REVISTA PRESEI ::: miercuri 21 februarie 2007


prosport.ro

   
    "Asteptati ca pāinea calda"
    OPTIMIST Viorel Moldovan spune ca giulestenii numara orele pāna la īntālnirea cu timisorenii, jucatorii fiind mult mai motivati dupa scandalul īn urma caruia au fost trimisi sa evolueze la Craiova, pe un stadion suspendat.
   
    Antrenorul-jucator al giulestenilor, Viorel Moldovan, sustine ca polemica ivita īn jurul locului de disputare a partidei Rapid - Poli Timisoara i-a īndārjit si mai tare pe rapidisti.
   
    "S-a facut prea multa tevatura īn jurul acestei partide. Este adevarat, s-a luat o decizie abuziva, ca noi sa jucam la Craiova, dar nu mai conteaza. Dimpotriva, suntem mult mai motivati acum. Ii asteptam pe cei de la Poli ca pe pāinea calda. Suntem mari favoriti īn acest meci, mergem si la Craiova si vom cāstiga", a declarat Moldovan. Acesta nu-si face deloc probleme īn ceea ce priveste ocuparea pozitiei secunde la finalul stagiunii: "Pentru a ocupa locul doi, totul depinde de noi, trebuie sa marcam goluri. Eu unul nu-mi fac probleme, pentru ca stiu bine calitatea grupului nostru".
   
    Atacantul si-a reamintit si de "isprava" colegului sau Ionel Ganea, care a reusit, pe cānd īmbraca tricoul dinamovistilor, sa perforeze de patru ori poarta Universitatii Craiova. "Sper ca Ionel, care am vazut ca s-a simtit foarte bine īn tur pe «Ion Oblemenco», sa dea si duminica macar trei goluri, daca nu patru", a spus Moldovan. Aceeasi arena īi trezeste amintiri placute si fundasului Ionut Rada, care s-a lansat īn fotbalul mare īn tricoul Stiintei. "Sper sa fie o revedere placuta pentru mine acest meci, chiar daca este pe teren neutru. Pentru mine e bine, merg acasa si īmi doresc foarte mult sa cāstigam. Nu suntem mari favoriti, chiar daca timisorenii spun ca nu sunt bine pregatiti, īn urma evolutiei din amicalul cu Universitatea. Cu siguranta, altfel se vor prezenta īntr-o partida oficiala", a afirmat Rada. Acesta a adaugat ca fotbalistii giulesteni īsi doresc cu orice pret sa ocupe treapta a doua a podiumului:"Chiar daca domnul Copos ar fi vrut pe trei sau patru, noi tot locul doi īl doream!".
   



gandul.ro

    Romania, cu doua echipe in Liga Campionilor si doua in Cupa UEFA
    Romania va avea doua reprezentante in Liga Campionilor incepand cu sezonul viitor, campioana urmand sa se califice direct in grupe sau in turul trei preliminar, iar vicecampioana in turul doi preliminar. De asemenea, doua echipe romanesti vor juca in Cupa UEFA, cea clasata pe locul trei in turul doi preliminar, iar castigatoarea Cupei Romaniei in turul intai al competitiei. Campioana Ligii I are sansa de a evolua direct in grupele Ligii Campionilor doar in cazul in care editia 2006/2007 a acestei competitii va fi castigata de o echipa ce va dobandi dreptul de a participa in grupe si prin intermediul campionatului sau national. Asta inseamna ca trofeul sa fie castigat de o echipa care, la sfarsitul actualei stagiuni interne, se va clasa pe unul dintre primele doua locuri in Spania, Italia, Anglia, Franta, Germania sau Portugalia (acestea fiind tarile cu doua reprezentante calificate direct in grupe) sau de formatia ce va deveni campioana Olandei. Ultimele doua tari clasate deasupra Romaniei in aceasta ierarhie, Grecia si Rusia, nu mai au reprezentante in optimile Ligii Campionilor, editia 2006/2007. Oricare va fi deznodamantul stagiunii 2006/2007 a Ligii Campionilor, vicecampioana Romaniei va intra in al doilea tur preliminar.
   



fcrapid.ro


    "Cazul Karamyan" poate fi un semnal de alarma relevant: Rapid e trimisa sa joace pe un teren suspendat!
    Asa cum, foarte inspirat, a sesizat si un cititor al "Gazetei Sporturilor", pe blogul lui Catalin Tolontan, dincolo de abuzul evident comis de LPF, care a impus cu de la sine putere locul desfasurarii partidei dintre Rapid si Poli Timisoara, respectānd dorinta expresa a (echipei) lui Gheorghe Chivorchian, subiectul poate fi abordat mai nou - dupa incidentele provocate de Artiom Karamyan - si din perspectiva unui aspect prea putin convenabil celui bagat īn fata de conducerea Ligii.
    Daca tot i-au dat, brusc, puteri sporite directorului de competitii Mircea Cezar Ionescu, diriguitorii LPF ar trebui acum sa-l traga, īn exclusivitate, la raspundere pentru gafa comisa. Pentru ca echipa din Craiova a fost exilata din resedinta sa tocmai pentru unele incidente comise pe stadionul pe care atotputernicul domn Ionescu a trimis Rapidul sa joace!
    E la mintea cocosului ca nu o echipa sau alta e vinovata de faptele pentru care s-a dictat suspendarea stadionului "Ion Oblemenco". Spectatorii turbulenti care au creat probleme (poate incitati īn plus acum, dupa amicalul Craiovei cu Poli) sau jandarmii care n-au īmpiedicat savārsirea abaterilor respective sunt tot aceia care, īn mod normal, pot fi prezenti si la meciul dintre Rapid si Timisoara.
    Daca, sa spunem, aceiasi oameni certati cu legea dau nastere unor alte incidente pentru care, īn virtutea regulamentului, va fi facut raspunzator clubul Rapid si se va dicta o alta suspendare, nu ne putem gāndi, logic, si la inflentarea luptei pentru podium?
    Prin analogie, daca un jucator sanctionat īsi ispaseste suspendarea si īn cazul īn care se transfera la un alt club, asa ar trebui sa se procedeze si īn cazul unui stadion "transferat" unei alte echipe. Mult prea preocupat sa "respecte regulamentul" (ori directivele trasate), deja celebrul director de competitii a fost īmpins, voit sau nu, sa īncalce, de fapt, regulamentul!
    O eroare flagranta pentru care "rasplata" ar trebui sa fie una singura. Iar, pentru cei multi, o dovada clara ca, atunci cānd se vrea sa se faca pe plac cuiva, legile devin prea putin importante si sunt facute doar pentru a fi īncalcate. Bine, macar, ca onorabilul domn Ionescu n-are īn atributiuni si delegarea arbitrilor. Sigur ne-am fi trezit, la fel de īntāmplator ca si fixarea locului de disputare, cu amicul Salomir la centru si la tusa cu Dragos Iliescu, ca tot e din Craiova si a mai "exersat" pe noi la meciurile cu Pandurii!
   



adevarulonline.ro


    "N-am emotii pentru Dinamo"
    Fotbalistul īsi acuza fostul club ca recurge la jocuri de culise pentru a cāstiga campionatul
    Invitat la emisiunea "Fanatik" de luni seara, la Telesport, Ganea a sugerat ca Dinamo are titlul asigurat prin metode neortodoxe. Apoi a atacat īn valuri: Borcea, Copos, Chivorchian si Mititelu. Toti au intrat, rānd pe rānd, īn gura fotbalistului.
    Dar, īnainte de toate, acesta a tinut sa precizeze faptul ca nu este iscoada lui George Copos si ca īl respecta pe Razvan Lucescu. "Nu sunt omul lui Copos, asa cum a scris presa. De asemenea, nu sunt nici un bataus. Nu am batut pe nimeni, pe la echipele pe unde am activat ca jucator", a mentionat atacantul, care s-a referit si la relatia cu antrenorul echipei Rapid. "Mircea Rednic este mai experimentat decāt Razvan Lucescu, pentru ca a īnceput mai repede antrenoratul, dar si pentru ca are rezultate mai bune, īn timp ce Razvan nu se poate lauda cu asa ceva, cel putin deocamdata. El nu trebuie sa se supere ca nu are experienta. Īl respect pe Razvan si fac ce-mi ordona el", a reactionat Ganea.
   
    Ca si antrenorul sau, Ganea a afirmat ca returul campionatului nu se va juca corect. "Īnca mai sunt lucruri comuniste si manevre de tot felul. Uitati-va la Jiul. Cum s-a apropiat meciul cu Dinamo, lui Simota i s-a pus sechestru pe avere si au aparut multe controale pe la acel club. Dar si anul trecut se stia cine va fi campioana. N-am emotii. Se stia ca Steaua va lua titlul. Nici nu stiu de ce Rapid s-a mai prezentat la Petrosani… Si, acum, Dinamo va lua campionatul, mai mult ca sigur, chiar daca primele etape vor fi importante. Dar cum nu am emotii la Dinamo-Jiul, nu o sa am nici la celelalte meciuri ale "cāinilor". Steaua are echipa foarte puternica si nu se preteaza la asa ceva", a acuzat "Ganezul".
    Rapid are o situatie foarte buna, adica īn clasament se afla la 16 puncte īn spatele lui Dinamo si probabil cei de acolo īsi construiesc o stare de spirit care sa justifice eventualul insucces la final
    Nicolae Badea,
    presedinte Dinamo
   



spt.ro


    Suporterii olteni nu sunt interesati de Rapid - Poli Timisoara
    Fanii Universitatii Craiova au anuntat ca nu sunt interesati de meciul dintre formatiile Rapid Bucuresti si Poli Timisoara, din etapa a 20-a Ligii I, care se va disputa, duminica, in Banie.
    Fanii olteni au precizat ca nu vor veni la meci, asa ca suporterii si conducatorii celor doua echipe sa nu-si faca probleme. "Pe noi ne intereseaza doar Craiova, nu celelalte echipe. Noi vom merge in numar mare, simbata, la Pitesti si vom sarbatori succesul pina noaptea tirziu, asa ca duminica seara nu vom mai avea chef sa mergem pe Ion Oblemnco pentru meciul Rapid - Poli. LPF, Rapid si Poli Timisoara, pot sa stea fara griji ca nu se va intimpla nimic rau din punctul nostru de vedere", a declarat Victor Neagoe, unul dintre liderii galeriei craiovene.
    Acesta considera ca nu vor fi mai mult de 2.000 de spectatori la meci.
    Pentru a evita eventuale violente, oficialii Rapidului, care au inspectat marti stadionul Ion Oblemenco, au cerut ca peluza Cristi Neamtu, acolo unde galeria Universitatii sta la meciurile de pe teren propriu, sa fie inchisa. Totodata, rapidistii se gindesc ca la acest meci sa puna in vinzare bilete numai in Bucuresti, iar pentru oltenii care vor sa vina sa asiste la joc pretul acestora sa fie mult mai mare.
    Amenintate cu retrogradarea
    Fostele campioane HC Zalau si Rapid Bucuresti se zbat in subsolul clasamentului.
    HC Zalau si Rapid Bucuresti, doua dintre echipele care au dominat handbalul romanesc in ultimii ani, au viata extrem de grea in actualul sezon. Daca in cazul giulestencelor declinul a inceput in urma cu trei ani, reculul ardelencelor este de data mai recenta.
    Fosta rivala a Zalaului in lupta pentru titlu, Rapid, sta chiar mai rau. Giulestencele se situeaza pe pozitia a 14-a, avind o zestre modesta de numai 11 puncte, si tremura serios. Gruparea alb-visinie se bazeaza pe un lot de jucatoare tinere, printre care fosta internationala Alina Dobrin Pacurar si Roxana Gheorghiu, care pot fi considerate "veterane".
   



gsp.ro / rapidisti.ro


    Copos a schimbat legea pentru el
    Copos a modificat o lege prin care i se interzicea sa construiasca pe un teren de 79.000 mp, situat pe malul Lacului Dambovita, pe teritoriul fostei baze sportive a Rapidului. El a fost achizitionat in 2005 de la Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi si avea la acea data destinatie de "spatiu verde amenajat", neputand fi folosit pentru constructii, fapt trecut negru pe alb si in Planul Urbanistic General al Capitalei. 250 DE APARTAMENTE
    Cu toate acestea, Copos va demara in luna mai un proiect imobiliar pe acest teren, in valoare de 200 de milioane de euro, care prevede construirea a 250 de apartamente. Pentru a putea da drumul la investitie, fostul vicepremier a solicitat de la Agentia Nationala de Mediu (ANM) avizul de mediu necesar inceperii constructiilor. Acesta a fost negativ, intrucat destinatia terenului este de spatiu verde, insa Copos nu a renuntat la proiect pentru ca mai are un as in maneca.
    SMECHERIA
    In luna iunie 2006, cu doar cateva zile inainte de demisia din Guvern, Parlamentul i-a facut lui Copos un pustiu de bine si a aprobat modificarea unui paragraf din Legea 265/2006 privind protectia mediului prin care se permite proprietarilor sa schimbe destinatia terenurilor cuprinse in PUG. Astfel, cartierul rezidential Belvedere va deveni realitate, cum realitate vor fi si sumele adunate de patronul Rapidului pe vanzarea celor 250 de apartamente.
   
    Fite de patron: Copos se retrage a noua oara in ultimii cinci ani
    "Haituit" de toata lumea, asa cum ii place sa spuna, George Copos este tentat sa iasa din fotbal in cel mai scurt timp. Avand probleme cu Ministerul Transporturilor, in ceea ce priveste stadionul, dar si cu Ministerul Justitiei, in "cazul Loteria", patronul Rapidului vrea sa renunte la fotbal, conform ziarului Gardianul.
    Pentru prima oara in acest an si a noua in ultimii cinci ani. In plus, Comisia de Apel a decis ca giulestenii sa plateasca 190.000 de euro celor de la Poli Iasi, in "cazul Pancu", amintindu-i lui Copos de lungul sir de transferuri care s-au intors impotriva sa.
    Laudat de toata lumea ca este singurul patron din fotbalul romanesc care a si castigat bani din aceasta afacere, George Copos este foarte aproape sa iasa din scena, mai ales ca multe din "ingineriile financiare" pe care le-a pus la cale s-au intors impotriva sa. Incercand sa profite de pe urma cluburilor mici, patronul Rapidului a avut surprize mari la realizarea unor transferuri.
    Nu este vorba ca a si reusit sa profite de nestiinta unor presedinti, pe care i-a momit cu procente la eventuala revanzare a jucatorului in strainatate. Corvinul Hunedoara (Lobont), Olimpia Satu Mare (Sergiu Radu), CFR Cluj (Dulca), Petrolul (Maldarasanu), Ceahlaul (Iencsi) si Poli Iasi (Pancu) au primit extrem de putin fata de cat se asteptau in momentul in care respectivul fotbalist s-a transferat peste hotare, aproximativ 2.000.000 de dolari ramanand in contul giulestenilor.
    Cei de la Poli Iasi se pare ca vor primi, dupa opt ani, toti banii care li se cuveneau de pe urma plecarii lui Pancu de la Rapid la Cesena, Comisia de Apel dand o solutie in favoare moldovenilor.
    A pierdut peste 5.000.000 de dolari din trei transferuri
    Celebrele clauze de reziliere au facut ca fostul vicepremier sa piarda peste 5.000.000 de dolari din doar trei transferuri. Imprumutat de Rapid de la Tractorul, Tiberiu Ghioane a fost vandut de brasoveni la Dinamo Kiev pentru 250.000 de dolari, cat era clauza de reziliere in contul giulestenilor ajungand doar o parte din acesti bani.
    Ulterior, Copos a aflat ca, de fapt, ucrainenii au dat pe jucator 2.500.000 de dolari, considerand ca Paul Enache, presedintele Tractorului, si Giovanni Becali, impresarul jucatorului, l-au privat de 2.200.000 dolari. Si la transferul lui Ionel Ganea, Copos a iesit in pierdere. Impresarul Giovanni Becali a platit clauza de reziliere de 600.000 de dolari catre Rapid, ulterior vanzandu-l pe fotbalist la Stuttgart pe o suma de patru, cinci ori mai mare.
    Un milion de dolari a ratat Rapidul si din transferul lui Florin Bratu la Galatasaray, bani care se spune ca au ajuns la impresari. De asemenea, patronul rapidist considera ca si-a dat singur "teapa" atunci cand a acceptat sa-l transfere pe australianul Ryan Griffiths de la FC National, pentru aproximativ 1,5 milioane de dolari, prestatiile fotbalistului fiind departe de asteptari. Mai nou, Copos l-a insarcinat pe Grigore Sichitiu sa se ocupe de transferuri din dorinta de a se detasa cat mai mult de fotbal.
   
    Viorel Moldovan este sigur de locul doi
    Veteranul giulestenilor, Viorel Moldovan, a declarat ca nu īsi face probleme pentru clasarea Rapidului pe locul doi la finele campionatului, declarānd ca elevii lui Razvan Lucescu sunt pregatiti din toate punctele de vedere.
    "Sīntem foarte motivati si pregatiti din toate punctele de vedere pentru reluarea campionatului si pentru partida cu Poli, īn care sīntem favoriti. Trebuie sa ne vedem de treaba, sa ramānem concentrati tot timpul numai la joc si la finalul campionatului sa obtinem cu orice pret locul doi. Nu-mi fac probleme ca nu vom termina sezonul pe locul secund".
   
    Griffiths in Trivale?
    Negocierile pentru Cosmin Tilinca, de la CFR Cluj, au intrat īn impas, dar pitestenii vor neaparat un atacant si s-au orientat catre Ryan Griffiths.
    "Mai facem o ultima īncercare pentru aducerea lui Tilinca la Pitesti. Daca nu se va rezolva nimic, Griffiths este varianta imediat urmatoare", a afirmat Dorinel Munteanu.
    Australianul a venit la Rapid vara trecuta, de la FC National, pentru 1,1 milioane de dolari.
   
Horia ::: RapidFans.RO

    21 februarie 2007

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...