RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 6 | 7 | 8 august 2007

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |



Florian Pittis a plecat să-i cânte Beatles lui Dumnezeu si să-i vorbească despre Rapid...

   Florian Pittis a plecat astăzi definitiv dintre noi, lăsându-ne coplesiti de durere si amar. Motul îi are acum, la picioare (la propriu), pe Amza Pellea si, în apropiere, pe o altă mare doamnă a cântecului românesc, îndrăgostită de Rapid, Ioana Radu.

  Sub dalele de beton a fost îngropată - ce mare nedreptate! - o uriasă spiritualitate a neamului românesc, o enciclopedie (vai, doar până mai ieri!) ambulantă. A lăsat în urmă o viată trăită cu intensitate, amintiri nepieritoare si infinit de multe regrete.
   La despărtire, printre sutele de oameni care l-au condus pe ultimul său drum s-au aflat si câtiva dintre membrii galeriei rapidiste, care i-au cântat versurile unui cântec, Imnul Rapidului, fredonat de atâtea ori si de către marele suporter al Giulestiului

Nu putem spune "fostul" suporter, asta e cert, pentru că Florian Pittis a plecat din această lume doar pentru a merge să-i cânte Beatles lui Dumnezeu si să-i vorbească despre Rapidul său drag!

"N-am renunțat la Herea și mai avem două nume în vizor"

   Directorul general Constantin Zotta consideră că nu trebuie făcută o tragedie din remiza cu Gloria Bistrița: "E adevărat că nu ne-a picat bine acest egal, dar nici nu trebuie să facem înmormântare acum. Tragedie e faptul că am pierdut un mare suporter și un om special, cum a fost Florian Pittiș, nu că am pierdut două puncte. Am avut o primă repriză bună și credem că jocul echipei, după schimbările din această vară, începe să se lege. N-am renunțat nici la ideea de a întări lotul, și nu neapărat valoric, cât numeric, pentru că va veni în curând vremea când vom duce din nou lupta pe trei fronturi, campionat, Cupa României și Cupa UEFA. Îl avem în continuare în vedere pe Ovidiu Herea și recunosc că avem în intenție să discutăm despre posibilitatea de a aduce doi jucători ai Vasluiului, Mardare și Ljubinkovic, care ne-au plăcut în primele meciuri din acest sezon".

Dumnezeu să te odihnească, Moțule!

    Am avut șansa de a face parte din generația care a crescut și s-a maturizat sub influența ta.
Te-am văzut pe scenă, la "Bulandra" și în țară, când erai în turnee. După fiecare spectacol îmi spuneam, entuziasmat: "Doamne, ce mare actor ai trimis în lume!".
Îți citeam cronicile de muzică pop - rock, în revista "Flacăra". Așa am învățat să ascult și să înțeleg cu adevărat muzica și poezia ei.
Te-am văzut de multe ori în spectacolele Cenaclului "Flacăra", în vremurile sale de glorie. Mă cutremuram văzând cu câtă dăruire transmiteai publicului valorile unei culturi marginalizate în acele vremuri.
Îți ascultam vocea inconfundabilă la televiziune, la "Teleenciclopedia", emisiune atât de longevivă, poate, și datorită contribuției tale esențiale.
Te-am văzut și te-am ascultat de nenumărate ori în spectacole, alături de "Pasărea Colibri", purtătoarea, în România, a mesajelor de pace, iubire, prietenie și, mai ales, de libertate, lansate, pe alte meleaguri, de Bob Dylan, Beatles și Rolling Stones.

Ascultam Radio România Tineret și, apoi, pe Internet, Radio 3 Net, proiectul tău de suflet, cu satisfacția de a putea fi în contact cu valori, atent selecționate, ale marii muzici pop și rock. Ascultându-te, aveam senzația că vremurile Woodstock nu au apus definitiv. Mă simțeam mai curat, mai bun și mai iubitor.

Marea bucurie și onoare a vieții mele a fost parteneriatul cu tine în marea familie a Rapidului. Prezența ta în Clubul Aristocratic al Rapidului ne-a dat tărie, respect față de noi înșine și convingerea că, deși anii trec, clubul având peste 80 de ani, Spiritul "Rapid" nu îmbătrânește. Îți datorăm enorm pentru entuziasmul cu care te-ai bucurat și, uneori, ai suferit alături de Rapid. Te vom păstra veșnic în amintire și, cu toate că, fără tine, Rapidul nu va mai fi niciodată același, vom încerca să nu te dezamăgim. Giuleștiul nu va uita niciodată exprimarea ta carteziană "Mă îndoiesc, deci cuget. Cuget, deci exist. Exist, deci sunt rapidist".

Fie ca, din lumea în care ai plecat pentru a te întâlni cu idolii tăi de o viață, Jimi Hendrix, Jim Morrison, John Lennon sau George Harrison, să veghezi asupra clubului al cărui idol ai fost și vei rămâne de-a pururi.

Cu toate că resimte sfâșietor de dureros despărțirea de tine, Rapidul va încerca să meargă înainte și, chiar dacă are ochii plini de lacrimi, nu va uita, așa cum l-ai învățat tu, că "SFÂRȘITUL NU-I AICI". Ai ieșit din această lume pentru a intra in Istorie. Vei continua să trăiești veșnic în amintirea tuturor celor care sunt sau care, datorită ție, se simt veșnic tineri.


Gheorghe Copos

Primii șase câștigători ai premiilor oferite de Lotto

   Aseară, în pauza meciului Rapid - Gloria Bistrița, au fost trase la sorți seriile câștigătoare ale premiilor oferite de sponsorul tehnic al clubului, Sport System Development (distribuitor în România al produselor de echipament sportiv Lotto). Antrenorul secund al giuleștenilor, Marian Rada, a fost cel care a oficiat tragerea la soți, făcându-i fericiți pe deținătorii următoarelor serii de abonamente: tribuna a II-a - 3801575 și 3801523; peluza a II-a - 3802551, 3802258, 3802250 și 3802545. Cei șase câștigători (care sunt așteptați la sediul clubului, din B-dul Bucureștii Noi nr. 170, sector 1, având asupra lor abonamentele cu seriile respective) vor intra în posesia câte unui tricou de joc oferit de firma Lotto.

Astfel, pe toată durata sezonului 2007-2008, clubul Rapid răsplătește, prin acordarea acestor premii, fidelitatea suporterilor săi, surprizele plăcute neoprindu-se aici!

2-2 (1-0) cu Bistrița, în Giulești. Revin în actualitate finalurile ghinioniste din sezonul trecut: gol primit în minutul 90!

   După vestea cumplită a morții marelui om de spirit și suporter celebru al Rapidului, Florian Pittiș, Giuleștiul a mai trăit o mică dramă în aceeași seară. Echipa lui Cristiano Bergodi a avut victoria în mână, contra Gloriei Bistrița, dar și-a pierdut capul, aproape inexplicabil, spre finalul jocului și a "reușit" să încaseze golul egalizator (realizare de-a dreptul excepțională a lui Coroian) în chiar ultimul minut! Un final care a adus aminte de precedentul joc în compania trupei lui Sabău, care a mai obținut o remiză în felul acesta (gol în min. 89!) în ultimul joc direct, de la Bistrița, în aprilie, dar și de alte finișuri negre de acest gen, din sezonul anterior.

Giuleștenii au condus de două ori (Buga-min. 28 și Mazilu-min. 75), dar s-a văzut egalată de tot atâtea ori (Tilincă-min. 54, din nou gol luat în urma unei faze fixe, și Coroian-min. 90), din cele două șuturi trase pe poartă de bistrițeni! În cazul în care ar fi învins chiar și cu 2-1, Rapid ar fi putut prelua șefia clasamentului. Așa, rămâne să ne lingem rănile și să sperăm că vom învăța totuși, cândva, câte ceva, din astfel de pățanii.

Rapid: Coman - Săpunaru, Maftei/cpt., M. Constantin, Bozovic - Dică, Lazăr (67 Grigore), Grigorie (59 R. Stancu) - Cesinha (63 Burdujan), Mazilu, Buga.
Antrenor Cristiano Bergodi

Gloria: Tătărușanu - Frăsinescu, Abrudan, D. Toma, Sepsi - Dumitra (85 Simao), Nalați (77 Băd), Ragipovic, R. Dobre (30 L. Turcu) - Tilincă, Coroian/cpt.
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea)


In memoriam Florian Pittis


Membrii Clubului Aristocratic "Rapid" îsi exprima durerea fata de plecarea prematura la ceruri a celui care a fost Florian Pittis, intelectual roman de mare suprafata, rapidist de forta si consecventa, membru fondator si presedinte al Senatului Clubului Aristocratic "Rapid".

Suntem tristi dar si încredintati ca Dumnezeu îl va odihni de-a dreapta Sa pe rapidistul de exceptie, Florian Pittis.

Dumnezeu sa-l odihneasca

Dumnezeu sa-l ierte

Presedintele Clubului Aristocratic "Rapid"
Dr. Mihai Parvu


Giulestiul în doliu: Florian Pittis s-a dus lânga Tinel Stanescu si celelalte legende ale Rapidului trecute în nefiinta!

O veste groaznica a cutremurat astazi Giulestiul: marele om de cultura (si la fel de mare suporter al Rapidului) Florian Pittis s-a stins din viata la numai 63 de ani! Îndragostit pe viata de Beatles si de Rapid, "Motul", cum îi spuneau apropiatii, a lansat celebra maxima "Ma îndoiesc, deci cuget. Cuget, deci exist. Exist, deci sunt rapidist!", facând un titlu de mândrie din faptul ca este suporter al "alb-visiniilor".

Nascut pe 4 octombrie 1943, în Bucuresti, Florian Pittis a fost actor, regizor, traducator, cronicar muzical, textier, cântaret si realizator de emisiuni radio. A jucat, pe scena Teatrului "Lucia Sturza Bulandra", în piese de mare succes, precum "Iulius Cezar", "Puricele în ureche", "A douasprezecea noapte", "Valentin si Valentina", "Lungul drum al zilei catre noapte", "Ancheta asupra unui tânar care n-a facut nimic", "Furtuna", "Cabala bigotilor", "Hamlet". A regizat spectacole precum "Cum se numeau cei patru Beatles", "Poezia muzicii tinere (Beatles 1962-1966), "Cântec despre mine însumi", "Câinele gradinarului", "Meditatiile Ritei", "Black and white". Din anul 1998 a fost director al postului Radio 3 România Tineret.

Casatorit, a fost, conform spuselor sale, si "proprietar, producator si beneficiar al unui apartament în Bucuresti". Hobbyuri sale erau muzica, baschetul, fotbalul american, hocheiul, ciclismul si, bineînteles, Rapidul

A fost membru al Clubului Aristocratic Rapid, în cadrul caruia a fost desemnat presedinte al Senatului (organism compus din sapte personalitati rapidiste, alese pe viata).

Pentru ca lumea sa înteleaga cine a fost Florian Pittis, merita reprodus raspunsul sau la întrebarea care a fost rolul preferat: "cel de om"!




"Slabi!"

  Buga nu e impresionat de prestațiile rivalelor Steaua și Dinamo: " au fost slabi de tot!"

Statistica l-a indicat drept omul meciului cu Gloria, cu un gol și o pasă decisivă, dar a părăsit terenul înjurat de o parte a spectatorilor. Mugurel Buga susține că s-a obișnuit deja să fie contestat de rapidiștii de la tribuna 0. "Nu mă mai afectează", a comentat "Pele", care a avut parte de același tratament din partea suporterilor și la unele jocuri din sezonul precedent. Buga crede că Rapid are puterea să lupte pentru titlu și critică jocul rivalelor.

- Mugurel, ce a fost la finalul meciului cu Gloria între tine și spectatori?
- Da, am cîțiva "fani" acolo, dar m-am obișnuit cu reacțiile lor. Nici nu mă demoralizează, nici nu mă motivează, am devenit imun la înjurături.

- Te așteptai să reacționeze așa după o partidă în care ai dat un gol și o pasă de gol?
- Haideți să vă spun ceva: nu mă încălzește cu nimic că am fost omul meciului, dacă nu am cîștigat.

- Ce s-a întîmplat, cum de ați scăpat victoria?
- Nu pot spune exact. A fost un meci frumos, spectaculos, am luptat pînă la capăt, dar a venit acea execuție a lui Coroian, care ne-a lăsat fără două puncte.

- E liniște la echipă după acest meci?
- Avem nevoie să fie liniște. Să fim lăsați în pace, să ne gîndim la meciurile pe care le avem de jucat, mai ales că se apropie Cupa UEFA!

- Mai trebuie întărit lotul?
- Nu pot afirma așa ceva, e treaba antrenorului. Eu zic că avem forța pentru a face un sezon bun, iar experiența pe care am dobîndit-o în anii trecuți va fi atuul nostru.

- Ce impresie ți-au lăsat contracandidatele la titlu după primele etape?
- Deși nu joacă strălucit, cei de la Steaua au reușit să ia șase puncte. Dinamoviștii au fost slabi de tot cu Vaslui, însă nu au ieșit din joc, pentru că e abia începutul campionatului. La fel și echipele din provincie, s-au întărit, pot pune probleme.

- Vizezi titlul de golgeter?
- (rîde) Îl las pe Burdujan, sau mai bine pe Mazilu, că Ionuț e deja golgeter, se luptă cu Nicolae Dică, ambii cu trei goluri. Trebuie susținut, eu o să încerc să-i dau pase de gol.


Îl vor pe Rusmir

  Giuleștenii speră să acopere postul de mijlocaș stînga cu sîrbul de la Ceahlăul. Rapid e interesată de sîrbul Dejan Rusmir (27 de ani), de la Ceahlăul Piatra Neamț. Giuleștenii caută variante pentru a-și rezolva problemele din linia de mijloc și s-au orientat către fotbalistul moldovenilor. Rusmir a fost transferat de nemțeni în vara lui 2006, de la Rad Belgrad, și poate evolua ca mijlocaș central stînga, adică exact poziția pentru care Bergodi a solicitat întăriri.

În afara lui Rusmir, alb-vișiniii mai au în vedere un sîrb, pe Marko Ljubinkovici, de la FC Vaslui, dorit la pachet cu Ștefan Mardare. Finanțatorul galben-verzilor, Adrian Porumboiu, l-a vizitat ieri după-amiază pe George Copos. "Mi s-a oferit o sumă consistentă, dar Vasluiul are în curte două giuvaere autentice, pe care nu putem să le cedăm!", a spus Porumboiu la sfîrșitul discuției. Oferta lui Copos ar fi fost de 3 milioane de euro! Mardare a ratat deja un transfer la Steaua, acum cîteva săptămîni, și din această cauză e reticent: "Pînă nu se concretizează ceva, mă feresc să comentez. Poate pentru mine cel mai bine ar fi să continuu la Vaslui în acest moment".


Copos upgrade

   Alexandra Copos a fost în tribună la meciul Rapidului cu Gloria împreună cu cîțiva colegi de la Universitatea Princeton. Pare că stă în special pentru prietena de lîngă ea, mult mai interesată de ce se petrece pe teren. Sînt amuzante. Alexandra în haină vișiniu deschis, prietena în alb, imaginînd parcă steagul Rapidului și încercînd să deslușească pe cine cunosc din echipă.

În căutarea jucătorilor pierduți
"Eu am rămas cu trupa aceea a lui Mircea Lucescu, nu văd pe aici nici un Pancu și nici un Iencsi", remarcă nostalgică. Pe vremea aceea se implica mai mult, alegea împreună cu mama sa cadourile de Crăciun pentru jucători sau nu se sfia să își determine tatăl să îl readucă pe Rednic antrenor.

În vară, George Copos încercase să îi îmbuneze un pic pe suporterii care îl contestau: "Alexandra va prelua într-o zi Rapidul și, școlită în America, va închide imediat clubul care are numai anul ăsta o pierdere de 6 milioane de euro".


Pe Wall Street, nu în Giulești
Pe acest fundal a apărut domnișoara Copos în tribună prin minutul 5, iar puținii spectatori care au zărit-o se întrebau dacă are în mînă decizia de lichidare a Rapidului. "Astea sînt vorbele lui tata, eu nu am spus așa ceva", parează jovial.
Apoi devine drastico-amuzată: "Nu voi conduce clubul, eu și Rapid avem drumuri diferite. Știu, am un birou frumos pregătit de tata, are și numele meu pe ușă, dar va rămîne gol. Eu am ales să lucrez pe Wall Street. Și nici nu văd ce aș face la Rapid". "Cum, dar de Rosella Sensi nu ai auzit? ". "Nu, cine e?". "Un fel de Alexandra Copos la AS Roma". "Să fie sănătoasă, la mine nu e cazul".


Varianta mileniului 3
Nici nu avea cum să fie altfel, Alexandra are multe de la tatăl său. Știe să pună o presiune fantastică. Îmbină perfect eleganța pantofilor ascuțiți cu blugii la modă, strînși pe picior, iar în gestul prin care își aranjează părul ghicești o combinație între fetiță și femeie de afaceri. E din alt mileniu, dar și-a păstrat gena.
Prin minutul 39 tresare și începe negocierea: "Sper că nu ai de gînd să faci un interviu cu mine". Reporterul simte ce au simțit Răzvan Lucescu și ai lui cînd punea Copos a mai a naibii presiune pe ei. Dar acum e o combinație upgrade.


"Urăsc publicitatea"
Jumătate din chipul Alexandrei imploră, cealaltă jumătate taie ca laserul: "Te rog, nu se poate, nu mai vorbesc în veci cu tine, urăsc publicitatea, de-aia nu vin la meciuri, nu suport să mă recunoască lumea pe stradă". E Copos întreg: "Mulțumesc mult!", te năucește elegant, dar prietenesc, lăsînd capul într-o parte. Nu apucasei să îi promiți nimic.


Îl pierd și pe Herea?

   Deși George Copos și Constantin Iacov s-au înțeles pentru transferul lui Herea (foto) în Giulești pe 1,8 milioane de euro, afacerea nu s-a mai perfectat aseară și, 99 la sută, jucătorul va ajunge la Steaua! Impresarul Ana Maria Prodan, căreia patronii lui Rapid și FC Național ezită să-i achite comisionul de 10%, nu a primit nici un semn pînă la ora 22:00, așa că Herea ar putea bate palma cu Gigi Becali în această dimineață. Mutarea nu e blocată de venirea lui Pleșan în Ghencea.


Pro Buga

   Bergodi nu e de acord cu fanii care l-au înjurat pe Buga după un meci în care acesta a dat gol și pasă de gol. "Nu înțeleg de ce au făcut asta, probabil și-au dorit ca el să fi marcat la ultima fază a meciului, cînd a făcut acea foarfecă în careul Gloriei, dar sînt convins că și intenția lui Buga a fost aceeași", a reacționat Cristiano Bergodi aflînd ce a pățit elevul său la finalul meciului cu Gloria. Cînd se îndrepta către vestiare, Buga a fost înjurat de fanii de la tribuna zero, care i-au strigat să se ducă la Steaua. Nervos, acesta dat a lehamite din mînă murmurînd: "Ia mai lăsați-mă în pace". "E păcat că i se întîmplă asta la un meci la care a dat gol și pasă de gol", a mai zis Bergodi, care nu vrea ca atmosfera la Rapid să se inflameze după acest egal. "Nu cred că a fost contestat de mulți oameni, eu nici nu am remarcat pe moment", este de părere, la rîndul său, Viorel Moldovan.

Buga și prietenul său Marius Constantin au părăsit nervoși stadionul după meci, refuzînd să comenteze incidentul. Atacantul vine după o perioadă zbuciumată. În vară a vrut să părăsească Rapidul, nu s-a prezentat la antrenamente, iar conflictul a fost aplanat mărindu-i-se salariul. La un moment dat s-a zvonit că e dorit de Steaua, lucru pe care fanii nu l-au uitat

Mai vrea trei jucători

Cristiano Bergodi încerca să tempereze spiritele după partida cu Gloria: "Nu trebuie să intrăm în panică. S-au pierdut două puncte, dar campionatul e lung, nu contează acum distanța față de Steaua, putem recupera. Eu rețin că echipa a jucat bine și că e pe un drum bun. Nu am avut ce să le reproșez după un meci la care am fost egalați printr-un eurogol, iar asta spune ceva. Sînt încrezător", a mai declarat Bergodi. Antrenorul rapidist are o singură nemulțumire, legată de lot. Îi vrea pe Herea și pe mijlocașul stînga muntenegrean Vujovic, plus un fundaș central pe locul lăsat liber de Rada.

130.000 de euro este salariul anual care i s-a promis lui Buga înainte de începerea sezonului, cînd acesta amenința că pleacă. Înainte avea 90.000 pe an
7 ocazii, adică toate ale Rapidului pînă în minutul 75, l-au avut în prim-plan pe Buga, care a pasat decisiv de 3 ori, a șutat de alte 3 ori pe poartă și a marcat o dată

"Nu îmi dau seama de ce l-au înjurat unii pe Mugurel, el jucase bine"
Viorel Moldovan

14 goluri a marcat Buga pentru Rapid în cupele europene, fiind golgeterul all time al feroviarilor în competițiile europene


Unde a gresit Rapidul în meciul cu Gloria Bistrita?

   În primul meci pe teren propriu din acest sezon, giulestenii lui Bergodi nu au reusit sa cîstige toate cele trei puncte puse în joc.
   Rapidistii au deschis scorul în minutul 27 prin Mugurel Buga, cu un sut precis, în dreapta portarului, dupa o centrare a lui Cristi Sapunaru.
   Dupa pauza Tilinca a reusit sa egaleze, dupa ce Danut Coman a respins în fata un sut bun. În minutul 75 cel mai bun jucator al Rapidului, Mugurel Buga î-a trimis o pasa perfecta lui Ionut Mazilu care a reusit sa-l învinga pe Ciprian Tatarusanu. Era 2-1.
    În ultimul minut al meciului Coroian a trimis un vole superb fara nici o sansa pentru Coman. 2-2, scor final! Jucatorii lui Ioan Ovidiu Sabau au reusit ca si în meciul din prima etapa împotriva celor de la Unirea Urziceni, sa revina spectaculos, si sa cîstige 1 punct.    Antrenorul Cristiano Bergodi a început partida cu urmatorul "11?: Coman -Sapunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici - Grigorie, Lazar, E. Dica - Mazilu, Buga, Cesinha. Pe parcusul celor 90 de minute au mai evoluat: R. Stancu, Burdujan, N. Grigore.


Aristocratul

  Pittis iubea arta lui Shakespeare, muzica buna, pisicile si Rapidul. Implicit, fotbalul. Era constient ca nu e la moda, fiindca vedea în fotbal doar frumusetea si îi evita polemicile, încrîncenarile, ascutisurile.

   Era rapidist declarat, nu ezita sa-si schimbe camasa de blugi pe cîte o bluza visinie si cauta în iarba Grantului aceleasi sensuri pe care le depistase pe scîndura scenei. Înainte de a fi rapidistul prezentului era rapidistul lui Nae Georgescu, al lui Dan Coe, al lui Sandu Neagu, al lui Rica Raducanu, al lui Tîra si Goanta, al proletarilor Bartales sau Bimbo Paraschiv din anii de exil în Divizia B. Întîmpina serioase dificultati în a fi rapidistul prezentului. Ideea de echipa bogata, patronala, parea sa nu-l multumeasca pe deplin, iar climatul aspru al polemicilor îl facea sa plece vremelnic de lînga fotbal, pentru a reveni apoi reîmprospatat dupa cîte o cura de Rolling Stones. Nici titulatura de membru al clubului aristocratic nu-l încalzea prea mult, întelegea fara îndoiala ca personalitatea si numele sau deveneau vehicul electoral pentru alti oameni si pentru alte scopuri.

   L-am cunoscut acum vreo doi ani într-un studio de radio si am cimentat apoi întîlnirea în pîcla unei berarii. Domolise cu glasul sau rar o emisiune care risca sa se aprinda. Fanii Rapidului, care atunci aveau ceva probleme cu jandarmii si cu suspendarea terenului, sunau revoltati, îsi strigau ascutit nemultumirea. Pittis îi tempera, îi trimitea catre sensurile initiatice ale sportului, îi îndemna la nonviolenta. Power-flower în viata, power-flower si în sport, spera undeva în sine ca arenele din România vor putea deveni odata si-odata tot atîtea Woodstockuri.

   La berarie, printre rotocoale de Carpati fara filtru (un sofer personal îi procura de undeva aceasta marfa rara si nostalgica), se plîngea ca fotbalul risca sa devina frivol cîta vreme cei care sînt în preajma lui dau dovada de superficialitate si îsi întind prea mult nervii în jurul unei activitati care are ca baza de pornire distractia publica. Era convins ca un asemenea discurs putea trece drept aterizat de pe alta planeta, dar poate totodata si linisti, detensiona un mediu care sta sa sara în aer.

   Probabil ca în zilele urmatoare lînga catafalcul lui Pittis vor sosi multe coroane cu flori visinii si vor fi asezate multe steaguri si tricouri ale Rapidului. Gesturi funerare gratuite, de vreme ce doar o parte a înteles-o pe cealalta. Aristocratul a priceput ca oficialii la cravata nu vor putea fi niciodata ca el. Ceilalti, oficialii, n-au realizat asta si au încercat sa împrumute un om dintr-o alta lume, straduindu-se sa-l încredinteze obiceiurilor pamîntului. Fireste ca n-au reusit.




Rapidiștii și-au luat rămas bun de la marele artist, Florian Pittiș

  "Cuget, deci exist. Exist, deci sunt rapidist." Expresia îi aparține marelui artist Florian Pittiș, membru al clubului Aristocratic Rapid și unul dintre cei mai înfocați fani ai Giuleștiului.

George Copos, Constantin Zotta și o grupă de juniori din cadrul clubului Rapid au venit astăzi la Teatrul "Bulandra" pentru a-și lua rămas bun de la marele actor și muzician Florian Pittiș. Fostul suporter al giuleștenilor a murit duminică, în ziua meciului Rapid-Gloria Bistrița.

Nici suporterii rapidiști nu au lipsit de la înmormîntarea artistului, aceștia venind în număr mare pentru a-l conduce pe Florian Pittiș pe ultimul drum.

"A făcut parte din familia noastră și va fi tot timpul. Ne-a ajutat mereu, a fost alături de noi, și la bine și la rău, dar mai ales a fost alături de noi în momentele grele" , a fost omagiul pe care Constantin Zotta l-a adus marelui artist și susținător al Rapidului, Florian Pittiș.


Florian Pittiș a fost condus pe ultimul drum

   Lumea artistică este în doliu după ce Florian Pittiș a murit. Florian Pittiș a fost înmormântat astăzi, la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiștilor. Slujba de înmormântare a fost ținută de un sobor de preoți de la Mănăstirea Plumbuita, la Teatrul Bulandra, unde actorul a primit ultimele omagii de la cei care l-au îndrăgit și apreciat.

Cortegiul funerar a plecat de la Teatrul Bulandra în jurul orei 13.00. Timp de o jumătate de oră, circulația pe strada General Berthelot a fost întreruptă, deoarece cortegiul s-a oprit în fața Radiodifuziunii Române.

În momentul în care cortegiul funerar a plecat de la Teatrul Bulandra, Florian Pittiș a primit ultimele aplauze din partea celor care au venit să își ia rămas-bun.

Artistul s-a stins duminică, în jurul orei 15, la Institutul Oncologic Fundeni, unde era internat de două săptămâni. Starea lui s-a agravat de la o zi la alta, iar cancerul de prostată de care suferea s-a transformat în metastaze multiple.

Florian Pittiș a fost internat, lunea trecută, de urgență, la Institutul Oncologic Fundeni, după ce cu o săptămână înainte făcuse un set de analize tot la Institutul Fundeni.

Familia a ținut la confidențialitate și le-a cerut medicilor să nu vorbească cu presa despre starea artistului. Și Florian Pittiș a dorit ca informațiile privind starea sa de sănătate să nu fie divulgate presei sau persoanelor neautorizate, a declarat medicul Mădălina Drăgănescu, citând o notă semnată de Florian Pittiș, pe 2 august. Medicul care l-a îngrijit pe artist a spus că acesta a suportat ultima perioadă din viață cu mult umor și demnitate.

Cunoscut interpret de muzică folk și om de radio, Florian Pittiș era alintat cu porecla de Moțu. S-a născut pe 4 octombrie 1943 la București și a devenit cunoscut într-un trio cu Anda Călugăreanu și Dan Tufaru, iar mai târziu, în Cenaclul Flacăra.

Între 1992-2001 a cântat alături de Pasărea Colibri. A jucat și în câteva filme: Gioconda fără surâs, Adio, dragă Nela, Veronica se întoarce, Înnebunesc și-mi pare rău. Cunoscută este și pasiunea sa pentru fotbal, Pittiș fiind membru al Clubului Aristocratic al Rapidului.


Clubul Aristocratic "Rapid" propune:
tribuna VIP de pe Giulești să poarte numele Florian Pittiș

"Incercam cu totii - desi stim ca nu vom reusi vreodata - sa umplem cumva golul lasat de plecarea lui Florian Pittis. Propunerea aceasta nu poate reprezenta mai mult decat o picatura in ocean. Dar ea trebuie facuta.

Propunerea s-a nascut chiar acolo, in timpul funeraliilor artistului si cel care i-a dat glas a fost Cristi Costache, director de imagine al FC Rapid si vicepresedinte al Clubului Aristocratic "Rapid". A fost asumata imediat de membrii fondatori ai Clubului Aristocratic, aflati de fata la tristul eveniment.

Asadar, Clubul Aristocratic Rapid, sustinand ideea lui Cristi Costache, propune ca tribuna VIP de pe Stadionul Giulesti "Valentin Stanescu" sa poarte numele Florian Pittis."


Clubul Aristocratic "Rapid"


Constantin Zotta: "Tragedie este că l-am pierdut pe Florian Pittiș,
nu că am pierdut două puncte"

   Directorul general giulestenilor, Constantin Zotta, considera ca nu trebuie facuta o tragedie din remiza cu Gloria Bistrita in conditiile in care Rapidul a pierdut unul dintre cei mai mari suporteri: "E adevarat ca nu ne-a picat bine acest egal, dar nici nu trebuie sa facem inmormintare acum. Tragedie e faptul ca am pierdut un mare suporter si un om special, cum a fost Florian Pittis, nu ca am pierdut doua puncte. Am avut o prima repriza buna si credem ca jocul echipei, dupa schimbarile din aceasta vara, incepe sa se lege" , a declarat Zotta


Copos i-a felicitat pe jucători după egalul cu Bistrița

  George Copos a vrut să le demonstreze jucătorilor și antrenorilor că s-a schimbat și că este alături de echipă, indiferent de rezultate. În consecință, patronul Rapidului s-a dus val-vârtej în vestiar, la finalul jocului cu Gloria Bistrița, terminat la egalitate, 2-2.

"Acesta este fotbalul. Te pedepsește când greșești. Viața merge înainte și trebuie să uitați acest rezultat. Vreau să vă felicit pentru dăruirea voastră",
le-a spus Copos fotbaliștilor, surprinși de atitudinea fostului vicepremier.

"Este adevărat că patronul a venit în vestiar la final și ne-a încurajat", a mărturisit tehnicianul Cristiano Bergodi.

Antrenorul a precizat că rezultatul de egalitate din Giulești nu trebuie privit ca un insucces:

"Sunt mulțumit de jocul echipei și nu le pot reproșa nimic băieților. Nu vreau să facem o tragedie din acest rezultat. Bistrița s-a apărat și a jucat pe contraatac, iar Coroian a marcat un eurogol".


Dani Coman: "Ionuț Rada va rămîne unul dintre cei mai buni prieteni de-ai mei,
deși a plecat la Steaua"

  Dani Coman a rămas prieten cu Ionuț Rada, deși fostul său coleg a plecat la Steaua, fundașul intrînd astfel și în dizgrația suporterilor giuleșteni. Rada a luat parte și la cununia civilă a lui Dani Coman, care a avut loc în urmă cu 2 săptămîni. Portarul Rapidului a declarat :

"Normal că am rămas prieten cu Ionuț Rada. Este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei și va rămâne, chiar dacă a plecat acum la Steaua!"

Te păresesc toți prietenii... A plecat întâi Nico (n.r. - Daniel Niculae), acum Ionuț...
Asta e viața... Poate o să plec și eu cândva de la Rapid!


INTERVIU / Dani Coman: "Ne mai trebuie jucători"


"Am pierdut două puncte importante pe mâna noastră", spune portarul Rapidului, Dani Coman, după egalul, 2-2, din Giulești, contra Gloriei Bistrița. Golkeeperul "vișiniilor" crede că echipa sa mai are nevoie de întăriri pentru a-și atinge obiectivele în acest sezon.

Dani, ce s-a întâmplat cu Gloria?
Coman: Ce să se întâmple? Am plătit neatenția noastră din ultimele minute. Am greșit, pentru că trebuia să marcăm din ocaziile pe care le-am avut. Nu să așteptăm minutul 90 cu sufletul la gură. Deși am controlat jocul, am pierdut două puncte importante pe mâna noastră.

Cristiano Bergodi ce v-a spus după joc?
Ce mai era de zis? Contează să trecem peste acest meci și să ne facem jocul în următoarele partide. E important că am început deja să ne obișnuim cu stilul antrenorului și, ușor-ușor, ne adaptăm și la noul sistem de joc.

Ce impresie ți-au lăsat contracandidatele voastre în lupta pentru titlu după primele două etape?
Campionatul este lung și se pot întâmpla multe.

Ce-i mai trebuie Rapidului în acest moment?
Cred că mai avem nevoie de jucători. Este foarte grea bătălia pentru campionat și ne trebuie întăriri.


Rică se simte bine după ce i-a fost extirpat un hematom la gambă

  Fostul mare fotbalist Rica Raducanu a fost operat, in urma cu sase zile, la Spitalul Militar din Bucuresti. 'Starea postoperatorie este foarte buna. A avut un hematom pe gamba, ce fusese capatat vara asta, cand a jucat fotbal pe plaja, la mare. Din pacate, nu a venit imediat la spital, hematomul s-a dezvoltat si a fost nevoie sa-l extirpam urgent' , a declarat dr. Dumitrascu, chirurgul care l-a operat pe Rica


"Schijă" a rupt plasa

  Sergiu Radu a marcat la primul său meci oficial pentru Wolfsburg. In asteptarea convocarii la nationala, Sergiu Radu (foto) se straduieste sa-i demonstreze lui Victor Piturca faptul ca Bundesliga a ramas unul dintre campionatele puternice ale Europei.

Transferat la Wolfsburg in aceasta vara, "Schija" a marcat la primul sau meci oficial, cistigat de echipa sa cu 4-0 in fata amatorilor de la Wurzburger, rezultat suficient pentru calificarea in turul secund al Cupei Germaniei. Servantul sau de la Cottbus, Vlad Munteanu, a fost doar rezerva. Tot un gol a marcat si Laurentiu Reghecampf pentru Alemannia Aachen in aceeasi competitie, 3-0 cu FC Normannia


Grigore Sichitiu: "Am renunțat la Vujovic pentru că noi căutăm un alt gen de jucător"

  Directorul tehnic al Rapidului, Grigore Sichitiu, a anunțat că giuleștenii au renunțat la achiziționarea muntenegreanului Nikola Vujovic. Sichitiu a explicat că fotbalistul nu se pliază pe stilul Rapidului:

"Am renunțat la Vujovic. Este un jucător bun, de valoare, dar noi căutăm alt gen de jucător, pe altă poziție. Știu că domnului Bergodi i-a plăcut jucătorul, dar asta e situația. Nu s-a pus problema că nu ne-am fi înțeles la bani"


1.8 milioane de euro pentru Herea

  Constantin Iacov a explicat pentru Fanatik ce fel de contract s-a semnat între Rapid și FC Progresul:

"Între părți s-a semnat un contract conform căruia jucătorul trece definitiv în Giulești, pe 1,8 milioane de euro și va fi deținut în coproprietate 50 la sută de ambele cluburi" , a declarat oficialul "bancar".


Nicolae Manea: "Nu este nimic sigur în cazul Herea"

Secretarul general al giuleștenilor, Nicolae Manea, a declarat că situația mijlocașului "bancar", Ovidiu Herea, se va rezolva în cursul zilei de luni:

"Deocamdată nu este nimic sigur. În această după-amiază cu siguranță se va rezolva. Va avea loc o întîlnire între patronul Copos și restul persoanelor implicate" , a spus Manea.


Ovidiu Herea: "Nu vreau să fiu împrumutat, ci să semnez un contract clar!"

  Singurul gînd al lui Ovidiu Herea este să aibă o echipă la care să joace, chiar și pe o perioadă nedeterminată. Herea a menționat că nu dorește să fie împrumutat și că niciodată nu s-a pus problema de bani în ceea ce-l privește:


"La mine nu a fost niciodată vorba de bani. Mi s-a oferit o sumă, am acceptat-o fără probleme. Nu am cerut un leu în plus. Singura problemă este faptul că nu doresc să fiu împrumutat. Vreau să semnez un contract clar, pe o perioadă nedeterminată, pentru că pînă la urmă este vorba de viitorul meu".


Întîlnire decisivă între Copos și Iacov în cazul Herea

   Ana-Maria Prodan, impresara lui Ovidiu Herea, a declarat că mijlocașul este dorit și de echipe din străinătate:
"În seara asta se întîlnesc Iacov și Copos, să vedem ce iese. Dacă nu, mai avem ofertele de la greci, de la AEK Atena și de la nemții de la Alemania Aachen. Aceastea sînt la același nivel financiar cu cea a Rapidului. Totuși, Gigi Becali a făcut cea mai bună ofertă".


Moldovan: "Ne asteptam la un meci dificil"


   Viorel Moldovan a plecat spre fotbalul mare de la Gloria Bistrita, însa dupa meci era suparat pentru actuala sa echipa, Rapid: "Normal ca nu ne cade deloc bine, speram sa recuperam la Cluj punctele pierdute. Asta e fotbalul, încercam sa nu mai primim gol din faza fixa. Ne asteptam la un meci dificil, e o echipa bine asezata în teren. Chiar daca nu si-au creat multe ocazii au înscris 2 goluri si au plecat cu un punct din Giulesti. Nu comentez faptul ca de cînd s-a schimbat sistemul am luat goluri din faze fixe si nici nu e bine sa comentez eu. Coroian a dat un gol foarte frumos dar sînt dezamagit de rezultat"


Mazilu: "Nu ma pot bucura pentru gol"

   Ionut Mazilu nu s-a putut bucura de golul marcat din cauza ca Rapidul a fost egalat în minutul 90: "Asta e viata, ce sa facem? O luam de la capat. Cred ca se poate vorbi si de ghinion, e al doilea meci consecutiv cu Bistrita cînd sîntem egalati în ultimele minute. Îmi pare rau, dar cred ca eram mult prea suparat si nu l-am vazut pe Copos în vestiar. Am crezut ca pîna acum a fost o întîmplare sa luam gol din faza fixa. Nu ma pot bucura pentru gol, nu am cîstigat. Ne-am încurcat si nu e bine pentru noi".


Coman: "Cu totii am iesit cu capul plecat"

  Dani Coman era suparat dupa meci pentru ca, desi au condus, rapidistii nu au putut sa cîstige meciul cu Gloria: "Sîntem dezamagiti cu totii si pacat ca n-am facut-o. S-a jucat oarecum bine, dar rezultatul e unul negativ. Nu stiu daca ne urmareste ghinionul de anul trecut, speram sa fim mai motivati în meciurile urmatoare si sa cîstigam. Cu totii am iesit cu capul plecat, e normal, pentru ca era important sa luam 3 puncte. Nu putem sa învinuim pe cineva anume pentru gol.
   Copos e proprietarul clubului, el da banii, e normal sa fie suparat.
   Niciodata nu m-a dezamagit publicul de pe Giulesti, ne-au încurajat pîna în ultimele minute. Avem nevoie de ei si în meciurile urmatoare. E important sa luptam împreuna".


Buga si Grigorie, fluierati

  Desi a dat un gol si o pasa de gol, Mugurel Buga a fost fluierat la final de suporterii de la tribuna oficiala. Nici Stefan Grigorie nu a scapat de apostrofarile fanilor, acestia înjurîndu-l pe fostul dinamovist cînd a fost schimbat cu Romeo Stancu si reprosîndu-i ca a gresit la primul gol marcat de Tilinca.


Bannere si banderole negre în memoria lui Pittis

   Rapidistii au deplîns moartea lui Florian Pittis. Jucatorii au purtat banderole negre, iar Legione Granata a afisat un banner pe care scria: "Un simbol al Rapidului ce niciodata nu va muri / Florian Pittis în sufletele noastre mereu vei fi"


Marius Constantin le-a reprosat arbitrilor ca nu au dat penalty

   Marius Constantin era extrem de nervos la revenirea echipelor pe teren dupa pauza. Fundasul le-a reprosat arbitrilor ca nu au acordat penalty la faza din minutul 45, cînd Dica a cazut în careu, însa asistentul a semnalizat ofsaid în loc de lovitura de la 11 metri


"Vinovatii fara vina cer sa se faca lumina..."

   Pe un stadion "Giulesti" de obicei vesel, la statia de amplificare se difuzeaza în aceasta seara obsedant melodia: "Vinovatii fara vina" a formatiei în care a cîntat Florian Pittis, Pasarea Colibri si "Yesterday" a formatiei Beatles. Îndragostit de fotbal si de muzica, Pittis era un mare fan al formatiei din Liverpool.


FINAL/ RAPID - GLORIA BISTRITA 2-2

FINAL/ RAPID - GLORIA BISTRITA 2-2
90' GOOOL GLORIA!!! Vole superb al lui Coroian!
85' Ion Dumitra de la Gloria Bistrita a fost inlocuit in minutul 85 de Ayres Cerqueira Simao
82' Tilinca pentru ca a continuat faza dupa ce s-a aratat ofsaid
77' Adrian Nalati de la Gloria Bistrita a fost inlocuit in minutul 77 de Flavius Bad
75' GOOOOL RAPID!!! Mazilu inscrie dupa pasa perfecta a lui Buga
71' Pasa buna a lui Bozovici, trage Burdujan, retine insa portarul
67' Lazar Costin de la Rapid Bucuresti a fost inlocuit in minutul 67 de Grigore Nicolae
63' Coroian dupa un fault la Lazar
62' Cesinha de la Rapid Bucuresti a fost inlocuit in minutul 62 de Burdujan Lucian
62' Mazilu suteaza din intoarcere cu dreptul, putin pe langa poarta
59' Grigorie Stefan de la Rapid Bucuresti a fost inlocuit in minutul 59 de Stancu Romeo
54' GOOOOOL GLORIA! Tilinca inscrie, dupa ce Coman a respins in fata sutul unui alt bistritean
54' Centreaza Bozovici, prea tare insa, peste poarta
47' Grigorie centreaza foarte bine, retine insa Abrudan
45' Decarul rapidului cade in careu, nu se acorda nimic
41' Lovitura de cap a lui Coroian, foarte putin peste transversala
41' Centrare excelenta a lui Grigorie, interventie la fel de buna insa a lui Toma
39' Coman prinde dupa o pasa periculoasa la Tilinca
34' Sapunaru centreaza din nou la Buga, Tatarusanu scapa mingea, Mazilu incearca sa reia spre poarta, dar portarul retine
31' Schimbare la Gloria: Iese Dobre, intra Turcu
27' GOOOOL RAPID!!! Buga deschide scorul cu un sut precis, in dreapta portarului, dupa centrarea lui Sapunaru
22' Suteaza Ragipovici, retine Coman
25' Grigorie pentru Buga, pasa la Cesinha, care trage putin pe langa bara din stanga lui Tatarusan
21' Costin Lazar paseaza perfect pentru Mazilu, in careu, Abrudan trimite in corner
14' Maftei si Mazilu rateaza uluitor dupa centrarea lui Buga
13' Lovitura libera executata de Dica, dupa un fault la Grigorie, rezolva apararea ardelenilor
12' Buga scapa pe partea stanga, dar Frasinescu trimite in aut
10' Pasa a lui Grigorie spre Buga, atacantul rapidist trimite putin pe langa bara
8' Centrarea lui Grigorie, spre Mazilu, resping fundasii Gloriei

Jucatorii poarta banderole negre, în memoria lui Florian Pittis

La meci asista si actualul antrenor al lui Al Ain, Walter Zenga

Cristiano Bergodi va trimite pe teren urmatorul '11':

Coman -Sapunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici - Grigorie, Lazar, E. Dica - Mazilu, Buga, Cesinha


Victor Socaciu: "Odata cu Florian Pittis a murit o generatie"

   Decesul cunoscutului interpret de muzica folk si om de radio, Florian Pittis, i-a cutremurat pe apropiatii sai. Marii artisti care l-au cunoscut si apreciat pe Motu Pittis, asa cum era numit de prieteni, au vorbit despre trecerea în nefiinta a acestuia:
   H.Moculescu: Din pacate, ne descoperim valorile abia dupa decesul lor
   V.Socaciu: Odata cu Florian Pittis a murit o generatie
   Berti Barbera: Mi s-a destramat un mit
   A.Paunescu: As vrea sa stie ca moartea nu ne poate desparti
   M.Teicu: Era un om sufletist si un bun prieten
   V.Seicaru: S-a dus mult prea repede dintre noi
   C.Chiriac: Îi invidiez pe cei care l-au cunoscut de-aproape
   N.Manu, director Institutul Oncologic Fundeni: A fost constient pâna în ultimele clipe de viata


La rugamintea lui Florian Pittis, medicii au pastrat confidentialitatea

   Florian Pittis nu a dorit ca presa sau persoanele neautorizate sa aiba acces la informatiile referitoare la boala de care suferea. Reprezentantii Institutului Oncologic Fundeni au dat astazi publicitatii nota semnata de regretatul artist, prin care acesta a solicitat confidentialitatea personalului de la spitalul în care a fost internat:
   "Subsemnatul Florian Pittis declar prin prezenta si pe propria raspundere ca nu doresc, sub niciun motiv, ca niciuun aspect al bolii mele, pentru care sunt internat sa fie comunicat presei sau persoanelor neautorizate de mine".
   Pittis a multumit personalului medical al spitalui în care este internat pentru ca au respectat aceasta dorinta a lui.




"AM INTELES CA A FOST PROPUS SI LUI DINAMO. ACEASTA ESTE BATAIE DE JOC"

  Nae Manea spune ca Rapidul nu a renuntat definitiv la transferul lui Herea si ca presedintele Progresului, Iacov, a marit pretul pentru acest jucator. "Noi avem o intelegere cu FC National. Acum domnul Iacov a marit pretul, nu se poate asa ceva. Ce, ne jucam de-a soarecele si pisica? Este pacat pentru acel baiat. Nu am renuntat definitiv la transferul lui, dar daca pina la sirsitul acestei saptamini nu se va transfera, vom iesi definitiv din cursa. Am inteles ca acum a fost propus si lui Dinamo. Aceasta este bataie de joc", a spus secretarul general pentru FANATIK.


PORUMBOIU A REFUZAT TREI MILIOANE DE EURO PENTRU MARDARE SI LJUBINKOVIC

   Adrian Porumboiu, principalul finantator al gruparii FC Vaslui, a fost prezent azi la hotelul patronat de Geroge Copos pentru a negocia transferurile lui Mardare si Ljubinkovic la Rapid. Patronul giulestenilor a oferit suma de trei milioane de euro plus TVA-ul aferent, insa suma nu l-a satisfacut pe Porumboiu. La iesire, oficialul vasluian a declarat ca negocierile vor continua si in zilele urmatoare.


"II VREM PE OVIDIU HEREA, MARDARE SI LJUBINKOVIC"

   Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a anuntat ca intentioneaza sa mai aduca jucatori la echipa pentru a completa lotul in vederea indeplinirii obiectivelor din acest sezon: "N-am renuntat la ideea de a intari lotul, si nu neaparat valoric, cit numeric, pentru ca va veni in curind vremea cind vom duce din nou lupta pe trei fronturi, campionat, Cupa Romaniei si Cupa UEFA. Il avem in continuare in vedere pe Ovidiu Herea si recunosc ca avem in intentie sa discutam despre posibilitatea de a aduce doi jucatori ai Vasluiului, Mardare si Ljubinkovic, care ne-au placut in primele meciuri din acest sezon", a spus Zotta.


RAPID - GLORIA BISTRITA 2-2 / BERGODI

 "IMI PARE RAU PENTRU ACEST REZULTAT, DAR NU LE POT REPROSA NIMIC BAIETILOR. DOMNUL COPOS A VENIT LA FINAL SI NE-A INCURAJAT"

Tehnicianul giulestenilor, italianul Cristiano Bergodi, a declarat ca nu le poate reprosa nimic elevilor sai, ca jocul a fost unul bun, dar ca regreta rezultatul. El a spus ca nu trebuie facuta o tragedia dupa acest rezultat

"Imi pare foarte rau pentru rezulta, este pacat. De joc sint multumit, nu se poate vorbi, totusi, nici de ghinion nici de noroc.Bistrita a jucat normal, s-a aparat si a jucat pe contraatac. Baietilor nu le pot reprosa nimic. Nu trebuie sa facem o tragedie din acest rezultat, cel putin eu nu voi face. Domnul Copos a venit in vestiar la final si ne-a incurajat. Am avut multe ocazii de gol, si puteam sa ne desprindem la 3-1. Coroian a reusit un eurogol in aceasta seara. Echipele mici vor lua puncte multe de la echipele mari, in acest campionat", a spus Bergodi.


"SINT TRIST, SUPARAT SI NERVOS"

   Patronul giulestenilor, George Copos, era foarte suparat la finalul partidei din cauza decesului lui Florian Pittis si a rezultatului inregistrat in fata Bistritei.
"Azi a murit un rapidist si nu pot sa vorbesc. Sint trist, suparat si nervos", s-a limitat sa declare Copos.


S-A TINUT UN MOMENT DE RECULEGERE IN MEMORIA LUI FLORIAN PITTIS

   Trecerea in nefiinta a cintaretului Florian Pittis, infocat suporter al Rapidului, a fost comemorata de clubul giulestean. Rapidistii au tinut un moment de reculegere la inceputul partidei si au hotarit sa poarte banderole negre pe minecile de la tricouri.




RAPID A RENUNTAT LA HEREA! VINE LA STEAUA?!

  Rapid a renuntat oficial la Herea, anunta secretarul general al clubului, Nae Manea. Cluburile nu s-au pus de acord, iar giulestenii vor sa ia un jucator din strainatate.

"N oi nu mai suntem interesati de Herea, cluburile nu s-au pus de acord si am renuntat definitiv la jucator. Zilele urmatoare vom transfera un jucator din strainatate.", a declarat Nae Manea pentru ProSport.

In acest moment, conform declaratiilor lui Gigi Becali, care a spus ca in cazul in care Dinamo si Rapid nu-l vor lua pe Herea, atunci Steaua il va transfera, ros-albastri sunt la un pas de a achizitiona un al 14-lea jucator in aceasta vara.

"Va spun eu ca mai apar doua echipe interesate de Herea", a spus Adi Ilie la Special pe Sport.ro, care amana pentru moment finalul "telenovelei" Herea.


DUPA DINAMO, RAPID A OFERIT O ALTA SURPRIZA A LIGII I

   Mazilu: "Trebuie neaparat sa recuperam punctele"
Jucatorii Rapidului sunt suparati dupa 2-2 cu Gloria Bistrita si spus ca trebuie neaparat sa recupereze punctele in viitoarea etapa, daca vor sa se tina tare pentru campionat.
"Daca nu ratam atat, nu pierdeam punctele astea. Trebuie sa le recuperam etapa viitoare la Cluj.", a spus Mazilu.




Herea, disputat de Steaua, Rapid și Dinamo

    Astăzi s-a derulat un nou episod al telenovelei Ovidiu Herea. Fotbalistul disputat de Rapid și Steaua are un nou pețitor. Herea a fost plimbat astăzi pe la toți granzii ligii întâi.

Dimineață, Rapid a încercat să o convingă pe Ana Maria Prodan, impresarul fotbalistului, că un transfer în Grant este cea mai bună soluție pentru cariera lui. Impresarul a făcut apoi o vizită în Aleea Alexandru pentru a-l convinge pe Gigi Becali că suma corectă pentru tânărul mijlocaș este de două milioane de euro. Acolo, surpriză însă...Becali a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe George Copos. Becali i-a promis patronului rapidist că nu va face o ofertă mai mare decât cea a giuleștenilor pentru Herea și că îl va transfera pe bancar doar dacă alb-vișiniii renunță la el.

Pe fir însă a intrat și Dinamo. Deturnarea lui Pleșan este un afront prea mare pentru campioni, care încearcă să răspundă acum cu aceeași monedă în cazul Herea. Constantin Iacov, Nicolae Badea și impresarul jucătorului s-au întâlnit în jurul orei 14 la un restaurant din centrul Capitalei. Nici aici discuțiile nu au durat prea mult, dar la final nimic nu era sigur: toate cele trei echipe au făcut oferte egale și va conta doar dorința fotbalistului.

Telenovela Herea ar trebui să se încheie diseară, dar tocmai a mai apărut o ofertă, din Grecia. Cel puțin așa susține Ana Maria Prodan. Probabil că în acest moment nici jucătorul nu e sigur unde să meargă!





A murit Florian Pittis. Era tinar, Doamna

   Moartea artistului, lucid si curajos pina in ultimele clipe, a stirnit un val de tristete care a cuprins de la muzicieni pina la colegi de radio si de teatru, incluzindu-l si pe presedintele Basescu.

   Pe linga cariera de actor, Pittis a fost si formatorul de opinie muzicala al unei generatii
Ieri a incetat din viata actorul Florian Pittis, cea mai frumoasa voce a teatrului romanesc. Artistul, in virsta de 63 de ani, a murit din pricina unui cancer la prostata. El fusese internat de urgenta la Institutul Oncologic din Bucuresti, saptamina trecuta, si ceruse in mod expres sa nu se dea detalii presei despre boala sa. Recent, starea lui se inrautatise, iar in ultimele momente de luciditate a cerut sa fie impartasit de un preot. Florian Pittis a fost "curajos" si a aratat "mult umor si foarte multa demnitate", au declarat medicii care l-au ingrijit, potrivit NewsIn.
   Pittis s-a nascut pe 4 octombrie 1943, in Bucuresti. A urmat cursurile Liceului "Gheorghe Lazar" din Capitala, la sectia real, iar in 1966 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC), la clasa actorului Radu Beligan. Pasiunea pentru scena s-a manifestat inca din 1958, cind a intrat in Cercul dramatic infiintat la liceu de actorul Petre Gheorghiu de la Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra". In acelasi an a facut figuratie in spectacolul "Omul cu mirtoaga", la Teatrul National.

   Florian Pittis a fost actor al Teatrului Bulandra, jucind in anii de glorie ai acestui teatru in mari montari in regia lui Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu. Putini stiu ca detinatorul celei mai frumoase voci romanesti a ratat in primul an admiterea la IATC, pentru ca era ririit. In anul urmator a luat lectii intensive de dictie si s-a angajat ca electrician la Teatrul Bulandra, timp in care a urmarit toate spectacolele, seara de seara, si toate repetitiile. Recordul de vizionare a fost la spectacolul "Cum va place", pe care l-a vazut de 236 de ori. Pittis a afirmat ca "norocul" lui a fost Liviu Ciulei, care i-a propus, intr-o seara, sa inlocuiasca un actor, iar mai tirziu, cind regizorul a devenit director la Bulandra, l-a si angajat. In prima sa aparitie pe scena teatrului, in 1961, a jucat in rolul pajului din piesa "Cum va place" de Shakespeare. La Bulandra, a fost Alençon din "Elisabeta I" de Paul Foster, Aliosa din "Azilul de noapte" de Gorki, Edmund si Jamie din "Lungul drum al zilei catre noapte" de Eugene O'Neill, si Ariel din "Furtuna" de Shakespeare, toate in regia lui Liviu Ciulei. Un alt rol important a fost Laertes din "Hamlet", in regia lui Alexandru Tocilescu.

   Infocat iubitor de muzica rock, nu si-a taiat celebrele plete nici sub comunisti, replicind mereu: "Nu conteaza cit de lung ai parul, important e cit si cum gindesti". Tinerii se adunau cu miile in anii '80 la sala de la Gradina Icoanei a Teatrului Bulandra pentru a-i vedea celebrul one-man show "Cintec despre mine insumi" in care interpreta versuri de Walt Whitman cu muzica rock pe fundal, spectacol interzis de cenzura comunista. Ca regizor a montat "Cum se numeau cei patru Beatlesi", "Ciinele gradinarului", "Meditatiile Ritei" si "Black and White". In muzica, s-a facut cunoscut intr-un trio cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru, iar mai tirziu, la Cenaclul Flacara. In 1992 a intemeiat, alaturi de Mircea Baniciu si Mircea Vintila, formatia Pasarea Colibri, impreuna cu care a inregistrat citeva albume. A semnat cronici muzicale in diverse publicatii, iar dupa caderea regimului comunist a devenit directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Romane, transformat in Radio3net.ro, ce emite exclusiv pe Internet. Si-a adus o contributie notabila la popularizarea muzicii rock prin realizarea unor emisiuni radiofonice in cadrul seriei "Pittis Show". In televiziune, a aparut mult in emisiunile realizate de regretatul Alexandru Bocanet. In film a jucat in peliculele pentru copii ale Elisabetei Bostan, "Veronica" si "Mama", in "Gioconda fara suris", "Adio, draga Nela" si "Innebunesc si-mi pare rau". Deschis intotdeauna la nou, Pittis a fost primul actor roman cu web site propriu. La deschiderea paginii sale de net, aparea o locomotiva cu aburi, ca semn al pasiunii sale pentru echipa ceferistilor. Intrebat de ce i se spune "Motu", raspundea cu umor: "Pentru ca asa sint eu, mai cu mot". De fapt, cea care l-a numit prima data Motu a fost bunica lui din partea tatalui pentru ca, fiind primul nepot, era intr-adevar "mai cu mot". Numele sau de familie a fost scris gresit in certificatul de nastere cu doi de "t", de un "contopist betiv", cum povestea adesea. In afara activitatii artistice, Pittis era mason si membru al Clubului Aristocratic Rapid, echipa de fotbal al carei fervent sustinator era.

   Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra, regreta pierderea lui Pittis "pentru ca, dincolo de faptul ca a fost un mare actor, muzician, om de radio si de televiziune, Motu era in primul rind un suflet cum rar se intilneste. L-am iubit si l-am respectat enorm. Dragostea lui pentru teatru era imensa. Pregateam, de altfel, revenirea lui pe scena Teatrului Bulandra. Isi dorea foarte mult ca, ajuns la aceasta virsta, sa joace in lui Shakespeare rolul Prospero, dupa ce in tinerete jucase Ariel. Pentru mine e socant ca, la atit de putin timp dupa plecarea lui Adrian Pintea, sa se duca si Motu. Cu atit mai mult cu cit el parea sa ramina vesnic tinar".

   "Il cunosc pe Florian Pittis inca din anul I de facultate. Am fost de-un leat. In toti anii astia ne-a legat o profunda prietenie, o fratie chiar, dat fiind ca, pe linga preocuparile artistice, ne lega faptul ca tatii nostri erau amindoi aviatori. Ne-a apropiat in plus si dragostea comuna pentru Rapid. Am lucrat impreuna la lui Tocilescu. Eu faceam ilustratia muzicala si cintam live in spectacol. Am muncit cu totii, cu Toca, cu Caramitru, la traducerea piesei. Lucrul la e una dintre cele mai frumoase amintiri ale mele. In pauze, la cabine, comentam mereu cu Motu rezultatele Rapidului. Iar dupa revolutie, am fondat impreuna Clubul Aristocratic Rapid, club unic in Romania. Putini stiu ca el a luat lectii de pantomima de la Marcel Marceau, cel mai mare mim din lume. Prin disparitia lui pierdem un important ferment cultural", considera pianistul Dan Grigore.

   "A fost unul dintre luptatorii care si-au oferit, chiar cu risc, acest atasament pentru muzica rock pe care a adorat-o", a declarat compozitorul si realizatorul de emisiuni muzicale Horia Moculescu pentru Realitatea TV, adaugind ca "Motu face parte dintre persoanele care nu mor". "Florian Pittis a condus, in ultimii ani, cel mai inovator post de radio din Romania, Radio3net, pe care l-a iubit ca pe propriul copil si caruia i-a daruit ultimul sau gind", a spus Maria Toghina, presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), ea precizind pentru MEDIAFAX ca, prin disparitia artistului, s-a pierdut "un spirit tinar, revolutionar, pe care ne bazam pentru a reforma radioul". Presedintele-director general al SRR a spus ca inca nu a luat legatura cu sotia lui Florian Pittis pentru a vedea ce s-a hotarit cu privire la data si locul in care va avea loc inmormintarea, insa a precizat: "Asa cum l-am cunoscut si cum am cunoscut-o pe sotia sa, cred ca vor prefera sa aiba parte de liniste".

   "O data cu Florian Pittis dispare generatia hippie, o generatie Flower Power pe care am trait-o, am culti-vat-o si am indragit-o, am trait-o cu pasiune la sfirsitul anilor '60 si inceputul anilor '70", a declarat artistul folk Victor Socaciu pentru Realitatea TV, preluata de NewsIn. "Se mai duce un prieten. Sint de 17 ani prieten cu Motu. El nu are cum sa dispara. Nu pot decit sa mi-l imaginez in continuare fumind Carpati si dindu-se pe net", a declarat Berti Barbera pentru MEDIAFAX.

   Melodie in memoriam
   Nicu Covaci considera ca "nu este o pierdere doar pentru mine personal, ci pentru toata scena artistica. Romania a pierdut un analist foarte clar si foarte obiectiv care a stiut sa aprecieze muzica de valoare si care a reusit sa impuna muzica buna chiar si impotriva curentului. Era unul din gasca noastra de rebeli care nu s-au lasat dusi de val niciodata. A fost un om a carui parere trebuia respectata. Ca om de radio a facut o serie de actiuni prin care a incercat sa impuna arta si nu divertismentul. A avut o mare influenta si in timpul regimului comunist tocmai pentru ca era o persoana respectata care nu si-a permis sa greseasca. In concertul pe care il vom sustine la Bacau in aceasta seara ii vom dedica o melodie la care noi tinem foarte mult si care se potriveste cu ziua trista in care ne aflam: "The measure of a man".

   Reactia prezidentiala
Presedintele Traian Basescu a transmis duminica un mesaj de condoleante familiei lui Florian Pittis, seful statului sustinind ca a primit cu "adinca tristete" vestea disparitiei artistului. "Actor de teatru si film, interpret de muzica folk, compozitor, precum si realizator de emisiuni de radio si de televiziune, Florian Pittis a fost un artist complex, o personalitate remarcabila a vietii culturale romanesti. Spirit vesnic tinar, el a adus in inimile noastre bucuria artei si a cuvintului rostit cu inegalabila expresivitate", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, preluat de NewsIn.




Gloria smulge un egal Rapidului

   
Rapid Bucuresti a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-0), meciul sustinut, duminica, pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu, in compania formatiei Gloria Bistrita, in etapa a II-a a Ligii I. Bistritenii au egalat in ultimul minut de joc.

Pentru Rapid au marcat Buga '27 si Mazilu '75, in timp ce pentru Gloria au inscris Tilinca '54 si Coroian '90.

In minutul 27, Cristian Sapunaru a scapat singur pe partea dreapta, a centrat, iar Mugurel Buga a inscris cu un sut la firul ierbii, plasat, de la circa 10 metri.

Cosmin Tilinca a egalat in minutul 54, cand a marcat de la aproximativ doi metri lateral stanga, dupa ce portarul Danut Coman reusise sa respinga in lateral sutul lui Toma de la aproximativ 16 metri.

Ionut Mazilu a readus Rapidul in avantaj in minutul 75, cand a marcat de la aproximativ 10 metri lateral dreapta, in urma unei pase de la Mugurel Buga.

Gloria Bistrita a egalat din nou prin Cristi Coroian, care a marcat in minutul 90, din voleu, de la 16 metri.

La inceputul partidei s-a tinut un moment de reculegere in memoria artistului Florian Pittis, decedat, duminica, la varsta de 63 de ani. De asemenea, jucatorii Rapidului au purtat banderole negre in memoria lui Pittis.

Galeria au afisat bannere pentru Florian Pittis: "Un simbol al Rapidului ce niciodata nu va muri. Florian Pittis, in sufletele noastre mereu vei fi" si "Pittis oriunde te vei afla/suflarea alb-visine nu te va uita". Suporterii i-au scandat numele in mai multe randuri si au strigat: "Te vom iubi mereu". La statia de amplificare s-au putut auzi mai multe melodii cantate de Florian Pittis.

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a stat la tribuna oficiala langa presedintele CA al FC National, Constantin Iacov. La meci a fost prezent si tehnicianul italian Walter Zenga.

La partida a asistat si Alexandra, fiica lui George Copos, dar si fostul fotbalist Gabi Popescu.

La meci au fost prezenti circa 7.000 de spectatori.

Rapid: 1.D. Coman - 21. Sapunaru, 24. Maftei, 23. M. Constantin, 19. Bozovici - 10. E.Dica, 15.C. Lazar (18. N. Grigore '67), 8.Grigorie (25. R. Stancu '59) - 7. Cesinha (20. Burdujan '62), 9. Mazilu, 29. Buga. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Gloria Bistrita: 12. Tatarusanu - 18.Frasinescu, 19.Abrudan, 25. D. Toma, 8. Sepsi - 27. Dumitra (10. Simao '86), 21. Nalati (17. Bad '78), 28. Ragipovici - 16. Dobre (30. L. Turcu '30), 7. Coroian, 9. Tilinca. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

Cartonase galbene: M. Constantin '82 /Coroian '63, Tilinca '82, Frasinescu '90+2.

Meciul a fost arbitrat de Teodor Craciunescu, ajutat la cele doua linii de Dragos Iliescu si Bela Szoke. Rezerva a fost Alexandru Deaconu.

Observatorii meciului au fost Constantin Stefan si Valentin Alexandru.




Rapid, cu frana trasa

   Detinatoarea Cupei Romaniei s-a impiedicat aseara, in Giulesti, de Gloria Bistrita, o echipa altadata numai lapte si miere.

In Giulesti, Rapid a suferit aseara cumplit, nefiind in stare sa treaca de Gloria Bistrita, o echipa altadata prietena a formatiei de sub Podul Grant.

Echipa pregatita de italianul Cristiano Bergodi a remizat, scor 2-2, cu trupa lui Ovidiu Sabau. Oaspetii au marcat golul care le-a adus un punct in ultimul minut de joc.


Buga a redevenit "Pele"

   Pana aseara, in Giulesti, intre cele doua formatii se disputasera 17 partide de campionat: 15 victorii gazdele, o remiza si un succes al ardelenilor.
Dupa un sezon
mediocru in tricoul Rapidului, atacantul Mugurel Buga a reintrat in inimile suporterilor giulesteni. Evolutiile excelente din Supercupa si de la Mioveni au fost incununate ieri pe tabela de marcaj.

"Pele, in sfarsit, te-ai intors!", l-au alintat fanii pe eroul Rapidului. Buga a punctat aseara cu un sut sec de la marginea careului mare si a dat pasa la golul doi.

George Copos a dat aseara nas in nas cu marea sa feblete, Ioan Sabau. In sezonul trecut, patronul giulestean l-a "vanat" permanent pe antrenorul Gloriei. Sabau a ramas insa la Bistrita. Ramas descoperit dupa dezertarea lui Razvan Lucescu, Copos s-a orientat catre italianul Cristiano Bergodi.


In memoria lui Florian Pittis

   Inainte de startul partidei, timp de o ora, la statia de amplificare a arenei "Valentin Stanescu" s-au difuzat piese cantate de regretatul Florian Pittis, decedat ieri.

"Te vom iubi mereu!", au scandat fanii rapidisti. Pittis a fost membru in Clubul Aristocratic Rapid. De asemenea, la debutul meciului a fost tinut un minut de reculegere in memoria "Motului", iar jucatorii au purtat banderole negre.

Alexandra, in spatele portii

La meciul de aseara a asistat si fostul tehnician stelist Walter Zenga. Italianul a avut insa de asteptat minute bune pentru a intra la tribuna zero.

Zenga a dat telefoane peste telefoane pentru a reusi sa treaca de "zidul" oamenilor de ordine. Cand a ajuns in tribuna, peninsularul l-a strigat pe Ion Manu, antrenorul de portari al gruparii giulestene. "Bafta! Si ne vedem dupa meci", i-a transmis fostul stelist.

La joc a venit si Alexandra Copos, studenta la Universitatea americana Princetone. Fata patronului rapidist a urmarit dupa multi ani o partida a giulestenilor. Alexandra a stat pe teren, in spatele uneia dintre porti.

La pauza, ea a urcat in tribuna pentru a-si saluta tatal, dar si pe prietenul acestuia, Mircea Geoana, presedintele PSD. In urma cu trei luni, Copos afirma ca Alexandra i-a cerut sa vanda clubul Rapid, deoarece nu aduce profit.

> Stefan Grigorie a fost fluierat de suporterii rapidisti, in momentul inlocuirii. Jucatorul este marele pariu al lui George Copos pentru noul sezon. Seful din Giulesti a pariat inainte de startul sezonului mai multe sticle de sampanie ca Grigorie va fi cel mai bun jucator al campionatului. Pana acum, Grigorie n-a confirmat la Rapid.




Rapidistii, cu banderole negre în memoria lui Florian Pittis

  Jucatorii echipei Rapid au evoluat, ieri seara, cu banderole negre, la meciul cu Gloria Bistrita, în memoria actorului Florian Pittis, unul dintre cei mai marcanti membri ai Clubului Aristocratic al Rapidului. Florian Pittis a murit, ieri, la vârsta de 63 de ani, de cancer la prostata. Actorul a fost unul dintre membrii fondatori ai Clubului Aristocratic Rapid si era presedintele senatului acestui club




A-nghetat Giulestiul

  Rapidul a fost egalat in ultimul minut de Coroian, autorul unui voleu care l-a lasat masca pe Dani Coman.

'Visiniii' au vrut sa termine repede cu Gloria, asaltand inca din debut careul oaspetilor. Deschiderea scorului, venita dupa o combinatie stralucita intre Dica si Buga (27), parea sa anunte o partida fara griji pentru Rapid. Acelasi Buga (34), Grigorie (44) si Mazilu (45) au ratat insa desprinderea, iar partea a doua a fost traita de oamenii lui Bergodi cu pistolul la tampla. Tilinca a egalat (54), dar giulestenii au trecut cu bine peste moment. Mazilu a ratat din apropiere (62), dar nu l-a mai iertat pe Tatarusanu (75), dupa ce a fost servit impecabil de Buga.

Nici bistritenii nu s-au clatinat. Au crezut in sansa lor si au fost rasplatiti pe final, cand Coroian a reusit un gol fenomenal: preluare pe piept, in marginea careului mare, urmata de un voleu sub bara care l-a lasat fara replica pe Dani Coman (90). Nebunia nu s-a oprit aici.

Buga, la un pas de victorie

In prelungiri, Buga a avut sansa unui 3-2 de poveste, dar a preferat, in dulcele stil giulestean, o 'foarfeca' inofensiva in locul unei executii simple.




Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...