RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 3 | 4 august 2007

RapidFans.RO

  FC RAPID Bucuresti • www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Rapid rămâne "fruncea" în topul mondial al cluburilor


Rapid a coborât 18 locuri în clasamentul pe luna iulie al Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS), dat publicității astăzi, dar rămâne în continuare cea mai bine clasată formație din România. Echipa giuleșteană se află pe locul 48, cu 153,5 puncte, după ce luna trecută ocupase poziția 30. Dinamo a coborât și ea 21 de locuri, până pe poziția 53, cu 147,5 puncte, la egalitate cu belgienii de la FC Bruges. În coborâre (20 de locuri) este și Steaua, de pe 73 pe 93, cu 120 de puncte.

În "Top 350" (1 august 2006-31 iulie 2007) au mai intrat trei formații din România: Oțelul (locul 177, 83 puncte), Politehnica Timișoara (278 - 67,5 p.) și Gloria Bistrița (322 - 63,5 p.)

Top 350 (1 august 2006 - 30 iulie 2007)
Club World Ranking
Club-Weltrangliste
Clasificación Mundial de los Clubes
Classement Mondial des Clubs
                  by IFFHS

1.
(1.)
Sevilla FC Espana/4
303,0
2.
(2.)
Chelsea FC London England/4
285,0
3.
(6.)
Santos FC Brasil/4
276,0
4.
(3.)
CA Boca Juniors Buenos Aires Argentina/4
272,0
5.
(4.)
Milan AC Italia/4
271,0
6.
(5.)
Manchester United FC England/4
270,0
7.
(7.)
CSD Colo Colo Santiago Chile/3
260,0
8.
(8.)
AS Roma Italia/4
238,0
9.
(9.)
Liverpool FC England/4
236,0
10.
(10.)
RCD Espanyol Barcelona Espana/4
233,0

(10.)
FC Internazionale Milano Italia/4
233,0



47.
(50.)
PSV Eindhoven Nederland/3
156,0
48.
(30.)
AFC Rapid București România/3
153,5
49.
(52.)
Paraná Clube Curitiba Brasil/4
152,0
50.
(54.)
Lille Olympique Sporting Club France/4
151,0
51.
(61.)
Clube Atletico Paranaense Curitiba Brasil/4
150,0
52.
(57.)
CA River Plate Buenos Aires Argentina/4
148,0
53.
(32.)
Dinamo București România/3
147,5

(55.)
Club Brugge KV Belgique/3
147,5
55.
(58.)
FC Parma Italia/4
146,0


93.
(95.)
Cienciano del Cusco Perú/3
120,0

(73.)
FC Steaua București România/3
120,0

(105.)
Figueirense FC Brasil/4
120,0

(140.)
Sampdoria UC Genova Italia/4
120,0

2-0 în jocul-școală cu "rapidiștii mici" [02.08.2007]


În această după-amiază, elevii lui Bergodi au disputat un joc-școală în compania formației a doua, cu care s-au mai "testat" și înaintea Supercupei. De această dată, pe durata a două reprize a câte 40 de minute, "seniorii" s-au impus cu 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Vujovic (39) și Burdujan (69).

Tehnicianul giuleștean a folosit garnituri diferite în cele două reprize: Coman - Tamandare, Maftei, Pistol, Bozovic - Dică, Lazăr, Vujovic - Dobroiu, Mazilu, Răduță (repriza I); Straton - Săpunaru, Petroiu, M. Constantin, Perjă - Grigorie, Grigore, R. Stancu - Cesinha, Crețu, Burdujan (repriza secundă).

Marinescu și Andrade au apărat poarta divizionarei C, iar Buga și Măldărășanu (ușor accidentați) au fost menajați de stafful tehnic.



Măldă OUT

17. | Marius Măldărășanu Măldărășanu are un pinten crescut în călcîi și nu poate juca împotriva Gloriei. Marius Măldărășanu a devenit indisponibil pentru meciul de mîine cu Gloria Bistrița. Jucătorul rapidist a simțit dureri puternice la călcîiul drept. A făcut o radiografie la Spitalul Colentina, iar rezultatul e ciudat: un pinten crescut în călcîi! "M-am îngrozit cînd am văzut, parcă e un cioc de vultur! Pe asta călcam eu de mă lua cu leșin de durere", povestește mijlocașul rapidist.

Problemele lui Marius nu sînt o premieră. Chiar și la primele antrenamente ale lui Bergodi la Rapid el nu s-a putut pregăti din pricina aceleiași probleme. Nu a prea fost crezut atunci, Măldă fiind în perioada în care nu mai dorea să rămînă în Giulesti. Acum a simțit din nou dureri insuportabile și, de comun acord cu Bergodi și cu medicul Marian Dumitru, a trecut la tratament. O săptămînă de raze care ar trebui să oprească evoluția pintenului și să facă uitate durerile.

"Asta e, pierd meciul cu Bistrița, poate și pe cel cu CFR din etapa următoare, dar trebuie să mă repar. În perioada asta, cînd terenurile sînt tari, mă durea în talpă și cînd mergeam pe stradă, nu se mai putea!", a adăugat fotbalistul de 32 de ani.

10 sezoane
a petrecut de Măldărășanu la Rapid, fiind cel mai vechi giuleștean din actualul lot

36 de meciuri în cupele europene
a disputat Măldărășanu în tricoul Rapidului, fiind recordmanul all-time al alb-vișiniilor

8 partide
a jucat Măldărășanu în tricoul echipei naționale a României, fără să marcheze nici un gol


"Par obosiți"

Viorel Moldovan Moldovan a spionat-o pe Bistrița la meciul cu Urziceni: "Sînt încă afectați de eșecul de la Madrid". Joi după-amiază, directorul sportiv al alb-vișiniilor, Viorel Moldovan, a fost în tribună la partida Gloria - Unirea Urziceni, 2-2, în care gazdele au obținut remiza doar în prelungiri, după ce au fost conduse de două ori pe tabelă.

- Domnule Moldovan, va pune Gloria probleme în Giulești?
- Sigur că este o echipă incomodă, dar contra Urziceniului elevii lui Sabău mi s-au părut obosiți. Jucaseră cu cîteva zile mai devreme returul cu Atletico și s-a văzut acest lucru.

- Au părut demoralizați că nu s-au calificat?
- Nu mă refer neapărat la factorul psihic, cît la cel fizic. Mi s-a părut că nu au deloc prospețime.

- Ce trebuie să facă Rapid ca să învingă?
- Trebuie să îi luăm tare de la început. Dacă marcăm repede, ne facem meciul ușor. Altfel, ne pot pune probleme. Se apără destul de bine.

- E mult schimbată echipa lui Sabău față de ce știați dumneavoastră de anul trecut?
- Pare să sufere la omogenitate. Au pierdut axul central, nume grele ca Zaharia, Mureșan, Mărginean. Bine, și meciul cu Urziceniul a fost ușor confuz, cu acea gafă a lui Albuț și așa mai departe. Precis că în Giulești vor avea altă ambiție. Să demonstreze că pot trece peste semieșecul din prima etapă. Nu trebuie să le dăm șanse!

Dor de Giulești

Rapidiștii se bucură că vor evolua din nou în fața propriilor suporteri. "Ne era dor să jucăm în Giulești, în acea atmosferă inconfundabilă. Nu se compară nici un meci cu unul disputat aici, unde ne simțim minunat", a declarat Emil Dică pentru RTV. "Pînă acum am obținut două victorii pentru că ne-am pregătit bine și nu ne-a fost frică. Logic ar fi să cîștigăm și acum", a mai adăugat mijlocașul giuleștean.

Grigorie în dreapta?
Accidentarea lui Măldărășanu ar putea însemna păstrarea în echipă a lui Ștefan Grigorie. Deși inițial Bergodi părea tentat să îl înlocuiască pe ex-dinamovist, antrenorul a încercat o nouă soluție: la meciul-școală cu Rapid II, disputat joi, 2-0, l-a folosit pe Grigorie în partea dreaptă. Dacă îl va titulariza acolo în meciul cu Gloria, în stînga ar avea de ales între Romeo Stancu și Dică. "Ar fi primul meu meci acasă, în fața suporterilor, e un eveniment special", a declarat Grigorie.

"Să fim atenți!"

Cristiano Bergodi debutează mîine seară în fața fanilor rapidiști și își dorește neapărat o victorie: "Venim după două rezultate pozitive și sîntem motivați. Însă trebuie să fim atenți, să nu credem că jocul e dinainte cîștigat". Tehnicianul alb-vișiniilor spune că a fost impresionat de prestația Gloriei în "dubla" cu Atletico Madrid (2-1, 0-1), din finala Cupei UEFA Intertoto.

L-a plăcut pe Vujovici
Aflat în probe, muntenegreanul Nikola Vujovici i-a produs o impresie bună lui Bergodi, mai ales că a marcat la partida amicală de joi cu Rapid II, 2-0. "Mi-a plăcut de el, însă nu pot da verdicte după trei zile. Așteptăm să se întoarcă și domnul Copos în țară, el are ultimul cuvînt legat de partea financiară. Luni vom ști exact dacă îl păstrăm sau nu", a explicat tehnicianul.

Apoula verificat
Portarul Edel Apoula se antrenează cu Rapid, luînd și ieri parte la ședința de pregătire de la Pro Rapid (foto). El a fost vîndut contra sumei de 120.000 de euro lui PSG, însă parizienii nu l-au legitimat pînă nu au verificat că litigiul dintre Piunik Erevan și fostul club din Camerun al lui Apoula este stins. Cum totul s-a dovedit a fi în regulă, portarul se va prezenta zilele următoare la noua sa echipă.


Nu se înțeleg

Pretenția Anei Maria Prodan l-ar obliga pe Copos să dea 1,5 milioane de euro pe Herea. George Copos și Constantin Iacov au anunțat că s-au înțeles pentru transferul lui Herea pe 350.000 de euro. Coproprietatea era formulată însă ciudat: "Facem un contract provizoriu pe 3 ani și Rapid deține 20 de procente din drepturile asupra jucătorului, iar FC Național 80 la sută". Impresara Ana Maria Prodan a reacționat: "Nu semnăm nici un act în care apare cuvîntul 'provizoriu'. Vrem ca totul să fie definitiv". În acest punct, discuțiile s-au sistat. Iată și de ce.

Pretenția Anei Maria Prodan, ca Rapid să îl cumpere definitiv pe Herea, îl obligă pe George Copos să plătească 1,5 milioane de euro Naționalului. Ceea ce patronul rapidist nu se grăbește să facă, din moment ce are varianta de a i-l pune la dispoziție pe Herea lui Bergodi pentru numai 350.000 de euro. "Sperăm să rezolvăm problema cît mai repede", s-a limitat să comenteze Copos. În ceea ce privește contractul lui Herea la Rapid nu sînt probleme. Acesta se întinde pe o durată de 3 ani, cu un salariu urcînd de la 100.000 de euro în primul sezon la 120.000 de euro în ultimul. "Sîntem de acord cu această variantă" a declarat Ana Maria Prodan.

Supărat pe Gigi
Afacerea Herea a stricat prietenia dintre Copos și Gigi Becali. "Din păcate, nu mai am aceeași considerație pentru el. De la ce a încercat să facă în cazul lui Herea a început totul. Nu are onoare, este doar un om credincios, atît", a zis Copos. Giuleștenii cred că atît Steaua, cît și Gigi Nețoiu licitează fals pentru a-i crește prețul lui Herea.

S-a calificat
Copos a sistat discuțiile pentru Herea și pentru că a fost plecat cu velierul pe mare. "Nu sînt în apele teritoriale, la fel ca și Iacov", spunea el. A participat la calificările pentru Regata Mării Mediterane și a relatat în direct pentru GSP finalul fericit: "Gataaa, am atins 8,3 noduri pe un vînt de 10 noduri. Ne-am calificaaat!", a strigat Copos, făcîndu-se cu greu auzit din cauza vîntului puternic.


"A greșit!"

Giuleștenii cred că George Copos a comis o eroare scriindu-i primarului din Mioveni că Augustus Constantin a influențat rezultatul. La două zile după Dacia - Rapid (1-2), George Copos i-a trimis o scrisoare primarului din Mioveni, Ion Georgescu, în care admitea că arbitrajul lui Augustus Constantin a influențat decisiv rezultatul final. Gestul patronului i-a deranjat pe rapidiști. "Nu trebuia să facă așa ceva! Arbitrii sînt o castă, se apără unii pe alții, sperăm să nu avem de suferit", spun cei din club. În limbajul "fluierașilor" se practică astfel de concluzii: "Ia uite, au cîștigat cu mine la și pe urmă spun că am greșit".

Nici jucătorii nu sînt de acor cu ce a făcut Copos: "Pînă la urma-urmei, ce mare ajutor ne-a dat Augustus? A greșit pentru noi la faza unui gol, a primului, unde a fost mai mult eroare a asistentuli, OK. Dar a greșit și pentru ei la faza golului lor, nu fusese fault la lovitura liberă. Așadar, greșeli de ambele părți, nu a înclinat balanța", sînt de părere elevii lui Bergodi, sub protecția anonimatului. Între fotbaliștii Rapidului e încă vie povestea cu Daniel Pancu la un derby cu Dinamo, cu cîțiva ani în urmă, cînd a recunoscut că Sorin Corpodean nu trebuia să îi acorde penalty la un duel cu Giani Kiriță: "L-au urmărit multe meciuri de atunci, nu îi mai dădeau fault nici cînd îl lua adversarul pe sus la mijlocul terenului".

Chiar și Copos și-a dat seama de eroare și a încercat să o repare: "Nu cred că arbitrul a greșit intenționat, sînt erori omenești", a declarat el pentru Fanatik.




Rapid - Gloria Bistrița / Episodul 34 / Rapidiștii, avantajați de statistică

Rapid Bucuresti vs Gloria Bistrita

Meciurile directe intre echipe
Meciuri 34
Egal 3
Rapid victorii 26
Gloria victorii 5

Jucate la Rapid
Meciuri 17
Egal 1
Rapid victorii 15

Gloria victorii 1

Statistica meciuri din sezonul 2007-2008
Statistici sezon  M V E I GM GP PCT
Rapid Toate       1 1 0 0    2    1    3
Acasa                 0 0 0 0    0    0    0
Gloria Toate       1 0 1 0    2    2    1
Deplasare          0 0 0 0    0    0    0

Goluri pe meci GM+GP GM GP
Rapid Toate
             3       2    1 
           Acasa            -        -    -
Gloria Toate             4       2    2 
           Deplasare      -        -     -

"Pele" Buga e apt de joc

29. | Buga
Mugurel Buga s-a antrenat ieri normal și este apt de joc pentru partida pe care Rapid o va disputa duminică seara, de la ora 20.00.

"Pele" a resimțit dureri la genunchiul stîng zilele trecute și a fost menajat de antrenorul Cristiano Bergodi pentru meciul amical cu echipa a doua a clubului, pe care "seniorii" au învins-o cu scorul de 2-0 ('39 Vujovic, '69 Burdujan).


Pierre Boya se antrenează în continuare separat

Atacantul Rapidulului, Pierre Boya, adus în această vară de la Partizan Belgrad, se antrenează în continuare separat de restul lotului, iar Bergodi nu va putea conta pe serviciile sale pentru partida de duminică, cu Gloria Bistrița.

La antrenamentul de ieri, de la baza de pregătire de la Pro Rapid, Boya s-a întreținut minute bune cu fostul portar al Rapidului, Edel Apoula Bete, apoi a făcut alergări ușoare.

Boya nu este refăcut după accidentarea suferită în ultima partidă, cu Freibourg, din cantonamentul din Elveția.


Edel s-a antrenat alături de giuleșteni


Edel Apoula Bete, fostul portar al Rapidului, s-a antrenat vineri alături de giuleșteni.

Transferat în Franța, la PSG, Edel se pregătește cu foștii săi colegi pentru a fi în formă la startul sezonului.
Goalkeeperul se va prezenta în zilele următoare la noua sa echipă


Teodor Crăciunescu arbitrează Rapid - Gloria Bistrița

Partida dintre Rapid și Gloria Bistrița, care se va disputa duminică, de la ora 20.00 și va fi transmisă în direct de postul Național TV, va fi condusă la centru de Teodor Crăciunescu.
Acesta va fi ajutat la cele două tușe de Dragoș Iliescu și Bela Szoke.


Vujovic a înscris într-o partidă amicală

Jucătorul aflat în probe la Rapid, Nikola Vujovic, a înscris un gol în partida disputată de Rapid în compania echipei a doua a clubului.

Formația antrenată de Cristiano Bergodi a învins cu 2-0 prin golurile marcate de Vujovic (39) și Burdujan (69).
În cursul zilei de astăzi, conducerea giuleșteană urmează să anunțe dacă îl va păstra sau nu pe jucătorul muntenegrean.
sursa: NewsIn


Lui Emil Dică îi este dor de Giulești

După ce au început cu dreptul în noul sezon, rapidiștii așteaptă cu nerăbdare să debuteze duminică în fața propriilor suporteri. Emil Dică a explicat care a fost cheia succesului pentru trupa lui Bergodi în startul acestui sezon.

"Nu ne-a fost frică, ne-am pregătit bine, am avut încredere în noi și am obținut două rezultate bune", a declarat Emil Dică.

După ce a pasat decisiv pentru victoriile obținute de alb-vișinii în Supercupă și la Mioveni, mijlocașul rapidist își dorește un nou succes duminică în fața Gloriei Bistrița, la primul meci pe teren propriu din noul sezon.

"Nu se compară nici  un meci cu unul jucat în Giulești. Jucăm în fața propriilor suporteri, sper să câștigăm și să le facem o bucurie", a spus Emil Dică.

Jucătorii nu sunt impresionați de bonusurile promise de patronul Copos: două milioane de euro pentru câștigarea titlului, o mie de euro pentru victoriile pe teren propriu și două mii pentru trei puncte câștigate în deplasare.

"Nu ne gândim la bani, ne gândim să jucăm cât mai bine, să avem rezultate și la sfârșit să ne bucurăm pentru câștigarea campionatului"
, a afirmat rapidistul.

Rapid - Gloria Bistrița se va juca duminică, de la ora 20:00, pe stadionul "Valentin Stănescu".
Sursa: Realitatea TV


Pe 31 august, giuleștenii își află adversarul din Cupa UEFA

Față de celelalte echipe românești, rapidiștii nu au emoții la tragerea la sorți de vineri. Giuleștenii evoluează direct în primul tur al Cupei UEFA și își vor afla adversarul pe 31 august.
Trupa lui Bergodi debutează în Europa pe 20 septembrie.


Revine Tamandare

Brazilianul Tamandare s-a antrenat alături de ceilalți rapidiști și este apt de joc. Tamandare a suferit o contractură la un antrenament, înaintea partidei din Supercupa României.
Cristiano Bergodi ar putea chiar să îl includă în lotul pentru partida cu Gloria, de dumincă seara.


Ana-Maria Prodan:
Ovidiu își dorește să joace la o echipă al cărei stil să i se potrivească,
ghiciți care este aceea

Impresara fotbalistului Ovidiu Herea s-a suparat pe unii conducatori de club pentru ca au desconsiderat-o. Din cauza acestora, Ana Maria Prodan a ajuns sa ii ceara chiar si acceptul liderului galeriei Rapidului pentru a-l duce pe Herea in Giulesti.

Cel mai disputat fotbalist al acestei veri a fost Ovidiu Herea, de la FC National. Rand pe rand, el a fost transferat la Rapid, Steaua si Dacia Mioveni, grupari cu care s-a zvonit ca ar fi si semnat contracte de joc. Ieri, impresara "bancarului", Ana Maria Prodan, ne-a declarat ca s-a plictisit pana si ea de tot acest balci, in care "jucatorul a fost scos la licitatie de parca ar fi o vita".

- Este adevarata ultima informatie, conform careia Herea va ajunge la Rapid in schimbul a 350.000 de euro si a unui procent de 80% din suma urmatorului transfer?
- Fals. Noi ne aflam in faza in care avem in fata toate ofertele pentru jucatorul Ovidiu Herea. Ne vom hotari in maxim 24 de ore incotro o va lua jucatorul, dupa ce vom pune in balanta toate ofertele.

- De ce aceasta graba? Timp mai este pana la inchiderea perioadei de transferuri...
- Suntem disperati cu totii. Eu, Ovidiu, tatal lui... Vreau sa se termine odata acest intreg balci, si asa a durat prea mult, dar nu este vina mea ca la mijloc au fost ambitiile unuia sau altuia dintre patronii de club. Ovidiu Herea nu e vita sa-l scoatem la licitatie. Doresc sa terminam odata cu toata aceasta poveste.

- Pana unde a ajuns pretul lui Herea?
- Cea mai avantajoasa oferta a venit din partea domnului Gigi Netoiu, de 4,2 milioane de euro, dar cu toata bunavointa mea, nu am reusit sa dau de dansul.

- Este aceasta o oferta reala sau menita doar sa-i creasca pretul de transfer?
- Este o oferta scrisa, negru pe alb, la clubul FC National. Nici eu n-am crezut, dar ea exista, la suma de 4,2 milioane de euro. Dar nici celelalte variante n-au cazut definitiv pentru ca trebuie sa tinem cont si de alti factori, nu doar de pret.

- Varianta Rapid mai este de actualitate, dupa ce ati declarat ca Herea nu va merge in Giulesti decat peste cadavrul dumneavoastra?
- S-a exagerat. Sunt si eu femeie, mai gresesc, reactionand dur uneori, dar nici patronii si presedintii de club nu au procedat corect. Nu ma las calcata in picioare. Fiecare a gresit in felul lui. Eu nu am dorit de la cei din Giulesti decat sa vad si eu actele, nu pe vorbe, mai ales ca acolo este un antrenor, Bergodi, care il cunoaste foarte bine. La Rapid este insa dificil. Acolo lumea te iubeste pana la moarte, dar te si poate distruge in orice moment. De aceea am sa vorbesc si cu Gigi Corsicanu, sa afle adevarul, ca eu am incercat sa-l transfer la aceasta echipa, dar altele au fost cauzele. Galeria Rapidului are un cuvant greu de spus acolo.

- Daca va fi cumparat de Gigi Netoiu , unde va evolua Ovidiu?
- In cazul in care va deveni proprietatea acestuia, atunci va urma o discutie cu jucatorul pentru a hotari echipa unde il va da. Poate fi Steaua, Rapid, Dacia Mioveni, Dinamo ori o echipa din Grecia sau Germania. Toate variantele sunt posibile, dar repet, astept sa se termine tot acest balci. M-am plictisit eu, dar va inchipuiti ce simte jucatorul...

- El unde vrea sa joace?
- Ovidiu doreste sa joace, nu sa fie trofeul cuiva, care sa se laude cu el. Viseaza sa evolueze la o echipa al cărei stil sa i se potriveasca. Ghiciti care este aceea.
sursa: Gardianul




MOLDOVAN L-A SPIONAT PE SEPSI

Aflat in cautare de jucatori care sa intregeasca lotul Rapidului, directorul sportiv, Viorel Moldovan, s-a aflat in tribune la partida dintre Gloria Bistrita si Unirea Urziceni pentru a-l urmari la lucru pe mijlocasul bistritean, Laszlo Sepsi. Un posibil transfer al acestuia in Giulesti este, insa, putin probabil intrucit jucatorul si-a exprimat in mai multe rinduri dorinta de a ramine alaturi de mentorul sau, Ioan Sabau, informeaza Prosport.


NIKOLA VUJOVIC A INSCRIS UN GOL CONTRA ECHIPEI A DOUA A CLUBULUI

Mijlocasul muntenegrean Nikola Vujovic, adus in probe la echipa giulesteana, a inscris un gol in partida disputata de Rapid impotriva echipei a doua a clubului. Echipa antrenata de Cristiano Bergodi a invins cu 2-0 prin golurile marcate de Vujovic (39) si Burdujan (69), informeaza Newsin.











 



Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...