RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 5 | 6 iulie 2007

  FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Încep lucrările de consolidare ale stadionului

stadionul Giulesti      Deși n-au fost încă definitivate discuțiiile referitoare la concesionarea, de către Ministerul Transporturilor, a stadionului "Giulești-Valentin Stănescu", este posibil ca, în curând, să înceapă lucrările de consolidare ale tribunei I și ale peluzei vechi. "Noi sperăm ca negocierile să aibă rezultatul așteptat, dar, chiar și așa, domnul Copos este decis să suporte, pe cheltuiala sa, lucrările de consolidare ale stadionului. În aceste condiții, avem speranțe ca, până la data primului joc din cupele europene, să putem reda în folosință măcar tribuna I", a declarat Constantin Zotta.

      Din vara trecută, când s-a interzis accesul spectatorilor la tribuna I și la peluza I, capacitatea stadionului s-a redus de la 19.100 de locuri la 10.649, putând fi utilizate însă doar 9.585 de scaune (câte rămân după calcularea cotei de 10%). "Reactivarea" tribunei I ar mai putea aduce 2.343 de oameni în arena din Grant.


Buga a plecat la Crans Montana, Rusu, la Tg. Jiu
 
      Odată rezolvate problemele cu pașaportul său, Mugurel Buga a plecat și el astăzi, la prânz, spre Elveția, via Roma, urmând traseul pe care l-au parcurs ieri și colegii săi. Aceștia au ajuns aseară la Crans Montana, locul unde se vor pregăti până pe 17 Rusuiulie și unde au fost întâmpinați de o vreme extrem de rece și ploioasă. Giuleștenii vor susține sâmbătă, de la ora 18:00, contra lui FC Sion, primul dintre cele cinci jocuri de verificare ale stagiului elvețian.

      Altfel, fundașul Adrian Rusu (care, întors după împrumutul la UTA, s-a pregătit până acum sub comanda lui Cristiano Bergodi) n-a făcut deplasarea în Elveția și s-a alăturat echipei Pandurii Tg. Jiu. Cele două cluburi s-au înțeles în privința transferului, acum mai urmând doar să fie oficializate documentele.

FC Rapid sustine 5 meciuri de verificare în Elveția

      Lotul Rapidului va parcurge stagiul de pregătire din Elveția, care se va derula până în ziua de 17 iulie. De-a lungul acestei perioade, echipa antrenată de Cristiano Bergodi va susține și cinci jocuri de verificare, adversarele numindu-se:
FC Sion (7 iulie, ora 18:00, la Vionnaz), Lausanne (9 iulie, ora 19:00, Montreux), Bastia (11 iulie, ora 19:00, Annecy), FC Sochaux (14 iulie, ora 18:30,La Chaux-de-Fond) și FC Fribourg (16 iulie, ora 18:30, Fribourg). Este posibil totuși ca meciul din 9 iulie să fie disputat în compania unei alte formații.

      Lotul ce este deplasat la Crans Montana numără 25 de jucători, printre care se află și noua achiziție, fundașul dreapta brazilian Marcos Roberto Nascimento da Silva Tamandaré (împrumutat pentru un an de la formația braziliană Corinthians, cu opțiune de cumpărare): Coman, Edel, Mincă, Marinescu - Tamandaré, Săpunaru, M. Constantin, Maftei, Rada, Petroiu, Perjă, Bozovic - Măldărășanu, Dică, Grigore, Grigorie, Lazăr, R. Stancu - Buga, Boya, Mazilu, Cesinha, Burdujan, Dobroiu și Răduță.







Rapid, Squadra Azzura din Liga 1

      Cristiano Bergodi este mulțumit de forța grupului pe care l-a găsit în vestiarul Rapidului după trei sezoane sub comanda lui Răzvan Lucescu. La fel ca fostul antrenor al giuleștenilor, Bergodi e convins că unitatea echipei îi va ajuta pe rapidiști și în noul sezon și le dă lui Maftei și compania exemplul naționalei Italiei. ...


Vreme rece și ploioasă la Crans Montana

      Lotul Rapidului a ajuns miercuri seara în cantonamentul de la Crans Montana, unde se vor pregăti pînă pe 17 iulie, fiind întîmpinați de o vreme rece și ploioasă. Giuleștenii vor susține sîmbătă primul meci de verificare din acest stagiu în compania celor de la FC Sion.


Rapidiștii sunt alături de patron
   

Rapidiștii sunt împreună la bine și la rău. Jucătorii lui  Bergodi îi iau apărarea patronului George Copos, criticat  de fani pentru campania slabă de achiziții din această   vară.

După despărțirea de Răzvan Lucescu, Rapidul părea că  se destramă. Bădoi a plecat la Steaua, Ganea la Poli,  Zicu la Dinamo, Moldovan s-a retras, iar Buga și  Măldărășanu au fost la un pas de despărțire. Cu  suporterii în cap, patronul Rapidului a adus numai puțin  de cinci jucători și și-a mai spălat din păcate.

"Cred că domnul Copos a făcut ce a trebuit să țină  jucătorii în Giulești, dar nu a depins numai de el.  Sperăm ca la sfârșitul cantonamentului să avem un  lot cu care să atacăm cu bine începutul de  campionat  ", a declarat Rada.

George Copos a promis că va mai aduce cel puțin doi  jucători, care vor sosi direct în cantonamentul din Elveția. 
sursa: RTV


Programul Rapidului în perioada 4 -17 iulie

RAPID - FC Sion (7 iulie, ora 18:00, la Vionnaz)

RAPID - Lausanne / altă formație (9 iulie, ora 19:00, Montreux)

RAPID - Bastia (11 iulie, ora 19:00, Annecy)

RAPID - FC Sochaux (14 iulie, ora 18:30, La Chaux-de-Fond)

RAPID - FC Fribourg (16 iulie, ora 18:30, Fribourg)


Cristiano Bergodi: "Fotbalul e un limbaj universal"
Cristiano Bergodi

Români, brazilieni, camerunezi, muntenegreni și un antrenor italian. Așa se prezintă Rapidul lui Cristiano Bergodi, tehnicianul care e convins că în noul sezon giuleștenii vor vorbi cu toții aceeași limbă: fotbalul de calitate!

Deși nu a ajuns să stăpânească perfect limba română, Bergodi spune că nu are nicio problemă să comunice cu noii săi jucători. "Cred că fotbalul e o limbă universală. Pe teren explic cu gesturi, cu unele cuvinte în italiană, altele în română, iar jucătorii pot înțelege. S-a demonstrat asta la Național și la CFR Cluj", a declarat Bergodi.

"Încercăm să înțelegem, mai înțelegem, mai întrebăm preparatorul, ne descurcăm că suntem băieți deștepți", a explicat Costin Lazăr modalitatea prin care comunică cu noii săi colegi străini.
Sursa: Realitatea TV


Costin Lazăr: "Vrem să dăm lovitura!"

 Costin Lazăr nu se teme de rivalele bucureștene și spune că Rapid are un lot valoros care poate produce surpriza în noul sezon. Mijlocașul giuleștean nu crede că Dani Coman va părăsi formația alb-vișinie:
"Este un turneu util, chiar dacă acum sunt obosiți. Trebuie să ne pregătim cum se cuvine pentru cel mai disputat campionat din ultimii ani. Avem o echipă valoroasă și sper să dăm lovitura, chiar dacă suntem priviți ca outsideri".
Despre colegul său, Dani Coman, care are ofertă din campionatul spaniol, Lazăr a declarat:
"Coman este unul dintre cei mai buni portari din campionatul românesc, nu are rost să vorbim de plecarea lui, deocamdată sînt doar vorbe".


Buga și-a pierdut pașaportul și nu a făcut deplasarea în Elveția
Mugurel Buga

Lotul Rapidului a plecat astăzi, în jurul prînzului, în cantonamentul din Elveția. Giuleștenii vor face pregătirea la Cras Montana și se vor întoarce în România pe data de 17 iulie.
Atacantul giuleștenilor, Mugurel Buga, nu a făcut deplasarea deoarece și-a pierdut pașaportul. "Pele" a plecat la Brașov pentru a-și face în regim de urgență alt act care să-i permită să ajungă în Elveția. Cel mai probabil, Buga va pleca în cursul zilei de joi pentru a se alătura colegilor săi.



Gheorghe Bosînceanu:
"Copos m-a sunat si mi-a spus ca renunta la Todoran"

      Patronul constantenilor, Gheorghe Bosînceanu, a declarat pentru Fanatik ca a fost contactat de omologul sau de la Rapid, George Copos, care i-a comunicat ca nu-l mai intereseaza transferul lui Dinu Todoran în Giulesti. Bosînceanu l-a mai sfatuit pe mijlocas sa-si respecte contractul cu Farul, asa cum si clubul îsi respecta obligatiile fata de el.

      Gheorghe Bosînceanu:
      "Am vorbit cu George Copos si si-a declinat interesul pentru Dinu Todoran. Eu i-am indicat un pret, el nu a raspuns în nici un fel, probabil l-a considerat prea mare. Dar în mod direct, nu am mai purtat vreo discutie dupa ce i-am spus ce pretentii financiare am. M-a sunat si mi-a zis scurt ca renunta la jucator, ca nu-l mai intereseaza"
"Orice jucator îsi doreste sa ajunga la Real Madrid. Todoran este dezamagit, dar, în acelasi timp, fiecare jucator trebuie sa-si respecte contractul, asa cum si clubul îsi respecta obligatiile fata de el"
 


Ionut Rada: "Voi fi în familie de ziua mea, alaturi de colegi"

      Ionut Rada va împlini 25 de ani pe data de 6 iulie. Fundasul rapidist îsi sarbatoreste de aproximativ 6 ani ziua de nastere în cantonamente. Cu toate acestea, Rada spune ca se bucura ca va sarbatori alaturi de colegii de la Rapid, unde se va simti ca în familie: "Îmi voi sarbatori ziua de nastere în cantonament, asa cum fac de 6 ani, de cînd am fost promovat la echipa mare a Universitatii Craiova. N-am ce face...daca mama asa s-a hotarît sa ma nasca. Voi fi alaturi de colegi, nu e nici o problema, ma voi simti bine, ca în familie".




Edel Apoula, la PSG!?
OSCILANT Edel a alternat meciurile bune cu cele proaste, aratând ca giulestenii nu se pot baza pe el

      Oficialii clubului parizian sunt interesati de portarul rapidist, pe care ar dori sa-l împrumute în urmatorul sezon. Giulestenii solicita 100.000 de euro pe goalkeeper.
      Viorel Moldovan a declarat ca francezii s-au interesat de armeanul de origine cameruneza din lotul giulestenilor.
      Oficialii rapidisti vor neaparat sa transfere un portar de valoare în perspectiva noului sezon competitional pentru a avea un înlocuitor pe masura lui Dani Coman. In aceste conditii, numarul goalkeeperilor din lotul giulestean ar ajunge la cinci. Solutia poate veni din Franta, unde PSG si-a manifestat dorinta de a-l transfera pe camerunezul Edel Apoula Bete.
      Directorul sportiv al alb-visiniilor, Viorel Moldovan, a declarat ca pe adresa clubului a sosit o oferta pentru portarul în vârsta de 21 de ani de la formatia din capitala Frantei. "PSG s-a aratat interesata în a-l împrumuta pentru un an pe Edel. Ei ar dori sa-l ia gratis, dar noi nu putem accepta asa ceva. Vrem macar 100.000 de euro", a spus Moldovan.
      Din câte se pare, parizienii au fost impresionati de evolutia lui Edel în meciul pe care Rapidul l-a disputat contra celor de la Panathinaikos, anul trecut, în grupele Cupei UEFA, scor 0-0. Daca ar ajunge la PSG, camerunezul s-ar bate pentru titularizare cu Landreau, Alonzo si Cousin.
      8 partide a jucat Edel în campionat pentru Rapid în sezonul precedent, încasând 14 goluri!


"Nu eu am refuzat Sahtiorul!"
NEMULTUMIT Cristiano Bergodi (stânga) a fost surprins când a aflat de declaratiile lui Mircea Lucescu

      Mircea Lucescu a spus ca noul antrenor al Rapidului nu a mai vrut amicalul cu cei din Donetk. Bergodi s-a înfuriat si spune ca nu este implicat.
      Rapid se afla de miercuri seara la Crans Montana, unde efectueaza un stagiu de pregatire pâna pe 17 iulie.
      Pe durata celor doua saptamâni de cantonament, conducerea giulestenilor a aranjat si cinci jocuri amicale, al caror program ar arata astfel: FC Sion (7 iulie, ora 18:00, la Vionnaz), Lausanne (9 iulie, ora 19:00, Montreux), Bastia (11 iulie, ora 19:00, Annecy), FC Sochaux (14 iulie, ora 18:30, La Chaux-de-Fond) si FC Fribourg (16 iulie, ora 18:30, Fribourg). Desi fusese initial anuntat, amicalul cu Sahtior Donetk a disparut din programul Rapidului.
      Aflat tot în Elvetia, cu echipa sa, la Yverdon, Mircea Lucescu a declarat ieri ca meciul Sahtior Donetk - Rapid, care trebuia sa aiba loc vineri, a fost anulat la cererea antrenorului Cristiano Bergodi. "Nu mai jucam cu Rapidul pentru ca giulestenii au renuntat la amical. Nu a mai vrut noul antrenor al Rapidului", a declarat Lucescu pentru Mediafax.
      La auzul declaratiei lui Mircea Lucescu, Cristiano Bergodi s-a înfuriat. Aflat la Crans Montana, italianul a declarat pentru ProSport ca nici vorba de asa ceva si ca decizia nu i-a apartinut.
      "Cuum? Asa a spus? Cred ca este o gluma! Cum sa nu-mi doresc eu sa joc cu Sahtior? Initial, chiar am vazut echipa asta pe lista de amicale, dar apoi a disparut subit, fara sa stiu nimic. Am ramas, din câte vad, doar cu niste echipe modeste, unele din ligi inferioare.
      Sper sa nu fi fost cineva de la Rapid care sa fi pus în cârca mea aceasta decizie, pentru ca ar fi tare urât. Repet, nu eu am hotarât sa nu jucam cu Sahtior si nu stiu cine i-o fi spus lui Mircea ca decizia e a mea"
, a declarat Bergodi.
      Altfel, antrenorul Rapidului parea ieri îngrijorat si de situatia lui Dani Coman. "Stiu ca are o oferta substantiala din Spania, si e normal sa se gândeasca serios la ea. Il înteleg pe Dani, pentru ca si eu am fost jucator. Numai ca el este foarte important pentru echipa si sper ca Rapid sa gaseasca solutii pentru a-l putea pastra", a spus Bergodi.


Calin Albut, primul pe lista

Calin Albut
        Directorul sportiv al Rapidului, Viorel Moldovan, a declarat ca portarul Gloriei Bistrita este în pole-position pentru a-i face concurenta titularului Dani Coman.

Dupa ce au transferat patru jucatori straini, oficialii giulesteni vor sa mai aduca doi sau trei fotbalisti autohtoni.

Urmatoarea tinta a rapidistilor este un portar de valoare care sa-i asigure lui Dani Coman o concurenta benefica. Viorel Moldovan s-a orientat spre trei dintre cei mai buni goalkeeperi din tara, Bornescu de la Craiova, Calin Albut (foto) de la Gloria si Marius Popa de la Poli Timisoara. "Prioritar pentru noi este sa transferam un portar de valoare pâna saptamâna viitoare. Stiu ca va fi greu, dar vom face o oferta pentru unul dintre cei trei fotbalisti. O problema în realizarea transferului este faptul ca va trebui sa accepte concurenta cu Dani Coman", a spus oficialul rapidist. Prima optiune pentru giulesteni este ardeleanul Albut, fiind cunoscute relatiile bune dintre Copos si Padureanu. Mai mult, jucatorul nu a fost folosit de Sabau în meciurile din turul I al Cupei UEFA Intertoto cu FC Grbalj. Motivul? Daca ar fi aparat în "dubla" cu muntenegrenii, Albut nu ar fi primit drept de joc în Cupa UEFA, unde Rapid este calificata si va intra în competitie în turul I. Directorul sportiv al "feroviarilor" a spus ca si Marius Popa este o varianta, dar transferul este mai dificil de realizat deoarece jucatorul a declarat ca nu vrea sa vina în Giulesti.

Dupa mai multe discutii cu Sabau si dupa ce am ramas doar cu doi portari în lot, am decis sa îl declaram pe Albut netransferabil, indiferent de ce suma vom primi pe el.

Ioan Horoba, director sportiv Gloria
Mâine se decide
INGANDURAT Portarul rapidist si-ar dori sa evolueze într-un campionat mai puternic, însa se loveste de refuzul conducerii, care nu vrea sa se desparta de el

Situatia lui Dani Coman ramâne incerta. Titularul buturilor giulestene a anuntat ca vineri va lua o hotarâre în legatura cu viitorul sau sub culorile Rapidului.

Rapidul este pe cale sa piarda înca un jucator de baza. Dupa plecarile lui Badoi, Zicu, Moldovan si Ganea, ultimul fotbalist care se gândeste sa-si încerce norocul departe de Giulesti este Dani Coman.

De altfel, "Robocop" a declarat, la plecarea spre cantonamentul din Elvetia, ca situatia lui se va hotarî în cursul zilei de mâine. "Pe adresa clubului a venit o oferta concreta de transfer pentru mine. Am vorbit cu cei din conducere, cu domnul Copos, si pâna vineri ma voi pregati cu echipa, dupa care voi decide ce voi face. Domnul Copos a fost ferm si mi-a spus ca nu-mi va da drumul sa plec. Eu mi-as dori sa evoluez într-un campionat puternic din afara", a spus Coman. Din câte se pare, echipa spaniola Levante ar fi oferit pentru portarul giulestean 1,5 milioane de euro, suma refuzata de oficialii rapidisti.

Fostul pitestean a explicat si motivele care l-ar determina sa continue alaturi de alb-visinii. "Daca voi ramâne, o voi face doar pentru suporteri si pentru ce înseamna Rapid", a încheiat Coman. De cealalta parte, directorul sportiv al Rapidului, Viorel Moldovan, nici nu a vrut sa auda de o eventuala plecare a goalkeeperului. "Imi pare rau pentru el, dar, asa cum i-am spus si lui, nici nu ne gândim sa-i dam drumul", a afirmat Moldovan. Oficialii giulesteni nu doresc sa-l lase sa plece pe Coman, temându-se de eventuala reactie ostila a fanilor, care au contestat deja campania de achizitii a Rapidului din aceasta vara, protestând împotriva transferurilor lui Zicu, Ganea sau Badoi.



3Îl sfătuiește să plece
de Remus Răureanu

Buga îl sfătuiește pe Coman să nu rateze șansa de a juca în străinătate. Mugurel Buga nu-i recomandă lui Dănuț Coman să urmeze exemplul său. "Pele" a fost convins de George Copos, după îndelungi discuții, să continue în Giulești, dar îl sfătuiește pe Coman să plece în străinătate. "E o oportunitate mare pentru Dani și nu ar trebui s-o rateze! M-aș bucura pentru el să evolueze într-un campionat puternic, întrucît e cel mai bun portar român. În plus, are 28 de ani și în fotbal nu poți ști dacă revin oportunitățile de genul ăsta", a spus Buga.
Internaționalul alb-vișiniilor crede că George Copos "vrea binele Rapidului, dar mai are și defecte. Împăcarea dintre patron și suporteri depinde acum și de noi. Fanii sînt supărați că au plecat jucători importanți, dar dacă vom începe tare sezonul, cu o victorie în Supercupă, contra lui Dinamo, îi vom îmblînzi și n-or să mai înjure". Atacantul a plecat ieri în Elveția, în cantonamentul giuleștenilor, cu o întîrziere de o zi, după ce miercuri a constatat că-și pierduse pașaportul.

"Domnul Copos o să vrea mai mult de la mine după ce mi-a mărit salariul. Dar și dacă n-ar fi făcut asta, tot mi-ar fi cerut mai mult"


2 Mugurel Buga

"Îi mărim salariul"

Viorel Moldovan a spus și ieri că lui Dani Coman nu i se va permite transferul în Spania: "Mai are doi ani de contract cu noi și nu sîntem de acord să-l cedăm. Poate în iarnă vom fi dispuși să negociem, dar acum chiar nu este momentul potrivit. Luăm în calcul și o majorare a salariului lui Coman". Goalkeeperul i-a anunțat pe conducători că vrea 400.000 de euro anual, în cazul în care nu i se acceptă dorința de a juca în străinătate. Moldovan a explicat ieri că mai caută încă un portar, dar "din țară e greu să aducem, pentru că sînt toți sub contract și nici nu acceptă nimeni concurența cu Coman".

"Financiar e greu"
Responsabilul cu transferurile la Rapid, Viorel Moldovan, crede că "avem un lot competitiv și Bergodi va scoate maximum din echipă. Nu e neapărat nevoie să faci cheltuieli mari ca să ai rezultate. Noi am cheltuit mult anul trecut și am terminat pe locul 4. Mai vrem un mijlocaș stînga, însă financiar e greu să ne descurcăm".

Refac stadionul
George Copos susține că va demara lucrările de consolidare la stadionul Giulești, chiar dacă Ministerul Transporturilor nu i-a concesionat încă arena. "Dacă tot mă înjură lumea, o să începem lucrările. "Sperăm ca, pînă la primul meci din Cupa UEFA, să dăm în folosință măcar tribuna I", a spus directorul general Zotta. Stadionul Giulești a rămas cu o capacitate mai mică de 10.000 de locuri, după ce restul pînă la 18.000 au fost înschise din cauza fragilității tribunei I și a peluzei I.

Și Zicu a făcut memoriu
Pîrîți la LPF de Ionel Ganea, care nu și-a primit restanțele financiare după ce a părăsit Giuleștiul, rapidiștii au avut parte de aceeași reacție și din partea lui Ianis Zicu. Atacantul lui Dinamo nu a încasat bonusul pentru cîștigarea Cupei Timișoreana, la care se adaugă cîteva prime restante. În aceeași situație e și Valentin Bădoi, care s-a transferat la Steaua.

Rusu la Pandurii
Giuleștenii l-au împrumutat pe Adrian Rusu la Pandurii Tîrgu Jiu. Fundașul central abia revenise după un sezon în care a fost cedat la UTA, iar acum a fost direcționat pentru un an la Pandurii. Rusu s-a antrenat sub comanda lui Bergodi, dar italianul nu l-a reținut în lotul pentru Elveția, avînd alți patru fundași centrali: Maftei, Marius Constantin, Rada și Săpunaru.

Uitucul

de Radu Oprisan , Remus Raureanu

      Buga si-a pierdut pasaportul si n-a mai plecat în Elvetia. E a doua isprava de acest gen a lui "Pele". Mugurel Buga ar fi trebuit sa fie de ieri în Elvetia, dar s-a trezit la Brasov. Cum a reusit? Atacantul pe care Copos l-a convins sa continue la Rapid, desi îsi dorea sa plece în strainatate, si-a pierdut pasaportul! "Stiu ca lumea va spune ca iar s-a întîmplat ceva cu mine, dar trebuie sa ma credeti. L-am pierdut si n-am mai dat de el nici dupa ce am rascolit toata casa! N-am idee unde l-am pus".
      Colegii lui Buga nu erau nici ei lamuriti de situatia atacantului. "Am plecat în graba de la Pro Rapid, nici nu stiam ca nu e aici cu noi", a marturisit unul dintre rapidisti. Amuzant e ca "Pele" a mai patit o data acelasi lucru: "Mi s-a mai întîmplat sa-mi pierd pasaportul si cînd eram la Brasov, cu Razvan Lucescu antrenor". Buga a mers ieri dimineata la Brasov, orasul unde domiciliaza, sa-si faca un nou pasaport si va face jonctiunea cu coechipierii sai azi, la Crans Montana, unde sînt cazati rapidistii.
      CITAT
      "Buga si-a pierdut pasaportul, dar e bine totusi ca poate sa-si faca altul în regim de urgenta si va fi de vineri alaturi de noi"
      Grigore Sichitiu
      RECORD
      120.000 de dolari pe sezon cîstiga Buga la Rapid


Conditia

de Radu Oprisan , Remus Raureanu

      Coman accepta sa nu plece, dar vrea 400.000 de euro pe an. Dani Coman s-a saturat de incertitudinile legate de viitorul sau, de discutiile care apar la fiecare oportunitate venita în pauzele competitionale. Asadar, a facut el o oferta Rapidului: sa semneze un contract pe 5 sezoane, dar cu un salariu de 400.000 de euro pe an! "Am înteles ca Rapid nu vrea sa îmi dea drumul cu nici un chip, asa am rezolva problema, nici mie nu mi-ar mai sta mintea la un transfer afara si nici nu m-as mai framînta de cîte ori vine vreo oferta", i-a transmis Coman lui George Copos. Patronul a cerut cîteva zile sa analizeze propunerea internationalului sau.
      Discutia a venit dupa ce giulestenii au refuzat ferm si ultima oferta venita pentru Coman. Nu de la Levante, ci de la o echipa pe care nici jucatorul si nici conducerea clubului nu vor sa o dezvaluie. Acest club a propus 1.200.000 de euro pentru a-l cumpara pe rapidist, însa Copos a replicat: "Nici nu se pune problema! De altfel, pîna în iarna nu vorbim de vreun transfer al lui Dani".
      CIFRA
      120.000 de euro este salariul stagional al lui Coman
      "Coman nu pleaca, îmi pare rau pentru el, dar oferta a picat într-un moment prost. Nu ne permitem sa pierdem jucatorul numarul unu, în care toti au încredere. Despre suma oferita pentru Dani nici nu vorbesc, nu e avantajoasa" -- Viorel Moldovan
      "Am vorbit cu domnul Copos si pîna vineri voi face pregatire cu echipa, dupa care decid ce fac" - Dani Coman
      "M-as bucura pentru Dani sa prinda un contract în strainatate, însa pentru echipa ar fi o pierdere foarte mare" - Ionut Rada
 







Moldovan: "Coman nu pleaca, e greu sa pierzi jucatorul numarul unu"

      Directorul sportiv al FC Rapid, Viorel Moldovan, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca gruparea giulesteana nu poate fi de acord cu transferul portarului Danut Coman in campionatul spaniol deooarece este foarte greu sa pierzi jucatorul numarul unu al echipei.
      "Noi vrem sa aducem inca un portar pentru a avea doi de valori apropiate. Cum am putea sa-l dam pe Dani? E dificil sa-l lasam sa plece. Il inteleg perfect ca se duce la mai bine dar nu se poate. Pur si simplu oferta nu a cazut intr-un moment bun.
      E greu sa pierzi jucatorul numarul unu al echipei, jucatorul in care ceilalti din lot au cea mai mare incredere", a declarat Moldovan.
     


Portarul Danut Coman nu are clauza de reziliere a contractului cu Rapid, valabil pe urmatoarele doua sezoane.

      Oficialul rapidist considera ca gruparea "alb-visinie" nu isi permite sa-l piarda pe Coman: "Am discutat cu el destul de mult si sper sa inteleaga. Din punctul nostru de vedere e foarte dificil sa plece. Imi pare rau, as fi vrut sa-l ajut, dar pur si simplu nu putem sa-l pierdem. Este un element foarte important al echipei si are implicatii si vizavi de suporteri si vizavi de antrenor. S-a vazut sezonul trecut cand a lipsit ca toata echipa a fost data peste cap. Nu ne permitem sa riscam".
     
      Referitor la suma de transfer oferita de spanioli pentru goalkeeperul rapidist, Moldovan spune ca nu era una avntajoasa. "Este o echipa din Spania, nu pot sa o nominalizez, iar suma nu pot sa o spun pentru ca nu e avantajoasa. Noi daca il vindem trebuie sa cheltuim tot cam atat pentru a aduce un alt portar de aceeasi valoare. Si oricum unde sa gasim altul ca el? Ca nu sunt portari valorosi pe toate gardurile", a mai spus Moldovan.
     
      "Acum mai cautam mijlocasul stanga de care am tot vorbit si un portar. Portarul as vrea sa fie roman. E foarte important asta pentru comunicare si pentru relatiile din teren. Sa vedem daca gasim ceva in tara, deocamdata nu am discutat cu nici un club", a declarat directorul sportiv al Rapidului, referitor la intentiile gruparii giulestene in ceea ce priveste viitoarele transferuri.
     
      Portarul Danut Coman declarase, miercuri, la Aeroportul Henri Coanda, ca are o oferta concreta de transfer in strainatate, venita pe adresa clubului Rapid, insa actionarul majoritar George Copos i-a spus ca nu il lasa sa plece. "Este o oferta concreta, a venit si pe adresa clubului. Am vorbit chiar acum cu cei din conducere si cu donmul Copos si pana vineri voi face pregatire cu echipa, dupa care voi decide ce voi face. Domnul Copos a fost ferm si mi-a spus ca nu-mi va da drumul sa plec. Eu imi doresc sa plec si sa joc intr-un campionat puternic de afara. Daca voi ramane, o voi face doar pentru suporteri si pentru ceea ce inseamna Rapid", a afirmat Coman.








Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...