RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 26 | 27 iulie 2007

Liga suporterilor RAPIDisti
  
Deplasarea suporterilor RAPIDisti la Mioveni
. . . se va face cu autocare ce pleaca sambata 28 iulie la ora 17:00 de la stadionul "Giulesti" , iar intalnirea suporterilor nostri are loc la ora 16:45 in fata la stadion.
Intoarcerea galeriei alb-visinii se va face imediat dupa meci.
Toti cei care fac deplasarea separat de galerie sa fie la stadion la ora 20:00 la sosirea galeriei pentru a isi putea lua biletele de meci in sectorul rezervat galeriei echipei RAPID.

autocar
Cei care doresc sa insoteasca echipa la meci sunt rugati sa aibe obligatoriu asupra lor 10,00 lei pentru biletul de intrare la meci. Biletele se vand incepand de maine 27 iulie 2007 ora 10:00 la sediul LSR si la FanSHOP de la stadionul Giulesti .

LSR anunta ca interzice accesul pe stadion persoanelor care au consumat bauturi alcoolice.





  FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Dani Coman, omul Supercupei

Portarul Rapidului, Dănuț Coman, a fost declarat de către ziariști "jucătorul meciului", după victoria obținută de giuleșteni în Supercupă în fața lui Dinamo. S-a rupt astfel tradiția ca Rapid să-l impună în prim-plan pe ... Ianis Zicu, așa cum se întâmplase în primăvară, de trei ori, la jocurile disputate de "alb-vișinii" în Cupa României. De data aceasta, Zicu - care în urmă cu nici două luni, sărbătoarea și el, la Timișoara, echipat în alb-vișiniu și pe un podium identic cu cel instalat aseară pe Stadionul Național - a privit festivitatea din postura învinsului, fiind nevoit să cedeze onorurile fostului său coleg. Coman a câștigat, astfel, și duelul direct cu contracandidatul său la postul de titular al echipei naționale, Bogdan Lobonț.


RapidNoul antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi, a debutat cu o victorie in fata rivalilor din "Stefan cel Mare", declarind la finalul partidei cu Dinamo ca este multumit de faptul ca sistemul de joc implementat de el a functionat si ca acesta ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru contracandidatele din campionat: "Sunt foarte fericit, baietii mei au facut o partida extraordinara si pot spune ca am niste jucatori bravi si curajosi. Este primul meu trofeu si vreau sa spun ca am câștigat aceasta partida pentru ca am luptat din primul pina in ultimul minut. Ma bucur ca fotbalistii mei s-au acomodat repede cu schimbarea sistemului de joc. Sper ca i-am cam speriat pe ceilalti, pentru ca pâna acum nu ne lua nimeni in seama, dar am demonstrat ca practicăm un fotbal bun. Steaua, Dinamo, CFR si celelalte echipe care se bat la campionat trebuie sa ne ia in seama", a spus Bergodi.

George Copos crede ca acest trofeu a fost unul meritat, felicitindu-si jucatorii pentru performanta reusita. Copos a tinut sa-si ceara scuze pentru iesirea pe care a avut-o la golul rapidistilor, când a strigat la tribuna oficiala "Augh, Augh, Augh!": "Sunt foarte bucuros pentru ca am cistigat. Meritam Supercupa, un trofeu foarte important, care a demonstrat cine este cea mai buna echipa din Romania. Tin sa-i multumesc si lui Razvan Lucescu pentru modul cum a gestionat echipa. Sunt mindru de jucatori, pentru ca au câstigat numai pe teren, s-a vazut stilul italian serios. Imi cer scuze in fata dinamovistilor pentru ca am strigat la gol ".

Capitanul Vasile Maftei a declarat ca aceasta victorie ii apartine in primul rând lui George Copos: "Nu am vrut sa ripostam prin declaratii inainte de meci, ci doar pe teren si s-a vazut. Dedicam victoria domnului Copos, care a venit inaintea partidei in vestiar si ne-a incurajat. Acum il asteptam si cu o prima consistenta".


S-a introdus "codul vișiniu":
Rapid a suflat Supercupa echipei de "cinci stele" a lui Borcea și Turcu!

RapidAseară, pe Stadionul Național din Capitală, în fața a aproximativ 20.000 spectatori, Rapid a cucerit cea de-a patra Supercupă din istorie, învingând pentru a treia oară pe Dinamo în meciurile care opun campioana și câștigătoarea Cupei. Giuleștenii, deși creditați cu șansa a doua, au reușit să taie din nasul unei echipe umflate doar de declarațiile abracadabrante, lipsite de conținut, ale unor conducători dinamoviști.

Meciul, influențat și de canicula din București, a avut, pe lângă fazele controversate, și cota sa de dramatism. Rapid a avut un penalty în min. 3, când faultul comis pe linia careului mare asupra lui Săpunaru a fost scos în afara suprafeței de pedeapsă, iar la una dintre cele două simulări jenante ale lui Niculescu acesta a fost iertat de cuvenitul avertisment, care s-ar fi putut transforma apoi în "roșu".

Elevii lui Cristiano Bergodi, încă insuficient omogenizați și acomodați cu noul sistem de joc, au știut totuși parcă mai mult ceea ce vor, punând cu botul pe labe, în final, mult prea lăudata formație din "Ștefan cel Mare". În prelungiri, surpriza numită Lucică Burdujan, revenit într-un joc oficial după mai bine de nouă luni de absență, a deschis scorul în min. 109, înscriind cu capul din centrarea unui alt jucător intrat pe parcurs, Emil Dică. Golul reușit de Dănciulescu (min. 116) a dus partida la loviturile de departajare, executate perfect de toți cei șase rapidiști: Maftei, M. Constantin, R. Stancu, Dică, Bozovic și Burdujan. Pulhac a ratat cel de-al șaselea penalty al dinamoviștilor, după ce Cristea, Chiacu, Ropotan, Cl. Niculescu și Dănciulescu transformaseră de la "punctul cu var".

Dinamo: Lobonț - Blay, Moți, Șt. Radu, Pulhac - Zicu, Mărgăritescu (81 Ropotan), Fernandes (78 Cristea), Bratu (61 Chiacu) - Dănciulescu, Cl. Niculescu/cpt.
Antrenor Mircea Rednic

Rapid: Coman - Săpunaru, Maftei/cpt., M. Constantin, Bozovic - Măldărășanu, C. Lazăr, Grigorie (46 R. Stancu) - Cesinha (78 Burdujan), Mazilu, Buga (95 Dică).
Antrenor Cristiano Bergodi

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)


Holsten a devenit noul sponsor principal al Rapidului

Ieri 25 iulie , în cadrul unei conferințe de presă organizate la hotelul Hilton din Capitală, a fost oficializat parteneriatul din FC Rapid București și Holsten, marcă de bere aflată în portofoliul URBB care devine astfel noul sponsor principal al echipei giuleștene. La eveniment au luat parte domnii Shachar Shaine (președinte URBB și Carlsrom Beverages), George Copos (președinte fondator FC Rapid) și Nicolae Manea (secretar general FC Rapid).

Astfel, timp de un an (pentru început), berea cu cea mai îndelungată tradiție în respectarea Legii Germane a Purității va susține unul dintre cele mai vechi și mai iubite cluburi de fotbal din România. De 128 de ani, Holsten respectă principiile de fabricație a berii, la fel cum Rapid luptă, de 84 de ani, pentru gloria bazată în primul rând pe fair-play. Conform declarației lui Shachar Shaine, în funcție de performanțele echipei, valoarea contractului ar putea depăși chiar și un milion de euro, anual, pragul minim fiind de 500.000 de euro.

Cu acest prilej, au fost prezentate și noile sortimente de echipament, marca Lotto, cu care Rapid va evolua în noul sezon competițional.



SuperCUPA Colaboratorul lui Cristiano Bergodi, Renzo Rossi, a declarat pentru Fanatik ca totul s-a rezolvat si ca, in proportie de suta la suta, va continua in Giulesti alaturi de Cristiano Bergodi:

"Totul este OK acum. Nu mai este nici o problema. Am vorbit cu patronul si va spun ca suta la suta eu si Mister (n. r. - Bergodi) vom ramine la Rapid. Intre noi si domnul Copos exista un respect reciproc. Desi toata lumea zice ca pune multa presiune, cu noi, pina acum, nu a fost asa. Inca!"


Răzvan Lucescu: "După Supercupă, le-am dat mesaje de felicitare jucătorilor"

Răzvan Lucescu s-a bucurat pentru foștii săi jucători, care miercuri au cîștigat Supercupa României, după ce au învins cu scorul de 7 - 6 echipa Dinamo. Antrenorul Brașovului s-a întors astăzi din cantonamenul efectut cu "stegarii" în Elveția.

"Le-am dat mesaje de felicitare jucătorilor și cîțiva dintre ei m-au sunat. Eu evit să mai sun la Rapid. George Copos a preluat un club cu o mare tradiție, dar rezultatele pe care le-a obținut Rapidul sub conducerea lui i se datoreaza în mare măsură. Și pe mine, și pe restul care au muncit pentru Rapid, el ne-a adus. Giuleșteni au avut performanțe împotriva unor cluburi ca Dinamo, Steaua, echipe susținute de toți și de toate


Renzo Rossi: "În scurt timp, va veni la Rapid un înlocuitor pentru Rada"

Rapid

Contactat de Fanatik, Renzo Rossi, asistentul lui Cristiano Bergodi pe banca alb-visiniilor, a declarat ca in cel mai scurt timp, la Rapid, va sosi un inlocuitor pentru Ionut Rada, plecat in aceasta saptamina la Steaua.

"Daca a plecat Rada, cu siguranta trebuie sa mai vina un jucator. In scurt timp se va rezolva si aceasta problema. Nu stiu daca fotbalistul va fi din tara sau strainatate, ramine sa vedem ce propuneri avem. In orice caz, noi sintem multumiti cu ce avem acum la dispozitie", a declarat Rossi.


Florian Pittiș a fost internat în spital

Florian Pittiș, membru al Clubului Aristocratic al Rapidului, a ajuns la spital. Celebrul actor, intrepret de muzică folk și om de radio a fost internat în București din cauza unor probleme de sănătate. Apropiații săi spun că Florian Pittiș a avut nevoie de analize, dar că nu este nimic grav. Berti Barbera a declarat pentru InfoPro că Moțul are intr-adevăr ceva probleme dar că nu este nimic grav. Florian Pitiș s-a făcut cunoscut într-un trio cu Anda Călugăreanu și Dan Tufaru, iar mai târziu, în Cenaclul Flacăra. Între 1992-2001 a cântat alături de formația "Pasărea Colibri", cu care va imprima câteva albume. A regizat piese de teatru și a adus o contribuție mare promovării muzicii rock. Florian Pittiș s-a născut pe 4 octombrie 1943 la București.
sursa: InfoPro


Nicolae Manea:
"Dacă Herea nu rămîne, vom căuta un mijocaș de bandă stîngă din străinătate"

ManeaSecretarul general al Rapidului, Nicolae Manea, a declarat pentru rapidisti.ro că giuleștenii n-au încheiat campania de transferuri. Manea nu a dorit să dea nume, însă a precizat că oficialii alb-vișinii au în vedere jucători din străinătate:

"Avem în vedere jucători din străinătate, încă nu putem da nume, însă căutăm fotbaliști care să se integreze în sistemul folosit de Bergodi. În cazul în care nu se va rezolva problema cu Herea și jucătorul nu va rămîne în Giulești, vom căuta un mijlocaș de bandă stîngă pentru a completa lotul", a spus secretarul eneral al giuleștenilor.

Nicolae Manea a infirmat informația conform căreia alb-vișiniii ar fi interesați de un fundaș sloven, Marko Suler, component al formației ND Gorica, pentru a umple golul lăsat de plecarea lui Ionuț Rada la Steaua.


Dani Coman: "Domnul Bergodi nu ne-a spus nimic despre plecarea dânsului"

Cristiano Bergodi s-a razgandit. George Copos a fost in aceasta seara la ProRapid unde a vorbit cu antrenorul italian si l-a convins sa ramana in Giulesti. Dani Coman a declarat în direct la Fanatik Show că antrenorul Bergodi nu le-a spus la antrenamentul din această seară că inteționează să plece, doar ca urmeaza sa aiba o discutie cu conducerea.

"Domnul Bergodi ne-a spus inainte de antenament ca va avea o discutie cu conducerea, pentru a vorbi despre regulamentul de ordine interioara, despre premirea din aceast sezon, nimic de plecarea dansului. Nu era nemultumit, doar ca erau anumite lucruri care trebuiau puse la punct".


Patronul giuleștenilor a declarat la ProRapid că echipa din Giulești nu a rămas fără antrenor. George Copos a avut numai cuvinte de laudă pentru italianul Bergodi despre care a spus:
Patronul giuleștenilor a declarat la ProRapid că echipa din Giulești nu a rămas fără antrenor. George Copos a avut numai cuvinte de laudă pentru italianul Bergodi despre care a spus că aseară "a dat o lecție de fotbal italian, cu un Rapid nou-nouț".

"La Rapid nu e nici o problema. Avem probleme cu unii oameni care vor sa fie lideri politici, desi nu au caracter si onoare. Ne am pus de acord cu Herea, cu tatal lui, cu agentul, nu mai avem ce face! Traim in Romania, asta este! Nu s-a pus problema ca Bergodi sa plece. Eu am venit ca sa ma bucur alaturi de echipa pentru victoria din Supercupa. Bergodi e din scoala italiana, ii place ca amanuntele sa fie bine puse la punct, el nu defileaza dupa victorii. Aseara a dat o lectie de fotbal italian cu un Rapid nou-nout!"


Constantin Zotta: "Bergodi nu a zis că pleacă de la Rapid!"

Directorul general al Rapidului a declarat ca in urma unei discutii, care a avut loc in acasta seara, s-au clarificat unele lucruri intre Cristiano Bergodi si conducere.
"Bergodi nu a zis ca pleaca de la Rapid. Am avut o discutie in seara asta si am clarificat unele lucruri. Cred ca in momentul asta suntem si mai puternici. Sunt tensiuni la Rapid pentru ca nu am castigat la scor meciul cu Dinamo."


Ionuț Mazilu: "Bergodi nu ne-a spus că pleacă, am vorbit doar despre meciul cu Dinamo"

Ionuț Mazilu a declarat la ieșirea de la ProRapid că antrenorul italian a vorbit cu jucătorii înaintea antrenamentului despre meciul de ieri, cu Dinamo, fără a-i anunța, însă, că intenționează să plece din Giulești.

"Bergodi a condus antrenamentul, iar inainte am avut o discutie legata de meciul cu Dinamo, nu ne-a anuntat ca pleaca. Am auzit varianta ca va renunta la echipa, dar sper sa nu fie adevarat. Asteptam si noi sa vedem ce se va decide".


Nae Manea: "Bergodi va rămâne la Rapid, nu demisionează!"

Secretarul general al giuleștenilor este convins că Bergodi nu va demisiona de la Rapid. În urmă cu cîteva minute, la ieșirea de la ProRapid, Nae Manea a spus:

"Bergodi va ramane antrenorul Rapidului, nu demisioneaza! Nici nu se pune problema ca eu sa devin antrenor principal!"


Viorel Moldovan: "Bergodi este nemultumit din mai multe puncte de vedere!"

Moldovan

Contactat de rapidisti.ro, Viorel Moldovan a declarat ca ar fi o mare pierdere pentru clubul Rapid plecarea lui Bergodi, dupa ce aseara giulestenii au reusit sa cucereasca Supercupa Romaniei in fata celor de la Dinamo. Moldovan nu a dorit sa comenteze o viitoare numire a sa in functia de antrenor principal.

"Sincer nu stiu cum stau lucrurile in acest moment, important este ca domnul Bergodi este foarte suparat si foarte nemultumit de situatia de la Rapid. Astazi am avut o discutie impreuna cu conducerea Rapidului, si Bergodi era foarte decis sa paraseasca echipa, insa nu va pot spune acum daca decizia este adevarata. Am fost sunat in urma cu putin timp si am primit informatia conform careia Bergodi i-ar fi anuntat pe baieti ca va demisiona. Nu vreau sa vorbesc despre cine va fi numit antrenor principal, pentru ca Bergodi inca n-a plecat de la Rapid. Am inteles ca maine domnul Copos se va intalni cu Bergodi, pentru a incerca sa rezolve acest caz, dar ramane de vazut ce decizie va fi luata. Din cate am inteles domnul Bergodi este nemultumit din mai multe puncte de vedere, pe care nu pot sa vi le spun in acest moment. In orice caz ar fi o pierdere mare pentru Rapid, dupa ce a reusit sa cucereasca Supercupa." (Andrei Crăițoiu)


Edel a sărbătorit aseară cu rapidiștii

Edel Apoula Bete a fost cumpărat de francezii de la PSG, pentru echipa a doua a clubului, contra a 250.000 de euro. Fostul portar al Rapidului a părăsit cantonamentul din Elveția cu lacrimi în ochi, urându-le rapidiștilor să câștige campionatul.

Aseară, echipa lui Cristiano Bergodi a adus în vitrina Giuleștiului primul trofeu al acestui sezon. Camerunezul a dorit să fie alături de rapidiști și a sărbătorit împreună cu aceștia cîștigarea Supercupei, la restaurantul Quattro Stagioni.


Emil Dică despre Bergodi: "Sper să rămână la Rapid, ar fi culmea să plece!"

Emil Dică a comentat pentru rapidisti.ro situația tensionată de la Rapid din aceste zile. Cristiano Bergodi se gândește să părăsească Giuleștiul la o zi după ce a câștigat Supercupa, împotriva lui Dinamo. Mijlocașul de 25 de ani crede că la Rapid se poate întâmplă orice, dar își dorește ca italianul să rămână alături de alb-vișinii.

"Am auzit și eu că sunt unele probleme, dar știu sigur că diseară domnul Bergodi va fi la antrenament. Ar fi culmea să mai plece cineva de la Rapid, fie că e antrenorul, fie vreun jucător. Eu sper să rămână alături de noi și să câștigăm, așa cum am facut și aseară, toate trofeele pentru care ne luptăm. Avea dreptate Vasile (Maftei), când propunea să ne numărăm la antrenamente."


Emil Dică: " Ne-am pregătit cu o zi înainte pentru executarea penalty-urilor"

Dica

Mijlocașul Rapidului, Emil Dică, nu a fost impresionat de ce au declarat dinamoviștii înaintea meciului din Supercupă și crede că giuleștenii au meritat să câștige trofeul.

"Nu ne-au interesat declarațiile dinamoviștilor, noi am intrat pe teren și am jucat fotbal. Sîn foarte bucuros pentru victoria de aseară, am început cu dreptul și sperăm să câștigăm și următoarele trofee pentru care ne vom lupta. Ne-am pregătit cu o zi înainte pentru executarea penalty-urilor, în cazul în care se va ajunge la prelungiri."

"Despre plecarea lui Ionuț Rada nu am știut nimic, am aflat cu o oră înaintea meciului, am crezut inițial că a fost o glumă", a mai spus ex-piteșteanul.


Renzo Rossi: "Burdujan va fi surpriza campionatului"

Antrenorul secund al giulestenilor, Renzo Rossi, a declarat pentru Fanatik ca Lucian Burdujan, eroul partidei din Supercupa, va fi surpriza campionatului:

"Aveam mare incredere in Burdujan inaintea partidei. El va fi surpriza Rapidului si a campionatului. Este un jucator inteligent si muncitor. Meritul ca a revenit in felul acesta pe gazon este al meu si al lui Mister (n. r. - Bergodi). Am avut o discutie cu el cind am venit la Rapid si am simtit ca este un jucator care va face treaba la echipa", a spus Rossi.


Lotto felicita Rapidul pentru victoria din Supercupa

Designerii Lotto Sport Italia au creat special pentru echipa Rapid Bucuresti un echipament unic pentru prezentare si pentru antrenament, nemaiexistand nicio alta echipa la nivel international care sa le semene. Echipamentul de joc a fost desenat personalizat pentru echipa ce a cistigat miercuri Supercupa Romaniei. Lotto a devenit partener tehnic oficial in urma semnarii unui contract de sponsorizare intre Extenso, distribuitor exclusiv al marcii Lotto in Romania, si F.C. Rapid Bucuresti. Contractul a fost semnat pentru perioada 2007-2010.

In sezonul 2007-2008 imaginea Lotto va fi reprezentata de echipele Politehnica 1921 Stiinta Timisoara, Rapid Bucuresti si Ceahlaul Piatra Neamt.


Bergodi

Antrenorul lui Rapid, Cristiano Bergodi, s-a arătat încântat de jocul echipei sale și spune că Rapid a meritat să cucerească Supercupa, miercuri, în fața lui Dinamo.

"Am făcut un meci foarte bun. Cel mai bun de când am venit la conducerea echipei. Sunt cu atât mai mulțumit de joc, cu cît am avut o singură lună la dispoziție să punem la punct noul sistem de joc (n.r. 4-3-3). De asemenea sunt fericit pentru acest trofeu, pentru că se spune că este foarte greu să lucrezi la Rapid", a declarat tehnicianul italian.


Bergodi consideră că echipa sa a meritat victoria: "Nu cred că am câștigat cu noroc. Am jucat foarte bine și am avut ocazii. Dar în fotbal ai nevoie și de noroc".

Antrenorul lui Rapid a declarat că l-a lăsat pe Herea în afara lotului pentru meciul cu Dinamo pentru că acesta nu era conectat la miza partidei: "L-am lăsat acasă pe Herea pentru a avea liniște. Nu era conectat la febra meciului. Sper ca mâine (n.r. joi) situația lui să se rezolve".

Despre plecarea lui Rada, italianul opinează că acesta a fost atras la Steaua de un salariu mai mare și de perspectiva de a juca în Liga Campionilor

Bergodi a mai spus că nu are ce să reproșeze arbitrajului și a declarat că speră ca echipa lui să se comporte la fel de bine și în campionat, despre care italianul speră să se joace pe teren.

Rapid a cucerit Supercupa României în dauna lui Dinamo, scor 7-6 după executarea loviturilor de departajare, la finalul celor 120 de minute de joc scorul fiind egal, 1-1.

sursa: NewsIn


Dani Coman: "Lobonț e prietenul meu, indiferent de situație"

Coman

Portarul Rapidului, Dani Coman, a fost desemnat cel mai bun jucator al partidei pe care echipa sa a cistigat-o in fata celor de la Dinamo, cu scorul de 6-7, dupa loviturile de departajare. Fotbalistul a declarat ca va ramine prieten cu adversarul sau din aceasta seara, Bogdan Lobont, in orice situatie:

"Sint foarte bucuros ca am mai cistigat o cupa cu Rapid. Felicit colegii si galeria e o zi fericita pentru toti, dar simbata ne asteapta un meci greu la Mioveni. Nu stiu daca am fost cel mai bun jucator de pe teren, important este ca am inceput cu o victorie. Lobont este prietenul meu indiferent de situatie, la finalul meciului ne-am imbratisat", a spus Dani Coman, conform Fanatik.




"BERGODI ESTE SI VA FI ANTRENORUL RAPIDULUI"

Patronul rapidist a declarat triumfator in aceasta seara, dupa intrevederea pe care a avut-o cu Cristiano Bergodi, ca italianul va ramine la Rapid. Copos l-a acuzat voalat pe Gigi Becali, spunind ca acesta, desi candideaza pentru postul de presedinte al Romaniei, nu are o calitate necesara acestui post, anume onoarea. Acest atac virulent vine dupa ce Becali a anuntat astazi ca Herea, jucator care acum o saptamina a fost prezentat la Rapid, dar nu a semnat un contract cu echipa giulesteana, vrea sa semneze cu Steaua.

"Nu este nicio problema la Rapid. Avem unele probleme cu niste oameni care nu au onoare, unii care vor sa devina lideri politici. Un lider politic trebuie sa fie un bun roman. El are o singura calitate: este un patriot. Nu s-a pus niciodata problema ca Bergodi sa plece de la Rapid. Este inadmisibil ce se intimpla in acest moment in Romania.  Cind un club se intelege cu un jucator, cind doua cluburi se inteleg intre ele, cind tatal unui fotbalist isi da acordul, iar peste noapte lucrurile iau o alta intorsatura, acest lucru este ceva grav in Romania. Am venit in cantonament sa ma bucur alaturi de baieti si de antrenor, care a facut o demonstratie de scoala italiana. Cristiano Bergodi a dat o lectie de fotbal italian in meciul de Supercupa cu Dinamo. Dinsul nu este omul caruia ii place sa defileze dupa o victorie. El este si va fi antrenorul Rapidului", a declarat Copos.


"BERGODI RAMINE LA RAPID. AM VORBIT SI CU EL SI CU COPOS"

Presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti, Gigi Corsicanu, a declarat pentru FANATIK ca nu se mai pune problema in acest moment a unei plecari a lui Bergodi, asta desi italianul a intentionat la un moment dat sa paraseasca echipa din Giulesti: "Va spun in premiera ca Bergodi nu mai pleaca. Tocmai a iesit de la intrevederea cu Copos si s-au linistit lucrurile. Nu stiu de unde a intervenit problema care l-a facut pe Cristiano sa isi doreasca sa plece, dar acum lucrurile au revenit la normal".


"BERGODI RAMINE. TENSIUNILE AU APARUT
PENTRU CA AM DEMONSTRAT CA SINTEM MAI BUNI DECIT DINAMO"

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a dezmintit faptul ca italianul Cristiano Bergodi a demisionat din functia de antrenor principal, dar a admis ca tehnicianul are unele nemultumiri.

"Bergodi nu pleaca. Nu stiu cine a scornit asta, dar este o minciuna. Am discutat si in seara asta cu Cristiano si totul este in regula. Este adevarat ca are unele nemultumiri legate de tergiversarea transferului lui Ovidiu Herea, dar va ramine in continuare antrenorul Rapidului. Tensiunile acestea au aparut din cauza ca am batut Dinamo si am demonstrat ca sintem mai buni ca ei", a declarat Zotta.




Rapidistii ii cer banii lui Copos - 50.000 de euro pentru Supercupa

Nu doar Copos a crezut ca Supercupa va ajunge la Dinamo, ci si oamenii care-i gazduiesc pe rapidisti dupa victoriile importante. Localul unde Rapidul sarbatoreste de obicei a tras obloanele, iar rapidistii, cu tot cu iubite, s-au chinuit in miez de noapte sa se strecoare in restaurant.

Costin Lazar a confiscat trofeul cu care a dormit in prima noapte de dragoste de dupa razboiul cu Dinamo. Pana la restaurant, capitanul Maftei a avut insa grija de Cupa pretioasa.

Plecat la PSG, camerunezul Edel a lasat pentru cateva ore Parisul pentru micul Paris, n-a ratat petrecerea rapidistilor, unde Copos a fost luat imediat in primire de ai lui, care i-au cerut sa le plateasca prima de 50 de mii de Euro pentru castigarea Supercupei.


Iacov: "Rapid are 3 zile sa-l rezolve pe Herea, altfel e la Steaua!"

Constantin Iacov a dezvaluit la Specialul Sport.ro ca Rapid este in acest moment in pole-position pentru Herea, dar ca daca lucrurile nu vor fi rezolvate in trei zile, jucatorul va ajunge la Rapid.

"Hai sa lasam discutiile aici. Vedem noi ce manevra facem sa vina la Steaua, sa rezolvam problema, sa vina Herea si sa planga Copos", a declarat patronul Stelei, Gigi Becali, caruia Iacov i-a promis ca daca Rapid nu va rezolva problema jucatorului in trei zile, atunci el va ajunge in Ghencea.


Zotta: "Bergodi sa plece? Eu nu cred"

Zotta nu crede ca Bergodi a plecat de la Rapid si spune ca indiferent de ce se va intampla cu transferul lui Herea, italianul nu va pleca din Giulesti.

"Nu este adevarat ca Bergodi a demisionat. Nu stiu cine a scornit asta, dar este o minciuna. Am discutat si in seara asta cu Cristiano si totul este in regula. Este adevarat ca are unele nemultumiri legate de tergiversarea transferului lui Ovidiu Herea, dar va ramane in continuare antrenorul Rapidului"




Giuleștenii au renăscut în Supercupă!

Prefața sezonului. Și ea devansată de transferul bombă al rapidistului Rada în Ghencea. Meciul mizelor pitice și al orgoliilor uriașe, cu multe zerouri. La oficială, Borcea pare detașat. Stă cu picioarele cocoțate pe o bară de fier, sigur pe el. Deși Rapidul înțeapă prima.

Cesinha, leopardul cu fuleu obosit, îl întinde pe Lobonț (3), dar "Pisica" e acasă. Rapid pare mai insistentă, Dinamo răspunde prin șarjele-blitz ale lui Bratu. După prima pauză de hidratare, "cîinii" își revin. Parcă le-au adus apă din spațiu. Presează. E rîndul Rapidului să stea la pîndă, dar Buga și Mazilu sînt doar gloanțe oarbe. Bratu centrează iar perfect, dar Dănciulescu ratează de peste tot.
La fel și Niculescu (42), favoritul lui Borcea, care, și singur cu Coman, preferă un dribling în plus și o cădere teatrală șutului de 1-0. După ce, mai înainte, fusese iar blocat de rapidist. De la distanță, duelul dintre portarii "naționalei" se termină ca și repriza. Egal.

Bergodi mută primul. Renunță la holograma Grigorie pentru Romeo Stancu. Se joacă pe contre. Bratu, tot el, îl vede pe Zicu, dar voleul acestuia bifează doar aplauze (53). Și pe Bratu tot nu-l marchează nimeni de aproape. Și iar, clasic, centrează la punct fix. Niculescu, în ofsaid nesemnalizat, rămîne singur cu Coman, se încurcă, scoate la Dănciulescu, însă Maftei e bara salvatoare (56).

E rîndul Rapidului să scoată colții. Mazilu, din 6 metri, doar mîngîie mingea (59), apoi Săpunaru, cu capul, e la doar cîțiva centimetri de gol. Dinamo acuză parcă șocul atîtor lovituri năucitoare date în van. Ultimul sfert de ceas seamănă cu o amețeală generală, nimic nu mai e cursiv. Niculescu a încercat să rezolve din lovitură liberă (90), dar tot fără succes.

Prelungiri.
Ceață totală pînă în minutul 109, cînd centrarea lui Dică l-a găsit pe Blay dormind în ghete, iar Burdujan a luat prim-planul ghanezului și se părea că primul trofeul al sezonului merge în Giulești. Dar Dănciulescu, cu un "cap" din 6 metri, a cerut penaltyuri. Acolo unde tot Burdujan a marcat golul decisiv, după ratarea lui Pulhac.

După 9 luni
În minutul 79, la rapidiști a intrat Lucian Burdujan, care i-a luat locul în teren brazilianului Cesinha. A fost prima apariție a atacantului într-un meci oficial al Rapidului după o absență de nouă luni, ultima sa partidă fiind Rapid - CFR Cluj 3-1, disputată pe 29 octombrie 2006. El a revenit după ce a suferit două intervenții chirurgicale la meniscul ambilor genunchi și una la gleznă.


Arbitrul Kovacs a fost impecabil

Rapidiștii și dinamoviștii au cerut pe rînd penalty la două faze din prima repriză. În minutul 3, giuleștenii au vrut lovitură de pedeapsă la un fault asupra lui Săpunaru, iar în minutul 35, Claudiu Niculescu a căzut în careu după o ieșire a lui Coman. Centralul Istvan Kovacs a luat decizia corectă în ambele cazuri, neindicînd punctul cu var. O hotărîre eronată a fost în minutul 60, cînd dinamoviștii au ratat în două rînduri. În momentul centrării lui Florin Bratu, Niculescu se afla în ofsaid evident, nesemnalizat de tușierul Cristi Nica.

Chemat de urgență
Plecările lui Ionuț Rada și Ovidiu Herea din cantonamentul de la ProRapid cu cîteva ore înainte de startul Supercupei i-au dat bătăi de cap lui Cristiano Bergodi. Pentru a reuși să completeze foaia de joc, tehnicianul italian a apelat în ultimă instanță la atacantul Ionuț Dobroiu (19 ani) de la echipa a doua, care a fost ieri în premieră rezervă la Rapid.

Înjurat de ambele galerii
La mijlocul reprizei secunde, fanii rapidiști au început să-l înjure pe președintele LPF, Dumitru Dragomir, lucru pe care l-au preluat imediat și suporterii lui Dinamo. Dragomir a fost cel care a propus în Senatul României legea privind pedepsirea violenței pe stadioane.

Ultimele pregătiri pentru Ligă
Cum Dinamo își va disputa meciurile din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor pe stadionul Național, retușarea arenei a intrat pe ultima sută de metri. Cei care se ocupă de lucrări mai au de consolidat scările de acces, de tras firele pentru curent electric și internet la masa presei și de instalat o copertină la tribuna 0. Dinamoviștii au adus la stadion și o tabelă de marcaj electronică, care a fost montată la tribuna a doua.

Ceartă Rada-Rednic
La sfîrșitul primei reprize, Mircea Rednic a ieșit la marginea terenului, protestînd vehement la o decizie a arbitrului Istvan Kovacs. Imediat, el a fost apostrofat de antrenorul secund al giuleștenilor, Marian Rada, care s-a apropiat amenințător de tehnicianul "cîinilor". Între cei doi a avut loc un schimb dur de replici, ei liniștindu-se doar după intervenția lui Cristiano Bergodi.

Tamandare, între fani
Rapid nu s-a putut baza la meciul de ieri pe brazilianul Tamandare, care a suferit o întindere musculară la antrenamentul de luni seara. Din cauza faptului că nici un oficial rapidist nu i-a rezervat un loc la tribuna oficială, fundașul de 26 de ani a fost nevoit să privească partida din mijlocul fanilor giuleșteni.

Fanii filmați nonstop
Pentru a preveni incidentele cu fanii, forțele de ordine și-au luat măsuri de precauție. La intrarea în sectorul rezervat dinamoviștilor, jandarmii aveau pregătite fotografiile și datele personale ale celor care nu aveau voie să intre în stadion. Apoi, în timpul partidei, agenții de la Bronic au filmat cele două galerii cu ajutorul unor camere digitale. Ca reacție de dezaprobare la cele întîmplate în ultima vreme, fotbaliștii au pătruns pe gazon purtînd tricouri pe care se putea citi: "Rasismul strică jocul, violența distruge vieți".

Ironii la goluri
Imediat după golul marcat de Burdujan în minutul 114, George Copos, Constantin Zotta și Gigi Corsicanu', fostul șef al galeriei giuleștene, s-au îndreptat către directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, căruia i-au adresat celebru strigăt al spartanilor: "Augh! Augh! Augh!". Peste numai trei minute, la reușita lui Dănciulescu, a fost rîndul "cîinilor" să se bucure în aceeași manieră, dar numai după ce Vasile Turcu l-a întors din drum pe Borcea, care nu se afla la "oficială" în acel moment.

După 9 luni
Eroul meciului de aseară, Lucian Burdujan, a revenit pe teren după o pauză de 9 luni. Atacantul în vîrstă de 23 de ani a lipsit din cauza a două intervenții chirurgicale la meniscul ambilor genunchi și una la gleznă. Ultima partidă în care a ajucat a fost Rapid - CFR Cluj 3-1, disputată pe 29 octombrie 2006, meci în care Burdujan a și marcat cel de-al treilea gol al giuleștenilor.

"Era un trofeu important mai ales pentru moral înainte de startul campionatului. Nu e un capăt de țară că a ratat Pulhac, sîntem alături de el și îl vom încuraja"
Adrian Ropotan

"Nu sînt nici primul și nici ultimul care ratează un penalty. E o loterie și, din păcate, răul a fost la noi acum"
Cristi Pulhac

"A fost vorba de noroc, nu de valoare. Acum sperăm să cîștigăm campionatul. Rapidiștii au fost mai buni la penaltyuri, nu în cele 120 de minute"
Cosmin Moți

"Sînt mulțumit de jocul băieților. Am dominat clar și chiar i-am felicitat pe jucători după meci"
Mircea Rednic

"Sînt foarte bucuros. Rapid a demonstrat că este cea mai bună echipă din țară. Îi mulțumim și lui Răzvan Lucescu pentru tot ce a făcut în Giulești"
George Copos

"Ne-am jucat cu ocaziile și asta ne-a costat. Am greșit inexplicabil, dacă nu ratam așa mult cîștigam fără probleme. Le dau jucătorilor nota 7 pentru meciul făcut în această seară"
Vasile Turcu

"Sînt foarte fericit! Trebuie să-l felicităm în primul rînd pe Bergodi, pentru că a reușit cu un lot neomogen să învingă echipa numărul unu din România"
Jean Valvis

"Sînt supărat că am ratat foarte mult, dar chiar și așa am avut un penalty neacordat. Altfel ar fi stat lucrurile dacă ni se acorda acel penalty"
Cristi Borcea

"Am văzut un efort mare din partea ambelor echipe. Un spectacol agreabil și un debut în arbitraj reușit, cu greșeli inerente, dar acceptabile. Cine pierde mereu critică arbitrajul. În final a cîștigat echipa care s-a concentrat mai bine"
Mircea Sandu

arte fericit că am adus Supercupa în Giulești. De fiecare dată cînd am jucat cu Dinamo am reușit să învingem. Este un trofeu prețios pentru Rapid"
Constantin Zotta

"Un meci frumos, care face cinste fotbalului românesc, între două echipe care se vor bate la titlu. Dinamo a dominat jocul, însă Rapid a marcat cînd trebuia. Arbitrul din această seară s-a descurcat foarte bine. Îi pot da o notă între 8 și 9"
Ionuț Lupescu

"Este un rezultat extraordinar pentru Rapid. Bergodi și-a așezat foarte bine echipa în teren, a mizat pe concentrarea băieților și a reușit să cîștige o partidă grea, în care Dinamo era favorită"
Viorel Moldovan

"În seara asta eu voi dormi cu trofeul, că sînt singur acasă și nu am pernă. Este o victorie meritată a Rapidului"
Costin Lazăr

"Dedicăm victoria domnului Copos, care a fost jignit înaintea meciului de dinamoviști. Sper să vină și cu o primă consistentă ca să le dea peste nas cîinilor"
Marius Constantin

"Rednic a făcut prost echipa. A băgat patru atacanți, prea mulți. Apoi, dacă Niculescu și Dănciulescu nu-s în formă, de ce nu-i scoate? Să aibă mai multă personalitate! Și-au bătut joc de un trofeu important!"
Vasile Turcu




Lucescu zâmbește pentru succesul Rapidului

Luce

Răzvan Lucescu a fost cel mai mare suporter al giuleștenilor la meciul din Supercupa României cu Dinamo! Revenit în țară după cantonamentul efectuat cu FC Brașov în Elveția, fostul antrenor din Grant spune că s-a bucurat pentru foștii săi elevi și e convins că trupa lui Bergodi are șanse reale în lupta pentru titlul de campioană.

"Nu pot să nu mă bucur pentru Măldă, pentru Dani Coman, pentru Maftei, Marius Constantin, Buga, Lazăr, Grigore, Perjă și toți băieții care au fost alături de mine în acești trei ani de zile!", a declarat Răzvan Lucescu.

Convins că Rapid a rămas pe mâini bune, Lucescu pregătește în liniște promovarea Brașovului și are un sfat pentru conducerea din Grant.

"Eu cred că toată lumea trebuie să stea liniștită la Rapid. E un grup frumos și ținând cont de ce se poate întâmpla în alte părți poate avea o șansă anul acesta", a încheiat Lucescu.


Rapid a câștigat Supercupa României:
Rapid-Dinamo: 6-5 (penalty-uri) (1-1, după prelungiri)


Rapid câștigă a treia Supercupă în fața celor de la Dinamo, după edițiile din 2002 și 2003.

Comentariu live

Marchează Burdujan și Supercupa merge în Giulești

Pulhac ratează. Șutul fundașului este pe lângă poarta lui Coman

Bozovic egalează.
Dinamo-Rapid 5-5. Toți cei 5 executanți ai ambelor echipe au marcat. Se va executa câte un penalty de fiecare echipă

Dănciulescu înscrie și el și Dinamo preia Conducerea. Dinamo-Rapid 5-4

Emil Dică egalează. Dinamo-Rapid 4-4

Niculescu înscrie cu un șut la vinclu. 4-3 pentru Dinamo

Romeo Stancu marchează pentru Rapid. Dinamo-Rapid 3-3

Ropotan marchează pentru 3-2, după un șut pe centrul porții

Șutează Marius Constantin și înscrie și el. Dinamo-Rapid 2-2

Înscrie Chiacu, Dinamo conduce cu 2-1

Execută Maftei și înscrie, deși Lobonț a ghicit colțul . Dinamo-Rapid 1-1

Șut Cristea în vinclul porții lui Coman. Dinamo-Rapid 1-0

Penalty-urile se vor executa la poarta din stânga, care se află în spatele galeriei dinamoviste. Dinamoviștii execută primii

Min. 120 Arbitrul Kovacs fluieră sfârșitul celei de-a doua reprize de prelungiri. Dinamo-Rapid 1-1, Supercupa se va decide la penalty-uri

Min. 116 GOOL DINAMO. Cristea execută o lovitură liberă de la 30 de metri, poziție centrală, Dănciulescu înscrie cu capul din interiorul careului rapidist, dintr-o aglomerare de jucători

Min. 113 Dinamo atacă și încearcă golul egalizator, rapidiștii se apără cu succes

Min. 109 GOOL RAPID. Bozovic a centrat de pe partea dreaptă, în interiorul careului dinamovist, Burdujan îi ia fața lui Blay și înscrie cu capul. Dinamo-Rapid 0-1

Min. 106 Începe cea de-a doua repriză de prelungiri

Min 105 Istvan Kovacs fluieră sfârșitul primei reprize de prelungiri

Min. 103 Blay respinge o minge în corner. Lovitura de colț a giuleștenilor rămâne fără rezultat

Min. 100 Lovitură liberă pentru Dinamo, din colțul careului mare al lui Coman. Niculescu execută peste poartă

Min. 98 Chiacu pătrunde în careul rapidist, însă este blocat de un fundaș giuleștean

Min. 95 Ultima schimbare și la Rapid. Iese Buga, intră Emil Dică

Min. 93 Șut puternic al lui Bozovic, de la 22 de metri lateral stânga, puțin pe lângă poarta lui Lobonț

Min. 91 A început prima repriză a prelungirilor

Min. 90+3 Arbitrul Istvan Kovacs fluieră șfârșitul celei de-a doua reprize. Scorul este în continuare egal, Dinamo-Rapid 0-0. Vor urma două reprize de prelungiri, de câte 15 minute fiecare

Min. 90 Romeo Stancu îl faultează pe Ropotan la mijlocul terenului, arbitru nu îi acordă cel de-al doilea galben. Proteste ale dinamoviștilor

Min. 88 De la margine se arată 3 minute de prelungire

Min. 86 Execută Niculescu, reține Coman

Min. 85 Lovitură liberă pentru Dinamo, poziție centrală, de la aproape 30 de metri. Rapidiștii protestează, Lazăr primește un cartonaș galben

Min. 85 Dinamoviștii atacă în jumătatea de teren a Rapidului, giuleștenii se apără organizat

Min. 81 Romeo Stancu primește cartonaș galben pentru o lovitură aplicată unui dinamovist, după o semnalizare a asistentului Nica

Min. 79 Ultima schimbare la Dinamo. Iese Mărgăritescu, intră Ropotan

Min. 75 Arbitrul dictează cea de-a patra pauză de hidratare pentru jucători. Se fac schimbări în ambele echipe. Burdujan îl înlocuiește pe Cesinha, la Rapid, iar Adrian Cristea îi ia locul lui Fernandes, la Dinamo

Min. 73 Corner pentru Rapid, resping dinamoviștii

Min. 68 Lovitură liberă pentru Dinamo, de la 25 de metri, lateral stânga. Execută Niculescu, reține Coman

Min. 66 Mare ocazie pentru Rapid. Cornerul executat de Măldărășanu este reluat cu capul de către Săpunaru, puțin pe lângă stâlpul porții lui Lobonț

Min. 60 Schimbare la Dinamo, iese Bratu, intră Chiacu. Arbitrul dictează o nouă pauză de hidratare

Min. 59 Rapidul ripostează, dar Cesinha șutează defectuos

Min. 56 O nouă ocazie importantă pentru Dinamo. Dănciulescu luftează în careul giuleștean, după o pasă a aceluiași Bratu, dar se afla în offside. Faza a continuat și Niculescu a ratat din 5 metri, șutul său fiind respins de pe linia porții rapidiste de Săpunaru. Giuleștenii au protestat după ce asistentul Nica nu a semnalizat offside-ul în care se afla Dănciulescu

Min. 53 Ocazie importantă pentru Dinamo. Zicu reia din voleu de la 11 metri o centrare a lui Bratu de pe parte dreaptă, mingea trece puțin peste poarta lui Coman

Min. 46 A început repriza a doua. La pauză, Romeo Stancu l-a înlocuit la Rapid pe Ștefan Grigorie

Min. 45+2 Istvan Kovacs pune capăt primei reprize a Supercupei României. La pauză cele două echipe se află la egalitate, 0-0.

Min. 45 Bratu îl lovește cu brațul pe Săpunaru, aflat în spatele său, arbitrul nu dictează nimic.

Min. 44 Săpunaru îl faultează pe Bratu și primește și el cartonașul galben

Min. 43 Niculescu scapă spre poarta lui Coman, îl driblează pe rapidist și cade în careu. Arbitrul dictează simulare și îl avertizează cu galben pe atacantul rapidist

Min. 41 Bratu șutează slab din colțul careului mare rapidist, reține Coman

Min. 37 Niculescu șutează peste poarta lui Coman, de la 25 de metri

Min. 35 Niculescu este lansat în careul rapidist, Coman îl obstrucționează puțin pe atacantul dinamovist care cade în suprafața de pedeapsă, Istvan Kovacs nu dictează nimic

Min. 33 Cornerul executat de Blay este reluat mult peste poarta celor de la Rapid de Bratu

Min. 33 Combinație Dănciulescu-Niculescu, în interiorul careului rapidist, nouarul șutează din unghi, de la 10 metri, respinge Coman în corner

Min. 32 A doua pauză de hidratare pentru jucători

Min. 30 Mare ocazie pentru Dinamo. Fernandes îi pasează lui Niculescu, printre fundașii rapidiști, atacantul dinamovist șutează slab de la 9 metri în brațele lui Coman

Min. 29 Bratu centrează de pe partea dreaptă, Dănciulescu reia cu capul din careul rapidist, de la 10 metri, mult peste poarta lui Coman

Min. 23 Bozovici încearcă un lob de la 25 de metri, mingea trece peste poarta lui Lobonț

Min. 21 Cornerul executat de Blay este reluat cu capul, peste poarta lui Coman, de către Cosmin Moți

Min. 20 Bratu centrează de pe partea dreaptă, Niculescu încearcă un călcâi, din unghi, din interiorul careului mic, mingea este deviată în corner de un fundaș rapidist

Min. 16 Meciul este întrerupt pentru o scurtă pauză de hidratare pentru jucătorii celor două echipe

Min. 15 Lovitură liberă de la 30 de metri pentru Dinamo, resping rapidiștii

Min. 12 Bratu îi centrează lui Dănciulescu în careul rapidist, acesta șutează pe lângă poarta lui Coman

Min. 3 Cesinha execută lovitura liberă, respinge Lobonț

Min. 2 Moți îl atacă pe Săpunaru la marginea careului mare al celor de la Dinamo. Arbitrul dictează fault și Moți primește cartonașul galben

Min. 1 Arbitrul Istvan Kovacs a fluierat începutul celei de-a 10 ediții a Supercupei României.

Dinamo:
Lobonț - Blay, Moți, Ștefan Radu, Pulhac - Mărgăritescu, Zicu, Fernandes, Florin Bratu - Claudiu Niculescu, Dănciulescu
Antrenor Mircea Rednic


Rapid:
Dani Coman - Săpunaru, Marius Constantin, Maftei, Bozovici - Măldărășanu, Costin Lazăr, Grigorie - Cesinha, Mazilu, Buga
Antrenor Cristiano Bergodi


Arbitru Istvan Kovacs. Asistenți A. Onița, Cr. Nica









Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...