RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 3 | 4 iulie 2007

  FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Brazilianul Tamandaré, printre cei 25 de jucători deplasați în Elveția

Tamandaré
      Începând de azi, lotul Rapidului va parcurge stagiul de pregătire din Elveția, care se va derula până în ziua de 17 iulie. De-a lungul acestei perioade, echipa antrenată de Cristiano Bergodi va susține și cinci jocuri de verificare, adversarele numindu-se:
FC Sion (7 iulie, ora 18:00, la Vionnaz), Lausanne (9 iulie, ora 19:00, Montreux), Bastia (11 iulie, ora 19:00, Annecy),
FC Sochaux (14 iulie, ora 18:30,La Chaux-de-Fond) și
FC Fribourg (16 iulie, ora 18:30
, Fribourg). Este posibil totuși ca meciul din 9 iulie să fie disputat în compania unei alte formații.

      Lotul ce se va deplasa la Crans Montana numără 25 de jucători, printre care se află și noua achiziție, fundașul dreapta brazilian Marcos Roberto Nascimento da Silva Tamandaré (împrumutat pentru un an de la formația braziliană Corinthians, cu opțiune de cumpărare): Coman, Edel, Mincă, Marinescu - Tamandaré, Săpunaru, M. Constantin, Maftei, Rada, Petroiu, Perjă, Bozovic - Măldărășanu, Dică, Grigore, Grigorie, Lazăr, R. Stancu - Buga, Boya, Mazilu, Cesinha, Burdujan, Dobroiu și Răduță.


Din nou în deplasare: Rapid începe campionatul următor la Mioveni

Bergodi      Devine parcă o regulă a ultimilor ani: Rapid începe campionatul cu meci pe terenul unei nou promovate. Ca și în 2001 (UM Timișoara), 2003 (FC Oradea), 2004 (Politehnica Iași), 2005 (FC Vaslui) și 2006 (Pandurii Tg. Jiu, echipă retrogradată și promovată în aceeași vară, după excluderea Sportului Studențesc), formația giuleșteană se deplasează pe 28 iulie la Mioveni, pe terenul unei echipe apărute în premieră pe scena primei ligi, Dacia. Adăugând și deplasarea din 2002 (pe stadionul din Regie), observăm că Rapid ia startul pentru a șaptea oară consecutiv pe un teren străin!

      Programul următor al Rapidului este următorul: Gloria Bistrița (4 august, acasă), "U" Cluj (11 august, deplasare), Oțelul (18 august, acasă), Poli Timisoara (25 august, deplasare), Univ. Craiova (1 septembrie, acasă), Steaua (15 septembrie, deplasare), Gloria Buzău (22 septembrie, acasă), Ceahlăul (29 septembrie, deplasare), Farul (6 octombrie, acasă), Politehnica Iași ( 20 octombrie, deplasare), CFR Cluj (27 octombrie, acasă), Pandurii (31 octombrie, deplasare), Unirea Urziceni (3 noiembrie, acasă), Dinamo (10 noiembrie, deplasare), UTA (24 noiembrie, deplasare) și FC Vaslui (1 decembrie, acasă). În decembrie 2007, se dispută și primele două etape din retur.




Cristiana Copos: "Fotbalul este pasiunea lui George,
de aceea vreau să lupte în continuare"

      Cristiana Copos spune că nu-l va lăsa pe principalul acționar din Giulești să renunțe la pasiunea sa pentru fotbal și, implicit, la Rapid:
      "Asta a pus capac. De aici a pornit și ideea renunțării la echipă. Eu nu îmi doresc să facă asta. Sfătuiesc pe oricine să nu renunțe la pasiunea lui. Fotbalul asta este pentru George, de aceea vreau să lupte în continuare. În plus, are responsabilități față de jucători, care, poate, când erau mici nu aveau posibilități și doar visau să ajungă unde au ajuns acum", spune Cristiana Copos. "Nu i-a picat bine să-l înjure cine știe cine. Sunt sigură că acei oameni nu erau suporterii Rapidului, ci doar câțiva răzvrătiți care nu știu ce înseamnă respectul față de un om și de munca pe care o face. Nimeni nu știe cât ne-am chinuit să organizăm festivitatea. Cât am alergat, de exemplu, după cămășile acelea vișinii pe care le-au purtat foștii jucători sau cât ne-am zbătut să iasă un spectacol frumos. Și, la final, care a fost mulțumirea? Înjurături și fluierături".
sursa: Click!


Cristiana Copos: "George a devenit foarte irascibil"

      Copos a anunțat că se gândește serios să renunțe la Rapid. Patronul Rapidului, George Copos, se gândește să nu mai finanțeze echipa de sub Podul Grant. Un singur om încearcă din răsputeri să-l convingă să nu renunțe la pasiunea sa pentru nimic în lume: aceasta este soția sa, Cristiana Copos.

      "Investește milioane de euro pe an la Rapid, bani pe care i-am putea da sub formă de prime angajaților de la firmele noastre. Pe lângă asta, este vorba de timp și energie, dar așa este George al meu", ne-a povestit, în exclusivitate, nevasta omului de afaceri. Doamna Copos spune că frământările din ultimul timp de la Rapid l-au afectat foarte mult pe soțul ei: "Nici nu mai are timp să se odihnească. Ajunge noaptea acasă, de la negocieri, de la afaceri, este nervos și irascibil. Pasiunea lui este fotbalul și își dorește să iasă totul ca la carte, de aceea se implică atât de mult". "Cum se relaxează George Copos? Nu există în în momentul de față. Vă dați seama că îl macină tot ce se întâmplă la echipă, cu jucătorii, cu suporterii. Totul", mai spune aceasta.

      Nervii patronului au cedat duminica trecută, la festivitatea sărbătoririi celor 40 de ani de la primul titlu câștigat de Rapid. Atunci, în momentul în care premia gloriile Giuleștiului, Copos a fost huiduit minute în șir, înjurat și amenințat să plece de la echipă.
sursa: Click


Ce îi reproșează fanii lui Copos

Suporterii rapidiști au decis să-i facă zile negre patronului Copos. Partida amicală împotriva formației Petrolul Ploiești, care s-a disputat pe data de 1 iulie și s-a încheiat cu victoria giuleștenilor cu scorul de 3-2, a însemnat începutul unei mișcări împotriva lui George Copos, care poate fi rezumată la una dintre scandările pătimașei galerii alb-vișinii: "Afară, afară, afară din Giulești!".
Fanii s-au săturat de atitudinea lui George Copos față de clubul Rapid. Ce-i reproșează de fapt suporterii principalului acționar?

1. În primul rînd, stadionul aflat într-o stare nedemnă de un club ca Rapid. De foarte mult timp, tribuna I și peluza I a arenei din Giulești sunt închise, iar condițiile oferite sunt sub nivelul unei echipe de Liga I. Fanii acuză lipsa de interes și oferă ca exemplu cazul CFR Cluj, unde s-a reușit o modernizare în timp record a stadionului.

2. A doua problemă pe care o semnalează fanii alb-vișinii este promovarea aproape inexistentă a materialelor cu și despre Rapid. Calitatea slabă a siteului oficial al giuleștenilor, a revistei clubului. Lipsa din cadrul clubului a unor oameni care să fie alături și cu sufletul de Rapid, îndepărtarea fostelor glorii sau tratarea lor cu indiferență.

3. Și nu în ultimul rînd, suporterii îi reproșează lui Copos faptul că vorbește despre galeria Rapidului și despre spiritul ei, fără să știe nimic despre toate aceasta.

Mesajul fanilor este clar: vor ca Rapidul să fie condus de cineva care să se implice cu adevărat în problemele clubului, vor să fie luați în seamă, își vor gloriile înapoi în Giulești și doresc să aibă un stadion demn de numele Rapidului!

George Copos s-a declarat dezamăgit de atitudinea fanilor în ceea ce-l privește, însă suporterii giuleșteni promit să nu se oprească aici. Motivele enumerate mai sus sunt doar o parte dintre nemulțumirile fanilor, după cum ei înșiși spun.


Grigore Sichitiu: "Tamandare va semna un contract valabil pe un an
cu opțiune de prelungire pe încă trei"

      Directorul tehnic al giuleștenilor, Grigore Sichitiu, a declarat pentru Fanatik că brazilianul Tamandare va semna un contract pe un an cu Rapid și că sub nici o formă campania de achiziții a alb-vișiniilor nu s-a încheiat.

      Grigore Sichitiu:
"S-a rezolvat situația lui Tamandare, jucătorul va semna cu noi un contract valabil pe un an cu opțiune de prelungire pe încă trei"

      "Sub nici o formă nu se încheie campania noastră de achiziții. Vom continua să întărim lotul. Sîntem în negocieri cu unii jucători, nu vă pot da numele lor, totul va depinde de domnul Bergodi"

      "Domnul Bergodi a hotărît să renunțe la achiziționarea argentinianului Cesar Gonzalez. L-a urmărit în meciul de duminică și la antrenamente și a decis că nu are nevoie de el"

Marcos Tamandare - detalii despre jucator


Cristiano Bergodi: "Șapte, opt echipe vor lupta până la moarte
pentru un loc în cupele europene"
Bergodi

   Liga I a crescut mult în ultimii trei ani! A simțit-o pe pielea lui Cristiano Bergodi, antrenorul care va începe pe banca Rapidului cel de-al treilea sezon în România. Italianul din Giulești se așteaptă la o luptă pe viață și pe moarte în primul sezon care va trimite o echipă românească direct în grupele Ligii Campionilor!

   Cristiano Bergodi crede că echipele din provincie au dat tonul pentru creșterea nivelului Ligii I.

    "Sunt echipe care ajung din urmă Steaua, Rapid și Dinamo, precum CFR Cluj și Timișoara, iar asta crește nivelul campionatului", a spus Bergodi. 

    Antrenorul Rapidului are ca obiectiv clasarea în primele două locuri și accesul la milioanele din Liga Campionilor, dar e convins că cele patru locuri în Cupa UEFA vor face din noul sezon unul fără precedent.

    "Șapte, opt echipe vor lupta până la moarte pentru un loc în cupele europene", a încheiat Bergodi. sursa: RTV


Renzo Rossi: "Nu s-a pus nici o clipă problema să plecăm.
Conflictul este între patron și fani"

      George Copos se află într-un război total cu suporterii Rapidului. Contestat vehement de un întreg stadion la partida amicală susținută în Giulești, împotriva formației Petrolul Ploiești, Copos și-a scos asul din mînecă, încercînd să-i facă pe fani să revină la sentimente mai bune. Cum a încercat patronul giuleștean să-i sperie pe suporteri?
      Luni după-amiază, George Copos a declarat că este foarte afectat de atitudinea suporterilor și că tehnicianul Cristiano Bergodi este foarte supărat din cauza protestelor fanilor și se gîndește chiar să părăsească Rapidul.
Secundul lui Bergodi, Renzo Rossi, a declarat:

      "Nici nu se pune problema să plecăm, nu a fost nici un moment vorba despre așa ceva. Cristiano e dezamăgit de problemele pe care le are domnul Copos, însă nu pleacă nicăieri. Problema este între fani și patron. Sper să se rezolve acest conflict pentru că avem nevoie ca suporterii să fie alături de noi. Avem obiective importante de îndeplinit și putem reuși doar împreună. Dacă echipa va fi întărită așa cum am cerut, sunt sigur că totul va reveni la normal. Domnul Copos are capacitatea de a-i împăca pe cei care iubesc Rapidul"


Rapidul cosmopolit

      La Rapid, în fiecare zi se predă cîte un curs de limbi străine. Profesor universitar, nimeni altul decît antrenorul Cristiano Bergodi. La școala internațională din Giulești sînt elevi de pe trei continente. Tehnicianul se înțelege cu jucătorii români în italiană, asta și pentru că el se descurcă mai greu cu limba noastră. Nici o problemă însă pentru Maftei, Buga și conaționalii săi, care dau din cap că înțeleg indicațiile.
      Pentru străinii din Giulești se predă același curs, însă în limba engleză. Camerunezul Boya chiar a surprins asistența la prezentarea noilor achiziții prin polivalența sa lingvistică. I-a tradus vorbele muntenegreanului Bozovic, a răspuns în franceză, iar interviul oferit ziarului nostru s-a făcut într-o engleză bună. Armeano-camerunezul Edel Bete este și mai grozav decît colegul său african. În doi ani de cînd s-a transferat la Rapid a asimilat graiul nostru, cu tot cu "floricele". În plus, portarul a crescut și la Erevan, acolo unde a învățat armeana. Însă engleza și franceza sunt de bază la el, limbi oficiale în țara sa natală. Cristiano Bergodi are cele mai mari greutăți cu Vladimir Bozovic, cu care se înțelege într-o "shakespeariană" dificilă.
sursa: Cancan


Copos nu exclude posibilitatea unei renunțări

      George Copos a plecat negru de supărare de la stadionul Giulești. Acuzele suporterilor adresate în timpul meciului Rapid-Petrolul l-au scos din sărite pe patronul rapidiștilor, care ia în considerare și posibilitatea unei renunțări. Duminică seară, Bergodi și compania au câștigat cu 3-2 meciul jucat împotriva formației din Ploiești.

      Petrecerea organizată cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la câștigarea primului titlu de către Rapid nu a fost una foarte fericită pentru George Copos. Scandările galeriei l-au deranjat la culme pe patronul Rapidului: "Sunt un om extrem de orgolios. Am investit mulți bani și mai ales suflet în Rapid, iar atitudinea acelor fani care m-au înjurat mi-a făcut mult rău. Nici acum nu mi-am revenit și mă gândesc serios de tot ce voi face în continuare", a declarat cel care a pregătit pentru Rapid un buget de 4,5 milioane de euro în acest sezon.

În apărarea lui George Copos au sărit campionii Rapidului din urmă cu 40 de ani. Viorel Krauss a declarat: "Mi se par mai mult decât nervoși. Mi-e teamă să nu jignesc suporterii Rapidului, pentru că nu toți sunt la fel".
sursa: RTV




Bergodi mizeaza pe tineri

Ionut Dobroiu | Data nasterii: 24.02.1988 Meciuri / Goluri: 1/0 Post: atacant       Ionut Dobroiu si Lucian Raduta reprezinta pariul antrenorului italian al alb-visiniilor.

      Tehnicianul Cristiano Bergodi continua politica de promovare a tinerilor, dupa experientele FC National si CFR Cluj, ultimul exemplu fiind titularizarea celor doi juniori în amicalul cu Petrolul Ploiesti.
      Fortat si de subtirimea lotului avut la dispozitie, Bergodi s-a vazut nevoit sa apeleze la serviciile lui Lucian Raduta si ale lui Ionut Dobroiu, pe care i-a folosit în avanposturi, alaturi de Pierre Boya. Cei doi au lasat o frumoasa impresie, Raduta reusind chiar deschiderea scorului în partida contra "lupilor galbeni".

Lucian Raduta Data nasterii: 16.08.1988 Meciuri / Goluri: 2/1 Post: atacant       Daca Raduta a debutat deja în Liga I în meciul din ultima etapa a campionatului trecut, Dobroiu înca nu a primit "botezul" primului esalon.

      Despre noul "Crouch din Giulesti", fostul sau antrenor, Petre Cristian, a avut numai cuvinte de lauda. "Raduta este un atacant de mare viitor.
      Avantajul sau este ca poate evolua pe ambele parti ale terenului, dar si ca vârf împins. Daca i se va da credit, sunt sigur ca va ajunge un mare atacant", a spus Petre.
      Referitor la Dobroiu, fostul fundas al Sportului Studentesc a afirmat ca poseda o tehnica buna în regim de viteza si ca a fost surprins de titularizarea lui în meciul cu Petrolul: "Este un jucator foarte talentat, iar atunci când are mingea la picior, este foarte greu de deposedat". Bergodi mizeaza pe tineri


Cristiano Bergodi cere rabdare


        Tehnicianul Cristiano Bergodi a declarat la sfârsitul partidei cu Petrolul, câstigata in extremis de Rapid, cu 3-2, printr-un penalty transformat în ultimul minut de Grigore, ca a fost un meci destul de dificil prin prisma schimbarii sistemului de joc si ca l-a remarcat pe atacantul camerunez Pierre Boya. "Nu ne puteam astepta la prea multe din partea baietilor. E nevoie de rabdare", a spus Bergodi la finalul partidei cu "lupii galbeni".



Moldovan a explicat că
Rapid caută variante de a-și întări lotul, dar "e nevoie de bani"
Grigorie
de Remus Răureanu

      Cea mai cheltuitoare echipă de vara trecută, cu peste 3 milioane de euro plătiți pentru transferuri, Rapid și-a schimbat politica anul acesta. "Căutăm diverse soluții pe bani puțini", a anunțat ieri Viorel Moldovan. Directorul sportiv din Grant crede că și aceasta este o explicație a dificultății cu care giuleștenii își completează lotul: "Trebuie să ne mai întărim, întrucît avem nevoie de un lot echilibrat, dar ne trebuie și bani. Herea, spre exemplu, e un fotbalist interesant, dar cu 3 milioane de euro, cît se cere pentru el, poți să aduci lejer 4-5 jucători de valoarea lui".

1,4 milioane de euro a plătit Rapidul pentru transferurile lui Boya, Bozovici, Grigorie, Cesinha și Tamandare
programul turului Liga 1

    Directorul general Constantin Zotta susține însă că "echipa de acum e mai puternică decît cea de anul trecut. Mă bazez pe numărul mare și pe valoarea jucătorilor pe care i-am transferat. Și probabil că vom mai aduce încă un fotbalist". Cea mai scumpă achiziție de pînă acum a fost brazilianul Cesinha, pentru care alb-vișiniii au achitat către Braga aproape 700.000 de euro, exact cît i-au costat Boya, Bozovici și Tamandare. Pentru Grigorie, giuleștenii n-au plătit nici un ban, primind coproprietatea asupra mijlocașului ca urmare a cedării lui Ionel Ganea la Timișoara.


 "Ne consultăm cu Bergodi în privința transferurilor, din păcate nu putem urmări jucătorii doriți în meciuri adevărate, pentru că e pauză competițională"
1
2 Viorel Moldovan

Pleacă Apoula

      Ambii portari ai Rapidului au oferte de transfer. Conducerea giuleștenilor a anunțat că va respinge oferta făcută de Levante pentru Coman, dar șefii sînt dispuși să se despartă de Edel Apoula. Camerunezul a fost urmărit de cîțiva scouteri în repriza a doua a meciului cu Petrolul și nu va face deplasarea cu echipa în Elveția, pentru a putea negocia cu cluburile interesate.
(Cristina Negrilă)









"Tamandare e un fotbalist modest"

      Jurnalist cu sange romanesc, al carui bunic a plecat din Transilvania la Sao Paulo dupa al doilea razboi mondial, Gustavo Szczupak, Zupak pe scurt, este unul dintre redactorii site-ului 'timaoweb.com.br', portal ce relateaza tot ce misca la formatia braziliana Corinthians.

      Ziaristul a acceptat sa-l caracterizeze pe fundasul sud-american Marcos Tamandare, sosit luni la Rapid. Gustavo a afirmat ca 'este foarte interesant ca Tamandare face obiectul unui transfer, oriunde ar fi el. Aici, la Corinthians, unde a semnat in decembrie 2006, a jucat doar de cateva ori si nu este deloc ceea ce se numeste un fotbalist bun'. Ziaristul a precizat ca 'staff-ul tehnic, in frunte cu antrenorul Emerson Leao, nu l-a luat in calcul pentru prima echipa si, mai mult, el nu a mai jucat un meci oficial din aprilie! Chiar daca s-au disputat 12 partide, fie ca a fost vorba de campionatul Paulista, Cupa Braziliei sau campionatul Brasileirao'.

      Tamandare, care poate juca fundas sau mijlocas dreapta, a bifat in acest sezon doar 5 meciuri. In varsta de 26 de ani, jucatorul a fost imprumutat sezonul trecut la Sport Recife. 'Din cate stim noi, din cauza ca oficialii lui Corinthians nu aveau nevoie de el, urma sa revina, tot sub forma de imprumut, la Recife. Insa nici cei de acolo nu l-au mai vrut! A fost interceptat de un impresar care lucreaza in Portugalia si care i-a prezentat cateva oferte din Europa', a mai spus Gustavo Szczupak.



Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...