REVISTA PRESEI - 13 februarie 2006


ProSport

    SUPARAT Copos spune ca nu va deplasa echipa în Banie daca Liga va forta Rapidul sa evolueze cu Poli Timisoara la Craiova.

    Pe adresa clubului din Grant a sosit ieri-dimineata un fax de la LPF, în care se anunta ca partida Rapid - Poli Timisoara, din etapa a XX-a, se va disputa la Craiova.

    Vestea i-a suparat pe alb-visinii, care optasera deja pentru stadionul Tineretului, din Brasov. "M-am adresat UEFA, care a confirmat ca optiunea noastra e perfect regulamentara. In caz ca Liga va mentine decizia, nu vom deplasa echipa acolo. N-au decât sa trimita ei o echipa, cu finul Chivorchian în poarta, nasul Dragomir mijlocas coordonator si cu subordonatul lui, Mircea Ionescu, centru atacant!", a amenintat George Copos. Presedintele giulestean, Constantin Zotta (foto), a fost si el la fel de indignat: "Liga a luat o decizie total contrara Regulamentului. Daca noi organizam, cum sa disputam meciul într-o localitate impusa de altcineva? Nu se precizeaza nicaieri ca o echipa trebuie sa se deplaseze neaparat cu avionul". Mircea Cezar Ionescu a replicat imediat. "Sa faca memoriu la forurile superioare, dar asa am analizat. Rapid a solicitat sa joace la Brasov, iar Poli nu a fost de acord, mentionând ca va parcurge distanta pâna la Bucuresti cu avionul, iar de acolo ar mai trebui sa strabata 168 de kilometri cu autocarul", a spus oficialul LPF.

    Zotta este însa de parere ca Rapid a ajuns cel mai vânat club din tara, în urma repetatelor hotarâri luate împotriva sa: "Aceasta decizie nu poate decât sa întareasca faptul ca Rapid e cea mai dezavantajata echipa, asa cum a spus si Razvan Lucescu".
Carmen MANDIS

    Rapid - Mlada, mâine, de la ora 17.30

    In cadrul turneului din Insula Afroditei, giulestenii vor întâlni mâine, de la ora 17:30, pe unul dintre terenurile bazei Alpha Sport, pe Mlada Boleslav. Echipa ceha este fosta lor adversara din grupele Cupei UEFA, cu care au remizat în Giulesti anul trecut, 1-1. In primele doua partide de pregatire disputate pâna acum la Larnaca alb-visiniii au obtinut o victorie, 4-2 cu Slavia Sofia, si au fost învinsi de Anorthosis Famagusta cu 2-1, joi urmând ultimul test, cu cei de la Levski Sofia.
Carmen MANDIS

   

    MINUS Conform declaratiei de avere a patronului rapidist, George Copos a realizat venituri mai mici anul trecut, dar a crescut volumul investitiilor.

    Daca ar fi sa ne luam dupa declaratia de avere, anul 2006 a fost unul mai putin profitabil pentru senatorul si omul de afaceri George Copos, el concentrându-se în special pe marirea investitiilor.

    Cele mai importante modificari le-au suferit depozitele bancare, acestea scazând semnificativ fata de anul trecut. 8,5 milioane RON avea în cont Copos în 2006, iar în luna ianuarie a anului curent suma totala a scazut cu aproximativ 2 milioane RON. O alta diminuare a averii patronului s-a înregistrat si la capitolul venituri din salarii. Demisia din functia de vicepremier, petrecuta în iunie 2006, i-a redus acestuia suma indemnizatiilor de la 43.196 RON la doar 26.771 RON.

    Anul trecut, Copos a ridicat însa nivelul investitiilor sale cu aproape 6 milioane de euro, plasând banii la diversele societati pe care le detine si administreaza.

    Ca o curiozitate, bossul rapidist declara ca nu are nicio masina sau un alt mijloc de transport, inclusiv iahtul personal, rubrica "bunuri mobile" ramânând goala.
Mihai Oprea



rapidisti.ro

    George Copos: "Dacă Liga va menține decizia ca Rapidul să joace la Craiova, nu vom face deplasarea"

    În legătură cu soluția Ligii Profesioniste de Fotbal ca meciul Rapid - Poli Timișoara să se joace la Craiova, declar că este un abuz grosolan, inimaginabil. Regulamentul prevede că, în cazul suspendării terenului, echipa gazdă va trebui să joace pe un stadion aflat la cel puțin 150 km distanță și care să fie omologat pentru meciuri din Liga I, iar echipa vizitatoare să nu fie obligată la o deplasare mai lungă decât cea inițială. Toate condițiile de mai sus sunt îndeplinite de stadionul din Brașov. Cu toate acestea, Liga vrea să ne vadă la Craiova.

    Respect echipa timișoreană, precum și pe suporterii craioveni, apreciez calitatea stadionului „Ion Oblemenco”, dar asta nu mă împiedică să consider că soluția LPF este profund nedreaptă.

    În calitatea mea de investitor la clubul Rapid, solicit demisia imediată a lui Mircea Cezar Ionescu din funcția de director al Departamentului Competiții, iar această solicitare o voi face și în scris. De asemenea, m-am adresat UEFA, care a confirmat că opțiunea noastră pentru Brașov este perfect regulamentară.

    În caz că Liga va menține decizia ca Rapidul să joace pe stadionul din Craiova, declar că noi nu vom deplasa echipa acolo. Liga n-are decât să trimită ea o echipă, cu finul Gheorghe Chivorchian în poartă, nașul Dumitru Dragomir mijlocaș coordonator și cu subordonatul lui, Mircea C. Ionescu, centru atacant. Ar fi un ax central de mare greutate!

    Să auzim numai de bine! - GHEORGHE COPOS

   

    George Copos: "Am putea recurge la investiții făcute pe cont propriu și fără nici o garanție că vom obține concesiunea stadionului"

    Patronul Rapidului, George Copos, este încrezător în echipa sa și în atingerea obiectivelor pe care giuleștenii și le-au propus pentru 2007, dar este nemulțumit de faptul că negocierile pentru concesionarea stadionului au intrat într-un impas birocratic.

    "Lucrurile s-au desfășurat mulțumitor în ultimul timp. Meciurile amicale jucate până acum au ajutat la clarificarea strategiei care ar trebui adoptată în returul campionatului și, în ciuda numărului îngrozitor de mare al ratărilor, cred că avem șanse mari să atingem obiectivele propuse pentru acest campionat.

    Din păcate, lucrurile nu evoluează la fel de bine și în ceea ce privește stadionul din Giulești. Văd că, după o primă întâlnire care dădea dreptul la un oarecare optimism, negocierile au intrat într-un impas birocratic pentru care mi-e imposibil să dau vina pe cineva, dar care, din nefericire, nu ne ajută deloc.

    Dacă vom progresa tot așa, până la urmă cred că va trebui să recurgem la soluții disperate, cum ar fi investiții făcute pe cont propriu și fără nici o garanție că vom obține concesiunea stadionului. Ar fi o opțiune foarte împovărătoare pentru noi, având în vedere că holdingul Ana este deja angajat în investiții de anvergură. Dar, dacă nu va fi altă ieșire, va trebui să ne asumăm și această investiție…

    Așa cum a spus și Răzvan Lucescu, cu care sunt de acord, ar fi o mare rușine pentru România dacă ne vom califica în Champions League și nu vom putea juca pe Giulești. Ar fi o rușine pentru România, nu numai pentru Rapid, fiindcă infrastructura sportivă și sănătatea fizică a unei națiuni sunt în primul rând de competența și în răspunderea comunităților centrale și locale și abia în al doilea rând ele revin în sarcina cluburilor. Fiindcă, dacă Rapidul va juca în CL, se va vorbi în lume despre echipa ROMÂNEASCĂ Rapid, nu despre echipa nu știu cui!", anunță Copos pe blogul personal.

    Revoltat de decizia Ligii Profesioniste de Fotbal, care a hotărât ca meciul dintre Rapid și Poli Timișoara să se dispute la Craiova, Constantin Zotta nu crede că decizia a fost luată pentru ca partida să poată fi televizată, pentru că în regulament nu există precizarea ca stadionul să aibă nocturnă pentru a putea fi transmisă la TV.

    "Decizia nu a fost luată în interesul televiziunii. În regulament, la stabilirea locului de desfășurare, nu scrie nicăieri că stadionul trebuie să aibă nocturnă pentru a putea fi televizat".

    Domnul Dragomir trebuie să înțeleagă că este o decizie eronată și trebuie schimbată. Cred că nu există influențe la LPF și vreau să cred că nu a contat relația de prietenie dintre domnul Chivorchian și domnul Dragomir", a mai spus Constantin Zotta.


gazeta sporturilor

    "Boicotăm meciul!"

    Radu Oprișan, Remus Răureanu

    LPF a stabilit că meciul Rapid-Poli Timișoara se va disputa la Craiova. "N-o să las echipa acolo!", amenință Copos. Rapidiștii nu vor, sub nici o formă, să joace meciul cu Timișoara în Bănie, așa cum a decis Liga. Giuleștenii au terenul propriu suspendat pentru o etapă și ar fi preferat Brașovul, în vreme ce bănățenii au insistat pentru Alba Iulia. Hotărîrea l-a înfuriat pe George Copos, care susține că alb-vișiniii nu se vor prezenta la meci. "LPF n-are decît să trimită ea o echipă, cu finul Chivorchian în poartă, nașul Dragomir mijlocaș coordonator și cu subordonatul lui, Mircea Cezar Ionescu, atacant", a transmis Copos într-un comunicat.

    Mitică Dragomir, președintele Ligii, e nașul lui Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al bănățenilor. Zotta, directorul general din Grant, consideră că Liga a încălcat regulamentul: "Condiția în acest caz era ca echipa oaspete să nu parcurgă o distanță mai mare decît cea inițială. Or, de la Timișoara la Brașov sînt mai puțini kilometri decît de la Timișoara la București. Mai exact, 423 de kilometri, față de 560. LPF a luat în calcul că Poli ar trebui să vină cu avionul pînă la București și apoi cu autocarul la Brașov. Dar regulamentul nu prevede ca echipa oaspete să se deplaseze cu avionul. Ce să facem, să construim aeroport la Brașov ca să jucăm un meci acolo?!". Silvian Cristescu, vicepreședintele Craiovei, nu era nici el încîntat de decizia LPF: "Le dăm noi bani giuleștenilor, numai să joace în altă parte!".

    "În regulament nu scrie că oaspeții vin cu avionul, dar nici că eu ar trebui să-i oblig pe cei de la Poli să vină cu carul cu boi la meci" Mircea Cezar Ionescu, directorul Departamentului Competiții din LPF

    "Nu e normală decizia și asta mă face să mă gîndesc la ce am mai afirmat, că returul nu se va juca doar pe teren" Răzvan Lucescu

    "Au greșit adresa!''

    După ce Zotta a declarat că a făcut un memoriu la Comitetul Executiv al FRF pentru schimbarea deciziei, răspunsul forului condus de Mircea Sandu a venit prompt. "Nu s-au adresat cui trebuia. Comitetul Executiv nu are atribuții jurisdicționale, așa că nu poate lua în discuție o asemenea problemă. Trebuia să se adreseze Comisiei de Disciplină", a spus Paul Zaharia, ofițer de presă al FRF. (Ionuț Petrișor)

    Sandu voia trei etape

    Rapid a fost sancționată inițial cu trei etape de suspendare a terenului, dar Comisia de Apel a redus pedeapsa la doar o rundă. Președintele FRF, Mircea Sandu, a apreciat că decizia de la Apel a fost eronată: "Credeți că mie îmi convine că Rapid, care este un club recidivist, a primit la rejudecare reducerea sancțiunii? Am chemat președinții de comisii să-i întreb dacă judecă după același regulament, însă nu mă pot implica mai mult". (Cristi Irimia)

    Kanal D a decis

    Mircea Cezar Ionescu a explicat cum s-a ajuns ca Rapid și Poli să fie trimise la Craiova: "Hotărîtor a fost faptul că ieri am primit o adresă de la Kanal D, deținătorul primei opțiuni pentru meciurile din Liga I. Televiziunea a cerut ca Rapid-Poli să fie programat duminică, de la ora 20:00, pentru că este cel mai important joc al etapei a 20-a. La Brașov nici nu există nocturnă".

    "Conducători de doi lei"

    Președintele alb-violeților, Marian Iancu, le-a răspuns giuleștenilor: "Ce legătură are Dragomir cu Timișoara? Cum pot să spună așa ceva? Sînt lucruri de nimic, menite să nască tensiuni. Dar astea sînt atitudinile unor conducători de doi lei, pentru că altfel nu poți spune, cînd vezi că pot face asemenea afirmații! Dar ăsta e Copos! Ăsta e Zotta, ce a făcut el în viața lui ca să se dea cu părerea de prietenii? Lor le-au ridicat suspendarea de la trei etape la una, vor să facă ei legea?", a spus Iancu. (Dana Surulescu)

    Iar cu Mlada

    Rapid va disputa azi, de la ora 17:30, la Larnaca, al treilea amical din turneul cipriot. Adversara giuleștenilor va fi Mlada Boleslav, formație împotriva căreia alb-vișiniii au scos, în urmă cu două luni și jumătate, doar un egal, 1-1, în grupa G a Cupei UEFA.

    "Ne facem de rîs"

    Copos crede că "va trebui să recurgem la soluții disperate, cum ar fi investiții pe cont propriu în stadion, fără a avea garanții că arena ne va fi concesionată. Asta pentru că discuțiile cu Ministerul Transporturilor au intrat în impas. Dacă ne calificăm în Liga Campionilor, ar fi o rușine pentru România, nu doar pentru Rapid, să nu putem juca în Giulești".

    13 februarie 2007

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...