RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 30 | 31 iulie 2007

RapidFans.RO

Actorul și muzicianul Florian Pitiș a fost internat în stare gravă
la Institutul Oncologic din București
Artistul suferă de cancer la prostată și urmează de mai multă vreme un tratament

Florian Pittiș | imagine RapidFans.ROFlorian Pittiș, în vârstă de 63 de ani, este directorul postului Radio3net.ro, care aparține Radiodifuziunii publice. In acest moment, Florian Pittis este constient si, impreuna cu familia sa, a decis sa nu faca publice detaliile privind starea sa de sanatate.
Cunoscut intrepret de muzică folk și om de radio, Florian

Florian Pittiș | imagine RapidFans.ROPittiș s-a născut pe 4 octombrie 1943 la București și a devenit cunoscut într-un trio cu Anda Călugăreanu și Dan Tufaru, și mai târziu, în Cenaclul Flacăra. Vreme de 9 ani, Pittiș a cântat alături de formația Pasărea Colibri.

Artistul s-a făcut cunoscut și prin rolurile pe care le-a jucat și

Florian Pittiș | imagine RapidFans.ROîn câteva filme: Gioconda fără surâs, Adio, Dragă Nela, Veronica se întoarce,Înnebunesc și-mi pare rău.

Florian Pittiș este cunoscut ca susținător înfocat al echipei Rapid București, fiind membru al Clubului Aristocratic al Rapidului.


sprijin pentru Florian Pittiș


  FC RAPID Bucuresti
• www.fcrapid.ro •
    | Site Oficial | The Official WebSite of the FC Rapid Bucharest | Site Officiel |

Jucător muntenegrean în probe | Nikola Vujovic


La antrenamentul din această seară, sub comanda lui Cristiano Bergodi se va afla un al doilea jucător muntenegrean, după Vladimir Bozovic, care a și debutat oficial în tricoul Rapidului.

Nikola Vujovic, mijlocaș de piciorul stâng, va fi testat în următoarele zile de către stafful tehnic al giuleștenilor, abia după aceea putând fi vorba de un eventual transfer la Rapid al jucătorului muntenegrean.

Vujovic, în vârstă de 26 de ani, este coleg de echipă națională cu Bozovic și evoluează la echipa Buducnost, din Podgorica (capitala Republicii Muntenegru).


sosirea lui Nikola Vujovic in Romania

Coman: "Cu mâna eram în careu".
Mazilu: "Demult n-am mai fost lovit în halul ăsta!"

Dani Coman a fost eroul uneia dintre fazele controversate ale meciului de la Mioveni. Portarul rapidist a fost acuzat că ar fi comis hent la faza premergătoare golului reusit de Mazilu în minutul 65. "Nu cred că poate fi vorba despre asa ceva. E adevărat că iesisem în afara careului, în întâmpinarea unei mingi urmărite de un adversar, dar, chiar dacă eram cu corpul după linia careului mare, fiind întors spre poartă, cu mâna eram, în aer, în interiorul suprafetei mele de pedeapsă. Îmi dau seama că era o fază grea si multi s-ar fi putut păcăli, dar nu poate fi vorba de hent", a tinut să precizeze goal-keeperul rapidist care, la nici 24 de ore după victoria din prima etapă, s-a cununat civil, la Primăria din Pitesti, cu prietena sa Loredana.

Un alt personaj important al partidei de ieri, Ionut Mazilu, s-a plâns de duritatea iesită din comun a jucătorilor din Mioveni. "În prima repriză cel putin, cred că la fiecare minge pe care am primit-o am fost faultat. Cred că arbitrul ar fi trebuit să le dea vreo 30 de cartonase galbene, ca să-i potolească. Demult n-am mai văzut ca o echipă să joace asa dur la un meci de primă divizie. Doar pe la Divizia C sau prin campionatul judetean cred că se mai joacă asa", a comentat atacantul Rapidului.

De altfel, mai multi jucători s-au plâns de loviturile primite din partea jucătorilor Daciei. Unul dintre cei care au acuzat cel mai acut aceste intrări grosolane a fost Cesinha, pe care Daouda l-a atacat violent pe parcursul cele de-a doua reprize. Daouda, care mai primise un cartonas galben în prima parte a jocului, a fost iertat însă de un al doilea avertisment si, implicit, de eliminare.


Arbitrajul de la Mioveni n-a avantajat în nici un caz Rapidul

Deloc surprinzător, conducătorii Daciei Mioveni s-au lansat, la finele jocului câstigat de Rapid în prima etapă a noului campionat, în acuzatii la adresa arbitrajului, făcând uitat antijocul echipei lui Florin Marin si duritătile cu care aceasta a încercat să reducă, pe cât posibil, diferenta de valoare dintre cele două formatii. Aducând în sprijin posibilul hent al lui Dani Coman, la faza anterioară înscrierii primului gol (desi nimeni nu poate spune cu exactitate că, fiind cu corpul în afara careului, portarul Rapidului n-a retinut mingea, în aer, pe linia sau în interiorul suprafetei de pedeapsă), un presupus ofsaid la Buga înaintea reusitei lui Mazilu si eliminarea lui Costescu, conducătorii din Mioveni tac mâlc în privinta mult mai numeroaselor faze în care arbitrajul i-a favorizat. Negoită a avut o "intrare" de eliminare directă la Măldărăsanu (min. 20) si n-a văzut decât cartonasul galben, pe care, în afara celor cinci avertizati din prima repriză, ar mai fi trebuit să-l vadă încă vreo alti patru jucători echipati în galben. În prima parte a reprizei I, Buga (plecat un metru din fata unui apărător localnic) a fost oprit, complet aiurea, pentru ofsaid, iar lovitura liberă din care a marcat Dacia a fost acordată gratuit, după un fault comis asupra unui jucător... rapidist.

Poate văzută ca o chestie de interpretare subiectivă, dar maniera de arbitraj din repriza secundă a însemnat un lung sir de contacte fizice judecate, într-o covârsitoare proportie, doar în favoarea Daciei Mioveni, ajutată să vină si să rămână în jumătatea rapidistă. Manieră sinonimă si cu fragmentarea abuzivă a jocului, favorabilă echipei care avea tot interesul să tragă de timp si să scoată din ritm formatia mai valoroasă.

Pentru a fi totusi fair-play (de care nu poate fi vorba în cazul lui Ilinca et co), ori spui că arbitrajul lui Augustus Constantin a defavorizat ambele echipe, ori că le-a ajutat pe amândouă. Acuzatiile absurde ale conducerii din Mioveni or da bine la oamenii din zonă, la Consiliul Local, la Primărie s.a.m.d., dar nu si la cei care mai si pricep ceva din fotbalul ăsta.


Început cu dreptul si în campionat: 2-1 la Mioveni

După succesul repurtat în Supercupă, toată suflarea giulesteană astepta un start pe măsură si în campionat, desi, nu mai departe de anul trecut, tot în compania unei echipe aproape complet remaniate, Pandurii, (ca si în cazul Mioveniului), primul pas însemnase un semiesec. Si n-a fost mult până să se întâmple si acum la fel, cu toate că noua echipă a Mioveniului - un singur jucător, Baicu, a rezistat din trupa care a reusit promovarea - n-a arătat altceva decât determinare si răutate (uneori, la propriu).

Fără a-si crea prea prea multe ocazii de poartă în prima repriză, echipa lui Bergodi a dominat autoritar ostilitătile, gazdele rezumându-se la a distruge constructia rapidistă si, în foarte multe ocazii, adversarul direct. Partea secundă a debutat asemănător, dar intrările "visiniilor" în careul lui Stanca s-au înmultit simtitor. Golul lui Mazilu (min. 65), din centrarea lui R. Stancu, a făcut dreptate, cu toate că jocul Rapidului nu este încă ceea ce asteaptă nu numai Bergodi. Fantoma remizei de la Tg. Jiu, din startul editiei trecute, a început să plutească parcă deasupra Mioveniului după ce, gresind din nou la o fază fixă, ca si cu Dinamo, defensiva giulesteană l-a scăpat din marcaj pe Costescu, autorul golului egalizator. "Amintirile ne chinuiau amarnic", acelasi vârf punctând si la acel 1-1 înregistrat la precedenta vizită de la Mioveni, dar cu FC Arges, acum un an si jumătate... Costescu a fost eliminat însă patru minute mai târziu (pentru o a doua simulare) si formatia locală s-a văzut nevoită să joace finalul cu un om mai putin. A mai rezistat o scurtă perioadă, după care tot Mazilu (min. 84) a fructificat centrarea lui Dică si a făcut corecturile necesare pe tabelă si în... clasamentul adevărului.

Nu trebuie uitat faptul că acest meci cu emotii a venit la doar 72 de ore de la epuizantul joc de peste 120 de minute, plus penaltyuri, din Supercupă. Lucru care ne obligă totusi să vedem cu alti ochi cele trei puncte importante obtinute la Mioveni.


Dacia Mioveni     1 - 2     Rapid București

 CASETA MECI

9' =
O prima faza de poarta, sutul lui Cesinha fiind retinut de Stanca
10' =
Cartonas galben Dacia Mioveni: Dobre
10' =
Buga trage prin surprindere, dar Stanca e din nou atent
19' =
Cartonas galben Dacia: Trofin
20' =
Cartonas galben Dacia: Negoiță
25' =
Meciul este unul echilibrat, giulestenii construiesc cu greu
30' =
O prima executie spre poarta lui Coman. Dianu incearca un sut de la distanta, dupa o eroare a lui Mazilu
32' =
Cartonas galben Dacia: Costescu simuleaza o cadere in careu si este avertizat
35' =
Grigorie executa o lovitura libera, dar mingea e deviata in aut de poarta
38' =
Buga primeste o pasa buna in adancime, dar este ajuns de Daouda si sutul sau din unghi e respins de Stanca in corner
45' =
Baicu trimite o minge in careu, unde apare Trofin, insa reluarea sa e slaba si Coman retine usor
45' =
Cartonas galben : Daouda primeste si el cartonas
46' =
Cesinha suteaza de la marginea careului putin peste poarta
46' =
Schimbare Rapid: Romeo Stancu îi ia locul lui Grigorie
51' =
Schimbare Dacia: Intra Bratu în locul lui Vrajitoarea
53' =
Schimbare Rapid: Iese Maldarasanu si intră Dica
55' =
Faza cursiva pe traseul Mazilu - Dica - Cesinha, dar brazilianul trage din pozitie buna peste poarta lui Stanca
58' =
Cartonas galben Dacia: Cr. Bratu
59' =
Cartonas galben Rapid: Sapunaru
62' =
Dica arunca o minge in careul gazdelor, Mazilu lasa pentru Buga, insa sutul e slab si aparat de portar
63' =
Jula il blocheaza in extremis pe Cesinha, in pozitie de gol
65' =
Gol Rapid / 0-1: Contraatac rapid al giulestenilor, centreaza R. Stancu mingea ajunge la Mazilu care reia cu capul si Stanca nu se poate opune
66' =
Schimbare Dacia Mioveni: Iese Neagoe si intra Chirciu
72' =
Corner al Mioveniului, mingea trece prin fata portii, fara a fi reluata de vreun jucator
73' =
Gol Dacia Mioveni / 1-1: Lovitura libera acordată gratuit pentru gazde, mingea e aruncata in careu, iar Costescu reia cu capul in plasa, din margine acareului mic, de lângă Bozovic
74' =
Schimbare Rapid: Intra Burdujan in locul lui Buga
76' =
Acelasi Costescu e aproape de a marca din nou, dar Coman se opune
78' =
Cartonas rosu Dacia: Costescu simuleaza din nou si primeste al doilea cartonas
79' =
Cartonas galben Rapid: Maftei
82' =
Maftei reia cu capul periculos, mingea ocoleste de putin ținta
82' =
Schimbare Dacia Mioveni: Iese Dianu si intra Hapaină
84' =
Gol Rapid / 1-2: Dica il gaseste excelent pe Mazilu in careu, acesta preia lejer si inscrie pe langa Stanca


Detalii meci

1'
Dacia Mioveni: 12. Răzvan Stanca - 5. Ciprian Dianu, 33. Vasile Jula/cpt., 6. Daouda Mariko, 3. Ilie Baicu - 21. Cornel Dobre, 8. Sorin Trofin, 24. Liviu Negoiță, 18. Robert Neagoe - 16. Daniel Costescu, 9. Bogdan Vrăjitoarea
Rezerve: 22. Mircea Oltean - 2. Liviu Hapaină, 4. Mihai Olteanu, 13. Cristian Bratu, 17. Ionuț Chirciu, 20. Andrei Neagoe, 20. Horațiu Sătmar
Antrenor Florin Marin

Rapid: 1. Dănuț Coman - 21. Cristian Săpunaru, 24. Vasile Maftei/cpt., 23. Marius Constantin, 19. Vladimir Bozovic - 17. Marius Măldărășanu, 15. Costin Lazăr, 8. Ștefan Grigorie - 7. Carlos Cesar Dos Santos "Cesinha", 9. Ionuț Mazilu, 29. Mugurel Buga
Rezerve: 99. Elinton Andrade - 10. Emil Dică, 14. Dănuț Perjă, 18. Nicolae Grigore, 20. Lucian Burdujan, 25. Romeo Stancu, 27. Ionuț Dobroiu
Antrenor Cristiano Bergodi


Arbitri: Augustus Constantin - Cornel Fecioru și Gero Szabo.
Rezervă: Cristina Ionescu

"Doamna dornică de reclamă ieftină zambea fericită
la 'prezentarea golănească' a lui Herea"

Conducerea Rapidului a reactionat la declaratiile lipsite de bun simt si logica ale doamnei care îl reprezinta (cum nu se poate mai rau) pe Ovidiu Herea si care a prins ocazia de a-si face o nesperata reclama pe spinarea unui copil naiv si manipulat.

"Eu n-am mai auzit pâna acum în fotbal, unde duduia cu pricina a aterizat recent, ca un impresar sa spuna ca nu-si duce nici mort jucatorul la o echipa sau alta!

Pentru o asemenea atitudine, ca si pentru alte declaratii publice facute la adresa clubului nostru, e foarte probabil sa reclamam acest caz la forurile de specialitate.

Ar trebui ca lumea sa stie ca, la conferinta de presa cu ocazia careia a fost prezentat Herea, doamna respectiva era foarte nerabdatoare sa afle unde este locul ei în prezidiu!?

N-am auzit ca, atunci când domnul Copos i-a multumit, si înca de vreo doua ori, sa protesteze la fel ca acum si sa spuna ca totul e o prezentare golaneasca. Dimpotriva, zâmbea foarte satisfacuta si dadea aprobator din cap. Pai, daca e asa, înseamna ca a girat, chiar a pus la cale toata aceasta golaneala!

Nu vrem sa facem noi mai mult tam-tam, dar ar fi bine sa stie ca am aflat si noi de afacerea de familie pe care o deruleaza cu Gigi Becali.

Daca nu îi spun nimic numele de Antohi sau Arcom, îi dezvăluim noi despre ce e vorba. Dacă are impresia că ne poate lua de fraieri, se însală"
, a declarat directorul general al Rapidului, Constantin Zotta.





Herea s-a antrenat in Liga 3 unde ii e locul


Rapid reclama cazul Herea la FIFA si FRF


Razvan Lucescu : Inca 10 vieti tot asa




Încă un muntenegrean la Rapid

Impresionați de randamentul lui Vladimir Bozovici, rapidiștii mai iau un muntenegrean. Nikola Vujovici ar putea ajunge chiar astăzi în București, iar seara să participe la antrenament sub comanda lui Bergodi. Vujovici vine de la Buducnost Podgorica, grupare din prima ligă, și are 26 de ani. Grigore Sichitiu este cel care l-a monitorizat pe atacantul muntenegrean, ca și pe conaționalul lui, Bozovici.


"N-are caracter"

Viorel Moldovan a lansat un atac dur la Herea, Zotta o acuză pe Ana Maria Prodan. Ovidiu Herea s-a antrenat ieri cu AFC Clinceni, echipa secundă a lui FC Național, și situația sa e departe de a fi rezolvată. Oficialii rapidiști par să își fi pierdut răbdarea și au lansat atacuri la adresa fotbalistului, dar și a impresarului Ana Maria Prodan.

Viorel Moldovan crede că prelungirea incertitudinii îi va dăuna chiar fotbalistului: "Cel mai mult are de suferit el. Încep să mă îndoiesc de caracterul său din moment ce a acceptat să vină îmbrăcat cu tricoul nostru, să fie prezentat oficial, apoi să se întîmple ce s-a întîmplat. Nu e o problemă dacă alege Steaua, dar caracterul său e discutabil", a declarat directorul sportiv al giuleștenilor.

La rîndul său, Constantin Zotta a atacat-o pe reprezentanta lui Herea, Ana Maria Prodan, după ce aceasta a declarat că își duce jucătorul la Steaua și că acesta "nu va ajunge nici mort la Rapid". "Ne gîndim să reclamăm conduita acestei doamne la UEFA. Dacă a numit prezentarea lui Herea la Rapid drept prezentare golănească, de ce a luat parte la ea, ba era chiar foarte preocupată să aibă și loc în prezidiu?". Zotta a mai sugerat că familia impresarului lui Herea are afaceri cu Gigi Becali, acesta fiind motivul pentru care se încearcă direcționarea fotbalistului spre Ghencea.

Fost internațional de tineret, Herea (22 de ani) are 66 de meciuri și 5 goluri în Liga I, toate pentru FC Național

"Iacov nu s-a aflat în apele teritoriale ale României, deci nu am mai vorbit cu el"
George Copos

"I-am prezentat lui George Copos oferta făcută de Gigi Nețoiu și aștept contraoferta lui"
Constantin Iacov

"Totul e o vrăjeală pentru a-l obliga pe Copos să pluseze"
Dumitru Dragomir

Rapid 400.000 de euro pentru împrumut pe un an
Steaua 1,7 milioane de euro
Rapid 1,5 milioane de euro pentru 50 la sută din jucător
Steaua 2,5 milioane de euro
Gigi Nețoiu 4,5 milioane de euro

Bergodi "înțepat" de Moldovan
Viorel Moldovan a explicat la Realitatea Sportivă motivul pentru care evoluțiile lui Cesinha în primele două jocuri din acest sezon au fost neconvingătoare: "Nu e adaptat sută la sută cu fotbalul românesc și nici cu sistemul de joc practicat de Rapid. Poate și antrenorul ar putea scoate mai mult de la el. Bergodi e cel care îl gestionează și care trebuie să știe ce să îi ceară".

Se bat cu Birmingham
Iranianul Ferydoon Zandi (28 de ani), dorit de Rapid, se află și în atenția lui Birmingham, grupare din Premier League. Asiaticul e un mijlocaș ofensiv de picior stîng și reprezintă una dintre variantele pe care giuleștenii le au în vedere pentru a acoperi această poziție, considerată deficitară de către Bergodi. Zandi e titular în naționala Iranului și acum e liber de contract, după ce a jucat ultima dată pentru Apollon Limassol.

Stadionul nu e gata
Copos a susținut ieri că lucrările de consolidare de la stadionul Giulești s-au încheiat în timp record: "Mai bine v-ați duce să vedeți ce am făcut acolo. L-am terminat! Am lucrat două nopți și o zi și acum totul este în regulă". Ieri după-amiază, muncitorii continuau să lucreze la arena din Grant, semn că lucrările nu sînt finalizate. Copos anunțase inițial data de 14 septembrie drept termen limită. Giuleștenii speră să deschidă și tribuna I, unde accesul publicului a fost interzis în sezonul trecut din cauza riscului de prăbușire. Ar rămîne închisă doar peluza I, din același motiv.

Căutări pentru iarnă
Bergodi vrea neapărat un mijlocaș stînga, dar Viorel Moldovan susține că va mai dura pînă cînd Rapid o să mai transfere un jucător: "Am auzit și eu că alții aduc fotbaliști după ce vizionează DVD-uri. Nu e chiar așa ușor, un jucător trebuie monitorizat întîi și noi nu prea avem timp. De-acum, procedăm altfel, vom crea o bază de date pe care Bergodi s-o aibă în vedere pentru campania de transferări din iarnă"


"Grazie nr. 9"

"Am evoluat slab în prima repriză, dar ne-am revenit în a doua", a conchis romanește la final italianul Cristiano Bergodi. Flocea a arătat că a învățat din Supercupă numai cît să-i ajungă pentru întrebările primei reprize, cînd giuleștenii au fost și extrem de discreți.

Ținut la respect de agresivitatea mijlocului Daciei, Rapidul a arătat solid în defensivă, neconvingător la mijloc și complet lipsit de idei în avanposturi. Acolo, Buga a fost imprecis la pasa decisivă și grăbit să scape de minge atunci cînd a fost vorba de finalizare. Cesinha, brazilian în execuții ineficiente. Iar Mazilu, a jucat, dar atît de puțin.

Abia după pauză, proaspăta prim-divizionară a prins mai mult glas, iar jocul s-a mai înviorat. Rapidul a fost nevoit să adauge puțină hotărîre. Buga a rămas la fel de inexact, Cesinha a avut doar inițiativă. Dar a "grăit" Mazilu. Prima dată ajutat de zborul în afara legii a lui Buga, apoi de Dică și de somnolența defensivei miovene. Bergodi, mai bătrîn cu o etapă, după emoțiile egalării lui Costescu, s-a așezat pe bancă, răsuflînd ușurat: "Grazie, grazie nr. 9".



Nikola Vujovic a ajuns în România

Muntenegreanul Nikola Vujovic a ajuns astăzi la București pentru a da probe la echipa giuleșteană.Așteptat de Grigorie Sichitiu, cel care l-a adus la Rapid și pe Vladimir Bozovici, extrema stîngă a declarat la sosirea pe aeroport: "Sînt foarte fericit că am ajuns aici".

Mijlocașul în vîrstă de 26 de ani a jucat ultima oară la Buducnost Podgorica, grupare din prima ligă, și este coleg la națională cu Vladimir Bozovici


Copos își pune cenușă în cap

Meciul Dacia Mioveni - Rapid, care s-a jucat vinerea trecuta, continuă să facă valuri. Ieri, de la cabinetul senatorului George Copos a sosit un fax pe adresa Primăriei din Mioveni care era adresat primarului Ion Georgescu.

"În calitatea mea de senator de Argeș sunt deosebit de fericit să salut promovarea și participarea echipei Dacia în prima ligă", se spune la începutul mesajului.

În continuare, George Copos își cere scuze pentru arbitrajul care a favorizat pe Rapid în meciul cu Dacia. "Din păcate arbitrajul neatent s-a manifestat din nou și a viciat atmosfera în care s-a desfășurat partida. Regret sincer că arbitrajul discutabil a creat discuții aprinse în jurul rezultatului, afirmându-se chiar că acesta ar fi fost viciat prin intervențiile sau non-intervențiile arbitrilor. Sper ca astfel de situații nu vor mai apărea și că, după acest start ezitant, arbitrii își vor lua rolul în serios", mai spune patronul Rapidului.

Primarul Ion Georgescu a comentat pe marginea acestui subiect: "Este de apreciat gestul domnului Copos, dar pentru noi este tardiv. Ne consolează după ce ne-a luat cele trei puncte". (Cristian Marinescu


Ferydoon Zandi, aproape de un transfer în Giulești

Iranianul Ferydoon Zandi (28 de ani), dorit de Rapid, se află și în atenția lui Birmingham, grupare din Premier League. Asiaticul e un mijlocaș ofensiv de picior stîng și reprezintă una dintre variantele pe care giuleștenii le au în vedere pentru a acoperi această poziție, considerată deficitară de către Bergodi.

Zandi e titular în naționala Iranului și acum e liber de contract, după ce a jucat ultima dată pentru Apollon Limasso


VIDEO / Gol Ferydoon Zandi

Ferydoon Zandi - carte de vizită

Nume:
Ferydoon Zandi
Data nașterii: 26 aprilie 1979
Locul nașterii: Emden, Germania
Înălțime: 1.84 m
Post: mijlocaș stânga

Ultimul club la care a jucat: Apollon Limassol
Număr: 23

Cluburi la care a evoluat:
1998-2000 SV Meppen, 15 goluri
2000-2002 SC Freiburg, 0 goluri
2002-2004 VfB Lübeck, 20 de goluri
2004-2006 Kaiserslautern,  6 goluri
2006 TuS Koblenz, 0 goluri
2007 Apollon Limassol, 2 goluri 


Rapidiștii sînt alături de Florian Pittiș

Actorul si muzicianul Florian Pittis, cunoscut ca un mare sustinator al Rapidului, se afla in acest moment internat în stare grava la Spitalul Prof. Dr. Alex Trestioreanu. In virsta de 63 de ani, Pittis sufera de cancer la prostata.

Contactat de Fanatik, secretarul general al giulestenilor, Nicolae Manea, a ramas perplex la aflarea vestii, declarind cu o voce trista: "Vorbiti serios? Doamne fereste de vreo nenorocire! Saracu' de el! O sa aflu la ce spital este si ii vom face o vizita. Imi pare nespus de rau. Mama, mama.".


Bergodi despre suporteri: "Au cîntat neîncetat, sînt impresionat!"

Cristiano Bergodi i-a cucerit pe fanii rapidiști. A cîștigat deja primul trofeu al acestui sezon și, mai presus de orice cupă, a cîștigat derby-ul cu eterna rivală, Dinamo București. După ce în meciul cu Dacia Mioveni suporterii i-au strigat numele, italianul a declarat pentru rapidisti.ro că a fost impresionat de suporterii giuleșteni, care au venit în număr mare la Mioveni și au încurajat echipa non-stop.

"Sînt impresionat de fanii Rapidului. Au venit în număr mare și la Supercupă, și la Mioveni. Au cîntat fără încetare din primul minut pînă în ultimul. Este ceva deosebit și asta ne va ajuta să facem un grup puternic".


Dani Coman: "A fost doar o ceremonie strict pentru familie"

Portarul echipei Rapid, Dani Coman, în vârstă de 28 de ani, a intrat, duminică, în rândul lumii și a spus "DA" în fața ofițerului de stare civilă. La doar o zi după ce și-a ajutat echipa să câștige, scor 2-1, la Mioveni, Coman s-a cununat civil la Primăria din Pitești, cu Loredana, cei doi având o relație de opt ani. "A fost doar o ceremonie strict pentru familie, fără prea mulți prieteni și colegi, doar cu nașii și rudele apropiate. La nuntă însă vor veni toți colegii și prietenii mei, inclusiv ziariștii", a declarat Coman.

Nunta lui Dănuț Coman cu frumoasa blondă va avea loc vara viitoare după ultima etapă din acest campionat. Nașii familiei Coman vor fi Răzvan Lucescu și soția lui, Ana. Și ca totul să fie comparabil cu o poveste cei doi s-au gândit și la copii: o fată și un băiat. "Peste câțiva ani mă văd cu doi copii. Mai întăi aș vrea o fetiță, apoi un băiețel. Obligatoriu va fi fotbalist. Dar nu portar, pentru că este un post greu", a mărturisit Coman în urmă cu o lună.

Cei doi s-au cunoscut înainte ca Dani Coman să ajungă la echipa mare a lui FC Argeș. Loredana a mărturisit că a fost atrasă de caracterul goal-keeper-ului și de felul său de a fi.
sursa: Antena3


Moldovan: "Dacă aș fi finanțator, nu aș da niciodată 4,5 milioane de euro pe Herea"

Viorel Moldovan a comentat evenimentele din ultimele zile care l-au avut ca protagonist pe tînărul Ovidiu Herea. Prezentat la Rapid în urmă cu o săptămînă, Herea nu s-a mai prezentat la antrenamentele echipei și a negociat cu Steaua. Sîmbătă, Gigi Nețoiu a aruncat bomba, făcînd o ofertă de 4.1 milioane de euro pentru jucător. Directorul sportiv al Rapidului a declarat:

"Dacă Herea vrea să meargă la Steaua, atunci să se ducă acolo. El este un băiat tînăr, de perspectivă, dar suma care se cere pe el este prea mare. Să-l ia domnul Nețoiu pe 4,5 milioane de euro. Ce dacă ajunge la Dinamo? Repet, e un jucător care poate să crească, dar e foarte mare suma care se cere în schimbul său. Dacă aș fi finanțator, nu aș da niciodată 4,5 milioane de euro pe el".




INTERVIU BUGA "ANUL TRECUT CE SANSE AVEA DINAMO LA TITLU? NOI SI STEAUA ERAM FAVORITI SI ATI VAZUT IN CE MANIERA AU CISTIGAT ACEL TITLU! NORMAL CA AVEM SANSE LA CAMPIONAT"

Atacantul giulestenilor, "Pele" Buga, a declarat pentru FANATIK ca jucatorii au inceput sa se acomodeze cu sistemul 4-3-3 impus de tehnicianul Bergodi si ca lupta pentru locurile fruntase se va da intre Rapid, Steaua, Dinamo, CFR si Poli Timisoara. Buga spune ca noii sai colegi trebuie sa confirme ca merita sa joace la Rapid si a refuzat sa comenteze diferenta dintre antrenamentele conduse de fostul tehnician, Razvan Lucescu, si cele ale lui Cristiano Bergodi.

Ati trecut de la sitemul 3-4-3 la 4-3-3. Cum v-ati acomodat?
- Bine. A fost mai greu la inceput, dar acum sintem pe drumul cel bun. Speram ca inceperea sezonului sa ne gaseasca in forma maxima.

Rapid este cotata cu sansa a patra la titlu.
-Anul trecut, la inceputul sezonului, ce sanse avea Dinamo la titlu? Noi si Steaua eram favoriti si ati vazut in ce maniera au cistigat cei de la Dinamo titlul. Normal ca avem sanse. Este un campionat nou, va fi unul foarte disputat. Pentru locurile fruntase ne vom bate cele trei echipe din Bucuresti, impreuna cu CFR Cluj si Poli Timisoara. Consider ca, echipa care va reusi sa fie mai puternica din punct de vedere fizic si psihic va avea de cistigat.

Are Rapid forta sa-si indeplineasca obiectivele propuse la inceputul acestui sezon?
-Da, avem forta, dar acum trebuie sa si vedem practic daca putem. Trebuie sa fim concentrati si sa jucam la victorie fiecare partida.

Cum te intelegi cu noii tai colegi?
- Ne intelegem bine, intotdeauna baietii noi au fost bine primiti la Rapid. Toti au calitati, acum urmeaza sa si confirme. Cred, totusi, ca daca nu aveau valoare nu ar mai fi fost adusi in Giulesti.

Care este diferenta dintre antrenamentele de pe vremea lui Razvan Lucescu si cele de acum, conduse de Cristiano Bergodi?
- Fiecare tehnician are propriul lui sistem, propriul stil de antrenament. Nu vreau sa comentez mai mult, nu sint eu in masura sa fac asta


VIOREL MOLDOVAN :
"SIRBUL VUJOVIC ESTE FUNDAS CENTRAL SI VA VENI CITEVA ZILE IN PROBE LA RAPID"

Directorul sportiv al Rapidului, Viorel Moldovan, a declarat ca un nou jucator de origine sirba se va afla in probe la echipa, dupa ce antrenorul a fost multumit de prestatia lui Vladimir Bozovic. Moldovan a precizat ca fotbalistul va trebui sa acopere postul de fundas central ramas vacant dupa plecarea lui Rada la Steaua.

"Sirbul Vujovic ar putea ajunge la Bucuresti chiar in aceasta dupa-amiaza si se va afla in probe la Rapid citeva zile. Cristiano il va monitoriza o perioada, dupa care va decide daca se pliaza pe ceea ce are nevoie Rapidul in acest moment. El joaca pe postul de fundas central, sau de banda stinga. Impreuna cu Sichitiu mai monitorizam citeva nume pentru a acoperi si postul de mijlocas stinga. In rest, nu mai avem nevoie de alti jucatori", a spus Moldovan pentru FANATIK.


IRANIANUL FERYDOON ZANDI AR PUTEA AJUNGE IN CELE DIN URMA IN GIULESTI

Asa cum FANATIK a anuntat in urma cu o saptamina, oficialii clubului Rapid monitorizeaza jucatorul de origine iraniana, Ferydoon Zandi, pe care intentioneaza sa-l aduca in Giulesti. In virsta de 28 de ani, iranianul si-a terminat contractul cu formatia cipriota Apollon Limassol fiind rechemat la natioanala Iranului in martie 2007 pentru un meci amical impotriva Qatarului. Postul pe care evolueaza fotbalistul, mijlocas ofensiv de banda, a atras atentia oficialilor rapidisti, care sint cautarea unui jucator de acest profil: "Mai avem nevoie de un mijlocas stinga pentru a acoperi toate posturile", a spus directorul sportiv Viorel Moldovan.

Ferydoon Zandi a fost, in 2005, protagonistul unui  accident rutier grav lovind frontal un tanc al armatei americane. Din fericire acesta a scapat cu rani usoare care nu i-au pus in pericol viata


VEZI IMAGINI CU LUCRARILE DE MODERNIZARE EFECTUATE LA STADIONUL GIULESTI











Contactat de FANATIK, patronul "alb-visiniilor", George Copos, a declarat ca lucrarile de consolidare ale stadionului Giulesti - Valentin Stanescu s-au finalizat dupa doua nopti si o zi de lucru: "Decit sa ma intrebati de transferuri, mai bine v-ati duce la stadion sa vedeti ce am facut acolo. L-am terminat! Am lucrat la el doua nopti si o zi si acum totul este in regula", a spus finantatorul.

COPOS : "DIN PACATE DOMNUL IACOV NU SE AFLA IN APELE TERITORIALE
ALE ROMANIEI, ASA CA NU AM MAI PURTAT NICIO DISCUTIE CU DINSUL DESPRE HEREA"

Patronul giulestenilor, George Copos, a declarat pentru FANATIK, referitor la situatia lui Ovidiu Herea, ca nu a mai purtat in ultima vreme nicio discutie cu Constantin Iacov: "Din pacate domnul Iacov nu se afla in apele teritoriale ale Romaniei, asa ca nu am mai avut nicio discutie cu dinsul despre Herea. Noi il dorim in continuare la Rapid", a spus Copos.

Finantatorul "alb-visiniilor" spune ca de vina pentru situatia actuala de vina nu este jucatorul, ci alte persoane: "Stiu ca a fost trimis la echipa a doua a Nationalului. Din pacate, pentru situatia creata, nu el este de vina, ci alte peroane. Ovidiu este un baiat extraordinar, tinar, de care Rapid are nevoie".

Intrebat cum crede ca va fi primit Herea in Giulesti, jucatorul declarind saptamina trecuta ca nu vrea la Rapid ci la Steaua, patronul rapidist a declarat: "Va garantez ca daca va veni la Rapid nu va avea nicio problema cu fanii. Suta la suta, ar fi primit foarte bine"


Ionut MAZILU
"DOAR PE LA DIVIZIA C SAU IN CAMPIONATUL JUDETEAN CRED CA SE MAI JOACA ASA"

Autorul celor doua goluri care au dus victoria Rapidului in prima etapa de campionat, Ionut Mazilu, a acuzat jocul dur practicat de cei de la Mioveni: "In prima repriza cel putin, cred ca la fiecare minge pe care am primit-o am fost faultat. Cred ca arbitrul ar fi trebuit sa le dea vreo 30 de cartonase galbene, ca sa-i potoleasca. Demult n-am mai vazut ca o echipa sa joace asa dur la un meci de prima divizie. Doar pe la Divizia C sau prin campionatul judetean cred ca se mai joaca asa", a comentat atacantul Rapidului.




Mazilu: "O sa fiu cel mai bun atacant din Romania"

Marcator a doua goluri in prima etapa de campionat cu Mioveni, Ionut Mazilu are planuri mari pentru viitor. El vrea sa redevina ceea ce a fost atunci cand rapidistii l-au luat de la Sportul Studentesc, golgheterul campionatului/

"Aveam nevoie de un rezultat bun cu Dinamo, care sa ne monteze pentru aceste doua victorii consecutive. La Mioveni ne-a fost destul de greu. Am jucat la doar trei zile dupa Supercupa, s-a acumulat si ceva oboseala. Important este insa ca totul a iesit bine."

"Pana la urma tensiunea ne-a dat incredere in fortele noastre. A fost multa presiune asupra noastra. Se spunea ca va demisiona antrenorul dar, dupa cum am mai spus, pe noi Bergodi nu ne-a anuntat vreodata ca va pleca, au fost doar niste vorbe pe care le-am auzit si noi, jucatorii. Este foarte bine ca totul s-a rezolvat si ca avem antrenor, iar rezultatele ne dau incredere ca Rapidul va face o figura frumoasa in noul sezon."

"Vreau sa revin la forma pe care am aratat-o in urma cu doi ani. Vreau sa fac un salt mare. In Giulesti se doreste performanta, iar eu trebuie sa ma pliez pe obiectivele echipei. Recunosc ca ma gandesc la titlu de golgheter, mereu mi-am propus sa fiu cel mai bun.", a declarat Mazilu intr-un interviu acordat pentru Prosport


Zotta: ''O vom reclama pe Ana Maria Prodan''

Conducerea lui Rapid e suparata foc pe impresara lui Ovidiu Herea. Ana Maria Prodan este acuzata de declaratii "lipsite de bun simt si logica". Directorul General al Rapidului, spune ca o sa reclama forumurilor superioare pe impresara care l-a trimis pe Herea la Rapid, mai apoi la Steaua, pentru a poposi intr-un final la Mioveni.

"Eu n-am mai auzit pana acum in fotbal, unde duduia cu pricina a aterizat recent, ca un impresar sa spuna ca nu-si duce nici mort jucatorul la o echipa sau alta! Pentru o asemenea atitudine, ca si pentru alte declaratii publice facute la adresa clubului nostru, e foarte probabil sa reclamam acest caz la forurile de specialitate. Ar trebui ca lumea sa stie ca, la conferinta de presa cu ocazia careia a fost prezentat Herea, doamna respectiva era foarte nerabdătoare sa afle unde este locul ei în prezidiu!?"

"N-am auzit ca, atunci cand domnul Copos i-a multumit, si inca de vreo doua ori, sa protesteze la fel ca acum si sa spuna ca totul e o prezentare golaneasca. Dimpotriva, zambea foarte satisfacuta si dadea aprobator din cap. Pai, daca e asa, inseamna ca a girat, chiar a pus la cale toata aceasta golaneala! Nu vrem sa facem noi mai mult tam-tam, dar ar fi bine sa stie ca am aflat si noi de afacerea de familie pe care o deruleaza cu Gigi Becali. Daca nu ii spun nimic numele de Antohi sau Arcom, ii dezvaluim noi despre ce e vorba. Daca are impresia ca ne poate lua de fraieri, se insala", a declarat directorul general al Rapidului, Constantin Zotta.


Steaua a renuntat oficial la jucatorul lui FC National, Ovidiu Herea

Steaua a renuntat oficial la jucatorul lui FC National, Ovidiu Herea, anunta managerul oficial din Ghencea, Adi Ilie.

Telenovela Herea, omul pe care Steaua si Rapid s-au batut saptamani bune, a ajuns intr-un punct critic in clipa in care Gigi Netoiu, actionarul majoritar de la Dacia Mioveni, a declarat ca e dispus sa dea aproximativ 4 milioane de euro pe jucatori.

Constantin Iacov, presedintele CA al clubului FC National s-a declarat mai mult decat satisfacut de oferta si a spus ca din punctul lui de vedere, Herea este al Mioveniului.

Steaua refuza sa mai pluseze la bani si, drept urmare, Herea are de ales intre Rapid si Mioveni in acest moment.\

"In acest moment, Steaua nu mai negociaza pentru Herea", a declarat Adi Ilie la aeroport, unde Steaua a plecat in Polonia pentru a disputa meciul tur din preliminariile Ligii Campionilor, contra lui Zaglabie Lubin.




Liga 1 : Programul și arbitrii etapei a doua

Alexandru Tudor va arbitra partida Farul-Steaua, din etapa a 2-a a Ligii I, a stabilit, astăzi, Comisia Centrală a Arbitrilor. Iată programul și arbitrii celei de-a doua etape din Liga 1, ediția 2007-2008.


Vineri, 3 august 2007

19. 30 Ceahlăul Piatra Neamț - Gloria Buzău
Arbitri: Sorin Corpodean - Ioan Onicaș, Florin Potora;

20.30 Farul Constanța - Steaua București
Arbitri: Alexandru Tudor - Cristian Nica, Florin Stănescu;


Sâmbătă, 4 august 2007

18.00 UTA Arad - Dacia Mioveni
Arbitri: Ștefan Erdei - Octavian Șovre, Dorin Mudura;

18.00 Politehnica Iași - Universitatea Craiova
Arbitri: Marius Avram - Miklos Nagy, Edurd Ungureanu;

20.45 Dinamo București - FC Vaslui
Arbitri: Tiberiu Lajos - Marcel Savaniu, Aurel Onița;


Duminică, 5 august 2007

18.00 Unirea Urziceni - Universitatea Cluj
Arbitri: Aurelian Bogaciu - Nicolae Marodin - Eduard Crângașu;

18.30 Pandurii Târgu Jiu - Oțelul Galați
Arbitri: Andrei Ioniță - Sorin Caia, Mircea Toderici;

20.00 Rapid București - Gloria Bistrița
Arbitri: Teodor Crăciunescu - Dragoș Iliescu, Bela Szoke;

21.30 CFR Cluj - Poli Știința Timișoara
Arbitri: Cristian Balaj - Zoltan Szekely, Ionel Popa
Sursa: NewsIn

Liga I : Etapa I : Dacia Mioveni - Rapid 1-2

Rapid a reușit să se impună la Mioveni, în startul Ligii I, scor 2-1, prin dubla reușită de Ionuț Mazilu, în timp ce pentru argeșeni a reușit să puncteze Costescu.

0-1, min 65: Centrare de pe partea dreaptă în direcția de atac a Rapidului, Buga, aflat în poziție de ofsaid, sare la cap, dar nu reușește să lovească balonul, iar Mazilu înscrie cu o lovitură de cap de la șase metri.

1-1, min 74: Dacia Mioveni beneficiază de o lovitură liberă de la 30 de metri de poarta lui Coman, lateral dreapta. Mingea este aruncată în careu, de unde Costescu a marcat cu o lovitură de cap.

1-2, min 85: Emil Dică centrează pentru Mazilu, care preia de la șase metri de poarta argeșenilor și împinge balonul în poartă.

Jocul contra Rapidului a reprezentat primul meci în Liga I pentru Dacia Mioveni, care a reușit în sezonul precedent promovarea din eșalonul secund, după ce în 2003 obținuseră promovarea din Liga a III-a.

În minutul 64, Dani Coman a prins o minge în mână, în afara careului, conform jucătorilor argeșeni, dar asistentul Cornel Fecioru a lăsat jocul să continue, iar din faza imediat următoare, Mazilu a deschis scorul.

Costescu a reușit să marcheze, în minutul 74 al partidei, primul gol reușit de Dacia Mioveni în Liga I.

Mijlocașul piteștean Emil Dică a fost cel mai fluierat jucător rapidist, pentru că a incitat publicul de la Mioveni, după ce Mazilu a marcat golul victoriei giuleștene, în minutul 85, la care Dică a fost coautor.

La meci a asistat și acționarul dinamovist, Vasile Turcu, care a stat în apropierea zonei în care au luat loc trei dintre oficialii rapidiști, Viorel Moldovan, Constantin Zotta și Nicolae Manea. La pauză, directorul giuleștenilor, Constantin Zotta, i-a pus, în glumă, lui Turcu, un fular al Rapidului la gât.
Sursa: NewsIn








Tavaliti de Mazilu


RapidDaca in prima parte a meciului de la Mioveni elevii lui Bergodi s-au lasat dominati de agresivitatea lui Negoita si compania, la reluare, internationalul Ionut Mazilu a decis meciul de unul singur. O mana de ajutor pentru victoria Rapidului au dat si arbitrii.

Jocul dur al argesenilor, tolerat inexplicabil de arbitrul Augustus Constantin, a fost singura amintire notabila din prima repriza. Putin fotbal, multi nervi. La reluare, presati de scurgerea timpului si de sacosele burdusite cu bani din tribune, jucatorii si-au luat meseria in serios. Doar nu batuse Vasile Turcu drumul degeaba de la Bucuresti. Rapid a deschis scorul abia dupa ce Bergodi a scos 'mainile moarte'. I-am numit aici pe Grigorie si Maldarasanu. Romeo Stancu a centrat perfect de pe stanga, Buga, in pozitie de ofsaid, a incercat sa joace mingea, catapultata in poarta in doi timpi de Mazilu (65). 'Flocea', de pe margine, a luat foc. In faza premergatoare deschiderii scorului, Coman comisese hent in afara careului. Arbitrii dormeau.

In doar cateva minute, Dacia a egalat meritat, Costescu finalizand cu capul, in urma unei faze fixe, din mijlocul a trei fundasi visatori (73). Ulterior, Costescu a fost eliminat extrem de usor pentru cumul de cartonase galbene, fiind acuzat, in ambele cazuri, de simulare.

Cer excluderea din arbitraj a lui Augustus Constantin

Golul izbavirii rapidiste a venit tarziu (84), dupa o insurubare si un spit eficient al lui Mazilu, toate precedate de pasa de manual a lui Emil Dica. Finalul partidei l-a gasit pe Florin Marin, pe buna dreptate, revoltat: 'La faza primului gol, fusese hent clar la Coman, plus ca Buga, aflat in ofsaid, a incercat sa joace mingea, influentand faza. Costescu a fost eliminat prea usor. Vom cere excluderea lui Augustus Constantin din arbitraj', a clamat 'Flocea'. De partea cealalta, Cristiano Bergodi era, firesc, multumit: 'Rapid a facut o prima repriza slaba. M-a nemultumit arbitrajul pentru ca a tolerat jocul dur al adversarilor. In partea secunda ne-am revenit. Felicit baietii pentru ca au crezut pana la capat in victorie', a punctat italianul, evitand sa vorbeasca despre deciziile contestate ale arbitrului, favorabile Rapidului.

Mioveni 1 : 2 Rapid

Stanca 6
Dianu 5
Daouda 5
V. Jula 5,5
Baicu 6
C. Dobre 5,5
R. Neagoe 5
Trofin 4
Negoita 5
Costescu 7
Vrajitoarea 5
Antrenor: Florin Marin
Schimbari: Vrajitoarea (52 N. Bratu 5), Neagoe (69 Chiriu 5), Hapaina (83 Dianu)

Coman 6
Sapunaru 5
M. Constantin 5
Maftei 5
Bozovici 6
Maldarasanu 5
C. Lazar 5
Grigorie 4
Buga 5
Mazilu 7
Cesinha 6,5
Antrenor: Cristiano Bergodi
Schimbari: Grigorie (46 R. Stancu 6,5), Maldarasanu (54 E. Dica 6,5), Buga (67 Burdujan 5)

Au arbitrat:  Augustus Constantin 6 (Rm. Valcea), Cornel Fecioru 6 (Bucuresti), Gero Szabo 7(Cluj)

Au marcat:   Mazilu (65,84), Costescu (73)

Cartonas rosu: Costescu (78)


Articol semnat de Florin Saiu
   

Dani Coman s-a cununat

ComanPortarul Rapidului, Danut Coman, in varsta de 28 de ani, s-a cununat civil, ieri, la Primaria din Pitesti, cu prietena sa Loredana, cu care are o relatie de opt ani.

Danut si Loredana au vrut ca la cununia de ieri sa fie prezenti numai cei apropiati lor. Din lumea fotbalului au participat Razvan Lucescu, care a venit fara sotia sa, stelistii Adrian Neaga, Nicolae Dica si Ionut Rada sau Bogdan Mara, de la Unirea Urziceni.  'A fost doar o ceremonie strict pentru familie, fara prea multi prieteni si colegi, doar cu nasii si rudele apropiate. La nunta insa vor veni toti colegii si prietenii mei, inclusiv ziaristii', a spus Coman. Loredana si Danut se vor casatori religios abia vara viitoare, dupa ultima etapa din acest campionat, iar nasii lor vor fi Razvan si Ana Lucescu.

Alina Crangeanu




Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 



 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...