RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI 11|12|13|14|15|16|17 iunie 2007
  FC RAPID Bucuresti | Site Oficial | Official WebSite | Site Officiel


  • Bergodi și Grigorie au semnat


        Aseară, la Roma, directorul tehnic Grigore Sichitiu și Cristiano Bergodi au semnat contractul care-l oficializează pe italian, pentru următorii doi ani, în postura de nou antrenor al Rapidului, în locul lui Răzvan Lucescu, plecat la FC Brașov. În această dimineață, formația giuleșteană s-a întărit și cu un nou jucător, mijlocașul de 25 de ani Ștefan Grigorie, care a semnat un angajament pe trei ani cu clubul din Grant. Grigorie a fost adus la Rapid după ce, în sens invers, spre Timișoara, a plecat Ionel Ganea. "Suntem mulțumiți de achiziția realizată, mai ales că Grigorie a constituit o țintă mai veche a noastră. Și el și-a dorit să vină la noi și e bine că, fie și mai târziu, transferul s-a realizat", a declarat directorul general Constantin Zotta.
       
        Alături de celelalte două achiziții din această vară, Pierre Boya și Vladimir Bozovic, Grigorie va fi prezent luni la reunirea lotului rapidist, de la care, în schimb, va lipsi Ionuț Stancu. Pe fondul unei lovituri mai vechi, mijlocașul rapidist a suferit în această vacanță o fractură de metatarsiene, în momentul în care a efectuat o alergare ușoară. Stancu va mai suporta timp de aproximativ două săptămâni ghipsul, după care procesul de refacere îl va ține departe de gazon încă aproximativ o lună și jumătate.

  • Grigorie a venit la schimb cu Ganea


        Deplasat la Timișoara, directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a oficializat despărțirea lui Ionel Ganea de clubul giuleștean, la care a ajuns în urmă cu șase luni.
        Ganea (34 de ani) va juca din sezonul viitor la formația de pe Bega, care a convenit să-l cedeze în schimb, definitiv, pe mijlocașul Ștefan Grigorie.
        Acesta urmează să semneze în cursul zilei de mâine contractul cu noua sa formație, la care mai fost aproape să ajungă și în timpul mandatului lui Răzvan Lucescu.

  • "Sper să semnăm astăzi contractul cu Bergodi"

Bergodi
        Prezent la Roma, pentru a definitiva detaliile contractului pe care antrenorul Cristiano Bergodi ar urma să-l încheie cu Rapid, directorul tehnic al clubului giuleștean, Grigore Sichitiu, a declarat: "Mulți s-au grăbit să anunțe ca sigură încheierea acordului, dar abia în această după-amiază se va parafa, sper eu, înțelegerea. S-a căzut de acord asupra tuturor probleme de fond ale contractului, dar mai sunt de pus la punct ultimele detalii. Abia atunci vor fi semnate documentele oficiale, lucru care cred că se va întâmpla până cel târziu diseară". În caz că se va bate palma între cele două părți, tehnicianul italian va fi ajutat de Marian Rada.
        Lotul Rapidului se va reuni luni, 18 iunie, la ora 18:00, la baza "Pro Rapid". Prima acțiune centralizată a echipei va avea loc între 24 și 30 iunie, perioada cantonamentului de pregătire de la Poiana Brașov. Anterior, pe 19 iunie, este programată tradiționala vizită medicală.

  • SELECTIE

SELECTIE

        FC RAPID Bucuresti organizeaza actiuni de selectie pentru copii nascuti in anii 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000.
        Actiunile vor avea loc pe terenurile de minifotbal din PARCUL CRINGASI ( LACUL MORII ) in zilele de 18, 19, 20.06.2007, ora 8:00.

        Pentru relatii suplimentare telefon : 0767.001.921 (dl. Nita Octavian)

   11 iunie 1967 - 11 iunie 2007
40 de ani de la primul titlu


    11 iunie este o zi speciala in viata Rapidului. Acum 40 de ani, la Ploiesti, la finele unui meci dramatic, incheiat cu o remiza alba, giulestenii intrau in posesia primului titlu de campioni din istoria uneia dintre cele mai iubite echipe ale fotbalului nostru.
    Era vremea acelui "11" rostit pe nerasuflate de suporterii "alb-visiniilor" (Raducanu - Lupescu, Dan Coe, Motroc, Greavu - Dinu, Jamaischi - Nasturescu, Ion Ionescu, Dumitriu II, Codreanu) si al unei echipe strunite de un mare antrenor, Tinel Stanescu, intrat deja in legenda Giulestiului.
    Unii dintre cei mai sus mentionati au plecat dntre noi si le vom pastra vie memoria, pentru totdeauna, cu ceilalti, suporterii se vor reintalni cat de curand, in aceasta vara, cu prilejul unei manifestari de suflet care va marca acest moment special din viata oricarui rapidist adevarat.

   Cristiano Bergodi antrenor 2 ani la Rapid


    Stirea a fost confirmata de presedintele Constantin Zotta deci este oficial Cristiano Bergodi este noul antrenor al echipei Rapid.
    Cristiano Bergodi v-a semna miercuri un contract pe 2 sezoane cu echipa Rapid .
    “Obiectivul echipei este câstigarea campionatului, Cupei României si calificarea în grupele Cupei UEFA” a declarat Bergodi .
  
   comenteaza pe forum • Cristiano Bergodi antrenor 2 ani la Rapid



   Rapid, meci cu Sochaux pe 14 iulie


    Rapidiștii vor disputa pe 14 iulie un amical cu formația franceză Sochaux. Meciul se va disputa în Elveția în localitatea Alle. Sochaux a cîștigat în sezonul 2006-2007 Cupa Franței, după ce a trecut în finala de Olympique Marseille dupa executarea loviturile de departajare.
   
    Jucătorii francezilor au transformat cinci din șase lovituri, față de patru din șase ale celor din Marseille, cucerind trofeul asigurîndu-și locul în ediția viitoare a cupelor europene.
   
    Gruparea franceză trebuia să dispute la 14 iulie un meci cu FC Zurich, dar partida a fost amânată. Trupa lui Bergodi va efectua un turneu de pregătire în Elveția în perioada 4-17 iulie.
    (Andrei Crăițoiu)

   Rapidiștii au sărbătorit titlul din 1967


    Rapidiștii au sărbătorit 40 de ani de la câștigarea primului titlu de campioni. Rică Răducanu a sunat adunarea foștilor săi coechipieri pentru a aniversa împreună câștigarea campionatului din 1967.
   
    Înaintea petrecerii, fostele glorii ale Giuleștiului au ținut un moment de reculegere pentru Dan Coe, Ilie Greavu și Valentin Stănescu, artizanul primului titlu câștigat de Rapid.
   
    "Era ca un tată, mie îmi spunea copilul meu. Se bătea pentru fiecare jucător, să nu se bage nimeni, nici un ministru, nimeni", a declarat Nicky Dumitriu.
   
    Rapidiștii și-au adus apoi aminte de bucuria câștigării titlului, dar și de lupta cu rivalii de la Dinamo.
   
    "Dinamo era cea mai periculoasă, așa erau vremurile, aveau un comandant ceva, ăla iubea Dinamo și îți făcea șicane", a declarat Rică Răducanu.
   
    "Consider că acest titlu din 1967 face cât zece luate de Steaua și Dinamo", a completat și Constantin Năsturescu.
   
    "A fost cam cum ar fi acum dacă ar fi Rapid în Champions League, o sărbătoare în tot cartierul, o bucurie de nedescris", și-a amintit Nicky Dumitriu.
    Sursa: Realitatea TV

   Constantin Zotta: "Grigorie semnează mâine"


    Directorul general al Rapidului, Consantin Zotta, a declarat că Ștefan Grigorie va deveni giuleștean cu acte în regulă mâine, când se va semna contractul.
   
    "Am vorbit cu Ștefan Grigorie și am ajuns la un acord, astfel că mâine se va semna contractul și luni, 18 iunie, se va prezenta la reunirea lotului de la Pro Rapid"

   Ștefan Grigorie - carte de vizită


    Nume: Ștefan Costel GRIGORIE
    Data nașterii: 31.01.1982
    Locul nașterii: Segarcea (Dolj)
    Înălține: 176 cm
    Greutate: 71 kg
    Post: mijlocaș
   
Primul meci în Divizia A: 02.06.1999 - Universitatea Craiova - CSM Reșița 0-1
   
    A mai jucat la:
    1998-2000 Universitatea Craiova
    2000-2001 UFC Electro Craiova
    2000-2002 Universitatea Craiova
    2002-2006 Dinamo București
    2006-2007 FCU Poli Timișoara
   
    Meciuri:
    Divizia A 159 meciuri- 37 goluri
    Divizia B 9 meciuri - 1 gol
    Under 21 18 meciuri - 5 goluri
    2 convocări la echipa națională

   Bergodi nu mai vrea să plece nimeni


    După ce a declarat că plecarea lui Ionel Ganea nu îi afectează planurile, noul antrenor al echipei de sub Podul Grant nu vrea să mai piardă niciun jucător din lot în această perioadă de transferuri. Dorința tehnicianului vine să dezmintă zvonurile care au circulat în ultima perioadă vizavi de posibila plecare din Giulești a unor jucători, precum Maftei, Mazilu, Măldărășanu sau Marius Constantin. "La Rapid este un grup foarte bine închegat și valoros și mi-aș dori să nu mai plece niciun jucător în această vară. Am nevoie de toți cei care sunt în lot, mai ales că vom participa și în Cupa UEFA și este necesar un efectiv cât mai numeros", a declarat Cristiano Bergodi pentru Atac.

  • Copos: "Până la finele acestei luni, vom finaliza și negocierile legate de preluarea stadionului"


    Copos este oprimist în ceea ce privește negocierile legate de preluarea stadionului Valentin Stănescu și crede că până la sfârșitul lunii, stadionul va fi concesionat Rapidului și se vor putea demara lucrările de consolidare. Patronul rapidist a ținut să îi mai mulțumească încă o dată lui Răzvan Lucescu pentru tot ce a făcut la Rapid.
   
    "Probabil că, până la finele acestei luni, vom finaliza și negocierile legate de preluarea stadionului din Giulești. Ne dorim foarte tare acest lucru, mai ales că starea actuală a arenei presupune demararea imediată de lucrări de consolidare și, mai apoi, de modernizare.
   
    Aș vrea să-i mulțumesc sincer lui Răzvan Lucescu pentru tot ceea ce a făcut la Rapid. Răzvan este un om deosebit, față de care am tot respectul, pasiunea lui extraordinară, pentru fotbal și pentru Rapid, ducând la succesele noastre din anii în care am fost împreună. Îi mulțumesc, încă o dată, și vreau să cred că, odată, se va întoarce aici, unde ușa îi va fi mereu larg deschisă."

  • George Copos despre Valvis: "Personaj grobian și insolent "

muhahaha
    Copos, din nou în război cu Jean Valvis. Finanțatorul alb-vișiniilor îl atacă pe Valvis despre care spune că este un personaj grobian și insolent și îi urează să plece repede de la Rapid, la fel cum a venit.
   
    "Nu pot evita personajul grobian și insolent care răspunde la numele de Jean Valvis. Îmi pare rău că oameni de o statură morală excepțională, și care iubesc sincer, dezinteresat, Rapidul, au ajuns să fie folosiți atât de murdar în campaniile de imagine duse de cel mai sus menționat din momentul când s-a strecurat în anturajul Rapidului. Domnul Valvis, om de afaceri versat și bun cunoscător al legislației societăților comerciale, face în mod voit abstracție de o hotărâre adoptată, la data de 21.02.2007, cu o majoritate de 99,99048%, de către Adunarea Generală a Acționarilor SC FC Rapid București SA.
   
    Este regretabil faptul că aproape 70 de oameni remarcabili, majoritatea membri ai Clubului Aristocratic, sunt puși de domnul Valvis în situația jenantă de a deveni coproprietari pe 1 (una) acțiune a societății, pentru că de exact atât poate dispune domnul Valvis în momentul de față. Cu toate că nu noi am provocat această situație neplăcută, îmi exprim regretul față de postura în care au fost puși acești adevărați suporteri ai clubului, cei care rămân mereu aici, în timp ce "acționari" de genul domnului Valvis, preocupați exclusiv de avantajele de imagine aduse de Rapid, vin repede și, slavă Domnului, pleacă la fel de repede" .

  • Copos despre suporterii care l-au contestat: "Lipsiți de fair-play!"


    George Copos a postat un nou mesaj pe blogul său în care spune că face "o ultimă încercare de dialog" cu suporterii rapidiști de pe blog, după ce a fost înjurat și jignit în foarte multe rânduri.
   
    "Mărturisesc, pentru început, că am stat o perioadă și m-am gândit bine dacă mai este indicat un dialog, între mine și suporteri, pe acest site dedicat, în fond, celor ce iubesc Rapidul. Sau, mă rog, celor care pretind că iubesc această echipă. Reacțiile de-a dreptul monstruoase din ultima vreme - ca să mă exprim civilizat, și nu în tonul "suporterilor"- m-au afectat profund. Nu știu dacă e bine să fac această confesiune, alții ar fi ignorat un asemenea moment și și-ar fi văzut de treabă mai departe. Vreau însă ca toată lumea să înțeleagă faptul că mă doare orice lucru legat de Rapid, o echipă de care m-am legat nu numai sufletește. Dovadă stau investițiile de zeci de milioane de euro, din acești ultimi 14 ani, concretizate în câștigarea a două titluri de campioni, cinci Cupe și trei Supercupe ale României. Răspunsul suporterilor este lipsit de cele neînsemnate urme de fair-play. Am acceptat, mai mult pentru cei pentru care îi interesează cu adevărat soarta Rapidului, să-mi fac cunoscută părerea cu privire la unele evenimente de ultimă oră, dar voi analiza cu seriozitate oportunitatea continuării unui asemenea "dialog”, în care înjurătura de cea mai joasă speță este la ea acasă."

  • Ionel Ganea: "Mi-e greu să cred că George Copos își va respecta promisiunile"


    Ganea afirma ca se intelege bine deocamdata cu George Copos, dar nu se stie pe viitor. "Cu George Copos sint prieten. Vorbim des la telefon. Acum nu stiu ce va fi in viitor. Am un contract cu Rapidul, in care este stipulat ca la finalul carierei de jucator imi ofera un loc de munca in cadrul clubului, dar nu este specificata functia, pot sa fiu si ingirjitorul gazonului. Dar imi este foarte greu sa cred ca toate lucrurile care mi s-au promis cind am venit la Rapid se vor adeveri”, a declarat atacantul giulestean pentru Fanatik.

  • Daniel Niculae: "Mi-aș dori să mai lucrez cu Răzvan Lucescu"


    Fostul atacant al formatiei din Giulesti, Daniel Niculae, simte lipsa vremurilor petrecute sub culorile Rapidului si este dezamagit de ruptura creata la club prin plecarea lui Razvan Lucescu si a altor fosti colegi. "Nico" a infirmat negocierile despre care a vorbit Gigi Becali, declarind ca nu a avut nicio discutie cu patronul Stelei.
   
    "Nu am avut nicio discutie cu nimeni de la Steaua si mai ales cu domnul Gigi Becali. Badoi are 32 de ani si patronul nu-l mai dorea la echipa. Are familie, a promovat tirziu in Liga I, ce era sa faca? Va fi o pierdere pe Rapid si sint sigur ca va face treaba buna cu Steaua. E pacat ca usor usor au inceput sa plece din baietii de la Rapid si nu am reusit sa raminem echipa de acum un an. Se stia din iarna ca Razvan Lucescu va pleca de la echipa. Daca era sustinut mai mult, putea sa faca mai multe la echipa. A plecat cu capul sus si asta e cel mai important, si-a creat un stil si a devenit un antrenor foarte bine cotat. Am incredere ca Razvan va face treaba buna la Brasov. Cred ca intr-un an acea echipa va evolua in Liga I. Mi-as dori sa mai lucrez cu Razvan Lucescu. Marea lui calitate a fost ca a stiut sa ne apropie si sa ne tina linga el. Ne-am strins toti in jurul lui, insa nu am trecut peste pragul de antrenor, l-am respectat. Indiferent de ce antrenor va veni la Rapid, va avea aceleasi obiective pentru ca aceasta echipa se bate la titlu", a declarat Niculae la Sport.ro.


   ECHIPA NOASTRĂ DE AUR
40 ani de la primul titlu


Antrenori: Valentin Stanescu si Victor Stanculescu.

Jucatori
Raducanu Necula
Post: portar
Data nasterii 10.05.1946


Nicolae Lupescu
Post: fundas
Data nasterii 17.12.1940

Dan Coe
Post: fundas
Data nasterii 08.09.1941

Ion Motroc
Post: fundas
Data nasterii 14.02.1937

Constantin Dinu
Post: mijlocas
Data nasterii 14.05.1943


Ilie Greavu
Post: fundas
Data nasterii 19.07.1937

Ion Ionescu
Post: atacant
Data nasterii 05.04.1938

Constantin Jamaischi
Post: mislocas
Data nasterii 10.02.1945

Viorel Kraus
Post: atacant
Data nasterii 05.03.1940


Teofil Codreanu
Post: atacant
Data nasterii 01.02.1941

Emil Dumitriu
Post: atacant
Data nasterii 05.11.1942

Constantin Nasturescu
Post: mijlocas
Data nasterii 02.10.1940

Alexandru Neagu
Post: atacant
Data nasterii 19.07.1948

Au mai facut parte din lotul Rapidului: Marin Andrei, Vasile Stefan, Savu Costea, Nicolae Georgescu, Paul Mitroi.





    Vezi cum au trăit jucătorii de aur ai Rapidului meciul care a adus primul titlu în Giulești


Jami Jamaischi: "Azi noapte am visat ca Petrolul ne-a batut cu 3- 1, iar Dinamo a castigat cu 3- 0. M-am trezit lac de transpitatie. Mai mare fericire ca cea pe care o traiesc astazi, nu poate exista."

Nae Georgescu: "Cat de bine i-am inteles azi pe inflacaratiinostri suporteri. Am tremurat 90 de minute, iar la sutul lui Roman mi s-a oprit respiratia. Desi n-am jucat azi, ma simt omul cel mai fericit."

Puiu Ionescu: "Ziua casatoriei si ziua de azi sunt cele mai fericite zile din viata mea. Sa stiti ca atunci cand l-am vazut pe roman singur in fata lui Raducanu n-am crezut ca am sa maia puc aceasta A DOUA ZI!"

Culae Lupescu: "Nu-mi vine sa cred ca am luat campionatul. Pur si simplu nu-mi vine sa cred. Acest titlu care a fost ani de zile pentru noi este in sfarsit al nosdtru? Ciupeste-ma Jami sa nu cred ca visez!"

Dan Coe: "Am castigat un foarte greu razboi psihologic. Inchin aceasta victorie minunatilor nostri suporteri care sunt alaturi de noi si la bine si la rau."

Parpala Codreanu: "De copil am visat ca echipa mea favorita, RAPIDul, as cucereasca campionatul. N-as fi crezut ca eu am sa contribui direct la aducera titluilui in Giulesti. Cand am vazut, insa la pregatirea jocului, ca lui nea Tinel(n.n.- Valentin Stanescu) ii jucau ochii in lacrimi, am stiut ca de pe stadionul ploiestean noi nu puteam iesi decat campioni."

Niki Dumitriu: "Eu azi n-am avut emotii. Simteam ca va fi ZIUA NOASTRA. Jucatorii din aparare au lupatat extraordinar si m-am dat seama ca nu puteam primi gol. La magistrala foarfeca a lui Puiu (n.n. Ionescu) am crezut ca s-a terminat campionatul, dar a trebuit sa rezistam pana in minutul 90."

Iliuta Greavu: "Am jucat in ultimele 30 de minute cu un nod in gat. Fiecare minut care ne apropia de titlu mi se parea fara sfarsit. Aceasta jumatate de ora a fost cel mai greu examen din viata mea."

Rica Raducanu: "In ultimele cinci minute imi venea sa ii strig lui nea Tinel sa ma schimbe. Pana atunci nu am avut nici o emotie, dar din clipa aceea am inceput sa simt ca mi se taie picioarele."

Bebe Nasturescu: "Cred ca la ora aceasta sotia mea este fiinta cea mai fericita. Mare RAPIDista, chiar inainte de a ma cunoaste (pe cuvant!), ea s-a bucurat mai mult ca oricine de succesul nostru, cu atat mai mult cu cat, peste doua luni va naste (sper) un al treilea RAPIDist. Acestor doua fiinte dragi le inchin titlul pe care l-am cucerit noi astazi la Ploiesti."

Victor Stanculescu (antrenor secund): "Am facut drumul Bucuresti- Ploiesti azi noapte, in jurul camerei. De zece ani, de cand am imbratisat cariera de antrenor, azi am ajuns la concluzia ca munca si sacrificiile sunt intr-o zi rasplatite."



    POVESTEA PRIMUL TITLU DIN ISTORIA RAPIDULUI


O VICTORIE E TENACITATII SI A ENTUZIASMULUI
(revista "Fotbal"joi 15 iunie 1967)


A venit si acest campionat. RAPIDUL parea resemnata. In tur n-o gasim niciodata pe primul plan. In toate cele 13 etape, feroviarii apar o singura odata pe locul 2 si...plonjeaza apoi spre jumatatea clasamentului. Sfarsitul primei parti ii gaseste pe locul 6; un loc al celor mai calme aspiratii. Era o falsa impresie fiindca de la 26 februarie, Giulestiul incepea ofensiva. Mai intai printr-o operatie de tatonare, disimulata retinere, concretizata prin ascensiune moderata, dar apoi lansata cu toata forta motoarelor. Seara de 15 martie (etapa 16) ii instaleaza lideri pe rapidisti si multi spun ca originea victoriei finale s-ar afla nu in succesul pe care giulestenii il repurtasera in acea zi asupra Progrsului, ci in partida de cu o saptamana inainte aceea cu UTA, terminata cu o victorie pe stadionul din Arad. Ce a urmat apoi? Un sir de intalniri care catapulteaza echipa antrenata de VALENTIN STANESCU si VICTOR STANCULESCU la cinci puncte de "secunda" sa Dinamo Bucuresti, in seara lui 22 mai. Dar RAPIDul "se regaseste"... Si acum vine perioada care a salvat campionatul, dar numai din punct de vedere al luptei pentru titlu.

"Momentul RAPID" incepe sa se produca in scena camionatului dupa replici bine stiute. Din pataniile anterioare.
*14 mai: Dinamo se apropie la trei puncte...
*28 mai: Dinamo mai are doar doua puncte de recuperat...
*4 iunie cele doua puncte raman neschimbate...deci campionatul se joaca in ultima etapa!

Cele 90 de minute s-au consumat pentru feroviari, cu prologul si epilogul dominate de accente vecine cu dramatismul.
Cele 90 de minute au trecut si RAPIDul si-a mentinut diferenta de doua puncte fata de singura ei rivala Dinamo Bucuresti.

35 de campionate, uneori si de campionate de divizia B au fost necesare pantru ca RAPIDul sa aiba, in sfarsit, doua puncte in plus in fata formatiei clasate pe locul 2 intr-un clasament final al celei mai de seama intreceri interne a fotbalului nostru.
Aceasta victorie a rabdarii, a nedescurajarii isi gaseste justificarea pentru editia in care a fost realizata prin aceea ca RAPIDul s-a aratat cea mai constanta, cea mai dornica, cea mai setoasa de gloria campioanei dintre toate competitoarele. Feroviarii au realizat performanta care se identifica pentru ei cu insasi ratiunea de a mai lupta in campionat, printr-un joc, evident reorganizat, mai realist, aplicand ceva din lectia campioanelor care au intrecut-o mai recent sau mai demult.


SARBATOAREA RAPIDULUI
(revista "Fotbal" Stelian Trandafirescu, Mihai Popescu)


11 iunie 1967. O data care va figura la loc de onoare in istoria celor 80 de ani de existenta a unuia dintre cele mai vechi cluburi din tara noastra, RAPID BUCURESTI.

Generatia lui Dan, Dumitriu, Ionescu, Raducanu&co a implinit, in sfarsit, un vis pe care inaintasii lor l-au tesut fara sa il termine niciodata, aproape in fiecare editie a campionatului de fotbal al Romaniei.
Pentru a ajunge fericiti la statia "terminus", RAPIDul si suporterii sai au trecut prin nenumarate friguri si emotii.

Ultima etapa a pus pe jaratic pe toti simpatizantii alb-visiniilor. Trenul special, 5201, plecat din Bucuresti duminica la amiaza, cu o garnitura de 14 vagoane pline pana la refuz, coloana de masini sosota la Ploiesti cu cateva ore inainte de inceperea meciului cu Petrolul, alte sute de rapidisti venite din toate colturile tarii, veniti cu diferite mijloace de locomotie, aveau sa dea orasului "aurului negru" acea extraordinara ambianta proprie confruntarilorde neuitat.


... Stadionul Petrolul, orele 15.30.Desi "meciul campionatului" va incepe abia peset doua ore, in tribune nu mai incape un ac. Din cand in cand, "insule rapidiste" repeta pe voci si instrumente pentru amrea premiera.
... Moment inedit cu cateva momente inainte de inceperea partidei. Artista poporului Ioana Radu, campioana romantelor noastre, isi arata afinitatea pentru echipa RAPID, intr-o calda imbratisare data lui Motroc.
... A inceput jocul. Tempo foarte rapid. Aproape ca nu observam cand trec minutele. Repriza a doua are un inceput "gri". Echipele par multumite de acest "draw". La sfarsitul meciului,exploziva galerie RAPIDista a rupt toate zagazurile. Trei suporteri ofera giulestenilor o cupa de cristal abl-visinie ca si culorile echipei lor favorite. La cabine tricourile se moaie in lacrimi... Jucatori si antrenori rad, plang, se imbratiseaza. RAPIDul a castigat, dupa decenii de lupta, campionatul chiar in orasul campionilor.


UN AUTOBUZ NUMIT IMPLINIRE

... Autobuzul "TV" nr.31-B-1150. De 30 de minute,acest autobuz obisnuit capata o notorietate aparte. Este autobuzul echipei RAPID care acum jumatate de ceas la • 11 iunie 1967, orele 19 si 18 minute • a devenit campioana Romaniei. Transformat ad-hoc in autobuz alegoric, cu sute de suporteri agatati ciorchine de scara, de ferestre, de orice, cu altii cocotati pe acoperisul lui, vehiculul isi pasteapta pasagerii. Acestia apar intr-o postura "aeriana", purtati pe brate si pasati pe sus, ca la volei, pana la autobuz, intr-un vacarm... interist, zeci de paraitori, tobe si talangi unindu-si sunetele intr-un cor asurzitor.
... Orele 20.15. Autobuzul incepe "manevrele de dislocare" din chingile entuziastei mase de iubitori ai RAPIDului care, pe alocuri, i-au indoit tabla.
... Orele 20.23. In sfarsit autobuzul a reusit sa demareze. Inapoi spre Bucuresti! Impreuna cu titlul. Adica impreuna cu VISUL. Aplauze, batiste fluturate saluta pe strazile Ploiestiului echipa campioana.
... Autobuzul ruleza cu 80 km. Iata insa ca la cativa kilometri de Ploiesti il asteapta o bariera. Toata lumea coboara pentru a se fotografia. Trece trenul. Este acceleratul Bucuresti- Arad. Mecanicul trenului care ii cunoaste pe jucatorii rapidisti ii saluta pe campioni prin trei fluiereturi de locomotiva.
... Autobuzul isi continua drumul. S-a lasat intunericul si ploua marunt. Jucatorii canta "Multi ani traiasca" antrenorilor VALENTIN STANESCU si VICTOR STANCULESCU, suporterilor lor.


PODUL GRANT- PODUL INVINGATORILOR

O manifestare de simpatie, contagioasa si originala in felul ei, s-a repetat la proportii de masa in "cartierul general" al echipei, in GIULESTI. Numai cine n-a trecut duminica seara peste Podul Grant, podul invingatorilor, cum ii spun de acum incolo suporterii Rapidului, nu-si poate inchipui cum s-au pregatit "napolitanii" din Giulesti pentru triumfala intoarcere.
Ghirlande de trandafiri rosii imbratisau colosul de metal de peste calea ferata, batranul ceas, locul de rendez- vous al celor care vin la stadion, chioscul de ziare, Teatrul Giulesti.
De o parte si de alta, o multime imensa de oameni, aceiasi oameni care au fost alaturi de echipa si in ceasuri grele, de-a lungul altor editii ale campionatului, au asteptat cateva ore in ploaie echipa favorita. Probabil ca nici cel mai iscuist regizor de cinema n-ar fi putut sa puna la punct o asemenea scena care merita cu prisosinta imortalizarea pe pelicula.


DUMINICA IN CARE RAPIDUL A INTRAT IN ISTORIE
(ziarul "Sportul popular" Ion Baiesu)

"Am fost si eu la Ploiesti. Meciul puteam sa il vad la televizor, dar nu meciul ma interesa, ci galeria giulesteana. In fruntea acesteia se afla, daca nu stiati, cunoscuta cantareata Ioana Radu care, la Ploiesti a intrat in teren si l-a sarutat pe Motroc pe amandoi obrajii, ca sa stie toata lumea de partea cui canta inima ei de olteanca... Iar cand arbitrul a fluierat sfarsitul meciului, cerul s-a prabusit deasupra stadionului. Nici o forta din lume nu mai era atunci in stare sa-i opreasca pe giulesteni sa nu navaleasca pe teren. S-au dus acolo sa planga cu totii, sa planga cu Coe in brate, au smuls tricourile de pe jucatori, le-au rupt in bucati impartindu-le intre ei.
La inapoiere, pe soseaua nationala, am intalnit un tanar care ne-a facut semn sa il luam cu masina. Am oprit si l-am luat. Cand a coborat s-a scuzat ca nu are bani la el dar, ca sa ne rasplateasca totusi, a scos din portmoneu, din despartitura in care tinea fotografile si sotiei, un petec de panza visinie, l-a rupt cu dintii si ne-a dat jumatate din el. Era o bucata din tricoul lui Dumitriu II!"



   Rică Răducanu despre titlul din 1967: "A fost extraordinar, nu știam cum e să fii campion"


    Fostul mare portar al giulestenilor, Rica Raducanu, spune ca titlul obtinut in urma cu 40 de ani a fost un lucru extraordinar pentru Rapid si ca este foarte mindru ca a reusit sa cistige cu formatia "alb-visinie" toate trofeele posibile. "Pentru noi a fost un lucru extraordinar cistigarea acelui titlu, deoarece noi nu stiam cum este sa fim campioni. A fost o mare bucurie pentru noi, mai ales ca l-am cucerit in fata lui Dinamo. Pe atunci nu era vorba de bani ca acum. Atunci jucam mai mult pentru tribune si pentru noi. Nea Tinel a facut o mare echipa atunci. Sint mindru ca, atit timp cit am jucat la Rapid, a cistigat tot: campionatul, Cupa Romaniei, Cupa Feroviara, Cupa Balcanica"
   
    "Serbarea asta eu o sa o organizez. Va veni si Victor Stanculescu din Canada si toti astia care mai sintem in viata. O sa pregatim vinul, tuica si berea si vineri ne intilnim cu totii la petrecere. Abia astept sa ne mai vedem si noi, sa mai vorbim, la un moment vesel, deoarece in ultima vreme ne-am mai intilnit doar pe la parastasuri si inmormintari"

   Răzvan Lucescu explică de ce nu s-a mai răzgândit și a ales Brașovul


    Răzvan Lucescu nu privește înapoi cu mânie, dar nici nu mai vrea să vorbească de Rapid! După ce s-a bronzat pe plajele din Bahamas, Lucescu junior este pregătit să treacă la aerul tare al Brașovului.
   
    Răzvan Lucescu nu regretă despărțirea de Rapid. Noul antrenor al Brașovului privește înainte cu speranță și nu mai vrea să se uite înapoi, deși este mulțumit că a făcut din Rapid o echipă recunoscută în Europa.
   
    Lucescu a dezvăluit și motivele pentru care nu s-a mai întors din drum la ofertele lui George Copos din acest an, la fel ca vara trecută.
   
    "N-am vrut să repet povestea de anu trecut, să tergiversez, să-mi fac mie rău și să fac altora rău. De acum există un singur viitor pentru mine și pentru Rapid. Pe al meu e scris Brașov, pe al Rapidului să obțină mai mult decât în ultimii trei ani."
   
    Lucescu junior crede că omul nu sfințește locul și este convins că are mult de muncă pentru a readuce pe FC Brașov în elită. "Doar venirea mea acolo nu înseamnă automat și promovarea" Sursa: Realitatea TV

   Nicolae Lupescu: "Trei ani de zile am fost furați de Dinamo, pierzînd campionatul la un punct, pînă să luăm acest titlu senzațional"


    Campion si el in urma cu 40 de ani, Nicolae Lupescu, de meserie fundas, spune ca a fost ceva senzational atit pentru club, cit si pentru suporteri, cistigarea primului titlu si ca acest campionat a venit dupa ce timp de trei ani Rapidul a fost furat de Dinamo, conform Fanatik. "Pentru noi a fost ceva senzational, deoarece a fost primul titlu din viata Rapidului.
    A fost o bucurie foarte mare si pentru fanii nostri, care s-au si intors pe jos de la Ploiesti. A fost un moment istoric. Trei ani de zile am fost furati de Dinamo, pierzind campionatul la un punct, pina sa luam acest titlu. Atit Steaua, cit si Dinamo, aveau mare forta impotriva noastra" "O sa ne adunam cu totii vineri, care mai sintem in viata, ca vreo trei, patru dintre noi s-au dus.
    O sa-l chemam si pe Jamaischi de la Falticeni sa fie alaturi de noi. Va fi o frumusete de petrecere acolo"

   Puiu Ionescu: "Vom sărbători vineri acești 40 de ani. Nu vrem să apelăm la club sub nici o formă"


    Cu ocazia implinirii a 40 de ani de la primul titlu, Puiu Ionescu a declarat ca vineri va avea loc o petrecere la care vor participa majoritatea supravietuitorilor perioadei de atunci, conform Fanatik.
   
    "Noi am hotarit, cei care mai facem umbra pamintului, sa sarbatorim cum se cuvine acesti 40 de ani. Vrem sa ne intilnim, nu vrem sa apelam la club sub nici o forma. Nu avem nevoie de ajutorul lor".

   Cristiano Bergodi:
"Vreau să înving orice adversar și să ajung cât mai sus în clasament"


    Patronul George Copos i-a stabilit obiectivele noului antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi, pentru sezonul viitor clasarea pe locurile 1 sau 2.
   
    Ce obiectiv veți avea în sezonul următor ca tehnician al "alb-vișiniilor"?
    Dorința patronului este aceea de a termina pe locul 1 sau 2, adică o poziție care duce în Liga Campionilor. Sper să reușesc să ating această țintă. Eu îmi doresc întotdeauna să înving orice adversar și să ajung cât mai sus în clasament. sursa: Atac

   Cristiano Bergodi:
"Să fiu tehnician al Rapidului este o mare șansă"


    Cristiano Bergodi, noul antrenor al Rapidului, spune că venirea în Giulești este un pas mare în cariera sa și că se simte onorat să antreneze un club cu faimă și tradiție atât pe plan intern, cât și internațional.
    Atac: Domnul Copos a anunțat că sunteți noul antrenor al Rapidului. Cât de importantă este pentru cariera dumneavoastră oportunitatea de a antrena această formație?
    Cristiano Bergodi: Pentru parcursul meu ca antrenor, să fiu tehnician al Rapidului este o mare șansă. Sigur, am mai antrenat la Național, la Cluj, dar niciuna dintre aceste două cluburi nu se compară cu tradiția și faima Rapidului, atât în România, cât și pe plan european. Este fără discuție cea mai importantă echipă pe care am antrenat-o în carieră. Este o mare satisfacție faptul că am ajuns pe banca tehnică a acestei grupări. sursa: Atac

    Buga, la Toulouse?


    Atacantul Mugurel Buga este tot mai decis să părăsească Rapidul. În cazul în care jucătorul va fi forțat să-și rezilieze contractul de impresariat cu Adrian Ilie, este decis să meargă în campionatul francez, la Toulouse, echipă interesată de serviciile sale.Toulouse, echipă interesată de serviciile sale, conform Click!.
   
    Sezonul european 2005-2006 a fost unul excelent pentru actualul jucător al Rapidului. Mugurel Buga a avut o contribuție capitală în parcursul echipei sale în Cupa UEFA, fiind principalul marcator, cu 9 reușite, alături de Daniel Niculae.

   Daniel Pancu:
"Copos se face că nu mă cunoaște, eu nu vreau să mai aud de el!"


    Fostul idol al tribunei giuleștene, Daniel Pancu, a declarat pentru Click! că nu vrea să mai audă de George Copos și nici de echipa națională. Pancone crede că a greșit când a acceptat să îmbrace din nou tricoul alb-vișiniu în iarna lui 2006.
   
    Ai rezolvat problemele financiare cu George Copos?
    Mă tot duce cu vorba. Mai am de luat încă 75.000 de euro din contractul pe care l-am avut cu echipa din Giulești, dar domnul Copos se face că nu mă mai cunoaște. Am fost eu prost că am acceptat să revin să joc la Rapid, dar asta e.
   
    La echipa națională te mai gândești?
    Nu mai vreau la echipa națională, nu mai vreau să aud de George Copos și urăsc fotbalul românesc. Am suferit destul, iar din acest motiv am un gust amar. Chiar dacă am 30 de ani, sincer, nu îmi doresc altceva decât să îmi fac treaba la Bursaspor.

    INTERVIU / Pancu:
"N-am să mă mai întorc niciodată în fotbalul românesc"


   
    "Pancone" neagă zvonurile legate de o posibilă revenire în campionatul intern, la Dinamo, sau la Rapid. Mijlocașul român al lui Bursaspor a declarat pentru Click! că nu se va mai întoarce niciodată în fotbalul românesc și nu va mai evolua niciodată la echipa națională.
   
    De ce atât secret despre fotbalistul Daniel Pancu?
    Daniel Pancu: Nu este adevărat, doar că datorită problemelor pe care le-am avut sezonul trecut la Bursaspor, am vrut să evit să dau declarații și să încerc să-mi rezolv problemele fără să știe lumea.
   
    E adevărat că pleci de la echipa turcă?
    Nici vorbă. Chiar ieri (n.r. sâmbătă) am discutat la telefon cu Bulent Kormaz, noul meu antrenor, și mi-a zis că nici să nu mă gândesc să plec.
   
    De unde au apărut aceste zvonuri?
    Sezonul trecut am avut un antrenor tâmpit, cu care mă certam zilnic, iar din această cauză nu prea am jucat. Poate de aici au apărut acele minciuni cu plecarea mea.
   
    Ai cumva vreo ofertă de la Dinamo, sau Rapid?
    Eu nu am să mă mai întorc niciodată în fotbalul românesc, indiferent că mă vrea Dinamo sau Rapid. Vreau să îmi termin cariera de fotbalist în străinătate.
   
    Ce șanse avem pentru Euro 2008?
    Foarte mari, iar din acest punct de vedere sunt foarte fericit de evoluțiile băieților. Naționala e pe val, iar eu sunt sigur că vom termina grupa pe locul

   Obiectivele lui Bergodi:
clasarea pe locurile 1 sau 2 și calificarea în Liga Campionilor


    Directorul tehnic al giuleștenilor, Grigore Sichitiu, a declarat pentru Fanatik că noul antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi, are ca obiectiv principal calificarea în Liga Campionilor și că, din acest moment, el va fi cel care va stabili campania de achiziții.
   
    "Este un antrenor cu experiență, care a avut rezultate notabile în campionatul românesc la echipele unde a antrenat. Are ca obiective principale clasarea pe locurile unu, doi și calificarea în Liga Campionilor. Din acest moment, domnul Bergodi va stabili toate achizițiile. Va avea mână liberă la transferuri și își va stabili singur stafful tehnic", a spus Sichitiu.



  • Moldovan, director sportiv la Rapid


    Secretarul general al clubului Rapid, Constantin Zotta, a declarat la un post de televiziune ca Viorel Moldovan va prelua functia de director sportiv la clubul giuleştean. 'Nu va fi genul de director sportiv cunoscut până acum în România. Va avea la club importanţa care i se dă funcţiei sale în campionatul din Italia', a afirmat Zotta.

Oficialul rapidist a menţionat că Moldovan va lucra în colaborare cu directorul tehnic al clubului, Grigore Sichitiu. "Moldovan se va ocupa de campania de achiziţii a noastră pe termen scurt, mediu şi lung. Va merge şi va observa jucători pe care ulterior îi va propune conducerii clubului. El va lucra în colaborare cu domnul Sichitiu", a mai spus Zotta.



  • “Am luat mai mult de 60.000 de dolari!”

Badoi
    Fostul rapidist Valentin Badoi a tinut sa explice problema banilor primiti de la Gigi Becali.
    Dupa ce George Copos l-a acuzat pe Vali Badoi (foto) ca a luat bani de la Steaua în iarna lui 2006, fostul mijlocas giulestean a tinut sa lamureasca si acest aspect.
    Badoi spune ca patronul alb-visiniilor l-a umilit în perioada în care a jucat la Rapid. “Dupa meciul cu Stuttgart, Copos mi-a facut o oferta de prelungire a contractului în valoare de 60.000 de dolari. Am considerat aceasta propunere drept una jignitoare. Dupa patru ani petrecuti în Giulesti, el asa credea ca trebuie sa ma rasplateasca!”, a declarat noua achizitie din Ghencea.
    Badoi a tinut sa explice si problema banilor oferiti de Gigi Becali: “Nu este adevarat ca am primit 60.000 de dolari, ci 100.000, dar nu am ridicat banii. Intrasem în ultimele sase luni de contract si am primit o oferta de transfer de la Steaua. Ei mi-au oferit 100.000 de dolari la semnatura, plus un contract pe trei ani cu 100.000 de dolari pe an. M-am dus si i-am spus lui Razvan Lucescu ca, daca îmi da cât mi-a oferit Steaua, semnez cu Rapid prelungirea contractului”. De asemenea, “Lupul” crede ca cei care i-au dat bani pentru contractul semnat în iarna lui 2006 sunt Razvan Lucescu si Dinu Gheorghe, care în acel moment era presedinte în Giulesti.
    “Nu cred ca cei 100.000 de dolari pe care i-am primit au fost de la Copos, ci de la domnul Dinu Gheorghe si de la Razvan. Ei au facut totul ca eu sa ramân în continuare la echipa, pentru ca aveau nevoie de mine”, a declarat Badoi.
    Nu mai vorbesc despre Rapid niciodata cu redactorii ProSport! Daca doriti ceva legat de echipa, vorbiti cu domnul Zotta sau cu Grigore Sichitiu!
    George Copos, patron Rapid

   Va fi prezentat pe 18 iunie


    Noul tehnician al Rapidului, Cristiano Bergodi, va fi prezentat oficial pe data de 18 iunie, atunci când se va reuni lotul giulestean.
    Colaboratorul sau, Renzo Rossi, va pleca azi în Italia pentru a-i înmâna contractul, urmând ca fostul antrenor al CFR-ului sa-l citeasca si sa îsi puna semnatura pe acte la reunirea echipei. Tot în aceasta saptamâna, Bergodi va înainta conducerii “feroviare” o lista cu jucatorii pe care si-i doreste la echipa pentru a îndeplini obiectivele trasate de comun acord cu George Copos.

   Schimba sistemul


    Tehnicianul italian îsi doreste sa foloseasca la Rapid modulul 4-3-3, care i-a adus rezultate foarte bune la CFR Cluj. Numirea lui Cristiano Bergodi pe banca tehnica a Rapidului va aduce mai multe modificari la nivelul sistemului de joc.
    Daca în perioada în care echipa era pregatita de Razvan Lucescu, giulestenii jucau 3-4-3, pentru sezonul viitor tehnicianul italian va folosi un modul de joc mult mai ofensiv. Aceasta este si dorinta lui George Copos, care în repetate rânduri s-a declarat nemultumit de sistemul de joc folosit de Lucescu jr, dorind sa vada formatia “feroviara” practicând un joc mult mai ofensiv. “Cu siguranta voi modifica formula de joc, si pentru acest lucru am nevoie de jucatori care sa se preteze la sistemul 4-3-3, cu caracteristicile acestui modul. Nu pot sa dau nume, dar vor veni jucatori valorosi în Giulesti cu care ne putem bate pentru a îndeplini obiectivele”, a spus Bergodi. Desi nu a vrut sa pronunte niciun nume de jucator care ar putea sa vina la Rapid, mai mult ca sigur unul dintre fotbalistii preferati de tehnicianul italian este Ovidiu Herea, pe care îl cunoaste foarte bine din perioada când a pregatit pe FC National. De asemenea, pentru a putea sa puna în practica acest modul, lui Bergodi îi mai trebuie un fundas dreapta si un atacant lateral dreapta care sa-l înlocuiasca pe Ianis Zicu, transferat la Dinamo.
    Bergodi va fi al patrulea antrenor strain al Rapidului, ceilalti trei, Konrad, Kruger si Bauer, antrenându-i pe giulesteni înaintea celui de-al doilea razboi mondial. Italianului i s-a propus un contract valabil pe doi ani.

   Viorel Moldovan a sarit din schema


    Numirea lui Cristiano Bergodi pe banca tehnica a Rapidului înseamna despartirea de Viorel Moldovan . Tehnicianul italian a spus ca va colabora în Giulesti doar cu Marian Rada si cu prietenul sau Renzo Rossi. De asemenea, “Moldo-gol” nu ar accepta sa fie secundul lui Bergodi, el declarându-se deschis unei colaborari doar cu Bölöni. Pentru Moldovan exista varianta Sportul Studentesc.

   Troc ros-alb-visiniu


    Transferurile de jucatori de la Dinamo la Rapid si invers devin obisnuite, însa “câinii” sunt în avantaj. Rivale în campionat, gruparile din Giulesti si “Stefan cel Mare” au dus în ultimii ani un adevarat “razboi” pe piata transferurilor.
    Totusi bilantul dovedeste ca “razboiul” a fost câstigat pâna acum de Borcea si compania. “Câinii” au reusit sa atraga spre “Groapa” piese grele din Giulesti. Ianis Zicu este cel mai disputat fotbalist de cele doua cluburi. Machidonul a iesit la rampa în “Stefan cel Mare”, de acolo unde a fost vândut la Inter. Sezonul trecut însa, printr-o mutare socanta, a ajuns în Giulesti. A fost o adevarata lovitura data de Copos omologilor sai de la Dinamo. Sefii ros-albilor nu s-au dezarmat însa, iar sâmbata s-au razbunat: l-au readus pe Zicu la echipa! A fost a doua palma data lui Copos în decurs de doar câteva zile dupa repatrierea lui Bratu.
    “Copos îsi ia rasplata acum pentru ce ne-a facut cu Ganea. Când ni l-a luat pe Ionel în iarna, a crezut ca ne dezbina, dar noi nu ramânem datori fata de nimeni”, a spus Borcea în momentul în care a anuntat sosirea lui Zicu în “Groapa”. Replica lui Copos a venit imediat: “Rapid formeaza si promoveaza jucatori, însa fratii Becali îi directioneaza catre Dinamo”.

   Marius Constantin, dorit la Dinamo?


    Dupa ce i l-au suflat rapidistilor pe Ianis Zicu si Florin Bratu, “câinii” ar intentiona sa mai dea o lovitura în Giulesti.
    Se pare ca Mircea Rednic doreste întarirea defensivei prin achizitionarea lui Marius Constantin . Desi aparatorul mai are contract trei ani cu trupa de sub Podul Grant, patronul Copos ar vrea sa scape de jucator din cauza salariului sau imens de 120.000 de euro.

   ||| Bursa transferurilor ||| transferuri de la RAPID ... si la RAPID |||


RAPID

    Antrenor: Cristiano Bergodi
    Plecări: Zicu 100% (Inter), Badoi 100% (Steaua), Edel 100% (destinatie necunoscuta), Minca 90% (destinatie necunoscuta), I. Stancu 80% (destinatie necunoscuta), Burdujan 80% (destinatie necunoscuta), R. Stancu 80% (destinatie necunoscuta), D. Coman 50% (strainatate), Maldarasanu 50% (Poli Timisoara, strainatate), Buga 50% (strainatate), M. Constantin 40% (Ajax), I. Ganea 30% (Dinamo)
    Sosiri: Bozovic 100% (OFK Belgrad), Boya 100% (Partizan), Sepsi 70% (Gloria), Albut 70% (Gloria), Rakic 50% (OFK Belgrad), Safet 40% (Partizan), D. Niculae 20% (Auxerre), Zicu 20% (Inter Milano), Herea 20% (FC National), T. Balan 20% (Sportul), Gvosdenovic 20%(FC Bruges)



   S-au înțeles


    "Am toată admirația pentru ceea ce a făcut Bergodi în România. Mi se pare un om solid, serios și foarte responsabil", e caracterizarea pe care George Copos i-a făcut-o ieri italianului. După două zile de discuții, Bergodi spune că au rămas doar amănunte de pus la punct: "Mai avem de discutat detalii legate de contract. Sînt mulțumit de componența lotului, chiar dacă au plecat Zicu și Bădoi. Au venit Boya și Bozovici și s-ar putea să mai vină și alții. Știu că s-au purtat negocieri și cu Boloni, dar nu aflasem că el a refuzat deja Rapidul".
   
    Fostul antrenor al lui CFR Cluj a explicat și cum va arăta staff-ul cu care va colabora și s-a referit și la sistemul de joc: "Voi avea un secund, Renzo Rossi, și un preparator fizic. Așezarea pe care a practicat-o Rapid e diferită de ceea ce am jucat eu la Cluj, dar mă voi adapta la caracteristicile jucătorilor".
   
    Negocieri cu asistentul
    Bergodi e în Italia și l-a lăsat în București pe Renzo Rossi, prietenul său, cu care a colaborat și în Cotroceni, și la Cluj. "Reunirea e pe 18, nu știu dacă voi mai ajunge în România pînă atunci", a explicat fostul căpitan al lui Lazio. Rossi spune că șansele de a antrena Rapidul "sînt de peste 51 la sută".

   Pleacă și Mazilu?


    Prietenia dintre George Copos și Vasile Șiman ține pînă la bani. Surse autorizate susțin că rapidistul are o datorie de 900.000 de euro față de finul său și asta îl constrînge să-l cedeze pe Ionuț Mazilu! Restanța lui Copos provine tocmai din transferurile lui Mazilu și Costin Lazăr în Giulești, al căror preț total a fost de 1,5 milioane de euro.
   
    În cazul în care nu-și vor achita datoria, giuleștenii ar risca să li se blocheze transferurile sau chiar să nu fie programați la începutul campionatului următor. Șiman l-a vizitat zilele trecute pe Copos la hotelul acestuia și au discutat inclusiv despre această problemă. Soluția cea mai probabilă ar fi vînzarea lui Mazilu, dar există și posibilitatea ca atacantul să revină în Regie, dacă litigiul nu va fi stins.









Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...