RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 19 | 20 | 21 | 22 iulie 2007

RapidFans.RO
| site al suporterilor rapidisti | FC Rapid Fans . RO
La multi ani Nicolae Grigore

       Echipa RapidFans.ro ii ureaza mijlocasului nostru Nicolae Grigore un canicular
La Multi Ani!
Sa ai parte de un an bun, plin de împliniri si sanatate. Fie ca toate dorintele sa ti se împlineasca si distractie placuta alaturi de prieteni si familie!




  FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

5-2 în jocul-școală cu Rapid II

      Cristiano Bergodi a programat în această dimineață, la baza Pro Rapid, ultimul test înaintea meciului cu Dinamo, din cadrul Supercupei României, programat miercuri seară. Prima echipă a Rapidului s-a impus în jocul-școală disputat în compania formației secunde, antrenată de Fl. Motroc și I. Damaschin, cu scorul de 5-2 (2-1), prin golurile reușite de Maftei, Lazăr, R. Stancu, Răduță și Cesinha, respectiv Herea și Pivniceru, În prima repriză, Andrade și Herea au jucat pentru elevii lui Motroc, mijlocașul abia sosit în Giulești fiind folosit apoi și de Cristiano Bergodi, în prima garnitură, spre finalului jocului.

Rapid I: Coman - Săpunaru, Maftei, Rada, Perjă - Măldărășanu, N. Grigore, Dică - Buga, Burdujan, Cesinha. Au mai evoluat: Mincă, Tamandare, M. Constantin, Bozovic, Grigorie, Lazăr, R. Stancu, Herea, Răduță, Mazilu și Dobroiu. Boya, accidentat, n-a fost folosit.

Rapid II: Andrade - Crăciun, Pistol, Păun, Țâncu - T. Barbu, Herea, Nicorec, Ad. Grigore - Crețu, Alexandru. Au mai jucat: Marinescu - G. Niculae, Stegaru, Ionescu, Bratu, Cârnu, Pivniceru, Tincu, Tene, Ioniță și Bodolan.

O fostă glorie, Nae Manea, și trei "aspiranți" la celebritate în Giulești, Herea, Tamandare și Andrade

   Astăzi, hotelul Crowne Plaza din Capitală a găzduit conferința de presă organizată de conducerea clubului pentru prezentarea noilor achiziții din lotul lui Cristian Bergodi și a noului secretar general, Nicolae Manea. Unul dintre noii jucători ai Rapidului, Ovidiu Herea, a sosit direct de la aeroport, negocierile pentru transferul său definitivându-se într-un moment în care el se afla peste hotare, în turneul de pregătire al fostei sale echipe, FC Național. Fostul mijlocaș al "bancarilor" a primit tricoul cu numărul 16, în timp ce brazilienii Tamandare și Andrade și-au ales numerele 2 și, respectiv, 99.

Deschizând conferința, George Copos a făcut apel la suporteri, pe care îi roagă să aibă răbdare cu străinii aduși la Rapid în această vară. Patronul rapidist le-a mulțumit și celor care au făcut posibile aceste transferuri: "Sunt foarte bucuros că avem posibilitatea de a prezenta astăzi doi brazilieni pur-sânge, de fapt trei, de care sunt foarte mândru. Îi rog mult pe suporterii noștri să aibă răbdare cu ei, pentru că au venit într-o țară nouă, cu altă climă, alte obiceiuri, altă limbă. Aici nu avem nici măcar samba, dar îmi doresc să creeze suporterii momente de samba în tribună. Le urez mult succes la Rapid, să ajute la realizarea obiectivelor și să dansăm samba la finalul campionatului!"

În privința lui Herea, George Copos a ținut în mod expres să-i mulțumească lui Constantin Iacov, președintele lui FC Național, pentru faptul că "a ținut cont de cariera jucătorului, și nu de interesele financiare". Tânărul mijlocaș a declarat: "Mă bucur că am ajuns la Rapid, e un pas important pentru mine. Vreau să îmi fac treaba și să joc fotbal la cel mai înalt nivel. Nu mă tem de concurență, o să dau totul pe teren. Mă bucur că am ocazia să colaborez din nou cu domnul Bergodi, dînsul m-a promovat la FC Național, mă cunoaște foarte bine, știe cum să mă pună în valoare. Am vorbit și cu Săpunaru, mă așteaptă, îmi doresc să facem o echipă ca la FC Național. Rapid are față de Liga Campionilor, de ce să nu aibă? Nu mi-e teamă de atmosfera din Giulești, nu am emoții, sunt sigur că suporterii mă vor primi bine, mă vor încuraja și mă vor aprecia numai după ce fac în teren".

Doi dintre cei trei brazilieni ai Rapidului, Andrade și Tamandare, s-au declarat fericiți că au ajuns la Rapid și au ținut să mulțumească tuturor pentru primirea de care au avut parte. "Sunt fericit că am ajuns aici, le mulțumesc tutror pentru primirea făcută și vreau să îi răsplătesc cu un joc bun și cît mai multe victorii. Sper ca toți să dansăm samba, nu numai brazilienii, la sfârșitul campionatului, dar cu respect față de adversarii noștri", a spus fundașul dreapta, Marcos Tamandare. Decis să intre într-o concurență frumoasă cu titularul Dani Coman, Elinton Andrade a "amenințat" că este "un luptător, nu numai pe teren, ci și în viața de zi cu zi, și acest lucru se va vedea".

Nae Manea s-a declarat de asemenea fericit că "s-a întors acasă", pentru că, și cât a fost departe de club, el tot rapidist a rămas: "Am discutat de mai multe ori cu domnul Copos și sunt fericit că am ajuns la un acord. Eu nu sunt genul care să atac pe cineva, aș vrea ca după un meci fiecare să-și vadă de drumul lui fără scandal, dar avertizez că voi răspunde mereu când Rapidul va fi atacat. Sunt convins că, alături de suporteri, care poate au mai greșit și ei câteodată, vom face treabă bună și ne vom bate cu adversarele noastre tradiționale, Steaua și Dinamo".


Noutăți în conducere și în lot, prezentate mâine la "Crowne Plaza"

     Mâine, de la ora 13:00, la hotelul "Crowne Plaza" este programată o conferință de presă având ca subiect principal prezentarea noului secretar general al clubului, fosta glorie a Rapidului, Nicolae Manea, și a ultimelor achiziții din lotul lui Cristiano Bergodi.


Debut cu stângul pentru Florin Motroc

     Noua conducere tehnică a echipei secunde, Florin Motroc - Iosif Damaschin, a debutat cu stângul pe banca Rapidului II, pierzând meciul din prima fază a noii ediții a Cupei României, 0-2 (0-1) cu FC Dodu. Pe banca acesteia a stat un alt fost jucător al Rapidului, Marius Șumudică, și el aflat la primul joc oficial pentru învingătoarea de ieri. Din păcate, "rapidiștii mici" au fost lipsiți de serviciile mai multor jucători de bază (Marinescu, Crăciun, Petroiu, Dobroiu, Răduță, Nicorec și Barbu), lucru care a influențat evoluția tinerilor elevi ai lui Florin Motroc.



Rapid - meci scoala cu Rapid II

In timp ce Steaua, Dinamo, CFR si Poli au avut in program meciuri cu Charleroi, Benfica, Besiktas si Fiorentina, Rapidul a stat retras si a jucat impotriva echipei secunde. 5-2 s-a terminat meciul Rapid - Rapid II, unde Bergodi a facut ultimele retusuri inainde de Supercupa Romaniei. Au marcat: Maftei, Lazar, R. Stancu, Raduta si Cesinha.

Echipele de start:

Rapid: Coman - Sapunaru, Maftei, Rada, Perja - Maldarasanu, N. Grigore, Dica - Buga, Burdujan, Cesinha.

Rapid II: Andrade - Craciun, Pistol, Paun, Tancu - T. Barbu, Herea, Nicorec, Ad. Grigore - Cretu, Alexandru.


Copos: "Fie vreme buna, fie vreme rea, ii batem pe Dinamo oriunde am juca"

    Facut mare de Rapid, Lobont a pierdut o Supercupa cu Dinamo impotriva rapidistilor, in 2002, cand adversarii sai erau chiar Rednic si Bratu, care acum sunt alaturi de el la Dinamo.
Ironizat de Borcea ca e dinamovist deghizat, Copos preia sloganul lui Dinamo, dar il adapteaza.
"Fie vreme buna, fie vreme rea, ii batem pe Dinamo oriunde am juca", canta de zor Copos inaintea Supercupei.


Inca o afacere a la Copos - Herea a fost doar imprumutat!

    Desi a fost adus in Giulesti cu surle si trambite si a fost prezentat ca noul brazilian al Rapidului, Ovidiu Herea ramane cu un picior in Cotroceni. George Copos l-a anuntat pentru patru ani la Rapid, iar tranzactia a fost cotata la 1.5 milioane de euro. Se pare, insa, ca fotbalistul dorit atat de mult de Cristiano Bergodi a fost doar imprumutat pentru un an de zile, afacerea costindu-l pe boss-ul rapidist doar 400 de mii de euro. Oficialii celor doua cluburi, Iacov si Copos, vor imparti banii incasati dintr-un eventual transfer in strainatate al jucatorului.
Prin imprumutul lui Herea, Copos a urmarit atat multumirea lui Bergodi, dar a evitat si un nou caz Griffith, considerat un mare esec de catre patronul giulestean.


Varga si Tibi Balan - aproape de Rapid

    Gasca nebuna din Regie se muta cu totul in Giulesti, dupa Mazilu si Lazar, Copos incearca sa-l convinga pe finul Siman de la Sportul sa-i lase la Rapid pe Varga si Balan, ultimele doua nume mari ramase in Regie.
"Pe Keseru nu putem sa-l aducem de la Nantes, asa ca ne raman Varga si Balan. L-am chemat pe yachtul meu pe Siman de la Sportul ca sa-l conving sa mi-i dea pe cei doi. Incerc imposibilul - sa-l conving pe Siman, cu care e foarte greu sa negociezi", spune Copos, care se plange ca a avut o vara fierbinte la negocieri, pe Herea l-a adus din Cotroceni doar pentru un an, iar afacerea l-a costat 400 de mii de Euro.


Corsicanu: "Vrem razboi! De unde e Becali razboinic?
Noi suntem adevaratii luptatori"

In timpul conferintei de presa organizata cu ocazia prezentarii oficiale a lui Nicolae Manea si a jucatorilor Ovidiu Herea, Andrade si Tamandare, Gigi Corsicanu, presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti, a declarat ca fanii Rapidului vor ca noul secretar general, Nae Manea, sa lupte cu Steaua si Dinamo: "Lui nea Nae i-am explicat ce asteptam de la dansul. Noi vrem razboi! Nea Nae a venit aici iar de azi, cine a gresit fata de Rapid trebuie sa iasa la lupta" a spus Corsicanu, care a trimis "sageti" si catre finantatorul Stelei, Gigi Becali: "De unde e ala razboinic? Ala e razboinic la Pipera? Noi suntem adevaratii luptatori. Noi ne-am batut cu Ceausescu, nu el. Stie toata lumea", a spus Corsicanu

Corsicanu a explicat conflictul pe care galeria giulesteana l-a avut cu patronul Copos, declarand ca acesta a adus in conducere oameni care nu au reprezentat cum trebuie clubul: "Rapid, de-a lungul timpului s-a luptat cu comunistii. Si Becali reprezinta un club al lui Ceausescu, un club format de comunisti. Cei de la Steaua se dau razboinici, ceilalti de la Dinamo, spartani, pai noi suntem razboinici. Dar in ultimul timp nu ne-am mai regasit in club. In conducere au fost oameni care nu ne-au reprezentat cum ne-am dorit noi. Si din cauza asta am ajuns sa pierdem spectatori. Ma uitam la niste meciuri mai vechi la TV de-ale Stelei din Liga Campionilor. Aveau 5000 de spectatori. A venit Gigi Becali, le-a dat faina, le-a dat malai, le-a dat porumb si a umplut stadionul. Pe unde se duce toata lumea, e cu Becali. Pai aia nu sunt suporteri, sunt niste oameni care azi tin cu Steaua, maine cu Brasovul. Noi suntem suporteri adevarati, pentru ca daca ar fi sa fim atenti doar la rezultate, ar trebui sa fim ca FC National sau Sportul Studentesc. Dar pe noi ne-a tinut ceva acolo, spiritul de la Rapid", a mai spus Corsicanu.


SOC LA RAPID: HEREA A VENIT IMBRACAT IN TRICOUL LUI FC NATIONAL

Ultima achizitie din Giulesti, OVidiu Herea, omul pe care Gigi Becali si Copos s-au batut o buna perioada de timp, a oferit imaginea zilei. La prezentare, Herea a venit imbracat in tricoul lui FC National.

Jucatorul de 1.5 milioane de euro a uitat ca n-are tricou cu Rapid si s-a imbracat cu ce a gasit la indemana. Cand oficialii din Giulesti l-au vazut, au suferit un adevarat soc, pentru moment au crezut ca Herea s-a razgandit si ramane sa joace in Liga a II-a.


COPOS: "AM DAT 8.5 MILIOANE DE EURO PE TRANSFERURI"

      La conferinta de presa la care Rapidul si-a prezentat noile achizitii, actionarul George Copos a declarat ca a fost extrem de afectat de atitudinea suporterilor si ca acestia ar trebui sa aprecieze investitiile care se fac la Rapid.

"Am fost extrem de afectat de atitudinea suporterilor. Avem responsabilitati, atat noi ca si club, care trebuie sa facem totul pentru a avea o echipa competitiva, care sa se bata de la egal la egal cu Steaua, Dinamo, CFR Cluj si Poli Timisoara cu intreaga Liga si in acelasi timp trebuie sa inteleaga ca si ei au responsabilitati. Sa ajute echipa si sa-i respecte pe cei care fac eforturi" a spus Copos, amintind de sumele pe care le-a investit in transferuri:

"Din 20 iulie 2006 si pana in 20 iulie 2007 Rapid a facut transferuri de jucatori, catre Rapid, in valoare de 8.5 milioane de euro. Si a transferat de la Rapid, catre alte cluburi, suma de 900 de mii de euro. Astfel, am facut transferuri de aproape 8 milioane de euro si as vrea sa-i rog pe toti care au ceva de contestat sa ne respectam si sa stim fiecare ce responsabilitati avem", a mai spus patronul Rapidului.


RAPID A PLATIT 1,5 MILIOANE PENTRU HEREA!
COPOS L-A INVINS PE GIGI BECALI: OVIDIU HEREA E IN GIULESTI PENTRU 4 ANI!

     Rapid a castigat prima lupta cu Steaua. Dorit si in Ghencea, Herea a ajuns in curtea lui Copos si este pana acum cel mai mare transfer intern al verii. 1 milion si jumatate de euro l-a costat pe Copos transferul mijlocasului pe care antrenorul Rapidului, Bergodi, l-a promovat la FC National.

Dorit si in Ghencea, Herea a fost practic pus pe tava Rapiduluiu de Hagi si Adrian Ilie, care n-au vrut sa ofere pentru el mai mult de 1 milion doua sute de mii de euro.

"Negociez de mai mult timp cu domnul Iacov, au fost discuții multe legate de acest transfer, dar astazi, in cele din urma, am reusit sa ajungem la un acord. Ma bucur foarte mult ca l-am transferat pe Herea, este un jucator de valoare de care avem nevoie. Nu pot să spun cat ne-a costat, oricum este o sumă mare. Cele doua cluburi s-au inteles, mai ramane ca jucatorul sa semneze contractul. Maine, in jurul pranzului, Herea se intoarce din Germania, de la Munchen, si speram sa semneze un contract pe patru ani cu Rapid", a declarat George Copos pentru Mediafax.

Herea va fi prezentat oficial de Rapid maine, alaturi de noul secratar general, Nicolae Manea.




Herea nu a semnat pe 4 ani cu Rapid, a fost doar împrumutat un an!

Herea nu a semnat pe 4 ani cu Rapid, așa cum a anunțat Copos, ci pe un singur sezon. "Domnul Iacov s-a gîndit pentru prima dată la binele copilului, nu la bani, și de aceea l-a lăsat pe Herea în Giulești", a explicat George Copos modul în care l-a convins pe președintele Naționalului să-l cedeze pe mijlocașului de 22 de ani.

Oficialii celor două cluburi au convenit ca mijlocașul să joace un an pentru Rapid, Naționalul primind în schimb 400.000 de euro. Vara viitoare, Copos și Iacov vor împărți în cote egale banii încasați dintr-un eventual transfer al lui Herea în străinătate.

"În iulie 2008, Rapid va avea prima opțiune la cumpărarea definitivă a jucătorului", a spus Iacov pentru Libertatea. George Copos a vrut să se asigure astfel că nu va păți ca în cazul lui Griffiths, jucător pentru care a plătit 1 milion de euro anul trecut și pe care l-a împrumutat apoi în China, din cauza prestațiilor sub așteptări.

80.000 de euro va cîștiga Herea din salariu la Rapid, de 4 ori mai mult decît primea la FC Național


Pleacă Dică?

Transferul lui Ovidiu Herea a crescut concurența pentru un post de titular la mijlocul terenului. Fostul "bancar" și Costin Lazăr sînt favoriți pentru a ocupa două poziții, în vreme ce pentru al treilea loc se bat trei jucători, Măldărășanu, Ștefan Grigorie și Emil Dică. Ultimul e refăcut după contractura musculară, dar își dorește să plece de la Rapid, pentru a merge la un club unde să evolueze constant.


Rapid ar putea să evolueze în acest sezon din Cupa UEFA pe stadionul Cotroceni

Rapid ar putea să evolueze în acest sezon din Cupa UEFA pe stadionul Cotroceni. Asta deoarece giuleștenii nu au finalizat încă lucrările de consolidare la tribuna I și peluza I ale stadionului Giulești. "Dacă pînă miercuri ministrul Transporturilor nu semnează actele, nu pot să-mi mai asum răspunderea pentru încheierea lucrărilor în timp util, deși Giuleștiul e casa noastră și prima opțiune", a comentat Copos.

Varga e prioritatea
Giuleștenii îi au pe Tiberiu Bălan și pe Dacian Varga pe lista de achiziții și Copos negociază cu Vasile Șiman transferurile celor doi. Rapidiștii îl privesc drept o prioritate pe Varga, pentru că Bergodi consideră că ar avea mai mare nevoie de un fotbalist ofensiv de profilul lui Dacian. Copos a făcut zilele trecute o ofertă pentru fostul internațional de tineret, care a fost însă respinsă.

"Răbdare"
Cristiano Bergodi spune că e mulțumit de achizițiile făcute de Rapid, dar crede că echipa va avea nevoie de timp: "Eu sînt nou, au venit destul de mulți jucători, așa că va trece o perioadă pînă cînd să funcționeze totul la capacitate maximă. Cred că Dinamo pornește ca favorită în noul sezon, pentru că și-a păstrat jucătorii buni și a mai și adus cîțiva". (Greta Goran)

Bergodi decide pentru Zandi
Iranianul Ferydoon Zandi (28 de ani) va afla în zilele următoare dacă va fi transferat de Rapid. Oficialii din Grant au confirmat interesul pentru mijlocașul stînga: "Decizia îi aparține lui Bergodi. O să-l vadă pe cîteva DVD-uri și dacă zice că are nevoie de el, îl luăm". Zandi e titular în naționala Iranului și în prezent e liber de contract, după ce a jucat ultima oară la Apollon Limassol.

Cîte 25.000 de bilete
FRF a împărțit tichetele de intrare la Supercupa de miercuri. Rapid și Dinamo au primit cîte 25.000 de bilete, care vor fi puse în vînzare luni dimineață, la casele de la stadioanele Dinamo și Giulești. Prețurile: tribuna 0 - 50 RON, tribuna I și a II-a - 10 RON, peluze - 5 RON.


"Zicu n-are bani de luat!"

Zotta susține că Ianis Zicu nu are nici un ban de încasat de la Rapid, cum declarase Cristi Borcea. "Poate avocatul lui Zicu a făcut liceul la seral și îi e greu să calculeze. Era și greu să avem datorii la Ianis, un om pentru care partea financiară se știe că este foarte importantă. Și-a luat toți banii, pînă la ultimul euro!".

Contract pe 4 ani
Copos a spus ieri că își dorește ca Herea să semneze un contract pe 4 ani cu Rapidul. Patronul din Giulești îi propusese lui Iacov zilele trecute un împrumut al jucătorului, pentru ca într-un final să se înțeleagă pentru transfer definitiv. "Naționalul va primi cea mai mare parte din sumă în cazul unui eventual transfer al lui Herea", a explicat Copos.

"Noi sîntem războinicii"
La conferința de prezentare a noilor achiziții au participat și trei suporteri rapidiști. Fanii s-au contrat cu Copos, care susținea că s-a înțeles cu Nae Manea încă de la finala Cupei cu Poli Timișoara: "Nea George, de ce nu recunoști că noi ți-am zis să-l aduci pe Nae Manea la club? Recunoaște asta și-ți promitem că te susținem". "Suporterii au responsabilitățile lor. Noi nu vom putea plăti și actorii care cer măriri substanțiale, și suporterii care aplaudă", a zis Copos la un moment dat, stîrnind mînia fanilor: "Ce spuneți, că ne-ați plătit?". Ultrașii i-au cerut lui Copos să-și schimbe atitudinea: "Nu Gigi Becali e războinicul, noi sîntem, că am luptat cu Ceaușescu!".

Copos l-a lăudat pe Herea, despre care crede că "va face diferența în jocul Rapidului"

Rapidiștii s-au înțeles cu Constantin Iacov și au grăbit prezentarea lui Ovidiu Herea. "E unul dintre cei mai buni fotbaliști din România!", l-a descris Copos pe mijlocașul ofensiv adus de la FC Național. Herea a venit din Austria, din cantonamentul "bancarilor", special pentru prezentare. A stat lîngă Tamandare și Andrade, celelalte două achiziții recente ale giuleștenilor. "Și Ovidiu e tot brazilian, doar că el vorbește limba română", l-a complimentat patronul Rapidului pe fotbalistul în vîrstă de 22 de ani.

Amenințat la un moment dat de către Iacov cu rămînerea la FC Național și un an petrecut în liga a doua, Herea e fericit că revine sub comanda lui Bergodi, în Giulești: "Cel mai important pentru mine este că voi juca la un nivel înalt, pentru că Rapid este o echipă de Liga Campionilor. Plus că am ocazia să lucrez din nou cu domnul Bergodi, care m-a promovat la Național și știe cum să mă pună în valoare".

"Nu mi-e frică de concurență! Știu că pot să ajut Rapidul și voi lupta ca să fiu în primul unsprezece"
Ovidiu Herea

"Iacov a ținut cont, pentru prima dată, de binele jucătorului. Herea a avut oferte și de două milioane de dolari, dar a fost lăsat la Rapid"
George Copos

Herea e rapidist

Copos și Iacov s-au înțeles pentru transferul mijlocașului bancar, pe care giuleștenii îl prezintă astăzi. Lui Bergodi i s-a îndeplinit dorința: îl va avea pe Ovidiu Herea. George Copos și Constantin Iacov au convenit în privința trecerii fotbalistului la Rapid, după două luni de tratative. Cei doi au avut aseară o ultimă rundă de discuții. Concluzia? "Herea e foarte aproape de transferul la Rapid, e adevărat", a confirmat Iacov. Președintele lui FC Național susține că "vineri au mai rămas de pus la punct doar cîteva amănunte, înainte ca totul să devină oficial". Prețul lui Herea e de 1,5 milioane de euro, adică jumătate din prețul solicitat inițial de conducătorii lui FC Național!

Iacov a glumit, referindu-se la dificultatea de a negocia cu George Copos: "Mai avea doar să-mi propună o reducere pe barca mea! Era în stare să facă și asta. Norocul meu e că stau pe vas și n-am nevoie de cameră la hotelul lui, că cine știe cît am mai fi discutat".

Rapidiștii îl vor prezenta astăzi pe Herea, într-o conferință de presă organizată la Crowne Plaza, alături de o altă achiziție, portarul brazilian Elinton Andrade, care ieri a semnat contractul cu Rapid.

L-a vrut și Steaua
Herea a fost cel mai curtat jucător al verii în Liga I. Rapid și Steaua au negociat în același timp cu Naționalul. Gigi Becali a anunțat și oferta pe care o făcuse: "I-am zis lui Iacov că sînt dispus să dau 1,7 milioane de euro pe Herea, deși Hagi mi-a spus să ofer cu 200.000 mai puțin". Iacov a declinat atunci propunerea Stelei. "Sînt dispus să-l țin pe Herea în Liga a II-a dacă nu mi se oferă 3 milioane de euro pe el", a spus oficialul Naționalului.

În locul lui Grigorie
Ovidiu Herea va evolua în partea stîngă a liniei de mijloc, pe postul ocupat în meciurile amicale de pînă acum de Ștefan Grigorie. Bergodi a explicat încă din momentul în care a venit la Rapid că are nevoie de un jucător pentru acea poziție și l-a cerut în mod expres pe Herea. Italianul are de ales acum pentru postul de mijlocaș central dreapta între Măldărășanu, Grigorie și Emil Dică. Ultimul a părut favoritul în amicale, dar s-a accidentat din nou.

3,5 milioane de euro a plătit Rapid în total pentru Griffiths, Săpunaru și Herea, toți aduși de la FC Național

"Eu l-am promovat pe Herea la Național și e un fotbalist în care am mare încredere, de aceea l-am solicitat"
Cristiano Bergodi

Nae Manea secretar

Co
pos a mutat pentru împăcarea cu suporterii: l-a adus pe Nicolae Manea în conducere. Contestat de fani, George Copos încearcă să le facă pe plac. Nicolae Manea a fost numit ieri în funcția de secretar general al clubului, una dintre acuzațiile fanilor fiind tocmai aceea că patronul a îndepărtat fostele glorii de Rapid. "De două săptămîni discut cu domnul Copos și am ajuns la concluzia că putem să lucrăm împreună. Voi avea mai multe responsabilități decît pot duce în funcția asta. Se știe că domnul Copos nu e prea darnic, dar nu m-a interesat partea financiară", a glumit Manea.

Fostul fotbalist al alb-vișiniilor a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Copos. "Criticile pe care le-am făcut eu nu erau îndreptate neapărat către patron, ci mai ales față de sistem. Toate cluburile mari au foste glorii în conducere, numai Rapidul nu. O să am o discuție cu fanii, pentru că domnul Copos trebuie apărat", a declarat Nae Manea. Acum trei luni, în Kicker, Manea spunea despre Copos: "E de o falsitate rară, rod al școlii comuniste. După un meci pierdut cu Dinamo, 0-2, el le-a dat prime

Gata cu șefia lui Măldărășanu la Rapid!

Bergodi i-a redus din atribuții lui Măldărășanu, care, înainte, era văzut de colegi drept mîna dreaptă a lui Răzvan Lucescu. Schimbarea de antrenor a modificat și raporturile dintre jucători la Rapid. Principala victimă a transformărilor: Marius Măldărășanu. Cel mai vechi component al lotului giuleștenilor, mijlocașul de 32 de ani era unul dintre fotbaliștii favoriți ai lui Răzvan Lucescu. Iar colegii îl porecliseră A2, pentru influența pe care o avea în cadrul echipei.

Venirea lui Cristiano Bergodi i-a redus din atribuții. Veteranul e privit acum la fel ca restul jucătorilor. Mai mult, în amicale, italianul a arătat că nici nu-l vede pe Măldă drept un titular cert. L-a folosit în primul unsprezece doar atunci cînd Emil Dică a fost accidentat. Rămas fără protecția de care beneficia din partea lui Lucescu junior, fostul internațional nu mai e în relații prea bune cu colegii, fiind apropiat doar de Maftei și de Perjă.
170.000 de euro e salariul anual al lui Măldărășanu. Mijlocașul e al patrulea în top, după Boya, Cesinha și Mazilu

Conflict
Un exemplu privind situația tensionată dintre Măldărășanu și colegi îl constituie un episod petrecut în finalul sezonului trecut. Înaintea jocului cu Oțelul, la un antrenament, Măldă l-a atacat tare pe Romeo Stancu și, după o dispută verbală, a plecat de la Pro Rapid, supărat că Lucescu nu i-a luat apărarea. "Ar fi fost culmea să-l susțină Răzvan și atunci, după ce a fost aproape să-l rupă pe Romeo, care tocmai revenise după o accidentare gravă", a spus atunci unul dintre jucători.

Pace cu Nețoiu
Scandalul iscat între Rapid și Dacia Mioveni pentru Andrade a facilitat trecerea lui Mihai Mincă la nou-promovată. "L-ați furat pe brazilian din cantonament!", au acuzat argeșenii, iar Gigi Nețoiu, cel care conduce Dacia, l-a sunat pe George Copos. "Dacă procedați așa, o să-mi schimb și eu atitudinea!", l-ar fi avertizat Nețoiu. Rapidiștii au găsit soluția pentru a-i consola pe cei de la Mioveni: îl cedează Daciei pe Mihai Mincă. Surse autorizate susțin că fostul internațional de tineret va fi împrumutat un an.

Refac tribuna I
Rapidiștii speră să consolideze la timp tribuna I, astfel încît acel sector să poată fi redeschis înainte de primul meci pe teren propriu, cel cu Gloria (5 august). Conducerea din Grant intenționează să tipărească abonamente pentru sezonul următor și la tribuna I. Stadionul Giulești are, de anul trecut, o capacitate de 10.000 de locuri, restul locurilor, pînă la 18.000, fiind închise. În afara tribunei I, accesul a fost interzis și la peluza I, din cauza riscului prăbușirii în caz de cutremur.

"Andrade e peste Coman!"

Roberto Cravero, fost coleg cu Bergodi și cel care i l-a recomandat pe Andrade, crede că brazilianul va deveni noul portar titular al giuleștenilor. Lăudat de Copos și de Moldovan pentru prestațiile din amicale, Elinton Andrade a ajuns la Rapid prin intermediul unui prieten al lui Cristiano Bergodi, Roberto Cravero. Fost coleg cu Bergodi în centrul defensivei lui Lazio, acesta i l-a propus tehnicianului pe Andrade (28 de ani). "Are multe calități, e chiar mai bun decît Coman!", i-a transmis Cravero lui Bergodi. Andrade a apărat pînă acum în două meciuri pentru Rapid, cu Sochaux (1-2) și cu Fribourg (4-1) și i-a convins pe giuleșteni.

Impresarii italieni ai sud-americanului au venit ieri în București pentru a negocia cu George Copos și Constantin Zotta contractul fotbalistului. Părțile s-au întîlnit la ora 21 la Crowne Plaza, jucătorul urmînd să semneze astăzi de dimineață actele. Acordul ar urma să se întindă pe doi ani, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon. Salariul pe care goal-keeperul l-ar avea în Giulești ar fi de 100.000 de euro, cu 20.000 de euro mai puțin decît primește în acest moment titularul Dănuț Coman.

A vrut să-l transfere pe Coman
Chiar dacă acum spune că Dănuț Coman e sub Andrade, Roberto Cravero a fost la un pas să-l transfere pe internaționalul român la Lazio. Italianul l-a propus pe Coman romanilor, care s-au declarat interesați de achiziționarea sa. "E comunitar și are experiență internațională", au fost argumentele celor de la Lazio. Numai că afacerea a picat din cauza prețului fixat de conducerea Rapidului, 2,5 milioane de euro, considerat mult prea mare de staff-ul lui Lazio.

A învățat românește
Andrade s-a adaptat mai repede decît ceilalți doi brazilieni din Giulești, Cesinha și Tamandare. Portarul a învățat deja cîteva cuvinte în limba română, chiar dacă e rapidist doar de o săptămînă. "Știu să spun bună dimineața, dar și stînga, dreapta, ieși, singur. Am vrut să învăț repede cuvintele folosite mai des de portari, pentru că îmi sînt absolut necesare", a explicat goal-keeperul.


Totul despre Supercupa Romaniei

Statistică / Rapid conduce cu 2-0 pe Dinamo
Supercupa României își va cosuma miercuri, 25 iulie, cea de-a zecea ediție. Rapid și Dinamo se întâlnesc pentru a treia oară într-un meci contând pentru Supercupa României, giuleștenii bifând la cea de-a cincea prezență.

Statistica este favorabilă alb-vișiniilor, care i-au învins pe "câini" de fiecare dată: 2002 / Rapid - Dinamo 2-1
2003/ Rapid - Dinamo 1-0.

Totul despre bilete și ora la care se va intra pe stadion
Luni, 23 iulie, vor fi puse în vânzare biletele de intrare la jocul FC Dinamo București - FC Rapid București, contând pentru Supercupa României, ediția 2007, ce va avea loc la data de 25 iulie a.c., de la ora 20.45, pe stadionul "Național-Lia Manoliu" din București.

Va fi tipărit un număr de 37.000 de bilete de intrare, stadionul urmând să fie împărțit în două, după cum urmează:

TRIBUNA I (sectoarele 1, 2, 3 și 4), PELUZA I și TRIBUNA A II-A (sectoarele 17, 18, 19, 20 și 21) - la casele de bilete ale stadionului "Dinamo"

TRIBUNA I (sectoarele 41, 42, 43 și 44), PELUZA A II-A și TRIBUNA A II-A (sectoarele 24, 25, 26, 27 și 28) - la casele de bilete ale stadionului "Giulești-Valentin Stănescu"

Sectoarele 22 și 23 ale TRIBUNEI A II-A vor române libere, ele reprezentând o zonă-tampon, asigurată de Jandarmerie.

Bilete vor mai fi vândute la casele de bilete ale stadionului "Național-Lia Manoliu", din bd. Basarabia și strada Pierre de Coubertin.

Casele de bilete vor fi deschise luni, 23 iulie, și marți, 24 iulie, între orele 10.00-17.00, iar în ziua jocului până la ora 13.00 (casele de bilete de la stadioanele "Dinamo" și "Giulești-Valentin Stănescu") și, respectiv, 20.45 (cele de la stadionul "Național-Lia Manoliu").

Prețurile biletelor sunt următoarele:

TRIBUNA "0" - 50 lei

TRIBUNA I și TRIBUNA A II-A - 10 lei

PELUZELE - 5 lei

Accesul pe stadion în ziua meciului va fi permis începând de la ora 18.00

Partida Rapid - Dinamo, televizată de Antena 1
Anul acesta, Rapid (câștigătoarea Cupei României, sezonul 2006-2007) și Dinamo (campiona României, sezon 2006-2007) sunt cele două echipe care se vor bate pentru Supercupa României, miercuri, 25 iulie.

Meciul se va disputa pe Stadionul Național din complexul "Lia Manoliu" și va începe de la ora 20:45. Meciul va fi transmis în direct de postul Antena 1.


Ovidiu Herea: "Bergodi nu mi-a zis pe ce post voi juca, dar eu sunt polivalent"

Ovidiu Herea a jucat astăzi în amicalul disputat de Rapid în compania echipei a doua a giuleștenilor, 5 - 2 pentru elevii lui Cristiano Bergodi. Fotbalistul de 22 de ani a evoluat pe postul de mijlocaș central, la Rapid II, și a reușit să înscrie un gol. Ovidiu Herea a mărturisit pentru rapidisti.ro că nu știe pe ce post va juca la Rapid, acesta putând evolua oriunde la mijlocul terenului.

"Bergodi nu mi-a zis pe ce post voi juca, dar eu sunt polivalent, am jucat pe toate posturile la mijlocul terenului la FC Național. Iar astăzi, la Rapid II, am evoluat ca mijlocaș central într-o așezare 4-4-2".

Ovidiu Herea: "Sunt apt 100%, depinde doar de antrenor dacă joc miercuri"

Primul meci pentru fostul "bancar", în tricoul alb-vișiniu, ar putea fi chiar derby-ul Rapid - Dinamo, din Supercupa României. Ovidiu Herea a declarat în exclusivitate pentru site-ul nostru că este pregătit fizic pentru a-și face debutul la Rapid în meciul de miercuri, 25 iulie.

"Fizic, sunt la capacitate 100%. Am fost în cantonament cu Naționalul și m-am antrenat normal, deci aș putea să joc miercuri. Depinde doar de opțiunile antrenorului."


Ovidiu Herea: "Joc într-un sistem nou, dar nu îmi fac griji!"

Ovidiu Herea a vorbit în exclusivitate pentru rapidisti.ro despre perioada de acomodarea la Rapid. Mijlocașul a mărturisit că a vorbit cu Bergodi, care i-a explicat ce vrea de la el, în condițiile în care fotbalistul va juca într-un alt sistem decât cel de la Național.


"Am vorbit cu Bergodi, mi-a explicat detalii tactice, legate de sistemul în care joacă Rapidul. Așezarea e nouă față de cea de la Național, dar nu îmi fac griji, Bergodi e același antrenor foarte bun."


Giuleștenii au învins cu 5-2 în jocul-școală cu Rapid II

Cristiano Bergodi a programat în această dimineață, la baza Pro Rapid, ultimul test înaintea meciului cu Dinamo, din cadrul Supercupei României, programat miercuri seară. Prima echipă a Rapidului s-a impus în jocul-școală disputat în compania formației secunde, antrenată de Fl. Motroc și I. Damaschin, cu scorul de 5-2 (2-1), prin golurile reușite de Maftei, Lazăr, R. Stancu, Răduță și Cesinha, respectiv Herea și Pivniceru, informează site-ul oficial.


În prima repriză, Andrade și Herea au jucat pentru elevii lui Motroc, mijlocașul abia sosit în Giulești fiind folosit apoi și de Cristiano Bergodi, în prima garnitură, spre finalului jocului.

Rapid I: Coman - Săpunaru, Maftei, Rada, Perjă - Măldărășanu, N. Grigore, Dică - Buga, Burdujan, Cesinha.

Au mai evoluat: Mincă, Tamandare, M. Constantin, Bozovic, Grigorie, Lazăr, R. Stancu, Herea, Răduță, Mazilu și Dobroiu. Boya, accidentat, n-a fost folosit.

Rapid II: Andrade - Crăciun, Pistol, Păun, Țâncu - T. Barbu, Herea, Nicorec, Ad. Grigore - Crețu, Alexandru.

Au mai jucat: Marinescu - G. Niculae, Stegaru, Ionescu, Bratu, Cârnu, Pivniceru, Tincu, Tene, Ioniță și Bodolan.


Ovidiu Herea: "Nu am asigurat postul de titular, asta decide antrenorul"

Ovidiu Herea este foarte fericit ca a scapat de esalonul secund si a ajuns la Rapid, echipa cu care poate evolua in Cupa UEFA. Faptul ca antrenor este Cristiano Bergodi, tehnicianul care l-a pus in valoare la FC National, nu poate decat sa-l bucure.

Libertatea: Mai ai pe tine tricoul lui FC National?
Ovidiu Herea: (rade) Nu. Ma simt foarte bine cu cel visiniu. Acum suntem la antrenamente si asteptam meciul cu Dinamo.

Cum a ramas, esti imprumutat sau ai fost cumparat de Rapid?
Eu stiu ca sunt pe 4 ani al Rapidului. Daca mai e ceva de rezolvat intre cele doua cluburi, nu am de unde sa stiu. Si nici nu trebuie sa fie prea mult problema mea.

Din nou Bergodi...
Ma bucur ca il am antrenor pe Cristiano Bergodi. M-a inteles foarte bine la FC National. Cu dansul am dat randament foarte bun. Sper sa fiu la fel si acum. Stie cel mai bine cum sa ma puna in valoare.

O sa ai asigurat postul de titular?

Nici nu se pune problema. Normal ca as vrea sa fiu titular, dar asta decide antrenorul. Postul de titular ti-l castigi prin munca si printr-un joc bun. Cine o sa se pregateasca cel mai bine o sa fie pe teren.


Herea îl amenință cu bătaia pe Chiacu

Rapidistul Ovidiu Herea ar putea debuta pentru echipa giuleștenilor miercuri, 25 iulie, în derby-ul Rapid - Dinamo, din Supercupa României. Într-u interviu acordat ziarului Libertatea, mijlocașul îi transmite fostului său coleg de la FC Național, Hristu Chiacu, actualmente jucătorul lui Dinamo, că miercuri rapidiștii vor fi cei care vor câștiga trofeul pus în joc.

Hristu Chiacu, fostul tau coleg de la FC National, e la Dinamo. Ce crezi ca va pati in Supercupa?
Inca n-am vorbit cu el, dar am sa-i transmit ceva. (rade) Atentie, ca te bat miercuri! Am fost colegi, dar asta e viata, fiecare a avut drumul lui. Oricum nici n-au cum sa castige. Chiacule, ne intalnim pe teren! (rade din nou).


Tamandare: "Andrade și Cesinha sunt cei mai buni prieteni"

Noua achizitie a Rapidului, brazilianul Tamandare, a dezvaluit la prezentarea oficiala ca are anumite probleme de comunicare deoarece nu vorbeste nici o limba straina, in afara celei materne, portugheza. Acesta a afirmat ca se intelege foarte bine cu ceilalti brazilieni din echipa cu care formeaza o adevarata familie la Rapid:

"Am ceva probleme cu limbajul pe care il folosesc pentru ca eu nu vorbesc decit portugheza. Andrade mai stie si italiana si engleza, iar Cesar (Cesinha) franceza, insa eu nu stiu decit portugheza. In acest moment cei mai buni prieteni ai mei sint Andrade si Cesar, insa si ceilalti jucatori sint la fel de draguti" , a spus Tamandare


Tamandare: "Andrade și Cesinha sunt cei mai buni prieteni"

Noua achizitie a Rapidului, brazilianul Tamandare, a dezvaluit la prezentarea oficiala ca are anumite probleme de comunicare deoarece nu vorbeste nici o limba straina, in afara celei materne, portugheza. Acesta a afirmat ca se intelege foarte bine cu ceilalti brazilieni din echipa cu care formeaza o adevarata familie la Rapid:

"Am ceva probleme cu limbajul pe care il folosesc pentru ca eu nu vorbesc decit portugheza. Andrade mai stie si italiana si engleza, iar Cesar (Cesinha) franceza, insa eu nu stiu decit portugheza. In acest moment cei mai buni prieteni ai mei sint Andrade si Cesar, insa si ceilalti jucatori sint la fel de draguti" , a spus Tamandare


Dinamo, dușmanul numărul 1

Bergodi este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție și spune despre jucătorii săi că formează un grup foarte unit. Antrenorul italian își dorește foarte mult să ocupe un loc fruntaș în Liga I și știe cine va fi principalul adversar al Rapidului.

"Cred că Dinamo este, cu siguranță, echipa care are cea mai multă experiență din campionatul trecut deci pleacă cu prima șansă înaintea tuturor", a mai spus italianul.


Cristiano Bergodi:"Avem nevoie de o perioadă de adaptare"

Sosit la trei zile după echipa sa, Cristiano Bergodi spune că este mulțumit de rezultatele cantonamentului din Elveția, chiar dacă Rapidul nu a avut rezultate dintre cele mai bune.

"Am schimbat sistemul de joc, antrenorul este nou și e nevoie de o perioadă de adaptare a băieților, perioadă cu care trebuie să ne confruntăm ", a declarat Bergodi.


Nae Manea: "Vreau să mai aduc foste glorii la club"

Fosta marea glorie a Rapidului, Nae Manea, a fost instalat în funcția de secretar general al clubului, urmând ca mâine să fie prezentat, alături de Ovidiu Herea, în cadrul unei conferințe de presă. Al doilea golgeter din istoria clubului a declarat în exclusivitate pentru rapidiști.ro:

"Vreau să mai aduc foste glorii în club, pentru că așa e la toate cluburile mari. Trebuie să fie foști jucători emblematici în club și să facem o echipă mare, așa cum iși doresc toti rapidiștii!"


Herea l-a costat pe Copos 1.500.000 de euro!

HereaGeorge Copos a băgat mâna adânc în buzunar pentru a-l convinge pe Constantin Iacov să îl cedeze pe Herea la Rapid. Nu mai puțin de 1.500.000 de euro a plătit George Copos pentru a-i face pe plac antrenorului rapidist, Cristiano Bergodi, care l-a vrut neapărat în Giulești pe mijlocașul în vărstă de 22 de ani.
"Mi-a făcut reducere pentru yacht în portul lui din Eforie Nord. Are cel mai frumos port din țară. A procedat la fel și anul trecut. Copos n-a fost niciodată zgîrcit cu mine, e doar un om de afaceri de succes. Ovidiu poate juca oriunde la mijlocul terenului. Bergodi și Hagi știu ei de ce-l vor", declara Iacov acum două zile, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.


Rapid îl prezintă mâine pe Ovidiu Herea!

Dorit insistent de Cristiano Bergodi, antrenorul care l-a promovat pe mijlocașul în vârstă de 22 de ani la FC Național, pe vremea când italianul era antrenorul "bancarilor", Ovidiu Herea a ajuns în sfârșit în Giulești!

FC Rapid organizează maîine o conferință de presă pentru a-i prezenta pe Ovidiu Herea și pe Nicolae Manea în funcția de secretar al Rapidului!
Alb-vișiniii au câștigat "lupta" cu Steaua, Herea fiind dorit și de către gruparea roș-albastră.


Nae Manea: "Da, m-am înțeles și am acceptat funcția de secretar general"

Fostul fotbalist și antrenor rapidist, Nicolae Manea (53 de ani), al doilea golgeter din istoria Rapidului (193 de goluri), a confirmat faptul că va lucra din nou la gruparea din Giulești. Nae Manea a declarat pentru Megasport, că a ajuns la o înțelegere cu patronul George Copos, cel care a insistat în ultimele zile pentru revenirea la formația vișinie a fostei glorii rapidiste.

"Da, m-am înțeles și am acceptat funcția de secretar general la Rapid. Vineri voi sustine o conferință de presă", a precizat Manea. Înlocuitorul lui Alexandru Niculescu va fi prezentat la FC Rapid vineri, la ora 13.00, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Hotelul "Crowne Plaza".

Nicolae Manea
Născut la 11 martie, 1954
Cariera jucător: Rapid București (1967-1987), Steaua București (1980), Gloria Bistrița (1987-1989)
Cariera antrenor: Drobeta Tr.Severin, Unirea Dej, FC Bihor, Rapid, Ceahlăul, România - naționala de tineret
Palmares: 1 Cupa a României (1975, cu Rapid), 193 de goluri in 300 de meciuri pentru Rapid




Copos isi demoleaza imaginea de zgircit

Rapid l-a luat pe Herea de la FC National cu aproape un milion de euro, investitie uriasa pentru un patron "chibzuit" cum este fostul vicepremier.

Tacuta, dar eficienta, echipa lui Bergodi devine din ce in ce mai puternica. Rapidul a reusit vineri sa obtina semnatura lui Ovidiu Herea, mijlocasul lui FC National trecind in Giulesti pentru aproape un milion de euro, plus un indice de 25% dintr-un eventual transfer extern. Cum George Copos intentioneaza sa investeasca in renovarea Stadionului "Valentin Stanescu", Rapid ar urma sa joace in Cotroceni in contul unei sume care se pare ca este inclusa si ea in contractul de transfer al lui Herea. "Negociez de mai mult timp cu domnul Iacov, au fost discutii multe legate de acest transfer, dar astazi, in cele din urma, am reusit sa ajungem la un acord. Ma bucur foarte mult ca l-am transferat pe Herea, este un jucator de valoare de care avem nevoie. Nu pot sa spun cit ne-a costat, oricum este o suma mare", a spus Copos. Herea era asteptat vineri sa se intoarca din Germania si urmeaaza sa semneze pe patru ani cu noua lui echipa.

Eficient pe ultima suta de metri in ceea ce priveste transferurile, George Copos nu scapa totusi de ironiile adversarilor. Directorul general al lui Dinamo, Cristi Borcea, e principalul atacator: "Cind e de incasat, incaseaza Copos, cind e de platit, platesc altii. Este omul care a investit cel mai putin in fotbal si ar trebui sa faca mult mai multe pentru Rapid, pentru ca daca nu era Rapidul, nu se auzea de el si nici nu ar fi facut atitia bani". Mai mult decit atit, dinamovistul trateaza de sus transferurile pe care le-a realizat Rapidul: "Astea sint glume comuniste. Nu stiu ce are cu Dinamo. El fiind dinamovist, si-a dorit foarte mult sa ajunga la Dinamo, dar nu are loc cu mentalitatea lui de a nu face nimic pentru echipa la care este. O sa vedeti ca Rapid cu greu o sa prinda o cupa europeana".




Rapid si-a invins satelitul intr-un meci amical

Rapid Bucuresti a disputat duminica dimineata un meci amical la baza Pro Rapid in compania echipei satelit, care evolueaza in Liga a III-a. Elevii lui Bergodi s-au impus cu 5-2, la pauza scorul fiind de 2-1.

Golurile giulestenilor au fost marcate de Maftei, Lazar, R. Stancu, Raduta si Cesinha, in timp ce pentru Rapid II au marcat Herea si Pivniceru.

Ultimele doua achizitii, Andrade si Herea au fost nevoiti sa inceapa meciul in prima garnitura a satelitului, insa cel de-al doilea a jucat in partea secunda pentru prima echipa a formatiei alb-visinii.

Rapid I(antrenor Cristiano Bergodi): Coman - Sapunaru, Maftei, Rada, Perja - Maldarasanu, N. Grigore, Dica - Buga, Burdujan, Cesinha. Au mai evoluat: Minca, Tamandare, M. Constantin, Bozovic, Grigorie, Lazar, R. Stancu, Herea, Raduta, Mazilu si Dobroiu

Rapid II (Florin Motroc): Andrade - Craciun, Pistol, Paun, Tancu - T. Barbu, Herea, Nicorec, Ad. Grigore - Cretu, Alexandru. Au mai jucat: Marinescu - G. Niculae, Stegaru, Ionescu, Bratu, Carnu, Pivniceru, Tincu, Tene, Ionita si Bodolan.


Rapid umbla dupa Varga si Balan

Patronul Rapidului, George Copos, negociaza cu omologul sau de la Sportul Studentesc, Vasile Siman, transferul jucatorilor Tiberiu Balan si Dacian Varga

Cei doi se afla la mare, acolo unde Copos sustine ca negociaza cu Siman pe yacht-ul sau mutarea celor doi jucatori din Regie in Giulesti.

"Siman e , imi suge tot sangele. Am ajuns sa ii promit doua dintre hotelurile mele numai sa le dea drumul lui Varga si Balan la Rapid ", a spus patronul Rapidului.

Tiberiu Balan, 25 de ani, este mijlocas dreapta si a mai fost legitimat la Rapid intre 2000 si 2002, transferandu-se mai apoi la Sportul in schimbul a 150.000 de dolari. Jucatorul a cochetat in ultimii doi ani cu echipa nationala a Romaniei, insa din cauza faptului ca Sportul a retrogradat in Liga a II-a, selectionerul Victor Piturca a incetat sa il mai convoace. Celalalt jucator dorit de Rapid, Dacian Varga are 23 de ani, evolueaza pe postul de atacant si toata cariera de fotbalist profesionist se leaga de Sportul Studentesc.


Herea: ''Suporterii sa ma judece dupa ceea ce fac pe teren''

Noua achizitie a Rapidului, mijlocasul Ovidiu Herea, a declarat vineri, la prezentarea oficiala, unde au fost prezenti si brazilienii Marcos Tamandare si Elinton Andrade, ca nu se teme de concurenta si ca va da totul in teren pentru noua sa echipa.

"Ma bucur ca sunt aici si sper ca in campionatul acesta sa facem o treaba buna. Pentru mine venirea la Rapid este un pas inainte si sper sa dau satisfactie fanilor si conducerii clubului. Nu ma tem de concurenta, cine e cel mai bun sa joace, dar eu voi da totul pe teren, iar la final suporterii sa ma judece dupa ceea ce fac pe teren. Sunt fericit ca voi lucra in continuare cu Bergodi, fiindca este un antrenor cu care m-am inteles excelent", a declarat Herea.

Referitor la aducerea lui Ovidiu Herea la Rapid, finantatorul George Copos s-a aratat extrem de fericit de faptul ca dupa negocieri indelungi a reusit transferul fostului jucator bancar. "Herea este un brazilian care stie limba romana. Am negociat doua luni de zile pentru a-l aduce la Rapid, si ii multumesc lui Constantin Iacov ca nu a pus accentul pe bani, ci pe binele jucatorului. E adevarat ca FC National ramane majoritar la un eventual transfer al jucatorului, dar Iacov a decis ca Herea sa ramana in Romania, desi avea oferte de peste doua milioane de dolari", a afirmat Copos.

Despre contractul lui Herea, patronul Rapidului nu a dat prea multe detalii, dar a spus ca acesta va fi facut public la momentul potrivit. "E o intelegere intre jucator, Rapid si FC National si o intelegere intre jucator, impresar si tatal jucatorului, suma de transfer este confidentiala, dar contractul va fi facut public", a mai spus Copos, care a precizat ca nu a fost o competitie intre Steaua si Rapid pentru transferul mijlocasului. " Bergodi l-a dorit foarte mult pe Herea, e jucatorul care poate face diferenta, iar eu am facut tot ce a fost posibil pentru a-l aduce. Nu e vorba de competitie cu Steaua ci doar de intelepciune, intelepciune si iar intelepciune", a adaugat Copos.

De asemenea, jucatorii brazilieni Marcos Tamandare si Elinton Andrade s-au aratat incantati de faptul ca au sosit la Rapid, echipa pe care o considera o poarta spre Europa fotbalistica. "Le multumesc tuturor fiindca m-au primit foarte bine, de la jucatori si conducatori, pana la suporteri si vreau sa-i rasplatesc pe toti cu jocuri bune. Sper ca nu numai brazilienii de la Rapid sa joace samba in Giulesti ci si toata echipa noastra", a declarat Marcos Tamandare, iar conationalul sau Elinton Andrade a spus: "Viata mea este fotbalul si voi da totul pe teren" .

Ovidiu Herea va purta la Rapid, in sezonul viitor, numarul 16 pe tricou, brazilianul Tamandare - numarul 99 si Andrade - numarul 2.


Copos crede ca Manea este spiritul Rapidului.
Herea, Andrade si Tamandare - prezentati oficial

Patronul Rapidului, George Copos, a declarat vineri, la prezentarea ultimelor achizitii si a noului secretar general al echipei din Giulesti, Nicolae Manea, ca nu l-a readus pe acesta pentru a stinge conflictul dintre suporteri si conducerea clubului alb-visiniu. In cadrul conferintei de presa de vineri, au mai fost prezentati si jucatorii Ovidiu Herea, Marcos Tamandare si Elinton Andrade.

"Sunt foarte bucuros ca am reusit sa readucem spiritul Rapidului, Nicolae Manea. Mi se face pielea de gaina numai cand vorbesc despre el. Avem nevoie de spiritul rapidist pe care il reprezinta. De luni isi va lua in primire biroul si va ocupa functia de secretar general si va raspunde de PR si de relatia cu FRF si LPF. Nu l-am adus pe Nicolae Manea pentru a impaca suporterii, noi ne-am pus de acord de la finala Cupei Romaniei cu Poli Timisoara ", a declarat Copos.

Finantatorul giulestenilor a fost intrerupt imediat de liderul galeriei Rapidului, Gigi Corsicanu, care a a asistat impreuna cu alti doi suporteri la conferinta de presa organizata cu ocazia prezentarii noilor achizitii. "Au fost niste negocieri intre suporteri si domnul Copos, noi v-am cerut sa aduceti rapidisti le echipa, de ce nu spuneti acest lucru? Ati tinut cont de dorinta nostra, recunosc acest lucru, si va garantez ca vom fi alaturi de echipa", a spus suporterul.

Dupa interventia lui Corsicanu, Nicolae Manea a sarit in apararea patronului sau si a recunoscut faptul ca a fost contactat de Rapid in repetate randuri pentru a reveni la echipa. "Am avut o discutie la Timisoara, este adevarat, dar nu am luat-o in serios, fiindca au mai fost si altele inainte. M-am intors acasa. Chiar daca am fost departe de Rapid, nimeni nu a contestat ca am fost un rapidist. Eu cunosc bine atmosfera de la Rapid, cand suporterii ne alergau pe linia ferata. Atunci aveam o echipa amarata, dar acum nu mai este asa datorita domnului Copos. Nu vreau sa-l perii, dar se stie ca niciodata nu l-am atacat. Voi apara Rapidul cu toata fiinta mea", a afirmat Manea.

Referitor la plecarea sa de la Rapid, Nicolae Manea a precizat: "Cand am plecat, am spus ca nu am acceptat un lucru umilitor, acela de a fi secundul lui Rednic, dar nu l-am atacat pe domnul Copos, ci sistemul. Daca voi simti ceva necurat, voi pleca imediat, asa cum am mai plecat (...) Suporterii fac foarte multe lucruri bune pentru Rapid".

Nicolae Manea a ajuns la Rapid in 1967 si a debutat in Divizia A sapte ani mai tarziu. A jucat in Giulesti timp de 20 de ani, la copii, juniori, tineret si seniori, cu o scurta intrerupere, in 1980, cand a evoluat un tur de campionat la Steaua .

In urma cu un an Nicolae Manea a lansat un atac la adresa lui George Copos, pe care il acuza de "vrajeli comuniste" si ca este un dinamovist infocat. Fostul fotbalist a afirmat atunci ca i s-a propus intoarcerea in Grant, dar "la pachet" cu finul sau, jucatorul Florin Bratu. "Intotdeauna Copos m-a cautat numai cand a fost in impas", afirmase in urma cu un an Manea.

Nicolae Manea a mai adaugat, vineri, ca si-ar dori ca in scurt timp sa nu mai existe conflicte intre conducatorii de cluburi si ca asteapta cu nerabdare ziua cand acestia vor da mana la finalul unei partide. "Noi am fost toata viata intr-un razboi total cu Steaua si Dinamo . Va mai trece mult timp pana cand Borcea si Copos sa-si dea mana dupa meci, daca si-ar da-o acum, si-ar prinde-o cu usa", a incheiat noul secretar general al Rapidului.

George Copos a dezvaluit ca intre 20 iulie 2006 si 20 iulie 2007, Rapid a cheltuit 8,5 milioane euro pentru a aduce jucatori noi si a incasat doar 900.000 euro de pe urma celor ce au parasit Giulestiul. El s-a aratat foarte afectat de atitudinea suporterilor si a cerut respect reciproc si ca fiecare parte sa-si indeplineasca responsabilitatile.

''Avem responsabilitatea ca si club sa formam o echipa competitiva, dar suporterii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa ajute echipa si sa ii respecte pe cei ce fac eforturi''.

Copos a precizat ca transferul lui Ovidiu Herea s-a concretizat dupa trei luni de negocieri cu Constantin Iacov si i-a multumit presedintelui de la FC National ca s-a gandit mai mult la binele jucatorului decat la bani. ''Am ajuns la o intelegere extrem de complicata, prin care FC National detine majoritatea drepturilor pentru jucator. Nu a fost o competitie cu Steaua pentru Herea. Bergodi mi-a spus ca il doreste foarte mult, pentru ca poate face diferenta in teren''.

Ovidiu Herea va purta tricoul cu nr. 16, Andrade - nr.99 si Tamandare - nr.2.


Zotta: ''Rapid nu are niciun fel de datorii catre Zicu''

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, vineri, ca gruparea giulesteana nu are datorii la Ianis Zicu, atacant transferat in aceasta vara la clubul Dinamo.

Directorul general al FC Dinamo , Cristian Borcea, afirmase pe site-ul oficial al clubului ca Rapid nu i-a achitat integral salariul atacantului. "Zicu mi-a spus ca George Copos mai are sa ii dea bani. Sunt fotbalisti care au plecat de la Rapid pentru ca George Copos nu a stiut sa gestioneze relatia cu ei si sa lase loc de buna ziua. Toti fug de Copos", declarase Borcea.

Zotta a raspuns, vineri, ironizandu-l pe oficialul dinamovist despre care a spus ca si-a facut studiile la seral. "Nu avem niciun fel de datorie catre Ianis Zicu. Probabil ca avocatul asta pe care si l-a angajat acum Zicu a facut studiile la seral si nu stie sa faca bine calculele", a afirmat Zotta.

Directorul general al gruparii giulestene a mentionat ca Ianis Zicu este foarte preocupat de partea financiara a contractelor lui, astfel incat este foarte greu ca un club sa aiba datorii catre el. "Zicu si-a luat toti banii de la Rapid, inclusiv prima pentru Cupa. Si oricum, e foarte greu sa nu ii platesti toti banii lui Zicu, un jucator care este extrem de preocupat de partea financiara. Suma primita de el de la Rapid este confidentiala, dar trebuie sa inteleaga toata lumea ca si-a luat toate drepturile de la noi pana la ultimul euro", a adaugat Constantin Zotta.


Bilete la Supercupa, intre 5 si 50 de lei

Preturi . Biletele la peluza pentru meciul Dinamo - Rapid, programat pe 25 iulie, pe Stadionul "National", vor costa 5 lei.

Preturile pentru celelalte tichete la Supercupa Romaniei sunt urmatoarele: tribuna zero - 50 lei, tribunele I si a II-a - 10 lei. Suporterii isi vor putea achizitiona bilete incepand de luni, de la Stadionul "National", precum si de la arenele "Dinamo" si "Valentin Stanescu".




"DE ABIA ASTEPT SA JOC PE GIULESTI IN FATA FANILOR RAPIDISTI"

Noua achizitie a giulestenilor, Ovidiu Herea, este nerabdator sa evolueze pe stadionul Valentin Stanescu in fata fanilor rapidisti despre care spune ca fac o atmosfera incendiara la fiecare meci, unde calmul care domina arena bancara lipseste cu desavirsire: "De abia astept sa joc pe Giulesti in fata suporterilor rapidisti. Daca la National atmosfera era mai mereu una linistita, la Rapid sint constient ca voi da de un public si o atmosfera extraordinara cum ii este pe plac oricarui jucator", a spus Herea pentru FANATIK.

Nicolae Ovidiu Herea este nascut pe data de 26.03.1985, are 1.80 cm si 70 kg si evolueaza ca mijlocas dreapta. Fotbalistul a debutat in Liga I in 2003 intr-un meci contra lui FC Brasov pe care echipa sa, FC National, l-a cistigat cu scorul de 4-1.



CRISTIANO BERGODI: "IN PREGATIRI, TOTI SINT CAMPIONI"

Cristiano Bergodi face parte din clasa antrenorilor "stilati". Vine dintr-un campionat unde a vazut multe si vorbeste cu sinceritate si calm despre orice. Interviul de mai jos a fost realizat saptamina trecuta, undeva aproape de miezul noptii, italianul acceptind din cantonamentul elvetian sa faca pentru Fanatik o radiografie a celor trei saptamini petrecute la cirma Rapidului . Tehnicianul a explicat ca a ales Giulestiul pentru ca "o asemenea oferta nu se refuza", acum e multumit ca lotul de jucatori este complet si nu se sperie de declaratiile razboinice ale rivalilor, care considera ca in viitorul sezon gruparea din Grant este abia a patra favorita la titlu, dupa Steaua, Dinamo si CFR Cluj.

Mister Bergodi, care sint concluziile dumneavoastra dupa aproape o luna petrecuta la Rapid?
- E inca devreme sa trag niste concluzii. Sa zicem ca sint destul de multumit. Am facut pasi importanti, dar mai sint multe lucruri de pus la punct.

Cind ati ales Rapidul ati pus citeva clauze interesante in contractul dumneavoastra. Una se referea la aducerea unor jucatori importanti, care sa acopere plecarile unor fotbalisti foarte valorosi? Domnul Copos s-a tinut de promisiune?
- Cred ca am fost inteles gresit. Eu am cerut in primul rind niste jucatori pentru a acoperi golurile aparute. Nu am avut pretentii exagerate, nu am cerut ceva ce stiam ca nu se poate aduce. Au venit 6-7 fotbalisti interesanti. Poate pentru presa nu sint niste nume deosebite, dar sint jucatori de perspectiva si, nu o spun ca sa ma dau bine pe linga cineva, la ora actuala eu chiar sint multumit de lotul pe care il am.

Ar mai putea aparea pe ultima suta de metri si alti jucatori?
- Deocamdata putem spune ca sintem in perioada de asteptare. Prioritar pentru noi este sa gasim cel de-al doilea portar, dar e posibil ca pina la inceperea sezonului sa mai vina un jucator cu nume.

"Eu i-am spus lui Dani sa nu joace cu Bastia!"
Sa intelegem ca problema portarului titular e rezolvata?
- Da, Dani Coman va ramine la Rapid. A plecat in schimb Edel, care este un goalkeeper cu calitati foarte bune.
A avut insa un an slab si avea nevoie de o alta provocare.

S-a vorbit ca ati fost foarte ferm in privinta lui Coman: "Pleaca el, voi pleca si eu!".
- Nu s-a pus problema asa. Eu am vorbit foarte mult cu Dani in aceasta perioada. Cu Bastia ar fi putut juca, dar eu i-am spus sa nu joace, pentru ca nu-i mai statea gindul la fotbal. Este un om exceptional si tot timpul am fost convins ca va ramine la Rapid. Am ramas impresionat de atasamentul sau incredibil pentru acest club. Este un mare cistig pentru toata suflarea rapidista.

"Ando e acum ca Fabio Capello la Real"
CFR Cluj are intentii mari pentru noul sezon. Aveti vreun regret ca nu mai antrenati acolo?
- Nu, pentru ca eu consider ca venind la Rapid am facut un pas inainte. M-a deranjat ca unii au ignorat munca pe care eu am facut-o acolo. Am calificat echipa in Europa, sa nu se uite asta. Acum insa va fi un an greu pentru ei.

De ce? S-au intarit serios?
- Pai tocmai din aceasta cauza. Andone, care este un antrenor foarte bun, va lucra sub o presiune foarte mare. Fata de perioada mea, s-au adus 8 jucatori, foarte valorosi. Ando este acum la fel ca Fabio Capello la Real Madrid. Termina in primele doua va fi ok, nu realizeaza acest lucru, vor fi probleme.

"Ma intelesesem cu Grossetto"
In vara s-a vorbit mult despre ceva oferte pentru dumneavoastra din Italia. Au fost simple zvonuri?
- Am avut o singura oferta concreta, de la Grossetto, echipa nou promovata in Serie B. Ma intelesesem de principiu si eram sigur ca voi ramine in Italia. A venit insa oferta de la Rapid si nu puteam refuza.

De ce?
- M-am simtit onorat de interesul lor. Asta a insemnat ca lumea din Romania a apreciat munca mea de aici. Apoi, Grossetto e o formatie mica, avea obiectiv salvarea de la retrogadare. Nu se compara cu Rapid.

"Baietii trebuie eliberati de stres"
Se vorbeste foarte mult despre faptul ca jucatorii Rapidului sint nemultumiti din cauza ca nu si-au primit bani cuveniti pentru sezonul trecut? Ati discutat cu elevii dumneavoastra pe aceasta tema?
- Sint la curent cu problemele existente, dar sint convins ca se vor rezolva. Sint in contact permanent cu domnul Sichitiu si dinsul m-a informat ca, pina la inceperea campionatului, banii vor fi achitati. Altfel, vor fi probleme.

In ce sens?
- Jucatorii trebuie sa se gindeasca numai la joc. Eu vreau sa am o echipa linistita, eliberata de orice probleme inaintea inceperii campionatului. Un fotbalist este pina la urma tot un om. Psihicul va conta foarte mult in acest debut de sezon. Daca vom porni cu o mentalitate buna, daca baietii vor fi eliberati de stres, Rapid va fi o echipa de respectat.

Totusi, multi spun ca in acest an ordinea favoritelor este Dinamo, Steaua, CFR Cluj si abia apoi Rapid. Cum comentati?
- Asa e aici, in Romania, dar nu numai. In perioada pre-competitionala, in pregatiri, toti sint campioni. Toti cistiga titlul, toti se bat in declaratii. Apoi, apar surprizele.

"Chivu? Daca era la Lazio, as fi spus mai multe..."
Ca un bun cunoscator al fotbalului italian, ce parere aveti de finalul "telenovelei" Chivu?
- (ride) Daca era la Lazio, poate as fi spus mai multe. E greu de dat un verdict. E limpede ca toti cei care au fost partasi la aceste negocieri sint vinovati intr-o mai mica sau mai mare masura.

Va ramine un an la Roma si exista riscul sa nu mai joace.
- In Italia nu e posibil asa ceva. Este un fotbalist exceptional, un fundas foarte bun si sint sigur ca Roma il va folosi pina la finalul contractului, daca intre timp nu va mai aparea o oferta tentanta pentru clubul lui Sensi.

"Daca CFR nu va cistiga campionatul sau nu va termina pe locul doi, la ce investitii s-au facut acolo, va fi un esec"

"Chiar daca Serie B este o provocare extraordinara pentru tehnicienii italieni, am ales Rapidul in dauna lui Grosseto, pentru ca tentatia unui parcurs european cu aceasta echipa a fost determinanta"


"NU MI-E FRICA DE CONCURENTA, SA JOACE CEL MAI BUN"

Cel mai recent transfer al giulestenilor, Ovidiu Herea, a declarat la conferinta de presa ca venirea sa la Rapid reprezinta un nou nivel al carierei sale, fiind incintat ca va avea ocazia de a lucra din nou cu antrenorul Cristiano Bergodi: "Ma bucur ca sint aici. Important pentru mine este sa joc fotbal si sa o fac la cel mai inalt nivel. Pentru mine este un pas inainte. Nu mi-e frica de concurenta, sa joace cel mai bun. Ma asteptam sa plec de la FC National. Ma bucur ca aici am un antrenor care ma cunoaste bine si care ma poate pune in valoare", a declarat Ovidiu Herea.


"MIINE AJUNG IN TARA. SINT FERICIT!"

Mijlocasul Ovidiu Herea, care si-a intrerupt stagiul din Austria pentru a reveni in tara si a semna cu Rapid, a declarat pentru FANATIK ca este incintat de faptul ca va evolua la o echipa atit de puternica si ca va putea fi din nou alaturi de antrenorul Cristiano Bergodi si jucatorul Cristian Sapunaru. Herea va fi prezentat oficial vineri in jurul orei 13:30.

" Cred ca lucrurile sint pe drumul cel bun pentru mine. Sint foarte fericit. Miine ajung in tara si voi vedea exact care este situatia. Ma bucur enorm ca am posibilitatea sa evoluez din nou alaturi de Cristi Sapunaru si sa fiu antrenat de un tehnician precum Cristiano Bergodi ", a spus Herea.


"SUPORTERII CALCA IN NOROAIE CA SA VINA LA MECIURI"

Actionarul majoritar al giulestenilor, George Copos, a declarat ca-si doreste sa inceapa lucrarile de modernizare la stadionul Giulesti pentru ca acesta sa fie pregatit pentru meciurile din Cupa UEFA: "Sper sa terminam lucrarile la stadion pina pe 15 septembrie. La stadion sint probleme deosebite. Am vorbit cu cei de la Minister, daca ne vom pune de acord cu birocratia de acolo. Cu exceptia peluzei a doua, totul va fi gata pentru Cupa UEFA. Suporterii calca in noroaie si intr-o mizerie de nedescris ca sa vina la meciuri. Daca nu reusim sa incheiem contractul cu Ministerul pina pe 25 iulie eu nu imi mai asum nicio raspundere. Giulestiul este singura optiune, nu exista rezerve", a spus Copos.


"HEREA VA FI BRAZILIANUL RAPIDULUI"

Patronul giulestenilor, George Copos, a declarat ca aducerea lui Ovidiu Herea este o realizare importanta deoarece negocierile cu presedintele Nationalului, Constantin Iacov, au fost foarte dure: "De aproximativ trei luni negociez cu Iacov. A fost extraordinar de greu sa-l aducem. Ii multumesc in primul rind Anei-Maria Prodan si domnului Iacov care pentru prima oara nu a pus accent pe bani. National a ramas majoritara in proprietatea jucatorului. Ovidiu Herea va fi brazilianul Rapidului. Nu a fost vorba de o competitie, ci de intelepciune si de ceea ce-si doreste Bergodi. Am facut tot ceea ce mi-a stat in putinta bazindu-ma si pe contributia tatalui jucatorului si a Anei-Maria Prodan. Binele copilului este alaturi de antrenorul care l-a promovat"

Actionarul principal a tinut sa mentioneze si situatia jucatorilor care din curtea Rapidului au ajuns la rivala Dinamo: "Noi i-am promovat pe Bratu, Zicu si Lobont la echipa nationala. Dar daca ei au impresari suta la suta dinamovisti care i-au luat de mina si i-au dus la Dinamo, eu nu am ce face", a precizat Copos.


"NE DORIM CA LA SFIRSITUL CAMPIONATULUI SA JUCAM SAMBA IN GIULESTI"

Patronul giulestenilor, George Copos, a declarat ca se simte mindru ca a reusit sa formeze la Rapid o brigada braziliana si a cerut suporterilor sa aiba rabdare cu acestia pentru ca rezultatele sa fie garantate. Copos si-a exprimat dorinta de a dansa samba la sfirsitul acestui sezon impreuna cu jucatorii si suporterii rapidisti: "Rapid are onoarea de a avea trei brazilieni. Rog suporterii sa aiba rabdare cu acestia deoarece aici este alta clima, alte obiceiuri, nu avem samba. Daca putem crea samba in Giulesti ar fi perfect. Andrade si Tamandare sint convins ca vor face o treaba extraordinara la Rapid. Ne dorim ca la sfirsitul campionatului sa jucam samba in Giulesti", a precizat Copos.

Referitor la conflictul sau cu suporterii, Copos a precizat ca-si doreste ca si acestia sa-si asume responsabilitatea de a fi alaturi de echipa in orice moment: "In legatura cu suporterii, am fost extrem de afectat de atitudinea lor. Vrem sa facem o echipa competitiva pentru a ne bate cu toata Liga, dar si au responsabilitatea sa ajute echipa. Rapidul a facut transferuri de 8.5 milioane de euro si a dat jucatori in valoare de 900.000 de euro. Nu este usor si vreau sa-I rog pe cei care ma blameaza sa ne respecte", a adaugat Copos.


"VIATA MEA ESTE FOTBALUL SI VOI DA TOTUL PE TEREN"

Noul portar al giulestenilor, Elinton Andrade, a rostit primele cuvinte in limba romana in cadrul festivitatii in care a fost prezentat, declarind ca va da totul pe terenul de fotbal: "Buna ziua! Vreau sa le multumesc presedintelui, impresarilor si celor care au facut posibila venirea mea aici. Viata mea e fotbalul si voi da totul pe teren".


"CUNOSC BINE ATMOSFERA DE LA RAPID DE CIND SUPORTERII NE ALERGAU PE LINIA FERATA. ACUM NU MAI E ASA"

Noul secretar general al Rapidului, Nae Manea, a dezvaluit motivele pentru care nu a acceptat in prima instanta sa ocupe vreo functie la Rapid declarind ca este un bun cunoscator al atmosferei giulestene si ca va face tot posibilul sa apere interesele clubului pe care il reprezinta: "Am avut o discutie la Timisoara, este adevarat, dar nu am luat-o in serios, fiindca au mai fost si altele inainte. M-am intors acasa. Chiar daca am fost departe de Rapid, nimeni nu a contestat ca am fost un rapidist. Eu cunosc bine atmosfera de la Rapid, de cind suporterii ne alergau pe linia ferata. Atunci aveam o echipa amarita, dar acum nu mai este asa datorita domnului Copos. Nu vreau sa-l perii, dar se stie ca niciodata nu l-am atacat. Voi apara Rapidul cu toata fiinta mea. Cind am plecat, am spus ca nu am acceptat un lucru umilitor, acela de a fi secundul lui Rednic, dar nu l-am atacat pe domnul Copos, ci sistemul. Daca voi simti ceva necurat, voi pleca imediat, asa cum am mai plecat", a afirmat Manea.


"SPIRITUL RAPIDULUI VA FI MAI PUTERNIC"

Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat la conferinta de presa organizata cu ocazia prezentarii lui Herea, a lui Nae Manea si a celor doi brazilieni Andrade si Tamandare, ca in urma acestor achizitii spiritul Rapidului se va intari: "Sint foarte bucuros ca am reusit transferul lui Herea si aducerea lui Manea. Spiritul Rapidului va fi mai puternic. De asemenea, avem doi brazilieni simpatici", a spus Zotta.


"NU L-AM ADUS PE MANEA PENTRU A IMPACA SUPORTERII"

Patronul giulestenilor, George Copos, a ingropat securea razboiului cu fosta glorie rapidista, Nae Manea, oferindu-i acestuia postul de secretar general al clubului. Copos a precizat ca aducerea lui Manea la echipa nu a fost o simpla diversiune pentru a stinge conflictul cu suporterii: "Sint foarte bucuros ca am reusit sa readucem spiritul Rapidului, Nicolae Manea. Mi se face pielea de gaina numai cind vorbesc despre el. Avem nevoie de spiritul rapidist pe care il reprezinta. De luni isi va lua in primire biroul si va ocupa functia de secretar general si va raspunde de PR si de relatia cu FRF si LPF. Nu l-am adus pe Nicolae Manea pentru a impaca suporterii, noi ne-am pus de acord de la finala Cupei Romaniei cu Poli Timisoara", a declarat Copos.


"BECALI E RAZBOINIC LA PIPERA, NOI SINTEM ADEVARATII LUPTATORI"

Presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti, Gheorghe Raducan (n.r. Gigi Corsicanu), a intervenit in timpul conferintei de presa, organizate cu ocazia prezentarii noilor achizitii rapidiste, explicind motivele reale care au dus la un conflict deschis cu conducerea clubului, in special cu patronul George Copos, care a fost acuzat ca a indepartat de club adevaratele valori giulestene.

"Au fost greseli si din partea noastra a suporterilor, dar si dumneavoastra (n.r. George Copos) ati gresit. Rapid de-a lungul timpului s-a luptat cu comunistii. Si Becali, reprezinta un club al lui Ceausescu, un club format din comunisti. Cei de la Steaua se dau razboinici, ceilalti de la Dinamo se dau spartani, pai noi sintem razboinicii. Dar in ultimul timp nu ne-am mai regasit in club. In conducere au fost oameni care nu ne-au reprezentat cum ne-am dorit noi. Si din cauza asta am ajuns sa pierdem spectatori. Ma uitam la niste meciuri mai vechi la TV de-ale Stelei din Liga Campionilor, aveau 5.000 de spectatori. A venit Gigi Becali, le-a dat faina, le-a dat malai, le-a dat porumb si au umplut stadionul. Pe unde se duce toata lumea e cu Becali. Pai aia nu sunt suporteri, sunt niste oameni care azi tin cu Steaua, miine cu Brasovul. Noi sintem suporteri adevarati, pentru ca daca ar fi sa fim doar la rezultate, ar trebui acum sa fim ca FC National sau Sportul Studentesc. Dar pe noi ne-a tinut ceva acolo, spiritul de la Rapid", a adaugat Gigi Corsicanu.

Seful galeriei rapidiste a explicat ce asteptari au suporterii din partea lui Nae Manea, noul secretar general al clubului, si anume, razboi cu rivalele Steaua si Dinamo: "Lui nea Nae i-am explicat ce asteptam de la dinsul. Noi vrem razboi. . De unde e ala razboinic (n.r. finantatorul clubului Steaua, Gigi Becali) ? Ala e razboinic la Pipera? Noi sintem adevaratii luptatori. Noi ne-am batut cu Ceausescu, nu el. Stie toata lumea", a spus Corsicanu intrerupind conferinta de presa.


ZICU IL VREA NAS PE LUCE JUNIOR

Dincolo de relatia strict profesionala, in care isi asuma rolul de antrenor, Razvan Lucescu reprezinta pentru jucatorii sai imaginea perfecta de parinte spiritual. Ultimul care isi doreste sa fie condus la altar de Luce junior este dinamovistul Ianis Zicu, cel care urmeaza sa se casatoreasca in curind cu iubita sa, manechinul Mihaela Tudor.

Pe linga faptul ca este un antrenor apreciat, Razvan Lucescu este cunoscut ca un foarte bun psiholog. Nu a avut conflicte cu elevii sai, a fost de cele mai multe ori prieten cu acestia, le-a luat apararea de fiecare data cind a fost nevoie, fapt care a trezit in rindul fotbalistilor antrenati de el sentimente de admiratie si recunostinta. Astfel, nu trebuie sa mire faptul ca fotbalisti ca Ianis Zicu si Dani Coman doresc sa fie indrumati in cel mai important moment din viata lor de catre Razvan Lucescu. Drumul l-a deschis actualul atacant al lui CFR Cluj, Romeo Surdu, care il are deja nas, de aproape doi ani, pe fostul sau tehnician de la FC Brasov.

"Mi-a relansat cariera"
Cind a sosit in Giulesti, Ianis Zicu era un jucator fara orizont si caruia nimeni nu-i mai dadea multe sanse de redresare. Razvan si-a pus suporterii in cap, i-a luat apararea in fata patronului Copos de fiecare data cind machedonul evolua mai slab si a reusit, intr-un timp foarte scurt, sa faca din Ianis Zicu unul din cei mai buni jucatori din campionatul intern. Desi, in acest moment, drumurile lor s-au despartit, Ianis si Razvan au ramas la fel de apropiati, dovada fiind faptul ca atacantul i-a propus fostului sau antrenor sa-i fie nas de cununie la nunta sa cu frumoasa Mihaela Tudor. Razvan Lucescu pare sa fi acceptat fara ezitari cererea de a deveni nasul de cununie al celor doi, data evenimentului fiind tinuta insa in secret de cei implicati.

Cadouri fine: "O sticla de whisky, un trabuc..."
Romeo Surdu a povestit motivul care l-a determinat sa-l aleaga pe fostul sau antrenor de la FC Brasov ca nas: "L-am ales deoarece, pentru mine, el a fost persoana care m-a ridicat in fotbalul românesc. I-am propus sa-mi fie nas si spre surprinderea mea a acceptat imediat", isi aminteste atacantul. Finul lui Razvan are numai cuvinte de lauda despre nasul sau, dar are si un regret, faptul ca nu se pot intilni decit in vacante sau de Sarbatori: "Este super ca nas. Ne intilnim de Paste si de Craciun, cind luam masa impreuna cu familiile noastre. Cind ne vedem ne facem cadouri, mai degraba simbolice. Mai o sticla de whisky deosebit, mai un trabuc... Eu ma prezint si cu un buchet de flori frumos pentru nasa mea", ne-a spus Romeo. Atacantul "feroviarilor" clujeni are si un motiv in plus cu care se lauda: "Din cite stiu eu, sint singurul lui fin din lumea fotbalului. Acum am inteles ca aspira la acest statut si Dani Coman, si Ianis, dar deocamdata eu sint unicul" , povesteste, mindru, Surdu.

"Omul care mi-a schimbat viata"
Un alt nume mare pe "lista de asteptare" a lui Razvan, este portarul Rapidului, Dani Coman. Goalkeeper-ul adus in Giulesti de la FC Arges chiar de Lucescu Jr. se va casatori si el vara viitoare si deja l-a rugat pe fostul sau tehnician sa-i fie nas la cununia civila care va avea loc in Pitesti. "Eu mi-as dori foarte mult ca Razvan sa fie nasul meu. Este omul care mi-a schimbat viata. El m-a adus la Rapid si mi-a aratat ce inseamna fotbalul mare. Ii datorez multe. Am avut o discutie cu el si mi-a spus ca i-ar face mare placere sa-mi fie nas", a povestit Coman. La fel ca Romeo Surdu sau Ianis Zicu, portarul din Grant vorbeste la superlativ despre Razvan, considerindu-l o persoana unica: "Daca as spune ca este un om de nota zece, nu as zice adevarul. Nu exista nota pe care as putea sa o dau caracterului pe care il are. Este un baiat deosebit, educat, corect, toate la el sint la superlativ", a incheiat viitorul fin al lui Lucescu Jr.

"Razvan este o persoana deosebita, caruia ii datorez relansarea mea ca jucator. Calitatea caracterului sau isi pune amprenta si in munca sa ca antrenor. A fost pentru mine un adevarat psiholog" (Ianis Zicu)




Herea: "Avem fata de Liga"

Ovidiu Herea a semnat ieri un contract pe trei sezoane cu FC Rapid.

Patronul George Copos a declarat ca FC National va detine majoritatea drepturilor pentru jucator.

Desi Constantin Iacov, presedintele "bancarilor", se lauda ca pretul lui Herea este de trei milioane de euro, giulestenii vor plati doar un milion de euro.

Prin venirea in Giulesti, salariul lui Herea a crescut de cinci ori, acesta urmand sa primeasca anual 100.000 de euro. "Bergodi mi-a spus ca Ovidiu poate face diferenta in teren", a spus Copos, care s-a plans ca a investit in ultimul an 8,5 milioane de euro si a obtinut doar 900.000 de euro.

"Ma bucur ca am ajuns la Rapid. Nu ma tem de concurenta. Bergodi m-a promovat la FC National. El stie cel mai bine cum sa ma puna in valoare. Nu mi-e teama de atmosfera din Giulesti. Acum doi ani, la finala Cupei Romaniei, rapidistii m-au injurat. Sunt convins ca acum fanii vor fi alaturi de mine. Avem fata de Liga Campionilor", a declarat proaspatul "feroviar".

Anul trecut, Rapid s-a "ars" cu fotbalistii achizitionati de la FC National. Patronul giulestean George Copos l-a acuzat pe Razvan Lucescu, fostul tehnician al echipei, ca l-a facut sa arunce pe fereastra 2,5 milioane de euro cu transferurile atacantului Ryan Griffiths si al fundasului Cristian Sapunaru.

Rapidistii i-au prezentat ieri si pe brazilienii Elinton Andrade si Marcos Tamandare. Decis sa-i faca zile grele colegului sau de post Danut Coman, Andrade a declarat: "Sunt un luptator. Acest lucru se va vedea". In schimb, Tamandare se gandeste la titlu: "Sper ca toti sa dansam samba la finalul sezonului".


"Gazonul a fost asfixiat"

Ingrijitorul suprafetei de joc a stadionului "National" stramba din nas dupa indepartarea stratului protector utilizat la concertul trupei Rolling Stones.

Suprafata de joc a stadionului "National" se prezinta in conditii modeste dupa concertul sustinut marti de trupa rock&roll britanica Rolling Stones.

Ieri, la capatul a 20 de ore de munca non-stop, gazonul a iesit la lumina dupa aproape sapte zile. In aceasta perioada, suprafata de joc a fost acoperita de un strat protector, pentru a nu fi calcata in picioare de spectatori. Constantin Parvu, administratorul gazonului, ne-a declarat insa ieri ca terenul nu se afla in conditii optime.

"Maine-seara (n.r. - astazi) vom spune cu exactitate daca suprafata de joc a avut de suferit. Totusi, gazonul a fost asfixiat. Asta e partea proasta a lucrurilor. Chiar daca are pori, suprafata de poliplan a stat inca de joi peste teren. Aici s-a gresit. Instalarea scenei a inceput duminica, asa ca, trei zile, gazonul a stat acoperit degeaba. Interesant este ca zonele neacoperite arata cel mai bine. Nu e nicio problema ca gazonul e ars. Va fi udat si se va reface in doua-trei zile. Totul este ca lipsa aerului sa nu-l fi afectat. Vom vedea la noapte daca firele de iarba se vor ridica. Terenul va fi periat si tuns maine (n.r. - astazi)", a comentat Parvu.

Canicula nu este un impediment

Pe acest gazon se va disputa miercuri meciul dintre Dinamo si Rapid, din Supercupa Romaniei. De asemenea, "cainii rosii" au inchiriat arena pentru partidele din Liga Campionilor.

"Nu conteaza ca afara sunt temperaturi nebune. Vom asigura terenului apa necesara. Sper sa fie in regula pana la Supercupa", a spus Parvu.

Stadionul a fost la spectacolul de marti ca un musuroi, fiind luat cu asalt de aproximativ 60.000 de oameni, jumatate dintre acestia urmarind spectacolul de la nivelul gazonului.

Pe 23 iunie 2006, gazonul de pe "National" a suportat o sarcina similara la concertul trupei Depeche Mode. Dupa doar trei zile, suprafata de joc s-a refacut.


Bilete la Supercupa, intre 5 si 50 de lei

Preturi . Biletele la peluza pentru meciul Dinamo - Rapid, programat pe 25 iulie, pe Stadionul "National", vor costa 5 lei.

Preturile pentru celelalte tichete la Supercupa Romaniei sunt urmatoarele: tribuna zero - 50 lei, tribunele I si a II-a - 10 lei. Suporterii isi vor putea achizitiona bilete incepand de luni, de la Stadionul "National", precum si de la arenele "Dinamo" si "Valentin Stanescu".




Coman nu a acceptat încă salariul de 200.000 de euro oferit de Copos

Portarul Rapidului, Dănuț Coman, încă se mai gândește la posibilitatea prelungirii contractului cu Rapid cu un an, condiție fixată de patronul George Copos pentru a i se mări salariul. Copos a venit special în cantonamentul rapidiștilor din Elveția pentru a discuta problema lui Coman care se și certase între timp cu directorul sportiv, Viorel Moldovan, tocmai din cauza cererii sale de mărire a salariului. "Au fost ceva discuții în contradictoriu în Elveția, dar n-aș spune că au fost tensiuni.

De prelungit oricum nu mi-am prelungit contractul. Nu este nici o problemă, eu sunt sub contract încă doi ani. Într-adevăr, mi s-a făcut o ofertă de prelungire de un an după ce domnul Copos mi-a oferit o majorare de salariu. Mă mai gândesc și în zilele următoare și sper să iau cea mai bună decizie. Eu întotdeauna am fost fericit la Rapid și așa voi fi cât timp voi mai juca aici", a spus Coman la revenirea în țară. "Sunt de acord să-i măresc salariul lui Dani Coman de la 100.000 la 200.000 de euro, dar cu condiția să-și prelungească contractul cu Rapid cu încă un an", a fost declarația lui Copos.
n același timp, Rapidul îi va oferi un contract portarului brazilian Elinton Sanchotene Andrade. "Mă simt bine. Sunt pregătit pentru campionat. Mă înțeleg bine cu colegii și sper ca în două-trei luni să pot să vorbesc românește", a declarat brazilianul la sosirea sa în România. (D.R.)




400.000 euro pentru Herea

Dupa tratative ce au durat luni intregi, presedintele lui FC National, Constantin Iacov, si-a intrerupt concediul pe mare si a batut palma cu patronul Rapidului, George Copos, pentru transferul lui Ovidiu Herea in Giulesti.

'Herea va fi imprumutat la Rapid. M-am gandit mult daca sa-l las in Giulesti pana-n iarna sau un sezon intreg. Pana la urma, Ovidiu va juca in acest campionat la Rapid. De la vara, mai vedem. Oricum, ei au prima optiune de cumparare definitiva', a punctat Constantin Iacov. 'Ma bucur ca l-am transferat pe Herea, dar nu pot sa spun cat ne-a costat. Va asigur insa ca e o suma mare. Speram sa semneze un contract pe patru ani', a precizat Copos. De fapt, nici pe departe nu este vorba de o suma mare de bani sau despre o intelegere pe patru ani. Cel putin nu conform spuselor lui Iacov: 'Pentru imprumutul lui Herea pe un an vom primi de la Rapid 400.000 de euro'.

Iacov l-a cedat pe Herea la Rapid si pentru a nu-i scadea cota, FC National urmand sa evolueze, in acest an, in liga secunda. Mijlocasul a avut sezonul trecut un salariu de 20.000 de euro si, recent, Iacov i-l dublase. La negocierile cu Copos, oficialul din Cotroceni a insistat ca fostul sau jucator sa aiba un salariu bun, obtinand de la patronul Rapidului 100.000 de euro pe an pentru Herea.




Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...