RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 13 | 14 | 15 iulie 2007

RapidFans.RO
| site al suporterilor rapidisti | FC Rapid Fans . RO
sâmbătă 14 iulie ora 19:30 | Rapid - FC Sochaux

    Echipa de start Rapid Bucuresti antrenor Cristiano Bergodi :

Dani   Coman
Cristian Săpunaru       Marius Constantin      Vasile Maftei       Vladimir  Bozovici
Marius Măldărășanu          Costin  Lazăr       Stefan Grigorie
Cesinha                  Ionut Mazilu                       Burdujan

Min. 8 | 1 - 0 Grigorie execută o lovitură liberă, din care Maftei deschide scorul pentru Rapid. Imediat, francezii contraatacă și trec pe lângă egalarea scorului.
Min. 43 | 1 - 1 Sochaux primește o lovitură de la 11 m, după un fault al lui Coman și egalează prin jucătorul sloven Birsa. Rapid a cerut ofsaid.

La începutul celei de-a doua reprize, patronul Gorge Copos și-a făcut apariția la stadion.

Min.78 | 2 - 1 pentru Sochaux. Francezii preiau conducerea prin golul înscris de Isabey
Rapid pierde cu 1 - 2 în fața echipei FC Sochaux, deținătoarea Cupei Franței 2006/2007. Este a doua înfrângere pentru echipa lui Cristiano Bergodi, după ce a mai pierdut cu Bastia, Ligue 2, cu scorul de 0 - 1 sursa:rapidisti.ro



  FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

De Ziua Frantei, Rapid a pierdut duelul detinătoarelor de Cupe nationale: 1-2 cu Sochaux

      Rapid a disputat în această seară al patrulea joc de verificare din cadrul stagiului de pregătire efectuat în afara tării.
      Desi initial meciul cu Sochaux, detinătoarea Cupei Frantei, urma să se dispute la La Chaux-de-Fond, lângă Neuchatel, giulestenii au mai parcurs aproximativ 40 km până la locul ales în final de organizatori.
     
      Rapidistii au deschis scorul în min. 8, prin Maftei, care a fructificat o lovitură liberă executată de Grigorie. Cu două minute înainte de pauză, slovenul Birsa a egalat pentru Sochaux dintr-un penalty provocat de Coman. Spre finalul meciului, Isabey a fixat rezultatul final: 2-1 pentru francezi. Anterior însă, la scorul de 1-1, arbitrul întâlnirii (o femeie) a anulat un gol spectaculos, perfect valabil, înscris de brazilianul Tamandare, la semnalizarea eronată a unei alte domnisoare, de la tusă.
     
      Cristiano Bergodi a trimis în teren următorul "11" de start: Coman - Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovic - Măldărășanu, Lazăr, Grigorie - Cesinha, Mazilu, Burdujan. După pauză, au mai fost folositi Andrade, Tamandare, Rada, Perjă, Grigore, R. Stancu, Buga, Boya, Dobroiu si Rădută.
     
      Ultimul meci al turneului va avea loc pe 16 iulie, când Rapid va întâlni divizionara secundă elvetiană FC Fribourg. O zi mai târziu, giulestenii vor reveni la Bucuresti.



Eșec cu Sochaux

      În cel mai tare amical al verii pentru giuleșteni, Coman a revenit în poartă. Mai ales că și Copos își anunțase prezența, să vadă cu ochii lui cum e Rapidul post-Răzvan Lucescu. Contra echipei care deține Cupa Franței, cu multe nume cunoscute, ca Dalmat, Birsa ori Omar Daf, Maftei (8) a lovit primul: lovitură liberă bine executată de Grigorie și căpitanul a reluat cu stîngul în poartă.
     
      Au urmat destule greșeli ale rapidiștilor, mai ales în faza de apărare. Pase greșite, nesincronizări. Francezii au egalat însă doar din penalty, după un fault al lui Coman și o fază suspectă de ofsaid. Slovenul Birsa, adversarul din preliminariile Euro 2008, a marcat. S-a jucat mai deschis în partea a doua. Buga a ratat după ce reușise o preluare excelentă (51), Tamandare a marcat, dar golul i-a fost anulat pentru ofsaid (69). După două minute, șutul bun al lui Buga a fost blocat de portar. A punctat insă tot Sochaux, într-o fază în care Andrade parase spectaculos o primă tentativă. Rapid a părut în progres față de precedenta înfrîngere, 0-1 cu Bastia, dar mai are doar 11 zile pînă la șocul cu Dinamo, în Supercupă.
     
      Rapid-Sochaux 1-2
     
      Au marcat: Maftei (8) / Birsa (44, penalty), Isabey (75)
      Rapid: D. Coman (46 Andrade) - Săpunaru (65 Tamandare), M. Constantin, Maftei (72 I. Rada), Bozovici (72 Perjă) - Măldărășanu (67 R. Stancu), Lazăr (67 N. Grigore), Grigorie - Cesinha (46 Dobroiu, 81 L. Răduță), Mazilu (55 Boya), Burdujan (46 Buga)
      Antrenor Cristiano Bergodi
     
      Vorbește românește
      Cristiano Bergodi se ține de cuvînt și începe să vorbească cu jucătorii și în limba română, nu doar în italiană. Antrenorul giuleștenilor a amestecat ieri cele două limbi în indicațiile pe care le-a dat fotbaliștilor. Din cînd în cînd, a strecurat "Marius, hai, mai sus!" sau "Lazăr, vino în mijloc!". Bergodi a fost permanent agitat pe bancă și a insistat cu indicații date lui Burdujan la pauză, deși atacantul a fost înlocuit imediat după reluare.
     
      Copos pe bancă
      George Copos a ajuns la meciul cu Sochaux, așa cum îi anunțase pe cei din conducerea clubului încă de zilele trecute. Numai că patronul a întîrziat și a prins abia începutul reprizei secunde. "Am avut GPS la mașină, dar m-am rătăcit în munți", a spus Copos. Acționarul majoritar s-a salutat cu Bergodi, Moldovan și Marian Rada, și a luat loc pe bancă, de unde a urmărit restul jocului.


Turiști prin Neuchatel

      Cantonament, antrenamente și sute de kilometri parcurși pentru fiecare meci amical. Fotbaliștii Rapidului au avut parte ieri după-amiază și de cîteva clipe plăcute. În drum spre La-Chaux-de-Fonds, locul de disputare a amicalului cu Sochaux, giuleștenii s-au oprit la Neuchatel.
     
      Au avut ocazia să viziteze cel mai frumos oraș dintre cele în care au fost în Elveția. Peisajul a fost complet diferit de cel de la Crans Montana, o localitate aproape pustie în această perioadă. Au coborît din autocar și s-au plimbat aproape o oră pe malul lacului Neuchatel, și-au făcut poze și s-au relaxat.
     
      Cei mai mulți dintre jucători au fost impresionați de rațele și lebedele care veneau aproape de mal. Le-au aruncat cîte ceva de mîncare, în timp ce ceilalți fotografiau de zor. Săpunaru a venit aproape de apă și s-a întors uimit spre Dică. "Frate, ai văzut cîta mai peștii?!", și arăta impresionat dimensiunea acestora, care obișnuiți cu turiștii, veneau foarte aproape de mal. Cîțiva tineri medici localnici, care se aflau în preajmă, în niște cabinete mobile, le-au propus fotbaliștilor să facă un test de stres. Cei luați în colimator de elvețieni au fost Pierre Boya și Vladimir Bozovici. Rapidiștii s-au mulțumit să zîmbească, dar au declinat invitația.


Andrade ar putea debuta azi, cu Sochaux (19:30)

      Brazilianul Andrade a fost monitorizat de Sichitiu și de Moldovan la primul antrenament. Steaua nu a avut succes cu portarii vorbitori de portugheză, dar Rapidul a ales să preia moda roș-albaștrilor. După Carlos și Andrey, Andrade e cel mai recent sud-american care va apăra poarta unuia dintre granzii Ligii I.
     
      Goalkeeperul transferat de giuleșteni din liga a doua braziliană s-a antrenat ieri normal alături de Coman, Mincă și Marinescu, după ce, cu o zi înainte, ajunsese extenuat de drum în cantonamentul Rapidului. A fost urmărit cu atenție de pe margine de Grigore Sichitiu și de Viorel Moldovan.
     
      A avut la un moment dat probleme la unul dintre exercițiile comandate de antrenorul Ion Manu. Nu înțelegea cum trebuie să stea și a fost nevoie ca Mincă să-i arate. Portarii lucrau cîte doi, își șutau pe rînd, o dată jos și apoi la semiînălțime. Andrade a scos spectaculos în două rînduri și colegii l-au încurajat, "Bravo, așa!". Coman a reușit apoi două șuturi puternice din drop, chiar la bară, și l-a învins pe Andrade. Brazilianul a lovit de fiecare dată în pămînt, supărat că încasase golurile din partea titularului.
      Apoi s-a ambiționat: "Nu primesc gol din 3 șuturi consecutive!". Și a blocat fiecare minge, fiind imediat comparat cu un portar de Mondiale. "Coupe du Monde!", a exclamat Manu.
      "N-am avut probleme, pentru că sînt într-o formă fizică foarte bună, a trecut doar o săptămînă de la ultimul meci pe care l-am jucat"
      Andrade
     
      Azi, cu Sochaux
      Vizita pe care George Copos și-a programat să le-o facă rapidiștilor se va produce astăzi. Patronul clubului din Giulești va veni direct la Alle, pentru a asista la meciul pe care giuleștenii îl dispută, de la ora României 19:30, contra deținătoarei Cupei Franței, Sochaux. Copos vine și ca să-l convingă pe Coman să accepte prelungirea pe încă un an a contractului scadent în 2009.
     
      Reapar accidentările
      Costin Lazăr a resimțit dureri musculare în ultimele zile, iar Emil Dică s-a accidentat în amicalul cu Bastia, fiind schimbat în minutul 35. Cu o zi înainte, se pregătise separat. Dică are dureri la gambă și se teme de o ruptură, el fiind rapidistul cu cele mai multe accidentări musculare la activ. Ieri dimineață a privit de pe margine pregătirea colegilor, sub supravegherea medicului Marian Dumitru (foto). Bergodi l-a folosit titular pe Dică în cele mai importante amicale jucate pînă acum în Elveția, cu FC Sion (0-0) și cu Bastia (0-1).
     
      Tot pe jos
      După ce zilele trecute autocarul care trebuie să-i ducă pe rapidiști la terenul de antrenament a fost protagonistul unui accident, giuleștenii au avut parte și ieri de surprize neplăcute. Au nimerit pe un drum aflat în lucru, cu un excavator chiar pe centru și, după zece minute de așteptare, i s-a făcut loc autocarului. La întoarcere, mașina a mers pe o altă rută, pentru a evita drumul în construcție.
     
      Iar pe iarbă
      Rapidiștii s-au antrenat ieri din nou pe iarbă, după o săptămînă în care s-au pregătit doar pe un teren sintetic. Cristiano Bergodi își programează antrenamentele de refacere pe sintetic, iar ședințele normale pe iarbă. Pentru că zilele trecute giuleștenii au avut trei amicale, italianul nu a condus decît antrenamente de recuperare.


Despărțire cu lacrimi

      Imediat după amicalul cu Bastia, Edel Apoula a plecat spre România, de unde va călători mai departe spre Paris. El a fost cumpărat de francezii de la PSG, pentru echipa a doua a clubului, contra a 250.000 de euro.
      "Am plecat fiindcă nu eram titular", a motivat Edel Apoula despărțirea de Rapid. Viorel Moldovan l-a condus la aeroport, nu înainte ca portarul camerunez să-și ia la revedere de la jucători.
      A intrat în autocar, i-a îmbrățișat pe toți pe rînd și i-au dat lacrimile. "Ăsta e fotbalul, îmi pare foarte rău că mă despart de voi, dar vă doresc să cîștigați campionatul!", le-a transmis Edel.


A venit Andrade

      Ieri, portarul brazilian a ajuns în cantonamentul Rapidului. Rapid are în continuare patru goalkeeperi. Miercuri seară a plecat Edel Apoula, ieri după-amiază a ajuns la Crans Montana Andrade. Brazilianul a venit însoțit de agentul lui și a fost așteptat în fața hotelului de Cristiano Bergodi și de Viorel Moldovan. A apărut foarte obosit. "N-a dormit deloc, a venit cu mașina de la Torino", a explicat Moldovan, cel care s-a ocupat de transferul sud-americanului.
     
      Andrade a făcut cunoștință cu staff-ul tehnic, după care a intrat în hotel și a întrebat la ce oră e masa. În hol a dat peste Cesinha, conaționalul său. "Cum te simți la Rapid?", l-a întrebat portarul. "Bine, dar nu-ți pot spune nici eu prea multe, pentru că sînt aici doar de trei săptămîni", i-a răspuns Cesinha. Goalkeeperul înalt de 1,90 metri a mers apoi la masă și a părut mai volubil și mai sociabil decît ceilalți doi brazilieni din lot, Cesinha și Tamandare. "Știu italiană, un pic de spaniolă, mă descurc să comunic", a explicat Andrade care este avantajul său. Ieri după-amiază a făcut primul antrenament cu Rapidul.


Rămîne la Rapid

      Dani Coman a acceptat mărirea salariului la 200.000 de euro pe an și a bătut palma cu George Copos. Telenovela Dani Coman a luat sfîrșit. Ieri, portarul rapidist s-a înțeles cu George Copos și nu mai există pericolul ca Rapid să îl piardă. Cei doi au vorbit la telefon și au stabilit o mărire de salariu la 200.000 de euro.
     
      De altfel, discuțiile legate de bani au durat foarte puțin. "Ești un portar foarte bun, consider că meriți o mărire de salariu. 200.000 de euro pe an e OK?", a întrebat Copos. "Mulțumesc, e foarte bine!", a răspuns scurt Coman, iar dialogul a continuat pe alt plan. Cei doi nu reușesc să cadă de acord asupra datei la care să expire contractul. Angajamentul actual se încheie în anul 2009, iar Copos dorește ca, o dată cu mărirea salariului, să îl prelungească pînă în 2010. Coman însă nu e de acord. "A mai rămas acest punct de lămurit, dar ne vom înțelege fără probleme", a explicat fotbalistul. Coman a explicat că nu a urmărit neapărat mărirea contractului, ci își dorea să plece afară. "Nu eram înnebunit după bani, se uită prea repede că am refuzat în iarnă mărirea și prelungirea contractului. Eu, personal, nu am cerut absolut nici un euro în plus", a mai spus fotbalistul rapidist.
     
      Atac la Moldovan
      Dani Coman l-a taxat pe Viorel Moldovan, care declarase că nu există nici o ofertă de la Levante, iar portarul a șantajat clubul pentru a-și mări salariul. "Eu mă înțelesesem cu domnii Copos și Sichitiu, dar a venit Moldovan și a stricat totul. Din cauza lui nu am jucat cu Bastia", a declarat Coman, care a primit pe fax ieri oferta de la Levante și urma să i-o arate aseară fostului său coleg. De altfel, după meciul cu Bastia, Coman s-a luat direct de actualul director sportiv. "Hai să vorbim puțin", i-a spus Moldovan, iar el a replicat: "Ce să vorbesc cu tine, că tu vorbești despre mine mai mult pe la televizor, nu avem ce să discutăm!".
     
      "Am decis să rămîn la Rapid. Se poate conta pe mine sută la sută, îmi voi ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele".
      Daniel Coman
     
      "Țin enorm la Coman, la fel ca și la ceilalți jucători. E un motiv pentru care merită să fac astfel de sacrificii"
      George Copos




Copos rămâne pentru jucători

    George Copos a recunoscut că s-a gândit să renunțe la Rapid pentru prima dată de când a preluat gruparea din Giulești.

    "Da am vrut să renunț și nici acum nu mi-a trecut acest sentiment. E vorba de jucători. Nu pot să-i las în acest început de campionat", a declarat Copos despre posibilitatea de a renunța la Rapid.

    Spre deosebire de rivalii Borcea și Gigi Becali, Copos nu este la fel de optimist înaintea noului sezon al Ligii 1.

"Putem trage o concluzie după 3 - 4 meciuri. E foarte greu de spus dacă vom câștiga campionatul, sa spunem că suntem de 7 stele sau de 7 cârnați", a mai spus Copos.


Tensiunea nu vine de la Copos

      Tensiunea în Giulești nu vine numai de la Copos. Schimbarea lui Răzvan Lucescu cu Bergodi, precum și campania de achiziții au creat nemulțumiri. Iar în loc de liniște, rapidiștii au parte tot de presiune.
  
  "Din păcate nu e prea multă liniște, e tensiune! Sunt multe tensiuni, important este că știu de unde vin aceste tensiuni", a declarat George Copos.
  
  George Copos a scăpat de problemele cu lotul și acum trebuie să-i protejeze pe giuleșteni de tensiunea din tribună.
  
  "Avem un antrenor străin care a fost confuz după ce a văzut ce s-a întâmplat la partida cu Petrolul. Avem și străini care și ei au fost confuzi de ceea ce s-a întâmplat la meci și e normal să fiu alături de ei", a spus Copos despre suporteri.


Copos, mai zgârcit în urma insucceselor

      George Copos recunoaște și el că la Rapid nu e liniște. Cel puțin pentru patronul Rapidului nu este liniște încă de vara trecută, cînd a cheltuit 3.500.000 doar pe transferurile de jucători.
     
      Ratarea calificării în Liga Campionilor l-a făcut pe George Copos să se mai gândească dacă este cazul să investească la fel de mult ca vara trecută. La prima vedere, cifrele vorbesc: 3.500.000 cheltuite anul trecut față de doar 1.500.000 anul acesta.
     
      Copos spune care este și motivul investiției din sezonul trecut și este și el de părere că Giuleștiul este un loc foarte agitat.
     
      "Eu mi-am dorit foarte mult ca Răzvan Lucescu să reușească. E și motivul pentru care am făcut aceste eforturi. Și în anii trecuți Rapid a cheltuit peste 20 de milioane de euro și nu a fost liniște", a declarat George Copos.
     
      INVESTITII la RAPID
     
      VARA 2006
      ZICU 200.000 EURO
      MAZILU 1.500.000 EURO
      LAZĂR
      SĂPUNARU
      GRIFFITHS 1.800.000 EURO
     
      TOTAL 3.500.000 EURO
     
      VARA 2007
      BOYA 300.000 EURO
      BOZOVICI 200.000 EURO
      GRIGORIE 0 EURO
      CESINHA 600.000 EURO
      TAMANDARE 100.000 EURO
     
      TOTAL 1.300.000 EURO




Mâine, ultimul amical pentru giuleșteni: Rapid - FC Fribourg

      Rapidiștii vor disputa mâine, 16 iulie, ultimul meci de verificare din cadrul turneului de pregătire din Elveția. Trupa lui Cristiano Bergodi întîlnește formația elvețiană FC Fribourg, din orașul cu același nume. Meciul va începe la ora 19.30, ora României.
     
      Meciuri jucate de Rapid:
      7 iulie, ora 19:00, la Vionnaz
          RAPID - FC Sion 0 - 0
      9 iulie, ora 20:00, Montreux
          RAPID - FC Naters 4 - 0 ( Mazilu '25, '51, M. Constantin '41, L. Răduță '61)
      11 iulie, ora 20:00, Annecy
          RAPID - SC Bastia 0 - 1
      14 iulie, ora.19.30, La Chaux-de-Fond
          RAPID - FC Sochaux 1 - 2 ( Maftei '8, Birsa '43, Isabey '78)


Andrade, la primul meci în tricoul Rapidului!

      Noul portar al Rapidului, Elinton Andrade, a debutat astăzi în partida amicală disputată de giuleșteni cu deținătoarea Cupei Franței, FC Sochaux, scor 2 - 1 pentru francezi. Portarul brazilian a ajuns joi în cantonamentul Rapidului, iar ieri a efectuat primul antrenament sub comanda lui Cristiano Bergodi. Andrade a intrat după pauză, în locul lui Dani Coman, și a luat gol în minutul 78.
     
     Elinton Andrade
     Data nașterii: 30.03.1979
     Cetățenie: braziliano-portugheză
     Greutate: 85 kg
     Inălțime: 190 cm
     Cluburi la care a activat:
     1998-2000 Centrul de Fotbal Zico (Brazilia)
     2003 Flamengo (Brazilia)
     2003 Rio Claro (Brazlia)
     2004 Bangu Atlético (Brazilia)
     2004 Fluminense (Brazil)
     2005 Vasco da Gama (Brazil)
     2006 Ascoli (Italy)
     2007 Duque de Caxias (Brazlia)


Copos: "Nu e posibil ca Dani Coman să aibă ieșiri ca la meciul cu Bastia"

      Deși i-a mărit salariul, George Copos este supărat pe numărul 1 al Rapidului, Dani Coman. Patronul rapidist a plecat în această dimineață în Elveția pentru a vorbi cu portarul rapidist. La plecarea de pe aeroprtul Henri Coandă, Copos a spus:
     
      "O să merg în Elveția și o să am o discuție cu Dani Coman și cu Viorel Moldovan. Nu e posibil ca Dani Coman să aibă astfel de ieșiri ca aceea de la meciul cu Bastia".
     
      Dani Coman a refuzat să joace în cel mai recent amical disputat de Rapid, cu Bastia, scor 0 - 1 pentru francezi, din cauza declarațiilor lui Viorel Moldovan, care a spus despre Coman că nu are nici o ofertă de a pleca de la Rapid și urmărește doar o mărire de salariu.


Daniel Niculae:
"Tot timpul am ușa deschisă în Giulești, momentan nu se pune problema unei reveniri"

      Fostul idol al tribunei giuleștene, Daniel Nicuale, a vorbit despre o eventuală revenire a sa la clubul care l-a consacrat. Nico a declarat pentru Atac că deocamdată nu se pune problema unei reveniri, dar ușile Giuleștiul rămân deschise pentru atacantul în vârstă de 25 de ani.
     
      Presa română scrie că ești dorit din nou în Giulești, pentru că actualii atacanți ai Rapidului nu dau satisfacție. Poftim?! (Râde) E prima dată când aud de asta. Habar n-am, n-am vorbit cu absolut nimeni despre așa ceva. E culmea! Nici n-am început campionatul și au început deja să mă transfere?
      Dar te-ai întoarce? Și în ce condiții?
      Astea-s întrebări pe care le puneți voi, ziariștii. Știu că voi avea tot timpul ușa deschisă în Giulești, dar momentan nu se pune problema unei reveniri. Mai am contract trei ani cu Auxerre. Poate mai încolo. Știi cum e: niciodată să nu zici niciodată...


Claudiu Keșeru, în vizorul Rapidului

      Viorel Moldovan a declarat pentru un site francez că Rapidul încă urmărește mai mulți jucători francezi. Directorul sportiv al grupării giuleștene a spus și că alb-vișiniii "tatonează" un eventual transfer al atacantului Claudiu Keșeru, dar că încă nu a discutat cu oficialii de la fosta sa echipă, FC Nantes.
     
      "Suntem în tatonări în privința lui Keșeru. Este un jucător foarte interesant, dar nu sunt sigur că FC Nantes vrea să-l lase să plece. Vom vedea cum evoluează lucrurile. Urmărim mai mulți jucători din Franța."


Răscoala de 50 de zile de la Rapid

      Razvratire spontana si neorganizata a celor oprimati", este descrierea din "Dictionarul explicativ al limbii romane" (DEX) a cuvantului rascoala. Miscarea de nemultumire a "celor asupriti" s-a declansat imediat dupa castigarea Cupei Romaniei de catre Rapid, perioada care i-a adus "boierului" Copos numai necazuri pe cap. Totul a pornit de la bani si modul in care patronul isi trateaza angajatii, ca si cum clubul giulestean ar fi o plantatie. Primul care a parasit "mosia" lui George a fost antrenorul Razvan Lucescu. Acesta nu a mai suportat regimul de munca la care a fost supus de finantator in cei trei ani petrecuti in Giulesti. In tot acest timp, tehnicianul a fost ametit si cu promisiuni pentru mariri de salariu.
      Urmatorul exploatat, "fugit" de la Rapid, a fost actualul stelist Valentin Badoi. Acesta a avut "tupeul", in mai multe randuri, de a-i cere sefului mai multi bani, o mare greseala la Copos. Ganea a continuat rascoala din Giulesti, prin declaratii taioase la adresa finantatorului. De aceasta data, nemultumirile fostului rapidist nu au plecat de la salariu, ci de la vorbele patronului cofetar care i-au subminat personalitatea. Problema s-a rezolvat cu o despartire nu tocmai amiabila.
     
      Copos s-a umanizat
      Subtirimea lotului l-a pus pe ganduri pe "chiaburul" din Giulesti, care, la auzul vestii ca Buga nu mai vine la antrenamente, nu a mai taiat in carne vie, ca in cazul lui Badoi si Ganea. A promis sa plateasca amenda atacantului, care cerea si el o marire considerabila de salariu. Nelinistea de la Rapid a continuat cu anuntul plecarii lui Maldarasanu, satul de cei noua ani petrecuti sub Podul Grant. Si in acest caz, abilul Copos si-a aratat calitatile. I-a stabilit un pret mijlocasului, care, intr-un final, l-a impiedicat sa mai paraseasca echipa. In prezent, cea mai mare problema a finantatorului este Coman. Portarul a dat doua variante conducerii: transferul sau in Spania sau cresterea salariala. In acest caz, patronul este dispus la concesii si sa bage mana in buzunar. Sau este doar o prefacatorie? Oricum, Coman a anuntat, ieri, ca ramane la Rapid.
      sursa: Cancan


Dani Coman:
"Țin la Rapid și întotdeauna am încercat să-mi ajut echipa! Așa va fi și de acum înainte"

      Dani ComanGoalkeeperul rapidist, Dani Coman, este mulțumit de faptul că situația lui s-a rezolvat în cele din urmă și spune că va face tot posibilul pentru a-și ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele:
     
      "Voi rămîne la Rapid și îmi voi ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele. Tot ce am făcut la Rapid de-a lungul timpului am făcut din tot sufletul pentru că această echipă înseamnă foarte mult pentru mine."
     
      Coman a ținut să lămurească și refuzul său de a evolua în partida cu Bastia și spune că a luat această decizie împreună cu antrenorul Cristiano Bergodi, care l-a înțeles și i-a permis să vadă meciul din tribună:
     
      "Nu am vrut să joc în partida cu Bastia din cauza afirmațiilor lui Viorel Moldovan, dar decizia de a nu intra pe teren am luat-o împreună cu antrenorul. Eram nervos și riscam să mă accidentez. Normal că, dacă domnul Bergodi îmi spunea că are nevoie de mine și e nevoie să intru pe teren, o făceam, nu sunt de capul meu aici", a încheiat portarul giuleștean.


Sondaj / Fanii i-au dat dreptate lui Dani Coman

      Într-un sondaj inițiat miercuri pe rapidisti.ro, suporterii giuleșteni erau invitați să voteze dacă sunt sau nu de acord cu protestul goalkeeperului rapidist, Dani Coman, după declarațiile lui Viorel Moldovan, care a afirmat că portarul alb-vișiniilor nu a avut nici o ofertă din Spania și a urmărit doar o mărire de salariu.
     
      Din 1154 de voturi, cele mai multe îi dau dreptate goalkeeperului rapidist.
     
      36,05% dintre fani cred că Dani Coman are dreptate și că merită să fie lăsat să se transfere în Spania.
      34,84% dintre fani cred că Dani Coman are dreptate și merită o mărire de salariu.



Merg pe urmele bulgarului Kolev

      TINTA Oficialii rapidisti îl au în vizor pe atacantul Slaviei Sofia.
      Cum variantele Daniel Niculae sau Claudiu Keseru sunt destul de greu de realizat, oficialii rapidisti încearca aducerea în Giulesti a golgheterului formatiei Slavia Sofia, Todor Kolev.
      Patru goluri în trei meciuri amicale. Zero reusite în dreptul nou-transferatilor Cesinha si Boya. O cifra deloc multumitoare pentru tehnicianul Cristiano Bergodi. In aceste conditii, conducatorii din Grant s-au orientat catre piata bulgareasca. Kolev are 26 de ani si este un vârf autentic, în 74 de partide jucate pentru Slavia marcând 42 de goluri.
      Vârful bulgar este o varianta pentru atacul giulestenilor, acesta reusind sa marcheze mai mult de jumatate din golurile echipei sale în sezonul trecut. Transferul lui Kolev în România i-ar costa pe rapidisti mult mai putin decât ar da pe un jucator autohton. Se pare ca acesta este fotbalistul despre care antrenorul italian a spus ca poate face diferenta, el putând evolua la fel de bine atât în linia de mijloc, cât si în avanposturi.


Coman: "Mi s-a propus o clauza de reziliere in contract"

      Dani ComanPortarul formatiei Rapid, Danut Coman, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca i s-a propus de catre conducatorii clubului introducerea unei clauze de reziliere in contract. Coman spune insa ca si-ar dori sa-si termine contractul la Rapid asa cum este el inregistrat in acest moment.
      "Nu mai vreau să vorbesc cu nimeni. Îl aştept pe domnul Copos şi o să discutăm. Mi s-a propus o clauză de reziliere a contractului care să fie introdusă. Nu ştiu dacă e mare sau mică, nu vreau să vorbesc să fac valuri. O să vină domnul Copos şi o să vedem ce facem. Eu nu vreau decât să termin contractul pe care îl am acum, aşa cum e el", a spus nemulţumit de intenţia conducerii, portarul rapidist.
      Dănuţ Coman a adăugat că nu este de acord nici cu prelungirea contractului său cu încă un an. "Nu am rezolvat problema cu prelungirea contractului. Eu nu am ce discuta pentru că mai am doi ani şi vreau să-i duc la capăt. Vreau să se termine totul cât mai repede. Nu am nevoie de discuţii de genul acesta. Eu vreau doar să fiu liniştit, să-mi văd de contractul meu. Sunt hotărât să rămân la echipă până mi se termină contractul, atât şi nimic mai mult", a afirmat Coman.
      Conflictul dintre Dănuţ Coman şi directorul sportiv Viorel Moldovan nu s-a aplanat nici vineri, cei doi având o discuţie mult mai aprinsă. "Am avut o discuţie în contradictoriu cu Viorel. Dar eu îl înţeleg. Mie o să-mi treacă supărarea, iar el nu are niciun motiv să fie supărat. Sunt sigur că nu are nimic cu mine. Nu pot să spun că a avut un comportament neadecvat, noi ne-am înţeles întotdeauna bine, dar a fost discuţia asta. El a venit din concediu şi nu ştie despre ce e vorba. Nu ştiu dacă a uitat cum era ca jucător, cred că a rămas acelaşi. Dar din punctul meu de vedere a greşit prin declaraţiile pe care le-a făcut. Până la urmă, fiecare om greşeşte", a precizat Coman.
      Portarul a menţionat că va juca în partida amicală cu Sochaux, programată, sâmbătă, în cadrul turneului de pregătire din Elveţia, dacă antrenorul Cristiano Bergodi decide că trebuie să intre pe teren.


Sâmbată, amical cu Sochaux

      Formatia pregatita de tehnicianul Cristiano Bergodi va sustine sâmbată, 14 iulie, cel de-al patrulea meci de pregatire din turneul din Elvetia, împotriva celor de la Sochaux.
      In cele trei meciuri de pregatire disputate pâna acum, giulestenii au înregistrat o victorie (4-0 cu FC Naters), un egal (0-0 cu FC Sion) si o înfrângere (0-1 cu SC Bastia). Adversarii de mâine ai alb-visiniilor se anunta a fi cel mai periculos adversar de pâna acum, terminând pe locul sapte în Ligue 1. Meciul se va disputa de la ora 19:30 în localitatea Chaux-de-Fond.
      In aceasta partida va fi testat portarul brazilianul Elinton Andrade, noua achizitie a Rapidului, adus pentru a suplini plecarea lui Edel Bete la formatia Paris Saint Germain.


Vine Nico înapoi?

      SOLUTIE | Dezamagiti de evolutia vârfurilor în amicale, giulestenii vor sa dea lovitura.
      Compartimentul ofensiv al giulestenilor este în suferinta. Adusi pentru a face uitate plecarile lui Zicu, Ganea sau Moldovan, înlocuitorii Cesinha si Boya nu au rupt gura târgului.
      Cele trei meciuri amicale de pâna acum au scos în evidenta fragilitatea atacului alb-visiniu. Doar în partida contra celor de la Naters, din a treia liga elvetiana, vârfurile si-au facut cu adevarat datoria. In rest, remiza alba cu cei de la FC Sion si esecul în fata francezilor de la Bastia sunt doar câteva elemente care l-au pus pe gânduri pe Bergodi.
      Din cei sapte atacanti care au facut deplasarea în Elvetia, doar Mazilu si Raduta au reusit sa înscrie pâna acum. Cum nici camerunezul Boya si nici brazilianul Cesinha nu au avut evolutii remarcabile, conducatorii giulestenilor s-au reorientat si testeaza în aceste zile varianta aducerii în Giulesti a lui Keseru sau a lui Daniel Niculae. "Cine nu si-ar dori sa se întoarca Nico? Este un jucator de mare valoare, acum trebuie sa vedem daca el îsi doreste sa revina la noi", a declarat directorul sportiv al "feroviarilor", Viorel Moldovan. Fostul international a vorbit apoi si despre "canarul" Claudiu Keseru. "El este înca sub contract cu cei de la FC Nantes. Este un jucator interesant, dar nu cred ca va fi lasat sa plece. Suntem în tatonari, vom vedea cum vor evolua lucrurile. Mai avem în vedere câtiva jucatori din Franta", a încheiat oficialul rapidist.

Niculae va avea întotdeauna usa deschisa la Rapid. Acum ramâne de vazut daca el îsi doreste sa se întoarca în campionatul românesc.
      Viorel Moldovan, director sportiv Rapid



Umbla cu "GAGICA VOPSITA" pe www.sport.ro



Rapid pierde "Cupa Latinitatii": Rapid 1 - 2 Sochaux

      Bergodi a simtit gustul infrangerii de pe banca Rapidului, dupa ce a fost invins de francezii de la Sochaux. Giulestenii au deschis scorul prin Maftei in minutul 8, insa nu au reusit
sa mentina avantajul, fiind egalati cu doar doua minute inainte de finalul primei reprize, dupa un penalty executat de Birsa. In minutul 78, mijlocasul Isabey inchide tabela la scorul de 1-2.
     
Gol Rapid: Maftei, minutul 8
     
Gol Sochaux:Birsa,penalty minutul 43
     
Gol Sochaux: Isabey, minul 78
     
      Rapid a inceput cu: Coman - Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici - Măldărășanu, Lazăr, Grigorie - Cesinha, Mazilu, Burdujan
     
      Patronulul Rapidului, George Copos, a plecat si el in cantonamentul din Elvetia pentru a stabili situatia portarului Dani Coman, dar si pentru a vedea "Supercupa latinitatii", dupa cum numeste chiar el amicalul pe care il joaca in aceasta seara Rapidul.
     
      Giulestenii, castigatori ai Cupei Romaniei in sezonul trecut, o vor intalni, de la ora 19:30, pe castigatoarea Cupei Frantei, Sochaux. "In aceasta seara se joaca Supercupa Latinitatii", a declarat George Copos.


Copos: "Se vor lua masuri impotriva lui Dani Coman"

      George Copos ameninta ca "razvratirea" lui Dani Coman nu va ramane nepedepsita. El spune ca acesta nu va primi nicio amenda, insa vor fi anumite sanctiuni.
     
      "Dani Coman este un jucator foarte valoros, de care avem mare nevoie in continuare, dar nu este normal sa aiba astfel de iesiri la adresa conducerii. Fiecare jucator trebuie sa stie ca la acest club exista un Regulament de Ordine Interioara, reguli care trebuie respectate, mai ales de catre jucatorii care nu sunt in ultimele sase luni de contract. Nu stiu ce fel de comportament a avut si nu prea cred sa se impuna sanctiuni, dar anumite masuri se pot lua. Viorel Moldovan este cel care decide astfel de lucruri, pentru ca el este insarcinat de Consiliul de Administratie al clubului sa rezolve problemele", a spus Copos pentru Mediafax.











Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...