RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 23 | 24 iulie 2007


  FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

5-2 în jocul-școală cu Rapid II

Malda
Cristiano Bergodi a programat în această dimineață, la baza Pro Rapid, ultimul test înaintea meciului cu Dinamo, din cadrul Supercupei României, programat miercuri seară. Prima echipă a Rapidului s-a impus în jocul-școală disputat în compania formației secunde, antrenată de Fl. Motroc și I. Damaschin, cu scorul de 5-2 (2-1), prin golurile reușite de Maftei, Lazăr, R. Stancu, Răduță și Cesinha, respectiv Herea și Pivniceru, În prima repriză, Andrade și Herea au jucat pentru elevii lui Motroc, mijlocașul abia sosit în Giulești fiind folosit apoi și de Cristiano Bergodi, în prima garnitură, spre finalului jocului.

Rapid I: Coman - Săpunaru, Maftei, Rada, Perjă - Măldărășanu, N. Grigore, Dică - Buga, Burdujan, Cesinha. Au mai evoluat: Mincă, Tamandare, M. Constantin, Bozovic, Grigorie, Lazăr, R. Stancu, Herea, Răduță, Mazilu și Dobroiu. Boya, accidentat, n-a fost folosit.

Rapid II: Andrade - Crăciun, Pistol, Păun, Țâncu - T. Barbu, Herea, Nicorec, Ad. Grigore - Crețu, Alexandru. Au mai jucat: Marinescu - G. Niculae, Stegaru, Ionescu, Bratu, Cârnu, Pivniceru, Tincu, Tene, Ioniță și Bodolan.



ALTEX NU MAI ESTE SPONSORUL RAPIDULUI!

In cadrul conferintei sustinuta astazi, la baza Pro Rapid, cu ocazia Supercupei Rapid - Dinamo, directorul de imagine al giulestenilor, Cristian Costache, a anuntat ca Altex nu mai este incepind din acest moment sponsorul "alb-visiniilor". Oficialul rapidist nu a dorit sa explice de ce a fost rupt contractul dintre cele doua parti, anuntind ca miine, in jurul prinzului, la hotelul Hilton, va fi prezentat noul sponsor al "alb-visiniilor", ce se anunta a fi o mare surpriza.


CRISTIANO BERGODI "VREAU SA CISTIG ACEST TROFEU PENTRU SUPORTERI"

Antrenorul formatiei din Grant, Cristiano Bergodi, spune ca isi doreste cistigarea Supercupei chiar daca patronul sau a declarat ca nu il intereseaza trofeul in cauza.

"Nu sintem pregatiti suta la suta, dar sper sa facem o partida buna. Cred ca echipa poate face un meci mare. Pentru mine e importanta aceasta partida chiar daca domnul Copos a zis ca pentru el nu este. Vreau sa cistig acest trofeu pentru ca si pentru suporteri este important. Este intr-adevar foarte cald, insa disconfortul il vor simti in egala masura jucatorii ambelor echipe. Da! Sint multumit de actualul lot. Cred in acest grup, in aceasta echipa. Orice jucator care ar mai veni, cum sint cei de la Sportul, ar creste forta echipei. Cu toate astea eu cred foarte mult in forta echipei mele pe care o am la dispozitie. Dani Coman este pregatit sa joace maiine, atit din punct de vedere fizic, cit si tehnico-tactic", a declarat tehnicianul italian


AU RATAT UN AMICAL CU SPORTING LISABONA

Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat ca Rapidul ar fi trebuit sa dispute in acest week-end un amical cu formatia potrugheza, Sporting Lisabona. Meciul a fost anulat, insa, din cauza programului Ligii I care coincide cu data stabilita de portughezi: "Am avut oferte de a juca in strainatate, la meciurile de prezentare ale altor echipe. Am fi putut juca in acest week-end cu Sporting Lisabona, dar incepe campionatul si normal ca am refuzat. Nu vrem sa mai repetam greselile din anii trecuti, cind am inceput mai slab sezonul. De asemenea, am mai fi putut perfecta un amical in week-end-ul trecut cu o formatie puternica, dar venea meciul din Supercupa contra celor de la Dinamo care ne intereseaza mai mult si ne dorim sa fim la capacitate maxima", a spus Zotta la sport.ro.


S-A MODIFICAT ORA DE DISPUTARE A MECIURILOR DE LA ORA 18.00 LA 19.00

LPF a decis aminarea cu o ora a partidelor din Liga I programate sa inceapa la ora 18.00, asa cum se stabilise initial. Astfel, meciurile FC Vaslui - UTA (vineri), U Cluj - Pandurii Tg. Jiu si Gloria Buzau - Dinamo (ambele duminica) vor incepe de la ora 19.00. La aceeasi ora se vor disputa si partidele Otelul Galati - CFR Cluj (1 august) si Gloria Bistrita - Unirea Urziceni (2 august), programate la aceste date din cauza meciurilor disputate de gazde in Cupa UEFA Intertoto.


DANI COMAN
"NU-MI DORESC PRELUNGIREA CONTRACTULUI"

Portarul Rapidului, Dani Coman, a explicat pentru FANATIK motivele pentru care nu isi doreste prelungirea contractului cu giulestenii pentru inca un an, pina in 2010, fiind convins ca acest fapt ar impiedica un eventual transfer in strainatate: "Ma aflu in discutii cu oficialii clubului pentru a ajunge la un consens. Este adevarat ca ei vor sa-mi prelungeasca intelegerea pe care o am cu Rapid, insa eu nu-mi doresc asta. Am ratat un transfer in aceasta vara si nu vreau sa se mai intimple. Eu mai am doi ani de contract cu Rapid si am de gind sa-l respect pina la capat, nu se pune problema. Insa, in acest moment, nu vreau sa-mi mai prelungesc contractul pentru inca un an. Asa gindesc acum, poate peste o saptamina, o luna, un an, imi voi schimba parerea".


DANI COMAN : "SINTEM MOTIVATI SI VREM SUPERCUPA"

Portarul giulestenilor, Dani Coman, este nerabdator sa isi treaca in palmares un nou trofeu cu Rapid afirmind ca atit el, cit si colegii sai, sint foarte motivati in acest sens. Coman este convins ca echipa sa va trata partida de miercuri cu Dinamo cu foarte mare seriozitate: "Supercupa reprezinta un trofeu pe care noi, ca fotbalisti, dorim sa-l cistigam. Nu conteaza ca jucam cu Dinamo, sau cu FC Arges, sintem la fel de motivati. Ne-am adaptat noului sistem de joc, am inceput sa ne acomodam unii cu altii si nu cred ca vor fi probleme din acest punct de vedere. Intr-adevar, la Dinamo s-au facut transferuri, insa si noi am adus jucatori de valoare, iar raportul este echilibrat. Sintem motivati si vrem Supercupa, indiferent de ce se spune, noi nu vom trata meciul doar ca pe un antrenament inaintea sezonului", a spus Dani Coman pentru FANATIK.


"COMAN VA RAMINE CU SIGURANTA PORTARUL RAPIDULUI"

Tehnicianul rapidistilor este convins ca Danut Coman va continua in Giulesti si in sezonul viitor. El s-a plins de caldura care va fi la ora meciurilor, dar este increzator ca se poate juca mai tirziu, dupa ce a primit asigurari in acest sens de la Mircea Sandu.

"Sint convins ca se va rezolva problema lui Coman. El va ramine cu siguranta portarul Rapidului si in sezonul viitor. Am vorbit cu Mircea Sandu si mi-a spus ca nu este nici o problema ca Supercupa sa se decaleze cu 45 de minute. Intr-adevar, e o problema cu aceasta caldura, dar sper sa se ia decizia de a juca mai tirziu. Sper sa nu fie incidente la Supercupa si sa avem parte de un spectacol agreabil. Avem un nou sistem de joc, dar sintem pregatiti sa cistigam", a spus Bergodi.


BILETELE S-AU PUS IN VINZARE

Suporterii echipelor Dinamo si Rapid, care se vor confrunta in Supercupa Romaniei, isi pot achizitiona tichete de intrare la meci incepind de azi, de la ora 10.00, la casele de bilete ale stadioanelor din Stefan cel Mare si Giulesti. Fiecare echipa a primit cite 25.000 de bilete. Rapidistii au rezervata peluza a doua, in timp ce dinamovistii vor sta la peluza intii, iar tribunele vor fi impartite in mod egal.

Preturile biletelor sint urmatoarele:

Tribuna 0: 50 RON
Tribuna I: 10 RON
Tribuna a II-a: 10 RON
Peluze: 5 RON




CU BANII DE LA COPOS, BUGA SI-A TRAS FREZA NOUA
"Pele" Buga schimba moda in Giulesti

Moda Beckham, dar si Abel Xavier, a ajuns si la Rapid. Buga s-a inspirat de la Beckham si colegul sau portughez de la LA Galaxy si si-a schimbat look-ul.

Dupa ce a primit un salariu mai mare de la Copos, Buga a cheltuit o parte din el ca sa-si aranjeze frizura inainte debutului in noul sezon.


Cristiano Bergodi acuza timpul scurt de pregatire
"Nu suntem 100% pregatiti pentru Supercupa, dar asta e responsabilitatea mea"

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, a anuntat ca meciul din Supercupa este foarte important, dar a avertizat: Rapidul nu este pregatita 100% in acest moment, dar acest lucru si orice insucces va fi respensabilitatea lui.

"Rapidul este pregatit asa cum se poate avand in vedere ca avem doar o luna de la reunire. Cu siguranta nu suntem pregatiti in proprotie de suta la suta. Timpul a fost scurt de cand am ajuns aici, este normal sa nu fim suta la suta, dar sper ca echipa va face un meci bun."

"Poate ca nu este importanta Supercupa pentru Copos, pentru ca este obisnuit, dar pentru mine este importanta, deoarece sunt nou aici si este important sa fac un meci bun in fata suporterilor. Responsabilitatea pentru meciul de maine este a mea, iar pentru rezultat este tot a mea. Baietii trebuie sa fie linistiti si sa dea totul pentru rezultat"

"Mie imi convine acest grup, vreau sa merg inainte cu ei. Jucatorii care vor intari acest grup, cum ar fi cei de la Sportul, despre care se tot vorbeste, sunt foarte buni, dar eu cred in acesti jucatori, in aceasta echipa. Vreau sa pun capat acestor speculatii, eu am multa incredere in acest grup de jucatori", a spus Bergodi.


Nae Manea: "Rapid a fost toata viata o Cenusareasa"

Nae Manea si-a intrat in drepturi. Numit de George Copos drept al doilea om cu putere de dezie la Rapid, in functia de secretar general, Nae Manea a vorbit despre campionatul care sta sa inceapa.

"Rapid a fost toata viata o Cenusareasa. Dar eu sper sa nu fie asa cum isi doresc unii. Va fi un campionat puternic, in care jucatorii care vor reusi sa stea mai bine din punct de vedere psihic vor avea castig de cauza. Sper ca aceia sa fim noi", a declarat Manea.

Despre Istvan Kovacs, arbitrul in varsta de 22 de ani, care a fost desemnat sa conduca meciul de maine din Supercupa dintre Rapid si Dinamo, Manea spune ca  este o solutie buna.

"Este o solutie acest lucru. Pentru ca au fost adusi straini care au gresit mai grav decat cei romani. Singurul lucru care li se poate reprosa arbitrilor este faptul ca sunt foarte stresati inainte de meci. Aici nu mai e vorba de parti-pris-uri, este un joc intre doua echipe foarte bune ale campionatului. Este omeneste sa greseasca, fie ca o face in favoarea Rapidului, fie ca o face in favoarea lui Dinamo. Dar depinde de greseala. Pentru ca daca sunt greseli care isi pun amprenta asupra jocului atunci lucrurile sunt grave. Dar eu sper sa nu mai fie asa ceva si sa se dea credit arbitrilor tineri. Ramane ca arbitrii sa aiba incredere in ei si sa conduca bine, pentru ca nu le va cere nimeni niciun ajutor", a mai spus Manea.


Buga: "Supercupa e importanta, dar mai mult vreau s-o bat pe Dinamo"

Nu neaparat trofeul, ci, mai mult, adversarul este ceea ce ii motiveaza pe rapidisti in Supercupa Romaniei. Rapidul trebuie sa o infrunte pe Dinamo, in meciul razbunarii, dupa ce, in returul sezonului trecut, "cainii" au muscat rau din alb-visinii, 4-1 s-a incheiat atunci pentru trupa lui Rednic, iar Dinamo s-a distantat decisiv in lupta pentru titlu. 

"Normal ca ne intereseaza Supercupa pentru ca este totusi un trofeu. Este un meci important, un meci cu ambitii pentru ca adversarul nostru e Dinamo si ne dorim foarte mult să castigam acest meci", a spus Buga.


"Cod rosu" in Liga lui Mitica - Se amana prima etapa?

Supercupa Dinamo - Rapid ar putea fi primul si ultimul meci in cea mai fierbinte saptamana in Romania. Dupa ce au interzis orice antrenament intre orele 11 si 18, sefii fotbalului se intalnesc sa bage codul rosu in Liga lui Mitica.

Intalnirea cea de taina de la Federatie va avea loc cu doar cateva ore inaintea Supercupei si sunt sanse minime ca Dinamo si Rapid sa mai faca cale intoarsa de la stadionul, unde Maftei si Niculescu vor calca pe urmele celor de la Rolling Stones.

Dupa vizita bunicilor rockului, arena care va gazdui Supercupa arata ca dupa razboi, iarba verde de pe Lia Manoliu a fost parjolita si ea de canicula.


COPOS ANUNTA CA SUPERCUPA VINE IN GIULESTI
Copos: "Fie vreme buna, fie vreme rea, ii batem pe Dinamo oriunde am juca"

Facut mare de Rapid, Lobont a pierdut o Supercupa cu Dinamo impotriva rapidistilor, in 2002, cand adversarii sai erau chiar Rednic si Bratu, care acum sunt alaturi de el la Dinamo.

Ironizat de Borcea ca e dinamovist deghizat, Copos preia sloganul lui Dinamo, dar il adapteaza.

"Fie vreme buna, fie vreme rea, ii batem pe Dinamo oriunde am juca", canta de zor Copos inaintea Supercupei.


PRIMUL GOL AL LUI CESINHA LA RAPID IN 5-2 CU RAPID II
Rapid - meci scoala cu Rapid II

In timp ce Steaua, Dinamo, CFR si Poli au avut in program meciuri cu Charleroi, Benfica, Besiktas si Fiorentina, Rapidul a stat retras si a jucat impotriva echipei secunde. 5-2 s-a terminat meciul Rapid - Rapid II, unde Bergodi a facut ultimele retusuri inainde de Supercupa Romaniei. Au marcat: Maftei, Lazar, R. Stancu, Raduta si Cesinha.

Echipele de start:

Rapid: Coman - Sapunaru, Maftei, Rada, Perja - Maldarasanu, N. Grigore, Dica - Buga, Burdujan, Cesinha.

Rapid II: Andrade - Craciun, Pistol, Paun, Tancu - T. Barbu, Herea, Nicorec, Ad. Grigore - Cretu, Alexandru.




Coman e amenințat cu retrogradarea la "satelit"
dacă nu va accepta oferta de prelungire a contractului

După Mincă și Marinescu, Rapid II l-ar putea avea în poartă pe Dani Coman! Surse autorizate susțin că, la negocierile cu goalkeeperul "naționalei", Copos i-a transmis varianta ca fotbalistul să evolueze în liga a treia în cazul în care nu va fi de acord să-și prelungească actualul acord, valabil pînă în 2009, cu încă un sezon.

George Copos și Dănuț Coman s-au înțeles verbal acum două săptămîni, dar jucătorul nu a semnat noul contract, care i-ar aduce o majorare a salariului de la 120.000 de euro anual la 200.000 de euro. Motivul? Copos a explicat că bonusul e condiționat de prelungirea acordului dintre portarul "naționalei" și clubul din Grant cu încă un an, pe lîngă cei doi deja existenți.

Numai că Dani Coman nu agreează condiția pusă de oficialii clubului. Surse apropiate jucătorului susțin că el se teme că, după Campionatul European de anul viitor, la care speră să participe cu "naționala", îi va fi mai greu să se transfere în străinătate în cazul în care ar mai avea doi ani de contract cu Rapidul. Coman și impresarul său urmează să aibă o discuție decisiv cu conducerea din Grant după Supercupa de miercuri.


Herea, primul gol

Cel mai curtat jucător din Liga I în această vară, Ovidiu Herea, a debutat ieri în alb-vișiniu. A jucat mijlocaș central în repriza întîi pentru "satelit" și a punctat o dată, iar după pauză a trecut la prima echipă. "N-aveam nici un gol marcat împotriva Rapidului, am înscris în poarta lui Coman tocmai cînd i-am devenit coechipier", a glumit Herea. Fostul "bancar" e convins că Rapid poate trece miercuri de Dinamo: "De-asta am venit în Giulești, să am ocazia să lupt pentru trofee și cred că avem mari șanse ca miercuri să-l luăm pe primul".

Ultimul test
Giuleștenii au jucat ieri dimineață ultimul amical dinaintea Supercupei cu Dinamo. Măldărășanu și colegii lui au trecut de "satelit" cu 5-2, după ce echipa a doua a clubului, din liga a treia, a fost întărită cu portarul brazilian Andrade și cu noua achiziție Ovidiu Herea. În șapte amicale jucate în această vară, Rapid a obținut patru victorii, un egal și două înfrîngeri.

Rapid-Rapid II 5-2
Au marcat: Maftei, C. Lazăr, R. Stancu, L. Răduță, Cesinha / Herea, Pivniceru
Rapid: D. Coman - Săpunaru, Maftei, I. Rada, Perjă - Măldărășanu, N. Grigore, E. Dică - Buga, Burdujan, Cesinha. Au mai jucat: Mincă, Tamandare, M. Constantin, Bozovici, Grigorie, C. Lazăr, R. Stancu, Herea, L. Răduță, Mazilu, Dobroiu
Antrenor Cristiano Bergodi

Maftei e golgeterul
Căpitanul Maftei a marcat și ieri, devenind golgeterul Rapidului în pregătiri. Fundașul a înscris cîte un gol în patru din cele șapte amicale disputate de echipa sa în această vară. Maftei e egalat de Mazilu, care a reușit două "duble", în meciurile cu Naters (4-0) și Fribourg (5-1). Brazilianul Cesinha, transferat de la Braga, pe 700.000 de euro, a marcat ieri prima dată în tricoul Rapidului.


100.000 de euro

Aceasta este suma toată pusă în joc de Dinamo și de Rapid pentru primele de victorie în Supercupă.

Mai sînt doar cîteva zeci de ore pînă la primul șoc al acestui sezon, Supercupa României. Dinamo și Rapid vor da piept miercuri, de la ora 20:30, pe stadionul din Complexul "Lia Manoliu", într-un meci transmis în direct de Antena 1.

Șefii ambelor formații vor băga adînc mîna în buzunar să-și motiveze jucătorii pentru primul trofeul pus în joc în acest sezon.
Oficialii din Ștefan cel Mare au hotărît să ofere echipei lui Mircea Rednic o primă totală în valoare de 50.000 de euro. Adică aproximativ 3.500 de euro pentru fiecare titular, restul urmînd a fi împărțit între rezerve și staff-ul tehnic. Și "Puriul", care a plusat mereu înaintea meciurilor importante, e dispus să ofere din propriul buzunar o primă substanțială. De ce? Partidele cu Rapid au pentru el o miză aparte, orice succes împotriva echipei lui Copos fiind și o victorie personală.

Giuleștenii vor juca pe cîte 3.000 de euro de titular, o treime din banii luați pentru cîștigarea Cupei Timișoreana. Asta deși George Copos susține că nu e interesat foarte tare de Supercupă. "Un meci cu Dinamo e un derby și vrem să-l cîștigăm pentru orgoliul nostru, nu mai e vorba de bani! Înfrîngerile pe care le-am înregistrat contra anul trecut ne motivează suficient", a spus Mugurel Buga.

"Eu vreau orice trofeu care este pus în joc, nu contează că rapidiștii spun că nu sînt interesați de Supercupă. Vom fi foarte motivați să cîștigăm acest meci"
Mircea Rednic

"Dinamo e clar favorită, are o echipă închegată. Chiar dacă sîntem într-o formulă nouă, noi vom încerca din toate puterile să începem sezonul cu o victorie"

Cristiano Bergodi

Formația probabilă a lui Dinamo
Lobonț - Blay, Moți, Șt. Radu, Pulhac - Mărgăritescu - Cristea, Fernandes, Zicu - Bratu, Niculescu

Formația probabilă a Rapidului
D. Coman - Săpunaru, M. Constantin, Maftei, Bozovici - Măldărășanu, C. Lazăr, Grigorie - Cesinha, Buga - Mazilu

Mai sînt doar cîteva zeci de ore pînă la primul șoc al acestui sezon, Supercupa României. Dinamo și Rapid vor da piept miercuri, de la ora 20:30, pe stadionul din Complexul "Lia Manoliu", într-un meci transmis în direct de Antena 1.

Șefii ambelor formații vor băga adînc mîna în buzunar să-și motiveze jucătorii pentru primul trofeul pus în joc în acest sezon.
Oficialii din Ștefan cel Mare au hotărît să ofere echipei lui Mircea Rednic o primă totală în valoare de 50.000 de euro. Adică aproximativ 3.500 de euro pentru fiecare titular, restul urmînd a fi împărțit între rezerve și staff-ul tehnic. Și "Puriul", care a plusat mereu înaintea meciurilor importante, e dispus să ofere din propriul buzunar o primă substanțială. De ce? Partidele cu Rapid au pentru el o miză aparte, orice succes împotriva echipei lui Copos fiind și o victorie personală.




Ultimul antrenament înaintea derby-ului cu Dinamo

Rapid Giuleștenii vor să debuteze cu dreptul în noul sezon și să câștige mâine Supercupa. Partida este una specială pentru rapidiști, se întâlnesc cu Dinamo pentru a treia oară în Supercupa României, alb-vișiniii învingându-i pe "câini" de fiecare dată.

Ironia sorții, antrenorul care a adus trofeul în Giulești, în 2002 și 2003, este Mircea Rednic, care se află acum pe banca tehnică a alb-roșiilor.

Echipa lui Bergodi efectuează în acest moment ultimul antrenament înainea meciului de mâine, care se va disputa pe Stadionul Național din complexul Lia Manoliu.


Tamandare s-a accidentat și nu joacă mâine

Tamandare Antrenamentele rămân dușmanul numărul 1 al jucătorilor giuleșteni. Rapidiștii nu fac excepție de la regulă și încep și acest sezon cu trei accidentați.

După atacantul Pierre Boya, care s-a rupt în ultimul meci de verificare din Elveția, cu Fribourg, scor 4-1 pentru giuleșteni, i-a venit "rândul" și fundașului Tamandare. Brazilianul venit în această vară la Rapid a făcut întindere la antrenamentul de luni seară și va urmări meciul cu Dinamo din tribună.

Ionuț Stancu este cel de-al treilea jucător accidentat, mijlocașul lateral dreapta a suferit o fractură de metatarsiene în vacanță și a ratat turneul de pregătire din Elveția.


Cristiano Bergodi: "Nu mi-e teamă să îl folosesc mâine pe Coman"

Tehnicianul giuleștenilor speră ca situația lui Coman să se rezolve până duminică. Bergodi spune că nu își pierde răbdarea deși conflictul dintre portarul rapidist și conducere durează de aproape o lună. Duminică, 29 iulie, Rapid întâlnește echipa Dacia Mioveni, în prima etapă a Ligii I.

"Nu sînt foarte îngrijorat și nu îmi pierd răbdarea, am vorbit de multe ori și cu Dani, și cu președintele, sper să ajungă la o soluție până duminică. Normal că nu are liniștea unui jucător care se gândește doar la antrenamente, fără alte probleme, dar este un jucător important și nu mi-e teamă să-l folosesc mâine cu Dinamo".


Nae Manea: "Sînt discuții pentru Bălan"

Secretarul general al Rapidului a confirmat astăzi interesul giuleștenilor pentru Tibi Bălan. Conform Gazetei Sporturilor, nu numai mijlocașul de 26 de ani va ajunge la Rapid, ci și Dacian Varga, transferurile "studenților" urmând a fi anunțate în zilele următoare
"Sînt discuții pentru Bălan, dar domnul Șiman este un președinte care vrea să negocieze la sânge. Să vedem dacă putem ajunge la o înțelegere pentru ca Bălan să vină la Rapid. Dar oricum începe și campionatul și ne gândim mai mult la lotul pe care îl avem acum. Poate de la iarnă vom intra din nou în discuții cu domnul Șiman, dar eu spun că Rapid are un lot echilibrat, care poate face adversarilor din campionat"


Nae Manea:"Sunt sigur că Dani va face o partidă foarte bună mâine"

Dani Coman va apăra mâine pentru Rapid în meciulcu Dinamo, din Supercupă. Nae Manea, noul secretar general al giuleștenilor, a declarat astăzi la conferința de presă că nu s-a pus problema ca numărul 1 al alb-vișiniilor să fie retrogradat la satelitul Rapidului.

"Nu este nici o problemă între Coman și Rapid. Nu s-a pus niciodată problema ca el să fie trimis la echipa a doua. Dani este portarul echipei noastre și sunt sigur că mâine va face o partidă foarte bună".


Alertă de cod roșu la Supercupă

Presedintele FRF Mircea Sandu vrea sa amane ora de start a Supercupei Romaniei de miercuri, 25 iulie, programata initial la 20.45, ingrijorat de valul de caldura care s-a abatut asupra sudului Romaniei si a Bucurestiului.

Ieri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca, incepand de astazi, va fi codul rosu pentru judetele Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt si Dolj precum si pentru Bucuresti. Astfel, maini si miercuri, ziua meciului Dinamo - Rapid, se asteapta temperaturi in jurul a 43 de grade, iar alerta instituita de autoritati este una fara precedent in tara noastra.

In intervalul orar 11.00 - 18.00 se recomanda populatiei sa nu iasa din casa iar in acest interval orar activitatea in spatiile deschise va fi intrerupta, pentru judetele avertizate cu cod rosu. Ieri, presedintele FRF a anuntat ca va propune LPF sa amane cu o ora partidele din prima etapa a Ligii 1, programate sa inceapa la 18.00. "Voi vorbi cu LPF ca meciurile sa se joace macar la ora 19.00, acolo unde nu este nocturna", a spus Sandu.

In prima etapa a Ligii I, partidele FC Vaslui - UTA Arad (vineri), Universitatea Cluj - Pandurii Targu Jiu si Gloria Buzau - Dinamo (ambele duminica) sunt programate de la ora 18.00. Mircea Sandu doreste de asemenea ca Supercupa de miercuri sa fie amanata cu cel putin 45 de minute, de la ora 20.45, cum fusese programata initial, la 21.30. Chiar si la aceste ore, in Bucuresti, la ora meciului, se asteapta ca temperature sa nu scada prea mult sub 30 de grade.


Florin Motroc: "Herea, al doilea Zicu din Giulești"

Tehnicianul satelitului giuleștenilor crede că giuleștenii au un lot valoros, dar au nevoie de timp pentru a se adapta. Florin Motroc mizează pe ex-"bancarul" Ovidiu Herea în acest sezon, despre care spune că va fi al doilea Zicu pentru Rapid.

"Ovidiu Herea este un jucător foarte bun, de ultimă pasă, poate face diferența. Antrenorul îl cunoaște foarte bine, are toate atuurile pentru a deveni al doilea Zicu din Giulești. Rapid are un lot valoros, din păcate timpul a fost prea scurt pentru a se integra, dar așa cum a spus și Bergodi, și Andrade ieri, fotbalul cunoaște o singură limbă."

Florin Motroc a vorbit și despre principalele contracandidate la titlu ale giueltenilor: "CFR Cluj vine puternic din spate, Steaua și Dinamo au echipe bune, la Poli sunt ambiții mari, s-au investit mulți bani și anul acesta. Va fi un campionat foarte disputat.


Rapid în Supercupă

Giuleștenii au bifat nu mai puțin de 5 prezențe în Supercupa României, trofeu pe care l-au câștigat de trei ori (1999, 2002 și 2003).

Rapid conduce cu 2-0 pe Dinamo
Supercupa României își va consuma miercuri, 25 iulie, cea de-a zecea ediție. Rapid și Dinamo se întâlnesc pentru a treia oară într-un meci contând pentru Supercupa României, giuleștenii bifând la cea de-a cincea prezență.

Statistica este favorabilă alb-vișiniilor, care i-au învins pe "câini" de fiecare dată: 2002 / Rapid - Dinamo 2-1
2003/ Rapid - Dinamo 1-0.


Ovidiu Herea: "Bergodi nu mi-a zis pe ce post voi juca, dar eu sunt polivalent"

Herea Ovidiu Herea a jucat astăzi în amicalul disputat de Rapid în compania echipei a doua a giuleștenilor, 5 - 2 pentru elevii lui Cristiano Bergodi. Fotbalistul de 22 de ani a evoluat pe postul de mijlocaș central, la Rapid II, și a reușit să înscrie un gol. Ovidiu Herea a mărturisit pentru rapidisti.ro că nu știe pe ce post va juca la Rapid, acesta putând evolua oriunde la mijlocul terenului.

"Bergodi nu mi-a zis pe ce post voi juca, dar eu sunt polivalent, am jucat pe toate posturile la mijlocul terenului la FC Național. Iar astăzi, la Rapid II, am evoluat ca mijlocaș central într-o așezare 4-4-2".


Ovidiu Herea: "Sunt apt 100%, depinde doar de antrenor dacă joc miercuri"

Herea Primul meci pentru fostul "bancar", în tricoul alb-vișiniu, ar putea fi chiar derby-ul Rapid - Dinamo, din Supercupa României. Ovidiu Herea a declarat în exclusivitate pentru site-ul nostru că este pregătit fizic pentru a-și face debutul la Rapid în meciul de miercuri, 25 iulie.

"Fizic, sunt la capacitate 100%. Am fost în cantonament cu Naționalul și m-am antrenat normal, deci aș putea să joc miercuri. Depinde doar de opțiunile antrenorului."


Ovidiu Herea: "Joc într-un sistem nou, dar nu îmi fac griji!"

Ovidiu Herea a vorbit în exclusivitate pentru rapidisti.ro despre perioada de acomodarea la Rapid. Mijlocașul a mărturisit că a vorbit cu Bergodi, care i-a explicat ce vrea de la el, în condițiile în care fotbalistul va juca într-un alt sistem decât cel de la Național.


"Am vorbit cu Bergodi, mi-a explicat detalii tactice, legate de sistemul în care joacă Rapidul. Așezarea e nouă față de cea de la Național, dar nu îmi fac griji, Bergodi e același antrenor foarte bun.

Partida Rapid - Dinamo, televizată de Antena 1

Anul acesta, Rapid (câștigătoarea Cupei României, sezonul 2006-2007) și Dinamo (campiona României, sezon 2006-2007) sunt cele două echipe care se vor bate pentru Supercupa României, miercuri, 25 iulie.

Meciul se va disputa pe Stadionul Național din complexul "Lia Manoliu" și va începe de la ora 20:45. Meciul va fi transmis în direct de postul Antena 1.


Herea îl amenință cu bătaia pe Chiacu

Rapidistul Ovidiu Herea ar putea debuta pentru echipa giuleștenilor miercuri, 25 iulie, în derby-ul Rapid - Dinamo, din Supercupa României. Într-u interviu acordat ziarului Libertatea, mijlocașul îi transmite fostului său coleg de la FC Național, Hristu Chiacu, actualmente jucătorul lui Dinamo, că miercuri rapidiștii vor fi cei care vor câștiga trofeul pus în joc.

Hristu Chiacu, fostul tau coleg de la FC National, e la Dinamo. Ce crezi ca va pati in Supercupa?
Inca n-am vorbit cu el, dar am sa-i transmit ceva. (rade) Atentie, ca te bat miercuri! Am fost colegi, dar asta e viata, fiecare a avut drumul lui. Oricum nici n-au cum sa castige. Chiacule, ne intalnim pe teren! (rade din nou).









Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...