RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 28 | 29 iulie 2007

Liga suporterilor RAPIDisti
  
Deplasarea suporterilor RAPIDisti la Mioveni
. . . se va face cu autocare ce pleaca sambata 28 iulie la ora 17:00 de la stadionul "Giulesti" , iar intalnirea suporterilor nostri are loc la ora 16:45 in fata la stadion.
Intoarcerea galeriei alb-visinii se va face imediat dupa meci.
Toti cei care fac deplasarea separat de galerie sa fie la stadion la ora 20:00 la sosirea galeriei pentru a isi putea lua biletele de meci in sectorul rezervat galeriei echipei RAPID.

autocar
Cei care doresc sa insoteasca echipa la meci sunt rugati sa aibe obligatoriu asupra lor 10,00 lei pentru biletul de intrare la meci. Biletele se vand incepand de maine 27 iulie 2007 ora 10:00 la sediul LSR si la FanSHOP de la stadionul Giulesti .

LSR anunta ca interzice accesul pe stadion persoanelor care au consumat bauturi alcoolice.





  FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Rapidul revine la Mioveni după un an și jumătate


Echipa rapidistă debutează mîine seară, de la ora 20:45, în noua ediție de campionat, în compania unei debutante absolute la nivelul primului eșalon, Dacia Mioveni. Dacă adversarul este unul întâlnit în premieră pe prima scenă, formația giuleșteană vizitează stadionul din Mioveni pentru a treia oară. Prima dată a făcut-o spre finele anului 2004, cu prilejul unui joc amical susținut cu divizionara B de atunci Dacia, a doua oară în primăvara lui 2006, când a încheiat la egalitate, 1-1, meciul de campionat cu FC Argeș.

Acum, recenta câștigătoare a Supercupei României se prezintă la inaugurarea "nocturnei" de la Mioveni cu una dintre cele mai remaniate distribuții din ultimul deceniu. După cei trei de ani de "mandat Răzvan Lucescu", a apărut primul tehnician străin din istoria postbelică a Giuleștiului, Cristiano Bergodi, iar lotul a suferit și el restructurări masive. Au plecat Zicu, Bădoi, Ganea, Viorel Moldovan (care debutase în alb-vișiniu chiar în acel meci de la Mioveni, cu FC Argeș, marcând golul egalizator!), Edel și Rada, au venit Andrade, Tamandare, Bozovic, Grigorie, Cesinha și Boya.

Pentru partida cu Dacia Mioveni, Bergodi nu se poate baza pe serviciile lui Boya, Tamandare și I. Stancu (toți accidentați), dar, printre altele, l-a recâștigat pe Burdujan, omul care a răpus-o din nou pe Dinamo. De asemenea, Dani Coman s-a liniștit și el după discuțiile avute cu conducerea clubului, care a acceptat să-i majoreze contractul pentru următorii doi ani.



Fără milă

Deși n-a strălucit aseară, Rapidul a învins Dacia mulțumită unei duble a lui Mazilu

În lumina nocturnei de la Mioveni, umbra Comandantului îi avertiza pe rapidiști că vor avea de alergat serios pentru a bifa un debut cu dreptul în noul sezon. Prezența dinamovistului Turcu în tribune a consolidat premisa.

Încrîncenat și extrem de zgîrcit cu fotbalul-spectacol. Așa a arătat primul mitan al disputei Dacia - Rapid. Explicațiile ar fi destule. În primul rînd, Flocea și-a înfipt trupa la 20 de metri de propria poartă și a comandat doar contraatacul. Dincolo, școala italiană a lui Bergodi obliga la precauție. De aici, confruntarea s-a transformat într-o luptă surdă cu ritm șchiop purtată la centru. Au ieșit în avantaj argeșenii. Dar nu pe tabelă, ci la cartonașe galbene: 5-0.

Fazele de poartă au apărut rar și n-au dat mari emoții portarilor. Șuturile din marginea careului mare ale lui Cesinha (9) și ale lui Buga (11 și 39), plus reluarea din 6 metri a lui Trofin (43). Atît. Și 0-0 la pauză a fost un rezultat firesc.

La reluare, Bergodi a mutat cu Stancu în locul lui Grigorie pentru mai multă consistență la mijloc. Zvîcnirile lui Cesinha din minutele 59 și 63 au anunțat iureșul de final. După o eroare combinată a celor doi asistenți, Mazilu a făcut 1-0. Costescu a egalat rapid, s-a băgat în joc și Augustus Constantin, care l-a eliminat pe cel de adusese Dacia la egalitate cu giuleștenii, apoi tot Mazilu a înfipt sabia în coastele unei nou-promovate ambițioase, dar încă fără "spate".

"A fost un meci greu, avînd în vedere că am jucat la trei zile după Supercupă. S-a acumulat oboseală, dar ne-am concentrat bine și ne bucurăm că am pornit cu dreptul și în campionat"
Ionuț Mazilu

"În arbitraj se mai fac și greșeli, poate acel cartonaș roșu a fost acordat ușor, dar în prima repriză arbitrul trebuia să dea vreo 30 de . N-am zis nimic, am băgat capul în pămînt și am continuat să jucăm"
Ionuț Mazilu

"Sperăm să nu ne mai împiedicăm ca anul trecut de echipele mici, sînt puncte importante pe care trebuie să le cîștigăm. Am învins pe merit, nu se pune problema ca rezultatul să fi fost influențat"
Vasile Maftei

"Arbitrul decide dacă a fost sau nu henț. Eu am fost în careu cînd am prins mingea, asta e tot ce pot să spun, restul decide arbitrul"
Dănuț Coman

"N-am avut emoții, știam că Mioveniul e un adversar redutabil pentru că doreau să demonstreze că au valoare de Liga I. Ne-am mobilizat și am început cu dreptul acest sezon"
Dănuț Coman

"A fost un meci dificil, fragmentat și dur pe alocuri. E foarte greu să joci împotriva unor astfel de adversari. A fost o victorie meritată și importantă pentru moral, mă bucur că băieții au crezut în ei pînă la capăt"
Cristiano Bergodi

"S-a văzut că avem jucători valoroși și o echipă puternică. S-a văzut oboseala acumulată după cele 120 de minute disputate contra lui Dinamo, dar nu avem ce face, ăsta e doar începutul sezonului"
Viorel Moldovan

"Nu e o problemă că am luat două goluri din faze fixe, voi încerca să ameliorez acest aspect. Rămînerea mea la Rapid nu a depins de vreo victorie contra Mioveniului"
Cristiano Bergodi

Scoși din minți

Argeșenii au pus tunurile pe cei trei arbitri, reproșîndu-le că au împins Rapidul spre victorie

Cea mai controversată fază a partidei de la Mioveni a avut loc în minutul 64. Cristi Bratu a fost lansat în adîncime, însă Dani Coman a ieșit din poartă în afara careului de 16 metri și a prins mingea, undeva la 17 metri.
Asistentul Cornel Fecioru a făcut semn că nu a fost nimic neregulamentar, iar Augustus Constantin a lăsat jocul să curgă. Faza s-a mutat la cealaltă poartă, iar Mazilu a marcat pentru 1-0, stîrnind mînia gazdelor care au acuzat hențul lui Coman, dar și o poziție de ofsaid, la faza golului, a lui Mugurel Buga, care a influențat faza.

În minutul 78, Florin Marin și restul argeșenilor au luat foc. Daniel Costescu a primit cel de-al doilea "galben" după un duel cu Săpunaru în careul Rapidului. Deși între cei doi a fost contact, care însă nu impunea un penalty, "centralul" a considerat că fotbalistul Daciei a simulat.

La final, "Flocea" era foc și pară: "Au fost greșeli grave de arbitraj, consider că rezultatul a fost influențat de aceste erori. La faza premergătoare primului gol, a fost henț la Coman, iar Costescu a fost eliminat mult prea ușor. Vom face memoriu împotriva lui Augustus Constantin".

Părerea specialistului
Fostul asistent FIFA, Dan Lăzărescu, a analizat arbitrajul de aseară: "A fost henț clar la Coman în afara careului, iar la faza premergătoare primului gol a fost ofsaid la Buga, care și-a manifestat clar intenția de a juca faza. Eliminarea lui Costescu nu este justă. Nu a fost contact încît să se acorde penalty, dar a fost clar un contact, în nici un caz simulare", a spus Lăzărescu.


Misterul continuă

Ovidiu Herea nu s-a prezentat nici la antrenamente lui FC Național și nici la Rapid, iar Constantin Iacov spune că-l suspendă pe jucător

Transferul jucătorului Ovidiu Herea este departe de a fi rezolvat. După ce Gigi Becali a anunțat că fotbalistul a semnat un contract pe 4 ani cu gruparea din Ghencea, boss-ul echipei din Cotroceni, Constantin Iacov, a spus că jucătorul poate ajunge la Steaua doar dacă conducerea giuleștenilor este de acord să-l vîndă.

"Herea este jucătorul nostru și al Rapidului în momentul de față. Acum sîntem coproprietari, 50 - 50 la sută. Dacă Rapid va dori să-l vindem împreună la Steaua, se poate ca jucătorul să evolueze în Ghencea. Sau mai este o posibilitate, ca Steaua să ofere mai mult decît a oferit Rapid. Adică jumătate din oferta Stelei să fie mai mare decît 1,8 milioane de euro, cît a dat Rapid pentru 50 la sută din jucător. Conducerea roș-albaștrilor ne-a făcut azi o ofertă de 2,5 milioane de euro plus TVA pentru tot jucătorul. Deci e clar mai mică", a spus Iacov. Acesta ar fi amenințat că, dacă jucătorul nu se prezintă la Rapid, îl va suspenda pînă la finalul contractului.

Surse autorizate susțin că ieri fotbalistul a fost sunat de Cristiano Bergodi, cel care i-a fost antrenor și în Cotroceni. Tehnicianul a încercat să-l convingă pe Herea să vină la Rapid, dar s-a lovit de refuzul acestuia. Aceleași surse suțin că George Copos i-a oferit lui Herea un salariu de 110.000 de euro pe an, timp de patru ani, plus 10.000 de euro la fiecare convocare la lotul național, dar jucătorul nici nu a vrut să audă de așa ceva.

"Să-l suspende!"
Impresarul jucătorului, Ana Maria Prodan, susține că jucătorul nu va ajunge niciodată în Giulești, iar în cazul în care fotbalistul va fi suspendat, acesta va fi plătit de ea și de Gigi Becali! "Să-l suspende, că el va fi plătit bine de mine și de domnul Becali. Dacă domnul Iacov spune că nu trebuie să-mi caute în coarne, îl anunț că am mai multe ca el și Copos la un loc. Eu pe Iacov îl stimez pentru că este un bun negociator, dar atît", a spus Ana Maria Prodan.

Spre Alemania Aachen?
Deși granzii bucureșteni Steaua și Rapid se bat pentru a obține semnătura lui Herea, impresarul lui, Ana Maria Prodan, va negocia astăzi în Germania cu clubul Alemania Aachen. "Eu cu clubul din Bundesliga am sistat orice negociere în momentul în care el a fost prezentat golănește la Rapid. Sîmbătă voi negocia însă din nou cu conducătorii clubului din Aachen și vom vedea ce rezolvăm", a declarat Ana Maria Prodan.

4 este numărul posturilor pe care a fost folosit Ovidiu Herea sezonul trecut: atacant, mijlocaș central, stînga și dreapta

5,59 a fost media notelor primite campionatul trecut de Ovidiu Herea de la reporterii Gazetei Sporturilor


În formă maximă

Sichitiu a explicat secretul lui Bozovici: muntenegreanul a jucat non-stop anul acesta

Vladimir Bozovici a fost surpriza plăcută a Rapidului în Supercupă și giuleștenii speră să-și fi rezolvat problemele de pe banda stîngă, existente din momentul în care a plecat Artiom Karamian. Grigore Sichitiu, cel care l-a monitorizat pe muntenegrean la OFK Belgrad, a explicat prestația bună a fundașului: "Bozo e în formă maximă pentru că aproape că nu a avut pauză vara aceasta, a jucat non-stop. După ce a încheiat campionatul în Serbia, a participat cu naționala Muntenegrului la Cupa Kirin, în Japonia, iar la scurtă vreme s-a prezentat la reunirea Rapidului. S-a văzut și miercuri seară că Bozovici are jocuri în picioare, în vreme ce restul jucătorilor erau la primul meci oficial după o pauză mai îndelungată".

Directorul tehnic al giuleștenilor s-a referit la prețul de transfer al lui Bozovici și i-a înțepat pe cei de la Dinamo: "Muntenegreanul a costat mai puțin decît orice transfer făcut de roș-albi și totuși a jucat foarte bine contra lor".

Două modificări
Cristiano Bergodi pregătește o echipă un pic schimbată față de cea care a jucat contra lui Dinamo. Romeo Stancu îi va lua locul lui Ștefan Grigorie în partea stîngă a liniei de mijloc, în timp ce în atac Lucian Burdujan e favorit pentru un loc de titular în fața brazilianului Cesinha. Sud-americanul a acuzat dureri musculare după meciul cu Dinamo.
Puțini
Din cauza absențelor, giuleștenii își vor completa și pentru astăzi lotul cu jucători de la "satelit". Ionuț Stancu, Pierre Boya și Marcos Tamandare sînt în continuare accidentați și, după ce și Rada a fost cedat la Steaua, lotul lui Bergodi s-a împuținat. Italianul va avea de ales între Petroiu, Dobroiu și Răduță pentru a completa lotul de 18 jucători.

Nețoiu în tribune
Gigi Nețoiu și-a anunțat prezența în tribunele stadionului din Mioveni pentru partida din această seară, promițînd totodată că va contribui la premierea jucătorilor Daciei în cazul unui succes cu Rapid. Argeșenii ar putea încasa pe lîngă prima de victorie acasă, de 1.200 de euro, și un bonus special de 500 de euro, avînd în vedere că vor înfrunta o echipă de top a campionatului.

Mai vor un jucător
Bergodi a primit promisiunea că i se va aduce un înlocuitor pentru Ionuț Rada, acesta fiind unul dintre argumentele cu care George Copos l-a convins pe italian să nu-și dea demisia joi seară. "În scurt timp se va rezolva această problemă, va mai veni un fundaș. Așteptăm să vedem ce variante are conducerea, încă nu știm dacă va fi un fotbalist român sau străin", a spus Renzo Rossi, asistentul lui Bergodi.


"Profitați!"

Răzvan Lucescu e convins că Rapidul lui Bergodi va avea succes în acest sezon.

Victoria din Supercupă l-a convins pe fostul antrenor al giuleștenilor, Lucescu junior, că Rapid se poate impune și în campionat. Răzvan a sugerat că secretul ar fi eventualele scandaluri de la Dinamo și Steaua: "Giuleștenii pot profita de ceea ce se întîmplă în taberele rivale. Toată lumea ar trebui să stea liniștită la Rapid, echipa are o șansă anul acesta. Dar tensiune a fost tot timpul, nu numai în Grant, ci în tot Bucureștiul. Cred că e o boală a Capitalei această tensiune permanentă!".

Răzvan a mărturisit că a evitat să-și sune foștii jucători după meciul cu Dinamo: "Le-am dat mesaje de felicitare și cîțiva dintre ei m-au sunat. Eu caut să nu mai sun la Rapid, dar nu pot să nu mă bucur pentru Măldă, Maftei, Grigore și alții care au fost cu mine trei ani de zile". La două săptămîni după ce îl acuzase, afirmînd că "m-a călcat în picioare", Lucescu i-a luat apărarea lui Copos: "Rezultatele bune obținute de Rapid în ultimii ani i se datorează și lui, pentru că a condus o echipă care a luptat cu Dinamo și Steaua, cluburi susținute de toți și de toate!".




Vasile Maftei, 150 de meciuri în prima ligă

MafteiGiuleștenii au debutat aseară în noua ediție de campionat, în compania formației Dacia Mioveni. Echipa lui Cristiano Bergodi a învins cu scorul de 2 -1, prin dubla lui Ionuț Mazilu, care se gîndește deja la titlul de golgeter.


Unul dintre cei mai buni jucători ai Rapidului, în meciul de aseară, căpitanul Vasile Maftei a bifat cea de 150-a prezență în prima ligă.


Coman se însoară azi

ComanPortarul Rapidului, Dănuț Coman, a decis să pună capăt burlăciei. Astăzi, goalkeeper-ul de 28 de ani are programată cununia civilă, la Pitești. Rapidistul își va lega destinul cu Loredana, cea cu care are o relație de aproape opt ani.


"Casă de piatră" i-au urat și fanii rapidiști lui Coman ieri, la Mioveni.


Vasile Maftei: "Îi facem cinste lui Mazilu"

Căpitanul alb-vișiniilor este de părere că nu numai Ionuț Mazilu merită cinstit pentru victoria de aseară, pentru că nu a jucat singur. Vasile Maftei a declarat la finalul partidei de aseară:

"A fost greu, cei de la Dacia Mioveni au jucat pentru prima dată în Liga I și au vrut să facă o figură frumoasă în fața propriilor suporteri. O să îi facem cinste lui Mazilu pentru golurile marcate, dar nici el nu a fost singur pe teren"


Bergodi: "Mă bucur că băieții au crezut în ei pînă la capăt"

Tehnicianul Rapidului, Cristiano Bergodi, a acuzat jocul dur al celor de la Dacia Mioveni, și spune că este mîndru că jucătorii săi au luptat pînă la capăt:

"A fost un meci dificil, fragmentat și dur pe alocuri. E foarte greu să joci împotriva unor astfel de adversari. A fost o victorie meritată și importantă pentru moral, mă bucur că băieții au crezut în ei pînă la capăt


Zotta despre Ana-Maria Prodan:
"Domnișoara impresar și-a depășit cu mult prerogativele"

Constantin Zotta s-a arătat foarte deranjat de declarațiile impresarei Ana-Maria Prodan, cea care îl reprezintă pe fotbalistul Ovidiu Herea. Aceasta a afirmat sîmbătă că jucătorul său a fost prezentat cu japca la Rapid. Zotta spune că Ana-Maria Prodan "și-a depășit cu mult prerogativele":

"Din cîte mi-aduc aminte, domnișoara cu pricina întreba unde o să stea ea în prezidiu. Domnul Copos i-a mulțumit de 2 ori, iar domnișoara zîmbea și ea satisfăcută. Să înțelegem că dumneaei a girat din tot sufletul golăneala? Prin declarațiile ei recente, domnișoara impresar și-a depășit cu mult prerogativele."


Zotta: "Negoiță trebuia eliminat în prima repriză,
iar golul gazdelor a fost urmarea unei lovituri libere acordate gratuit de arbitru "

Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, spune că arbitrajul a fost unul bun, iar cei de la Mioveni nu ar trebui să spună că Rapid a fost avantajată, subliniind cîteva decizii care arată că giuleștenii au fost chiar dezavantajați:

"Arbitrul ori a ajutat, ori a neîndreptățit ambele echipe. Negoiță trebuia eliminat în prima repriză pentru un atac foarte dur la Măldă, în minutul 20, iar Mioveniul a marcat dintr-o lovitură liberă acodată gratuit de Augustus Constantin. La modul foarte dur în care au jucat gazdele în prima repriză, ar fi trebuit să mai primească încă 4 cartonașe galbene."


Dani Coman și-a clarificat situația: "Luni sau marți semnez actele"

Dani ComanGoalkeeperul Rapidului, Dani Coman, a declarat că nu a avut emoții pentru partida cu Dacia Mioveni și a anunțat că s-a înțeles cu oficialii rapidiști în privința situației sale, iar luni sau marți va semna și actele:

"N-am avut emoții, știam că Dacia Mioveni este un adeversar redutabil, aveau dorința de a demonstra că merită să joace în prima ligă, dar și noi ne-am mobilizat și am reușit să cîștigăm.
S-a acumulat oboseala, temperatura a fost ridicată. Am jucat 120 de minute în Supercupă, iar acum am demonstrat că putem juca la 3 zile. În privința contractului meu, pot să spun că m-am înțeles cu conducerea și luni sau marți voi semna și actele."


Vasile Maftei: "A fost un meci frumos, cîștigat pe merit de noi"

RapidCăpitanul Rapidului, Vasile Maftei, speră ca echipa sa să nu mai piardă puncte importante în fața echipelor mici din Liga I, așa cum s-a întîmplat în sezonul trecut și spune că arbitrajul nu a influențat rezultatul final:

"Orice victorie e importantă, sperăm să nu ne mai împiedicăm ca anul trecut de echipele mici, sînt puncte importante, trebuie să le cîștigăm. A fost un meci greu, Dacia era la prima partidă în Liga I, au vrut să facă o figură frumoasă în fața propriului public. A rezultat un meci frumos, cîștigat pe merit de noi, nu se pune problema să fi fost influențat rezultatul final, n-a fost într-un singur sens înclinată balanța arbitrajului. Primul "galben" primit de Costescu a fost pentru simulare, acordat corect, la al doilea nu știu sigur.
Îl înțeleg pe Moldo pentru că e greu din tribună, important e să le dăm emoții oficialilor și să cîștigăm.Îi vom face cinste lui Mazilu, dar nici el n-a jucat singur pe teren."


Nicolae Manea:
"Este foarte posibil ca Ioan Goanță să ajungă într-o funcție de conducere la Rapid"

Afluență de personal în Giulești: după ce noul secretar general al Rapidului, Nae Manea, a luat o parte din atribuțiile directorului sportiv Viorel Moldovan, George Copos pregătește încă un post în organigrama clubului.

"Este foarte posibil ca Ioan Goanță să ajungă într-o funcție de conducere la Rapid",
a spus Manea.

Goanță a mai fost angajat în cadrul clubului Rapid în urmă cu patru ani. Pe atunci, acesta antrena câteva grupe de copii și juniori".
sursa: Atac


Florin Marin: "Mă gîndesc la victorie"

La Mioveni, toată lumea e optimistă, de la antrenorul Florin Marin, pînă la primarul Ion Georgescu. Aceștia sînt convinși că echipa lor poate produce surpriza etapei:
"Ma gandesc la victorie, dar ar fi bun si un egal". Primarul Ion Georgescu viseaza si el cu ochii deschisi: "Vreau trei puncte. Un egal nu ma intereseaza".
sursa: EV




COSTE: JOC PE CONTRE | CINE MAI E SI HEREA ASTA?

Autor: Cristi Coste, 29-07-2007
Bravo, Costi! Ai tu nume de manelist, da' te duce bibilica. Sa-i imbirligi si pe Copos si pe Gigi Becali si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, "Il Comandante" Netoiu, nu-i treaba usoara
.
Sa iei milioane pe mai nimic, deja e razant cu genialitatea. "Mai nimic" e chiar jucatorul pe care-l vinzi si paravinzi. Herea. Apropo, cine naiba mai e si Herea asta? Principala lui calitate vizibila e ca a retrogradat cu Nationalul. Da', cine stie, ca eu nu ma pricep, probabil cind pici in "B", iti creste valoarea. Ai cazut, pac, un milion in plus... Ai cazut si anul urmator, pac, pac, doua milioane peste... Vorba lu' nebunu' de Mircea Badea, traim in România si asta ne ocupa tot timpul... Ajutati-ma ca, personal, nu-mi amintesc. Nu-mi aduc aminte de nici un meci mare a lui Herea. De nici un gol memorabil! Macar de un aut batut cu clasa. N-am la colectie nici un articol din "Marca" sau "Gazzetta dello Sport" care sa-l preamareasca pe baiat. Nu stiu, a driblat pe cineva in viata lui? Si daca da, sper ca nu erau copiii de mingi!

Doua milioane de euro pentru Herea, 3, 3,5 milioane. Unde se va ajunge? Un profan intr-ale fotbalului ar crede ca Herea este ultimul model de Maybach. Nici un om sanatos la cap n-ar crede ca este un fotbalist de liga secunda pe care gutanii se inghesuie sa dea o avere. Ho, cu tata, fratilor! V-a lovit canicula? Puneti-va gheata si ginditi la rece. Va mai intreb o data: cine e, de fapt, acest Herea? Si tot eu va raspund: doar un produs de piata, umflat inteligent de marketingul lui Costi Iacov. Restul, pe teren, mai are sa demonstreze...

P.S.: Acum cinci minute am vorbit cu "my friend" Lalas, de la Los Angeles Galaxy. Vor sa renunte la Beckham si sa-l ia pe Herea. Cica-i mai convenabil. Ofera multe milioane, vreo 300 sau 400 parca. Costi, ai telefonul meu...


VIDEO / DACIA MIOVENI - RAPID 0-1 /| VEZI GOLUL 1 INSCRIS DE MAZILU


VIDEO / DACIA MIOVENI - RAPID 1-2 / VEZI CUM A REUSIT MAZILU "DUBLA"


DACIA MIOVENI - RAPID 1-2

Au marcat: Costescu (74) / Mazilu (65, 84). Eliminat: Costescu (78).

Stadion:
Orasanesc. Spectatori: 15.000. Arbitri: Augustus Constantin (Rm. Vilcea) - Cornel Fecioru (Buc.), Gero Szabo (Cluj). 

DACIA MIOVENI: Stanca - Dianu (Hapaina 83), V. Jula (cpt.), Daouda,  I. Baicu - C. Dobre, R. Neagoe (Chiriu 70), Trofin, Negoita -  Vrajitoarea (Nicolae Bratu 52), Costescu. Antrenor: Florin Marin.

RAPID:
Coman - Sapunaru, M. Constantin, Maftei (cpt.), Bozovic - Maldarasanu (E. Dica 53), C. Lazar, Grigorie (Romeo Stancu 47) - Cesinha, Mazilu, Buga. Antrenor: Cristian Bergodi. 

Min. 90+4: Final.

Min. 90: De la margine se arata patru minute de prelungiri.

Min. 84: GOOOLL RAPID ! 1-2 ! Inscrie Mazilu dupa o centrare a lui Emil Dica.

Min. 83: Schimbare la Dacia Mioveni: Iese Dianu si intra Hapaina

Min. 80: Cartonas galben Rapid: Maftei.

Min. 78: Al doilea galben primit de Costescu pentru simulare.

Min. 76: Ocazie mare de gol pentru Mioveni: Costescu reia slab cu capul din 6 metri, mingea este prinsa de Coman.

Min. 74: gol Dacia Mioveni ! 1-1 ! Costescu a inscris cu capul din 6 metri.

Min. 70: Schimbare la Dacia Mioveni: Iese Neagoe si intra Chiriu.

Min. 65: GOOOLL RAPID ! 0-1 ! Mazilu marcheaza din centrarea lui Romeo Stancu.

Min. 64: Cesinha scapa din marcaj, insa este blocat inextremis de Jula.

Min. 63: Buga suteaza de la 12 metri, dar Stanca retine.

Min. 59: Cartonas galben Rapid: Sapunaru.

Min. 58: Cartonas galben Dacia Mioveni: Nicolae Bratu.

Min. 53: Schimbare la Rapid: E. Dica ii i-a locul lui Maldarasanu.

Min. 52: Schimbare la Dacia Mioveni: Iese Vrajitoarea si intra Nicolae Bratu.

Min. 47: Schimbare la Rapid: Romeo Stancu ii i-a locul lui Grigorie.

Min. 46: A inceput a doua repriza.

Min. 45+4: Finalul primei reprize.

Min. 45: De la margine se arata 4 minute de prelungire.

Min. 45: Cartonas galben Dacia Mioveni: Daouda.

Min. 44: Centrare periculoasa a lui Buga, insa Stanca iese foarte bine si respinge din fata lui Cesinha.

Min. 40: Buga patrunde pe partea dreapta, suteaza puternic, insa sutul acestuia este respins de Stanga in corner.

Min. 37: Pauza de hidratare.

Min. 32: Cartonas galben Dacia Mioveni: Costescu primeste cartonasul dupa o simulare.

Min. 25: Meciul este echilibrat, insa Rapidul incearca sa construiasca mai mult.

Min. 20: Cartonas galben Dacia: Negoita.

Min. 17: Arbitrul a oprit meciul pentru a permite jucatorilor sa se hidrateze.

Min. 10: Cartonas galben Dacia: Dobre.

Min 9:
Cesinha suteaza, mingea este prinsa de Razvan Stanca

Min 7:
Vrajitoarea centreaza, dar Coman retine din fata atacantilor gazdelor.

Min 1:
A inceput partida


BERGODI : "A FOST UN MECI GREU"

Autor: Razvan Scarlat, 29-07-2007
Antrenorul Italian al Rapidului a recunoscut ca meciul a fost dificil, asta desi echipa sa a intilnit o nou-promovata. Bergodi a mai adaugat ca nu il mai intereseaza situatia lui Herea, pentru ca de acest subiect se ocupa acum patronul George Copos: "A fost un meci greu, Dacia Mioveni s-a daruit, dar Victoria este meritata. Recunosc, am avut ceva noroc pe parcursul meciului, insa sint fericit ca echipa a confirmat meciul bun din partida cu Dinamo. De Herea nu ma mai intereseaza, de situatia lui se ocupa domnul Copos".


MAFTEI : "AM VRUT SA INCEPEM CU DREPTUL CAMPIONATUL"

Capitanul Rapidului, Vasile Maftei, a declarat ca ca orice victorie este importanta pentru echipa sa, indiferent de cota adversarului, mai cu seama ca sezonul trecut piedicile lor au fost reprezentate de echipele mici. Maftei considera ca acest incuput victorios era foarte important pentru echipa giulesteana si mai declara ca il intelege pe Viorel Moldovan care odata trecut in tribuna, a devenit deosebit de agitat: "Orice victorie este importanta pentru noi. Anul trecut ne-am impiedicat de echipe mici, campionatul acesta sper sa n-o mai facem. A fost foarte greu, Dacia Mioveni este pentru prima oara in Liga I si a vrut sa faca o impresie buna in fata propriilor suporteri. Am vrut sa incepem cu dreptul acest campionat si cred ca am cistigat pe merit aceasta partida. Nu cred ca arbitrajul a inclinat balanta in favoarea vreuneia dintre echipe. La primul galben a fost simulare clar, la al doilea nu stiu ca a existat un contact acolo. Normal ca e foarte greu pentru Vio sa stea in tribuna. Pina nu de mult a fost in tribuna cu noi si acum e logic sa fie foarte emotionat. Felicitari Otelului. Sint mai multe echipe in UEFA si in Liga Campionilor, cresc sansele ca in viitor formatiile romanesti sa joace direct in grupele Ligii Campionilor. O sa ii facem cinste lui Ionut pentru cele doua goluri marcate, dar nu a jucat singur in aceasta partida".


MOLDOVAN :
"DACA AS FI FINANTATOR, NU AS DA NICIODATA 4,5 MILIOANE DE EURO PE HEREA"

Directorul sportiv al Rapidului, Viorel Moldovan, spune ca pretul platit pe Herea este mare. Moldovan i-a felicitati pe jucatorii rapidisti si spera ca echipa din Giulesti sa continue seria victorioasa:  "Ii felicit pe baieti pentru aceste trei puncte. S-a vazut putin oboseala pentru ca in Supercupa am jucat 120 de minute. Ma bucur ca am inceput campionatul cu o victorie si sper ca acesta sa fie doar inceputul. Sper sa fim in continuare seriosi si concentrati si sa ne vedem de joc. Daca Herea vrea sa mearga la Steaua, atunci sa se duca acolo. El este un baiat tinar, de perspectiva, dar suma care se cere pe el este prea mare. Sa-l ia domnul Netoiu pe 4,5 milioane de euro. Ce daca ajunge la Dinamo? Repet, e un jucator care poate sa creasca, dar e foarte mare suma care se cere in schimbul sau. Daca as fi finantator, nu as da niciodata 4,5 milioane de euro pe el".


"ACUM ESTE NEVOIE DE ACORDUL RAPIDULUI CA HEREA SA JOACE LA STEAUA"

Presedintele CA al FC National, Constantin Iacov, a declarat, vineri ca mijlocasul Ovidiu Herea este detinut in coproprietate de clubul bancar si FC Rapid, si ca in momentul de fata este nevoie de acordul gruparii giulestene pentru ca jucatorul sa evolueze la Steaua.

"Sa fie clar, Herea este jucatorul nostru si al Rapidului in momentul de fata. Acum sintem coproprietari, 50 - 50 la suta. Doar daca Rapid va dori sa-l vindem impreuna la Steaua, se poate ca Herea sa joace in Ghencea. Pentru ca acum este nevoie de acordul Rapidului ca Herea sa joace la Steaua. Sau mai este o posibilitate, ca Steaua sa ofere mai mult decit a oferit Rapid. Adica jumatate din oferta Stelei sa fie mai mare decit 1,8 milioane de euro, cit a dat Rapid pentru 50 la suta din jucator. Dar Steaua ne-a facut azi o oferta de 2,5 milioane de euro plus TVA pentru tot jucatorul. Deci e clar mai mica", a spus Iacov, conform Mediafax.

Oficialul clubului FC National sustine ca nu a mai discutat nici cu jucatorul si nici cu impresarul, pentru ca Herea este acum jucatorul echipei giulestene care l-a si prezentat oficial. "Eu nu am ce sa discut cu impresarul jucatorului. Ce legatura am eu cu acea domnisoara? Ne apucam acum sa-i cautam in coarne acestei domnisoare? Jucatorul s-a inteles cu Rapidul si a facut si prezentarea oficiala. Ba mai mult, domnul Copos a facut un gest pe care nu-l face de multe ori, adica i-a marit contractul jucatorului dupa ce s-au inteles la o anumita suma", a adaugat presedintele


NICOLAE MANEA: RAPIDUL ESTE O ECHIPA CARE SE VA BATE PENTRU LIGA CAMPIONILOR


VIOREL MOLDOVAN: AM MIZAT FOARTE MULT PE STAREA DE SPIRIT SI PE ORGOLIUL BAIETILOR. STIU CA VOM CRESTE DE LA MECI LA MECI SI VOM ARATA MULT MAI MULT




Herea - Dar eu, eu la ce poarta dau gol?!

Na-ti-l tie, da-mi-l mie, asta e noul joc pe care l-au inventat "prietenii" Becali si Copos. Ovidiu Herea este pionul mutat pe tabla de joc, din Giulesti in Ghencea si invers, pe linia tramvaiului 41.

Inceputul a fost ca in poveste. Frumosul, in acest caz fotbalistul, a crescut intr-un an cat altii in zece. In cazul de fata, un fotbalist de liga secunda "risca" sa devina cel mai costisitor transfer din istoria fotbalului romanesc. Si, uite-asa, a ajuns sa fie prezentat ca ultimul brazilian aterizat pe Copacabana din Giulesti. Un amanunt a anuntat, parca, povestea de mai tarziu: fotbalistul a fost prezentat la noua sa echipa ... in vechiul echipament. Cert e ca lucruri necurate s-au intamplat, iar Herea s-a ratacit undeva pe drum, intre visiniul Rapidului si albastrul Stelei. De ceva zile, dregatorii marilor rivale si pretendenti la "piciorul" fotbalistului se bat in declaratii: e al nostru, spun cei de la Rapid. Definitiv si pentru totdeauna. Atunci, cum se face ca in timp ce voi va razboiati cu "spartanii" , Herea se relaxa pe gazonul verde din Ghencea, intreaba ros-albastrii? Dau 2.5 milioane pe el, spune "razboinicul" de la Steaua. Atunci, eu "sar" cu trei milioane, riposteaza "comunistul" de sub podul Grant.

Unde mai e Herea in aceasta poveste? Pentru cine va juca el? Incotro va ataca fotbalistul? Sa ne mire nedumerirea lui: habar n-am pentru cine o sa joc! Comenteaza aici noua telenovela a verii: Herea, intre Rapid si Steaua




Noul Rapid pleacă din gara Mioveni

La fel ca în ultimele patru sezoane, Rapid debutează în campionat pe terenul unei nou-promovate. Giuleștenii se deplasează la Mioveni, unde speră să înceapă cu dreptul în campionat, după ce au depășit hopul legat de posibila plecare a lui Cristiano Bergodi.

Omul meciului din Supercupa cu Dinamo, Dănuț Coman va apăra poarta Rapidului și la Mioveni, după ce și-a aplanat conflictul mocnit cu patronul George Copos.

Cristiano Bergodi nu va putea conta la Mioveni pe accidentații Boya, Ionuț Stancu și Tamandare, însă mizează pe moralul ridicat al grupului.
La finalul meciului cu Dinamo, patronul a mărit primele promise jucătorilor, iar giuleștenii nici nu concep să înceapă campionatul cu un pas greșit.

Conduși de Florin Marin după plecarea lui Ion Moldovan, argeșenii au promis că le vor face zile grele alb-vișiniilor.

Întâlnirea a fost prefațată de contrele dintre cele două conduceri, după ce Constantin Zotta a fost acuzat că l-a deturnat din curtea Daciei pe portarul brazilian Elinton Andrade.

Augustus Constantin va da startul partidei Dacia Mioveni - Rapid la ora 20:45.


Răzvan Lucescu îl susține pe Copos



George Copos și Răzvan Lucescu au lăsat în urmă toată tensiunea din cei trei ani petrecuți de fostul antrenor al Rapidului în Giulești. "Nu îl voi uita niciodată pe Răzvan!", a spus patronul chiar după succesul lui Bergodi din Supercupă. Lucescu are și el cuvinte de laudă pentru Copos: "Rapidul de astăzi reprezintă meritul lui!"

"Am fost cei mai buni în sezonul 2006-2007 și un merit deosebit îl are și Răzvan Lucescu, pe care nu vreau să îl uit niciodată, ca om și antrenor care a dat totul pentru Rapid",a declarat George Copos.

După trei ani plini de contre cu patronul din Grant, antrenorul care a dus Rapidul în sferturile Cupei UEFA i-a întors mesajul de susținere lui Copos.

"Indiferent de cum se comportă, sau cum e perceput, a luat o echipă cu tradiție, dar care nu însemna foarte mult, iar în Europa nu exista, a transformat-o și a făcut-o capabilă să se bată cu Steaua și Dinamo, echipe protejate de toți și de toate", a spus și Răzvan Lucescu.









Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...