REVISTA PRESEI ::: marti 20 februarie 2007


prosport.ro

   
    Atacantul si finantatorul s-au contrat dur aseara.
        Scandal Ganea - Mititelu !

    Invitat aseara în cadrul emisiunii Fanatik Show, atacantul Rapidului, Ionel Ganea, a spus, printre altele, ca echipa sa a fost defavorizata prin programarea meciului cu Poli Timisoara la Craiova.
    "Nu este corect ceea ce s-a decis în cazul meciului Rapid - Poli Timisoara. Este evident ca din cauza relatiei dintre Gheorghe Chivorchian si Dumitru Dragomir partida cu Timisoara se va disputa în Banie", a precizat atacantul giulestean.
    Imediat dupa aceste afirmatii, Adrian Mititelu a intervenit telefonic si a declarat: "S-a facut prea mult caz pe meciul Rapid - Poli. De ce nu se vorbeste nimic despre faptul ca pedeapsa Craiovei nu a fost redusa, la fel ca în cazurile Stelei si Rapidului". Ganea a reactionat imediat: "E mai bine ca fiecare sa îsi vada de treaba lui. Eu te respect, mai Mititelule dar ce face Rapidul nu te priveste. Vezi-ti de treaba ta, la Craiova. Eu am facut multe pentru tara asta si nu vreau sa te legi de mine si de Rapid".
    Mititelu s-a aprins si i-a replicat lui Ganea: "Tu nu stii ce e ala respect. Când ai venit în toamna cu Dinamo la Craiova m-ai înjurat. Nu cred ca atunci când o sa fii la conducerea Rapidului o sa îti convina ca un jucator sa te înjure".
   
    Mitica Dragomir: "Rapid a fost favorizata"
    Mitica Dragomir s-a suparat ca George Copos l-a ironizat, spunând ca echipa sa va juca oriunde, chiar si "pe maidanul din Balcesti. Mergem oriunde daca LPF îsi permite sa ia decizii abuzive. Seful Ligii Profesioniste de Fotbal a marturisit ca nu s-a aplicat acelasi regulament pentru Rapid, Steaua si Craiova.
    Ultimele doua cluburi nu au beneficiat de aceeasi clementa din partea Comisiei de Disciplina, care a redus numai Rapidului de la trei, la o singura etapa de suspendare. Giulestenii îi imputa lui Dragomir ca Liga a decis abuziv trimiterea Rapidului la Craiova, dar Mitica nu a parut impresionat. "Ce nu le convine? Dupa ce ca li s-a redus incorect terenul doar la o etapa de suspendare, tot ei comenteaza? Pai ei au fost chiar favorizati. Nu este normal ca Steaua si Craiova nu au beneficiat de aceeasi litera de lege, dar ce sa fac eu acum membrilor Comisiei?
    Rapidistii au fost de fapt primii care au vrut sa joace la Craiova, cu toate ca si acolo e terenul suspendat. A fost un oficial de-al lor la noi si apoi s-au razgândit. Mai nou nici Poli nu mai vrea în Banie, dar nu am ce sa le fac. Daca erau pe primul loc, rapidistii spuneau despre mine ca sunt cel mai bun conducator din lume. Va spun ca sefii de acolo au facut o strategie buna. Au vrut sa puna presiune si au pus", a comentat Dragomir.



gandul.ro

    Copos a acceptat ca Rapid sa joace cu Timisoara in Banie.
    Dan RADU
    Patronul Rapidului, George Copos, a acceptat decizia de a juca meciul cu Poli Timisoara pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, chiar daca initial amenintase ca nu va trimite echipa decat la Brasov. "Am avut o discutie mai lunga astazi cu Razvan si am stabilit sa mergem la Craiova sa jucam. Ce sa facem acum? Razvan mi-a zis ca e foarte increzator si ca putem sa-i batem pe cei de la Poli oriunde. Asa ca mergem acolo si batem. Sunt mai sigur ca oricand. Nu vreau un scor mare. Sa batem la un gol diferenta si pentru mine e suficient", a spus oficialul rapidist.Echipa Rapid are terenul suspendat o etapa, fiind obligata sa dispute meciul cu Poli Timisoara la 150 de kilometri de Bucuresti. Liga Profesionista de Fotbal a stabilit, saptamana trecuta, ca Rapidul sa joace meciul cu Poli Timisoara la Craiova, desi oficialii giulesteni ar fi dorit sa joace pe Stadionul Tineretului din Brasov.
    Rapid a depus de atunci memorii la Comitetul Executiv al FRF, Comisia pentru Statutul Jucatorului, Comisia de Disciplina si Comitetul Executiv al LPF, dar nu a primit nici un raspuns. Copos nu a ratat insa ocazia de a-l ironiza pe presedintele LPF, Dumitru Dragomir, afirmand ca Rapidul poate juca nu doar la Craiova, dar si pe "maidanul din Balcesti", localitatea in care s-a nascut seful Ligii. "Mergem si jucam si la Dragomir acasa, la Balcesti, pe maidanul din Balcesti. Mergem oriunde daca LPF isi permite sa ia decizii abuzive. Numai sa nu ne fure cu arbitrii", a spus Copos, care a adaugat ca, desi acum s-a impacat cu decizia de a juca la Craiova, fusese acum cateva zile aproape de a trimite o scrisoare presedintelui UEFA, Michel Platini.
    "Voiam sa ii trimit o scrisoare deschisa lui Platini, dar pana la urma am renuntat. Nu folosea la nimic daca transformam acest litigiu intr-unul international. Nu avea nici un sens. Nu este posibil ca noi, ca organizator, sa nu fim macar intrebati unde vrem sa jucam acest meci si sa fie stabilit de altcineva. Cum sa pui un batran de 70 de ani (n.r. - Mircea Cezar Ionescu) sa ia o astfel de decizie? Eu m-am bucurat cand Mircea Sandu a intrat in Comitetul Executiv al UEFA, dar el trebuie sa inteleaga faptul ca are aici, in tara, niste responsabilitati enorme. Pentru ca la Liga se comit abuzuri grosolane. Mircea Sandu sa respecte acum regulamentele", a mai spus Copos.
   
    Zotta: "LPF a creat o stare de tensiune nejustificata in jurul meciului Rapid - Poli"
   



onlinesport.ro


    Procuroru' il acuza pe Copos de manevre
    Cornel Dinu a raspuns marti la acuzatiile lui George Copos care sustinea ca in retur vor fi foarte multe meciuri aranjate pentru ca Dinamo sa termine campionatul pe primul loc.
    "Copos sa nu mai vorbeasca despre noi. Ar trebuie sa va interesati de magazinele de televizoare si electronice pe care Copos le-a deschis arbitrilor", l-a intepat Dinu pe patronul Rapidului.
    Un alt oficial al lui Dinamo, presedintele Nicolae Badea crede ca Copos a facut aceste declaratii pentru a scuza parcursul slab al giulestenilor din acesta campionat. "Rapid e intr-o situatia foarte "buna" in clasament, la minus 16 puncte de noi si isi construieste o stare de spirit care sa justifice un eventual insucces la finlul campionatului", a spus si Badea.
   



fanatik.ro


    "LOCUL DOI CU ORICE PRET"
    Mircea Cristescu
    Atacantul Viorel Moldovan este de parere ca oriunde va juca, Rapidul va cistiga si ca echipa giulesteana dispune de un lot foarte valoros.
    "Sintem pregatiti din toate punctele de vedere si extrem de motivati. Oriunde vom juca ne vom duce si vom cistiga. Noi trebuie sa obtinem locul doi cu orice pret. Cu tot respectul pentru Timisoara, si chiar daca ei au incercat sa ne destabilizeze prin mutarea partidei, ii asteptam ca pe paine calda. Orice ar fi, noi trebuie sa cistigam pentru ca sintem Rapid Bucuresti si mergem numai la victorie. Avem un lot foarte valoros si totul depinde numai de noi pentru a obitine locul doi. Eu unul nu imi fac probleme pentru ca stiu de ce lot dispunem si de ce sintem in stare. In fotbal insa totul este posibil si se pot intimpla minuni."
   
    "SANSELE IN MECIUL CU POLI SINT EGALE"
    Mircea Cristescu
    Ionut Rada, fundasul central al Rapidului, spera ca meciul cu Timisoara sa aduca un rezultat bun pentru giulesteni si crede ca in continuare Steaua si Dinamo au sanse in Cupa UEFA
    "Sper ca reintilnirea cu suporterii Craiovei sa fie una placuta. Sper sa ne mearga bine acolo. Nu stiu cu cine va tine publicul, insa noi mergem sa cistigam. Sincer, m-am inteles bine cu Karamian si ii urez mult success dupa meciul cu noi. Noi ne dorim ca fotbalul romanesc sa fie mai curat si sa creasca si nu ne-am referit la Steaua sau Dinamo in mod special. Sansele in meciul cu Timisoara sint egale, orice ar zice ei. Steaua si Dinamo au sanse mici, dar au in continuare sanse, iar daca se vor califica va fi cu atit mai frumos. Niciun meci nu seamana cu altul si cred ca si ei isi doresc sa obtina un rezultat cit mai bun", a spus Rada.
   



gardianul.ro


    Procuroru' il acuza pe Copos de manevre
    Dan Nicolaie
    Partida programata duminica intre Rapid si Poli Timisoara, in care se intalnesc doua formatii care se lupta pentru locul doi (ce duce in preliminariile Champions League), se "joaca" de aproape 10 zile prin birourile de la Liga Profesionista. Marul discordiei il reprezinta orasul in care trebuie sa aiba loc partida. Terenul giulestenilor este suspendat, iar Liga insista, peste capul gazdelor, ca meciul sa se desfasoare la Craiova.
    Suparati ca nu pot sa joace la Brasov, oficialii rapidisti au amenintat in prima faza ca nu se mai prezinta la joc, dupa care au revenit la sentimente mai bune si au lasat impresia ca s-au resemnat. Cel mai vehement a fost George Copos, care ar fi vrut ca Timisoara sa gazduiasca intalnirea, dar, pana la urma, a hotarat sa accepte ca meciul cu banatenii sa aiba loc pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Banie. "Ce putem noi sa facem mai mult decat am facut? Este o hotarare a Ligii, care nu a fost modificata in ciuda numeroaselor memorii facute de noi. Liga a creat o stare de tensiune nejustificata in jurul acestui meci. Daca vor aparea probleme cine isi asuma raspunderea?", a declarat, ieri, Constantin Zotta. "Nimeni nu are dreptul sa ne fixeze noua, club organizator, locul unde sa jucam. E vorba de un principiu aici, nu neaparat de un oras sau altul. Putem juca oriunde, dar nu e corect ce se întâmpla. Dar, daca nu aveam nocturna în Giulesti, ce se întâmpla, ne mutau de pe terenul nostru ca sa faca pe plac televiziunilor, asa cum vad ca s-a gasit la repezeala un motiv?", a declarat si Razvan Lucescu.
   



gsp.ro / rapidisti.ro


    Moldovan: " În sufletul lui, Karamian este tot rapidist "
    Antrenorul-jucător al Rapidului a comentat gestul fostului său coleg, Artiom Karamian, care, după ce a fost eliminat în partida Poli - Craiova 1-2, a spart un geam de plexiglas de lângă banca de rezerve a lui Poli și a arătat "degetul" fanilor olteni.
    "Nu pot comenta ce a făcut Karamian la amicalul lui Poli cu Universitatea, s-a pus singur sub presiune, păcat de gestul pe care l-a comis. Deși acum e la Poli, știu că în sufletul lui este tot rapidist".
   
    Moldovan: "Îi așteptăm ca pe pâinea caldă pe timișoreni, ca să îi batem"
    Viorel Moldovan este sigur că echipa lui Răzvan Lucescu va câștiga în fața timișorenilor, declarând, la conferința de presă organizată azi la baza ProRapid, că toată această "tevatură" creată în jurul derby-ului etapei XX, Rapid - Poli, nu i-a demoralizat pe el și pe colegii săi, ci dimpotrivă, i-a motivat să câștige cele 3 puncte puse în joc.
    "Decizia Ligii de a ne trimite la Craiova este abuzivă, dar nu mai are nici un fel de importanță. Nici nu mai contează locul unde se joacă pentru că oricum noi vom câștiga. Cu tot respectul pentru Poli și pentru cei care au influențat această decizie crezând că vor pune presiune pe noi și ne vor demoraliza, le spun că această tevatură ne-a motivat și mai tare, așa că-i așteptăm ca pe pâinea caldă pe timișoreni. Ganea a dat patru goluri în tur pe Ion Oblemenco și sper să dea și acum măcar trei", a declarat Moldo-gol.
   
    Simpozion pe tema regulilor jocului și a combaterii rasismului
    Departamentul tehnic al FC Rapid organizează vineri, 23 ianuarie, de la ora 14:00, în Sala "Giulești", o amplă acțiune cu echipele de fotbal amator și cele din cadrul Centrului de copii și juniori ale clubului, anunță site-ul oficial al Rapidului.
    O primă parte a manifestării este consacrată prelucrării legilor jocului la fotbalul amator, invitat fiind arbitrul de primă ligă Alexandru Deaconu, care va ține o prelegere pe această temă. Va fi abordat apoi un subiect delicat în fotbalul mondial, cel a discriminării, urmând să fie prezentate forme de combatere a rasismului pe stadioane.
    În acest scop a fost lansată invitația ca un reprezentant al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării să fie prezent în sala "Giulești".
    Printre participanții la această manifestare, organizată în premieră în fotbalul nostru, se vor număra toate echipele de fotbal amator ale Rapidului, membri ai conducerii administrative, reprezentanți ai Ligii Suporterilor și, probabil, unii jucători ai echipei de seniori.
   
    Timisoara risca sa nu fie programata pentru meciul cu Rapid!
    Dumitru Dragomir a anuntat ieri ca echipele Poli Timisoara si Jiul Petrosani risca sa nu fie programate pentru startul de campionat si chiar excluse, in cazul in care nu isi vor achita datoriile pana vineri, 23 februarie.
    Banatenii au restante financiare catre un impresar, iar Jiul trebuie sa achite Universitatii Craiova 150.000 de dolari, pentru transferul jucatorului Alexandru Badoiu la Poli.
    Rapid intalneste duminica de la ora 20.00 echipa timisoreana, iar in cazul in care Poli nu va fi programata, automat giulestenii vor castiga la masa verde cu scorul de 3 - 0.
Lacra ::: RapidFans.RO

    20 februarie 2007

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...