| revista presei - stiri din ziare despre Rapid |
21 | 22 | 23 | 24 decembrie 2007

online | vizualizari                 actualizat sambata 22 decembrie 2007 ora 13:20

    TITLURILE ZILEI
  • Rapidiștii au sărbătorit împreună la final de sezon
  • Marius Constantin la Moscova!
  • LJUBINKOVIC SI MARDARE, IN GIULESTI?
  • "SUNT OBSESIA LUI REDNIC!"
  • "SPERAM CA MIRCEA SANDU GLUMESTE"

 
FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •    
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |


Vineri , 21 Decembrie 2007

Rapidiștii au sărbătorit împreună la final de sezon

La o zi după ultimul succes din această stagiune (victoria de la Piatra-Neamț), elevii lui Mircea Rednic s-au întâlnit pentru a sărbători împreună parcursul bun din acest sezon în care ultima serie de patru victorii consecutive i-a adus la numai cinci puncte de prima poziție a clasamentului. La invitația sponsorului principal, Holsten, a răspuns și acționarul majoritar, George Copos, dar și întregul staff tehnic și administrativ, cu toții sărbătorind alături de echipă la finalul unui an pe care Rapid îl termină cu șanse mari de a se încununa din nou campioană la anul, când clubul giuleștean va aniversa și împlinirea frumoasei vârste de 85 de ani.

Pe jucători îi așteaptă o scurtă dar binemeritată vacanță de iarnă, urmând a începe pregătirile pentru reluarea campionatului în a doua săptămână a lunii ianuarie.

Pe perioada înteruperii campionatului, site-ul oficial (www.fcrapid.ro) vă va ține la curent cu toate noutățile legate de activitatea clubului, precum programul de pregătire al echipei sau activitatea pe piața transferurilor de jucători.



Sambata, 22 Decembrie 2007

AU IMPARTIT CADOURI BATRANILOR

Trei fotbalisti ai echipei de lânga Podul Grant, alaturi de antrenorul secund Marian Rada si de fostul mare portar al visiniilor, Rica Raducanu, au oferit ieri cadouri unor persoane în vârsta.

Ovidiu Herea, Ionut Mazilu si Nicolae Grigore au fost prezenti la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, unde au împartit mici atentii unui numar de aproximativ 200 de persoane nevoiase.


Sambata, 22 Decembrie 2007

LJUBINKOVIC SI MARDARE, IN GIULESTI?

Plecat în Belgia pentru achizitii, Mircea Rednic este informat din tara de Copos ca vrea jucatori din Liga I. "Cred ca noi avem nevoie de fotbalisti din tara, nu din strainatate. Sunt doi jucatori pe care îi vrem din campionatul intern", a spus Copos.

Finantatorul "feroviarilor" a negociat aseara cu patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, transferurile jucatorilor Marko Ljubinkovic si Stefan Mardare, conform unor surse din cadrul clubului giulestean.


Sambata, 22 Decembrie 2007

"SUNT OBSESIA LUI REDNIC!"

Intepat de "Puriu", Lucescu jr îi transmite antrenorului Rapidului ca a avut o prestatie "rusinoasa" în competitiile europene.

Scandal în toata regula între tehnicianul Rapidului, Mircea Rednic, si actualul antrenor al lui FC Brasov, Razvan Lucescu!

Primul care a aruncat manusa razboiului a fost "Puriul". "Lucescu jr m-a ciupit în ultimul timp! E un tehnician talentat si a obtinut o serie de succese în Europa, dar în plan intern mai are pâna sa îmi egaleze performantele!", declara tehnicianul Mircea Rednic pentru ProSport. Contactat ieri de Libertatea, Razvan Lucescu a avut o replica destul de acida: "Este clar ca sunt obsesia lui Rednic! Pe plan intern am câstigat doua Cupe ale României cu Rapid si un loc 2 în campionat. Am doar 38 de ani si sunt la început de cariera. Fata de el, pot spune ca eu nu am retrogradat nicio echipa, iar de pe unde am fost am plecat de fiecare data cu fruntea sus. Marea lui frustrare este ca în Europa s-a facut, de fiecare data, de rusine! Nu a reusit în niciun an sa lupte pe trei fronturi. Mai mult, a iesit mereu prematur din cupele europene. Spre deosebire de el, pot spune ca am facut performanta în cupele europene".

Desi Mircea Rednic sustine ca el a fost ciupit în ultima vreme de Lucescu jr, fostul antrenor al giulestenilor afirma contrariul. Tehncianul brasovenilor s-a declarat deranjat si de declaratiile "Puriului" care faceau referire la o competitie între el si Mircea Lucescu. "Nu eu am pornit ironiile si jignirile. Poti sa fii foarte bun si totusi sa ai demnitate. Mie nu-mi place sa ma compar cu nimeni, eu doar îmi fac meseria cu mare placere. Eu am liniste, altii sunt nelinistiti", a încheiat Lucescu jr.

Rednic a stârnit doar razboaie interne si dezbinari. Oricum, eu nu am retrogradat nicio echipa.
Razvan Lucescu, antrenor FC Brasov

Eu nu am atacat Rapidul sau suporterii Rapidului, ci doar pe cel care mi-a contestat performantele. La Razvan ma refer.
Mircea Rednic, antrenor Rapid


Sambata, 22 Decembrie 2007

"SPERAM CA MIRCEA SANDU GLUMESTE"

Oficialii rapidisti nu cred în varianta înaintata de presedintele FRF, Mircea Sandu, care a spus ca Rapid ar putea fi depunctata din cauza declaratiilor date de George Copos înaintea meciului cu Ceahlaul. "Vrem sa credem ca afirmatiile dânsului vor ramâne doar la stadiul de gluma.

E prima data când dânsul ia pozitie, desi, spre exemplu, domnul Becali a atacat în permanenta arbitrii, iar domnul Turcu, la sfârsitul meciului Vaslui - Dinamo, a spus despre Hategan ca ", a declarat un conducator al alb-visiniilor.


Sambata, 22 Decembrie 2007

ANDO VS RAPID

Desi campionatul a intrat oficial în vacanta, conducatorii primelor doua echipe continua sa-si trimita "sageti" unii altora.

Ecourile victoriei rapidistilor cu Ceahlaul nu s-au stins înca. Apropierea la cinci puncte a bucurestenilor de liderul CFR le-a oferit prilejul conducatorilor celor doua grupari de a se întrece în replici care de care mai acide.

"Giulestenii vorbesc prea mult si se iau mereu de arbitraje. Vreau sa le aduc aminte doar doua meciuri: cel de la Mioveni si apoi cel cu Urziceniul, de acasa. Daca nu se faceau niste greseli, ar fi avut cu sase puncte mai putin! Sa nu uite asta! Se bucura ca s-au apropiat la cinci puncte de parca ar fi câstigat Liga Campionilor!", a fost declaratia lui Ando.

Replica bucurestenilor a venit din partea secretarului general al Rapidului, Cristian Costache: "Domnul Andone, a carui munca nu o contesta nimeni, sta prost cu aritmetica. In cel mai rau caz, am fi avut cu trei puncte mai putin, si nu cu sase. Un punct din partida cu Urziceniul si doua, sa zicem, teoretic, din meciul cu Mioveni, unde sa nu uitam ca si noi am fost furati. Oricum, lista meciurilor în care Rapid a fost dezavantajata este la fel de lunga precum lista partidelor în care CFR a fost avantajata".


Vineri, 21 Decembrie 2007

DINAMO, COTA DE 14.00:1 LA TITLU!

Bwin o crediteaza pe echipa dinamovista cu sanse minime la câstigarea titlului în acest sezon, având o cota de 14.00:1. Favorita clara este echipa lui Ioan Andone, CFR Cluj, care are o cota de 1.55:1. Ea este urmata de Rapid (4.50:1) si Steaua (5.00:1). Cine va paria în aceasta lupta pe Poli Timisoara va câstiga de 31 de ori mai mult.

Dupa 19 etape disputate din acest sezon, primele sase pozitii sunt ocupate de CFR Cluj (46 de puncte), Rapid (41 de puncte), Unirea Urziceni (38 de puncte), Steaua (38 de puncte), Poli Timisoara (35 de puncte) si Dinamo (32 de puncte)




Sambata, 22.12.2007 00:30

Vine Ljubinkovici?

Rednic își dorește neapărat un mijlocaș ofensiv și George Copos vrea să i-l aducă pe Marko Ljubinkovici, de la FC Vaslui. "Puriul" l-a vrut pe sîrb și la Dinamo, unde n-a reușit să-l transfere, dar și-a păstrat interesul pentru el. Finanțatorul moldovenilor, Adrian Porumboiu, a admis aseară că sînt negocieri între el și Copos pentru Ljubinkovici: "Rapidul îi vrea și pe el, și pe Mardare, însă deocamdată au existat doar discuții preliminare cu patronul giuleștenilor".

Oficialii din Grant vor neapărat un mijlocaș central ofensiv pentru că Măldărășanu va părăsi echipa iarna aceasta, iar soluțiile pe care le au la dispoziție pentru acest post nu sînt considerate satisfăcătoare. Rednic i-a folosit în prima parte a campionatului pe Ștefan Grigorie, Herea sau Cesinha, dar nici unul nu a dat randamentul dorit.

BMW-ul nu e nou
Mașina pe care Copos i-o dăruiește lui Rednic, BMW X3, e mai ieftină cu 13.000 de euro decît una nouă! Patronul a achiziționat de la Automobile Bavaria, pentru 45.000 de euro (inclusiv TVA-ul), un autoturism folosit la drive teste, în vreme ce prețul unei mașini noi e de 58.000 de euro. Antrenorul va primi automobilul mîine, cînd revine din Belgia.

MM apără Rapidul!
Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, consideră că Rapidul va scăpa de depunctare. "Nu cred că se vor lua vreodată astfel de măsuri. Dacă s-ar fi depunctat pentru declarațiile conducătorilor, unele echipe ar fi avut punctaj negativ în clasament", a spus MM. Oficialul ialomițean a reacționat după ce Mircea Sandu a insinuat că rapidiștii ar putea fi sancționați pentru declarațiile făcute de oficialii din Giulești înaintea partidei cu Ceahlăul.

Coman joacă atacant!
Săpunaru, Ionuț Stancu și Emil Dică au participat ieri, la Ștefănești, la "Cupa Dani Coman", alături de goalkeeperul Rapidului. Competiția e rezervată elevilor școlii în care a învățat Coman, iar portarul "naționalei" a evoluat și el, dar ca atacant. Copiii fani ai giuleștenilor l-au luat la rost pe Dică: "De ce nu-ți prelungești contractul?". "Mai am un an și jumătate, vedem după aceea ce-o să fie", le-a răspuns mijlocașul. (Cristi Marinescu)

"Regret UTA"
Ionuț Mazilu a fost menajat în ultimele două meciuri ale anului din cauza unei leziuni musculare, dar susține că nu accidentarea a fost decepția anului pentru el: "Regret cel mai tare meciul pe care l-am pierdut la Arad! Am fi fost la două puncte de CFR Cluj, iar șansele la titlu erau mai mari. Am dat cu piciorul unor puncte extrem de necesare, și-acum îmi vine să mor de necaz cînd mă gîndesc!".

Rapiștii au dat cadouri
Mazilu, Herea, Nicolae Grigore, secundul Marian Rada și Rică Răducanu le-au împărțit ieri cadouri unor bătrîni de la azil. "Vreau și eu un dar, pe care Moș Crăciun să mi-l aducă la vară: titlul cu Rapidul. Ar fi primul campionat cîștigat de mine, de aceea o să-i scriu Moșului să-l rog frumos să-mi respecte dorința!", a spus Herea.


Sambata, 22.12.2007 00:29

Marius Constantin la Moscova!

Giuleștenii pierd un internațional! Marius Constantin e dorit de Dinamo Moscova, iar clubul din Grant negociază transferul fundașului în vîrstă de 23 de ani. Apărătorul adus la Rapid de Răzvan Lucescu, în vara lui 2004, a mai fost curtat acum un an de o altă formație din spațiul ex-sovietic, Dinamo Kiev, dar tranzacția a picat după ce George Copos i-a fixat fotbalistului un preț de 5 milioane de euro.

Jucătorul pe care patronul îl consideră "cel mai bun stoper din România" e nemulțumit de salariul pe care îl primește acum, 100.000 de euro pe sezon, dar există două piedici în calea plecării sale în Rusia: ar agrea mai degrabă o trecere la un club din Vestul Europei, iar oficialii nu sînt convinși de oportunitatea cedării lui Marius în acest moment, cu doar cîteva luni înaintea Campionatului European. Șefii "feroviarilor" calculează că prezența lui Constantin în lotul României la Euro i-ar crește substanțial prețul.

Caută fundaș
Mircea Rednic a luat deja în calcul posibilitatea de a-l pierde pe Marius Constantin. Antrenorul e în Belgia ca să rezolve transferurile atacantului ghanez Salou și mijlocașului francez Dalmat, dar și ca să asiste la partida Cercle Bruges-Charleroi, în care vrea să-l monitorizeze pe unul dintre stoperii gazdelor. Varianta propusă de Copos, vasluianul Ștefan Mardare, a fost refuzată de "Puriu".


Vineri, 21.12.2007 00:31

Două achiziții

Rednic a plecat ieri în Belgia pentru a perfecta primele două transferuri: atacantul Salou și mijlocașul Dalmat

Rapid a ripostat urgent la mișcările CFR-ului pe piața transferurilor. Ieri, Mircea Rednic a plecat în Belgia pentru a rezolva transferurile lui Ibrahim Salou (28 de ani) și Wilfred Dalmat (25). Primul e atacant la FC Bruges, al doilea joacă mijlocaș dreapta pentru Mons. Cele două achiziții îi vor costa pe giuleșteni 1,5 milioane de euro, grosul sumei, 1 milion, constituindu-l prețul lui Dalmat.

"Puriul" îl va observa sîmbătă pe mijlocașul dreapta al lui Mons chiar în partida cu Anderlecht, un club cu care alb-vișiniii concurează pentru transferul jucătorului francez. Dalmat joacă la Mons de un an și jumătate, fiind adus de la Racing Santander. A mai jucat la Nantes, Marseille și Lecce. Antrenorul vrea să mai vadă un meci în Belgia, Cercle Bruges-Charleroi, ca să se edifice asupra unui fundaș central.

Copos vrea 3 jucători
George Copos știe cum poate Rapidul să treacă peste CFR Cluj: "Titlul e departe acum, dar dacă mai aducem 3 jucători foarte buni, putem să refacem diferența de 5 puncte care ne separă de ardeleni! Eu am antamat un fotbalist străin care poate juca de la mijloc în sus. Avem echipă și antrenor, dar ne mai trebuie totuși întăriri".

Rednic: "Nu e bun locul 2!"
Mircea Rednic face notă discordantă cu jucătorii săi, care exultă după ce au încheiat 19 etape din campionat pe locul 2: "Pe mine nu mă mulțumește poziția secundă! De aceea vom face totul, în perioada de pregătire care urmează, ca să fim campioni la vară! Mai vreau și 2-3 fotbaliști. Lotul pe care-l am acum e puternic, dar e nevoie de întăriri și de concurență".

"CFR, venim!"
George Copos a povestit cum i-a "înțepat" pe șefii lui CFR Cluj: "După victoria de la Piatra-Neamț, le-am dat sms-uri celor de la Cluj și le-am spus: . Am încredere că noi vom fi campioni la sfîrșit!". Unul dintre cei mai buni jucători ai lui Rednic în acest sezon, Bozovici, e și el optimist: "Campionatul e lung, eu cred în cîștigarea titlului!". (Cristina Negrilă)

Șicane cu Burdujan
Copos a venit mai tîrziu la petrecerea de final de an a Rapidului și a intrat fredonînd imnul giuleștenilor. În stilul caracteristic, a bătut palma cu jucătorii și a ținut să o salute mai întîi pe prietena lui Burdujan, lăsîndu-l pe atacant cu mîna întinsă. "Așa o să fac și eu cînd o să negociem contractul", a replicat fotbalistul care refuză prelungirea contractului cu Rapid scadent în vara lui 2009.


Vineri, 21.12.2007 00:30

Cadou de la Copos

Rednic primește de la patron un BMW pentru că a terminat anul pe locul 2

George Copos e surprinzător de darnic cu antrenorul lui: patronul i-a promis lui Rednic un BMW X3 pentru a încheia anul 2007 pe poziția a doua în Liga I! Cum echipa a îndeplinit acest obiectiv și s-a apropiat miercuri la cinci puncte de CFR Cluj, tehnicianul așteaptă mașina: "Domnul Copos mi-a zis că vine Moș Crăciun duminică pentru mine, acum să vedem dacă se ține de cuvînt".

Acționarul principal din Giulești nu s-a rezumat doar la a-i promite antrenorului BMW-ul, ci i-a făgăduit și că autoturismul îi va fi livrat cu o fundiță, ca orice cadou! Generozitatea lui Copos nu s-a rezumat numai la acest gest. Patronul le-a achitat ieri jucătorilor primele pentru victoriile cu Bistrița și Ceahlăul, suplimentate în total cu 84.000 de euro. Fotbaliștii au primit banii în plicuri, la finalul petrecerii de final de an, cîte 9.000 de euro pentru cei care au evoluat în ambele partide, cu 5.000 de euro peste suma prevăzută de regulamentul intern.


















Echipa "Revista presei "RapidFans.RO
 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...