RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 11 | 12 iulie 2007

RapidFans.RO
| site al suporterilor rapidisti | FC Rapid Fans . RO
11 iulie 2007 ora 20:00 | Meci amical RAPID - Bastia 0-1

    Echipa de start Rapid Bucuresti antrenor Cristiano Bergodi :
Andrei  Marinescu
Cristian Săpunaru       Marius Constantin      Vasile Maftei       Vladimir  Bozovici
Emil Dică          Costin  Lazăr       Stefan Grigorie
Cesinha                  Boya                       Buga



  FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Rapid ia startul pe 28 iulie, în nocturnă, la Mioveni

      [11.07.2007]
      Astăzi, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a stabilit programul televizărilor din primele etape de campionat.
      Astfel, echipa giulesteană va debuta în noua editie a Ligii 1 sâmbătă, 28 iulie, de la ora 20:45, la Mioveni, contra nou promovatei Dacia, într-un meci transmis în direct de Antena 1. În cea de-a doua etapă, "alb-visiniii" vor primi în Giulesti vizita Gloriei Bistrita, joc programat pe 5 august, de la ora 20:00, în direct la National TV.


Pleacă Edel, vine Andrade

      Portarul de origine cameruneză Edel Apoula Edima Bete își încheie scurta aventură la Rapid, unde, într-un an, a evoluat în nouă partide de campionat, la care se adaugă câte o apariție în Cupa UEFA și Cupa României. Edel va părăsi astăzi cantonamentul de la Crans Montana și va sosi în România, de unde, probabil mâine, va pleca spre Paris St. Germain, clubul care l-a achiziționat definitiv.
     
      Potențialul său înlocuitor este goal-keeperul brazilian (cu cetățenie portugheză) Elinton Sanchotene Andrade. Acesta are 28 de ani si a mai evoluat la Centro de Futebol Zico (1998-2000), Clube de Regatas Flamengo (2003), Rio Claro FC (2003), Bangu Atlético Clube (2004), Fluminense FC (2004), Clube de Regatas Vasco da Gama (2005) și Ascoli Calcio (2006). Este posibil ca Andrade să ajungă mâine sau poimâine la hotelul "Aida Castel" din Crans Montana și să prindă finalul cantonamentului efectuat de rapidiști în Elveția.


Înfrângere, 0-1, cu Bastia

      Rapid a pierdut cel de-al treilea meci din cadrul stagiului de pregătire efectuat în Elvetia, 0-1 (0-1) cu divizionara secundă franceză Bastia. Partida a fost găzduită de orasul francez Annecy-le-Vieux, elevii lui Cristiano Bergodi parcurgând cei 200 km de la Crans Montana la locul de desfăsurare în dimineata întâlnirii. Desi giulestenii au ratat două bune ocazii de gol în debutul partidei, prin Grigorie si Săpunaru, Barthelemy a fructificat un contraatac al francezilor, in min. 32, si a marcat singurul gol al partidei.
     
      Rapid a început în formula: Marinescu - Săpunaru, M. Constantin, Maftei, Bozovic - Dică, Lazăr, Grigorie - Cesinha, Boya, Buga. După pauză, au mai evoluat Mincă, Tamandare, Rada, Perjă, Măldărăsanu, Grigore, R. Stancu, Mazilu si Burdujan.

      Coman a refuzat să intre în teren, din motive legate de refuzul clubului de a-i acorda transferul la o echipă din străinătate.


Poll : Care din jucatorii veniti in aceasta vara vor confirma la Rapid ?
   




Amical / Rapid - Bastia 0 - 1, scor final

      Cristiano Bergodi a trimis pe teren următorul "11":
     Marinescu - Săpunaru, Marius Constantin, Maftei, Bozovici - Dică, Lazăr, Grigorie - Cesinha, Boya, Buga
     
     Deși giuleștenii au dominat prima parte a meciului, ratând două ocazii foarte mari, prin Grigorie și Săpunaru, în min.35 francezii de la Bastia pleacă pe contraatac și deschid scorul. Trupa lui Bergodi pierde cel de-al treilea amical în fața francezilor de liga a doua, 0 -1, rezultat final.

gol Bastia | imaginea marita 27. Ionut Mazilu | imaginea marita

Lazar Cesinha Boya | imaginea marita

Grigorie | imaginea marita Cesinha | imaginea marita

                                   Bergodi | imaginea marita


Dani Coman la al doilea meci în tribună!
Rapidistul nu a vrut să joace cu Bastia!

      Dani Coman nu s-a aflat în primul "11" în partida amicală pe care giuleștenii Dani Coman au avut-o programată miercuri seara, împotriva echipei de liga a II-a din Franța, Bastia. Goalkeeperul rapidist este hotărît să nu mai joace pînă în momentul în care situația lui se va clarifica. Deși patronul George Copos și directorul sportiv al Rapidului, Viorel Moldovan, anunțaseră că s-a ajuns la o înțelegere cu portarul rapidist, se pare că lucrurile nu stau tocmai așa.
      Deranjat de ultimele declarații ale lui Viorel Moldovan, care a negat faptul că ar fi existat o ofertă concretă din Spania pentru goalkeeperul alb-vișiniilor și de faptul că l-a acuzat că nu caută decît o mărire de salariu, Coman a decis să vadă cel de-al treilea meci amical al alb-vișiniilor din tribună.
      Dani Coman a jucat într-un singur amical din cele 3 susținute de Rapid pînă acum (Rapid - FC Sion 0-0).
      La plecarea în Elveția, goalkeeperul giuleștean a declarat că va merge alături de echipă și va juca în primul amical, după care va lua o decizie în privința viitorului său.


Amical / Rapid - Bastia - miercuri, ora 20.00

      În această seară, de la ora 20.00, Rapid va disputa cel de-al treilea meci amical. Giuleștenii întîlnesc Bastia în localitatea franceză Annecy. Pînă acum, alb-vișinii au înregistrat un egal (Rapid - FC Sion 0-0) și o victorie (Rapid - FC Naters 4-0)


Dani Coman:
"Mi-aș dori să-l am coleg la Rapid pe unul dintre Marius Popa și Cătălin Albuț"

      Contactat de Fanatik, portarul alb-vișiniilor, Dani Coman, a declarat că nu-i este teamă de concurență și că și-ar dori să-l aibă coleg la Rapid pe Marius Popa sau Cătălin Albuț: "Nu-mi este teamă de concurență. De ce să îmi fie? Eu îi respect pe amîndoi. Marius Popa este chiar unul dintre prietenii mei foarte buni. Vorbim destul de des la telefon. Și el și Albut sînt doi portari de mare valoare, mi-aș dori ca pe unul dintre ei să-l am coleg la Rapid", a declarat Coman.
   
    Referitor la faptul că Edel ar putea părăsi Rapidul pentru a se transfera la PSG, Coman a declarat: "Eu am spus de foarte multe ori că Edel este un portar foarte valoros, cu toate că în unele partide, ca orice goalkeeper, a mai greșit. E șansa lui și m-aș bucura pentru el să se transfere la PSG".


George Copos: "Sunt foarte optimist în ceea ce privește meciul din Supercupă"

      George Copos are încredere în echipa sa și se declară foarte optimist în ceea ce privește partida de Supercupă, din 25 iulie, pe care Rapid o va disputa împotriva echipei Dinamo. Patronul giuleștenilor a dezvăluit că directorul sportiv al alb-vișiniilor, Viorel Moldovan, a plecat în Elveția pentru a discuta cu Dani Coman rămînerea sa în Giulești!
   
   "Nu trebuie să ne grăbim să facem supoziții. Eu cred în echipă, în achizițiile făcute, sînt foarte optimist în ceea ce privește cîștigarea Supercupei României. Chiar dacă presa le-a lăudat pe Steaua și pe Dinamo, totul se va decide pe teren. Acolo vom vedea cine este cel mai bun"
   
   Despre situația goalkeeperului Dani Coman, Copos a declarat: "Viorel Moldovan a plecat în Elveția pentru a discuta cu Dani Coman. Vom vedea ce va fi. Din punctul nostru de vedere, Coman este netransferabil"
   sursa: NewsIn


Copos îi răspunde lui Moldovan: "Rapid a cheltuit 8 milioane de euro în ultimii doi ani"

      George Copos i-a raspuns lui Viorel Moldovan, acesta din urma plangandu-se de banii putini pe care i-a avut la dispozitie pentru campania de transferuri. Patronul rapidist spune ca Rapid a cheltuit mai mult decat a incasat in ultimii doi ani si a estimat chletuielile la 8 milioane de euro.
    "Sa stie si Viorel Moldovan, Rapid a cheltuit 7,5 milioane de euro, poate chiar 8 milioane in ultimii doi ani. Nu pot spune ca am vindut prea mult, astfel incit sa acoperim aceasta suma. Diferenta dintre cit am cheltuit si cit am incasat e sesizabila. E important sa cunosti ce se intimpla, cit cheltuiesti, dar nu pot sa il acuz pe Viorel Moldovan care vine direct din iarba. El este entuziasmat si mai putin pasionat de cifre. Daca stau bine sa ma gindesc, nu am produs nimic", a declarat Copos pentru Newsin.
   
    "Sa va explic. Pe Boya am dat 360.000 de euro, pe Bozovic 300.000, pe Cesinha 730.000, iar pe Grigorie 250.000. Pe Tamandare l-am imprumutat, dar si lui trebuie sa-i platim salariul. Un calcul simplu, la prima vedere, spune ca am cheltuit aproximativ 1,7 milioane de euro. Nu-mi pare rau, dar lumea trebuie sa stie ca la Rapid s-au investit foarte multi bani in comparatie cu ce s-a scos. Si toate acestea cad pe umerii finantatorului", a mai spus Copos.


Rapid vrea mai mulți bani pe Edel

Coman & Edel După ce Boya, Cesinha și Bozovici i-au înlocuit cu succes pe Bădoi, Ganea și Zicu Rapidul nu se mai gândește la nou-veniți. Ba mai mult, Edel ar putea să plece, dar totul depinde de francezii de la PSG.

Zilele trecute, oficialii giuleșteni spuneau că oferta celor de la PSG nu le permite să-i dea drumul lui Edel. Un an împrumut gratis și apoi posibilitatea de a-l cumpăra pentru numai 100.000 de euro este în continuare oferta refuzată de Rapid.

"Edel s-ar putea să plece, depinde cum vor decurge negocierile", a spus Moldovan.

După două victorii și un egal în turneul din Elveția, staff-ul Rapidului este mulțumit de jocul echipei, iar șansele ca la Rapid să mai vină jucători sunt aproape de zero.

"În funcție de bani, o să vedem dacă mai vin jucători", a mai spus Moldovan, care a dezvăluit și motto-ul giuleștenilor din această vară: "Facem eforturi pentru a scoate maxim în situația de față, cu bani puțini: investiție minimă, randament maxim".
Sursa: Realitatea TV


Jean Valvis: "Copos minte, Rapidul nu pierde bani"
Copos vs Valvis

    După ce patronul formației giuleștene l-a acuzat că s-ar fi întâlnit cu Gigi Becali pentru a complota împotriva Rapidului, Jean Valvis îl atacă pe Copos acuzându-l că se ferește de o finanțare transparentă pentru a-și acoperi neregulile. Acesta spune că pierderile de 6 milioane de euro anunțate de finanțatorul rapidist sunt complet neadevărate.
     
     Istoria relațiilor dintre George Copos și Jean Valvis este una cât se poate de tumultuoasă, plină de conflicte și acuze din cele mai grave printre care s-au strecurat întotdeauna împăcări neașteptate. Șirul nesfârșit al războaielor dintre cei doi oameni de afaceri continuă cu un nou episod. Fostul vicepremier l-a acuzat pe grecoelveț ian că s-ar fi întâlnit cu patronul Stelei, Gigi Becali, pentru a unelti împotriva sa și împotriva Rapidului.
     "Gigi e un mare sforar. Jean Valvis i-a făcut săptămâna trecută o vizită lui Gigi Becali la așa-zisul palat. El își dorește să facă totul pentru a destabiliza cluburile rivale prin orice fel de mijloace"
, a declarat principalul finanțator al formației giuleștene. Cum era de așteptat, declarațiile făcute de George Copos l-au enervat foarte tare pe Valvis, care l-a acuzat pe rivalul său că se ferește să aibă o finanțare transparentă la Rapid pentru a-și acoperi neregulile.
     "Domnul Copos ar trebui să se preocupe cu alte probleme mai importante, decât să stea să presupună ce întâlniri am eu și ce discut în aceste întâlniri. Ar trebui să se ocupe de formarea unui buget clar care să fie aprobat de Adunarea Generală a clubului, o listă concretă cu venituri și cheltuieli. Dânsul se ferește însă să facă acest lucru, nu și-a dorit niciodată o finanțare transparentă la Rapid, iar motivele se cam știu. Domnul Copos susține că a pierdut 6 milioane de euro în sezonul precedent, însă eu știu că nu este adevărat. Nu am văzut nici o pierdere la Rapid și sunt convins că nu are nici un act cu care să dovedească aceste pierderi", a declarat tăios Jean Valvis.
      sursa: Atac


Un egal și o victorie pana acum . . .

      Un egal și o victorie a înregistrat trupa lui Cristiano Bergodi, până acum, în turneul de pregătire din Elveția. Antrenorul italian caută formula câștigătoare și, sub comanda sa, antrenamentele giuleștenilor sunt făcute ca la carte, departe de canicula din București. Azi, Rapid va disputa cel de-al treilea amical, cu Bastia, de la ora 20.00.


Răzvan Lucescu: "Nu le va fi greu să joace în noul sistem"

      Răzvan Lucescu crede că foștii săi jucători se vor descurca în noul sistem preferat de noul tehnician, cu 4 fundași. Antrenorul "stegarilor" spune despre italianul Bergodi că vine din țara cu fotbalul cel mai puternic și nu îi va fi greu să formeze un grup important la Rapid.
     
      "Nu le va fi greu să joace în noul sistem, pentru că știu ce înseamnă organizare și antrenamente tactice și pentru că sunt fotbaliști de valoare. Au un antrenor cu experiență care vine din țara cu fotbalul cel mai puternic și cu siguranță vor forma un grup important anul următor".
     
      "Cu Dani Coman am vorbit înainte de a pleca în pregătire, nu știu situația lui exactă, dar mă bucur că el a ajuns să fie dorit în Europa. Fie că va rămâne la Rapid, fie că va pleca, îi doresc să aibă evoluții extraordinare. Este un băiat care merită și care a însemnat mult pentru Rapid", a adăugat Lucescu junior.


Răzvan Lucescu:
"N-am fost invitat la festivitatea celebrării a 40 de ani de la primul titlu"

      Răzvan Lucescu a dorit să precizeze că nu a fost așteptat la festivitatea organizată de Rapid acum nouă zile, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la câștigarea primului titlu din istoria clubului giuleștean, din simplul motiv că nu a fost invitat. Antrenorul Brașovului crede că oricum nu ar fi fost corect să participe la acest eveniment.
     
      " Dacă era să fiu așteptat la acea festivitate, primeam o invitație. N-am primit și oricum nu ar fi fost corect. Gata, Răzvan Lucescu nu mai este la Rapid, antrenor este Bergodi. Iar Răzvan Lucescu este la Brașov. Nu trebuie să încurcăm lucrurile că nu face bine nici unuia nici altuia"



Primul pas gresit

      INFRANGERE | Elevii lui Cristiano Bergodi au suferit cel dintâi esec în stagiul din Elvetia, fiind învinsi de francezii de la Bastia.

      Disputat în localitatea Annecy, la 200 de kilometri de Crans Montana, locul unde sunt cazati fotbalistii alb-visinii, partida a început în nota de dominare a rapidistilor.

      Giulestenii au ratat prima mare ocazie a meciului prin Grigorie, care a scapat singur cu portarul advers, însa nu a reusit sa finalizeze. Sapunaru a fost si el foarte aproape de a-si trece numele pe tabela de marcaj, însa cei care au deschis scorul au fost francezii prin Barthelemy, în minutul 35, dupa un sut plasat la coltul lung al portii aparate de Marinescu. Repriza a doua a avut aceleasi coordonate, cu ocazii de ambele parti, ramase însa fara niciun rezultat, astfel ca Rapid a suferit prima înfrângere în cantonamentul din Elvetia, dupa o remiza si o victorie. "Am întâlnit o echipa ambitioasa, artagoasa, care s-a agatat de orice minge. Una peste alta, a fost un meci util de pregatire", a declarat Viorel Moldovan.

      Rapid: Marinescu - Săpunaru, M. Constantin, Maftei, Bozovici - Dică, Lazăr, Grigorie - Cesinha, Boya, Buga. După pauză au mai evoluat Mincă, Tamandare, Rada, Perjă, Măldărăşanu, Grigore, Mazilu şi Burdujan. Portarul Dănuţ Coman a refuzat să intre în teren, deoarece clubul nu îi acordă transferul la o echipă din străinătate.

      Stagiul de pregătire al echipei Rapid din Elveţia se va încheia la 17 iulie. Echipa antrenată de Bergodi va mai susţine două jocuri de verificare: FC Sochaux (14 iulie, ora 18.30, La Chaux-de-Fond) şi FC Friburg (16 iulie, ora 18.30, Friburg).


Coman nu mai vrea sa joace!

      DISPUTA | Decis sa plece, portarul rapidist a refuzat sa evolueze în amicalul de aseara cu Bastia. El a intrat în conflict cu oficialii giulesteni, care se opun transferului.

      Danut Coman se contrazice cu oficialii rapidisti, care spun ca pentru portar nu exista nici o oferta de transfer.

      Viorel Moldovan sustine ca agentul jucatorului, Razvan Zamfir, s-a folosit de o asa-zisa oferta sosita din partea spaniolilor de la Levante pentru a încerca obtinerea unui salariu mai mare sau chiar a unei hârtii prin care goalkeeperul giulestean sa poata parasi "corabia" alb-visiniilor înainte de terminarea contractului.
      "Imi pare rau pentru Dani, dar nu a existat nicio oferta concreta de la Levante. Chiar eu am sunat în Spania, iar cei de acolo mi-au spus ca în niciun moment nu s-a pus problema unui transfer al lui Coman. El este netransferabil si nu poate discuta cu noi de pe pozitii de forta. Noi i-am facut o oferta si sper sa o accepte. Imi pare rau ca a fost sfatuit prost, dar el trebuie sa înteleaga ca viitorul lui este în Giulesti", a spus Viorel Moldovan. Acesta a fost contrazis categoric de Coman, care a refuzat chiar sa apere poarta giulestenilor în amicalul de aseara cu Bastia, urmarind meciul din tribuna. Coman sustine ca exista o oferta prin care Rapid va încasa 1.200.000 de euro, iar el va avea un salariu de 500.000 de euro.

      Danut Coman procedeaza în acelasi mod cum a facut-o Mugurel Buga. Cei doi sunt impresariati de aceeasi persoana, Razvan Zamfir, un apropiat al lui Adrian Ilie. Acesta îl mai reprezinta si pe Marius Constantin, despre care se spune ca va urma o actiune de acelasi tip.


Rapidistii mai aduc maxim un jucator

      REPLICA | Patronul rapidist George Copos a declarat ca în ultimul sezon a investit peste 7 milioane de euro în Rapid, raspunzându-i astfel directorului sportiv Viorel Moldovan, care a acuzat lipsa unui buget pentru transferuri. "Eu am investit foarte multi bani în Rapid. Peste 7,5 milioane de euro. L-am cedat doar pe Badoi pentru 550.000 de euro, iar restul de bani i-am pus din buzunarul propriu. Cred ca avem un lot destul de echilibrat, dar daca va fi nevoie, voi mai aduce înca un jucator de valoare", a spus Copos.


Prima înfrângere pentru Rapid

      Cristiano Bergodi Dupa un egal cu FC Sion si o victorie cu Naters, giulestenii au fost învinsi miercuri seara de catre formatia franceza din liga a doua, Bastia, scor 1-0.
      Meciul a început în nota de dominare a alb-visiniilor, care au ratat doua bune ocazii prin Sapunaru si Grigorie. Cei care au deschis scorul au fost francezii, care în minutul 35 au profitat de o nesincronizare în defensiva “feroviarilor”, învingându-l pe Marinescu cu un sut plasat, la coltul lung. Dupa pauza, tehnicianul italian Cristiano Bergodi a rulat întreg lotul de jucatori, cu exceptia lui Romeo Stancu si a tinerilor Petroiu, Raduta si Dobroiu.

      Rapid: Marinescu - Săpunaru, M. Constantin, Maftei, Bozovici - Dică, Lazăr, Grigorie - Cesinha, Boya, Buga. După pauză au mai evoluat Mincă, Tamandare, Rada, Perjă, Măldărăşanu, Grigore, Mazilu şi Burdujan. Portarul Dănuţ Coman a refuzat să intre în teren, deoarece clubul nu îi acordă transferul la o echipă din străinătate.

      Stagiul de pregătire al echipei Rapid din Elveţia se va încheia la 17 iulie. Echipa antrenată de Bergodi va mai susţine două jocuri de verificare: FC Sochaux (14 iulie, ora 18.30, La Chaux-de-Fond) şi FC Friburg (16 iulie, ora 18.30, Friburg).


Moldovan: “Un test util”

      Directorul sportiv al giulestenilor, Viorel Moldovan, a declarat ca în ciuda înfrângerii, jocul prestat de elevii lui Bergodi este unul multumitor.

      “Am întâlnit o echipa bataioasa, artagoasa, care s-a agatat de orice minge. Una peste alta, a fost un test util. Noi am avut ocazii importante în prima repriza, dar am ratat copilareste. Dupa pauza, am facut numeroase schimbari, iar acest lucru s-a observat în jocul nostru”, a spus Moldovan.
      Oficialul rapidist a fost multumit de modul în care au jucat noile achizitii ale Rapidului. “Au avut o evolutie constanta. Se vede însa ca le mai trebuie ceva timp pentru a se adapta la ceea ce la cere antrenorul si a se întelege cu ceilalti coechipieri”, a încheiat fostul international. 


"Problema cu Dani e ca si rezolvata"

      SOLUTIONARE Viorel Moldovan a declarat la plecarea spre cantonamentul giulestenilor din Elvetia ca situatia portarului Dani Coman este aproape finalizata. "I-am facut o propunere interesanta si sunt convins ca o va accepta si va ramâne la Rapid. Noi încercam sa facem tot posibilul pentru a-i multumi. El este si la nationala, vine si Campionatul European, nu cred ca va risca sa piarda turneul final", a spus directorul sportiv al Rapidului. Suma pe care i-a oferit-o Rapidul lui Coman este de 180.000 de euro, cu 60.000 de euro mai mult decât salariul actual.


"Avem destui mijlocasi în lot"

      RAPID Transferul marocanului Youssouf Hadji de la formatia franceza AS Nancy în Giulesti nu se va mai realiza. Directorul sportiv al giulestenilor, Viorel Moldovan, a declarat ca în acest moment nu se mai pune problema aducerii altor jucatori. "Varianta Hadji a cazut. Dar avem si alte variante pentru postul sau. Voi discuta si cu ceilalti colaboratori si vom vedea ce jucatori vom aduce. Daca nu, nu este nicio problema, pentru ca avem destui mijlocasi în lot", a spus Moldovan.


Lucescu, în relatii amicale cu Copos

      RAPID Dupa plecarea din Giulesti, relatia dintre George Copos si Razvan Lucescu a ramas una amicala. "Relatiile cu dânsul sunt asa cum ar fi trebuit sa fie când lucram împreuna", a spus tehnicianul brasovean. De asemenea, acesta considera ca fotbalistii giulesteni se vor acomoda usor la sistemul folosit de Bergodi. "Nu le va fi greu sa joace în noul modul impus de tehnicianul italian. Au lucrat si stiu ce înseamna organizare si antrenamente tactice. Au un antrenor cu experienta, care vine din tara cu fotbalul cel mai puternic", a încheiat Lucescu jr.


Herea, la mâna lui Cristiano Bergodi

      RAPID Transferul mijlocasului "bancar" în Giulesti depinde foarte mult de ceea ce-i va spune Bergodi lui Copos dupa meciul cu Sochaux. Patronul rapidist se va deplasa sâmbata în Elvetia, unde va avea o discutie cu tehnicianul italian pe tema achizitiilor care vor mai fi facute de Rapid. "Voi merge sa discut cu Cristiano, iar daca va considera ca Herea este o solutie, voi face tot posibilul sa-l aduc la echipa", a declarat magnatul "feroviar".


Bete Edel, aproape de Turnul Eiffel

      TRANSFEREdel Bete Oficialii de la PSG au înaintat ieri o noua oferta Rapidului pentru portarul armean de origine cameruneza.

In cantonamentul Rapidului de la Crans Montana, portarul Edel Bete (foto) a avut o zi agitata.

Impresarul sau l-a anuntat ieri ca PSG a facut o noua oferta Rapidului si ca sunt sanse mari ca aceasta sa fie acceptata. Francezii îl doresc pe portarul armean, dar se pare ca doar pentru echipa a doua, acolo unde ar putea sa joace din urmatorul sezon. "Nu am nicio problema cu plecarea lui. Este unul dintre jucatorii care au fixata o suma minima, care daca ne este platita, transferul este ok", a declarat ieri George Copos pentru ProSport.

De asemenea, si presedintele Rapidului, Constantin Zotta, a confirmat ieri primirea ofertei de la PSG, însa spune ca Rapid a raspuns cu o contraoferta. "Suma propusa de francezi este prea mica, iar noi le-am trimis pretentiile noastre. Dar nu este mare diferenta între cele doua sume", a spus Zotta. Se pare ca PSG ar fi oferit 200.000-250.000 de euro, iar Rapid ar fi dispusa sa negocieze pâna la 300.000 de euro pentru a-l ceda pe portar.

In cazul în care Edel va pleca, Rapid a pus deja ochii pe Elinton Andrade, care a jucat si la Ascoli, interesul pentru jucator fiind confirmat ieri si de catre Grigore Sichitiu.




"Ignorați-ne!"

      Măldărășanu spune că Rapid are un atu important față de Steaua și Dinamo: nu e considerată favorită la titlu. La al zecelea sezon la Rapid, Marius Măldărășanu e încrezător în șansele giuleștenilor de a depăși rezultatele din ediția trecută, cînd au terminat pe locul 4. Fostul internațional a decis cu cîteva zile înainte de plecarea în Elveția să continue cu Rapid, după ce Copos a refuzat să-l cedeze gratis. Chiar dacă și-a păstrat statutul de al doilea căpitan de echipă, după Maftei, Măldă nu mai e acum titular de bază. Are de luptat cu Emil Dică și cu nou-venitul Grigorie pentru un loc în partea dreaptă a liniei de mijloc.
     
      - Marius, cît de relevantă e victoria cu 4-0 contra lui Nanters?
      - A fost un meci bine venit în acest moment al pregătirii, poate e chiar mai bine decît să dăm peste adversari de calibru, pentru că așa antrenorul poate să testeze, să pună la punct unele detalii ale jocului. Acum nu ne gîndim că o să cîștigăm numai cu 4-0 meciurile din campionat, nu putem să promitem asta, pentru că acelea vor fi diferite. Luni seară am întîlnit totuși un adversar modest.
     
      - V-ați obișnuit cu noul antrenor?
      - Pot să spun că știm exact ce vrea Cristiano Bergodi în momentul ăsta. Am deprins deja ideile lui, însă e normal să mai dureze un pic pînă cînd vom da randamentul maxim în noul sistem de joc. E firesc într-o echipă ca, atunci cînd apare o schimbare, să fie nevoie de un timp de tranziție.
     
      - Are Rapid forța să se bată cu Dinamo și cu Steaua în viitorul sezon?
      - Nu e vorba de forță. Nu are cum să ne lipsească asta, pentru că Rapid e o echipă mare. Dacă unii sînt de o altă părere, e foarte bine pentru noi. Chiar îi invit să ne subestimeze și nici să nu ne ia în calcul în lupta pentru titlu! Ne va ajuta asta!
     
      - Ați pierdut cîțiva jucători importanți. Se va simți?
      - Așa este, au plecat jucători de valoare, ca Bădoi, Zicu sau Viorel Moldovan, dar Rapid tot a rămas o echipă puternică. Mai ales că au și venit fotbaliști buni, nu doar au plecat.
     
      500.000 de euro
      Rapid ar putea face o afacere excelentă cu Edel Apoula. Prestațiile goalkeeperului camerunez în Giulești n-au fost grozave, dar alb-vișiniii ar putea să scoată un profit de 450.000 de euro în mai puțin de doi ani de pe urma africanului. Apoula e dorit de echipa secundă a lui Paris Saint-Germain și ar putea pleca în zilele următoare în Franța. Oficialii clubului din Hexagon mai negociază cu Copos, sperînd să obțină un preț mai mic decît clauza de eliberare de 500.000 de euro.
     
      Coman menajat
      Bergodi a decis să rotească portarii. Cu FC Sion au apărat Dănuț Coman și Edel Apoula, cîte o repriză, pentru ca luni seară să fie folosiți numai Andrei Marinescu și Mihai Mincă. Coman și Apoula au făcut și ei deplasarea cu echipa, dar au privit meciul de pe margine. Coman aștepta ieri o nouă discuție cu conducătorii, referitoare la contractul său, el transmițînd că nu e de acord cu oferta de 180.000 de euro pe sezon.
     
      Maftei cu cercel
      Vasile Maftei și-a produs o schimbare de look în Elveția. Căpitanul rapidist a apărut la meciul de luni seară cu un cercel în urechea stîngă. În schimb, nou-venitul Marcos Tamandare a renunțat la aceste podoabe. La venirea în România, acum două săptămîni, brazilianul purta cercei în ambele urechi.
     
      Burdujan "Quaresma"
      Lucian Burdujan a fost revelația meciului cu Nanters (4-0). Atacantul care nu a mai jucat într-un meci oficial de un an a reușit un joc foarte bun contra elvețienilor. A fost foarte activ și a pasat la primul gol marcat de Mazilu. Ieri a fost unul dintre cei mai buni și la antrenament. Emil Dică l-a poreclit "Quaresma", după un șut spectaculos cu exteriorul, iar Apoula s-a enervat cînd a fost învins de el: "Burdujan, mai bine du-te înapoi la Bologna!".
     
      Peripeții
      Rapidiștii au avut parte de o surpriză neplăcută la antrenamentul de ieri dimineață. Au ieșit în holul hotelului și au așteptat aproape o oră autocarul, care nu a mai venit. Pînă la urmă, organizatorii turneului le-au trimis un taxi. Au urcat doar Buga, Grigorie, Marius Constantin și Romeo Stancu, iar restul au plecat pe jos spre terenul aflat la mai mult de un kilometru de hotel. Culmea, cei cinci din taxi au ajuns la 20 de minute după restul, șoferul rătăcind drumul! "Am crezut că ne-ați vîndut la pachet", a glumit Grigorie.
     
      I-a luat 100 de euro
      Mihai Mincă a cîștigat un pariu cu Dani Coman și s-a ales cu 100 de euro. Mincă i-a zis lui Coman la antrenament că a făcut 250 de abdomene. "Asta nu-i nimic, Mutu a făcut o mie!", a replicat titularul postului de portar de la Rapid. "Păi, și eu pot să fac o mie de abdomene", a răspuns Mincă. Coman a pariat 100 de euro împotriva sa, dar goalkeeperul adus în Giulești de la Alba-Iulia a cîștigat pariul.
     
      "Mă bate Săpunaru"
      Lucian Răduță a marcat contra lui Nanters golul al patrulea și a avut o evoluție bună. Atacantul de doar 17 ani promovat de Bergodi de la echipa a doua s-a ferit după meci să vorbească cu presa: "Nu zic nimic, că mă bate Săpunaru. El și Comănilă mi-au spus că mă omoară dacă dau vreun interviu în primele șase luni".
     
      Boya a revenit
      Camerunezul Pierre Boya a lipsit din lotul pentru meciul cu Nanters, dar și-a reluat de ieri antrenamentele. Atacantul a avut nevoie însă de o curea care-i susținea mușchii spatelui, din cauza unei contracturi suferite la primul meci din Elveția, cu Sion (0-0). Africanul a participat la exercițiile de finalizare conduse de Bergodi, dar la o intensitate mai mică față de coechipierii săi.
     
      Dică accidentat
      Singurul rapidist care s-a antrenat separat ieri a fost Emil Dică. Mijlocașul a simțit dureri la piciorul drept după meciul cu Nanters și a lucrat mai mult cu preparatorul fizic Ionel Colonel. Tamandare, în schimb, s-a pregătit normal, deși brazilianul a făcut zilele trecute bătături la picior din cauza ghetelor și mai are și dureri la inghinali.


Popa și Pleșan spre Rapid

      George Copos vrea să recupereze avansul luat de Dinamo și Steaua și i-ar dori în Grant pe cei doi timișoreni, cotați la 2,5 milioane de euro. Timișoara e asaltată de George Copos. După transferul lui Grigorie și cedarea lui Ganea, patronul rapidist a pus ochii pe portarul Marius Popa și pe mijlocașul Mihăiță Pleșan, care a pierdut trenul de Ghencea.
     
      Neînțelegerile dintre conducătorii giuleșteni și portarul Dănuț Coman l-au împins pe Copos să insiste cu telefoanele la Marius Popa, cotat la un milion de euro. "Acum nu e momentul să spun prea multe. Sînt de doi ani și jumătate la Timișoara și o despărțire ar fi dificilă. Vedem ce se va întîmpla în zilele următoare", a spus Popa, care ar urma să primească în primul an un salariu de 150.000 de dolari. Surse apropiate jucătorului au dezvăluit că rapidiștii sînt disperați, apelîndu-l pe "Popică" și la botezul fiului său din urmă cu două zile.
     
      Cealaltă țintă a rapidiștilor, Mihăiță Pleșan, ar putea ajunge în curtea giuleștenilor dacă Rapid va achita 1,5 milioane de euro. "Da, este adevărat, au fost niște discuții între noi, dar deocamdată nu s-a ajuns foarte departe. Nu pot să spun prea multe acum, dar eu nu sînt singurul jucător de la Poli dorit de Rapid. Rămîne de văzut ce se va întîmpla. Nu pot să îmi dau seama dacă Rapidul ar fi o echipă bună pentru mine", a conchis Pleșan.


Noul Karamian

      Sichitiu a explicat că Bozovici are handicapul de a nu mai fi jucat fundaș stînga în ultimii trei ani. Rapidiștii au fost impresionați de capacitatea de efort a lui Vladimir Bozovici. "Dacă alergam cît ăsta, dădea boala-n mine!", a glumit unul dintre colegii lui după primul amical din Elveția, cu FC Sion. La antrenamente procedează la fel, sprintează după fiecare minge și centrează din orice poziție. Muntenegreanul a arătat însă pînă acum o deficiență importantă: nu-și acoperă prea bine zona în faza de apărare. Cu Sion chiar l-a lăsat pe Coman unu la unu cu un adversar.
     
      Grigore Sichitiu, cel care l-a observat pe Bozovici în Serbia înainte de a fi transferat, a explicat ieri motivul pentru care jucătorul are probleme: "El nu a mai jucat fundaș stînga în ultimii trei ani. La OFK Belgrad a evoluat numai la mijloc și asta se vede. Dar se poate obișnui pe noua poziție, mizăm pe ambiția lui, plus că are viteză și vînă, ca majoritatea ex-iugoslavilor".
     
      Internaționalul muntenegrean al Rapidului atrage atenția și prin comportament. E un tip singuratic și nu are pînă acum nici un prieten printre coechipieri. Asta deși înțelege engleza și vorbește destul de bine, iar cu Sichitiu comunică în rusă.


500.000 de euro

      Edel Apoula speră să plece la echipa a doua a lui PSG. Camerunezul are o clauză care îi permite să plece pe jumătate de milion de euro. Rapid ar putea face o afacere excelentă cu Edel Apoula. Prestațiile goalkeeperului camerunez în Giulești n-au fost grozave, dar alb-vișiniii ar putea să scoată un profit de 450.000 de euro în mai puțin de doi ani de pe urma africanului.
     
      Apoula e dorit de echipa secundă a lui Paris Saint-Germain și ar putea pleca în zilele următoare în Franța. Oficialii clubului din Hexagon negociază cu George Copos transferul lui Apoula și speră să obțină un preț mai mic de 500.000 de euro, suma care reprezintă clauza de eliberare din contractul fotbalistului. Giuleștenii au plătit pentru el 50.000 de euro acum un an și jumătate.
     
      Edel s-a antrenat ieri dimineață alături de colegii săi de la Rapid, dar e pe picior de plecare. "Știu că o să-ți fie dor de mine", a glumit la un moment dat cu unul dintre masori. Bergodi are în acest moment patru portari în lot: pe lîngă Apoula, mai sînt Coman, Mincă și Andrei Marinescu.




COMAN A PRIVIT DIN TRIBUNE PRIMA INFRANGERE A RAPIDULUI
Incep problemele: Rapid 0-1 Bastia!

      Rapidul nu s-a putut baza pe omul de incredere dintre buturi, Dani Coman. Goalkeeperul a privit din tribune prima infrangere a "visiniilor" in pregatiri. Dupa egalul cu Sion si victoria la scor in fata celor de la Naders, giulestenii au pierdut cu 1-0 in fata formatiei franceze de liga secunda, Bastia. Fostii adversari ai Stelei au inscris in minutul 35, pe fondul unui joc bun al fotbalistilor lui Bergodi.
     
      Rapid a inceput in formula: Marinescu, Sapunaru, Marius Constantin, Maftei, Bozovici, Emil Dica, Lazar, Grigorie, Cesinha, Boya, Bozovici.


"CRISTIANO BERGODI VA SCOATE MAXIMUM DIN RAPID"


Moldovan:
"Rapid va fi investitie minima, randament maxim"


     Viorel Moldovan a declarat inaintea plecarii in cantonamentul din Elvetia ca Rapidul de anul acesta va insemna "eficienta" maxima. Directorul sportiv al giulestenilor spune ca e destul de dificil sa se descurce cu bani putini, dar ca totul se va decide la Supercupa, atunci cand va fi ora adevarului.
    Moldovan a dezvaluit ca transferul marocanului Hadji a cazut si ca Dani Comna va accepta in cele din urma oferta Rapidului.
  " Facem eforturi sa scoatem maximum in situatia de fata, cu bani putini. Investitie minima, randament maxim. Cristiano Bergodi va scoate maximum din acest grup. Varianta Hadji a cazut, dar cred ca Dani Coman va alege sa continue cu noi. Oricum, ora adevarului va fi Supercupa cu Dinamo", a mai spus Viorel Moldovan.









Rapid, succes la scor

Mazilu
Giulestenii s-au impus la pas, cu 4-0 (2-0), in fata formatiei Naters, din liga a II-a elvetiana. Golurile primei victorii giulestene din stagiul de pregatire din Elvetia au fost marcate de Mazilu (25, 51), M. Constantin (41) si Raduta (62).

'A fost un joc mai lejer, care a completat programul nostru de pregatire', a precizat, la finalul partidei, directorul tehnic al Rapidului, Grigore Sichitiu. In meciul cu Naters, antrenorul Cristiano Bergodi a folosit formula: Marinescu - Tamandare, M. Constantin, Rada, Perja - Maldarasanu, C. Lazar, Grigorie - Dobroiu, Mazilu, Burdujan. Au mai jucat: Minca, Sapunaru, Petroiu, Maftei, Bozovici, E. Dica, N. Grigore, R. Stancu, Cesinha, Raduta si Buga. S-a remarcat prin pofta de joc si prin cele doua reusite atacantul Ionut Mazilu. Giulestenii joaca azi cu Bastia.

Portarul Andrade, propus giulestenilor

Cat despre portarul brazilian Andrade, Viorel Moldovan spune ca i-a fost propus de un impresar. 'L-am vazut, totul pare in regula cu el, dar nu sunt sigur ca il vom lua. Am si vorbit despre situatia lui, nu are pretentii mari, dar nici daca pleaca Edel nu cred ca il vom aduce', a declarat directorul sportiv al FC Rapid. Elinton Andrade are 28 de ani si a evoluat ultima oara la Duque de Caxias (Brazilia).




Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 


 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...