RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI   4•5•6•7•8•9•10 iunie 2007

   
  FC RAPID Bucuresti | Site Oficial | Official WebSite | Site Officiel


   Cristiano Bergodi antrenor 2 ani la Rapid


   Stirea a fost confirmata de presedintele Constantin Zotta deci este oficial Cristiano Bergodi este noul antrenor al echipei Rapid.
   Cristiano Bergodi v-a semna miercuri un contract pe 2 sezoane cu echipa Rapid .
   “Obiectivul echipei este câstigarea campionatului, Cupei României si calificarea în grupele Cupei UEFA” a declarat Bergodi .
  
   comenteaza pe forum • Cristiano Bergodi antrenor 2 ani la Rapid



  • Bergodi, noul antrenor al Rapidului

Cristiano Bergodi s-a inteles cu cei de la Rapid
   Tehnicianul italian, Cristiano Bergodi a semnat o întelegere valabila pe doua sezoane cu gruparea giulesteana, dupa negocieri care au durat doua zile.

“Obiectivul echipei este câstigarea campionatului, Cupei României si calificarea în grupele Cupei UEFA”, a spus fostul fundas lazial. Patronul George Copos s-a hotarât sa renunte la varianta Ladislau Boloni din cauza faptului ca fostul tehnician al nationalei avea pretentii exagerate.

  • Copos îl acuză pe Badoi că a luat bani de la Becali în 2006


   Patronul Rapidului, George Copos, a declarat astăzi, că Valentin Bădoi a împrumutat bani de la patronul Stelei, Gigi Becali, în anul 2006 şi că fundaşul şi-a dorit foarte mult să plece la gruparea din Ghencea. "Trebuie să-l întrebaţi pe domnul Vali Bădoi dacă în ianuarie 2006 a luat 60.000 de euro de la domnul George Becali.
   După aia vă întrebaţi dumneavoastră cine este mincinos, noi sau altcineva? În momentul în care el a luat 60.000 de euro de la Steaua, înseamnă că şi-a dorit întodeauna să meargă la Steaua. Şi l-am trimis la Steaua, să-i fie de bine", a declarat George Copos.
   Reacţia lui George Copos a venit în urma afirmaţiilor făcute de Bădoi în Prosport, fotbalistul numindu-l "mincinos" pe fostul său patron. "Copos este cel mai mare mincinos. Înainte cu zece zile de finala Cupei, venea tot timpul pe la Pro Rapid şi îmi spunea să stau liniştit, că după jocul cu Poli voi semna un contract pe trei ani. Dar el deja mă vânduse la Steaua fără ca eu să ştiu".

  • La mâna lui Boloni


   Italianul Cristiano Bergodi s-a înteles cu Rapidul, însa giulestenii asteapta raspunsul fostului selectioner.
   Telenovela numirii antrenorului la Rapid nu s-a încheiat. Astazi expira termenul acordat de visinii lui Bölöni .
   George Copos a negociat din nou la Crowne Plaza cu Cristiano Bergodi (foto stânga) preluarea de catre italian a postului de antrenor principal la gruparea de sub Podul Grant. Fostul tehnician al echipei CFR Cluj s-a aratat în mare parte de acord cu conditiile impuse de conducatorii giulesteni. Bergodi, care a plecat dupa negocieri la Roma, ramâne totusi o varianta de rezerva, rapidistii înca asteptând raspunsul lui Bölöni. Aflat în Franta, acesta a cerut un ragaz de gândire pentru a analiza situatia. Discutiile dintre Copos si Bölöni au continuat si aseara si se vor finaliza azi.
   Si Constantin Zotta a explicat în ce stadiu sunt tratativele pentru numirea înlocuitorului lui Razvan Lucescu. "Am fost de fata când domnul Copos l-a sunat pe Loti. A vorbit despre contract si i-a facut o oferta concreta, pe care a trimis-o si prin fax. Asteptam un raspuns în scris din partea lui. La tratativele cu Bölöni s-a întârziat mai mult, iar discutiile au stagnat din cauza mai multor factori, printre care si negocierile cu anumiti jucatori doriti de el. Bergodi este un antrenor bun si sunt sigur ca vom avea rezultate bune în sezonul urmator daca va fi el pe banca", a spus Zotta.
   Bölöni e prima optiune a noastra. El are o oferta concreta, la care trebuie sa ne dea un raspuns. Este un mare diplomat, l-as pune Ministru de Externe al Uniunii Europene. Nu mi-a spus niciodata ce conditii ar vrea sa-i îndeplinim.

  • Copos: "Boloni are nevoie de 6 luni pentru adaptare"


   Principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, a declarat, sâmbătă, că un minus pentru Ladislau Boloni în ceea ce priveşte preluarea funcţiei de antrenor este faptul că are nevoie de 6 luni pentru a se obişnui în Liga I, în timp ce Cristiano Bergodi are deja doi ani de când antrenează în România.
   "Nu ştiu dacă are mai multe şanse decât Bergodi. Pentru Rapid sunt două opţiuni bune, vom vedea. Am pus plusuri şi minusuri pe tablă la cei doi. De exemplu, la Boloni un minus este că ar avea nevoie de şase luni pentru a se obişnui în campionatul intern, în timp ce Bergodi este deja aici de doi ani. Bineînţeles că sunt plusuri şi minusuri de ambele părţi", a spus Copos, pentru MEDIAFAX.
   Oficialul grupării giuleştene susţine că aşteaptă în continuare un răspuns de la Boloni la oferta scrisă pe care i-a făcut-o. "Deocamdată aşteptăm răspunsul lui Boloni. I-am trimis oferta vineri, la ora 13.24, şi exact acum verific... Nu, nu am primit nimic de la dânsul. Oferta noastră e valabilă până la o anumită dată şi la o anumită oră. Din păcate nu pot să o dezvălui, acum aşteptăm", a adăugat acţionarul majoritar al FC Rapid.
   Referitor la conţinutul ofertei făcute lui Ladislau Boloni Copos a afirmat: "Noi i-am făcut o ofertă corectă pentru Europa. I-am oferit exact ceea ce ne-a spus că doreşte. Iar partea financiară nu este deloc de neglijat. Dânsul nu a pus condiţii exagerate, aşa cum s-a tot vorbit. Ne-a spus doar că este de acord cu transferurile lui Bozovici şi Boya, că lotul pe care îl avem acum este suficient de matur, dar că ar avea nevoie de încă un atacant. Acum să vedem ce răspuns ne dă".
   Întrebat dacă prin faptul că Ladislau Boloni nu a dat nici un răspuns până acum cresc şansele ca italianul Cristiano Bergodi să preia conducerea tehnică a echipei Rapid, principalul acţionar al grupării giuleştene a răspuns: "M-am întâlnit de trei ori cu domnul Bergodi şi am rămas plăcut impresionat. Este o persoană responsabilă, profesionistă, o persoană care îşi doreşte mult, o persoană potrivită Rapidului. Luni ne vom întâlni din nou şi vom discuta. Atât pot să spun".

  • Boloni ar veni la Rapid, dar s-a răzgândit Copos?


   Tehnicianul Ladislau Boloni a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că nu a renunţat la ideea de a prelua funcţia de antrenor al echipei Rapid, dar crede că George Copos a ales "pe altcineva", după ce nu a reuşit să îl contacteze la telefon vineri seara.
   "Eu nu am renunţat. Dar poate domnul Copos a ales pe altcineva, pentru că am încercat să dau de dânsul vineri seara, destul de târziu e adevărat, şi nu am reuşit. Eu am analizat oferta primită şi bineînţeles că e foarte interesantă. Dar pentru a putea lua o decizie am nevoie de anumite detalii de funcţionare a clubului", a spus tehnicianul.
   Boloni susţine că sunt "câteva necunoscute" în oferta primită de la Rapid la care încearcă să găsească răspuns, dar a precizat că acestea nu sunt legate de bani. "Eu am câteva întrebări pentru domnul Copos şi de aceea am încercat să vorbim la telefon. Sunt câteva necunoscute în contractul pe care l-am primit şi în nici un caz nu e vorba de bani aici. Şi este nevoie de o discuţie pentru a le elucida. Se spune că am mână liberă, că am nu ştiu ce, dar nu ştiu ce înseamnă asta. Trebuie să aflu exact", a menţionat Boloni.
   Întrebat dacă este dispus să semneze contractul dacă se rezolvă şi aceste probleme, fostul seleţioner al României a răspuns: "Ar fi o mare uşurare pentru mine dacă acele detalii de funcţionare a clubului ar fi lămurite. Mi se spune: «Semnezi contractul şi vedem după aia». Dar pe mine asta mă îngrijorează, ce să vedem după aia?
   Eu nu sunt capabil să decid în patru ore dacă nu am toate răspunsurile. O să mai încerc să îl prind în cursul zilei de azi pe domnul Copos. I-am dat aseară şi un SMS, dar probabil că nu l-a citit", a adăugat Boloni, aflat acum în Franţa.

   ||| Bursa transferurilor ||| transferuri de la RAPID ... si la RAPID |||


RAPID

   Antrenor: Bölöni 55%, Zenga 25%, Bergodi 15%
   Plecări: Zicu 100% (Inter), Badoi 100% (Steaua), Edel 100% (destinatie necunoscuta), Minca 90% (destinatie necunoscuta), I. Stancu 80% (destinatie necunoscuta), Burdujan 80% (destinatie necunoscuta), R. Stancu 80% (destinatie necunoscuta), D. Coman 50% (strainatate), Maldarasanu 50% (Poli Timisoara, strainatate), Buga 50% (strainatate), M. Constantin 40% (Ajax), I. Ganea 30% (Dinamo)
   Sosiri: Bozovic 100% (OFK Belgrad), Boya 100% (Partizan), Sepsi 70% (Gloria), Albut 70% (Gloria), Rakic 50% (OFK Belgrad), Safet 40% (Partizan), D. Niculae 20% (Auxerre), Zicu 20% (Inter Milano), Herea 20% (FC National), T. Balan 20% (Sportul)

  • Boloni în cursa cu Bergodi


   Copos a tratat cu italianul, însa vrea sa discute si cu fostul selectioner.

Ieri a fost o zi extrem de agitata pentru George Copos. Abia întors din America, patronul Rapidului a si revenit a doua zi la birou, principala problema fiind gasirea unui antrenor.

In ultimele zile, Copos a avut discutii numeroase cu Ladislau Bölöni, care parea la un moment dat în pole-position în cursa pentru banca tehnica din Giulesti. Discutiile au fost sistate
însa în ultimele zile, Loti spunând ca asteapta revenirea în tara a lui Copos, pentru a veni la Bucuresti. Numai ca, ajuns în România, George Copos nu a mai reusit, sau poate nici nu a mai fost foarte interesat, sa-l contacteze pe fostul selectioner. "Domnul Copos, acum vreo 10 zile, m-a contactat si si-a exprimat dorinta de a colabora cu mine. Am avut niste discutii despre anumite detalii, cum vede el, cum vad eu lucrurile. Eu cred ca dânsul vede problema într-un mod usor simplist. De vreo trei zile însa, nu mai sunt în contact cu dânsul. Vrea sa ma cucereasca si eu vreau sa-l cuceresc, cu anumite conditii", a spus Bölöni.

Intre timp, la Crowne Plaza lucrurile s-au precipitat. George Copos a ajuns la birou dimineata devreme, a dat câteva declaratii protocolare ziaristilor care-l asteptau acolo, dupa care s-a închis în birou. Iar în jurul prânzului, în locul lui Bölöni, a aparut... Cristiano Bergodi. Fostul tehnician de la CFR Cluj a stat câteva ore în biroul lui Copos, timp în care în încapere a intrat si avocata patronului giulestean. Spre ora 18:00, Cristiano Bergodi iese în tromba, însotit de Zotta, si pleaca la ProRapid.

"Din pacate nu pot sa spun cine e antrenorul Rapidului. Nu stiu nici eu. Am spus, mi-l doresc pe Bölöni, pentru ca poate face o echipa mare la Rapid. Sunt dispus sa-i ofer tot ceea ce-si doreste. Bergodi este o solutie pentru Rapid, doar daca Bölöni va refuza", a spus Copos aseara.

Vizitat de Iorgulescu si de Siman

La putin timp dupa plecarea lui Cristiano Bergodi, la biroul lui Copos a sosit Gino Iorgulescu. Zvonurile îl dadeau deja drept un posibil viitor presedinte la Rapid, mai ales ca fostul patron al "bancarilor" fusese cel care l-a adus si pe Bergodi în România. La câteva minute, Copos a primit si vizita lui Vasile Siman, probabil pentru a trata trecerea unor jucatori de-ai Sportului în Giulesti.

Danut Perja a semnat pe doi ani

Fundasul rapidist Danut Perja a ajuns ieri la un acord cu conducerea clubului si a semnat prelungirea contractului pe înca doi ani. Fotbalistul va câstiga un salariu anual de 100.000 de euro, la fel cum au si coechipierii sai din defensiva, Marius Constantin si Ionut Rada. "Am deja sase ani la Rapid si am vrut sa continui aici pentru ca familia mea s-a obisnuit în Bucuresti. M-am înteles repede cu domnul Copos pentru ca n-am avut pretentii exagerate", a spus Perja.



  • Bergodi: "Sunt 50 la sută şanse să semnez cu Rapid"


   Antrenorul italian Cristiano Bergodi, care a negociat, joi, cu acţionarul majoritar George Copos, a declarat că sunt 50 la sută şanse să preia conducerea tehnică a formaţiei Rapid Bucureşti. 

"Nu sunt antrenorul Rapidului deocamdată. Am venit şi l-am cunoscut pe donmnul Copos. Vreau să mă gândesc deocamdată, este normal înainte de a semna un contract. Sunt 50 la sută şanse să semnez cu Rapid", a spus Bergodi.

Întrebat dacă ştie că George Copos negociază cu un alt antrenor, Ladislau Boloni, Cristiano Bergodi a răspuns: "Copos este o persoană corectă, mi-a spus că este în tratative cu Boloni, dar nu este niciun fel de problemă. Este normal ca dânsul să se gândească la Boloni, pentru că este un antrenor valoros. Nu mă deranjează concurenţa, eu sunt un profesionist".

Bergodi a menţionat că nu a discutat la telefon cu Copos, ci doar cu directorul general Constantin Zotta şi a precizat că cel mai probabil va da un răspuns vineri. "Am văzut baza Pro Rapid pentru cultura mea generală. Cred că mâine îi voi da un răspus lui Copos în legătură cu oferta primită. Am venit special la Bucureşti pentru a discuta cu Copos, iar acum plec la Cluj, pentru a rezolva unele probleme. Mă voi întoarce mâine şi probabil vom discuta din nou, iar apoi voi pleca spre Roma. Rapid este o echipă bună, cu un lot valoros. În niciun caz nu este una slabă pentru că am învins-o cu CFR Cluj", a spus Bergodi.

Cristiano Bergodi a mai spus că Rapidul are deja un lot valoros. "Au venit deja Boya şi Bozovici şi probabil că va mai veni un alt jucător. Rapid poate face cu acest lot un bun sezon viitor", a completat Bergodi.  



  • Pe Bergodi îl recomanda rezultatele de la FC National si CFR Cluj
INTERVIU / CRISTIANO BERGODI


   Antrenorul e dispus sa preia Rapidul.

A intrat grabit si a iesit la fel. Asa au fost aparitiile de ieri ale lui Cristiano Bergodi la biroul lui George Copos, omul care i-a propus sa preia Rapidul.

Buna ziua, domnule Bergodi, nu ne asteptam sa va vedem astazi la Crowne Plaza.

Asa este fotbalul, plin de surprize. Sunt onorat de oferta Rapidului si sunt dispus sa o accept.

Deci, veti prelua Rapidul...

Ar fi prematur sa facem afirmatia asta. Sanse sunt 50-50, stiu ca se va negocia si cu Bölöni. Daca el refuza, mâine (n.r. - azi) sunt antrenorul Rapidului.

Plecati vineri din România?

Da, pentru ca joi seara (n.r. - aseara) merg repede la Cluj, de unde am de luat ultimele bagaje si unde trebuie sa predau casa în care am locuit, apoi vineri plec la Roma, la ai mei.

Si când reveniti?

Curând, sper. Vom continua discutiile în câteva zile.

Nu este cumva prea târziu? Trece timpul si Rapid nu are antrenor...

De ce? Nu, mie nu mi se pare ca ar fi târziu, nu intram în criza de timp.

Deja Rapid a început sa faca achizitii, stiati?

Da, sigur, sunt la curent cu asta. Au facut transferuri bune, dar eu zic ca deja Rapid avea un lot optim.

Ce parere aveti de actuala echipa?

Cum am spus, este un lot valoros, o echipa iubita. Si, mai ales, cu o baza de pregatire superba.

Cum au decurs negocierile cu George Copos? Se zice ca este un om dificil...

Da? Nu as zice. Mi s-a parut un patron diferit de ceilalti, foarte politicos si civilizat, un om special.

Nu va cunosteati dinainte?

Ba da, dar nu chiar asa, personal. Ne-am mai întâlnit la finala Cupei, când au jucat FC National si Rapid.

Siminic, spre Giulesti

Fundasul de la Poli II Timisoara, Gabriel Siminic, a intrat în atentia formatiei Rapid. Siminic, în vârsta de 21 de ani, a fost unul dintre jucatorii apreciati de Gheorghe Hagi în perioada în care acesta a pregatit gruparea de pe Bega. Gabriel Siminic a mai jucat pâna în prezent la LPS Banatul, Olimpia Satu Mare, FC Baia Mare si Poli II Timisoara.



   "Prima optiune" ||| Bölöni

George Copos
   George Copos a recunoscut ca este foarte aproape de a-l convinge pe fostul selectioner Ladislau Bölöni sa semneze cu formatia din Giulesti.
   George Copos a anuntat din SUA ca Ladislau Bölöni este prima optiune pentru a prelua Rapidul.
   Patronul giulestenilor este convins ca fostul tehnician de la AS Monaco va încheia în zilele urmatoare contractul cu gruparea "feroviara". "Fara discutie, în momentul de fata, Ladislau Bölöni este prima noastra optiune. Imi doresc foarte mult sa-l aduc în Giulesti si sper sa-l conving ca Rapid este cea mai buna solutie si pentru el. Ramâne sa discutam când ma voi întoarce în tara, pentru ca acum sunt în Statele Unite. Stiu ca Loti vrea sa vina la Rapid, ceea ce înseamna ca ne vom întelege. Eu îl doresc enorm de mult la echipa, îl apreciez de mult timp, este un bun profesionist si sunt convins ca ar face performanta la noi", a spus Copos.
  
   Vrea 250.000 de euro la semnatura
   Bölöni i-a pus mai multe conditii patronului bucurestenilor pentru a accepta sa pregateasca gruparea "feroviara". Fostul selectioner a cerut sa aiba mâna libera în Giulesti pentru a face achizitii, iar tot el sa fie cel care va decide în privinta tuturor problemelor legate de echipa: antrenamente, cantonamente, relatia cu mass-media si publicul.
   In ceea ce priveste partea financiara, Bölöni doreste sa primeasca un salariu de 500.000 de euro, dintre care 250.000 de euro la semnatura. Loti vrea sa fie ajutat de trei antrenori secunzi, unul dintre ei fiind Viorel Moldovan, iar ceilalti doi un tehnician strain si un apropiat al sau. Daca George Copos va fi de acord cu conditiile impuse de antrenor, fostul selectioner va prelua gruparea de sub Podul Grant. Loti ar putea fi prezentat oficial chiar vineri, când va reveni în tara si finantatorul "feroviarilor", aflat în vacanta în SUA.

   Boya: "Un pas înainte pentru mine"

Pierre Boya
   Atacantul camerunez, Pierre Boya, a declarat pe aeroportul Traian Vuia din Timisoara, ca urmeaza sa semneze un contract pe trei ani cu Rapid, daca nu se intampla nimic neasteptat.
   "Voi semna pe trei ani daca totul este in regula. Maine voi face vizita medicala iar apoi ma intorc la Belgrad, de unde ma voi duce sa-mi vizitez familia pentru ca nu i-am mai vazut de un an si jumatate. Va fi un pas inainte venirea in Romania. Campionatul romanesc este mult mai bun decat cel sarb", a declarat Boya, care urmeaza sa ajunga marti seara, la Bucuresti.
   Pierre Boya susţine că ştie mai multe lucruri de Rapid de la prietenul său, camerunezul Edel Apoula Bete, aflat în lotul echipei giuleştene de anul trecut. "La Rapid joacă bunul meu prieten Edel. Mi-a zis că mă aşteaptă la Paris ca să mergem împreună spre casă. Lucrurile nu au fost prea bune pentru el de când a început să joace, dar acum totul este în regulă. Nu ne-am văzut de un an, dar vom avea timp să discutăm şi să vedem ce va urma. Pierre BoyaDespre Rapid ştiu că este un club mare, cu suporteri fantastici, care crează o atmosferă idilică", a adăugat Boya.
   Pierre Boya a precizat că a discutat cu fundaşul nigerian al echipei Poli Timişoara, Ifeany Emeghara. "Mi-a spus că Steaua vrea să îl ia, dar că au intervenit ceva probleme cu Poli Timişoara. Vrea să se ducă la Steaua, dar nu depinde de el".
   Pierre Boya (foto), a sosit ieri în România pentru a efectua vizita medicala. Camerunezul a avut ghinionul de a pierde primul avion care trebuia sa-l aduca la Bucuresti de la Timisoara. "Voi semna pe trei ani, daca totul este în regula. Acest transfer este un pas înainte în cariera mea. Campionatul românesc este mult mai puternic decât cel sârb", a declarat atacantul. Boya spus ca stie multe despre Rapid de la prietenul sau Edel Apoula Bete.
    "Stiu ca Rapidul este un club mare, cu suporteri fantastici", a încheiat Boya.

   Boloni: "Rapid suna interesant"

Loti Boloni
   Antrenorul recunoaste negocierile cu George Copos si spune ca l-ar tenta banca din Giulesti.
   In asteptarea lui George Copos, care se întoarce din America abia vineri dimineata, Ladislau Bölöni a acceptat sa vorbeasca în premiera pentru ProSport despre eventuala sa venire în Giulesti.

Buna ziua, domnule Bölöni, sunteti din nou aproape de fotbalul românesc...

Da, am recunoscut ca m-ar tenta o revenire în tara.

Si, fireste, este vorba de Rapid, nu?

Da, este clubul cu conducerea caruia am purtat discutii preliminare.

Ce v-ar face sa veniti în Giulesti?

In primul rând, faptul ca Rapid este un club important, un club fanion al fotbalului nostru. Si gasesc interesant sa lucrez la o asemenea echipa.

O cunoasteti bine?

Da, stiu ca traverseaza o perioada ceva mai delicata, dar sunt convins ca exista toate premisele ca lucrurile sa se aseze repede.

Stiti ca în Giulesti exista conditia ca antrenorul sa fie acceptat de suporteri?

Eu am avut mereu parte de o primire corecta în Giulesti, iar suporterii de acolo sunt oameni exigenti. Mizez pe inteligenta lor.

Deci credeti ca nu se va tine cont de trecutul dumneavoastra la Steaua?

Asa ar fi normal, pentru ca suntem profesionisti. Va dau exemplul lui Mircea Lucescu, care a fost si este foarte respectat în Giulesti, chiar daca ramâne un dinamovist convins.

Negocierile cu domnul Copos?

Am avut câteva contacte, iar discutiile vor continua când domnia sa va reveni în tara. Dar nu-mi cereti amanunte, în acest moment va dati seama ca nu pot sa va dau.

Dar este adevarat ca deja i-ati fi indicat domnului Sichitiu câteva nume pentru achizitii din strainatate?

Nu, nu este adevarat, puteti sa-l întrebati.

Loti îl vrea pe atacantul sârb Rakic

Daca Ladislau Bölöni va fi numit antrenor principal la Rapid, atunci urmeaza sa mai vina în Giulesti înca un fotbalist din Serbia. Dupa ce au fost transferati Pierre Boya, de la Partizan Belgrad, si Vladimir Bozovic, de la OFK Belgrad, noua tinta a giulestenilor este atacantul Dorde Rakic, în vârsta de 22 de ani. Acesta a fost coleg cu noua achizitie a rapidistilor, Bozovic, la OFK Belgrad, unde a reusit sa înscrie în acest sezon 12 goluri, fiind golgheterul echipei.

Galeria: "Va fi bine primit în Giulesti"

Posibila venire a lui Bölöni este privita cu ochi buni de suporterii giulesteni. "Nu va avea nicio problema, este un antrenor foarte valoros, de care avem nevoie. Bölöni va fi bine primit de fani, nu se pune problema ca a jucat pentru Steaua, este un profesionist desavârsit, el acum este rapidist. La meciul cu Rennes, Bölöni a ramas impresionat de atmosfera creata de suporterii Rapidului", a declarat liderul galeriei alb-visinii, Stefan Petre.



   Copos: "Prima optiune este Boloni, a doua un cuplu de antrenori italieni"


   George Copos Principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, a declarat, luni seară, că prima opţiune pentru postul de antrenor principal al formaţiei giuleştene este Ladislau Boloni, iar dacă acesta refuză, a doua soluţie o reprezintă un cuplu de tehnicieni italieni.

“Fără discuţie în momentul de faţă Ladislau Boloni este prima noastră opţiune. Îmi doresc foarte mult să îl aduc aici şi sper să îl conving că Rapid este cea mai bună soluţie şi pentru el. Rămâne să discutăm când mă voi întoarce în ţară pentru că acum sunt în Statele Unite”, a spus Copos.

Acţionarul rapidist susţine că în cazul în care tratativele cu Ladislau Boloni eşuează, o altă soluţie o reprezintă “un cuplu de antrenori din Italia”. “Dacă nu reuşim să îl aducem pe Boloni, deşi mi-ar plăcea foarte mult să colaborăm, atunci avem o altă soluţie din străinătate. Este vorba de un cuplu de antrenori italieni”, a menţionat oficialul rapidist.

Întrebat dacă este vorba despre Walter Zenga, George Copos a răspuns: “Nu ştiu de Zenga. Sunt destui antrenori valoroşi în Italia”.



   Boloni: "Ma tenteaza intoarcerea la Rapid"

Loti Boloni
   Antrenorul Ladislau Boloni a declarat luni, pentru Mediafax, ca este tentat de o potentiala intoarcere in campionatul intern si, implicit, la Rapid.

"Sigur că mă tentează să mă întorc în campionatul intern şi bineînţeles la Rapid. Aştept şi eu această întâlnire cu domnul Copos. Eu sunt în ţară, am venit aici şi o să vedem când are şi dânsul timp ca să ne vedem să discutăm. Am vorbit cu domnul Copos de mai multe ori în ultimele zile şi mi-a propus să avem această discuţie. Nu pot să spun mai multe, urmează să discutăm",a spus Boloni, aflat în aceste zile la Târgu Mureş.

Conducerea clubului Rapid nu a găsit până acum un înlocuitor pentru Răzvan Lucescu, tehnician care a refuzat să îşi mai prelungească înţelegerea cu gruparea giuleşteană la finalul sezonului, acceptând oferta divizionarei secunde FC Braşov.



   Boloni de Giulesti

PREMIERA Boloni va antrena pentru prima data o echipa de club din România
   George Copos a ajuns la un acord de principiu cu fostul selectioner, mai lipsind doar semnatura pe contract.

Problemele aparute la nivelul bancii tehnice la Rapid, dupa plecarea lui Razvan Lucescu la FC Brasov, sunt aproape de a fi rezolvate. George Copos a ajuns la un acord de principiu cu Ladislau Bölöni.

Loti se afla ieri la Târgu-Mures, iar la începutul saptamânii se va întâlni cu George Copos, care revine marti din America, pentru a pune la punct ultimele detalii. Desi pare evident ca va deveni antrenor în Giulesti, Bölöni a evitat sa ofere amanunte, declarând succint: "Acum sunt la Târgu-Mures. Nu am nicio noutate despre Rapid, credeti-ma!".

Negocierile dintre Copos si Bölöni au început chiar din iarna. Dupa ce Dinu Gheorghe s-a laudat ca Lucescu jr a semnat cu echipa de sub Tâmpa înca din decembrie, patronul giulestenilor nu a vrut sa ramâna descoperit si a început tatonarile cu fostul selectioner pentru o eventuala colaborare. In iarna a avut loc o prima runda de negocieri între cei doi si s-a ajuns la un "gentleman’s agreement". Apoi, Bölöni a urmarit cu atentie jocurile rapidistilor pentru a se pune la curent cu ceea ce se întâmpla în Giulesti. Tot la cererea fostului selectioner au fost transferati Pierre Boya si Vladimir Bozovic, iar plecarea lui Badoi la Steaua s-a facut tot cu acordul acestuia.



   Boloni de Giulesti


   Ultimele evenimente care s-au întâmplat la Rapid confirma numirea lui Loti ca principal. Acesta va colabora cu Viorel Moldovan, care a recunoscut ca i-ar placea sa lucreze cu fostul antrenor al lui AS Monaco. "Mai mult ca sigur voi continua în Giulesti. Este un pas înainte pentru mine sa lucrez cu Bölöni, care este un tehnician foarte valoros, de la care ai ce învata", a spus Moldovan. Chiar si Mircea Lucescu l-a sfatuit pe Bölöni sa accepte pe loc oferta venita din partea lui George Copos. Asta dupa ce patronul visiniilor anuntase ca va numi din America viitorul antrenor al "feroviarilor".
  
   Stiu ca Ladislau Bölöni va veni în Bucuresti. George Copos tine legatura cu el. Personal, cred ca exista posibilitatea unei întelegeri, dar totul depinde de rezultatul final al negocierilor. Daca Bölöni va refuza oferta, sunt si alte solutii pentru postul de antrenor la Rapid.

   Constantin Zotta, director general Rapid
  
   800.000
de euro primeste pe an Ladislau Bölöni de la AS Monaco, chiar daca din luna noiembrie nu mai pregateste formatia franceza
  
   Traseul lui Bölöni

• AS Nancy-Lorraine (1995-2000)

• nationala României (2000-2001)

• Sporting Lisabona (2001-2003, foto)

• Rennes (2003-2006)

• Monaco (2006)

• A cucerit eventul în Portugalia cu Sporting si a obtinut doua promovari în primul esalon cu Nancy



   "Viorel Moldovan ramâne în Giulesti"


   Directorul general al visiniilor, Constantin Zotta, a confirmat ieri ca Viorel Moldovan va fi secund în Giulesti.
   "Cred ca Viorel Moldovan va ramâne la Rapid, nu ca jucator. Imi doresc acest lucru si sunt aproape de a-l obtine", a declarat Zotta. Oficialul rapidist s-a declarat dezamagit de faptul ca nu a reusit sa-l readuca în Giulesti pe Viorel Hizo: "Din câte stiu, Hizo se îndreapta spre Piatra-Neamt. Ii urez succes, dar as fi vrut sa lucrez din nou cu el".



   Boya a semnat contractul cu Rapid!

Pierre Boya
   Contactat telefonic de ProSport, atacantul camerunez Pierre Boya (foto) a declarat ca a semnat deja contractul cu formatia de lânga Podul Grant, dar ca, pentru moment, nu poate sa dea prea multe detalii. "Eu am semnat întelegerea cu Rapid, însa agentul meu nu a facut-o înca. Nu ma întrebati mai multe pentru ca deocamdata nu va pot spune mai multe", a afirmat jucatorul care a adunat patru selectii la nationala "Leilor neînfricati".



   Planuri pentru stadion


   Arena din Giulesti va "suferi" un proces complex de modernizare.

George Copos a explicat pentru ProSport care ar fi prioritatile pentru investitii, în cazul în care Rapid primeste arena Giulesti în concesiune pentru 49 de ani.

Patronul rapidului a ajuns la un acord de principiu cu Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, în privinta concesionarii stadionului. Copos a facut deja un plan de bataie, stabilind câteva prioritati:

• consolidarea tribunei 1 si a peluzei 1

• asfaltarea aleilor exterioare si iluminarea corespunzatoare a acestora

• amplasarea de camere video cu circuit închis

• implementarea unui sistem electronic de acces, pe baza de cartele

• acoperirea tribunei a II-a si marirea acoperisului la tribuna 0

• amenajarea unei sali antidoping conform standardelor UEFA

• amenajarea de facilitati de acces pentru persoanele cu dizabilitati

• modernizarea si extinderea spatiilor pentru activitatile de presa




   Bergodi este noul antrenor al Rapidului!


   Noul antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi, a declarat: "Vom face lucruri mari la Rapid. Se vor shimba multe lucruri în bine."

   George Copos: "Avem o datorie morală față de suporteri, să facem o echipă competitivă"


   Copos a mai spus că negociază și cu alți tehnicieni din Italia, pentru cazul în care nu se va ajunge la o înțelegere cu Ladislau Boloni.
  
   "În schimb, dacă nu ne vom înțelege, să știți că avem și alte soluții foarte bune din Italia. Am discutat și cu ei, pentru că trebuie să facem o echipă competitivă. Acest lucru este și o datorie morală față de suporteri", a afirmat patronul Rapidului, conform NewsIn.

   George Copos: "Urmează 2 zile foarte grele și m-aș bucura foarte mult dacă Boloni ar accepta să vină"


   Patronul Rapidului, George Copos, a declarat miercuri după-amiază, la sosirea din Statele Unite, că a vorbit în fiecare zi cu Boloni și a spus că dacă acesta va accepta să antreneze Rapidul, va face în Giulești o echipă pentru Europa.
  
   "Trebuie să discutăm în continuare, vor fi două zile foarte grele. Am discutat aproape în fiecare zi cu Boloni în tot acest timp și m-aș bucura foarte mult dacă ar accepta să vină la Rapid. Am putea construi în Giulești o echipă pentru Europa", a declarat, miercuri, George Copos, conform NewsIn.

   Rada: "Va fi greu fără Zicu, Moldo și Bădoi"


   Aflat în vacanță, Ionuț Rada spune că venirea lui Ladislau Bölöni pe banca Rapidului ar fi un lucru benefic pentru echipă: "Toată lumea știe că este un antrenor cu o reputație bună în Franța și chiar în Europa. A antrenat și echipa națională, este foarte experimentat și sunt convins că este capabil de rezultate mari la cârma Rapidului".
   Fundașul alb-vișiniilor a comentat pentru Atac și plecările lui Bădoi și Zicu, despre care crede că sunt extrem de greu de înlocuit. "Bădoi și Zicu au plecat, Moldo s-a retras. Ne va fi greu fără ei pentru că erau jucători de bază, experimentați. Probabil se vor face achiziții, însă nu va fi deloc ușor să se găsească jucători de valoarea lor care să se și integreze repede. Am auzit și eu despre achiziționarea lui Boya și Bozovici. Nu-i cunosc, dar se spune că sunt jucători buni", a mai declarat Ionuț Rada. sursa: Atac

   Primele cuvinte în limba română ale lui Pierre Boya:
"Vreau să joc cu Rapid în Liga Campionilor"


   Atacantul camerunez Pierre Boya (23 de ani) are 1.84 m si 83 de klograme, a jucat 115 meciuri pentru Partizan Belgrad, echipă la care activează din ianuarie 2004, si a inscris 15 goluri.
   Primele cuvinte în limba română ale lui Pierre Boya, la rugămintea ziariștilor, au fost: "Vreau să joc cu Rapid în Liga Campionilor".

   Pierre Boya: "Suporterii Rapidului sunt fantastici"


   Atacantul camerunez nu știe foarte multe despre noul său club, dar a auzit de suporterii rapidiști despre care a declarat:
   "Despre Rapid știu că este un club mare, cu suporteri fantastici, care crează o atmosferă incendiară și își susțin echipa meci de meci, chiar și când aceasta trece prin perioade mai puțin bune."

   Pierre Boya vine în România marți


   Jucătorul de origine cameruneză, Pierre Boya, fotbalist transferat zilele trecute de Rapid, este așteptat să ajungă în România în cursul zilei de mâine pentru a efectua vizita medicală, anunță surse din cadrul clubului alb-vișiniu.
  
   Directorul tehnic al giuleștenilor, Grigore Sichitiu, spune despre Boya că:
   "Este un vârf puternic, îl știu de mult timp și am mare încredere în el. Iar pe tușă a fost ținut nu pentru că nu ar avea valoare, ci pentru că el a vrut să plece la Newcastle United, însă sârbii nu s-au înțeles la preț cu englezii, cerându-le o sumă dublă față de cea pentru care căzuseră de acord inițial".

   Rapid rămâne cea mai bine clasată echipă românească:
LOCUL 29 în clasamentul IFFHS


   Rapidul continuă să fie cea mai bine clasată echipă din România, aflându-se pe locul 29, cu 182,5 puncte.
   Rapid București a căzut o poziție în clasamentul pe luna mai al Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).
   Boca Juniors a fost desemnată echipa lunii aprilie. Iată cum arată primele 10 locuri din clasamentul IFFHS.
   1. FC Sevilla (Spania) 289 puncte
   2. Chelsea Londra (Anglia) 285
   3. AC Milan (Italia) 271
   4. Manchester United (Anglia) 270
   5. Colo Colo Santiago (Chile) 269
   6. FC Santos (Brazilia) 250
   7. AS Roma (Italia) 238
   8. Liverpool (Anglia) 236
   9. Internazionale Milano (Italia) 233
  10. Espanol Barcelona (Spania) 231.

   Florin Iacob:
"Boya nu a semnat cu Rapid și nu vine în România până nu se întoarce Copos"


   Impresarul fotbalistului de origine cameruneza Pierre Boya, Florin Iacob, a declarat pentru Fanatik ca jucatorul nu a semnat nimic cu Rapid si ca nu va veni in Romania pina nu se intoarce patronul George Copos, care este asteptat sa revina maine in tara.
  
   "Boya nu a semnat nimic cu Rapid. Discutiile sint foarte avansate, dar inca nu s-a incheiat nimic. El nu va veni in Romania mai devreme de miercuri, pentru ca patronul George Copos nu e in tara. Ce sa faca in Romania? Cu cine sa vorbeasca? Vom stabili zilele urmatoare cind si daca va sosi. Mai are si alte oferte, dar cea a Rapidului este principala pe care o ascultam", a spus Iacob.

   Traian Gherghișan, impresarul lui Măldărășanu:
"Suntem în discuții cu echipe din Rusia și din Germania"


   Dupa noua ani petrecuti la formatia "alb-visinie", mijlocasul Marius Maldarasanu si-a manifestat dorinta de a parasi Rapidul in aceasta pauza competitionala. Contactat de Fanatik, Traian Gherghisan, impresarul jucatorului, a declarat:
  
   "Nu am mai discutat cu el in ultimele zile. Acum el este in vacanta, astept sa se intoarca si vom vedea ce este de facut. S-au schimbat multe lucruri la Rapid, a plecat si Razvan Lucescu, cu care Marius avea o relatie mai speciala. Probabil a considerat ca noua ani la Rapid sint suficienti. Sintem in discutii cu niste cluburi. Se intereseaza de el doua echipe din Rusia si unele cluburi din Germania. Acum mai trebuie sa discutam cu oficialii clubului Rapid, sa vedem daca o sa-l lase sa plece domnul Copos", a incheiat impresarul.

   Și Zenga e în cărți


   Dacă Boloni refuză oferta Rapidului, o altă variantă la care Copos se gîndește e Walter Zenga, fostul tehnician al Stelei din sezonul 2004-2005.
   Italianul a venit zilele trecute în țară și aseară a participat la nunta lui Dan Petrescu. El este în acest moment antrenor în Emiratele Arabe Unite, la Al Ain.

   Portar de la Partizan


   Grigore Sichitiu a discutat cu cei de la Partizan, pe lîngă transferul lui Pierre Boya, și aducerea unui portar de la echipa belgrădeană. În discuție intră Safet și Asprogenis, amîndoi internaționali de tineret, ultimul cipriot. Partizan se pregătește să se despartă de Ivica Kralj, 34 de ani, și a cumpărat alți doi portari.



  • Tot Boloni?


   Rapid continuă să alerge după Boloni. Acesta a plecat ieri în zori către Franța și cîteva ore a refuzat să îi răspundă lui Copos la telefon. Patronul Rapidului s-a reorientat către Cristiano Bergodi, care a venit în România pentru a încheia conturile cu CFR. În jurul orei 15:30, italianul era la Copos în birou. "Nu e nimic concret", a declarat un oficial giuleștean.
  
   Gazeta a aflat că totul a fost de fapt un joc prin care Copos a încercat să cîștige timp. Pentru că tocmai reluase, după prînz, negocierile cu Boloni și îi dăduse timp de gîndire pînă aseară, cînd aștepta telefonul acestuia, Boloni tratînd în Franța cu Nice. Pista Nice a căzut însă, la fel și variantele pe care Loți le mai avea în Portugalia și în țările arabe. Acum, singurul club cu care Boloni tratează e Rapid și venirea lui în Giulești depinde doar de George Copos, dacă îi va accepta sau nu pretențiile. Boloni a confirmat aseară tîrziu: "Am reluat tratativele, însă nu am oferit nici un răspuns. Cel tîrziu sîmbătă vom lua o decizie finală".
  
   "Ținta noastră numărul unu rămîne Boloni. Este un diplomat excepțional, l-aș vedea ministru de externe. Îi voi oferi tot ce își dorește numai să vină"
   George Copos
  
   Ce a cerut Boloni?
   - salariu de 500.000 de euro pentru el
   - staff tehnic de 4 persoane, doi secunzi un antrenor de portari și un preparator fizic, fiecare cu un salariu de 50.000 de euro pe an
   - antrenor coordonator din Franța la centrul de copii și juniori
  
   "Care interlopi?"
   Grigore Sichitiu a ținut să precizeze că se comite o eroare asociind transferul lui Pierre Boya la Rapid cu problemele pe care Partizan le-a avut cu niște interlopi belgrădeni. "Întotdeauna aceste tranzacții se fac între cluburi, cu semnătura președinților, iar banii circulă prin conturi bancare. A, că Partizan o fi avut nu știu ce probleme, nu mai e treaba noastră. Noi am discutat cu omologii noștri de la club, iar contractul nu va fi parafat decît după ce ies rezultatele vizitei medicale și totul e în regulă", a precizat Sichitiu

   "Batem Steaua și Dinamo!"


   Pierre Boya crede că Rapid e un pas înainte pentru el: "România e mult peste Serbia în fotbal". Camerunezul Boya a ajuns aseară în București, cu o întîrziere de patru ore. "Știu că nu e profesionist că am întîrziat, dar am pierdut avionul de la Timișoara, nu e vina mea!". Astăzi de dimineață, camerunezul face vizita medicală, ultimul pas înaintea acordului cu clubul din Grant.
  
   "Dacă totul va fi OK, semnez un contract pe trei ani cu Rapidul. Ar fi un pas înainte, pentru că în România se joacă un fotbal mult mai bun decît cel din Serbia. Vreau să joc cu Rapid în Liga Campionilor și să le batem pe Steaua și pe Dinamo!", a spus atacantul.
  
   Grigore Sichitiu a explicat de ce i-a transferat pe Boya, de la Partizan, și pe Bozovici, de la OFK Belgrad, înainte de numirea unui antrenor: "Riscam să îi pierdem pe amîndoi. Dinamo intrase pe fir pentru camerunez, iar cei de la OFK Belgrad au anunțat că Bozovici, plecat în Japonia la Cupa Kirin cu echipa națională a Muntenegrului, al cărei căpitan este, nu se întoarce de acolo dacă nu îl luăm, că are oferte concrete. De-acum înainte, transferurile vor fi stabilite de antrenor, că el face echipa. Eu doar îl ajut".
  
   Boya a jucat 4 meciuri pentru "naționala" Camerunului și a înscris un gol

   L-au suflat lui Dinamo


   Rapid l-a luat pe Pierre Boya în momentul în care și "cîinii" puseseră ochii pe el. "Recunosc că e oarecum atipic să faci transferuri cînd încă nu ai pus un antrenor, dar am fost forțați de împrejurări", a povestit Grigore Sichitiu cum au ajuns Bozovici și Boya la Rapid. "Riscam să îi pierdem pe amîndoi. Dinamo intrase pe fir pentru camerunez, iar cei de la OFK Belgrad au anunțat că Bozovici, plecat în Japonia la Cupa Kirin cu echipa națională a Muntenegrului, al cărei căpitan este, nu se întoarce de acolo dacă nu îl luăm, că are oferte concrete".
  
   Sichitiu spune că, de acum înainte, el va face numai transferurile stabilite de cel care va fi numit succesor al lui Răzvan Lucescu. "Politica de achiziții o face antrenorul, că el bagă jucătorii în echipă. Eu doar îl ajut. Și nu cred că sînt chiar lipsit de experiență după ce i-am adus din ligile inferioare pe Lucian Marinescu, Pancu, Lobonț și Daniel Niculae". Giuleștenii spun că au făcut o afacere mai bună decît Dinamo, care a plătit pe Vranjkovici mai mult decît a dat Rapid pe Boya și Bozovici.
  
   Boya a venit aseară în București și azi face vizita medicală

   Negocieri pentru staff


   Unul dintre punctele la care Copos și Boloni nu au căzut încă de acord este stafful tehnic. "Boloni este în acest moment ținta numărul unu", a ținut să precizeze ieri George Copos, trecîndu-l pe Walter Zenga pe poziția a doua. "Doar dacă nu ajungem la un acord cu Loți aducem doi antrenori din Italia", a mai punctat patronul rapidist, care va discuta cu Boloni în cursul acestei zile, după ce se va fi întors din America.
  
   În afară de partea financiară, cei doi negociază destul de greu în ceea ce privește stafful care îl va ajuta pe antrenor. "Am pronunțat trei nume interesante drept colaboratori ai mei", a declarat Boloni. Surse din anturajul Rapidului susțin că patronul nu ar fi foarte încîntat ca tehnicianul să schimbe întreg stafful, să renunțe la actualii angajați pentru a aduce alții. Mai cu seamă că o parte din colaboratorii lui Boloni ar fi din străinătate și vin pe salarii destul de mari. În prezent, Marian Rada, cel care i-a fost secund lui Răzvan Lucescu, e plătit cu 1.000 de euro pe lună.
  
   Copos a constatat că Boloni înseamnă salariu mare și staff bine plătit



   ROMANIA 2-0 SLOVENIA


   Romania a invins selectionata Sloveniei, scor 2-0, prin reusitele lui Mutu, in minutul 41 si Contra, in minutul 71 si se reinstaleaza pe prima pozitie in grupa G, inaintea Bulgariei si a Olandei.
  
   Romania a dominat meciul toate cele 90 de minute si a ratat mai multe ocazii clare de gol, Marica si Goian sutand fiecare, o data, in bara transversala.
   La meci au fost prezenti in jur de 19000 de spectatori.
  
   Comentariul meciului Romania - Slovenia!
  
   Piturca a trimis in teren urmatorul 11:
   Lobont, Contra , Tamas, Goian, Rat, Codrea, Chivu, Zicu, Fl. Petre, Mutu si Marica.
  
   Minutul 1. Mutu rateaza deschiderea scorului dupa ce Tamas il lanseaza perfect.
   Minutul 2. Mutu rateaza contactul cu balonul dupa ce primeste o centrare in "sase metri".
   Minutul 30. Contra centreaza iar Goian trimite mingea in bara, cu capul, de la cinci metri de poarta.
   Minutul 32. Mutu deviaza cu capul o centrare, insa mingea trece pe langa vinclul lui Handanovici.
   Minutul 38. Chivu trage frumos, din intoarcere, dar pe langa poarta slovena.
  
   GOL ROMANIA! Minutul 41. Mutu trimite cu capul, plasat, dupa o centrare a lui Codrea si deschide scorul la Timisoara.
  
   Minutul 42. Marica suteaza puternic de la 18 metri, insa Handanovici reuseste sa respinga in corner.
   Minutul 45+1. Marica trimite periculos cu capul! Handanovici respinge din nou in corner.
  
   Repriza secunda:
  
   Minutul 49. Goian rateaza o interventie si ii pune "pe tava" o minge lui Komac, insa acesta trimite pe langa poarta lui Lobont.
   Minutul 57. Mutu ia o minge pe cont propriu si trimite puternic de la 30 de metri, insa fix in bratele lui Handanovici.
   Minutul 65. Handanovici respinge o minge centrata periculos de Rosu.
   Minutul 70. Mutu suteaza excelent de la marginea careului, insa Handanovici iese din nou la rampa cu o parada frumoasa.
  
   GOL ROMANIA! Minutul 71. Contra suteaza din voleu, de la 20 de metri, si lasa masca 20.000 de oameni cu un gol superb.
  
   Minutul 84. Marica primeste o centrare perfecta de la Rat, insa loveste doar bara portii lui Handanovici.
   Minutul 86. Mutu ii paseaza perfect lui Nicolita, insa stelistul suteaza putin peste poarta slovena.
   Minutul 93. Marica nu reuseste sa sparga ghinionul si trage in portar in ultima faza a meciului.
  
   Final! Romania castiga, scor 2-0, meciul cu Slovenia!

   Romania - Slovenia : echipa probabila!



   Miercuri, de la ora 21:00, pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, Romania va incerca sa obtina si restul de 3 puncte din dubla cu Slovenia si sa razbune calificarea pierduta in 2001.
  
   Elevii lui Victor Piturca au fost averizati inainte sa injure in timpul meciului, deoarece trei din cei patru arbitri stiu romaneste. Centralul partidei, Alon Yefet, este casatorit cu o romanca si este cunoscut drept una arbitru sever.
  
   Acesta este clasamentul grupei G arata astfel:
   1. Romania 14 puncte
   2. Olanda 14 puncte
   3. Bulgaria 12 puncte
   4. Belarus 7 puncte
   5. Albania 6 puncte
   6. Slovenia 4 puncte
   7. Luxemburg 0 puncte
  
   Cel mai probabil 11 al Romaniei va arata asa: Lobont, Contra, Tamas, Goian, Rat, Codrea, Chivu, Zicu, Florentin Petre, Marica si Mutu.
   Slovenia va incepe cu: Handanovici, Jokici, Morec, Mavrici, Ilici, Zlogar, Komaci, N.Ceh, Lavrici, Vrsici si Birsa.

   BOLONI SI-A DAT ACORDUL PENTRU PRELUAREA RAPIDULUI

Criza de la nivelul bancii tehnice a Rapidului pare sa ajunga la final. Dupa plecarea lui Razvan Lucescu la FC Brasov si refuzul lui Viorel Hizo de a reveni in Giulesti, una dintre solutiile lui George Copos pentru sezonul viitor a fost aducerea lui Boloni.

Potrivit Prosport, fostul antrenor al nationalei si al lui Sporting Lisabona si-a dat acordul pentru preluarea bancii tehnice a Rapidului. Loti Boloni este in tara in acest moment si asteapta intoarcerea patronului rapidist din America, pentru rezolvarea ultimelor detalii. Conform sursei citate, pentru parafarea actelor mai este nevoie doar de semnatura antrenorului. Boloni va colabora la Rapid cu fostul secund al lui Razvan Lucescu, Viorel Moldovan.





   Constantin Zotta:
"Daca Boloni nu va accepta, sunt si alte variante de antrenori la Rapid"

Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat ca exista posibilitatea ca Boloni sa devina noul antrenor al giulestenilor, dar a si recunoscut ca in cazul in care nu se va ajunge la un acord, exista mai multe variante de antrenori.
   "Stiu ca Boloni trebuie sa vina in Bucuresti. Domnul Copos tine legatura cu el si exista posibilitatea unei intelegeri. Totul depinde de negocieri. Daca Boloni nu va accepta, sunt si alte variante de antrenori la Rapid" a declarat duminica, Zotta, pe aeroportul Henri Coanda, la revenirea din vacanta de la Roma. Acesta a mai spus ca si-ar fi dorit sa colaboreze din nou cu Viorel Hizo si s-a aratat afectat de faptul ca acest lucru nu s-a realizat. "Viorel Hizo se indreapta spre Piatra Neamt. Ii urez succes, dar as fi vrut sa lucrez din nou cu el", a punctat Zotta. Oficialul rapidist a mai precizat ca spera ca Viorel Moldovan sa ramana in staff-ul Rapidului si a spus ca este foarte aproape de a avea acceptul acestuia. "Sper ca Viorel Moldovan sa ramana la Rapid, nu ca jucator. Imi doresc acest lucru si sunt aproape de a-l obtine", a spus Zotta care a tinut sa precizeze ca nu va mai pleca niciun jucator din Giulesti. "Nu mai pleaca nimeni. A plecat doar Vali Badoi, care si-a exprimat dorinta de a parasi echipa. Vrem sa intarim lotul actual si sa terminam sezonul viitor pe unul din primele doua locuri. De asemenea, ne dorim un parcurs cat mai lung in cupele europene", a adaugat directorul general al Rapidului. NewsIn



   TACTICA LUI ZOTTA


   Autor: Cristian Coste, 03-06-2007
   Plecarea lui George Copos in State, in vizita la fiica Alexandra, l-a lasat pe Constantin Zotta singur in fata rautatilor si "inventiilor" presei. Fostul arbitru, acum director general in Giulesti, a avut treaba multa saptamina trecuta, pentru ca zilnic avea de scris mai mult decit de citit. A trebuit sa redacteze comunicate dupa comunicate, sa ia pozitie fata de transferurile anuntate de unii si in care el nu crede nici cit negru sub unghie, sa-l puna la colt pe Adrian Ilie, proaspat manager al Stelei, dar, inca, impresar al unora dintre jucatorii giulesteni.
   "In afara lui Badoi, care a ales sa plece la Steaua, vreau sa fie clar ca nu mai pleaca nimeni de la Rapid. Vrem sa construim o echipa puternica pentru sezonul viitor". Este o parte din luarea de pozitie a lui Zotta pe site-ul oficial al clubului. Se speculase pe plecarile lui Buga, Coman, Marius Constantin si lista este mult mai lunga. Numai ca aproape imediat dupa ce Zotta a dat "enter" la comunicat pe site, s-a trezit Maldarasanu sa explodeze. Si el vrea sa plece. Si altii la fel. De Zicu chiar nu a mai pomenit nimeni, pentru ca imprumutul de la Inter a expirat si sansele de a se prelungi sint de 0,1 la suta.
   Revin la Zotta. Inclin sa cred ca nici el nu crede ce a scris acolo. Totul e o stratagema a sa pentru suporteri. E absolut constient ca patronul se va dispensa, pe sume bune, de citiva jucatori. Nu degeaba Copos i-a cerut sfatul si Lordului. Asa ca Zotta, prin comunicatele sale, nu face altceva decit sa deschida un front cu Copos, iar fanii vor fi cei care vor judeca. Dupa ce patronul va face "curatenia" pe care a promis-o, indraznesc sa pariez ca Zotta se va dezice de aceasta campanie si-si va cauta alt loc de munca. Ce depindea de el, a facut! Nici nu ma gindesc sa dau crezare speculatiilor ca Argaseala i-ar pregati deja birou in Ghencea...
   Si, apropo, domnule Zotta. Va ofer gratuit trei nume pe care nu-i mai prinde toamna in "visiniu": Buga, Dani Coman si Maldarasanu. Nu ma hazardez cu Ganea. As paria ca le stiti si dumneavoastra...




   După victoria din deplasare, Pițurcă a devenit pretențios:
"Acum nu ne mai putem mulțumi cu patru puncte!"


   Victoria cu 2-1 de la Celje l-a făcut pe Pițurcă să schimbe obiectivul pentru dubla cu Slovenia, selecționerul dorindu-și acum șase și nu doar patru puncte din cele două meciuri. Planurile s-au schimbat și pentru că Bulgaria a câștigat meciul cu Belarus, Pițurcă afirmând că lupta dintre cele două Naționale va fi strânsă până când adversara noastră de la Sud de Dunăre va întâlni Olanda. “E greu să învingi în patru zile aceeași echipă de două ori, dar sper că băieții vor fi motivați și vor lua și cele trei puncte de la Timișoara. S-ar putea să mai apară la Timișoara doi, trei jucători, la fel ca la meciul cu Luxemburg. Vom vedea în această seară care sunt problemele, pentru că foarte mulți jucători s-au plâns după acest meci.

La Timișoara va fi la fel ca azi, adică extrem de greu, dar mizăm pe suporterii noștri de acolo. Și azi fanii care au venit aici au fost formidabili. Acum îmi doresc trei puncte la Timișoara. Nu se mai pune problema să ne mulțumim cu patru puncte în această dublă, mai ales că și bulgarii au câștigat în deplasare”, a spus Pițurcă, adăugând că partida cu slovenii a fost mai dificilă decât anticipase. “A fost mai greu decât ne așteptam. Este bine că ne-am îndeplinit obiectivul în proporție de 50 la sută până acum. E bine că am reușit să marcăm două goluri pentru că s-a văzut că pe final am primit în ultimul minut gol. Acel gol a venit când concentrarea scăzuse, am mai pățit acest lucru și cu bulgarii, dar e bine totuși că am luat trei puncte”, a punctat Pițurcă.

Selecționerul a adăugat că “tricolorii” nu își pot permite pași greșiți atât timp cât bulgarii rămân “în coasta noastră” la două puncte distanță. “Vom avea o luptă strânsă cu Bulgaria până la meciul lor cu Olanda. Acel meci va putea să decidă într-un fel sau altul această luptă”, a declarat Pițurcă.

Selecționerul nu exclude însă nici varianta ca România să păstreze poziția actuală, prima în grupa G, până la finalul campaniei de calificare la Euro 2008. “Mă simt bine pe primul loc, dar important e să fim la final pe unul din primele două locuri ale clasamentului. Am fi mândri dacă am termina pe primul loc, înaintea Olandei, dar nu asta e important”, a spus Pițurcă.

dan.radu@gandul.info




   Cresc sansele lui Loti Boloni


   Directorul general al giulestenilor, Constantin Zotta, a declarat ieri, pe Aeroportul 'Henri Coanda', ca sunt sanse ca Loti B?l?ni sa devina antrenorul Rapidului si ca, in clipa de fata, posibilitatea ca Viorel Hizo sa redevina tehnicianul echipei este minima.


Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...