REVISTA PRESEI ::: marti 27 februarie 2007



Liga suporterilor RAPIDisti

    Liga Suporterilor RAPIDisti , detalii despre deplasarea la Ploiesti :::
plecarea se face din fata stadionului miercuri 28 februarie la ora 17.00

   
FC RAPID
   
    COMUNICAT DE PRESĂ
    Deși nu ne face plăcere să intrăm într-o asemenea competiție cu contracandidatele noastre, ne vedem nevoiți să abandonăm poziția de oarecare echilibru (atât cât poate exista în fotbalul românesc) adoptată de clubul Rapid în ultima vreme și să începem să răspundem, de acum încolo, cu aceeași monedă. Prea multă vreme, unii au avut de câștigat și pentru că au țipat mai tare.
    Încercând să mascheze slăbiciunile evidente de pe gazon, conducătorii Stelei au lansat aseară atacuri, pe cât de vehemente, pe atât de lipsite de suport, la adresa clubului nostru, inventând «scenarii monstruoase» născute împotriva lor. Adevărul este cu totul altul, pe care, fără să vrea, unul dintre adversarii noștri l-a rostit sec: «Vrem să fim tratați ca Dinamo și Rapid!». Ei bine, ideea e că s-ar putea ca ei chiar să fie tratați acum asemenea Rapidului, și nu le place deloc! Dacă le reamintim penaltyul neacordat la hențul lui Goian, în meciul direct din tur, greșelile grave comise împotriva noastră de asistentul Iliescu în cele două meciuri cu Pandurii sau penaltyul refuzat lui Buga în jocul cu Dinamo, din tur (ca să ne limităm la doar câteva exemple, flagrante), am putea accepta ideea că Steaua, probabil, a început să fie tratată ca Rapid.
    E limpede că "revolta" oamenilor amenințați de Gigi Becali, cum că nu-i va mai lăsa de capul lor, are cu totul alte rațiuni, amplificate poate de plecarea intempestivă a patronului, în timpul meciului cu UTA. Pentru că, dacă ar fi vrut să vorbească exclusiv de arbitrajul de la Oradea, decența le-ar fi impus să pomenească despre atacul criminal al lui Rădoi, pentru care ar merita câteva etape bune de suspendare, ori despre "iertarea" de eliminare a lui Paraschiv. Ca să aveți și un termen obligatoriu de comparație, noi n-am arătat cu degetul spre nici o altă echipă atunci când am fost defavorizați de arbitraje, în timp ce Steaua, afundându-se abia acum definitiv în penibil, acuză Rapidul pentru o eroare a unui asistent! Filozofând în logica chinuită a steliștilor, care bat câmpii despre "arbitraje de partid", ar însemna că ratările atacantului arădean Simion (jucător aparținând Stelei, din câte știm noi) n-au reprezentat altceva decât alte secvențe ale "evoluțiilor de casă" puse cu atâta măiestrie în scenă, la finalul campionatului trecut, cu complicitatea Jiului sau Vasluiului. Declarațiile, din acea vreme, ale domnilor Șimota și Porumboiu au fost mai mult decât elocvente.
    Înțelegem și că un domn din cealaltă tabără prietenă, Dinamo, ar fi promis că se va ocupa personal ca anumite echipe să termine competiția în fața Rapidului și a Stelei, pe care le vrea "umilite". Așteptăm cu real interes (așa cum ar trebui s-o facă și diriguitorii LPF) evoluția acestui Mazarin al fotbalului nostru și vom vedea la final dacă are aptitudini sau nu pentru un asemenea rol. Dacă domnul respectiv nu știe cine a fost Mazarin, îl sfătuim să se adreseze cărturarului din subordinea sa.
   
    FC RAPID BUCUREȘTI
   



prosport.ro
 
    Copos catre Becali: "Sa ne vedem fiecare de oile noastre!"
    Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a raspuns, luni, afirmatiilor presedintelui CA al FC Steaua, Gigi Becali, care considera ca golul anulat Stelei în meciul cu UTA Arad de asistentul Sebastian Gheorghe a fost consecinta a unui "arbitraj politic".
    "Eu, cel putin, am supt lapte de la mama, pe când Gigi Becali a supt de la Ministerul de Razboi, de unde i se si trage vitejia. Cât depre problemele din arbitraj, sa nu ne mai amintim de ultima parte a campionatului trecut, de Vaslui, de Pandurii, de Jiul, de alergatul cu pungile cu bani dupa nu stiu ce echipe. Alea nu erau furaciuni, erau emanatii ale unui razboinic al luminii, care acum vorbeste de furat? Hai sa ne vedem fiecare de oile noastre!", a scris Copos, pe blogul sau.
    Oficialii stelisti considera ca exista o legatura între golul anulat Stelei în meciul cu UTA Arad, dupa ce tusierul Sebastian Gheorghe a semnalizat eronat o pozitie de ofsaid la Victoras Iacob, si faptul ca tatal arbitrului asistent, Constantin Gheorghe, este membru al Partidului Conservator, din care face parte si actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos. Gigi Becali a spus, luni, cine crede ca sunt vinovati pentru maniera de arbitraj de la meciul cu UTA: "Arbitrul care a facut furaciunea, taica-sau care e de la Partidul Conservator, Costica de Suceava, si care si-a crescut copilul tot în mentalitatea comunista si în sistemul ala de hotie, si probabil si comunistul Copos".
   
    Universitatea vrea să limiteze accesul rapidiștilor pe "Lia Manoliu"
    Oficialii grupării Universitatea Craiova intenționează să limiteze accesul fanilor echipei Rapid la meciul programat sâmbătă, pe stadionul Național din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", după ce aceștia au provocat pagube estimate la 6.000 de euro pe arena Ion Oblemenco, la partida cu Poli Timișoara.
    La antrenamentul efectuat luni de componenții echipei Universitatea Craiova, oficialii grupării din Bănie au constatat că în sectorul de tribună ce a fost rezervat fanilor giuleșteni la partida Rapid - Poli Timișoara au fost rupte 300 de scaune. "Ne pare rău de oficialii celor de la Rapid, însă trebuie să plătească. Valoarea totală cred că depăștește suma de 6.000 de euro. Nu se poate așa ceva. Nu se mai potolesc odată. Plătim noi, cluburile, pentru ceea ce fac ei, suporterii", a declarat vicepreședintele Universității Craiova, Silvian Cristescu, adăugând că în sectorul rezervat fanilor timișoreni doar câteva scaune au fost sparte.
    Cristescu a subliniat că oficialii craioveni iau în calcul limitarea numărului de suporteri giuleșteni care vor putea asista la partida Universitatea - Rapid, programată sâmbătă, pe stadionul Național din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", în etapa a XXI-a a Ligii I. "Ne este teamă pentru ceea ce se va întâmpla pe Lia Manoliu, unde cred că rapidiștii vor fi mult mai numeroși, iar noi, cum suntem organizatori, va trebui să avem grijă absolut de tot stadionul. Stăm și analizăm și s-ar putea să nu oferim mai mult de 550 de bilete, cât am avut reciprocitate cu ei în tur", a explicat Cristescu. Meciul se va disputa la București deoarece gruparea Universitatea Craiova a fost sancționată cu disputarea a două meciuri la o distanță de cel puțin 150 de kilometri de propria arenă, după incidentele provocate de suporteri la meciul cu Steaua, din etapa a XIX-a.
   



Evz.ro

    Comparatie: Steaua vs. Rapid
    Rezultatele inregistrate duminica in etapa a 20-a din Liga I au intetit lupta pentru locul doi, pozitie care asigura prezenta in preliminariile pentru Liga Campionilor si pe care si-o disputa Steaua si Rapid.
   
    RAPID
    Concurenta acerba din ofensiva da roade
    Avantaje
    > Forma sportiva excelenta a echipei din Giulesti si atmosfera buna din cadrul lotului.
    > Talentatul si capriciosul Ianis Zicu a lasat impresia, in partidele de pregatire, dar si in meciul de la Craiova, cu Poli, ca este un jucator recuperat. Duminica, Zicu a fost omul meciului.
    > Antrenorul Razvan Lucescu lucreaza, deocamdata, in liniste. In schimb, stelistul Cosmin Olaroiu risca sa fie debarcat oricand, in ciuda asigurarilor pe care le-a primit de la Gigi Becali ca va ramane pe viata la echipa (promisiune pe care latifun-diarul i-o facuse, la un moment dat, si lui Victor Piturca).
    > Concurenta acerba din atacul Rapidului.
    > Rapid beneficiaza de sfaturile lui Mircea Lucescu care va cauta sa tina sub control situatia din Giulesti.
   
    Dezavantaje
    > Pericolul care il reprezinta Ionel Ganea pentru linistea lotului. In cazul in care nu va fi folosit meci de meci, avand in vedere numele grele care alcatuiesc linia ofensiva a Rapidului, este de asteptat ca impulsivul atacant sa faca scandal.
    > Desi a revenit langa echipa, George Copos s-ar putea intoarce la vechile sale "indeletniciri": criticarea cu sau fara motiv a propriilor jucatori si a antrenorului. In turul campiona-tului, fostul vicepremier si-a capatat porecla "domnul presiune".
    > Traditia Rapidului este mai saraca decat cea a Stelei, grupare obisnuita cu marea performanta.
    > Lipsa de experienta a lui Razvan Lucescu le-ar putea fi fatala giules-tenilor.
    > Fanii Rapidului se "aprind" mai repede decat suporterii Stelei.
   
    steaua
    Sistemul de joc, marea nebuloasa
    Avantaje
    > Steaua este o echipa omogena, multi jucatori avand cateva sezoane impreuna.
    > "Ros-albastrii" au o mare expe-rienta, disputand 42 de partide in ultimele trei sezoane din cupele europene.
    > Exista un puternic ascendent moral in fata rivalilor de la Rapid, pe care intr-un singur an i-au eliminat din Cupa UEFA, dupa care le-au suflat titlul si Supercupa Romaniei.
    > Conducerea sustine mult mai mult echipa in comparatie cu ceea ce se intampla in Giulesti.
    Dezavantaje
    > Forma sportiva din acest inceput de an este ingrijoratoare. In trei meciuri, Steaua n-a dat niciun gol. "Ros-albastrii" n-au facut fata nici macar rezervelor de la FC Sevilla. Stelistii au pierdut ambele manse din saispre-zecimile de finala din Cupa UEFA, 0-2 la Bucuresti si 0-1 la Sevilla. In plus, "ros-albastrii" n-au reusit sa se impuna nici in fata celor de la UTA.
    > Sistemul de joc este o mare nebuloasa. Cosmin Olaroiu a incercat sa joace fie cu trei atacanti, fie cu doi, fie cu unul singur, dar echipa n-a marcat niciun gol.
    Nici defensiva nu mai e la fel de sigura ca altadata. Absenta de lunga durata a golgheterului Nicolae Dica, care este accidentat, a lasat un gol mare in ofensiva.
    ==> Imixtiunile patronului Gigi Becali la echipa. "Mie nu mi-e teama ca vom pierde locul doi, fiindca Steaua va juca altceva. Ma duc eu, ca nu sunt patron idiot, si o sa am o discutie cu antrenorul si cu echipa. Stiu si eu un pic de fotbal. Trebuie sa pasam cu jucatori tehnici, nu cu fundasii centrali", a anuntat ieri Becali.
   
    Giulestenii au produs pagube la Craiova
    Alexandru Vartosu
    Cu toate ca Rapid a invins categoric duminica seara pe Poli Timisoara, scor 2-0, fanii giulesteni nu s-au manifestat civilizat pe "Ion Oblemenco".
    Unul dintre sectoarele tribunei a doua a fost "defrisat" aproape in intregime de scaune. Conducatorii de la Universitatea Craiova au afirmat ca vor trimite curand nota de plata clubului de langa Podul Grant.
   
    "Postasul" s-a ales cu dosar penal
    "Am avut o sedinta pe aceasta tema si, in functie de analiza adminis-tratorului, vom socoti pagubele produse. Nu cred ca se va ajunge la judecata, fiindca Rapid stie de faptele suporterilor sai", a anuntat Silvian Cristescu, vicepresedinte la Universitatea.
    Asa cum se banuia, galeria Rapidului nu a fost asteptata la Craiova cu bratele deschise. In urma unui conflict izbucnit cu o jumatate de ora inaintea primului fluier al partidei, o patrula de politie apartinand Sectiei 2, impreuna cu un echipaj al politiei comunitare, a retinut unul dintre fanii "Stiintei".
    Dus la sectie pentru identificare, s-a constatat ca individul este o mai veche cunostinta: nimeni altul decat Ovidiu Todoran, alias "Postasul". Fost lider al Peluzei Sud "Cristi Neamtu", Todoran (28 de ani) a fost acuzat de folosire si detinere ilegala de obiecte pirotehnice. El risca pana la trei ani de inchisoare.
   
Sport365.ro

   
    Răzvan Lucescu se teme de FC Arges: Meci de care pe care
    Cu toate că pare a fi cea mai în formă echipă din Liga 1 în acest început de sezon, Rapidul nu subestimează FC Argeș în meciul din Cupa României Timișoreana, care se va desfășura mâine, pe stadionul Astra din Ploiești.
    După victoria reconfortantă obținută pe teren neutru contra lui Poli Timișoara, antrenorul Răzvan Lucescu atrage atenția jucătorilor săi că meciul cu FC Argeș este la fel de important și adversarul nu va trebui subestimat. "Urmează o săptămână importantă, cu meciul de miercuri din Cupa României, un joc de . Noi ne-am propus să mergem cât mai departe în Cupa României, așa că vom trata partida cu seriozitate", a declarat Răzvan Lucescu. Rapid are ca obiectiv în acest an câștigarea Cupei României pentru a doua oară la rând și ocuparea locului secund în clasament, poziție care va asigura prezența în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, ediția 2007-2008. După victoria cu Poli Timișoara, Rapid s-a apropiat la doar un singur punct de Steaua București.
   
    Arbitru din București la meciul cu Rapid
    Alexandru Tudor a fost desemnat de Comisia Centrală a Arbitrilor să conducă meciul Rapid București - FC Argeș, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României Timișoreana. Tudor este bucureștean, dar CCA nu a ținut cont de acest lucru, pentru că a fost eliminat criteriul localității de baștină al arbitrului la delegarea la meciurile din Liga I și Cupa României. Alexandru Tudor va fi ajutat la cele două linii de asistenții Mikloș Nagy (Cluj-Napoca) și Gheorghe Negoiță (Brăila), în timp ce arbitru de rezervă va fi Viorel Sandu (București). Ultima oară când Tudor a arbitrat pe FC Argeș a fost în partida de la Timișoara, din etapa a 19-a a Ligii 1 .
    De ieri, la Mogoșoaia
    Ieri, în jurul orei 16, echipa piteșteană a plecat spre București, s-a cazat la Centrul de pregătire al naționalelor de fotbal, de la Mogoșoaia, iar spre seară a efectuat un antrenament în nocturnă. FC Argeș va rămâne la Mogoșoaia două nopți, iar miercuri, în ziua meciului cu Rapid din Cupa României Timișoreana, va pleca spre Ploiești. Partida eliminatorie, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei, se va desfășura mâine pe stadionul Astra, cu începere de la ora 20:45 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune Antena 1.
   
    Niciun accidentat în meciul cu Craiova
    Antrenorul echipei FC Argeș, Dorinel Munteanu, are tot lotul la dispoziție pentru meciul cu Rapid București, mai puțin argentinianul Elias Bazzi, care s-a accidentat în săptămâna premergătoare debutului sezonului, și care va lipsi minim trei săptămâni. După jocul cu Universitatea Craiova, FC Argeș nu s-a ales cu niciun accidentat sau suspendat, astfel că Dorinel Munteanu va putea alcătui cea mai bună formație pe care o are la îndemână. Suspendat cu Universitatea, Florentin Cruceru are drept de joc și va putea evolua contra Rapidului.
   
    Ganea este incert
    Golgheterul campionatului Ligii I, Ionel Ganea, nu a apucat să redebuteze în tricoul Rapidul, pentru că s-a accidentat înaintea meciului cu Poli Timișoara. Ganea este incert și pentru jocul cu FC Argeș, din Cupa României, dar Răzvan Lucescu are mai multe opțiuni de înlocuire a lui: Moldovan, Mazilu, Buga, Zicu sau Griffiths! Atât în vara anului trecut, cât și în luna decembrie, după terminarea jocurilor din prima parte a campionatului, Ionel Ganea a fost ofertat de FC Argeș pentru o venire la Pitești, dar fostul coleg de cameră de la echipa națională al lui Dorinel Munteanu a preferat să semneze cu echipele bucureștene Dinamo și Rapid.
   
    Dorinel va juca și cu Rapid
    După ce a evoluat 84 de minute în meciul cu Universitatea Craiova, schimbarea sa cu Ionuț Badea fiind mai mult de ordin tactic, Dorinel Munteanu intenționează să joace și contra Rapidului, dar în funcție de desfășurarea scorului s-ar putea să joace mai puțin decât sâmbătă. Dorinel a declarat că obiectivul său principal a devenit salvarea de retrogradare, nu echipa națională și astfel se va concentra mai mult pe campionat. Cu toate acestea, nu va neglija nici Cupa României, deoarece este o competiție la fel de importantă.
   
    "Cel mai greu meci este cel următor, ne concentrăm acum pe meciul cu Rapid București și sper să facem o figură frumoasă. Suntem angrenați pe două fronturi, nu am o prioritate anume, iar cel mai important este primul meci, deci întâlnirea cu Rapid", a spus Dorinel Munteanu după partida cu Universitatea Craiova.
   



gsp.ro

    Rapid - Poli ca Zicu - Pleșan
    Succesul clar al giuleștenilor în fața bănățenilor se poate explica și prin prestația total diferită a playmakerilor. Rapid - Poli Timișoara n-a fost un derby. Lăsînd la o parte justificarea etimologică (în accepțiunea englezilor, inventatorii termenului, "derby" reprezenta un meci între două formații din același oraș), proiecția strict fotbalistică anulează titulatura. Duminică seară, pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova n-a existat decît o echipă: Rapid. Scrutînd istoria partidelor dintre bănățeni și trioul granzilor bucureșteni, niciodată în mandatul Iancu n-am depistat o asemenea diferență de valoare. Chiar dacă n-a învins decît o dată (acel 3-0 cu Olăroiu într-un Giulești fără spectatori), Poli și-a chinuit de fiecare dată adversarul. De această dată însă feroviarii au făcut legea.
    Impresiile sînt confirmate de cifre. Toate în favoarea Rapidului.
    Notați:
    * ocazii de gol 8-2
    * șuturi la poartă 15-9
    * șuturi pe poartă 7-1
    * parade Coman - Popa 1-5
    * rezultat final 2-0
    Diferența s-a făcut din organizare și din prestația vedetelor. Primul capitol îi aparține lui Răzvan Lucescu. Față de meciurile televizate din prima parte a pregătirilor, calitatea jocului vicecampionilor a crescut enorm. Echipa e solidă și echilibrată, acoperirea terenului este uniformă și, ca urmare, ocaziile de gol la poarta lui Popa au apărut din toate zonele terenului. În plus, sistemul defensiv a reacționat bine și singurele oportunități ale bănățenilor au apărut din faze fixe (ambele ratate de McKain).
    Al doilea capitol îl vizează în special pe Zicu. Mărturisesc că am așteptat meciul și pentru a urmări duelul mînjilor, cel dintre el și Pleșan, doi jucători din noul val, cu talent, cu har, cu contracte mari, dar de multe ori vizitați de indolență. Am rămas în memorie doar cu Ianis. Hotărît, altruist, născocitor, penetrant, eficient. Calități care l-au transformat în omul meciului. Comparînd realizările lui cu cele ale lui Mihăiță înțelegem o dată în plus de ce Rapidul a cîștigat la pas meciul cu Poli Timișoara.
   



libertatea

    Rapid, succes facil
    Anuntat ca un razboi in exil, la Craiova, meciul Rapidului cu Poli Timisoara s-a transformat intr-o banala lupta in care doar bucurestenii au folosit "gurile de foc". Fara a forta, giulestenii au invins cu 2-0, sufland acum in spatele Stelei.
    Rapidul nu a avut probleme in a se impune pe teren neutru in fata unei formatii care, in ciuda mormanelor de bani investiti si a pretentiilor patronilor, da "randament" de liga inferioara.
   
    "Puteam castiga la o diferenta mai mare, pentru ca am ratat destule ocazii. Am fost cu mult peste Poli", a spus, la final, Ionut Rada, completat de antrenorul din teren al feroviarilor, Viorel Moldovan: "Ma asteptam la o replica mai darza. Am intalnit o echipa destul de slaba". De altfel, incurajat de startul lansat al formatiei giulestene, Moldovan a lasat sa se inteleaga ca ar putea reveni asupra deciziei de a se retrage din activitate in vara. Asta probabil daca Rapid va termina campionatul pe locul doi si, implicit, va participa in editia viitoare a Ligii Campionilor.
   
    Victoria facila a trupei lui Razvan Lucescu l-a enervat, in schimb, pe patronul banatenilor, Marian Iancu. "In acest club eu sunt singurul care dau randament! Nu stiu de ce Artimon se asteapta sa fie demis. Eu nu voi lua masuri, sa ia masuri chiar ei, specialistii din fotbal de la echipa", a rabufnit boss-ul timisorenilor, care a parasit stadionul "Ion Oblemenco" imediat dupa ce Rapid a reusit sa marcheze cel de-al doilea gol.
   
    Antrenorul Artimon, aproape de demitere
    Zilele antrenorului Alin Artimon sunt numarate, doar programarea, in scurt, miercuri a "sfertului" de Cupa cu Poli Iasi si duminica a partidei de campionat cu liderul Dinamo mai tinandu-l pe acesta pe banca timisoreana. In locul sau va fi adus, aproape sigur, Ioan Andone.
   



Adevarul

   
    Rapid solicită controale antidoping
    de Bogdan Petrache
    Giuleștenii au câștigat fără probleme partida cu Poli Timișoara, scor 2-0, și s-au apropiat la numai un punct de Steaua. Rapidiștii au trecut la conducerea meciului în minutul 20. Lazăr i-a pasat excelent lui Moldovan, care a pătruns în careu, fiind agățat de Popa. Lovitura de pedeapsă a fost executată fără probleme de Bădoi.
    Bucureștenii și-au mărit avantajul în minutul 60, când Zicu l-a învins pe Popa cu un șut la vinclu de la 14 metri. "Mi-a fost teamă de Poli Timișoara, pentru că era primul meci din sezonul de primăvară și pentru că se disputa pe un teren neutru", a spus Lucescu junior. Cel mai fericit rapidist părea George Copos, care, la finalul partidei, a afirmat că echipa sa câștiga "chiar dacă meciul se juca pe maidanul de la Bălcești (n.r.- localitatea natală a lui Mitică Dragomir)". În altă ordine de idei, ieri, clubul Rapid a solicitat, prin vocea lui Constantin Zotta, controale antidoping la toate jocurile din Liga I, giuleștenii temându-se de practici necurate.
   



ziua

    Timisoara s-a fasait
    Rapidul a castigat clar ceea ce trebuia sa fie un derby pentru locul doi al clasamentului.
    Cu un singur sut pe spatiul portii in 90 de minute, Poli nu putea sa emita pretentii in fata unui Rapid montat si decis, intr-o lupta inegala de la un capat la altul. Declaratiile sforaitoare din intersezon n-au avut acoperire pe teren, acolo unde giulestenii au facut legea, permitandu-si, in afara celor doua goluri, sa rateze multe alte ocazii si sa faca spectacol. Echipa lui Razvan Lucescu a venit la un punct in spatele Stelei, in timp ce Poli asteapta etapa viitoare pe Dinamo cu o presiune fantastica din partea conducerii si a suporterilor. Dupa jocul de duminica seara este cert ca banatenii si-au fixat obiective prea inalte fata de ce pot in acest moment.
    "Baietii au dat totul si le multumesc pentru aceasta daruire. A fost un joc pe care l-am controlat in totalitate si cred ca scorul putea fi mult mai mare. Am intalnit un adversar puternic, care are in componenta multi jucatori de valoare. Nu mai simtim frigul (n.r. meciul s-a jucat la minus sapte grade), aceasta victorie ne-a incalzit inimile", a declarat la finalul intalnirii Razvan Lucescu, extrem de satisfacut de debutul cu dreptul al echipei sale in 2007. Tehnicianul a refuzat sa comenteze eliminarea din minutul 87 a lui Karamian, dupa ce l-a lovit pe arbitrul Coltescu cu mingea, dupa ce acesta fluierase oprirea jocului. "Karamian e acum la Timisoara, iar eu nu vorbesc despre altii", a spus, oarecum satisfacut, Lucescu. Armeanul, la prima aparitie oficiala pentru Poli, a avut o prestatie modesta, fiind aproape complet anihilat de Badoi, semn ca giulestenii au avut dreptate cand au refuzat sa-i asigure un salariu de 300.000 de euro pentru a-l pastra in lot. "Urmeaza o saptamana importanta, cu meciul de miercuri din Cupa (n.r. cu FC Arges), un joc care pe care. Noi ne-am propus sa mergem cat mai departe in Cupa Romaniei", a mai spus Lucescu. Omul meciului a fost, fara indoiala, Ianis Zicu (foto), atacantul care a pasat excelent pentru Moldovan la faza in care Rapidul a obtinut penalty-ul transformat de Badoi, si a punctat pentru 2-0 cu un sut frumos din careu. In plus, Zicu a creat alte cateva faze in care a imbinat spectaculozitatea cu eficienta, fiind aclamat de galeria giulesteana, aceeasi care il admonesta in turul campionatului pentru ratarile sale incredibile.
   



Cotidianul

    Copos: "Cistigam si la Balcesti"
    de Lucian Cazan, Florin Dobre
    Conducatorii banateni ameninta ca trec la curatenia de primavara dupa infringerea cu rapidistii.
    Nici nu s-a reluat bine campionatul ca giulestenii s-au apropiat de cel mai important obiectiv fixat de patronul George Copos - accederea in Liga Campionilor. Rapidistii s-au acomodat mai bine la Craiova, unde au fost exilati de LPF, impunindu-se clar in fata Politehnicii Timisoara, cu 2-0. Nici debutul armeanului Karamian in tricoul banatenilor si nici declaratiile razboinice ale conducerii n-au ajutat-o pe Timisoara, in fata unui Rapid exact. Agilitatea veteranului Viorel Moldovan si precizia lui Vali Badoi au adus Rapidul la conducere inca din minutul 22, primul obtinind un penalty, iar al doilea transformindu-l fara emotii. In fata unei formatii fara replica, giulestenii s-au distantat in repriza secunda, cel mai bun jucator de pe teren, Ianis Zicu, stabilind scorul final inca din minutul 60. "V-am zis ca veti vedea alt Rapid in retur. Ii bateam pe timisoreni oriunde am fi jucat, si la ei, si la Balcesti", a comentat, la final, patronul George Copos, tehnicianul Razvan Lucescu pastrind tonul: "Rapid a jucat exact cum mi-am dorit eu. Baietii au dat totul si le multumesc pentru aceasta daruire. A fost un joc pe care l-am controlat in totalitate si cred ca scorul putea fi mult mai mare. Urmeaza o saptamina importanta, cu meciul de miercuri din Cupa". Paradoxal, dupa meciul "de acasa" disputat la Craiova, giulestenii vor evolua cu Universitatea Craiova la Bucuresti, pe Stadionul "Lia Manoliu".
   
    Artimon, in pericol
    Infringerea de la Craiova a facut valuri in rindul timisorenilor. Tehnicianul Alin Artimon are zilele numarate la echipa, "exista posibilitatea de a renunta, dar sa vedem decizia conducerii", confirma antrenorul, iar jucatorii au fost admonestati de conducere. "Se pare ca eu sint cel mai performant de la acest club. Trebuie sa indreptam lucrurile cit mai repede", a declarat patronul Marian Iancu, sustinut de presedintele Gheorghe Chivorchian: "Vom avea o sedinta in zilele urmatoare pentru ca trebuie sa jucam altfel. Prea multi jucatori care au evoluat n-au corespuns".
   
    Karamian, la satelit
    Momentan, armeanul Karamian va avea cel mai mult de suferit. Mijlocasul stinga al banatenilor a fost eliminat in primul minut de prelungire, dupa ce a sutat cu mingea in arbitrul Sebastian Coltescu, gest pentru care conducerea clubului l-a trimis la echipa satelit si l-a amendat cu 3.500 de dolari. "E un gest incalificabil. Nu am nevoie de astfel de jucatori la echipa. Inainte de meci le-am zis tuturor sa nu raspunda provocarilor lansate de rapidisti. Exact asta nu a facut Karamian. Voi aproba tot ce propune Artimon vizavi de sanctionarea lui Karamian. Mie nu-mi trebuie justitiari la echipa, nu de asta l-am adus", a declarat pentru NewsIn Gheorghe Chivorchian.
   



spt.ro

    Il vrea definitiv
    Autor: Mihai Voinea, Cristian Dinu
    Impresionat de evolutia senzationala pe care Ianis Zicu a avut-o in meciul cu Poli Timisoara, in care a fost cel mai bun jucator de pe teren, George Copos va pleca in aceste zile la Milano, pentru a-l convinge pe patronul Interului, Massimo Moratti, sa-l cedeze pe Zicu in Giulesti. In acest moment, atacantul joaca linga Podul Grant doar sub forma de imprumut.
    Daca la finalul meciului cu Mlada, exasperat de rata rile machedonului, George Copos declara ca "Dumnezeu si Zicu nu au vrut sa cistigam in aceasta seara". Intre timp, parerea patronului giulestean vizavi de jucatorul imprumutat de la Inter Milano s-a schimbat radical. Impresionat de evolutia senzationala a septarului albvisiniu in meciul cu Poli Timisoara, cind acesta a fost cel mai bun jucator de pe teren si a fost ridicat in slavi de Razvan Lucescu, boss-ul Rapidului a preluat initiativa.
    "In zilele urmatoare voi pleca in Italia, la Milano, pentru a ma intilni cu Massimo Moratti, presedintele Interului. Voi incerca sa-l conving sa il cedeze pe Ianis Zicu definitiv la Rapid. Este un jucator de mare valoare pe care, atit eu, cit si Razvan, ni-l dorim foarte mult. O sa fac tot posibilul sa rezolv transferul sau", a declarat George Copos.
    Se pare ca, in realizarea acestui demers, patronul albvis iniilor a fost serios influentat de antrenorul Razvan Lucescu, cel care i-a dat incredere lui Zicu atunci cind toata lumea il acuza pentru ratarile sale. "Zicu este un jucator de mare valoare, iar ratarile de pina acum au fost cauzate de faptul ca isi dorea prea mult sa dovedeasca ce poate", a declarat Lucescu junior dupa meciul cu Poli.
    Altfel, patronul a mai spus ca in acest retur va fi mai aproape de echipa si ca nu va mai pune, in nici un fel, presiune: "V-am spus ca in acest retur veti vedea un alt Rapid, dar si un alt George Copos, si m-am tinut de cuvint. Le-am dublat contractele jucatorilor, si asta este o dovada a faptului ca sint alaturi de echipa si de antrenor. Contra Timisoarei am vazut o formatie determinata si unita, al carei joc m-a multumit in mod deosebit, iar meritul ii apartine lui Razvan Lucescu".
   
    Intelegerea din vara
    Ianis Zicu a fost convins in vara trecuta de Mircea Lucescu sa mearga in Giulesti, sub comanda lui Lucescu junior, in detrimentul celor de la Dinamo. Tehnicianul lui Sahtior se pare ca l-ar fi convins pe Zicu sa accepte propunerea Rapidului, promitindu-i acestuia ca, dupa un an sub Grant, in vara lui 2007, cind se va afla in ultimele sase luni cu Internazionale Milano, il va transfera la formatia sa. Acum, ramine de vazut reactia lui Zicu la propunerea lui George Copos de continuare a contractului in Giulesti. Apropiati ai jucatorului sustin ca acesta ar fi tentat sa-si gaseasca, totusi, un club din strainatate.
   
    Razboinicul Zotta
    Constantin Zotta a organizat ieri, la Pro Rapid, o conferinta de presa, pentru a raspunde la acuzele aduse cu o seara in urma, la mai multe televiziuni, de catre conducatorii celor doua rivale bucurestene. "Nu inteleg de ce se scandalizeaza domnul Borcea ca jucam cu Craiova pe Lia Manoliu, pentru ca si ei au evoluat tot acolo cu Pandurii. Vad ca ne ameninta ca o sa ne umileasca in campionat, dar Dinamo ne-a umilit deja prin rezultatele din dubla cu Benfica", au sunat replicile oficialului rapidist la adresa lui Dinamo.
    De asemenea, Zotta i-a raspuns si lui Mihai Stoica, managerul general al Stelei, care a sugerat ca George Copos ar fi influentat pe linie politica arbitrajul din meciul Stelei cu UTA: "Nu noi sintem cei care am gresit la Oradea. Admitem ca Steaua a avut un gol valabil, anulat eronat, dar mai credem ca Paraschiv si Goian trebuiau eliminati. Steaua foloseste aceeasi strategie a declaratiilor de anul trecut, care a functionat, din pacate. De aceasta data vom raspunde, insa, la fel de agresiv atunci cind vom fi atacati. Cei de la Steaua vor sa-si mascheze insuccesele sportive si manageriale prin aceste acuze".
   
    DAUNE. 150 de scaune rupte de rapidisti la Craiova
    Clubul Rapid este bun de plata dupa partida Rapid - Poli Timisoara, disputata duminica pe stadionul Ion Oblemenco. Oficialii giulesteni au de achitat Universitatii contravaloarea a 150 de scaune, rupte de fanii rapidisti, care au vizionat partida de la tribuna a doua, au anuntat ieri oficialii gruparii craiovene.
   
    REGRETELE LUI KARAMIAN. Dor de Rapid
    Chiar daca partida de duminica nu a fost una de care sa isi aduca aminte cu placere, armeanul a fost totusi bucuros ca si-a reintilnit fostii colegi. Fotbalistul a recunoscut, de altfel, ca nu este ceva de ascuns in faptul ca ii lipseste prietenia celor din Giulesti. "Rapid ramine, cum am si spus la plecare, in sufletul meu pentru totdeauna. Imi este dor de baieti, de Razvan", a declarat acesta.
   



::: RapidFans.RO

    27 februarie 2007

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...