RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 25 iulie 2007

RapidFans.RO

 Stadionul National din complexul "Lia Manoliu"   




  FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Rapid joacă a șasea Supercupă

Suporterii Rapidului vor lua loc, mâine seară, la peluza dinspre B-dul Basarabiei, ei putând încă să-și procure bilete de la casele de la "Giulești" (până mâine, la ora 19:00) și la stadionul Național (până mâine, ora 18:30). Prețurile sunt de 5 lei (peluza a II-a), 10 lei (tribunele I și a II-a) și 500 lei (tribuna 0). Este interzis a se introduce în incinta stadionului băuturi alcoolice, materiale explozive și incendiare, substanțe toxice, obiecte contondente. De asemenea, se interzic: pătrunderea spectatorilor sau aruncarea de obiecte în incinta terenului; scandarea de trivialități, jignitoare sau comportament rasist; distrugerea scaunelor, a gardurilor sau a panourilor publicitare.



Nae Manea: "Sunt orgolii mari la mijloc"

Secretarul general al giuleștenilor crede că, mai presus de trofeul pus în joc, partida de astăzi reprezintă un adevărat test pentru ambele formații. Nae Manea, fost jucător al Rapidului, știe ce înseamnă un meci cu rivala de-o viață a alb-vișiniilor, acesta declarând:

"Între Rapid și Dinamo există o mare rivalitate. Este un trofeu pus în joc, pe care ni-l dorim foarte mult, este un meci extrem de important. Va fi un test edificator mîine pentru ambele echipe, pentru că, pentru mine, rezultatele din pregătiri nu sunt relevante. Și Rapid, și Dinamo sînt echipe bune și vom vedea mîine ce va fi. Sînt orgolii mari la mijloc și am convingerea că va fi un meci frumos" .


Holsten, noul sponsor al Rapidului!
HOLSTEN

Zi mare pentru rapidiști azi 25 iulie.
FC Rapid va semna, miercuri, la ora 12.00, un contract de parteneriat cu Holsten.
Evenimentul va avea loc la Hotel Hilton, în Sala Regina Maria.

De la ora 20.45 echipa lui Cristiano Bergodi întâlnește formația din Ștefan cel Mare, în Supercupa României. Meciul va fi transmis în direct de postul de televiziune Antena 1.


Peste 500 de jandarmi la Rapid - Dinamo!

Derby încins mâine seară în Supercupa României. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va acționa cu peste 500 de jandarmi, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în interiorul complexului sportiv, pe traseele de deplasare a suporterilor, cât și în zonele adiacente stadionului.


Recomandări cu privire la modul de acces în incinta Complexului "Lia Manoliu":
-  accesul în stadion va fi permis începând cu ora 18.30;

- suporterii celor două echipe se vor deplasa individual pe următoarele trasee: suporterii dinamoviști pe traseul Ștefan cel Mare - Bucur Obor - Piața Iancului - Vatra Luminoasa - Bd. Pierre de Coubertain, iar suporterii rapidiști pe traseul Calea Griviței - Gara de Nord - Piața Victoriei - Piața Alba-Iulia - Bd. Basarabia;

- susținătorii echipei Dinamo vor fi dispuși în Peluza I, Tribuna I (sectoarele 1 - 4) și tribuna a- II- a (sectoarele 17 - 20); 

-  susținătorii echipei Rapid vor fi dispuși în Peluza a- II- a, Tribuna I (sectoarele 41 - 44) și tribuna a- II- a (sectoarele 25 - 28);

-  accesul jurnaliștilor acreditați în stadion se va face numai pe poarta D - Tribuna 0;

-  accesul auto va fi permis numai prin Șos Mihai Bravu - str. Maior Coravu pe bază de ecuson (PARKING);

-  suspendarea vânzării băuturilor alcoolice se va face începând cu ora 15.00.

Este interzis accesul în incinta stadionului, cu obiecte contondente (inclusiv suport pentru steag din alt material decât plastic), petarde, fumigene, artificii, substanțe iritant-lacrimogene, băuturi alcoolice, bannere cu mesaje discriminatorii care incită la violență, ură rasială, xenofobă și cu trimiteri la identitatea sexuală. De asemenea, nu va fi permis accesul persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor halucinogene.




RAPID VREA UN IRANIAN

Clubul de sub Podul Grand se pregateste de un nou transfer, de data aceasta fiind vizat Ferydoon Zandiun jucator asiatic. Ferydoon Zandi este un jucator de origine iraniana, care actualmente evolueaza la formatia cipriota Apollon Limassol. In virsta de 28 de ani, mijlocasul iranian a mai jucat in cariera sa printre altele la Kaiserslautern sau Freiburg in Germania. Zandi are 28 de selectii la echipa nationala si doua goluri marcate pentru aceasta.

Cel care se ocupa de aceasta tranzactie este Viorel Moldovan, care in aceste zile este in tratative cu diriguitorii clubului din Cipru.





Săpunaru așteaptă duelul cu Ianis Zicu: "Sînt pregătit"

Săpunaru e gata pentru duelul direct cu Ianis Zicu. Revenirea lui Zicu în alb-roșu se produce azi chiar împotriva Rapidului. Mijlocașul stînga al "cîinilor" îl va avea ca adversar direct pe Cristian Săpunaru. Fundașul dreapta al giuleștenilor a fost unul dintre jucătorii de care Zicu era cel mai apropiat în perioada pe care a petrecut-o în Grant.

- Cristi, cum o să fie duelul tău cu Zicu?
- Ianis e un fotbalist foarte bun, care a ajutat Rapidul în sezonul trecut, dar acum îl voi privi pur și simplu ca pe un rival. Dacă vom fi într-adevăr adversari direcți, o să fac totul ca să-l blochez, sper să mă ajute și faptul că îl cunosc.

- Echipa a schimbat sistemul, tu joci pe alt post decît în sezonul trecut. Te-ai obișnuit?
- Eu sînt familiarizat cu postul de fundaș dreapta din perioada în care am evoluat la FC Național. Atunci domnul Bergodi folosea alt sistem de joc, dar postul pe care evoluam eu era același. Acomodarea noastră la schimbările care s-au produs se va face treptat și jocul nostru va crește de la meci la meci, sînt sigur de asta! Important e ca și miercuri seară să fim într-o formă suficient de bună încît să trecem de Dinamo.

- Patronul a spus că nu-l interesează Supercupa. E o presiune mai mică pe umerii voștri în cazul ăsta?
- E clar că Supercupa nu e un trofeu la fel de important precum campionatul. Dar e primul meci al sezonului și jucăm chiar împotriva lui Dinamo, deci avem suficiente motive să dăm tot, să luptăm. Pentru suporteri ar fi fantastic să cîștigăm împotriva "cîinilor", asta ne motivează cel mai tare. Plus că un trofeu adăugat la palmares nu strică.

- Sînt favoriți cei de la Dinamo?

- Cred că asta e părerea majorității, însă pe teren nu vor conta absolut deloc nici calculele de pe hîrtie, nici rezultatele din amicale. Avem ocazia să arătăm că e o greșeală ca Rapidul să fie subestimat!


Negocieri la sînge pentru Tibi Bălan și Dacian Varga

Rapidiștii confirmă interesul pentru Bălan și Varga. "Sînt foarte buni", îi caracterizează Bergodi pe cei doi "studenți"

Transferurile lui Tiberiu Bălan și Dacian Varga ar putea să repete scenariul după care Mazilu și Lazăr au ajuns vara trecută în Giulești. Ce înseamnă asta? Surse autorizate susțin că Vasile Șiman e dispus să aștepte definitivarea tranzacției pînă după startul sezonului din Liga I.

Președintele Sportului se gîndește că astfel ar putea profita de un eventual start ratat al alb-vișiniilor, obținînd un preț mai bun pentru jucători. La fel s-a petrecut vara trecută. "Pentru că Griffiths nu a confirmat așteptările, m-am implicat și i-am adus pe Mazilu și pe Lazăr", a explicat atunci Copos. Internaționalii Sportului au ajuns în Giulești după startul sezonului, pentru 1,5 milioane de euro, procente din transferuri ulterioare, plus doi jucători la schimb. Nicolae Manea, secretarul general al Rapidului, susține că "sînt discuții pentru jucători, dar Vasile Șiman negociază la sînge". Bergodi îi așteaptă și el: "Îmi convine lotul de acum, dar jucătorii care vor întări acest grup, cum sînt Bălan și Varga, sînt foarte buni".






Supercupa de foc

Dinamo si Rapid vor infrunta canicula astazi, de la ora 20.45 (in direct pe Antena 1), pentru a incepe cu dreptul cel mai important sezon din ultimii ani.

Dinamovistii si giulestenii vor sa se
racoreasca bind sampanie din Supercupa
Fara prea mare importanta pentru echipele din Liga I, Supercupa Romaniei conteaza in primul rind pentru moralul atit al lui Dinamo, cit mai ales pentru al Rapidului, o formatie care a suferit schimbari majore in intersezon. Preludiu al startului de campionat, cel de-al treilea trofeu intern poate aduce plusul de incredere in perspectiva celui mai important sezon de dupa revolutie. Chiar daca patronul giulestenilor, George Copos, si-a afisat indiferenta fata de partida de astazi, rapidistii spera sa obtina a patra victorie in Supercupa, din sase participari.

"Este foarte importanta partida cu Dinamo, pentru ca este un trofeu pus in joc si trebuie sa il cistigam. Vom aborda acest meci ca de fiecare data, cu gindul la victorie. Dinamo are prima sansa, tinind cont ca este campioana, dar si noi sintem cistigatorii Cupei si trebuie sa invingem. Trebuie sa ne amintim ca, in ultimele doua meciuri din Supercupa disputate cu Dinamo, noi am cistigat, chiar daca nu eram favoriti", a declarat directorul general al Rapidului, Constantin Zotta. Indiferenta lui Copos l-a scos la rampa pe Cornel Dinu, care nu s-a abtinut de la comentarii ironice la adresa patronului giulesten: "Domnul Copos are tot respectul nostru, mai ales ca declaratiile pe care le-a facut de-a lungul timpului dovedesc moda anilor '70 sau chiar '60, care presupunea ca atunci cind se cobora de la munte spre centru omul trebuie sa-si schimbe numele, din Capos in Copos".

Chiar daca pleaca din start cu prima sansa, Dinamo are, potrivit antrenorului Mircea Rednic, si un handicap. "Rapid are un avantaj, pentru ca ne-a vazut la televizor in meciurile amicale. A fost si n-a fost bine ca s-au transmis partidele, pentru ca adversarii ne-au vazut formulele de echipa. Noi insa nu ne cunoastem adversarul. Pentru mine, orice joc cu Rapid e foarte special. Imi doresc foarte mult sa cistigam Supercupa", a declarat tehnicianul "ciinilor".

Cel mai temut adversar pentru ambele echipe va fi insa canicula. Temperaturile insuportabile i-au determinat pe oficialii federali sa incerce sa programeze partida cu 45 de minute mai tirziu decit era stabilita initial, insa televiziunea a avut ultimul cuvint. In aceste conditii, jucatorii sint nevoiti sa se pregateasca in conditii inumane. "Mi-e foarte mila de jucatori, trebuia sa incepem antrenamentul la ora 18.00, dar l-am aminat cu o ora din cauza caldurii. In nici un caz nu se poate juca fotbal de calitate pe vremea asta. Mi-e teama pentru jucatori", sustine Mircea Rednic. Un alt impediment il va constitui si starea gazonului. In unele locuri, acesta este pirjolit din cauza concertului Rolling Stones.





COSTIN LAZAR AVERTIZEAZA:"Zicu sa dea drumul balonului, ca o sa i-l fur!"

Costin Lazar, "plamanul" din zona mediana a Rapidului, mizeaza pe vechiul proverb "buturuga mica rastoarna carul mare".

EVZ: Exista un favorit la meciul din Supercupa Romaniei?
Costin Lazar:
Dinamo este favorita. Are un lot mai puternic decat in sezonul trecut, cand a dominat clar campionatul. Noi am pierdut multi jucatori de valoare si nici nu s-au facut transferuri sonore. Dar tot raul spre bine...

Are Rapid motoarele reglate in acest moment?
In mare, lucrurile sunt puse la punct. Mai avem unele probleme legate de omogenitate, dar le vom rezolva. Rezultatele vor vorbi.

Ce scartaie in angrenajul echipei?
E greu sa ne integram asa repede intr-un nou sistem de joc. La mijlocul terenului si in defensiva s-au schimbat cele mai multe lucruri. E ca la scoala: trebuie sa asimilezi cat mai repede ceea ce-ti preda profesorul!

Apropo, cum il caracterizezi pe antrenorul Cristiano Bergodi?
A facut treaba buna pe unde a trecut. Noi lucram bine cu el. Este genul de antrenor calm, care stie sa-ti explice totul ca sa-ti intre prin ureche si sa nu-ti mai iasa. Sunt convins ca va avea rezultate la Rapid.

Ar fi trebuit amanata Supercupa din cauza caniculei?
Sunt opinii pro si contra. Meteorologii anunta temperaturi ridicate si in urmatoarele luni, asa ca... Tinand cont ca meciul se va disputa totusi, noi, jucatorii, vom avea nevoie de pauze mai numeroase, pentru a ne hidrata.

Cum caracterizezi actuala formatie Rapid?
Suntem o echipa muncitoare si gata de sacrificu.

Dar pe "cainii rosii"?
Dinamo este echipa cu cele mai multe vedete. Asa am fost noi in sezonul trecut. Am avut cei mai buni jucatori, dar n-am ajuns in Liga Campionilor. Sper sa se repete istoria si cu Dinamo.

Ai vreun mesaj pentru dinamovistul Ianis Zicu, fostul tau coechipier?
Sa dea drumul repede la balon, altfel am sa i-l fur! Zicu e cel mai valoros jucator de la Dinamo. Pacat ca n-a mai ramas la noi. (Dorin Focseneanu)

SuperCUPA
SuperCUPA




Rapidistul Bergodi vrea Supercupa ignorată de Copos

Dinamo - Rapid se va juca începând cu ora 20.45, pe stadionul Național din cadrul complexului Lia Manoliu, fiind transmis în direct de Antena 1. FRF recomandase ca începerea jocului să se amâne pentru 21.30, când temperatura aerului va fi mai scăzută, însă decizia finală a fost ca meciul să se desfășoare conform programării inițiale, pentru că temperatura va fi, practic, aceeași.

Jucătorii Rapidului vor da piept în această seară cu Dinamo, în Supercupa României, liniștiți de antrenorul Cristiano Bergodi, care le-a transmis că, în cazul unui eșec, va lua toată vina asupra sa. Bergodi a admis că Rapidul pornește cu șansa a doua în meciul cu Dinamo, având în vedere că echipa nu este încă sută la sută pusă la punct, însă își dorește victoria pentru palmaresul său, chiar dacă patronul Copos a declarat că nu este interesat de trofeu. "Rapidul este pregătit așa cum se poate având în vedere că avem doar o lună de la reunire.

Cu siguranță nu suntem pregătiți în proporție de sută la sută. Timpul a fost scurt de când am ajuns aici, este normal să nu fim sută la sută, dar sper că echipa va face un meci bun. Poate că nu este importantă Supercupa pentru Copos, pentru că este obișnuit, dar pentru mine este importantă, deoarece sunt nou aici și este important să fac un meci bun în fața suporterilor. Responsabilitatea pentru meciul de mâine (azi n.r.) este a mea, iar pentru rezultat este tot a mea. Băieții trebuie să fie liniștiți și să dea totul pentru rezultat", a afirmat Bergodi. La rândul lor, jucătorii rapidiști spun că, în ciuda nepăsării patronului, vor Supercupa pentru ei și pentru satisfacția de a câștiga un meci cu Dinamo.

"Dacă domnul Copos a spus că nu îl interesează Supercupa, e părerea dânsului, pe noi ne interesează. S-a tot spus că Rapid pleacă cu șansa a doua în Supercupă, că cei de la Dinamo sunt mai buni, dar asta vom vedea pe teren. E o finală, dar totul se rezumă la dorința fiecăruia de a câștiga și de atitudinea noastră", a spus fundașul Marius Constantin. "Normal că ne interesează Supercupa, pentru că este totuși un trofeu. Este un meci important, un meci cu ambiții, pentru că adversarul nostru e Dinamo și ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci", a completat și Buga. De cealaltă parte, antrenorul dinamoviștilor, Mircea Rednic, a declarat că Supercupa este un trofeu foarte special pentru el, adăugând că dezinteresul lui Copos sau faptul că Bergodi abia a fost numit antrenor la Rapid nu îi va împiedica pe giuleșteni să le facă viața grea.

"Rapid are un avantaj pentru că ne-a văzut la televizor în meciurile amicale. A fost bine, și n-a fost că s-au transmis partidele, pentru că adversarii ne-au văzut formulele de echipă. Noi, însă, nu ne cunoaștem adversarul. Pentru mine, orice joc cu Rapid e foarte special. Îmi doresc foarte mult să câștigăm Supercupa", a spus Rednic, adăugând că Bergodi este genul de antrenor care poate pune repede pe picioare o echipă. "Ca să schimbi un sistem, iar jucătorii să se acomodeze cu noul antrenor e nevoie de timp, dar Bergodi are experiență.

Va fi un joc foarte greu pentru noi", a mai spus Rednic. (D.R.)




Supercupa Romaniei Dinamo - Rapid

"Nu stiu de Varga si Balan"

'Varga si Balan s-au aflat in vizorul nostru mai demult. In prezent, nu stiu nimic despre ei. Probabil George Copos, la fel cum a facut si in cazul lui Herea, trateaza de la patron la patron', a precizat Moldovan, omul responsabil cu transferurile la Rapid.

La bere cu Coman

Viorel Moldovan nu s-a impacat cu portarul Danut Coman. 'Il respect pe Coman. Personal, cred ca e numarul unu la Rapid. L-as tine pe viata la club, dar e imposibil. Stiu c-a fost deranjat de declaratiile mele atunci cand a vrut sa se transfere in Spania, dar trebuie sa ma inteleaga. Am alta pozitie in club. Va trece peste suparare. As merge oricand cu el la o bere', l-a laudat Vio pe portarul care a refuzat sa-si prelungeasca acordul cu Rapid.

"Sunt in stare de mai mult!"

'Sunt multumit de ceea ce am realizat ca director sportiv, dar as putea sa fac mai mult. Mult mai mult. De felul meu sunt un om activ, dar nu e suficient sa vreau numai eu. Trebuie sa mi se acorde incredere. N-am facut nici un transfer de capul meu. M-am consultat cu Sichitiu, Zotta si Bergodi', sustine Vio.

Supercupa Romaniei Dinamo - Rapid

Dinamo: Lobont - Blay, Moti, R. Stefan, Pulhac - Margaritescu - Zicu, Fernandes, C. Munteanu - Danciulescu, Niculescu. Antrenor: Mircea Rednic.
Rapid: D. Coman - Sapunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici - Maldarasanu, C. Lazar, Herea - Cesinha, Mazilu, Buga. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Arbitri: Istvan Kovacs (Carei), Aurel Onita (Constanta), Cristian Nica (Ploiesti).




Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...