul"

  Dani Coman spune ca Rapidul ar face un transfer de senzatie daca l-ar putea readuce pe Daniel Niculae in Giulesti.
"Am auzit si eu ca Nico ar fi aproape de Giulesti. Il asteptam cu bratele deschise. Este un jucator de care Rapidul are mare nevoie. Ar fi cel mai bun transfer pe care l-ar face Rapidul", a declarat Coman.

Costin Lazar: "Trebuie sa cīstigam pentru a ramīne pe locul 1"

  Mijlocasul "alb-visiniilor", Costin Lazar, a declarat pentru Fanatik ca, desi este foarte dificil sa cistigi la Timisoara, formatia sa isi doreste toate cele trei puncte pentru a ramine pe primul loc al clasamentului:
  "Este un meci foarte important, trebuie sa raminem in continuare pe locul unu al clasamentului. Trebuie sa cistigam cele trei puncte. Este foarte, foarte greu sa invingi la Timisoara deoarece Poli are o echipa buna. Sper ca Dani Coman si Ionut Mazilu sa se refaca pina la ora jocului si sa poate evolua", a spus jucatorul.
  Intrebat daca valoarea lui Poli este cea arata in partida cu Unirea Urziceni, cind banatenii au pierdut cu 4-1, Lazar a declarat: "Nu se compara un meci cu altul. Este adevarat, au pierdut la Urziceni, dar si noi am facut egal cu Bistrita".

Stefan Grigorie: "Nu mi-e frica de reactia fanilor timisoreni, cred ca ma vor primi bine"

  Mijlocasul Stefan Grigorie, venit in aceasta vara la Rapid chiar de la Poli Timisoara, spune ca meciul dintre cele doua echipe va fi foarte disputat, dar spera ca echipa sa se impuna pentru a continua seria rezultatelor bune in acest inceput de campionat.
  "Va fi un meci foarte greu ca oricare altul. Ei vin dupa o infringere severa la Urziceni si vor fi foarte montati acum sa cistige. Sanse sint 50 - 50. Jucam la ei acasa si o sa fie o partida deschisa oricarui rezultat. Sper sa continuam seria rezultatelor bune. Nu mi-e frica de reactia fanilor timisoreni, cred ca ma vor primi bine", a spus Grigorie pentru Fanatik.

George Copos īl regreta pe Lobont si īi ataca pe oficialii dinamovisti

NewsIn / Finantatorul gruparii giulestene a afirmat ca numai procedānd astfel poate īmpiedica viitoare surprize, ca īn cazul plecarilor de la Rapid a unor jucatori. "Ajunge! Nu mai vrem sa luam fotbalisti de care sa profite alte echipe, cum este Dinamo, care a profitat de pe urma lui Lobont de exemplu, un jucator cu care eu m-am īnteles extraordinar. Mie īmi pare rau pentru el ca s-a īntāmplat asa, fiindca am tinut foarte mult la Lobont. Dar nu mai vreau sa dau nume. Spun doar ca nu va mai profita nimeni de clubul Rapid. Noi am dat jucatori la nationala si altii doar au profitat", a spus Copos.

Copos: "Sunt 49 la suta sanse ca Niculae sa ajunga la Rapid"

  Patronul Rapidului, George Copos, a declarat sāmbata, pentru NewsIn, ca s-a īnteles cu Daniel Niculae pentru un īmprumut pe un an, dar ca jucatorul va ajunge īn Giulesti doar daca Auxerre īi acorda un drept de preemptiune īn cazul unui transfer definitiv.
  "Sunt negoiceri grele si probabil vor fi si lungi. Īn acest moment sunt 49 la suta sanse ca Niculae sa ajunga la Rapid. Am luat legatura cu Daniel Niculae, ne-am pus de acord, dar vrem ca īn cazul unui īmprumut sa avem un drept de preemptiune asupra jucatorului īn cazul unui transfer definitiv, pentru ca nu mai vrem niciodata sa promovam jucatori la nationala, cum s-a īntāmplat īn alte cazuri si apoi sa ramānem cu ochii īn soare si cu buzele arse", a declarat Copos.
  Despre o posibila sosire īn Giulesti si a lui Gabriel Tamas, Copos a comentat: "Pe Tamas mi-l doresc, doar atāt pot spune. Nu am discutat nimic deocamdata, īnsa pot recunoaste ca mi-l doresc la Rapid. Vom vedea".
  Oficialul rapidist a mai precizat ca nu are alte variante īn cazul īn care transferul celor doi jucatori nu se va materializa si ca daca nu ar fi fost vorba de Daniel Niculae, nici nu ar fi luat un calcul achizitionarea unor alti jucatori. "Īn cazul īn care cele doua transferuri nu se vor materializa, nu avem alte variante. Rapid are un lot valoros si eu cred foarte mult īn el. Niculae face parte din marea familie a Rapidului si sunt convins ca o data cu venirea sa la Rapid, va reveni si la echipa nationala. Daniel Niculae face parte din spiritul Rapidului, este un rapidist adevarat si un sufletist, un jucator cu care eu am avut o relatie deosebita", a spus Copos.
  Patronul formatiei giulestene a mai adaugat ca singurul motiv pentru care īi doreste la echipa pe Niculae si Tamas este " pentru ca vreau sa īntarim Rapidul pentru meciurile din Cupa UEFA, unde avem ca obiectiv cel putin ajungerea īn primavara europeana".
  Jucatorii Daniel Niculae si Gabriel Tamas evolueaza īn prezent la formatia franceza Auxerre.

Constantin Zotta: "Nico e mai aproape de Rapid, decīt de Auxerre"

RTV / Daniel Niculae este tot mai aproape de a reveni la prima sa iubire, Rapid. Fostul idol din Giulesti are sanse mari sa fie īmprumutat pentru un sezon de la francezii de la Auxerre.

"Nu stiu care va fi soarta lui Niculae, dar e mai aproape de Rapid decāt de Auxerre", a declarat directorul general al Rapidului, Constantin Zotta.


Ionut Dobroiu e evoluat 12 minute pentru reprezentativa "Under 21"
  
Īn afara lui Bo¾ovic, care a evoluat pentru reprezentativa tarii sale, alti doi jucatori ai lui Cristiano Bergodi au evoluat īn "miercurea europeana". Costin Lazar a evoluat īn ultimele 25 de minute ale partidei Romānia - Turcia 2-0 (Marius Constantin a fost doar rezerva), īnlocuindu-l pe Paul Codrea, īn timp ce Ionut Dobroiu a intrat īn ultimele 12 minute ale meciului pe care reprezentativa "Under 21" de perspectiva l-a īncheiat la egalitate, 2-2 (goluri L. Turcu si Luchin), īn Slovacia.

Cesinha: "Depinde de antrenor daca voi evolua īn meciul de la Timisoara"
     
   Atacantul alb-visiniilor, Carlos Cesinha, a afirmat ca a avut o accidentare usoara etapa trecuta, cind a fost menajat, si acum spera sa intre in meciul cu Poli Timisoara.

"La meciul din etapa trecuta cu Otelul nu am putut sa joc pentru ca am avut o problema la brate. Am fost menajat si acum sper sa intru in partida de la Timisoara. Chiar daca s-a accidentat, Mazilu este un jucator puternic si poate reveni oricind. Depinde de antrenorul Bergodi daca voi evolua duminica. Nu am vazut-o pe Timisoara jucind pina acum.
  

Pe mine ma intereseaza doar Rapid si coechipierii mei", a declarat Cesinha pentru Fanatik.


Grigore Sichitiu: "Sīntem īn negocieri cu cei de la Otelul pentru Szekely"

Directorul tehnic al Rapidului, Grigore Sichitiu, a declarat ca Rapid poarta discutii cu cei de la Otelul Galati pentru achizitionarea lui Janos Szekely.
"Sintem interesati de serviciile jucatorului galatean, Janos Szekely. S-au purtat discutii cu cei din conducerea Otelului si acum sintem in negocieri. Mai multe voi putea spune pe viitor", a incheiat oficialul giulestean.
sursa: Fanatik


Grigore Sichitiu: "Moldovan nu pleaca de la Rapid. Acum e īn concediu!"

Grigore Sichitiu a declarat ca Viorel Moldovan nu va pleca de la Rapid si ca momentan este in concediu. Directorul tehnic al giulestenilor spune ca a discutat cu Moldovan chiar in aceasta saptamina:
"Viorel Moldovan nu va pleca de la Rapid. A cerut citeva zile libere, ca sa plece in concediu. Chiar in aceasta saptamina, am discutat cu el probleme care includ clubul Rapid, deci nu va pleca", a declarat directorul tehnic.
sursa: Fanatik


Arena pe masura lui Bergodi

Antrenorul Rapidului are ceva motive de nemultumire fata de investitia facuta de George Copos in consolidarea stadionului "Giulesti - Valentin Stanescu".

"Numai pana acum am cheltuit un milion de euro la arena. Totul merge conform planului", spune patronul. Degeaba. Banii bagati de finantator au ocolit dorinta italianului. Principala problema a lui Bergodi este drumul de la vestiare spre sala de conferinte de sub peluza dinspre Teatrul Giulesti. La statura tehnicianului, acesta trebuie sa faca un adevarat mers al piticului la fiecare joc al giulestenilor de acasa.

Dupa meciul cu Otelul, Cristiano Bergodi radea la iesirea de la intalnirea cu presa, gesticuland catre secundul Renzo Rossi. "Sa-i spuneti lui Copos sa faca o intrare mai inalta pentru mine", aratandu-i mai scundului sau subaltern cum trebuie sa se ghemuiasca pentru a-si feri capul.

In urma cu o luna, patronul Rapidului estima ca pana pe 14 septembrie lucrarile la arena giulesteana se vor incheia. Iar atunci se va vedea daca a tinut cont de cerinta antrenorului.
sursa: CanCan


George Copos: "Niciodata actualul selectioner n-ar putea fi antrenor la Rapid"

Principalul actionar al FC Rapid, desi a fost impresionat de jocul nationalei in amicalul cu Turcia, spune ca nu si-a pus niciodata problema sa ii propuna lui Victor Piturca sa antreneze Rapidul, si, foarte probabil, nici nu o va face.
"Nu l-as vedea la Rapid, el e cu Steaua. Sincer, eu as putea colabora cu el. Pentru ca eu intotdeauna dau autoritate si responsabilitate celui care conduce echipa. Iar Piturca e un profesionist, dar sufletul lui e la Steaua. Niciodata n-ar putea fi antrenor la Rapid", a spus Copos. "Piturca si-a facut si isi face foarte bine treaba la nationala. Piturca este un foarte bun manager, un specialist in ceea ce face. Cu el, Romania a batut Turcia cu 2-0 si si-a facut o imagine fantastica", a mentionat actionarul gruparii giulestene.
sursa: Ziarul




Razboi!

Rapid si Dinamo se lupta sa-i ia pe Daniel Niculae si Tamas. Copos l-a mandatat pe Nico sa-l convinga pe fundasul "nationalei"

George Copos a pierdut batalia cu Dinamo pentru Florin Bratu si Ianis Zicu, iar acum e din nou īn concurenta cu "cīinii". Patronul Rapidului a confirmat ieri negocierile cu Daniel Niculae, dezvaluite īn exclusivitate de Gazeta: "M-am īnteles cu Nico īn privinta salariului sau. Am discutat si cu francezii, dar nu putem spune deocamdata ca jucatorul e transferat. Avem nevoie de el īn Cupa UEFA, unde echipa trebuie sa acceada īn primavara europeana".

Patronul a profitat de discutiile cu Niculae si forteaza o dubla lovitura, sperīnd sa-l īmprumute de la Auxerre si pe Gabriel Tamas! Surse autorizate sustin ca Nico a vorbit deja cu Tamas despre propunerea Rapidului si fundasul n-ar refuza oferta. Stoperul "nationalei" a mai fost īn discutii si cu Dinamo īnainte sa semneze cu Auxerre. "Cīinii" nu s-au īnteles atunci cu Spartak Moscova, dar acum spera si ei sa obtina un īmprumut pe un an al fotbalistului. Si nici Dinamo nu se multumeste doar cu Tamas, ci īl vizeaza si pe Daniel Niculae, pentru care a facut deja o oferta! Rednic a confirmat ieri, pentru Fanatik: "Nu vorbim acum despre Niculae. Discutam dupa meciul nostru cu Lazio".

"Sper ca pīna la sfīrsitul saptamīnii viitoare Nico sa fie īn Giulesti. El e un tip special, un rapidist adevarat si īsi doreste sa revina"
George Copos

"Mi-l doresc pe Tamas, dar nu pot sa spun daca am vorbit sau nu cu el, pentru ca n-avem nevoie de licitatii olandeze cu Dinamo"
George Copos

"Cīinii" dau 800.000 de euro
Dinamo i-a propus lui Auxerre sa-i īmprumute un an pe Niculae si pe Tamas īn schimbul a 800.000 de euro! Ros-albii insista pentru Tamas din cauza problemelor cu care Rednic se confrunta īn centrul apararii. Īn cazul lui Niculae, explicatia interesului "cīinilor" consta īn despartirea din iarna de Claudiu Niculescu, foarte probabila.

Copos nu vrea īmprumut
Principalul impediment īn calea revenirii lui Niculae īn Giulesti: salariul jucatorului, 700.000 de euro anual, e imposibil de suportat de catre Rapid. Iar Copos sustine ca nu ia īn calcul un īmprumut, chiar daca francezii ar plati īn acest caz o parte din salariu. Rapidistul se teme ca va pati ca īn cazul Zicu: "Nu vrem sa repetam greselile din trecut, sa formam jucatori pentru echipa nationala si pe urma sa plece la altii. As accepta īmprumut numai daca mi s-ar oferi prima optiune pentru un transfer definitiv īn vara anului viitor".

Dinamo mizeaza pe Giovanni
Ca si īn cazurile Bratu si Zicu, atuul pe care Dinamo īl are īn fata Rapidului e reprezentat de apropierea dintre fratii Becali si clubul din Stefan cel Mare. "Cīinii" spera ca Giovanni si Victor, impresarii lui Niculae si Tamas, sa-i redirectioneze pe jucatori spre Dinamo. Īnaintea campionatului, agentii l-au rascumparat pe Zicu de la Inter Milano si l-au adus īn Stefan cel Mare īntr-un moment īn care Copos sustinea ca e foarte aproape sa obtina transferul definitiv al atacantului. Victor Becali a reactionat ieri: "Domnul Copos īl vrea pe Tamas? E imposibil transferul sau īn Giulesti! Pe Niculae l-ar putea īmprumuta".

Bergodi insista pentru Tamas
Īn cazul īn care Gabriel Tamas ar ajunge īn Giulesti, rapidistii ar avea trei fundasi centrali pe doar doua locuri. Fostul dinamovist ar concura cu Maftei si cu Marius Constantin. Cristiano Bergodi mai vrea īnsa neaparat un stoper de valoare: "Īmi trebuie un fundas care sa poata intra direct īn echipa, nu unul pe care sa fie nevoie sa-l pregatesc o perioada". Italianul are motive de īngrijorare: Marius Constantin e suspendat pentru primul meci din Cupa UEFA si singura solutie pentru īnlocuirea lui ar fi titularizarea lui Perja, care nu a fost folosit niciodata īn prima echipa īn acest sezon.


Tamandare, out!

Brazilianul n-a fost retinut īn lot, pentru a doua oara consecutiv, si se pregateste sa se desparta de Rapid

Marcos Tamandare si Pierre Boya sīnt singurii rapidisti care nu au jucat nici un minut īn acest sezon. Camerunezul n-a evoluat deloc din cauza unei accidentari, brazilianul, pentru ca n-a convins si a pierdut clar lupta cu Sapunaru pentru un loc pe banda dreapta a defensivei.

Mai mult, randamentul slab al sud-americanului la antrenamente l-a scos si din primii 18. Tamandare (26 de ani) nu a fost retinut īn lot de Bergodi pentru meciul cu Otelul, iar aseara nu a facut deplasarea la Timisoara alaturi de colegii sai. Doar el si Romeo Stancu nu fac parte din echipa. Antrenorul a ales sa nu mizeze pe brazilian chiar daca nu mai are īn lot nici un alt fundas dreapta, īn afara lui Sapunaru.
Tamandare e
īmprumutat de giulesteni de la Corinthians pīna vara viitoare, dar surse autorizate sustin ca despartirea sa de Giulesti se va produce mai devreme decīt prevede contractul īncheiat cu sud-americanii. Īnainte sa ajunga īn Romānia, Marcos mai fusese īmprumutat de fostul club al lui Elton īn liga a doua din Tara Cafelei, la Sport Recife.


"Frecusuri"

Copos sustine ca Viorel Moldovan o sa continue īn Giulesti: "Mai sīnt acolo unele frecusuri, dar nu cred ca Vio vrea sa plece". Patronul a gasit solutia pentru pastrarea lui Moldovan: "O sa-i dam mai multe atributii. E un om deosebit si merita acest lucru. Īn cel mai scurt timp va semna si contractul. Dupa doua saptamīni de munca, acum am finalizat si bugetul pe anul acesta, deci putem sa ne ocupam si de altele".


Probleme cu Akakpo

Francezul Serge Akakpo i-a lasat o impresie buna lui Bergodi īn cele 10 zile de cīnd a ajuns īn Romānia, dar transferul sau e īn impas. Auxerre nu e de acord sa-l īmprumute gratis pe fundasul de 19 ani si nu s-a īnteles cu Rapidul nici īn privinta unei clauze care sa le dea dreptul alb-visiniilor sa-l transfere definitiv pe Akakpo vara viitoare.


"Condamnati sa cīstigam"

Marian Iancu crede ca Poli s-a īntarit dupa finala de Cupa pierduta īn fata giulestenilor

Marian Iancu a ajuns la Timisoara īnca de vineri, dar presedintele nu si-a programat o īntīlnire cu jucatorii, asa cum a procedat īnaintea altor partide importante, spunīnd ca are īncredere īn antrenorul ceh Dusan Uhrin. "Nu am un discurs special pentru acest meci. Sīnt sigur ca Uhrin si-a facut treaba. Stiu ca trebuie sa luam cele trei puncte si le vom lua, pentru ca sīntem la un nivel care ne permite s-o facem. Cred ca a fost doar un flash negativ la Urziceni, avem explicatia pentru ceea ce s-a īntīmplat, vina īmi apartine, dar vreau sa trecem peste asta. E bine ca nu s-au distantat contracandidatele noastre prea mult. Sīntem la 3 puncte de lider si de aceea meciul acesta este de 6 puncte. Sīntem condamnati sa cīstigam!", a declarat Iancu.

Finantatorul timisorenilor nu considera ca Rapidul are o echipa mai buna decīt cea din urma cu trei luni, care a īnvins-o pe Poli īn finala Cupei, 2-0. "Rapid nu este o echipa mai buna decīt atunci, īn nici un caz! Este, īn schimb, o echipa total diferita. Dar si noi sīntem mult mai puternici decīt atunci. Nu am avut maturitatea sa tratam cum trebuia acea finala si, cīnd spun asta, ma refer la toti, de la conducere pīna la antrenori si jucatori. Era normal sa o pierdem, nu aveam experienta necesara, numai cu noroc puteam cīstiga. Acum sīntem mult mai pregatiti decīt sezonul trecut si la anul vom fi mai pregatiti decīt acum", a avertizat Iancu.

"Echipa momentului"
Iancu a spus ca giulestenii īsi merita locul din clasament, dar a obervat ca elevii lui Bergodi au avut si adversari modesti: "Rapid a fost echipa cea mai buna pīna acum, cu rezultate influentate si de adversarii pe care i-a avut. Dar este echipa momentului si de-asta cu atīt mai dulce va fi victoria daca o sa reusim sa īnvingem".


Alin Buzarin despre autoexilul lui Razvan Lucescu

La margine de Bucuresti, la margine de Popesti-Leordeni si de groapa de gunoi, Razvan Lucescu īncearca sa fie acelasi. Pīrjolul amiezii de august lasa lumina sa cada altfel decīt umbra īnserarii de la Hamburg si Rotterdam. A disparut sacoul, a aparut sudoarea care īnmoaie gelul de par si sareaza sufletul. Au ramas Ilyes si Nae Constantin, ca niste punti visinii ale trecutului īnfipte acum īn tricoul galben al Brasovului. A ramas si Dinu Gheorghe, aflat mereu undeva, īntr-un spatiu virtual, gata sa intervina īn polemici pentru prietenul sau de pe banca, indiferent daca partenerii de disputa sīnt Gigi Becali, Borcea sau, īn situatia de ieri, Mitica Ciorba de la InterGaz.

Pentru Razvan putea fi Timisoara, putea fi chiar Dinamo, putea fi Sahtior, putea fi Rapid īn continuare. Dar e Brasov, e Cristescu (splendid golul, frumos tot jocul pustiului), e Sburlea, e liga a doua, acolo unde se pune piciorul mai mult decīt capul si umarul mai mult decīt mintea. Se pare ca Razvan, ca si tatal sau, iubeste aceste īnceputuri, īn care o iei de la lingura si ajungi sus, cum a facut si batrīnul Mircea la Hunedoara.

Totul se poate justifica īn doi timpi si trei miscari apelīnd la vocatia autoflagelarii. Pui degetul mare la tīmpla, īnvīrtesti mīna si ai mimat, īn limbaj universal, gestul scrīntirii de pe fix. Astfel explicata, aceasta autoretrogradare la matineu se claseaza, se īnchide pagina a 18-a a ziarului de luni, unde apare cronica Brasovului, si se revine la pagina īntīi, despre Gica si Gigi, despre Cristi si Lazio si chiar despre Copos, care tocmai negociaza, la o narghilea cu brahmanul Lakshmi trecerea furnalului Szekely īn Giulesti.

Pentru asemenea exiluri asumate nu trebuie cautate explicatii. De ce s-a dus la Brasov? De-aia! Asta numai Razvan stie, si chiar daca toti īi cer justificari, cea mai importanta e justificarea pe care si-o ofera lui īnsusi. Locul fiecaruia e acolo unde e dorit. A munci la Rapid, la Milan sau la Brasov, tot a munci īnseamna.

O explicatie īnsa ar fi. Razvan a īnceput sa antreneze direct sus, sub luminile rampei. A sarit ABC-ul (o primavara tot la Brasov, īnainte de Rapid, īnseamna abia absolvirea bastonaselor) si poate si-a dat seama ca-i lipseste acea temelie absolut necesara, fara de care dupa cītiva ani, nu prea multi, de cariera fie te topesti, fie iei drumul Arabiei, īn favoarea banilor si īmpotriva meseriei. Acum pune caramizile, cu Brasovul, la Popesti-Leordeni, supraveghindu-i pe ucenicii Cristescu si Sburlea cum leaga mortarul. Mai tīrziu, cīnd va reveni la sacoul si la nocturna primelor pagini, va fi mai tare cu o transpiratie de prīnz si cu o experienta care altora li s-ar parea degradanta. Dar ar putea spune, oare, cineva, cu precizie, ca a descoperit definitia degradarii īn fotbal?


Primul pas

Formatia lui Razvan Lucescu a īnceput cu dreptul noul sezon al ligii secunde

Toata lumea astepta debutul lui Razvan Lucescu pe banca tehnica a divizionarei secunde FC Brasov. Vali Badoi, Rica Neaga, Florin Prunea si Mihai Stoichita au venit pe stadionul din Popesti-Leordeni pentru a vedea noua formatie a lui Lucescu jr.

Prima parte a meciului a fost destul de anosta, cu o dominare teritoriala a echipei de sub Tīmpa, dar fara ocazii majore de poarta. Doar fostul giulestean Robert Ilyes, īn doua rīnduri, l-a īncercat pe Barbu, dar goalkeeper-ul gazarilor a fost la post. Imediat dupa pauza, Bobi Verdes putea sa deschida scorul pentru Inter Gaz, dar lovitura sa de cap din 3 metri a trecut peste. Brasovenii au preluat īnsa repede initiativa, iar nou-intratul Cristescu (59) a prins o "torpila" de la 18 metri, mingea a lovit transversala, dupa care a poposit īn poarta celor de la Inter Gaz. Dupa numai 10 minute, acelasi Cristescu īl gaseste perfect īn careu pe Sandor, care īi centreaza lui Sburlea, iar acesta īndeplineste o simpla formalitate īnscriind cu capul de la 7 metri.

Ultima faza notabila s-a petrecut īn minutul 89 cīnd arbitrul Marius Bocaneala a dictat o lovitura de la 11 inexistenta la o patrundere a lui Velicu. Verdes a marcat si a īnchis tabela: 2-1 pentru formatia de sub Tīmpa.

Contre "Vama" - Tudor
Dumitru Tudor, noul finantator al echipei din Popesti-Leordeni, a fost pe toata durata partidei īn prim-plan. "V-a dat ce trebuia sa va dea si de aceea arbitrati asa? Nu va e rusine?!", a spus Tudor, care a fost taxat imediat de Dinu Gheorghe, presedintele brasovenilor: "Mitica, daca te nasteai mut, erai cel mai bun om".

"A fost un arbitraj smecheresc, dar nu pot spune ca a influentat meciul. Pentru o echipa care s-a adunat īn urma cu trei saptamīni, nu am jucat rau"
Dumitru Tudor

"Sīnt foarte multumit de modul īn care au evoluat elevii mei, a fost o caldura foarte mare, dar noi am luptat pīna īn minutul 90 si am reusit sa īnvingem"
Razvan Lucescu, antrenor FC Brasov


Vine Nico!

  Copos s-a īnteles cu Auxerre pentru īmprumutul lui Daniel Niculae

Rapid este aproape de a furniza bomba sfīrsitului de vara: Daniel Niculae īnapoi īn Giulesti! George Copos a discutat la īnceputul saptamīnii cu oficialii de la Auxerre si au cazut de acord pentru un īmprumut pe un an. Dupa aceasta perioada, alb-visiniii au drept de optiune pentru a-l cumpara definitiv pe atacant. Patronul rapidistilor s-a īnteles si cu Niculae, astfel īncīt este numai o problema de timp definitivarea transferului. "Ne dorim foarte mult sa īl aducem pe Nico si cred ca vom rezolva problema", a declarat ieri Copos.
Nico s-a transferat la Auxerre īn vara lui 2006 pentru 3,3 milioane de euro si multi se īntreaba de ce s-ar īntoarce īn Romānia. Motivul: atacantul nu s-a acomodat deloc īn Hexagon, joaca foarte putin si marcheaza extrem de rar. Din aceasta cauza, ar putea rata definitiv "nationala". Sezonul trecut, a fost pe teren īn 30 de partide, de cele mai multe ori pe finaluri de meci, si a izbutit doar 4 goluri īn Ligue 1 si alte 4 īn Cupa UEFA. Anul acesta, Daniel a fost folosit īn toate primele 4 runde, o singura data titular, si n-a īnscris niciodata!

106 meciuri a jucat Niculae īn prima liga, toate partidele numai pentru Rapid. A īnscris 33 de goluri

8 goluri a marcat Niculae īn Cupa UEFA pentru giulesteni si alte 4 pentru Auxerre

Pe lista UEFA
Daniel Niculae va fi trecut, dupa parafarea afacerii, pe lista ce va fi trimisa de Rapid forului european. Giulestenii au timp sa definitiveze lotul pentru Cupa UEFA pīna pe 4 septembrie, jucīnd direct īn primul tur preliminar. Anul acesta, Auxerre nu a mai prins nici o competitie continentala, astfel īncīt Nico poate evolua pentru Rapid.

Minca, la plecarea de la Rapid: "Hai, Steaua!"
Transferul lui Mihai Minca la Gloria Buzau s-a rezolvat ieri, dupa ce portarul s-a īnteles cu echipa antrenata de Stefan Stoica pentru 4 ani de contract. Minca a fost aseara la Pro Rapid si si-a luat la revedere de la giulesteni. "O sa aveti meci greu cu mine. Hai, Steaua!", a strigat goalkeeperul īn momentul īn care a parasit cantonamentul alb-visiniilor.

Ziua revansei
Timisoara vrea sa razbune mīine finala de Cupa pierduta pe teren propriu. Marian Iancu a decis sa-l oferteze pe Dusan Uhrin imediat dupa ce tīnarul antrenor ceh a remizat toamna trecuta cu Mlada Boleslav (1-1), īn grupele Cupei UEFA, chiar īn Giulesti. Duminica, Uhrin va īncerca sa stopeze din nou Rapidul, care vine la Timisoara pentru a-si apara pozitia de lider.

"Nu putem face o comparatie īntre echipa de acum si cea de atunci. S-a schimbat antrenorul, joaca un sistem putin diferit. Dar nici nu ma prea intereseaza daca sīnt la fel ca anul trecut sau nu, trebuie sa ne concentram la noi, sa jucam cīt mai bine. Jucam acasa si sīntem obligati sa cīstigam. Stiu ca ne asteapta un adversar dificil, dar am īncredere īn jucatori ca vor da totul īn acest meci, ca vor arata pe teren ca sīntem o echipa adevarata si ca vor face totul sa cīstigam acest joc", a prefatat disputa Uhrin.

2.000 de bilete se vīndusera pīna ieri-seara

8.000 de euro este prima timisorenilor pentru o victorie cu Rapidul

Actionari la Resita?
Desi deocamdata conducerea Politehnicii a decis sa sprijine divizionara secunda FCM Resita doar cu jucatori si antrenori, reprezentantii BkP nu exclud ca īn viitor sa se implice si īn actionariat īn Valea Domanului. "Nu vom investi noi īn infrastructura. Acolo trebuie sa actioneze Consiliul Judetean si Consiliul Local. E una din conditiile pe care le-am pus, cīnd am decis sa īi ajutam cu jucatori, ca stadionul, terenurile de antrenament, vestiarul sa se ridice la nivelul Diviziei A", a spus Rosianu.

"Ma cunosc cu Mittal"
"L-am cunoscut pe domnul Lakshmi Mittal la privatizarea Sidex, de la Londra. Asa ca sa stea altii linistiti, ne stim", a declarat George Copos. El i-a raspuns astfel lui Marius Stan, dupa ce presedintele Otelului īl ironizase ca l-a sunat pe indianul Mittal pentru a-l lua pe galateanul Szekely. "Nu putem spune ca īl vrem acum pe jucator, deoarece Otelul are sanse sa joace īn Cupa UEFA. Dar ne intereseaza si vom discuta despre el īn iarna, sa vedem ce randament dau si mijlocasii nostri", a mai spus patronul Rapidului.

Neaga
Nicolae Manea si Grigore Sichitiu spun ca Viorel Moldovan nu va pleca de la Rapid. Primul admite īnsa, īn declaratia sa, ca au fost cīteva probleme: "Nu se pune problema unei despartiri. Au fost alte probleme, īn cel mai scurt timp i se va face si un contract", a spus Manea. "Eu stiu ca si-a luat cīteva zile de concediu", a declarat, la rīndul sau, Sichitiu.

Revederea
Partida dintre Poli si Rapid va prilejui reīntīlnirea lui George Copos cu Ionel Ganea. Dupa ce, la finalul sezonului trecut, cei doi nu s-au despartit chiar prieteni īn momentul īn care Ganea a realizat ca nu va deveni vicepresedinte la Rapid, asa cum i se promisese. "Eu nu merg pe Bega sa ma īntīlnesc cu Ganea, ci sa ma vad cu Marian Iancu", a comentat Copos.




FOTBALISTUL A DAT ASIGURARI CA NU VA VENI LA DINAMO. IN ROMANIA LA RAPID SAU POATE IN PROVINCIE

Imediat cum s-a aflat ca Dinamo l-a ofertat pe Daniel Niculae, fotbalistul a fost sunat de mai multi suporteri rapidisti. Membru al unei brigazi din Peluza Nord rapidista, Niculae a recunoscut ca a fost cautat de catre oficialii ros-albilor, insa a dat asigurari ca nu se va duce in Stefan cel Mare. Virful le-a transmis apropiatilor ca in tara va juca ori la Rapid, ori la o echipa din provincie.


"M-AM INTELES CU NICULAE!"

Patronul "alb-visiniilor", George Copos, a declarat pentru FANATIK ca s-a inteles cu Daniel Niculae in privinta salariului pe care-l va primi atacantul in Giulesti, totul depinzind acum de clubul Auxerre, care trebuie sa-si dea acceptul pentru un imprumut.
"Nu ascund ca am discutat la inceputul acestei saptamini cu Daniel Niculae. Am vorbit cu el si luni, si marti, discutam tot timpul la telefon. Cu Nico, din punctul de vedere al salariului, m-am inteles, nu mai este nicio problema. El isi doreste foarte mult sa vina la Rapid. Este un om special, un rapidist adevarat. Am discutat si cu francezii, dar este departe sa putem spune ca este transferat. Vom vedea in zilele urmatoare. Eu mi-l doresc foarte mult", a spus Copos.


"SANSELE CA TAMAS SA AJUNGA IN GIULESTI SINT ZERO. DANIEL NICULAE, DACA II VA CONVENI SALARIUL DIN ROMANIA, ARE SANSE SA FIE IMPRUMUTAT"

Impresarul jucatorilor Daniel Niculae si Gabriel Tamas, Victor Becali, a declarat pentru FANATIK ca sansele ca fostul fundas al "ciinilor" sa vina in Giulesti sint nule, in timp ce atacantul plecat vara trecuta la Auxerre are posibilitatea sa vina sub forma de imprumut la Rapid, numai in cazul in care se va intelege la bani cu patronul giulestenilor, George Copos.
"Domnul Copos il doreste pe Gabi Tamas? Este imposibil transferul sau. El nu poate fi transferat in doua luni de zile la doua echipe diferite, conform regulilor UEFA. Sansele ca Tamas sa ajunga in Giulesti sint zero. La Daniel Niculae e mai simplu. Daca ii va conveni salariul pe care-l va primi in Romania, are sanse sa fie imprumutat. Nu poate fi vorba de un transfer definitiv, deoarece niciun club din Romania nu poate suporta salariul sau", a declarat Victor Becali.


"GIGEL BUCUR SI IONEL GANEA SINT CEI MAI PERICULOSI ADVERSARI"

Contactat de FANATIK, mijlocasul giulestenilor, Costin Lazar, a declarat ca, in opinia sa, Gigel Bucur, fostul sau coleg de la Sportul Studentesc, si Ionel Ganea sint cei mai periculosi adversari ai formatiei sale in partida de maine.
"Poate sint subiectiv, dar consider ca Gigel Bucur este cel mai periculos adversar. La fel si Ionel Ganea, care are o mare ambitie si va dori sa demonstreze ca nu merita sa plece din Giulesti. Amindoi sint niste atacanti foarte buni", a spus Lazar.


"VA FI O PARTIDA DESCHISA ORICARUI REZULTAT"

Mijlocasul Stefan Grigorie, venit in aceasta vara la Rapid chiar de la Poli Timisoara, spune ca meciul dintre cele doua echipe va fi foarte disputat, dar spera ca echipa sa se impuna pentru a continua seria rezultatelor bune in acest inceput de campionat.
"Va fi un meci foarte greu ca oricare altul. Ei vin dupa o infringere severa la Urziceni si vor fi foarte montati acum sa cistige. Sanse sint 50 - 50. Jucam la ei acasa si o sa fie o partida deschisa oricarui rezultat. Sper sa continuam seria rezultatelor bune. Nu mi-e frica de reactia fanilor timisoreni, cred ca ma vor primi bine", a spus Grigorie pentru FANATIK.


"TREBUIE SA LUAM CELE TREI PUNCTE PENTRU A CONFIRMA INCEPUTUL BUN DE SEZON"

Portarul giulestenilor, Dani Coman, a declarat ca partida de la Timisoara va fi una echilibrata in care Rapidul trebuie sa invinga pentru a continua inceputul favorabil de sezon.
"Aseara am facut antrenament normal cu echipa si cred ca voi fi in poarta cu Poli. Va fi un meci foarte dificil mai ales ca jucam pe terenul lor. Poli a fost si este un adversar incomod. Infringerea lor de la Urziceni cred ca a fost cam dura dar sa nu uitam ca pina la eliminarea lui Shroj a fost o partida echilibrata. N-as putea spune ca sintem favoriti, dar ne dorim mult cele trei puncte, pentru a confirma inceputul bun de sezon", a spus Coman pentru FANATIK.


"VIO NU VA PLECA. II VOM DA MAI MULTE LUCRURI DE FACUT,
VA AVEA MAI MULTE ATRIBUTIUNI"

Contactat de FANATIK, principalul actionar al "alb-visiniilor", George Copos, a declarat ca nu se pune problema ca directorul sportiv Viorel Moldovan sa plece din Giulesti, promitind ca, in cel mai scurt timp, i se va face un contract cu mai multe atributiuni decit pina acum.
"Ieri seara, dupa doua saptamini de munca, am reusit sa terminam bugetul, sa asezam toate veniturile cu anexe si toate cheltuielile cu anexe. Acum, avem timp sa ne ocupam si de alte probleme. Din punctul meu de vedere, Vio Moldovan nu va pleca. In cel mai scurt timp va semna si contractul, iar eu sint de parere ca trebuie sa-i dam mai multe lucruri de facut lui Vio, mai multe atributiuni. Este un om deosebit si merita acest lucru. Mai sint acolo unele frecusuri, dar nu cred ca Vio vrea sa plece", a declarat Copos.


ARTIOM KARAMYAN : "E UN MECI SPECIAL PENTRU MINE"

Fostul fotbalist al Rapidului, Artiom Karamyan, actualmente la Poli Timisoara, spune ca partida dintre banateni si giulesteni va fi una speciala pentru el.

"Pentru mine e foarte special acest meci cu Rapid, de aceea vreau sa joc neaparat, deoarece anul trecut nu am jucat, am fost accidentat. Ma vad din nou cu fostii colegi, dar la meci, nu la suc, asa ca nu e nicio problema. Sintem putin obositi si de aceea am jucat asa slab la Urziceni, dar asta nu e o scuza ca sa nu dam totul in partida cu Rapid", a spus Karamyan, care a fost completat imediat de colegul sau Gabriel Torje: "Ne trebuie trei puncte sa urcam in clasament".




AM CREZUT CA VA PLECA DANI COMAN SI VOI APARA LA RAPID"

Mihai Minca: "Sunt fericit ca am plecat de la Rapid"

Mihai Minca s-a inteles cu Gloria Buzau si spune ca este fericit ca va pleca din Giulesti, unde nu avea nicio sansa de a apara.

"M-am inteles pina la urma cu Buzaul. De miine sint acolo. Am semnat cu ei pe patru ani. Ma bucur ca voi avea posibilitatea sa apar constant. Sint fericit ca plec din Giulesti unde nu mi s-a dat nicio sansa sa imi arat valoarea. Aici m-am prostit de tot. Am crezut ca va pleca Dani Coman si voi apara la Rapid, dar vad ca nu s-a mai intimplat asta", a spus Mihai Minca pentru Fanatik


NU POT SPUNE CA IL VREAU ACUM INAINTE DE MECIURILE DIN CUPA UEFA"

COPOS: "PE SZEKELY IL VREAU DIN IARNA"
Rapid il vrea pe Szekely. Dupa ce a facut senzatie la Otelul, Janos Szekely poate ajunge din iarna la Rapid, dupa spusele lui George Copos.

"Nu putem sa spunem ca il vrem neaparat pe Szekely acum inaintea meciului lor din Cupa UEFA. Otelul inca are sanse si n-ar fi corect ca jucatorul sa nu fie cu gandul la meciul acesta foarte important. Noi nu vrem sa le atacam jucatorii cand ei au sanse reale de a se califica mai departe. Vom incerca sa-l transferam poate la iarna. In nici un caz acum. Pana in iarna vom vedea si care este randamentul mijlocasilor nostri si vom lua o decizie", a spus oficialul rapidist.

Dupa ce a incercat sa il aduca in Giulesi pe atacantantul Otelului si a primit refuzul lui Marius Stan, Copos a incercat o alta varianta. El l-a sunat direct pe Lakshmi Narayan Mittal, patronul combinatului Mittal Steel din Galati, si a incercat sa cada la o intelegere. Marius Stan s-a aratat suparat pentru aceasta situatie, si a promis ca Szekely nu va mai veni la Rapid nici pentru doua milioane de euro.

"Nu pot nici sa infirm, nici sa confirm. Eu fac ce stiu eu sa fac. Oricum, eu ma cunosc destul de bine cu domnul Mittal pentru ca am fost prezent la privatizarea Sidex de la Londra. Asa ca... ne cunoastem", a spus oficialul rapidist pentru Mediafax.


Bozovic: "Suporterii Rapidului sunt fanatici si fantastici"

Considerat cel mai reusit transfer al Rapidului in aceasta vara, Vladimir Bozovic, este incantat de viata pe care o duce in Romania, care se aseamana foarte mult cu Serbia dupa parerea sa. Fire mai boema, Bozovic preferea plimbarile in aer liber si filmele, in locul unei vieti agitate.

"Imi place foarte mult īn Romānia. Nu este mare diferenta īntre mentalitatea poporului sārb si a celui romān si nu mi-a fost greu sa ma integrez. Clubul mi-a pus la dispozitie si un apartament, iar prietena mea a venit acum doua saptamāni aici. Eu sunt un tip mai linistit, prefer plimbarile si filmele bune. O sa īnvat si limba romāna, dar este īnca devreme. Cu colegii ma īnteleg īn engleza, iar acum este prima oara cānd sunt antrenat de un italian. Este un antrenor extraordinar, care stie sa explice foarte bine tactica si sa ne aseze pe teren. Domnul Bergodi are calitatea de a fi si un bun diplomat", a spus Bozovic pentru Prosport.

"Suporterii rapidisti foarte, foarte sufletisti. Iubesc Rapidul cu patima. Sunt fanatici si fantastici si reusesc sa transmita acest lucru si jucatorilor.Cei mai periculosi adversari mi se par cei de la CFR, Steaua, Dinamo si Timisoara, unde duminica vom avea o partida foarte grea", a completat muntenegreanul entuziasmat de atmosfera din Giulesti.




Daniel Niculae, aproape de o revenire la Rapid

Daniel Niculae este tot mai aproape de a reveni la prima sa iubire, Rapid. Fostul idol din Giulesti are sanse mari sa fie īmprumutat pentru un sezon de la francezii de la Auxerre.

"Nu stiu care va fi soarta lui Niculae, dar e mai aproape de Rapid decāt de Auxerre", a declarat directorul general al Rapidului, Constantin Zotta.

Pāna la revenirea lui Niculae, Rapidul abia asteapta duelul cu Timisoara.

"Ne aduce aminte de marea victorie din Cupa si mergem sa repetam victoria", a mai spus Zotta.

Zotta īl lauda pe Viorel Moldovan pentru achizitiile verii si anunta ca directorul sportiv va reveni luni din concediu: "Rapidul a avut o campanie de achizitii buna. A transferat jucatori doar pe posturile care erau nevoie sa fie dublate".


Rapidistii vor sa ramāna lideri

Rapidistii vor sa ramāna pe primul loc īn Liga I si dupa īntālnirea cu Poli, de duminica seara.

Trupa lui Bergodi se teme de replica timisorenilor, īnvinsi cu 4-1 etapa trecuta la Urziceni, īnsa Costin Lazar este hotarāt: "Vom aduce trei puncte īn Giulesti!".

Nemultumit de prestatia din meciul cu Turcia, Costin Lazar spera sa faca mai mult īn teren, īn meciul cu timisorenii. "Nu a fost unul din cele mai bune meciuri ale mele, se putea mult mai bine", si-a caracterizat Lazar prestatia din meciul amical cu turcii.

Nae Manea īncearca sa-i tina cu picioarele pe pamānt pe oamenii lui Bergodi. "Ei vin dupa o īnfrāngere la scor la Urziceni, joaca īn fata suporterilor si vor sa anuleze acea īnfrāngere", i-a avertizat secretarul general al Rapidului pe elevii lui Bergodi.

Buga si Cesinha au revenit la antrenamente, iar Mazilu si Danut Coman au si ei sanse mari sa fie pe teren din primul minut la Timisoara.

Multumiti de francezul Akapko, giulestenii au īnceput negocierile cu francezii de la Auxerre pentru un transfer definitiv.
Sursa: Realitatea TV




VIN NICO SI TAMAS?

George Copos se pregateste sa dea lovitura. Acesta este aproape de a-i aduce īn Giulesti pe internationalii Daniel Niculae si Gabriel Tamas de la Auxerre.

Cu toate ca s-a declarat multumit de actualul lot de jucatori, Copos īi pregateste lui Cristiano Bergodi doua surprize. Tehnicianul italian a declarat ca mai are nevoie de un fundas central dupa plecarea lui Ionut Rada la Steaua, iar pāna īn prezent solutiile propuse de conducerea administrativa nu l-au multumit pe Bergodi. Patronul rapidist este hotarāt sa-l "repatrieze" pe fostul fundas dinamovist, aceasta putānd reprezenta si o lovitura data celor din "Stefan cel Mare" dupa ce Cristi Borcea de sub nas pe Ianis Zicu si Florin Bratu. "Avem nevoie de un fundas central, dar stiu ca are Nico un coleg pe care mi-l doresc foarte mult. Este vorba de Gabi Tamas. In zilele urmatoare, voi discuta si despre situatia sa", a declarat finantatorul "feroviarilor".

De asemenea, Copos vrea sa-l readuca la Rapid si pe Daniel Niculae, care nu s-a acomodat cu rigorile campionatului francez. In primele patru etape din campionat, Nico nu a evoluat decāt un singur meci ca titular, īn celelalte trei intrānd pe parcurs, lucru care l-a nemultumit pe internationalul romān. "Am discutat pentru Daniel Niculae. El reprezinta spiritul Rapidului cu adevarat, nici Ganea, niciun alt jucator nu este atāt de iubit cum este Nico īn Giulesti. Cred ca īn zilele urmatoare vom reusi sa finalizam negocierile, iar Nico va īmbraca din nou tricoul visiniu", a declarat Copos. Un impediment īn realizarea transferului lui Niculae īn Giulesti este faptul ca francezii nu vor sa suporte nicio parte din salariul jucatorului, unul destul de consistent.

3 ani mai are contract Daniel Niculae cu gruparea franceza, pāna īn 2010, avānd un salariu de 800.000 de euro anual.
4 ani are contract Gabi Tamas cu Auxerre, pāna īn 2011, ei cāstigānd un salariu anual de 600.000 de euro.

Am discutat pentru Daniel Niculae. El reprezinta spiritul Rapidului cu adevarat, nici Ganea, niciun alt jucator nu este atāt de iubit cum este Nico īn Giulesti. Cred ca īn zilele urmatoare vom reusi sa finalizam negocierile.
George Copos, patron Rapid

Avem nevoie de un fundas central, dar stiu ca are Nico un coleg la Auxerre pe care mi-l doresc foarte mult. Este vorba de Gabi Tamas. In zilele urmatoare, voi discuta si despre situatia sa.
George Copos, patron Rapid


COPOS SE GANDESTE DOAR LA VICTORIE

Patronul giulestenilor, George Copos, este sigur ca echipa sa va lua toate cele trei puncte la Timisoara. "Este adevarat ca vom juca īmpotriva unei formatii puternice, dar am īncredere īn jucatorii mei ca vor face un meci bun si vom cāstiga. Sunt multumit de cum a evoluat pāna acum echipa, mai ales ca s-a schimbat sistemul de joc, sper sa ne mentinem pe primul loc si dupa jocul cu Poli", a declarat George Copos.


GIULESTENII RENUNTA LA SERGE AKAKPO

Giulestenii cauta un fundas central de marcaj care sa-l īnlocuiasca pe Ionut Rada, plecat la Steaua. In Giulesti a venit un fundas de la Auxerre, Serge Akakpo, īn vārsta de 19 ani, acesta s-a pregatit o saptamāna cu rapidistii, dar nu a reusit sa-l impresioneze pe Cristiano Bergodi. Francezul joaca mai mult fundas dreapta, post deja acoperit īn formatia "feroviara". "Mai mult ca sigur Akakpo nu va fi oprit īn lot. Nu este ceea ce vrem noi, īn zilele urmatoare vom transfera un fundas", a declarat George Copos


COPOS: "II VREAU PE TAMAS SI NICULAE"

Finantatorul rapidist, George Copos, a declarat in exclusivitate pentru ProSport ca se afla in discutii pentru transferul atacantului Daniel Niculae si ca isi doreste sa-l aduca si pe actualul coechipier al acestuia, Gabriel Tamas. "Am discutat pentru Daniel Niculae. El reprezinta spiritul Rapidului cu adevarat, nici Ganea, nici alt jucator nu a fost atat de iubit cum a fost Nico", a declarat Copos.

De asemenea, patronul rapidist a mentionat ca il vrea pe Niculae doar definitiv. "Nu mai vreau sa crestem jucatori care ajung la echipa nationala iar dupa aceea sa ne uitam cu jind dupa ei. Ultimul exemplu este Zicu, la care eu tin foarte mult si imi pare rau ca nu am reusit sa-l fac sa ramana in Giulesti", a comentat Copos.

Pe langa incercarea de aducere a lui Daniel Niculae, Copos mai pregateste inca o lovitura: vrea sa il "repatrieze" si pe Gabriel Tamas, care in acest moment nu joaca la Auxerre iar rapidistii au nevoie de un fundas central. "Avem nevoie de un fundas central dar stiu ca are Nico un coleg pe care mi-l doresc foarte mult. Este vorba de Gabi Tamas. In zilele urmatoare, voi discuta si despre situatia sa", a dezvaluit Copos pentru ProSport.

Referitor la posibilul transfer al mijlocasului galatean Janos Szekely, Copos a dat de inteles ca in ciuda dorintei sale, Otelul nu este deocamdata dispusa sa-l cedeze pe jucator."Mi-l doresc foarte mult pe Szekely, de multa vreme incercam sa-l aducem dar nu vreau sa fiu ipocrit si trebuie sa recunosc ca Otelul are nevoie de el in Cupa UEFA iar Marius Stan este unul dintre cei mai buni conducatori", a incheiat Copos.


BERGODI: "SA AVEM GRIJA DE GANEA"

PRECAUT Tehnicianul giulestenilor, Cristiano Bergodi, priveste cu calm confruntarea de māine de pe Bega. Italianul si-a pus īn tema fundasii. "Ionel Ganea este un fotbalist foarte bun, trebuie sa avem grija cu el. Va fi un meci dificil īn care ei vor dori sa faca uitata īnfrāngerea din etapa trecuta cu Urziceniul (1-4), care eu cred ca a fost un accident", a declarat antrenorul. Acesta si-ar dori ca dupa aceasta etapa Rapid sa ramāna pe primul loc al Ligii I.


MUGUREL BUGA, "KILLER"-UL TIMISOAREI

Fostul atacant brasovean este o adevarata "bestia nerra" pentru echipa banateana. Acesta a marcat de cinci ori īmpotriva lui Poli Timisoara, de doua ori cānd evolua pentru FC Brasov si de trei ori pentru Rapid. In ultimul meci disputat la Timisoara, īn finala Cupei Romāniei, Buga a marcat un gol, iar la cel īnscris de Zicu a fost coautor. Incert la īnceputul saptamānii, atacantul giulestean este gata sa perforeze din nou poarta banatenilor. "Mergem la Timisoara sa luam cele trei puncte, pentru ca vrem sa ramānem pe primul loc", a declarat Mugurel Buga.


4.000 DE EURO LA VICTORIE

RECOMPENSA La Timisoara, giulestenii joaca pe o prima-record .

Giulestenii sunt cu banii la zi, ceea ce nu se prea īntāmpla īn anii precedenti.

Noul sistem de premiere din Giulesti īi multumeste pe fotbalisti, avānd īn vedere ca īn sezonul trecut aveau cele mai micii prime pentru victorie, 750 de euro acasa si 1.500 de euro īn deplasare. Pentru noul campionat s-a stabilit ca giulestenii vor primi 1.000 de euro la victorie, iar pentru cele din deplasare 2.000 de euro. Cu echipele importante din campionat, Poli Timisoara, CFR Cluj, Steaua si Dinamo, prima pe care o vor īncasa se va dubla, indiferent ca evolueaza acasa sau īn deplasare.

Fotbalistii sunt foarte multumiti de noul sistem de premiere impus de conducerea administrativa. "Acum jucam pe o prima foarte buna, fata de sezonul trecut. Cu banii suntem la zi, nu e nicio problema. In trecut erau restante, īnsa īn acest sezon n-a fost cazul", a declarat un jucator giulestean. Pentru partida de duminica de la Timisoara, alb-visiniii au promisi, īn cazul unei victorii, 4.000 de euro.


GRIGORIE: "O REVANSA PENTRU MINE AR FI VICTORIA"

Fostul fotbalist al Politehnicii Timisoara din sezonul trecut, Stefan Grigorie, a precizat ca si-ar dori sa marcheze īmpotriva "violetilor", dar adevarata revansa ar fi o victorie la Timisoara.

"Poli Timisoara are o echipa buna care se lupta la fel ca si noi pentru titlu īn acest sezon. Va fi greu de jucat acolo, dar eu spun ca suntem pregatiti pentru a cāstiga acest meci. Nu pot sa spun ca este un meci special pentru mine, chiar daca am jucat acolo un an. Mi-as dori sa īnscriu īn acest meci, dar o revansa pentru mine ar fi victoria Rapidului si nu un gol de-al meu. Oricum, eu o vad pe Poli la final ocupānd un loc pentru editia viitoare a cupelor europene", a mentionat Grigorie.


MAZILU SI BOYA, IN BLOCSTARTURI

Accidentat marti la un antrenament al nationalei, Ionut Mazilu a revenit de joi la antrenamentele Rapidului si sunt sanse sa evolueze īn partida cu Poli Timisoara.

"Vreau sa joc cu Poli. Dupa ce am facut un RMN, verdictul a fost promitator. Este vorba doar de o contractura, o reactie la efort. Voi īncerca sa revin la antrenamente normale, dar, daca voi resimti dureri, nu voi forta. Fizic pot sa joc 45 de minute, dar vreau sa vad daca rezist la antrenamente. Sāmbata voi sti exact daca voi evolua. Nu mai vreau sa fac greselile pe care le-am comis īn trecut, cānd am jucat nerefacut complet, iar accidentarile au reaparut", a declarat Mazilu.

In timp ce fostul atacant al Sportului īnca mai spera sa joace la Timisoara, secretarul general al Rapidului, Nae Manea, sustine contrariul: "Mazilu a scapat ieftin, doar cu o contractura. Nu vreau sa riscam cu titularizarea lui Mazilu, probabil va reveni cu Craiova". Pentru meciul de la Timisoara, Bergodi va putea conta si pe Pierre Boya, dar sansele camerunezului de a evolua din primul minut sunt reduse: "Boya nu cred ca va fi titular. A revenit la antrenamente normale, dar a absentat o lunga perioada. Nu a jucat niciun meci oficial pentru Rapid", a spus Manea. In cazul īn care Bergodi nu īi va folosi nici pe Mazilu, nici pe Boya din primul minut, unica solutie pentru postul de vārf īmpins ar fi Lucian Burdujan, sprijinit de Buga si Cesinha.

Vreau sa joc cu Poli. Acum as putea sa evoluez 45 de minute, dar nu voi mai face greselile pe care le-am comis īn trecut.

Ionut Mazilu, atacant Rapid

Cu o zi īnaintea jocului voi stabili daca Mazilu va face sau nu deplasarea la Timisoara. Am nevoie de jucatori apti suta la suta.
Cristiano Bergodi, antrenor Rapid





150 de jandarmi la Poli - Rapid

Pentru asigurarea masurilor de ordine publica si desfasurarea in bune conditii a meciului, s-au stabilit ca efective de jandarmi, vor asigura masuri de protectie a echipei Rapid Bucuresti, pe traseul de deplasare a acesteia de la hotel la stadion si retur, in data sustinerii meciului.

Accesul publicului in stadion se va face incepand cu ora 18.00, pe baza de bilete, acreditari de presa si policardurile emise de Clubul Politehnica Timisoara.

La acest meci se estimeaza participarea unui numar de aproximativ 20.000 de spectatori, fiind puse in vanzare 17.000 de bilete.

Pe traseele de afluire/defluire, cat si in zonele adiacente stadionului, efectivele Gruparii Mobile, vor fi sprijinite de echipaje ale politiei.

Aproximativ 400 de suporteri ai echipei Rapid Bucuresti, insotiti de efective de jandarmi din cadrul Brigazii Speciale Bucuresti, vor sosi in Timisoara in data de 26.08.2007, ora 19.00,cu trenul, fiind insotiti de la Gara de Nord la stadion si retur, de efective ale Gruparii Mobile.

In conformitate cu prevederile legale, spectatorii nu au voie sa introduca in stadion bauturi alcoolice, petarde ori alte obiecte ce pot fi folosite la actiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenta.Conform legii este interzis afisarea de inscriptii care incita la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta publica.
AmosNews





Poli Timisoara - Rapid, un derby īntre fosti prieteni

Liderul la zi al Ligii I, Rapid, va face māine deplasarea la Timisoara pentru a da piept cu una dintre echipele care si-au anuntat ca obiectiv titlul īn acest an. Īntālnirea nu va fi doar un prilej de a acumula puncte, avānd īn vedere ca nu doar galeriile celor doua echipe sunt īnfratite, dar si multi jucatori au evoluat pāna nu demult tocmai la adversara.

Fostul rapidist, Artiom Karamian, a declarat ca reīntālnirea cu fostii sai colegi va fi una speciala, īnsa īsi doreste neaparat o victorie cu actuala sa echipa. Karamian nu a jucat pāna acum īmpotriva Rapidului, la meciul din finala Cupa Romāniei, dintre cele doua echipe, fiind accidentat.

"Avem un meci foarte important cu Rapid. Pentru mine e mai special pentru ca trebuie sa fac orice pentru ca Poli sa obtina victoria. Anul trecut īn finala nu am jucat, fiind accidentat, dar sper ca duminica sa facem tot posibilul si sa cāstigam", a spus Karamian. Nici antrenorul "violetilor",

Dusan Uhrin, nu este strain de Rapid, formatie pe care a mai īntālnit-o īn Cupa UEFA, sezonul trecut, cānd a remizat cu fosta sa echipa, Mlada Boleslav, 1-1, la Bucuresti. "Nu putem face o comparatie propriu-zisa, pentru ca la Rapid s-a schimbat antrenorul, joaca un alt stil, dar īn mod deosebit nici nu ma intereseaza daca sunt ca anul trecut. Noi trebuie sa ne concentram la noi īnsine, sa putem juca cāt mai bine. Toti jucatorii sunt pregatiti pentru acest meci, mai putin Srhoj, care e suspendat. Bineīnteles ca jucānd acasa suntem obligati sa cāstigam acest meci. Stim ca ne asteapta un adversar foarte greu, dar am īncredere īn jucatori ca vor da totul īn acest meci si ca vor arata pe teren ca suntem o echipa. Vom face totul pentru a cāstiga", a spus Uhrin.

De cealalta parte, fostul jucator al Politehnicii Timisoara, actualul rapidist Stefan Grigorie, a precizat ca si-ar dori sa marcheze īmpotriva "violetilor", dar adevarata revansa ar fi o victorie la Timisoara. "Poli Timisoara are o echipa buna care se lupta la fel ca si noi pentru titlu īn acest sezon. Va fi greu de jucat acolo, dar eu spun ca suntem pregatiti pentru a cāstiga acest meci. Nu pot sa spun ca este un meci special pentru mine, chiar daca am jucat acolo un an. Mi-as dori sa īnscriu īn acest meci, dar o revansa pentru mine ar fi victoria Rapidului si nu un gol de-al meu. Oricum, eu o vad pe Poli la final ocupānd un loc pentru editia viitoare a cupelor europene", a declarat Grigorie. Meciul Poli Timisoara - Rapid īncepe māine de la ora 20.45, fiind transmis īn direct de Kanal D. (D.R.)




Niculae se intoarce

  Dupa doar un sezon petrecut in Franta, la Auxerre, Daniel Niculae (25 de ani) este aproape de o intelegere cu patronul Rapidului, George Copos. Nico ar urma sa fie imprumutat un sezon in Giulesti, Rapidul avand optiune de cumparare definitiva. Copos i-a promis lui Niculae un salariu de 200.000 de euro, restul de pana la 700.000 de euro, atat cat are jucatorul la Auxerre, urmand a fi suportati de francezi.
  'Domnul Copos a negociat cu Auxerre si cu Nico. Din cate stiu eu de la patron, Daniel e foarte aproape de Rapid. Deocamdata, francezii nu vor sa-i dea drumul de tot, asa ca-l vom imprumuta un an. Avem, insa, optiune de cumparare definitiva. Oricum, pana nu-l vad in curtea Rapidului, nu pot spune ca a revenit Nico', a confirmat directorul general al giulestenilor, Constantin Zotta.

  Va fi imprumutat un an de Auxerre
Cu 34 de meciuri jucate in Ligue 1 si doar patru goluri marcate, Niculae risca sa iasa din circuitul nationalei, mai ales ca in majoritatea partidelor din Franta romanul nu evolua titular. Oferta Rapidului a venit cum nu se putea mai bine pentru Nico. 'Daniel e un mare castig pentru noi. Suporterii il iubesc, plus ca e un fotbalist de mare valoare. Va spun sigur ca Niculae isi doreste mult sa revina in Giulesti', a concluzio-nat Zotta. Cu un salariu de 700.000 de euro pe sezon, Nico ar primi la Rapid 200.000 de euro, restul urmand a fi suportat de francezii de la Auxerre.
  Niculae a jucat din 2000 pana in 2006 numai in Giulesti, cucerind si un titlu, in 2003. Pana de curand, Nico a fost in relatii tensionate cu Copos, din cauza unor datorii neachitate de patronul 'visiniilor'. Totul s-a reglat acum.

  Il vor si pe Tamas
  Coleg cu Niculae la Auxerre, Gabi Tamas n-a prins echipa, iar Copos l-a ofertat si pe fostul dinamovist. Zotta confirma: 'Cine nu si-l doreste pe Tamas? Sa vedem insa daca putem sa-l luam', s-a limitat sa declare Zotta. Impresarul celor doi fotbalisti, Victor Becali, a fost mai precis, declarand pentru Fanatik: 'Daca se intelege cu Copos la bani, Niculae are sanse sa fie imprumutat la Rapid. Pentru Tamas sunt sanse zero. Nu poate fi transferat in doar doua luni la doua echipe', a punctat procuratorul FIFA.

  106 meciuri, 33 de goluri pentru "visinii"

  Daca se intelege la bani cu Copos, Niculae va reveni la Rapid, echipa pentru care a evoluat in 106 partide in campionat si pentru care a marcat 33 de goluri. In cupele europene, Nico a punctat de opt ori pentru giulesteni. Pentru ca Auxerre nu a jucat in Europa, el poate fi folosit de Rapid in Cupa UEFA.


Se tem de agresivitatea banatenilor

'Mergem increzatori la Timisoara. Este o echipa valoroasa, dar traditia confruntarilor cu ei ne este favorabila. Va fi un meci greu, de buna factura tehnico-tactica. Sincer, mi-este foarte teama de agresivitatea jucatorilor lui Poli. Sper sa nu patim ca Pandurii', a avertizat Constantin Zotta. Rapidul intalneste azi Poli Timisoara, de la ora 20.30, in cadrul etapei de campionat cu numarul cinci.


Moldovan, in vacanta

Oficialii Rapidului au spus ca directorul sportiv Viorel Moldovan este in vacanta si nu se pune problema ca el sa paraseasca gruparea din Grant. 'Moldovan nu pleaca. Este nemultumit ca nu i s-a facut contract, dar totul se va rezolva pana la finalul saptamanii viitoare', a spus secretarul general, Nicolae Manea.




Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...