| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
5 | 6 | 7 | 8 decembrie 2007

online | vizualizari                    actualizat sambata 8 decembrie 2007 ora 23:00

    TITLURILE ZILEI
  • ProSport continuă cu minciunile referitoare la Rapid
  • Bilete pentru meciul cu Dacia Mioveni
  • Încă un pas spre Cupă: Poli Iași - Rapid 0-3 !
  • În atenția abonaților FC Rapid
  • REVIN BUGA, DICA SI PERJA

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |


Sambata, 8 Decembrie 2007

În atenția abonaților FC Rapid

Ca urmare a sancțiunilor repetate dictate de Comisia de Disciplină, Rapid a disputat în prima parte a campionatului patru partide considerate pe teren propriu cu porțile închise. Data fiind aceasta situatie, conducerea clubului a hotărât ca accesul la meciul cu Dacia Mioveni (prima etapă a returului) să fie permis tuturor posesorilor de abonamente pentru turul campionatului.


Vineri, 7 decembrie 2007

ProSport continuă cu minciunile referitoare la Rapid

Constatăm cu surprindere că, în ciuda rugăminților noastre de a nu mai publica zvonuri sau știri încropite din neadevăruri, cotidianul ProSport continuă să dezinformeze opinia publică în privința situației de la Rapid. Că s-a reluat, a nu mai știm câta oară, varianta "plecărilor masive" de jucători spre Brașov, poate n-ar mai fi de mirare, deși conducerea clubului a dezmințit de fiecare dată acest fapt dat ca "sigur" de către ProSport. Acum s-a mai descoperit ceva "nou": căderea în dizgrație a lui Marius Constantin, pe motiv de greutate. Semnatarilor acestor "bombe de presă" li se pare probabil banală jonglarea cu minciunile de acest fel și sperăm că o fac doar din inocență. Dacă se ascunde ceva în spatele acestor mistificări ale adevărului, care îi bulversează, mai mult ca sigur pe suporterii noștri, atunci lucrurile se agravează și este foarte posibil ca FC Rapid să renunțe la orice legătură cu cotidianul cu pricina.

Directorul general Constantin Zotta a dezmințit cu tărie cele apărute astăzi în ProSport: "Vreau să fim bine înțeleși: Marius Constantin nu fugurează pe nicio listă de plecări! Este un jucător prea valoros pentru a fi tratat astfel de către presă, dar și pentru a ne putea gândi să-l pedepsim în felul sugerat de ProSport, care minte cu nerușinare, și îmi asum această afirmație. Problemele cu greutatea sunt stipulate de Regulamentul Intern, dar în acesta nu scrie nicăieri că un jucător este dat afară pentru așa ceva. Mă surprinde însă că ziarul respectiv nu este la prima intoxicare de acest fel și încearcă, tot mai des, să afecteze relația dintre jucători și conducere".

Mircea Rednic a comentat, la rândul său, cele apărute azi în ProSport: "Este regretabil când apar astfel de speculații fără niciun fundament. Nu fac decât să ne facă rău acum, când traversăm o perioadă bună. Nu am declarat niciodată nimic despre acest subiect și este aberant să susții că aș renunța la un jucător care a jucat în 19 meciuri oficiale din 20 în acest sezon, din cauza unui surplus de greutate. Mă interesează în primul rând felul în care se prezintă jucătorii mei la meciuri și la antrenamente, nu greutatea lor. Nu este prima oară când sunt lansate astfel de bazaconii și de această dată le cer celor de la ProSport să spună dacă există vreo persoană în club care le-a declarat ceva pe marginea acestui subiect, fiindcă așa ar fi fair-play. Nu știu de unde această modă de a tot publica liste cu jucătorii dați afară, vezi Doamne, de Rednic de la Rapid ori de a inventa conflicte între mine și un jucător sau altul. Nu mai rămâne decât să se spună că vreau să mă dau și pe mine afară, că tot m-am îngrășat și eu cam un kilogram în ultima vreme!".


Joi, 6 decembrie 2007

Încă un pas spre Cupă: Poli Iași - Rapid 0-3 !

Ajunși la Iași pentru a doua oară în acest sezon, oamenii lui Mircea Rednic și-au respectat statutul de deținători ai trofeului și i-au spulberat pe "studenții" lui Ionuț Popa. Cu Bozovic, Lazăr, Mazilu și Măldărășanu menajați, alb-vișiniii nu au avut probleme în a obține o victorie la fel de categorică precum succesul din campionat în fața ieșenilor (2-0 în etapa a 11-a din Liga I).

Giuleștenii au început tare meciul, cu gândul la sferturile de finală, însă Boya și Herea nu au reușit să îl învingă pe Marc la ocazia apărută după numai patru minute de joc. Ionuț Stancu a șutat cu sete de la marginea careului, însă mingea a nimerit încheietura barelor (16), iar Săpunaru a scăpat singur spre poartă, dar portarul ieșenilor a ajuns primul la minge (21). Andrade a avut și el de lucru în minutul 27, când a respins în corner la lovitura liberă a lui Tincu. Sătul să-și vadă coechipierii surprinși în ofsaid, Grigore a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns elegant prin centrul apărării ieșene și l-a executat cu sânge rece pe Marc pentru 1-0! (37). Nici nu se terminaseră bine reluările tv când Burdujan a mărit diferența: 2-0 după un șut plasat din interiorul careului! (38). Cesinha putea să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor după o fază lucrată pe traseul Herea-Grigorie-Burdujan, însă reluarea cu dreptul a trecut puțin pe lângă poarta lui Marc (43).

În partea a doua jocul a înghețat, iar scorul care trimitea Rapidul în sferturi a început să gonească spectatorii de la stadion încă de prin minutul 60. Cu cincisprezece minute înainte de final, Rednic l-a aruncat în teren pe tânărul Răduță, care nu a ratat șansa de a marca primul său gol în tricoul alb-vișiniu: în minutele de prelungiri, atacantul a înscris după o minge respinsă în față de Marc la o lovitură liberă a lui Maftei.

Victoria la scor de forfait a rapidiștilor, care sunt hotărâți să păstreze trofeul în Giulești și la finalul acestui sezon, nu l-a mulțumit pe deplin pe Rednic: "Mi-am felicitat jucatorii pentru victorie, dar apoi i-am certat pentru ca au slabit ritmul si s-au relaxat. Dupa pauza nu au jucat cum mi-as fi dorit. Nu a fost deloc usor, a fost mult mai greu decât în meciul de campionat si cred ca diferenta de scor este prea mare si nu reflecta adevaratul raport de forte din teren", a comentat la final antrenorul giuleștenilor.

Poli Iași: Marc - Toma, Ad. Ilie, Bernard (Kalai '46), Paruolo - Tincu, Mijin (Homei '73), Leucuța, Miclea - Cernoch (Manga '70), Bâlbă.
Antrenor: Ionuț Popa.

Rapid: Andrade - Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Stancu - Herea (Tamandare '83), Grigorie (Măldărășanu '63), Grigore, Cesinha - Burdujan, Boya (Răduță '75).
Antrenor: Mircea Rednic.

Arbitri: Robert Dumitru (Brașov) - Micloș Nagy (Cluj) și Ioan Onicaș (Zalău).


Joi, 6 decembrie 2007

Bilete pentru meciul cu Dacia Mioveni

Vineri, după ora 11:00, vor fi puse în vânzare biletele pentru meciul cu Dacia Mioveni care se va disputa duminică, 09.12, cu începere de la ora 16:45, pe Stadionul Giulești - Valentin Stănescu. Tichetele se vor găsi la fanshop și la casele de bilete de la stadion și vor fi disponibile la următoarele prețuri:

Tribuna 0 - 100 RON
Tribuna I - 30 RON
Tribuna a II-a - 15 RON
Peluza a II-a - 10 RON



Sambata, 8 Decembrie 2007

OFERTA PENTRU MALDARASANU!

Mijlocasul rapidist este în atentia "Dulaului", dar si Dinu Todoran de la Farul si fostul atacant al Stelei, Claudiu Raducanu, sunt si ei doriti cu insistenta de tehnician.

Surpriza vine de la presedintele executiv al Ceahlaului, Grigore Sichitiu, acesta propunând doi jucatori valorosi, un muntenegrean si un polonez, pe care Rapidul i-a refuzat în vara acestui an.

Este vorba despre mijlocasul de banda stânga, muntenegreanul Nikola Vujovic, de la Buducnost Podgorica, grupare din prima liga. Acesta are 26 de ani si a fost monitorizat de Sichitiu mult timp, la fel ca si conationalul sau, Bozovici, care pâna la urma a ajuns în curtea giulestenilor. A doua lovitura pe care vrea sa o dea Grigore Sichitiu este aducerea la echipa a mijlocasului polonez, Piotr Giza, de la Cracovia Krakov. Acesta are 27 de ani si a jucat 29 de partide ca titular în sezonul trecut în prima liga poloneza, marcând si sapte goluri pentru gruparea sa. Polonezul nu a ajuns la Rapid pentru ca George Copos nu i-a dat salariul anual pe care i-l promisese. Grigore Sichitiu a ramas în relatii bune atât cu Vujovic, cât si cu Giza, si i-a promis lui Gheorghe Stefan ca va face tot posibilul sa-i aduca la Ceahlaul, pentru a forma o echipa competitiva de cupe europene.

Dupa ce a investit peste sase milioane de euro pentru cosmetizarea bazei sportive, "Pinalti" este hotarât sa bage si câteva milioane de euro în transferuri pentru a nu mai trece prin emotiile retrogradarii. Rapidistii Marius Maldarasanu si Danut Perja sunt ca si acontati de Ceahlaul, cei doi jucatori aflându-se în relatii bune cu Viorel Hizo si Grigore Sichitiu înca de pe vremea când acestia erau sub contract cu clubul patronat de George Copos.

Viorel Hizo crede ca aducerea lui Claudiu Raducanu ar însemna un un lucru pozitiv pentru compartimentul ofensiv al Ceahlaului, care din retur va ramâne fara Viorel Frunza, al carui împrumut de la CFR Cluj expira odata cu ultima etapa din acest an. Nemtenii îi vor mai pierde si pe dinamovistii Florin Matache si Vranjikovic, acestia urmând sa revina la clubul din "Stefan cel Mare", ei fiind împrumutati doar pe sase luni de "câinii rosii".


Sambata, 8 Decembrie 2007

AMENDAT!

Pentru ca s-a îngrasat 3 kg, Marius Constantin a fost taxat de conducere.

Surplusul de greutate în cazul lui Constantin nu a fost trecut cu vederea de Mircea Rednic, care a decis sa-si disciplineze elevul.

"Exista un regulament de ordine interioara valabil pentru toata lumea, iar Marius a fost amendat recent", a venit confirmarea din partea directorului general, Constantin Zotta. Acesta a evitat totusi sa declare care este suma cu care fotbalistul a fost sanctionat. ProSport v-a informat, în exclusivitate, în editia de ieri despre faptul ca Marius Constantin a avut probleme cu oficialii rapidisti din cauza conditiei sale fizice. "Saptamâna trecuta a fost gasit cu vreo trei kilograme în plus. A mai fost la echipa nationala, acolo nu prea a evoluat si normal ca s-a mai îngrasat. Sper ca dupa vacanta, când va reveni la pregatire, sa aiba greutatea corespunzatoare. Orice kilogram în plus se va plati la Rapid, si acest lucru este valabil pentru toti jucatorii, nu numai pentru Marius Constantin", a recunoscut pentru ProSport directorul tehnic al visiniilor, Nae Manea.

Totusi, într-un comunicat emis ieri, Constantin Zotta a respins posibilitatea ca fundasul rapidist sa fie îndepartat de la echipa în iarna: "Nici nu se pune problema. Marius Constantin este un jucator de echipa nationala. Este un fotbalist în jurul caruia Rapidul se va cladi, deci din iarna nu va pleca nimeni, ba, mai mult, vor veni întariri".

Marius nu pleaca nicaieri! Nu mai ramâne decât sa se spuna ca vreau sa ma dau si pe mine afara, ca tot m-am îngrasat si eu cam un kilogram în ultima vreme!
Mircea Rednic, antrenor Rapid

17 de mii de euro a câstigat Marius Constantin din prime în acest sezon


Sambata, 8 Decembrie 2007

MIRCEA REDNIC A PLECAT DIN TARA

Antrenamentele giulestenilor au fost conduse ieri de secundul Marian Rada. Tehnicianul Mircea Rednic a absentat motivat la sedintele de pregatire, fiind obligat sa mearga în Belgia pentru a-si rezolva câteva probleme personale. "Puriul" va reveni astazi în tara.

Altfel, nu este exclus ca tehnicianul sa fi fost aseara la partida Standard Liege - Charleroi, pentru a urmari fotbalisti în eventualitatea unor întariri în aceasta iarna.


Sambata, 8 Decembrie 2007

REVIN BUGA, DICA SI PERJA

Pentru meciul de mâine, cu Dacia Mioveni, antrenorul visiniilor, Mircea Rednic, va putea conta pe serviciile lui Buga, Dica si Perja.

Cei trei au lipsit în partida din Cupa României Timisoreana cu Poli Iasi din cauza unor probleme medicale.

Poarta visiniilor va fi aparata în disputa cu Dacia Mioveni tot de Andrade, deoarece Dani Coman este în continuare accidentat.


Vineri , 7 Decembrie 2007

IARNA PLECARILOR

Cinci jucatori pot parasi echipa la finalul anului.

Antrenorul Rapidului, Mircea Rednic, este decis ca în pauza competitionala sa faca schimbari masive în cadrul lotului.

Mai multi fotbalisti se afla pe lista cu plecari: Mugurel Buga, Marius Maldarasanu (foto, stânga), Marius Constantin, Lucian Burdujan si Romeo Stancu au cazut în dizgratia conducerii, iar motivele pentru care cei cinci jucatori sunt pe cale sa paraseasca echipa sunt diferite. Buga îsi doreste sa prinda un contract afara, lucru pe care si l-a dorit si în vara, când a fost la un pas de un transfer la Sochaux, dar oficialii clubului s-au opus. Maldarasanu este considerat de Rednic un fotbalist foarte apropiat de fostul tehnician al bucurestenilor, Razvan Lucescu, cu care "Puriul" se afla în conflict. Mai mult, veteranul mijlocas se afla în ultimul an de contract, iar din iarna poate semna cu orice echipa. Burdujan a refuzat sa-si prelungeasca acordul cu "feroviarii" si este considerat de conducere un atacant capricios, cu evolutii inconstante. Romeo Stancu va intra din iarna în ultimele sase luni de contract si, cum nu a mai prins în ultima vreme echipa, jucatorul pare tentat sa-si încerce norocul în alta parte. Ultimul aflat pe lista neagra este Marius Constantin, care a intrat în conflict cu oficialii formatiei de lânga Podul Grant, dar si cu Mircea Rednic.

Nu m-am gândit la ce jucatori voi renunta. Dupa ce vom intra în vacanta, vom trage linie.
Mircea Rednic, antrenor Rapid

Rapid

Vineri , 7 Decembrie 2007

MAI BUNI IN DEPLASARE

Bucurestenii au luat mai multe puncte afara decât acasa.

In turul sezonului trecut, Rapid a fost de neînfrânt în Giulesti, formatia pregatita la acea vreme de Razvan Lucescu strângând 22 de puncte din meciurile de pe propriul teren.

Insa în actuala editie a campionatului, bucurestenii au acumulat doar 15 puncte acasa! Rezultatele de pâna acum dovedesc ca elevii lui Mircea Rednic se simt "acasa" mai degraba în deplasare, pentru ca jocul echipei sufera pe propriul teren. Bucurestenii s-au chinuit pe arena din Giulesti, în confruntarile cu Gloria Bistrita (2-2) si cu Gloria Buzau (0-0), fiind învinsi de liderul CFR Cluj. In schimb, "feroviarii" au un bilant mai bun în jocurile de afara, de unde au adus chiar 17 puncte, ocupând locul 3 într-un clasament bazat pe partidele disputate în deplasare. O explicatie pentru rezultatele mai putin bune de acasa ar putea fi atmosfera tensionata creata de galerie dupa numirea lui Mircea Rednic pe banca tehnica, presiunea la care a fost supus "Puriul" afectând si jucatorii.

Rapid

Vineri , 7 Decembrie 2007

NU MAI VREA LA RAPID

Chiar daca a punctat în Cupa si a fost laudat de oficiali, Burdujan insista ca nu-si va prelungi angajamentul.

Rednic si Zotta fac eforturi sa-l înduplece pe Burdujan sa semneze cu Rapid pâna în 2011. Jucatorul ramâne însa ferm pe pozitii: "Nu m-am razgândit, nu-mi prelungesc contractul".

Lucian Burdujan a marcat golul de 2-0 pentru Rapid în partida cu Poli Iasi, din Cupa României Timisoreana, si a fost unul dintre cei mai buni oameni ai lui Mircea Rednic. La sfârsitul partidei, directorul general al visiniilor, Constantin Zotta, s-a declarat încântat de evolutia jucatorului: "Ma bucur pentru Burdujan, a facut un meci bun. El e înca sub contract cu Rapid, dar speram ca va semna si prelungirea, pentru ca el este rapidist si unul dintre fotbalistii nostri vechi". Atacantul nu vrea însa sa auda de un nou angajament, chiar daca "Puriul" si Zotta fac presiuni asupra sa. "Din câte stiu eu, Mircea Rednic a vorbit cu domnul Copos sa-mi obtina un contract bun. Eu însa am alte planuri. Mai am si alte oferte pe care poate le voi lua în calcul. Eu nu m-am razgândit, nu-mi prelungesc contractul cu Rapid", a spus Lucian Burdujan.


Vineri , 7 Decembrie 2007

GRASUTUL

Constantin nu mai e agreat de Rednic, surplusul de kilograme constituind picatura care a umplut paharul.

Bomba! Marius Constantin este aproape de o despartire de Rapid. Rebelul fundas al visiniilor a intrat în colimatorul lui Mircea Rednic, iar tehnicianul intentioneaza sa-l puna din iarna pe lista de transferuri.

George Copos avea mai demult numai cuvinte de lauda la adresa lui Marius Constantin: "El este adevaratul spartan, nu cei de la Dinamo!". Intre timp însa, lucrurile au luat o alta întorsatura si nu este exclusa varianta ca jucatorul sa fie îndepartat din Giulesti. "Puriul" nu agreeaza indisciplina în lot, iar desele scandaluri în care a fost implicat fundasul în ultima vreme au creat o imagine proasta pentru club. Incidentul în care Constantin l-a lovit cu capul în gura pe Emil Dica nu a fost uitat de conducerea "feroviarilor". De asemenea, nici episodul în care fotbalistul l-a atacat în presa pe directorul general, Constantin Zotta, nu a fost trecut cu vederea. Mai mult, aparatorul a fost unul dintre sustinatorii lui Cristiano Bergodi, chiar si dupa ce Mircea Rednic l-a înlocuit pe italian. "Puriul" este deranjat si de faptul ca Marius Constantin nu mai trateaza cu seriozitate sedintele de pregatire, iar în ultima vreme "a reusit" chiar sa ia câteva kilograme în plus! "Nu se pune problema unei despartiri de Marius Constantin. Este adevarat, saptamâna trecuta a fost gasit cu vreo trei kilograme în plus. A mai fost la echipa nationala, acolo nu prea a jucat si normal ca s-a mai îngrasat. Sper ca dupa vancanta, când va reveni la pregatire, sa aiba greutatea corespunzatoare. Orice kilogram în plus se va plati la Rapid, si acest lucru este valabil pentru toti jucatorii, nu numai pentru Marius Constantin", a dezvaluit directorul tehnic al visiniilor, Nicolae Manea.

19 partide a bifat Marius Constantin la Rapid în acest sezon, 15 în campionat, 2 în Cupa, 1 în Supercupa si 1 în Cupa UEFA. 100 de mii de euro câstiga Marius Constantin pentru fiecare sezon petrecut la formatia de lânga Podul Grant.

Marius a mai fost la echipa nationala, acolo nu prea a jucat si normal ca s-a mai îngrasat.
Nicolae Manea, director tehnic Rapid




Sambata, 8.12.2007 00:46

Giulești lusitan

Rapid e gata să preia modelul de succes de la Cluj. Oficialii din Grant pregătesc transferuri pentru partea a doua a campionatului și țintesc tot piața portugheză. Rednic și Zotta au fost joi seară la Salonic, unde au urmărit partida Aris-Sporting Braga (1-1), din "sferturile" Cupei UEFA.

Scopul a fost să monitorizeze mai mulți fotbaliști de la oaspeți. "Știu că Mircea vrea jucători portughezi. Eu cunosc campionatul și îl ajut cu sfaturi, dar Rednic e genul care vrea să vadă cu ochii lui jucătorii și de aceea a mers la meci, ca s-o urmărească pe Braga", a declarat Lucian Marinescu, fost fotbalist al Rapidului, acum impresar. Copos susține și el necesitatea întăririi echipei: "Cu o campanie de achiziții bună și cu mai multă încredere, putem ataca titlul! Opt puncte, cîte le vor rămîne celor de la CFR înaintea noastră după ce cîștigăm și restanța de la Piatra-Neamț, nu sînt imposibil de recuperat!".

700 de mii de euro a plătit Rapid pentru Cesinha, singurul fotbalist pe care giuleștenii l-au mai adus de la Braga

"CFR bate tot!"
George Copos nu mai speră s-o împiedice cineva pe CFR Cluj pînă în 2008: "N-au cum să se împiedice! Din păcate, Oțelul și-a depus icrele în meciul cu Brașov, din Cupă. N-ați văzut pe ce teren prost au jucat? Cum să mai poată acum gălățenii să încurce liderul?!". CFR joacă duminică, la Cluj, cu Oțelul, iar weekend-ul viitor o întîlnește pe Poli Timișoara, pe Bega.

"Rednic îi destabilizează!"
Giuleștenii se tem de tactica defensivă a lui Sorin Cîrțu. "Mioveniul va juca după tactica italiană a lui Cîrțu, dar sînt convins că Rednic va reuși să destabilizeze cele două linii de apărare ale Daciei! Avem jucători de zece ori mai bine plătiți ca ai adversarului de duminică, sîntem mai buni!", crede Copos. Antrenorul argeșenilor îl contrazice: "Vom juca pe atac, ca să fie un meci spectaculos!".

Ultimatum lui Burdujan
Copos i-a pus condiții lui Lucian Burdujan: "Situația lui e clară: i-am oferit prelungirea contactului și are timp de gîndire pînă la sfîrșitul anului să ia o decizie în privința viitorului său. Depinde doar de el!". Înțelegerea atacantului cu gruparea din Grant expiră peste un an și jumătate, iar conducerea i-a propus extinderea ei pentru un salariu de 120.000 de euro, triplu decît cel pe care fotbalistul îl primește acum!

"Vreau titular!"
Ionuț Stancu își dorește să lupte cu Bozovici pentru un loc în prima echipă: "Sînt gata să mă bat pentru un post de titular. Sînt fericit că am revenit în echipă!", a spus fundașul stînga. Stancu a fost în primul "11" contra lui Poli Iași (3-0), primul său joc după mai bine de șase luni de absență, cauzată de o fractură de metatarsiene.


Sambata, 8.12.2007 00:45

Dănuț Coman: "Gata!"

Discuțiile despre un transfer în străinătate al lui Dani Coman au revenit în actualitate, după ce portarul abia a fost convins în vară să continue în Giulești! Goalkeeperul le-a transmis oficialilor dorința sa de a juca într-un campionat puternic din Europa și speră să primească acceptul lui Copos, care n-ar agrea să renunțe la portarul "naționalei" într-un moment în care mai speră la cîștigarea campionatului și la accesul în grupele Ligii Campionilor.

Coman însă mai are un an de contract cu giuleștenii, ceea ce înseamnă că vara viitoare, cînd va merge la Euro, o să aibă dreptul să semneze cu orice altă grupare, fiind în ultimele șase luni de contract. Iar Rapid l-ar pierde gratis! Un motiv serios pentru a negocia în această iarnă un transfer avantajos, prețul său fiind stabilit la 2,5 milioane de euro. Staff-ul din Grant îi caută deja înlocuitor și varianta cea mai tentantă pentru alb-vișinii o reprezintă Ciprian Tătărușanu, portarul Gloriei Bistrița și al "naționalei" de tineret.


Vineri , 7.12.2007 00:43

Le-au dat banii

Vestiarul giuleștenilor a fost acaparat de petrecere imediat după victoria de la Iași. Jucătorii au cîntat, au scandat ca în galerie și au întîrziat minute bune în cabină pînă să urce în autocar. Sărbătoarea a fost continuată la hotel. "Am ciocnit un pahar de vin, pentru că Nae Manea, Herea și Grigore își serbau onomastica", au povestit fotbaliștii.

În afara rezultatului, fiesta alb-vișiniilor a mai fost susținută de un motiv. Mircea Rednic a insistat la Copos ca jucătorilor să le fie achitate primele restante, deși patronul anunțase că Maftei și colegii lui mai văd bani abia pe 20 decembrie, după restanța cu Ceahlăul, ultimul joc din acest an. "Puriul" l-a convins pe patron și fotbaliștii au încasat marți seară, cu 24 de ore înainte de partida din Copou, sumele care le erau datorate pentru victoriile cu Dinamo (2-0) și cu FC Vaslui (2-1). Bonusul maxim, primit de cei care au evoluat în ambele meciuri, a fost de 6.000 de euro.

5.000 de euro va încasa fiecare rapidist pentru 9 puncte în ultimele trei meciuri rămase din 2007, cu Mioveni, Bistrița și Ceahlăul


Vineri , 7.12.2007 00:42

"Visez la Euro!"

În plin conflict cu conducerea Rapidului, Burdujan a fost printre cei mai buni jucători de pe teren la Iași și a marcat golul al doilea al giuleștenilor contra lui Poli. Atacantul în vîrstă de 23 de ani e al doilea golgeter al echipei - 6 goluri în toate competițiile -, după Mazilu, care a marcat de nouă ori.

- Lucian, te-ai fi așteptat să cîștigați atît de ușor la Iași?
- Vreau să subliniez că am jucat noi foarte bine, nu Iașiul prost, deoarece asta e senzația tuturor. A fost un meci foarte greu. Din cauza ploii, terenul a fost îngrozitor, dar mă bucur că ne-a ieșit jocul, iar pasele ne-au mers ca unse! Ne-a ambiționat și echipamentul roș-albastru al ieșenilor, ne-am simțit ca la un derby cu Steaua și nu i-am iertat.

- A fost revanșa ta, după ce nu jucaseși contra Vasluiului?
- Eu nu am nimic de arătat nimănui, nici conducerii, nici lui Mircea Rednic. Mi-am făcut datoria, d-aia sînt atacant, să dau goluri. Sper să înscriu mereu de acum înainte și să ajut echipa să ajungă pe primul loc, pentru că și Cupa e importantă, dar nu ca Liga Campionilor.

- Cum ți se pare Andrade?
- E un portar bun, a apărat bine de cîte ori a fost băgat, dar nu se compară cu Dani Coman, care e goalkeeperul României. Avem mare siguranță cu Dani în spate.

- Apropo de "națională", ce părere ai de grupa de la Euro 2008?
- (Rîde) Grupa morții, n-ați zis voi așa?! Serios acum, e una foarte grea și mi-ar plăcea enorm să ajung și eu printre tricolori. Sper să fiu ferit de accidentări, nu ca pînă acum, și să-i demonstrez selecționerului că merit să joc alături de Mutu și ceilalți. E cel mai mare vis al meu!





Revista presei | 7 decembrie 2007 | 22:19 min


Rapid TV | 6 decembrie 2007 | 43:17 min
















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...