RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 1 iulie 2007

  FC RAPID Bucuresti | Site Oficial | Official WebSite | Site Officiel


Din nou în deplasare: Rapid începe campionatul următor la Mioveni
 
Bergodi     Devine parcă o regulă a ultimilor ani: Rapid începe campionatul cu meci pe terenul unei nou promovate. Ca și în 2001 (UM Timișoara), 2003 (FC Oradea), 2004 (Politehnica Iași), 2005 (FC Vaslui) și 2006 (Pandurii Tg. Jiu, echipă retrogradată și promovată în aceeași vară, după excluderea Sportului Studențesc), formația giuleșteană se deplasează pe 28 iulie la Mioveni, pe terenul unei echipe apărute în premieră pe scena primei ligi, Dacia. Adăugând și deplasarea din 2002 (pe stadionul din Regie), observăm că Rapid ia startul pentru a șaptea oară consecutiv pe un teren străin!

      Programul următor al Rapidului este următorul: Gloria Bistrița (4 august, acasă), "U" Cluj (11 august, deplasare), Oțelul (18 august, acasă), Poli Timisoara (25 august, deplasare), Univ. Craiova (1 septembrie, acasă), Steaua (15 septembrie, deplasare), Gloria Buzău (22 septembrie, acasă), Ceahlăul (29 septembrie, deplasare), Farul (6 octombrie, acasă), Politehnica Iași ( 20 octombrie, deplasare), CFR Cluj (27 octombrie, acasă), Pandurii (31 octombrie, deplasare), Unirea Urziceni (3 noiembrie, acasă), Dinamo (10 noiembrie, deplasare), UTA (24 noiembrie, deplasare) și FC Vaslui (1 decembrie, acasă). În decembrie 2007, se dispută și primele două etape din retur.


Rapid e peste Real Madrid în "Top 350"
 

Maftei & Dica     Deși a căzut o poziție în clasamentul mondial al cluburilor, întocmit de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS), Rapid rămîne cea mai bine clasată echipă românească în Top 350 (perioada 1 iulie 2006-30 iunie 2007). Giuleștenii ocupă locul 30, cu 180,5 puncte.. Pe locul I în clasament se află în continuare FC Sevilla. Primele 10 locuri în acest clasament arată astfel:

1. FC Sevilla (Spania)                         303 puncte
2. Chelsea Londra (Anglia)                  285
3. Boca Juniors (Argentina)                 272
4. AC Milan (Italia)                              271
5. Manchester United (Anglia)              270
6. FC Santos (Brazilia)                        268
7. Colo Colo Santiago (Chile)               261,5
8. AS Roma (Italia)                              238
9. Liverpool (Anglia)                             236
10. Espanol Barcelona (Spania)           233.
30. Rapid București                            180,5
31. Real Madrid                                  178
32. National Cairo                               175,5
      Dinamo București                         175,5...
73. Steaua București                          133
      Palermo                                       133.

Echipa lunii iunie este Fluminense din Brazilia


Omagierea eroilor din 1967
 
Rapid 67Înaintea meciului amical dintre Rapid și Petrolul, Giuleștiul a găzduit o festivitate emoționantă. La 40 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană din istoria Rapidului, o parte din echipa de aur condusă de regretatul Valentin Stănescu a fost omagiată pe gazonul pe care a încântat odinioară tribunele. Rică Răducanu, Culae Lupescu, Nelu Motroc, Savu Costea, Costică Jamaischi, Bebe Năsturescu, Sandu Neagu, Viorel Kraus și Teo Codreanu, în frunte cu antrenorul secund din acea vreme, Victor Stănculescu, au pășit din nou pe iarba Giuleștiului, în aplauzele tribunelor. Având alături cinci invitați de suflet, petroliștii Mihai Ionescu, Mihai Mocanu, Constantin Moldoveanu, Virgil Dridea și Mircea Dridea (cu care Rică și compania s-au înfruntat, la Ploiești, în ultima etapă a campionatului 1966-1967), eroii Grantului au făcut un tur de onoare al stadionului, după care, în fașa tribunei oficiale, au fost premiați de conducerea actuală a clubului cu diplome de excelență, medalii omagiale, postere cu echipa din 1967, tricouri personalizate, materiale promoționale și, nu în ultimul rând, cu o recompensă financiară. În plus, jucătorii echipei de aur au abonament pe viață, la tribuna oficială, pentru meciurile de acasă ale Rapidului, iar firma Ideal Optic a oferit produse oftalmologice în valoare de câte cinci sute lei pentru fiecare dintre cei ce au adus Rapidului titlul de acum patru decenii.

Pe gazon au fost expuse și tricourile celor care nu mai sunt printre noi, fiind păstrat și un moment de reculegere în memoria lui Valentin Stănescu, Dan Coe, Ilie Greavu, Vasile Ștefan și Nicolae Georgescu (fiica acestuia din urmă, soția actualului antrenor secund, Ion Manu, a fost și ea prezentă la festivitate).

Plecați din București, Puiu Ionescu, Nichi Dumitriu, Marin Andrei și Paul Mitroi n-au putut participa, din păcate, la sărbătoarea Rapidului.

Victorie in extremis în primul "amical" al mandatului lui Bergodi
 

Rapid - PetrolulNoua echipă pe care încearcă să o construiască la Rapid tehnicianul italian Cristiano Bergodi a avut aseară prima apariție publică cu ocazia meciului amical cu divizionara secundă Petrolul Ploiești. Trecerea de la un antrenor la altul și, implicit, de la un sistem de joc la altul s-a văzut în jocul echipei giuleștene, care, în ciuda victoriei obținute din penalty, în prelungirile meciului, a arătat că mai e destul de lucrat până la închegarea trupei așteptate de suflarea Giuleștiului.

Răduță (min. 29) și Maftei (37), ambii prin lovituri de cap venite după faze fixe, au fixat scorul pauzei, 2-0, după care ploieștenii au reușit să egaleze, prin Muțiu (58 și 77- penalty). În cel de-al doilea minut de prelungiri, Păun a scos un penalty transformat de Grigore, care a parafat o victorie ce nu spune, pentru moment, mare lucru, dar care a oferit unele... jumătăți de certitudini (având în vedere că suntem abia în perioada pregătitoare), numite Boya, Bozovic sau Dobroiu, ultimul un tânăr de doar 19 ani, crescut în Giulești.

Cristiano Bergodi a folosit următorul "11": Coman (46 Edel) - Săpunaru (72 Gonzalez), Maftei (46 Rada), M. Constantin, Bozovic - Dică (72 Păun), C. Lazăr (46 Grigore), Grigorie (46 R. Stancu) - Dobroiu (60 Cesinha), Boya, Răduță (46 Buga). Mazilu a suferit o contractură și a fost menajat, Perjă încă nu e refăcut după întinderea suferită la începutul pregătirilor, Burdujan se întoarce abia mâine de la Bologna, I. Stancu va lipsi ceva mai multă vreme după fractura de metatarsiene cu care s-a ales în vacanță, iar Măldărășanu, convins să se întoarcă, începe astăzi pregătirea.


Azi 1 iulie de la ora 19:00 in Giulești, este sărbătoarea Rapidului
 


        Asta seară, înaintea primului "amical" pe care noua echipă a lui Bergodi îl joacă în fața propriilor suporteri (cu Petrolul, de la ora 20:00), clubul Rapid va omagia performanța reușită acum patru decenii de marea echipă antrenată de Valentin Stănescu și Victor Stănculescu: primul titlu de campioni cucerit de giuleșteni.
       
        De la ora 19:00, fanii "alb-vișiniilor" au obligația de suflet de a veni în număr cât mai mare la reîntâlnirea cu formația de aur, văzută de specialiștii vremii drept cea mai bună echipă românească a deceniului 7. Rică Răducanu, Motroc, Lupescu, Jamaischi, Năsturescu, Puiu Ionescu, Nichi Dumitriu, Teo Codreanu și ceilalți vor păși din nou pe gazonul pe care au transformat, de multe ori, fotbalul în artă. Pentru ceea ce au realizat aceștia pentru Rapid, merită, în primul rând, să audă aplauzele contemporanilor lor, dar și ale copiilor și nepoților celor care i-au încurajat cândva. Alături de eroii Giuleștiului vor fi și câteva nume sonore (frații Dridea, Sandu Boc, Mișu Ionescu, Mocanu, Moldoveanu, Juhasz) ale unei alte mari glorii din trecut, Petrolul, echipa cu care Rapid a remizat în ultima etapă a campionatului 1966-1967 (11 iunie 1967), încununându-se campioană.
       
        Și, pentru ca sărbătoarea să fie completă, după meciul amical dintre echipele actuale ale Rapidului și Petrolului (ora 20:00 - intrare liberă, cu excepția tribunelor oficială și 0, unde accesul este permis pe baza vechilor abonamente), hotelul "Crowne Plaza" va găzdui recepția dată în onoarea celor 84 de ani împliniți recent (25 iunie) de gruparea din Giulești.


Tamandare: "Nu știu prea multe despre România și Rapid"
 
TamandareÎn această după amiază a sosit în România un fundaș brazilian, Marcos Tamandare, care urmează să semneze un contract cu Rapid. Fotbalistul brazilian a fost așteptat la aeroport de fostul jucător al Rapidului, Lucian Marinescu. Deși a declarat că nu știe mai nimic despre România și Rapid, Tamandare crede că transferul în Giulești este șansa lui de a face pasul în Europa:
"Nu pot să spun prea multe acum, sunt foarte obosit din cauza drumului, nu știu prea multe despre fotbalul românesc, am văzut doar cîteva meciuri internaționale. Nu îmi vine în minte nici un jucător român...îiștiu pe Hagi...și pe Chivu. Reprezentantul meu mi-a spus despre antrenorul Bergodi. Pentru mine fotbalul românesc este șansa de a face pasul în Europa".
apasa | FOTO sosirea in Romania a lui Tamandare

Cristiano Bergodi: "La Rapid nu vor fi titulari"

''La Rapid nu vor fi titulari!'' Avertismentul îi aparține lui Cristiano Bergodi, antrenorul care promite că doar jucătorii care vor da totul la antrenamente vor prinde un loc în primul unsprezece.

Cristiano Bergodi spune că și-ar mai dori cel puțin doi jucători, dar îl felicită pe Viorel Moldovan pentru transferurile reușite până acum:
"A muncit cu folos, a reușit aducerea lui Cesinha, dar e nevoie să mai facem un efort".
Bergodi vrea un lot cu care Rapid să poată lupta pe trei fronturi, dar care să îi asigure și concurența pe fiecare post.

"Echipa care câștigă nu e neapărat cea care va juca meciul următor. Nu-mi plac jucătorii care la antrenamente se relaxează și nu dau totul fiindcă au jucat bine duminica trecută", a declarat Cristiano Bergodi.
sursa: Realitatea TV



      • Giza în Giulești? Piotr Giza

      Rapid este aproape de a transfera încă un jucător. Polonezul Piotr Giza are 27 de ani și evoluează pe postul de mijlocaș. Dacă nu apar probleme neprevăzute, Giza va semna duminică un contract pe o perioadă de 2 ani cu Rapidul.
      Așa cum a anunțat Viorel Moldovan zilele trecute, giuleștenii mai au nevoie de 2 jucători. În cazul în care polonezul va semna mîine, giuleștenii vor mai avea nevoie doar de un fundaș stînga și pot considera campania de transferuri încheiată.




Rapid Bucureşti a achiziţionat un mijlocaş polonez
Piotr Giza

        Rapid a transferat un nou jucător, mijlocaşul polonez Piotr Giza urmând să semneze, duminică, un contract cu gruparea din Giuleşti.

Internaţionalul polonez Piotr Giza, în vârstă de 27 de ani, a sosit, sâmbătă, la Bucureşti. Mijlocaşul a evoluat ultima dată la FC Cracovia şi poate evolua în centru sau pe partea stângă.
        Giza este internaţional polonez, are patru selecţii la naţională şi a făcut parte din lotul Poloniei de la Campionatul Mondial din 2006, dar nu a jucat niciun minut

"Ne bucurăm că am putut aduce un jucător internaţional, care va trebui să acopere unul dintre posturile deficitare la noi.
        Antrenorul nostru a cerut un jucător în acea poziţie şi suntem convinşi că Giza va corespunde cerinţelor lui Cristiano Bergodi. Jucătorul este deja la Bucureşti, probabil că mâine vom semna şi actele”, a declarat directorul general Constantin Zotta.
        După camerunezii Edel şi Boya, muntenegreanul Bozovic şi brazilianul Cesinha, Giza va deveni cel de-al cincilea stranier din lotul giuleştean, patru dintre ei sosind la Rapid în această vară.


Moldovan încearcă să mai aducă un polonez

      Cel dorit de Moldovan este Pawel Golanski, jucător urmărit şi de Steaua Bucureşti. Directorul sportiv al rapidiştilor încearcă zilele următoare să ajungă la un acord cu conducătorii Koronei Kielce.

      "După aducerea lui Giza voi încerca să mai transfer încă un fotbalist din campionatul polonez. Preţul lui este destul de mare,d ar sper să reuşesc aşa cum am facut-o şi cu ultima nostă achiziţie", a declarat Viorel Moldovan pentru ProSport.



Giza

Rapid l-a adus pe polonezul Piotr Giza, care va semna astăzi pe 2 ani

     Viorel Moldovan a avut zi plină ieri. L-a așteptat la aeroport pe Piotr Giza, probabil noul mijlocaș al giuleștenilor. De la Otopeni, polonezul a mers direct la Pro Rapid, unde a mîncat și s-a odihnit.

     Giza va discuta astăzi contractul său cu Rapid și, dacă nu intervin probleme neprevăzute, el va semna pe 2 ani. Salariul se discută în jurul a 100.000 de euro pe sezon. Component al primei reprezentative, polonezul în vîrstă de 27 de ani este polivalent în zona mediană, dar giuleștenii l-au luat pentru a-l folosi pe banda dreaptă.

     Moldovan crede că va reuși să obțină fără probleme împrumutul lui Giza de la Krakovia Krakov, clubul care este proprietarul jucătorului. Rapid ar urma să plătească aproximativ 150.000 de euro și îl ia pe Giza pe un an, cu opțiune pe încă 3. Venirea lui Giza înseamnă abandonul Rapidului pe pista Golanski.
"Cred că am făcut treabă bună, mai ales în condițiile care există. Mai aducem un jucător, un fundaș dreapta, și consider că am rezolvat ceea ce era stringent", este de părere Viorel Moldovan.


Măldă se întoarce

Măldă se întoarce

Măldărășanu a cedat pentru prima dată și va negocia astăzi revenirea sa la echipă

Ceea ce părea imposibil pînă ieri e gata să se producă: Măldărășanu revine la Rapid! Jucătorul a lăsat resentimentele de-o parte și va discuta astăzi reîntoarcerea la echipă cu Cristiano Bergodi și cu ceilalți conducători.

Hotărîrea lui Măldă de a se rupe de Rapid i-a fost dictată de propria conștiință, dar și de problemele din familie: "Nu vezi că a fost un an de coșmar? Nu vezi că tot ce s-a întîmplat rău la echipă ai adus acasă? Că nu mai poți nici tu să filtrezi, să lași totul la intrarea în bloc?", i-a reproșat soția, încercînd să producă o schimbare. Chiar el recunoaște: "Cînd ajungeam acasă, în loc să mă joc cu copiii mei, eram nervos și urlam din te miri ce. Am spus gata! Trebuie să schimb ceva, 9 ani sînt de ajuns, iar la Rapid nu mai e atmosfera care să mă ajute să îmi fie bine". Și-a găsit oferte de la echipe de afară, dar ca să ia un salariu bun trebuia să plece gratis. Copos a cerut însă 350.000 de euro pe el, o sumă mare pentru un jucător de 32 de ani.

După două nopți nedormite a decis: vine astăzi la discuții cu speranța ascunsă că Bergodi îl va fascina într-atît încît să uite tot ce l-a determinat să plece. E hotărît pentru prima dată să ia în calcul cel de-al zecelea sezon în Giulești. "Vom vorbi ca de la antrenor la jucător, apoi ca de la un prieten mai mare la altul mai nehotărît. Știm ce e în sufletul său, tocmai ăsta e atuul. Vorbim aceeași limbă", spune Cristiano Bergodi optimist, sperînd că-l va readuce pe Măldă la echipă.

Sărbătoarea Rapidului
În această seară, de la ora 20:00, Rapid serbează 40 de ani de la cîștigarea primului titlu din istorie. Printr-o partidă în care, la început, se vor confrunta o parte dintre protagoniștii memorabilului meci din anul 1967: Răducanu, Motroc, Lupescu, Jamaischi, Năsturescu, Teo Codreanu și frații Dridea, Sandu Boc, Mocanu, Juhasz, Moldoveanu. Apoi, contra actualei echipe ploieștene, va evolua pentru prima dată noul Rapid antrenat de Cristiano Bergodi. În afara tribunei zero, unde sînt valabile abonamentele din sezonul trecut, intrarea este liberă.

Drive test
Ieri, fotbaliștii rapidiști au testat noul Ford Mondeo. Noile achiziții Boya și Bozovici s-au grăbit să testeze cîteva cadre foto cu hostessele aflate în zonă (foto), iar Costin Lazăr a pățit-o, oprindu-i-se motorul la demaraj. Dani Coman l-a avut drept șofer pe Dică, un real motiv de stres: "Emil stă destul de greu cu mîinile pe volan, cred că îl încurcă. El nu știe că aici e mai greu decît pe teren, noroc că stă mai bine pe picioare".











Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...