| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
1 | 2 | 3 | 4 decembrie 2007

online | vizualizari                    actualizat luni 3 decembrie 2007 ora 19:00

    TITLURILE ZILEI
  • Trei puncte mari: Rapid - FC Vaslui 2-1
  • ROMANIA VA INTALNI OLANDA, ITALIA SI FRANTA LA CE 2008
  • Ionut Mazilu : "Nu poate să-ți iasă niciodată calculată, am nimerit-o"
  • MAGICIANUL!
  • REDNIC NU RENUNTA LA TITLU

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |


Luni, 3 decembrie 2007

Trei meciuri în opt zile pentru trupa lui Rednic

După ce au profitat de ziua liberă de după victoria cu FC Vaslui, elevii lui Mircea Rednic s-au antrenat în această dimineață din nou la baza ProRapid. Giuleșteni vor intra marți dimineață în cantonament, după-amiază urmând decolarea spre Iași, unde miercuri (ora 20:00) vor întâlni Poli în optimile de finală ale Cupei României.

Revenirea în Capitală se va face joi, când jucătorii vor avea singura zi liberă a săptămânii. Alb-vișiniii vor intra din nou în cantonament sîmbătă pentru a pregăti meciul cu Dacia Mioveni din Giulești, partidă ce urmează a se disputa duminică, cu începere de la ora 16:45.


Duminica, 2 decembrie 2007

Trei puncte mari: Rapid - FC Vaslui 2-1

După pasul greșit de la Arad, elevii lui Mircea Rednic nu aveau voie să facă niciun pas greșit sâmbătă seară în fața uneia dintre revelațiile turului de campionat, FC Vaslui. În fața a patru mii de suporteri, care au înfruntat gerul de afară pentru a le fi alături, giuleștenii au reușit prima victorie pe teren propriu din mandatul lui Rednic, rezultat meritat la capătul unui meci dramatic și spectaculos.

Cu Perjă, Herea și Grigorie în prima garnitură, Rapid a împins jocul spre poarta lui Hăisan încă din startul partidei, iar prima mare ocazie a apărut după 16 minute de joc: Mazilu a trimis în bară de la numai șase metri mingea respinsă în față de portarul vasluienilor după o "bombă" a lui Grigorie. Un minut mai târziu, Cesinha s-a răzbunat pentru penalty-ul ratat la Arad și a deschis scorul după o centrare perfectă primită de la Mazilu. Oaspeții au contat în atac spre finalul reprizei, când Maftei l-a deposedat cu o intrare de manual pe Matei (35), iar Frunză i-a dat emoții lui Andrade cu un șut care a trecut puțin pe lângă vinclu. În ultimul minut de joc al primei părți Buga putea aduce liniștea în Giulești, dar a ajuns cu o secundă mai târziu la mingea scoasă de Mazilu în fața porții.

Ca să nu își lase suporterii fără porția obișnuită de dramatism, alb-vișiniii s-au văzut egalați după numai șapte minute din partea a doua, când Matei a înscris după singura fază a meciului în care apărarea condusă de Maftei a fost depășită. A urmat cursa pentru un gol de trei puncte, iar Rednic i-a aruncat în teren pe Boya și Grigore. De partea cealaltă, Dorinel Munteanu a uitat brusc de declarațiile dinaintea meciului și și-a așezat echipa în propria treime cu gândul la un punct prețios obținut în Grant. Ocaziile s-au succedat cu repeziciune la poarta lui Hăisan, care a fost salvat de intervenția lui Sabou la șutul lui Boya (60) și a făcut minuni la torpila lui Bozovic (78). "Este un film pe care l-am mai văzut", spuneau scepticii cu gândul la ocaziile ratate în prima repriză, însă de această dată rapidiștii și-au dat seama că scenariul trebuie schimbat. Insistența i-a fost răsplătită lui Mazilu, care a adus fericirea în Giulești cu opt minute înainte de final printr-o reluare spectaculoasă care l-a lăsat fără nicio speranță pe Hăisan.

Prima victorie pe teren propriu pentru Mircea Rednic, la capătul unui meci în care Rapid a arătat din nou ca o adevărată candidată la titlul de campioană: "Sigur că CFR Cluj mai poate fi ajunsă, însă în acest moment nici nu mă interesează rezultatele celorlalte echipă. Important este ca noi să nu mai greșim, fiindcă nu avem voie să mai pierdem puncte!", au fost gândurile tehnicianului la finalul partidei.

Rapid Bucuresti
Andrade
Săpunaru, Maftei (cpt.), Perjă, Bozovici
Herea, Lazăr (Grigore '56), Grigorie (Dică '74), Cesinha
Mazilu, Buga (Boya '57)

Antrenor: Mircea Rednic

FC Vaslui: Hăisan - Apostol, Buhuș, Ivan, Moraru - Buhăescu (Neagu '46), Sabou, Munteanu (Zmeu '67), Frunză (cpt.) - Ljubinkovici (Andronic '62), Matei.
Antrenor: Dorinel Munteanu

Arbitri: Alexandru Tudor (București) - Cristian Nica (Ploiești) și Daniel Demetrescu (Rm. Vâlcea).



Luni, 3 decembrie 2007

'I-AM SUFOCAT'

INTERVIU/ IONUT MAZILU
Autorul golului prin care giulestenii au învins sâmbata seara a dezvaluit cheia succesului în meciul cu FC Vaslui.

Mazilu spera ca prin evolutiile sale la echipa de club sa intre în planurile selectionerului pentru Euro 2008.

Ati transpirat putin pâna când ati batut Vasluiul...
Am avut parte de un meci foarte greu, am întâlnit o echipa foarte buna. Este adevarat ca Dorinel Munteanu a construit o formatie valoroasa. Ne-am daruit si am câstigat pe merit. Am vrut sa si demonstram ca partida de la Arad a fost un simplu accident.

Dupa meci, Sorin Frunza a declarat ca Rapid este o echipa de pluton...
Daca noi suntem o echipa de mijlocul clasamentului, înseamna ca ei sunt de subsolul clasamentului. Frunza sa nu uite ca el si colegii sai nu au iesit din careu 30 de minute. Ei nu stiu sa piarda, chiar am fost mai buni ca ei.

La un moment dat era 1-1. Ti-a fost teama de o remiza?
Nici nu concepeam sa nu luam cele trei puncte. Am dominat repriza a doua categoric. La un moment dat, Sapunaru juca alaturi de mine vârf împins. Ne-am dus peste ei, i-am sufocat în careul lor si am câstigat.

Copos spunea ca sunteti amatori dupa meciul cu UTA. Ati vrut sa-i demonstrati ceva patronului?
Nu. Acuzele domnului Copos au fost spuse la nervi, la orice echipa sunt si perioade mai putin reusite. Atmosfera a fost încordata la Rapid. De câte ori se impiedicau contracandidatele la titlu, noi nu reuseam sa profitam. Am intrat prea relaxati pe teren la Arad si ne-am dat seama târziu ca putem sa pierdem meciul.

Ai reusit un gol superb cu Vasluiul...
Nu exersez la sedintele de pregatire asemenea executii. Lucrez foarte mult cu antrenorii la finalizarile în fata portii. Iar ce faci la antrenament nu îti iese mereu într-un meci. Acum, însa, ma bucur ca mi-a iesit.

Te gândesti la Euro 2008?
Vreau sa joc meci de meci, sa marchez cât mai multe goluri pentru Rapid. Imi doresc enorm sa ajung la turneul final, dar asta depinde numai de domnul Piturca.

9 goluri a marcat Ionut Mazilu pentru Rapid de la începutul sezonului.

10 selectii are atacantul în echipa nationala, reusind sa înscrie de doua ori.


Luni, 3 decembrie 2007

PLEACA ROMEO STANCU DIN IARNA?

Neconvocat pentru meciul cu Vaslui, Romeo Stancu (foto) a amenintat cu plecarea. "In iarna pot sa semnez cu orice echipa. Nu-mi mai prelungesc contractul cu Rapid", a declarat mijlocasul pentru ProSport. Referitor la situatia jucatorului, directorul general al visiniilor, Constantin Zotta, a spus doar atât: "In iarna vom lua o decizie în privinta lui Romeo". Referitor la restanta de 4.000 de euro fata de mijlocas, Zotta a lasat sa se înteleaga ca vina i-ar apartine fostului presedinte, Dinu Gheorghe: "Problema este mai veche, eu nu eram la club atunci".


Duminica, 2 decembrie 2007

ROMANIA VA INTALNI OLANDA, ITALIA SI FRANTA LA CE 2008

Naționala de fotbal a României face parte din Grupa C, alături de echipele Olandei, Italiei și Franței, la turneul final al EURO 2008, conform tragerii la sorți efectuate duminică, la Lucerna (Elveția).

Naționala pregătită de Victor Pițurcă a nimerit în cea mai dificilă grupă posibilă, cu Franța, vicecampioana mondială, care ne va fi adversară și în preliminariile CM 2010, cu Olanda, fostă adversară în preliminariile EURO 2008, și Italia, campioana mondială en titre. Interesant este că și Italia și Franța au făcut parte din aceeași grupă preliminară pentru EURO 2008.

Tragerea la sorti:

Grupa A (se va juca in Elvetia): 1. Elvetia, 2. Cehia, 3. Portugalia, 4. Turcia

Grupa B (se va juca in Austria): 1. Austria, 2. Croatia, 3. Germania, 4. Polonia

Grupa C (se va juca in Elvetia): 1. Olanda, 2. Italia, 3. ROMANIA, 4. Franta

Grupa D (se va juca in Austria): 1.Grecia, 2. Suedia, 3. Spania, 4. Rusia

Partida cu Franța, adversara din preliminariile Cupei Mondiale din 2010, se va disputa la Zurich, pe 9 iunie, de la ora 19.00.

Următorul meci al României la Euro-2008 va avea loc la 13 iunie, la Zurich, de la ora 21.45, în compania selecționatei Italiei, campioana mondială.

În ultimul meci din grupa C, România va întâlni formația Olandei, fosta adversară din preliminariile Euro-2008, la 17 iunie, la Berna, de la ora 21.45.


Duminica, 2 decembrie 2007

MAZILU: "AM NIMERIT-O"

Ionut Mazilu, atacantul formatiei Rapid, a declarat, dupa victoria de pe teren propriu contra echipei FC Vaslui, cu scorul de 2-1, ca golul marcat in minutul 82 din semi-foarfeca a fost unul norocos.

"Nu poate să-ți iasă niciodată calculată, am nimerit-o. Mă bucur că a fost gol la acea fază, dar importante sunt totuși cele trei puncte. Sunt faze pe care le exersăm foarte mult la antrenamente, dar câteodată ies, câteodată nu. Vaslui are o echipă bună, dar aceasta este o victorie meritată, nu se poate pune niciun moment la îndoială.", a spus Mazilu.

Rapid s-a impus greu pe teren prorpiu în fața lui FC Vaslui, scor 2-1, după un meci foarte spectaculos. Meciul, transmis în direct de Kanal D, a fost decis de Mazilu în minutul 82 cu o semi-foarfecă de senzație, după ce brazilianul Cesinha deschisese scorul în minutul 17, iar Matei a egalat pentru moldoveni la 6 minute după pauză.


Duminica, 2 decembrie 2007

MAGICIANUL!

Intr-un moment în care Rapidul intrase în vrie, Ionut Mazilu a decis meciul printr-o executie superba.

Si, daca tot le-au facut viata un chin în ultimele 24 de luni, giulestenii si-au îmbolnavit si aseara suporterii de inima, tinându-i în suspans pâna în ultimele minute ale jocului.

In fata Vasluiului, în prima repriza, bucurestenii au finalizat cu gol doar una dintre cele 12 sanse importante pe care si le-au creat, prin Cesinha (17). Farmecul vietii de suporter al Rapidului, caruia n-o sa-i placa urmatoarea fraza: în prima repriza, au început deja sa se vada efectele, în bine, ale muncii lui Rednic. Echipa a desenat mai putin previzibil, s-au filtrat destule mingi pe margini, Mazilu si-a luat în serios rolul de buldozer spargând pur fizic apararea vasluiana, în timp ce defensiva a avut rar emotii. Stop-capcana. De unde aceasta liniste din aparare? Din apatia aratata de oamenii de atac ai lui Dorinel. Stare parasita odata cu schimbarea lui Buhaescu, la pauza, cu Neagu. A rezultat un romb ofensiv, cu nou-intratul pe dreapta, Frunza pe stânga, Ljubinkovic si Marius Matei, ultimul stând la baza egalarii reusite în minutul 52 al partidei.

Greseala oaspetilor
Apoi meciul a revenit în matricea primei parti, cu un Rapid pornit spre poarta lui Haisan si spre beregata lui Tudor, si o echipa vasluiana atenta în primul rând la cronometru. Si poate ca tocmai aici a stat cheia partidei. In timp ce oaspetii, practic, au refuzat jocul în ultimele 12 minute, multumindu-se sa respinga haotic toate mingile din careu, rapidistii nu au renuntat în nicio secunda la ideea ca pot învinge. Si asa au facut. Dupa mai multe atacuri succesive la poarta lui Haisan, Mazilu a înscris golul victoriei cu o executie senzationala, aducând un succes meritat echipei sale.

A fost o victorie meritata. Apreciez jocul Vasluiului, oaspetii au dat dovada de multa determinare. A fost un meci spectaculos si recunosc ca am avut multe emotii.
George Copos, patron Rapid

Rapid: 99. Andrade - 21. Săpunaru, 24. Maftei, 14. Perjă, 19. Bozovici - 16. Herea, 15. C. Lazăr (18. N. Grigore '56), 8. Grigorie (10. E. Dică '74), 7. Cesinha - 9. Mazilu, 29. Buga (11. Boya '57). Antrenor: Mircea Rednic.

FC Vaslui: 81. Hăisan - 24. Șt. Apostol, 15. Buhuș, 6. L. Ivan, 25. Moraru - 18. Buhăescu (9. R. Neagu '46), 16. Sabou, 7. D. Munteanu (8. Zmeu '67), 10. S. Frunză - 20. Ljubinkovici (3. Andronic '62), 23. M. Matei. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonașe galbene: Perjă '74 / Ivan '68

Partida dintre Rapid și FC Vaslui a fost transmisă de Kanal D


Duminica, 2 decembrie 2007

REDNIC NU RENUNTA LA TITLU

"Puriul" s-a declarat multumit de jocul echipei sale, spunând ca diferenta fata de CFR poate fi recuperata daca de acum înainte "feroviarii" nu vor pierde puncte în fata echipelor mici.

Dupa sincopa de la Arad, Mircea Rednic (foto) era constient ca numai o victorie ar mai putea linisti atmosfera în Giulesti, iar Mazilu i-a oferit tehnicianului exact ceea ce avea nevoie.

La conferinta de presa de dupa terminarea partidei, "Puriul" a afisat mina unui om încrezator în sansele echipei sale de a câstiga campionatul. "Vrem sa fim pe locul 2 la sfârsitul anului si tintim înca titlul de campioana. Am luat gol la singura greseala a noastra, dar, cu putina sansa, pe care nu am avut-o la Arad, am obtinut 3 puncte", au fost primele cuvinte ale lui Rednic. Antrenorul a vorbit apoi si despre strategia pe care giulestenii ar trebui sa o aiba de acum înainte. "Titlul înca se joaca, CFR nu e înca campioana. De acum trebuie sa fim atenti si sa câstigam toate meciurile cu echipele mici. De aceea, cer mai multa concentare, mai ales la finalizare, deoarece ratam foarte mult", a încheiat "Puriul".

De partea cealalta, Dorinel Munteanu nu a putut veni la întâlnirea cu jurnalistii, locul sau fiind luat de secundul Timofte: "In momentul schimbarii, Dorinel a acuzat stari de ameteala si a primit îngrijiri medicale. De aceea nu a venit la conferinta", a spus Timofte. Acesta s-a referit apoi la meci. "Dupa aspectul primei reprize, meritam un egal. Pacat de caderea din repriza a doua. Am avut 15 minute slabe dupa iesirile lui Dorinel si Ljubinkovic, când s-a produs o degringolada la mijlocul terenului, iar Rapidul ne-a taxat", a spus secundul moldovenilor.


Duminica, 2 decembrie 2007

SURPRIZELE 'PURIULUI'

Dupa înfrângerea de la Arad, antrenorul Mircea Rednic a schimbat un sfert de echipa, titularizându-i pe Stefan Grigorie, Ovidiu Herea, Mugurel Buga si Danut Perja.

Dezamagit de evolutia elevilor sai în meciul din etapa trecuta cu UTA, "Puriul" a constatat ca este momentul unei schimbari si a decis sa "mute" în fiecare compartiment.

Singura certitudine a constituit-o postul de portar, unde se stia de la începutul saptamânii ca brazilianul Andrade urmeaza sa-l înlocuiasca pe titularul de drept, Dani Coman, cel care este accidentat. Daca în runda trecuta Tamandare a profitat de suspendarea lui Maftei si a început meciul ca titular, de aceasta data "norocosul" a fost "veteranul" Danut Perja, desemnat de Rednic sa-i ia locul lui Marius Constantin. In linia de mijloc, surprizele s-au numit Grigorie si Herea (foto, în visiniu), care i-au înlocuit pe "obisnuitii" Dica si Maldarasanu. Cei doi au avut o evolutie buna, au aratat determinare si pofta de joc, iar fostul "bancar" a ratat chiar si o buna ocazie de a înscrie primul gol pentru echipa alb-visinie. In compartimentul ofensiv, perechea lui Mazilu a fost Mugurel Buga, ultimul meci ca titular pentru fostul brasovean fiind tot în Giulesti, acum trei etape, în remiza, 1-1, cu Unirea Urziceni. Altfel, fanii rapidisti au continuat disputa cu antrenorul Mircea Rednic, afisând doua mesaje sugestive: "Atâtea mesaje degeaba / Ne-am pierdut rabdarea toata / Mircea Rednic pleaca odata!" si "1.000 de ani pentru Rapid vom cânta, pe Rednic niciodata nu-l vom ierta!".




Luni, 3.12.2007 00:45

Cesinha: "Am renăscut"

Înger și demon. Așa poate fi caracterizat Cesinha după ultimele meciuri. Erou în victoria din Ștefan cel Mare, după ce l-a ridiculizat pe Lobonț cu o execuție de mare jucător. Personaj negativ în eșecul de la Arad, cînd a ratat penalty-ul care putea aduce măcar un punct echipei sale. Din nou decisiv sîmbătă, cînd a deschis scorul în fața Vasluiului. Brazilianul s-a adaptat perfect bine cunoscutului stil giuleștean, alternînd evoluțiile bune cu cele slabe.

- Cesar, ce ai simțit după golul marcat?
- Normal că am fost fericit. V-am spus că voi înscrie și m-am ținut de cuvînt. Mă bucur pentru mine și pentru echipă.

- Cum ai sărbătorit reușita după meci?
- Am mers la concertul lui DJ Tiesto de la Sala Polivalentă. Îmi place foarte mult muzica lui, mă relaxează și mă ajută să-mi pun ordine în gînduri. E DJ-ul meu preferat și mi-a plăcut enorm spectacolul pe care l-am văzut.

- Se poate spune că ai trecut peste penaltyul ratat la Arad?
- Aveam nevoie de acest gol. A fost dificil pentru mine să trec peste acel moment, dar toată lumea a fost alături de mine și asta mi-a dat încredere. Le mulțumesc colegilor, dar și fanilor. Sîntem un grup unit și am demonstrat că sîntem puternici.

- V-a certat antrenorul după înfrîngerea în fața celor de la UTA?
- A vorbit cu noi, nu pot spune că ne-a certat. Am avut o săptămînă la dispoziție să pregătim meciul cu Vasluiul. Azi am jucat altceva decît la Arad, am arătat că am învățat din greșelile din etapa trecută și faptul că am reușit să revenim după ce am fost egalați e un lucru foarte bun pentru moralul nostru.

- Se mulțumește Rapidul cu locul doi?
- În acest moment e un loc foarte bun pentru noi. Cu cele trei puncte luate Vasluiului am urcat din nou în top, acolo unde merităm să fim. Deocamdată ne mulțumim cu atît. În retur sperăm să micșorăm distanța care ne separă de clujeni, să-i depășim și să ne bucurăm de titlul de campioană la finalul acestui sezon.

- Nu e prea mare diferența de puncte dintre voi și CFR? Adversarii nu au pierdut nici un meci în acest sezon.
- Nimic nu e imposibil. Noi sperăm să nu mai facem pași greșiți și să ne îndeplinim obiectivul. CFR e o echipă foarte bună, am simțit-o în meciul pierdut de noi în Giulești, dar cred că o putem depăși în retur.

Monitorizat de Hamburg
Vladimir Bozovici rămîne o țintă pentru SV Hamburg. Fosta adversară a Rapidului a anunțat că îl vrea pe muntenegrean și că ar oferi pentru el 3 milioane de euro. Un scouter al nemților l-a urmărit și sîmbătă seara pe Bozovici, la meciul cu FC Vaslui. Copos însă își menține declarația: "Bozo nu este de vînzare!". Jucătorul în vîrstă de 26 de ani a fost adus în vară pe 250.000 de euro.

Laude pentru vasluieni
Fericit pentru victorie, George Copos i-a elogiat și pe adversari: "Îi felicit pentru determinare. Mi se pare un miracol să faci atîtea lucruri remarcabile într-o zonă realmente săracă. Am fost o dată prin Vaslui și m-am luat cu mîinile de cap. E prea multă sărăcie! Jucătorii de acolo merită felicitați", a declarat patronul rapidist. Acesta era răgușit ieri după cît a cîntat la meci: "Totuși, se consumă prea multă adrenalină", a concluzionat el în glumă.

Mazilu e fair-play: "Am nimerit-o"
Ionuț Mazilu a dezvăluit după meciul cu FC Vaslui ce l-a motivat: "Domnul Rednic ne-a spus după înfrîngerea de la Arad că sîntem niște fraieri. Bun, asta știam și noi, dar ne-am ambiționat". Mazilu a comentat la fel de original reușita sa din minutul 82, golul din semifoarfecă: "E adevărat că exersăm multe faze la antrenamente, dar asta chiar mi-a ieșit din nimereală!".

Obsesia UTA
Victoria cu FC Vaslui i-a bucurat pe rapidiști, dar a adîncit regretele provocate de înfrîngerea de la Arad, în etapa trecută: "Acum am avut puțină șansă, ceea ce ne-a lipsit cu UTA. Dacă învingeam și atunci, vă dați seama unde eram!", a declarat Mircea Rednic. "Le-am spus jucătorilor că trebuie să fim atenți în meciurile cu echipele mici. Sigur CFR se va mai împiedica, așa cum a făcut-o la Bistrița, iar noi nu trebuie să mai ratăm astfel de șanse", a adăugat tehnicianul giuleștenilor.


Luni, 3 decembrie 2007

Copos: "Banii la final"

În autocar, după meciul cu FC Vaslui, mergînd la tradiționala bere de la Pro Rapid, fotbaliștii giuleșteni comentau bucuroși că George Copos le-ar da la începutul acestei săptămîni primele, la insistențele lui Rednic. Numai că, ieri, patronul rapidist i-a readus cu picioarele pe pămînt: "Rămîne cum am stabilit, banii pe 20 decembrie, după ultima partidă din sezon, restanța cu Ceahlăul". Copos a mai spus că echipa va fi premiată cu un bonus de 84.000 de euro dacă se clasează în acel moment pe locul 2.

Finanțatorul rapidist și-a explicat poziția: "Am decis să plătim performanța și jucătorii trebuie să înțeleagă acest lucru. De aceea am promis și acel bonus pentru locul 2. Sînt foarte mulțumit de cum au jucat cu FC Vaslui și obiectivul poate fi îndeplinit dacă ne menținem atitudinea", a declarat Copos.


Duminica, 2.12.2007 00:46

Mazilu a rupt blestemul

De la revenirea lui Rednic în Giulești, terenul propriu a părut unul blestemat pentru rapidiști. Nici o victorie, doar un egal cu Urziceniul lui Petrescu. Atmosfera a fost una la limita înghețului mai ales după înfrîngerea de la Arad, în fața codașei UTA. Nu tocmai atmosfera pe care jucătorii "Puriului" și-ar fi dorit-o pe propriul teren.

Maftei înger și demon
Sub ploaia de apostrofări a fanilor, gazdele s-au urnit greu. Mai întîi Grigorie a fost blocat de Apostol (7), iar Săpunaru n-are țintă. Giuleștenii apasă pe accelerație, iar în minutul 14 trioul Grigorie-Mazilu-Săpunaru e aproape de gol. Trei minute mai tîrziu, blestemul rapidist se rupe. O acțiune superbă a vișiniilor face franjuri apărarea vasluiană. Mazilu către Cesinha, ratangiul de la Arad e prompt și înscrie calm, din fentă. În minutul 36, moldovenii sînt aproape de gol. Matei scapă singur spre poarta lui Andrade, dar căpitanul giuleștean are o intervenție perfectă în postură de ultim apărător. Frunză putea aduce egalarea, însă "ghiuleaua" sa din finalul primei reprize ocolește vinclul porții lui Andrade.

După pauză, amfitrionii par anesteziați, iar Matei e la locul potrivit și marchează din apropiere, profitînd de marcajul larg al lui Maftei. În minutul 62, centralul Tudor e impasibil la căderea spectaculoasă a lui Săpunaru în careu. Vișinii asediează pînă la final poarta lui Hăisan, dar sînt lenți și previzibili. Salvarea nu putea veni decît în urma unei mari gafe a galben-verzilor ori dintr-o execuție de efect. La rampă a ieșit Mazilu (82). Și-a împis discret adversarul direct, apoi a scos din joben o semifoarfecă de 3 puncte.

Amabilități Porumboiu - Crăciunescu
Înainte de startul partidei, pe culoarele de la tribuna oficială, finanțatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, s-a întîlnit cu Ion Crăciunescu, cu care a avut mai multe contre verbale în ultimele luni. Cu zîmbetul pe buze, Porumboiu i-a spus "geamănului" său: "Nu te mai oprești cu comentariile, jigodie!". Răspunsul fostului șef al CCA a venit prompt: "Nu am banii tăi ca să pot comenta ce zici". (Radu Oprișan)

Copos și ceaiul
În minutul 14 al meciului de aseară, la o ratare imensă a giuleștenilor, patronul Rapidului, George Copos, a aruncat cu o ceașcă de ceai care era să-i lovescă pe doi oameni de ordine. După ce și-a cerut scuze, Copos a spus: "Sper că aceste cioburi au alungat ghinionul". După doar 3 minute, gazdele au izbutit să deschidă scorul.

Galeria, anti-Rednic
Suporterii rapidiști de la tribuna a II-a au continuat războiul cu Mircea Rednic și aseară. Fanii au afișat aseară mai multe bannere cu trimitere directă la antrenor: "O mie de ani pentru Rapid noi vom cînta, pe Rednic nicicînd nu-l vom ierta" sau "Ne-am pierdut răbdarea toată, Mircea Rednic, pleacă odată!".

"Nu a fost penalty"
Cu 10 minute înainte de finalul primei reprize, atacantul vasluienilor, Marius Matei, a scăpat singur spre poarta giuleștenilor. A fost ajuns însă de Vasile Maftei, care a reușit să-l deposedeze după o alunecare. Toată banca echipei moldovene a sărit în sus, solicitînd penalty, dar finanțatorul Adrian Porumboiu a făcut semn din mînă că decizia arbitrului Tudor de a lăsa jocul să continue a fost corectă. "Nu se putea acorda 11 metri la o deposedare impecabilă", a spus Porumboiu. O altă fază controversată s-a petrecut în minutul 63. Atunci, Săpunaru a căzut în careul advers după un duel cu Ivan, însă nici de data asta Tudor n-a fluierat nimic.

Au pus ochii pe Săpunaru și pe Maftei
Aseară, în tribunele stadionului Valentin Stănescu au venit mai mulți impresari pentru a urmări jucătorii ambelor echipe. Agentul Arcadie Zaporojanu a venit cu un scouter din spațiul ex-sovietic special pentru vasluianul Bogdan Panait. Cum acesta nu a evoluat deloc, respectivul impresar s-a reorientat către linia de apărători a giuleștenilor, cerînd detalii despre Săpunaru și Maftei. (Radu Oprișan)


Duminica, 2 decembrie 2007

GRUPĂ DE FOC !!!! ROMÂNIA, OLANDA, FRANȚA, ITALIA !

România - Franța va fi prima partidă a naționalei noastre, pe 9 iunie, Zurich, 18:00 ora Elveției, 19:00 ora României

Programul grupei C:
9 iunie (Zurich): ROMÂNIA - Franța
9 iunie (Berna): Olanda - Italia
13 iunie (Zurich): Italia - ROMÂNIA
13 iunie (Berna): Franța - Olanda
17 iunie (Berna): Olanda - ROMÂNIA
17 iunie (Zurich): Italia - Franța

>> Ionuț Mazilu: "Dacă ieșim din grupa asta trebuie să cîștigăm Campionatul European! Nu mai are cine să ne oprească" Atacantul "tricolorilor", Ionut Mazilu, crede ca nationala poate cistiga Campionatul European daca iese din "grupa mortii", cum a fost denumita grupa Romaniei de la Euro

>> Mircea Lucescu: "Dacă România iese din grupă, se poate gândi la câștigarea titlului" Fostul selecționer al României, Mircea Lucescu, a declarat duminică, pentru NewsIn, că România a picat într-o grupă "stimulativă" la EURO 2008, în care jucătorii antrenați de Victor Pițurcă își pot arăta adevărata valoare.


















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...