RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 9 | 10 august 2007

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |




Rapid și "U", singurele echipe de azi care au prins și prima ediție a Diviziei A,
se revăd după opt ani!

   Rapid merge duminică la Cluj pentru a se reîntâlni cu una dintre adversarele sale de tradiție, alături de care a participat și la prima ediție a Diviziei A, acum 75 de ani! Atunci, clujenii au câștigat una dintre serii și au jucat finala campionatului, pierdută în fața Ripensiei Timișoara, echipa în urma căreia terminase Rapidului, în cealaltă serie.

  Giuleștenii nu s-au mai confruntat de mai bine de opt ani cu formația clujeană, mai exact din sezonul (1998-1999) în care, conduși de Mircea Lucescu, "alb-vișiniii" cucereau cel de-al doilea titlu din istorie! Duelul se oprise la episodul cu nr. 82, balanța înclinând, ușor, spre bucureșteni, care au câștigat 36 de meciuri, spre deosebire de cele doar 32 de succese ale ardelenilor. 14 jocuri s-au încheiat la egalitate, golaverajul general fiind și el favorabil rapidiștilor (111-98).

  Ultima victorie a "șepcilor roșii" a fost consemnată în primăvara lui 1996 (2-0), de atunci încoace consemnându-se cinci victorii rapidiste și o remiză. Ultimele două deplasări la Cluj ale giuleștenilor, pe terenul lui "U", au însemnat tot atâtea victorii: 2-0 în toamna lui 1997 și 4-1 în ultima etapă a ediției 1998/1999.

  Elevii lui Cristiano Bergodi (din rândul cărora lipsesc Măldărășanu, I. Stancu și Boya) pleacă mâine seară spre Cluj și se vor întoarce la București luni dimineață.


"Tribuna oficială va purta numele regretatului Florian Pittiș"
  

Principalul acționar al clubului, George Copos, a declarat agenției de presă Mediafax că tribuna oficială a stadionului "Giulești-Valentin Stănescu" va purta numele artistului Florian Pittiș, suporter al echipei giuleștene și membru al Clubului Aristocratic Rapid, care a decedat duminică. "Am auzit și eu de propunerea ca tribuna oficială să poarte numele lui Florian Pittiș și sunt de acord cu ea. Pittiș reprezintă spiritul Rapidului și o astfel de decizie vine firesc. Deocamdată, proprietarul stadionului este Ministerul Transporturilor, dar, din momentul în care îl vom prelua, acea tribună va purta numele lui Pittiș", a spus Copos.

  Propunerea a venit din partea "Clubului Aristocratic Rapid" (al cărui președinte al Senatului a fost Florian Pittiș), imediat după ce marele om de cultură a fost înmormântat marți, la Cimitirul Bellu. Ideea a avut la bază faptul că celebrul fan al Rapidului a reprezentat întotdeauna modelul de suporter civilizat, mustind de dragoste pentru echipa favorită, dar elegant și fair-play față de rivale, care a elogiat mereu spiritul și frumusețea fotbalului, și nu încrâncenarea dusă la extrem. Adică exact așa cum ar trebui să fie toți cei care iau loc nu numai într-o tribună oficială.





Detalii despre deplasarea galeriei rapidiste la Cluj

   Echipa lui Cristiano Bergodi va fi încurajata la Cluj de 500 de suporteri. Giulestenii au primit 150 de bilete în baza unei reciprocitati încheiate de club cu gruparea nou-promovata, iar ultrasii alb-visinii si-au mai cumparat înca 350 de tichete, pe care urmeaza sa le primeasca în Ardeal. Pretul unui bilet pentru fanii rapidisti este de 10 RON. Maftei si colegii lui vor pleca spre Cluj sîmbata seara, cu avionul.

  Suporterii care vor sa sustina Rapidul, în meciul cu nou promovata U. Cluj, sînt asteptati în ziua meciului, duminica, 12 august la ora 06.30, în fata biroului de informatii din incinta Garii de Nord. Trenul accelerat 1745, va pleca din Gara de Nord la ora 7:08, urmînd sa soseasca în Cluj la ora 15:16.


Ionut Mazilu: "Încercam sa luam înapoi cele 3 puncte pierdute cu Bistrita"

   Golgeterul giulestenilor in acest inceput de sezon, Ionut Mazilu, a declarat pentru Fanatik ca formatia sa trebuie sa se intoarca cu toate cele trei puncte de la Cluj si spune ca nu-i este teama ca echipa ardeleana va juca cu motivatie contra Rapidului, deoarece el si colegii sai sint obisnuiti ca adversarii lor sa joace cu determinare.

  "La Cluj vom incerca sa ne luam inapoi punctele pierdute cu Bistrita. Sper sa facem un joc bun, sintem pregatiti si concentrati pentru aceasta partida. Nu imi este teama ca cei de la Universitatea vor juca cu determinare deoarece toate echipele care joaca impotriva noastra sint foarte motivate. Nu este important ca eu sa dau gol, ci ca echipa sa cistige. Trebuie sa ne intoarcem de la Cluj cu toate cele trei puncte", a declarat Mazilu.


Adrian Falub, antrenor U.Cluj, stie care este punctul slab al Rapidului: apararea!

   Antrenorul echipei U. Cluj spune ca va încerca sa profite de problemele pe care Rapidul le are în aparare, dupa schimbarea noului sistem de joc, de la 3 - 4 - 3 la 4 - 3 - 3. Adrian Falub a declarat în cadrul unei conferinte de presa, care a avut loc astazi:

  "Bergodi e un antrenor foarte bun, care stie ce vrea, întelege ce înseamna sa fii pragmatic, întelege ca pentru a obtine o performanta trebuie sa fie pragmatic si realist si sa joace pe calitatiile jucatorilor. La fel încerc si eu la "U", dar zic ca, desi Rapidul are un joc ofensiv foarte bun si jucatori care pot face diferenta individual, înca are probleme pentru ca e o echipa care a schimbat sistemul. Chiar daca în atac joaca tot cu trei atacanti, în aparare, schimbînd sistemul, înca are destule probleme. Eu sper sa reusim sa profitam de nesincronizarile care le au ei în aparare, deoarece nu e usor sa schimbi un sistem dupa ce ai jucat un anumit sistem atîtia ani în alt sistem si sînt probleme de adaptare. Sper sa reusim sa profitam de problemele pe care le au ei si sa cîstigam".


Lucian Danciu: "Sper ca stadionul sa fie plin duminica"

   Lucian Danciu a vorbit pentru Fanatik despre rivalitatea dintre ei si concitadina CFR. Presedintele U.Cluj a mai spus ca spera ca stadionul din Cluj sa fie plin la meciul cu Rapid, de duminica, 12 august:

   "Nu avem pretentia ca CFR-ul sa tina cu Universitatea Cluj in meciul de duminica. Rivalitatea la nivel de conducatori dintre mine si domnul Muresan nu este mai mult decit o relatie normala bazata pe respect. Nu intram in capcana declaratiilor dure. Avem un mare motiv de bucurie pentru orasul nostru si anume prezenta a doua echipe in prima liga. Sper ca la meciul de duminica, stadionul sa fie plin. Este si usor pentru ca este un stadion cu o capacitate mica de 7000 de locuri", a declarat Lucian Danciu.


Vasile Maftei: "Nu vrem polemica"

   Rapidistii nu mai vor polemica! Jucatorii giulesteni nu vor sa mai auda de rivalele de la Dinamo si Steaua si spun ca îi intereseaza doar evolutiile lor. Alaturi de tehnicianul Cristiano Bergodi, rapidistii încearca sa scape de problema golurilor primite pe final de meci. La conferinta de presa de joi dupa-amiaza, de la Pro Rapid, capitanul Vasile Maftei nu a dorit sa comenteze prestatia rivalei din Ghencea, din partida cu Zaglebie Lubin, fundasul declarînd:

  "Nu mai vrem polemica! Noi ne pregatim pentru partida cu U Cluj si ne este gindul numai acolo. Fiecare cu echipa lui. Noi vrem sa rezolvam problema ghinionului nostru, nu ne intereseaza norocul Stelei."


Vasile Maftei: "Ne descurcam pe orice fel de teren, trebuie sa învingem!"

   Vasile Maftei a comentat starea gazonului formatiei U Cluj. Fundasul crede ca el si colegii sai nu trebuie sa-si caute scuze, declarînd ca Rapid este o echipa serioasa care trebuie sa joace pe orice teren, indiferent de conditii:

   "Nu conteaza cum va fi terenul pe care jucam, sîntem profesionisti si trebuie sa ne descurcam în orice fel de situatie. Nici la Mioveni nu am avut parte de un teren prea bun, era "în valuri", sarea mingea aiurea. Noi jucam oricum, pe orice fel de teren, vom fi 11 contra 11 si trebuie sa învingem!"


Vasile Maftei: "Speram sa nu mai facem greseli care sa ne coste puncte!"

   Vasile Maftei, capitanul Rapidului, spune ca rapidistii sînt pregatiti sa cîstige cele trei puncte din partida cu U Cluj si spera ca giulestenii sa sa nu mai faca greseli care sa-i coste:

  "Va fi un meci greu, clujenii au adunat doar un singur punct pîna acum si vor fi foarte motivati sa cîstige, vor da totul! Nu mergem acolo ca simpli spectatori, ci pentru a lua 3 puncte. Într-un meci se pot întîmpla multe. La partida cu Bistrita am luat gol dintr-o faza care nu anunta nimic. Noi încercam sa ne facem jocul, sa construim. Speram sa nu mai facem greseli care sa ne coste!"


George Copos: "Herea a fost dus pe 'soseaua de centura'
de catre impresara lui si Costin Iacov"

   Patronul giulestenilor, George Copos, a declarat pentru Fanatik ca nu-l mai intereseaza transferul mijlocasului Ovidiu Herea in Giulesti si este de parere ca jucatorul a fost scos "pe soseaua de centura" de catre impresara lui, Ana Maria Prodan, si de catre presedintele CA al FC Progresul, Costin Iacov.
   "Nu ne mai intereseaza acest jucator. Imi pare foarte rau pentru el, dar Herea a fost dus pe soseaua de centura de catre impresara lui, Ana Maria Prodan, si de catre Costin Iacov. Ba a fost dus la Steaua, ba la Dinamo, ba la noi! Asa ceva este inadmisibil! Regret ca nu l-am putut transfera, era un jucator de mare viitor, dar Rapid nu are nevoie de jucatori de centura. In urmatoarele zile vom transfera un mijlocas international, de picior sting, care nu se compara cu Herea. Din ce tara provine nu va pot spune", a declarat Copos.


Ionut Stancu: "Rapidul e urmarit de ghinion!"

    Ionut, cum te simti? Cum evolueaza recuperarea ta?
- Ma simt mai bine, sînt în sala de forta si ma pregatesc. De saptamîna viitoare încep alergarile usoare. Va mai dura aproximativ 3 saptamîni pîna voi putea fi apt de joc. Acum urmez un program fixat de preparatorul fizic, fac tot ce mi se spune.

La meciurile Rapidului ai fost în perioada asta? Cum ti se pare jocul echipei?
- Am fost la un meci, echipa joaca bine, dar ne urmareste acelasi ghinion pe care Rapidul l-a avut întotdeauna. Asa e la noi, nu tine de antrenor, de jucatori. Avem nevoie de un pic de noroc!

Cum crezi ca va fi meciul cu U Cluj, din etapa a III-a?
- Asa cum au fost toate pîna acum, foarte grele, se joaca pe bune, miza este mare si cred ca vom avea un campionat foarte disputat.


Emil Dica: "Sîntem destul de motivati pentru meciul cu U Cluj"

Mijlocasul Rapidului, Emil Dica, considera ca meciul impotriva Universitatii Cluj va fi cistigat de alb-visinii. Rapidistul a refuzat initial opinia in cazul Herea, dar a dezvaluit pentru Fanatik ca fotbalistul trebuie lasat sa joace.

Pregatiti pentru meciul de la Cluj?
- Da, sintem destul de motivati pentru acest meci. Dupa egalul cu Gloria vrem sa dovedim ca sintem o echipa puternica si sa ne luam revansa in fata suporterilor.

Consideri ca a fost un start gresit sau doar un simplu egal?
- Normal ca a fost doar un egal. Am practicat un joc destul de bun, dar am gresit spre sfirsit. A venit acel eurogol din finalul partidei al lui Coroian care ne-a stricat tot meciul.

Ce parere ai despre cazul Herea?
- Nu comentez pentru ca nu este treaba mea.

Crezi ca este jucatorul de care are Rapid nevoie?
- Herea este un jucator foarte valoros, iar fotbalisti precum el joaca decit la echipe puternice. Rapid a dovedit ca este o echipa puternica.

La ce echipa il vezi?
- Eu mi-as dori sa vina la Rapid. Daca el considera ca Rapid nu este solutia pentru el, asta e, sa se duca la Steaua sau mai nou la Dinamo.

Va mai da acelasi randament si dupa ce se vor linisti apele?
- Nu cred, pentru ca ii va fi foarte greu sa se concentreze la meci. Astfel de momente nu fac bine jucatorului.

Cazul lui Herea poate fi comparat cu cel al lui Chivu?
- Nu, in niciun caz. Nu putem compara in primul rind jucatorii. Este o diferenta foarte mare intre cei doi. Chivu are mai multa experienta si o valoare superioara.

Este exagerata suma de transfer ceruta de Iacov?
- Nu imi dau cu parerea daca este mult sau putin. Important este ca Herea sa ajunga la o echipa si sa fie lasat sa joace.


Gheorghe Stefan: "Nu m-a contactat nimeni de la Rapid pentru Rusmir"

   Patronul gruparii Ceahlaul Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a declarat ca momentan oficialii rapidisti nu au inaintat o oferta concreta pentru jucatorul Dejan Rusmir: "Nu m-a contactat nimeni de la Rapid. Nu am discutat cu domnul Copos despre el. In cazul in care va veni vreo oferta concreta ma voi mai gindi daca il cedez sau nu", a spus presedintele gruparii de sub Pietricica pentru Fanatik.


Ministerul Transporturilor printre actionarii Rapidului

   Dupa luni bune in care rapidistii au cerut in mod repetat concesionarea stadionului Giulesti pentru o perioada de 49 de ani, calvarul giulestenilor pare ca s-a incheiat. O data cu trecerea lui Ludovic Orban in fruntea Ministerului Transporturilor, negocierile au intrat pe fagasul cel bun pentru George Copos, institutia care detine arena de sub Podul Grant fiind de acord sa cedeze stadionul clubului de fotbal.

  Astfel, patronul alb-visiniilor a inceput deja unele lucrari la vechea arena, chiar daca formalitatile nu au fost incheiate deocamdata. Interesanta este modalitatea prin care Copos a reusit sa ii convinga pe sefii ministerului sa ia aceasta decizie, dupa ce, in timpul lui Radu Berceanu, omul de afaceri a fost refuzat in mod repetat, deoarece ofertele sale nu i-au multumit niciodata pe acestia.

  Astfel, fostul vicepremier a propus Ministerului Transporturilor un pachet de actiuni la gruparea din Giulesti, institut ia urmand sa se poata implica in deciziile care se vor lua de acum inainte la FC Rapid.

   MT-ul pierduse acest drept atunci cand clubul de fotbal s-a desprins din Clubul Sportiv Rapid, singura legatura oficiala fiind cea creata de stadionul Giulesti- Valentin Stanescu. In ciuda acestui fapt, relatiile au ramas mai mult decat cordiale intre cele doua structuri, echipei patronate de George Copos fiindu-i ceruta o chirie modica pentru folosirea arenei, informeaza ziarul Umbra.




Ultimul interviu televizat al lui Florian Pittis

   Ultimul interviu televizat al lui Florian Pittis a avut loc in studiourile ANTENEI 2, in cadrul emisiunii "Dincolo de aparente", in data de 12 iulie. Cu nici o luna mai tarziu, Florian Pittis a incetat sa mai existe. Florentina Fantanaru, realizatorul si prezentatorul emisiunii, povesteste, in cele ce urmeaza, intamplari din culisele acestei emotionante intalniri cu omul pe care dorea sa-l cunoasca de o viata.

  "Mi-am dorit sa-l cunosc pe Florian Pittis dintotdeauna. Imi aduc aminte ca in '94 cand am pus piciorul prima data in radio (se intampla la un post de radio in Galati) redactorul sef de acolo mi-a spus..."vrei sa faci si tu emisiune la radio, de parca te crezi Motu Pittis!"...Era un reper, un simbol, o voce care pe mine m-a incantat si m-a motivat. Am cautat un pretext sa-l cunosc sau macar sa vorbesc cu el, si asta s-a intamplat acum un an, in toamna lui 2006. Aveam emotii teribile. Ma temeam ca daca imi raspunde la telefon n-o sa mai stiu ce sa-i spun. Mi-a raspuns, i-am marturisit intentia mea: ca as vrea sa dau o proba de voce pentru Teleenciclopedia, ca indraznesc sa aspir sa fiu una dintre vocile acestei emisiuni si ca mi-ar face o mare onoare daca ar accepta numai sa asculte cum suna vocea mea.A fost foarte amabil, mi-a spus ca trebuie sa vorbeasca cu realizatoarea emisiunii, Mariana Zaharescu, sa afle cand se dau probe de voce pentru Teleeciclopedia. Am revenit cu telefonul si la fel de amabil m-a incurajat si mi-a spus ca ne vom vedea la proba la sfarsitul lui ianuarie 2007. Spre rusinea mea, am lasat deoparte acest proiect, dar am sperat ca voi gasi un pretext sa-l invit la o emisiune, la Antena2. Ocazia s-a ivit acum o luna. Rolling Stones veneau in Romania si cine era cel mai potrivit sa ne vorbeasca despre ei, daca nu Florian Pittis? Restul e istorie.L-am cunoscut pe Florian Pittis, vorbind despre Rolling Stones, cu pasiune, cu ardoare, cu dragoste de rock'n roll. M-am tot gandit cum sa fac intro-ul emisiunii, ce sa spun si cum s-o spun, insa sincer nu-mi doream decat sa tac si sa-l ascult pe el. A fost o intalnire speciala. Simteam ca Florian Pittis vorbeste numai pentru mine, fredoneaza doar pentru mine si imi spune numai mie lucruri poate nestiute de majoritatea. Ii simteam nerabdarea sa se intample odata, sa-i vada aici, acasa la noi, pe Vantura-Lume, asa cum el le-a tradus numele celor de la Rolling Stones. Era 12 iulie, mai erau 5 zile pana la concert si fremata ca le va fi aproape, ca va respira acelasi aer cu ei. L-am intrebat ce ar face daca ar fi sa aleaga intre un concert cu Bob Dylan si Rolling Stones, daca acestia ar concerta in acelasi timp. A ras si mi-a raspuns..."m-as spanzura daca as fi pus sa aleg"...A fost o ora "Dincolo de aparente",cat 30 de secunde. Asta a spus Florian Pittis cand am ajuns la final. Cum? S-a terminat? Parca au trecut doar 30 de secunde. Impresia a fost aceeasi...A mai ramas putina vreme, continuand sa-mi vorbeasca despre concert, iar cand s-a ridicat mi-a spus ca zilele trecute un prieten bun s-a stins cu dorinta de a-i vedea pe Rolling Stones la Bucuresti. Am simtit ca vroia sa implineasca dorinta prietenului sau...

A plecat! Iar eu nu-mi doream decat sa mai ramana si sa ne povesteasca.

Cu pasiune. Cu ardoare.Cu dragoste."




Bergodi: "Suntem obligati sa invingem la Cluj"

    Rapidistii au uitat de meciul cu Bistrita. Trupa lui Bergodi vrea sa castige meciul cu Universitatea Cluj si sa ramana in ceafa rivalilor de la Steaua. Dupa ce-au pierdut puncte importante in Giulesti, cu Bistrita lui Nelutu Sabau, rapidistii vor sa scoata basmaua curata la Cluj, cu Universitatea. Italianul Bergodi avertizeaza "Nu avem voie sa mai irosim puncte si la Cluj. Intalnim o echipa care a pierdut destul de rau duminica, pentru ca era in avantaj 2-0 si apoi a pierdut 3-2 din cauza experientei dupa parerea mea."

  "Noi trebuie sa uitam acest meci din Giulesti si sa mergem la Cluj sa luam toate cele 3 puncte", a spus si capitanul Rapidului, Maftei.


 Mazilu: "Bergodi ne-a reprosat golurile de pe final"

   Pasul fals facut de rapidisti in fata celor de la Gloria Bistrita a involburat apele in Giulesti. Desi nu s-au scurs decat doua etape, Rapidul nu-si permite alte rateuri. Golgheterul de pana acum al "visiniilor", Ionut Mazilu, a declarat ca Bergodi le-a reprosat lipsa de concentare din finalul meciului si ca va face tot posibilul sa recupereze punctele pierdute in meciul de la Cluj:

   "Bergodi ne-a reprosat ca am primit gol pe final cu Gloria. Trebuie sa ne revansam si sa recuperam punctele pierdute si sa demonstarm ca a fost doar un accident. Mergem la Universitatea Cluj sa castigam, iar daca voi marca va fi cu atat mai bine", a declarat pentru Mediafax cel mai bun marcator al Rapidului in acest debut de campionat. Rapid va juca duminica, de la 20:15, cu Universitatea Cluj, intr-un meci contand pentru etapa a III-a a Ligii I.


Dani Coman: "Daca nu gresim ca-n meciul cu Gloria, suntem campioni"

    Dani Coman n-a putut evita pasul fals facut de giulesteni in meciul de pe teren propriu cu Gloria Bistrita. Eurogolul lui Coroian l-a lasat fara replica pe goalkeeperul rapidist. Coman spune ca transferurile facute ii impiedica pe "visinii" sa fie cotati printre favoriti in acest sezon si ca trebuie evitate greselile de genul celor din partida cu Gloria pebtru a ramane in cursa pentru campionat:

  "Fata de meciul cu Dinamo, din Supercupa, suntem in crestere. Toate echipele au sanse la titlu, iar noi trebuie sa evitam greselile de genul celor din partida cu Bistrita pentru a avea sanse la castigarea campionatului", a declarat Coman pentru Prosport. Rapid va merge duminica la Cluj, acolo unde va intalni nou-promovata Universitatea, incepand de la ora 18:15.


Nae Manea: "Am licitat pentru Herea ca pentru un Rembrandt"

    Herea a fost ridicat la rang de obiect de arta. Oficialii Rapidului sunt revoltati de felul in care cei de la National au judecat cazul jucatorului si au spus ca s-a ajuns in situatia ca sa se liciteze pentru el ca pentru un Rembrandt.

  "Din cate stiu eu, transferul a cazut. Pacat, pentru ca putea face o figura frumoasa la Rapid. Parca Herea era un Rembrandt, licitam pentru el. Noi ne-am inteles cu el si cu clubul Progresul, dar dupa aia a venit o alta oferta de la Steaua mai mare decat a noastra. Apoi alta din Grecia, apoi alta de la Mioveni, de 4 milioane. Pai ce sa facem, sa dam vreo 7 milioane de euro pe el. De unde sa dam? 1,5 milioane de euro cat era initial sunt bani multi pentru un jucator in Romania. Si in plus sa-l tii in coproprietate"

  "Acest caz Herea a devenit agasant. Poate nu e chiar vina lui ca s-a supralicitat, dar acum de suferit nu sufera decat Herea. Rapid nu poate sa stea dupa el. Daca nu esti hotarat, suporti consecintele, iar sa iei un jucator doar de mila nu are rost. Pai dam un milion si jumatate ca sa ne fie mila? Ne e mila de bani pe urma. S-a facut o greseala pentru ca e un copil care nu a fost sfatuit bine"

  "Nu stiu cine e de vina pentru ratarea transferului. Eu nu sunt in niciun caz. Noi ne intelesesem cu el si cu clubul. Pentru el, Rapid era o rampa de lansare. E pacat pentru ca ni l-am dorit. Eu sper ca poate pana la urma el va ajunge la Rapid. Asta daca se revine la prima oferta pe care noi am facut-o, cu niste clauze care erau destul de avantajoase pentru clubul Progresul. Rapid are oricum prima optiune de cumparare a lui Herea", a spus Nae Manea.


MUGUREL BUGA, IN CONFLICT CU FANII GIULESTENI

  Buga: "Nu inteleg de ce sunt fanii nemultumiti"
   Mugurel Buga, varful Rapidului, a intrat in dizgratia fanilor giulesteni la sfarsitul meciului cu Gloria Bistrita, cand, in ultmul minut de joc, desi scorul era egal, 2-2, a incercat o executie de efect in loc sa faca preluare si sa simplifice situatia. Intr-un interviu pentru siteul prosport, intrebat de ce l-au injurat fanii de la tribuna I la sfarsitul meciului, Buga s-a aratat nemultumit de comportamentul fanilor:
  "Poate pentru ca am dat un gol si o pasa de gol. Nu inteleg de ce sunt nemultumiti, eu cred ca am facut un meci foarte bun. Bistritenii au marcat golul doi intr-un moment cand nimeni nu se astepta. Nu am stiut la faza la care am incercat foarfeca ca sunt singur, altfel as fi facut preluare si, mai mult ca sigur, as fi marcat golul victoriei", a spus Buga pentru siteul prosport.


Buga: "Bergodi ne-a impus o disciplina de fier"

    Varful Rapidului, Mugurel Buga, a declarat, intr-un interviu pentru siteul prosport, ca este foarte multumit de Cristiano Bergodi, chiar daca acesta impune reguli stricte:
   "Ma inteleg foarte bine cu Bergodi, este un antrenor profesionist, care stie ce vrea de la un fotbalist si acest lucru conteaza. Se vede ca vine din Italia, iar in pregatire ne-a impus o disciplina de fier. Ne pune foarte bine in teren si acest lucru s-a vazut in meciul cu Dinamo, din Supercupa".







Fraza zilei: Herea, Rembrandtul Ligii 1

   Secretarul general al FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca transferul lui Ovidiu Herea a cazut, aratandu-se deranjat de faptul ca gruparea giulesteana a licitat pentru el ca pentru o pictura a pictorului olandez Rembrandt.

  "Din cate stiu eu, transferul a cazut. Pacat, pentru ca putea face o figura frumoasa la Rapid. Parca Herea era un Rembrandt, licitam pentru el. Noi ne-am inteles cu el si cu clubul Progresul, dar dupa aia a venit o alta oferta de la Steaua mai mare decat a noastra. Apoi alta din Grecia, apoi alta de la Mioveni, de 4 milioane. Pai ce sa facem, sa dam vreo 7 milioane de euro pe el. De unde sa dam? 1,5 milioane de euro cat era initial sunt bani multi pentru un jucator in Romania. Si in plus sa-l tii in coproprietate", a spus Manea.

  Jucatorul Ovidiu Herea a fost prezentat oficial de FC Rapid in cadrul unei conferinte de presa, dar ulterior fotbalistul a primit oferte de transfer de la Steaua, Dacia Mioveni si Dinamo. Gruparile FC Rapid si Progresul semnasera deja actele de transfer prin care il detineau in coproprietate pe Herea, 50 - 50 la suta. In momentul de fata, atat Rapid cat si Steaua au renuntat la transferul lui, jucatorul urmand sa faca parte in continuare din lotul divizionarei secunde.


Copos: Herea o sa ajunga de pe Soseaua de Centura direct la Buzau

  Principalul actionar al FC Rapid, George Copos, a declarat, miercuri, ca gruparea giulesteana a renuntat la transferul lui Ovidiu Herea si ca, din punctul sau de vedere, mijlocasul o sa ajunga de pe Soseaua de Centura direct la Gloria Buzau.

  Oficialul rapidist a facut referire la atacantul echipei Farul Constanta, Mihai Gurita, transferat in aceasta vara de Steaua, club care inaintea inceperii campionatului a renuntat la serviciile sale si l-a trimis la Gloria Buzau, unde proprietar este un prieten al finantatorului gruparii din Bulevardul Ghencea, Gigi Becali.

  "Gata, am renuntat la Herea. Sa mearga unde vrea el de acum. A fost scos pe centura, acolo unde ii e locul. Iar de pe Soseaua de Centura o sa ajunga direct la Buzau", a spus iritat Copos, refuzand sa nominalizeze persoana pe care o considera vinovata de ratarea transferului.

  Actionarul majoritar al FC Rapid l-a acuzat pe mijlocasul echipei Progresul de lipsa de caracter. "Noi nu luam jucatori cu care azi batem palma, iar maine merg la Steaua, dupa aia la Dinamo si asa mai departe. N-avem nevoie de jucatori fara caracter, fara personalitate. Astfel de jucatori nu ne-au interesat si nu ne vor interesa niciodata", a precizat oficialul rapidist.

   In urma ratarii transferului lui Herea, conducerea gruparii rapidiste va incerca sa aduca un component al unei echipe nationale din Europa. "Cu Herea am terminat. Acum avem in vedere transferul unui mijlocas de valoare din strainatate. Avem in vedere doi mijlocasi de picior stang. Nu pot sa spun de unde sunt. Cert e ca sunt internationali din Europa. Iar unul dintre ei va semna cu Rapid cred ca pana la finalul acestei saptamani", a afirmat principalul actionar al FC Rapid.







Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...