RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 18 | 19 | 20 iunie 2007
Liga suporterilor RAPIDisti

      Giulestiul fierbe
Vineri 22 iunie 2007 incepand cu ora 15:00 Conferinta de presa in incinta stadionului Giulesti sub Peluza Nord


      Vineri 22 iunie 2007 incepand cu ora 15:00 Liga Suporterilor Rapidisti LSR organizeaza o conferinta de presa in legatura cu viitorul clubului RAPID si propunerile facute patronului echipei George Copos atat in privinta conducerii clubului cat si a echipei .
      Vor fi facute cateva dezvaluiri incendiare .
      Printre invitatii LSR reprezentata de Gigi Corsicanu , se va numara si domnul Dr. Parvu presedintele Clubului Aristocratic RAPID dar si 5 invitati surpriza , nume de marca din istoria clubului RAPID.
      Conferinta de presa va avea loc in incinta stadionului Giulesti sub Peluza Nord la restaurantul "LA SOMBREROS" .
     
      Liga Suporterilor Rapidisti - LSR

  FC RAPID Bucuresti | Site Oficial | Official WebSite | Site Officiel


  • Prezentarea oficială a noutăților din această vară


        Azi 20 iunie, de la ora 13:00, la hotelul Hilton din Capitală este programată prezentarea oficială a noutăților din această vară: Cristiano Bergodi, Ștefan Grigorie, Pierre Boya și Vladimir Bozovic, ultimii doi sosind ieri seară în București, după ce au pierdut inițial prima cursă cu care urmau să ajungă la Otopeni. Cei trei jucători nou veniți vor prelua tricourile cu numerele 8 (Grigorie), 11 (Boya) și 19 (Bozovic).

  • Măldărășanu vrea să plece, după 9 ani în Giulești


        În această seară, Cristiano Bergodi va conduce primul antrenament din mandatul abia început, după ce, ieri seară (când tehnicianul italian s-a introdus în atmosfera de la "Pro Rapid"), jucătorii au fost lăsați să facă, la alegere, o mișcare ușoară sau partide de fotbal-tenis și tenis de câmp.
        La prima întâlnire au fost prezenți toți jucătorii, inclusiv noul venit, Ștefan Grigorie, Adrian Rusu (revenit de la UTA), Ionuț Stancu (cu piciorul în ghips) sau Marius Măldărășanu (suferind de bursită). Situația ultimului este un pic mai complicată, jucătorul solicitând să fie lăsat să plece, în ciuda eforturilor depuse de conducere pentru a-l face să se răzgândească.
        Având în vedere cariera și meritele lui "Măldă" la Rapid, lui i se va înmâna, cel mai probabil, o hârtie cu o clauză de transfer, materializată într-o sumă rezonabilă în schimbul căreia mijlocașul (cu contract până în 2008) ar putea părăsi acum Giuleștiul.
        Un alt jucător, Lucian Burdujan, va lipsi pentru câteva zile de la pregătiri, din cauza deplasării la Bologna, unde va efectua un ultim control care să dea verdictul în privința stării sale actuale de sănătate.

  • Reunire cu doar jumătate dintre noutăți


        Astăzi, de la ora 18:00, lotul Rapidului se reunește sub comanda noului antrenor, italianul Cristiano Bergodi, revenit în România cu doar câteva ceasuri înaintea primului antrenament de după vacanță. O altă noutate, ex-timișoreanul Ștefan Grigorie, face cunoștință cu înlocuitorul lui Răzvan Lucescu, spre deosebire de ceilalți doi jucători achiziționați în această vară, Vladimir Bozovic și Pierre Boya, care vor ajunge abia mâine în țară, din cauza problemelor legate de viza lor de intrare în România. Prezentarea oficială a celor patru va avea loc miercuri, de la ora 13:00, la hotelul Hilton din Capitală.
  
       
        Este posibil ca perioada de pregătire de la Poiana Brașov (24-30 iunie) să fie contramandată și antrenamentele să se desfășoare, în regim de semi-cantonament, la baza "Pro Rapid". În perioada 4-17 iulie, este programat turneul din Elveția, unde se vor disputa și cinci jocuri de verificare, după următorul program: FC Sion (7 iulie), Lausanne Sport (9 iulie), SC Bastia (11 iulie), FC Sochaux (14 iulie) și FC Fribourg (16 iulie).
       
        În altă ordine de idei, colectivul tehnic condus de Cristiano Bergodi va fi compus din Marian Rada, Renzo Rossi, preparatorul fizic Ion Colonel și noul antrenor cu portarii, fostul goal-keeper al Rapidului, Ion Manu, care-i va lua locul lui Marian Ioniță, plecat la Șahtior Donețk.

  • Programul Rapidului în pauza competițională


        Lotul Rapidului se va reuni luni, 18 iunie, la ora 18:00, la baza "Pro Rapid".
        Pe 19 iunie, este programată tradiționala vizită medicală.
        Prima acțiune centralizată a echipei va avea loc între 24 și 30 iunie, perioada cantonamentului de pregătire de la Poiana Brașov.
        Trupa lui Bergodi va efectua cel de-al doilea turneu de pregătire în Elveția, în perioada 4-17 iulie.
        Rapidiștii vor disputa pe 14 iulie un amical cu formația franceză Sochaux.
SELECTIE
  • SELECTIE


FC RAPID Bucuresti organizeaza actiuni de selectie pentru copii nascuti in anii 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000.
        Actiunile vor avea loc pe terenurile de minifotbal din PARCUL CRINGASI ( LACUL MORII ) in zilele de 18, 19, 20.06.2007, ora 8:00.

        Pentru relatii suplimentare telefon : 0767.001.921 (dl. Nita Octavian)



  Rapidistii il bat virtual pe Gigi Becali

        Florin Dobre, Daniel Spataru

       
Aparut in editia din 20 Iunie 2007

Stelistii, dinamovistii si rapidistii se bat pe Internet in jocuri, filme si poze ridiculizante, ca antrenament la confruntarile reale din viitorul sezon.


        Pauza competitionala nu pune capat rivalitatii dintre suporterii principalelor grupari din Liga I, Steaua, Dinamo si Rapid. Daca, pina la sfirsitul lunii iulie, nu se mai pot confrunta pe stadioane, fanii au umplut prapastia in plan virtual, folosind intregul arsenal digital pentru a-si ridiculiza rivalii. In cazul in care suporterii giulesteni sint suparati pe Gigi Becali pentru ca Badoi a ajuns la Steaua, se pot razbuna pe patronul ros-albastrilor prin intermediul site-ului www.rapidfans.ro. Aici au la dispozitie un joc in care il pot lovi pe Becali cu mouse-ul de cit mai multe ori in zece secunde. In cazul in care il vad vinovat pe patronul Rapidului, George Copos, de transferul jucatorului, au la dispozitie jocul "Ajuta-l pe nea George". Tot ce trebuie sa faca este sa astepte momentul potrivit pentru a-l lovi pe Copos astfel incit sa ajunga cit mai departe de... Giulesti. Acelasi joc, insa personajul azvirlit are chipul lui Gigi Becali, poate fi o modalitate de razbunare pe declaratiile de razboi ale patronului Stelei la adresa propriilor suporteri. In eventualitatea unei infringeri in fata Stelei, giulestenii mai au posibilitatea sa se consoleze cu un alt joc, in care obiectivul este de a lovi cu bulgari cit mai multi stelisti.

        De altfel, Becali este si tinta predilecta, mai nou, pentru fanii din Ghencea. Numiti "vagabonzi" de finantator, acestia se razbuna prin intermediul pozelor trucate. Suporterii au amendat intentia lui Becali de a cumpara un avion pentru echipa, numindu-l "Becali HahalAir". Nici fostul atacant din Ghencea Daniel Oprita, ajuns intre timp la rivala Dinamo, nu a scapat de furia suporterilor. Pe fcsteaua.ro, apar mai multe trucaje cu Oprita in tricoul "ciinilor", in locul numelui fiind inserat apelativul "Javra". Oprita apare si in tricoul Stelei, insa avind stema stearsa.

        Trupa "Omul cu Sobolani" a devenit muza pentru dinamovisti. Melodia utilizata de Radio Guerrilla in campania "Anti Miorita" a fost readaptata, aducind atingere originii lui Gigi Becali.

        Microbistii romani nu fac altceva decit sa urmeze un trend initiat de suporterii din vestul Europei. Astfel, lovitura lui Zidane in pieptul lui Matterazzi, aplicata in finala CM 2006, a determinat aparitia a foarte multor jocuri ironice la adresa fostului star francez. Reclamele cu care sint imbiati utilizatorii Internetului sint si ele umoristice: "Esti Zinedine Zidane si esti in finala CM. Un italian tocmai ce ti-a injurat sponsorii si marca de tenisi, asa ca trebuie sa-i arati ca esti cel mai tare. Atentie la Medina Cantalejo (n.r. - arbitrul de rezerva, cel care i-a semnalat centralului infractiunea), pentru ca nu prea te are la inima si vrea sa-ti dea ROSU fara motiv! Daca reusesti sa-i agresezi pe toti italienii, ai sanse reale sa cistigi cupa!". Faptul ca a simulat o accidentare grava si a provocat eliminarea lui Wayne Rooney in sfertul de finala Portugalia-Anglia, tot de la CM 2006, i-a facut pe suporterii britanici sa nascoceasca jocuri anti-Cristiano Ronaldo. "I hate Ronaldo" este un fel de darts, dar sagetile se infig in fata starului lusitan. Brazilianul Ronaldo, cel de la AC Milan, a ajuns subiect de jocuri video dupa ce s-a ingrasat peste masura. Exista o sansa ca el sa slabeasca in "Run Ronaldo", dar depinde de maiestria utilizatorului, care e avertizat: "Ai grija ca Ronaldo sa nu manince prea multe chestii, altfel Crespo il va ajunge din urma si va marca". John Terry ar trebui sa fie salvatorul Angliei in "King of Defenders", dar si al scaunului antrenorului, care citeste concentrat o revista de joburi ori de cite ori fundasul rateaza lovitura de cap ce urmeaza unui corner.

"Umfla ochii lui Jiji Becali"

http://www.rapidfans.ro/jocuri_copii_RAPID/umfla_ochii_lui_jiji_becali.htm

Copos azvirlit din Giulesti

http://www.rapidfans.ro/jocuri_copii_RAPID/ajuta-l_pe_nea_george.htm

Stelisti loviti de rapidisti

http://www.rapidfans.ro/jocuri_copii_RAPID/da_cu_bulgari_in_spurcati.htm

Becali "anti Miorita"

http://www.trilulilu.ro/razvanthekid/11401f04b5aea9

Dinamovist umilit

http://www.trilulilu.ro/dica/3bda171f395a6e

Zidane in actiune

http://www.funny-games.biz/hitlikezidane.html

Ronaldo pus pe fuga

http://www.funbox.ro/jocuri-miniclip/2856.html

Cristiano Ronaldo luat la tinta

http://jocuri.cere.ro/joc-Amuzante-+I+hate+Ronaldo-210.html





  • Pierre Boya: "Rapid are un stil de joc foarte bun"


        Pierre Boya și Vladimir Bozovici, noile achiziții ale Rapidului, au ajuns în aseară, în jurul orei 20.00 în România. Deși nu știu foarte multe despre noua lor echipă, cei doi își doresc să-i ajute pe giuleșteni să aibă un parcurs cât mai lung în Cupa UEFA:
       
        "Sperăm să ne integrăm cât mai repede în echipă și să îi ajutăm pe noii noștri colegi să câștige titlul. Vrem să avem un parcurs cât mai lung în Cupa UEFA și să ne pregătim prentru Champion's League", au spus Boya și Bozovici.
       
        Pierre Boya spune că giuleștenii au un stil de joc foarte bun:
        "Rapid are un stil de joc foarte bun. Nu-l cunosc pe Bergodi, dar sper să lucrăm bine împreună", a spus camerunezul.

  • Zotta confirmă: "Am încheiat contractul cu Măldărășanu"


        După ce au trecut de vizita medicală, rapidiștii sunt gata să înceapă pregătirile pentru noul sezon. Deși vor rămâne și fără veteranul Măldărășanu, giuleștenii sunt optimiști, iar Dani Coman s-a gândit la strategia pentru campionatul următor: "Lăsăm Steaua și Dinamo să anunțe că vor lua campionatul, iar noi vom termina pe primul loc!!!".
       

        După ce a anunțat conducerea clubului că nu vrea să mai continue la Rapid, Măldărășanu a absentat de la vizita medicală și se pregătește să părăsească Giuleștiul după nouă sezoane.
       
        "Am avut o întâlnire cu Marius și mi-a spus că este hotărât să încheie cu orice preț contractul cu Rapid. Am fost nevoiți să acceptăm, din considerație pentru tot ce a făcut în Giulești, însă regret că își dorește să plece. I-am dat un acord scris pentru încheierea contractului și îi vom comunica suma de transfer pentru care va fi cedat", a declarat Constantin Zotta, directorul general al clubului giuleștean.
       
        După ce au renunțat la cantonamentul de la Poiana Brașov, rapidiștii vor efectua un stagiu de pregătire în Elveția, între 4 și 17 iulie. Sursa: Realitatea TV

  • Ion Manu, noul antrenor al portarilor
reunire echipa RAPID Ion Manu

        Așa cum Gazeta Sporturilor anunța astăzi, Marian Ionița a demisionat de la Rapid și a ales să plece la Șahtior. Un mare merit pentru faptul că la ora actuală România are doi portari foarte valoroși, de vârste apropiate, îl are Marian Ioniță, care l-a pregătit pe Lobonț încă de când juca la Corvinul Hunedoara, urmându-l apoi pe fostul giuleștean când acesta s-a transferat la Rapid, în 1997, pentru ca apoi să îl "ia în primire" pe Dani Coman
       
        Noul antrenor de portari este fostul goal-keeper al Rapidului, Ion Manu.Astfel, colectivul tehnic condus de Cristiano Bergodi va fi compus din Marian Rada, Renzo Rossi, preparatorul fizic Ion Colonel și Ion Manu.

  • Bergodi despre Măldărășanu:
"Dacă vrea, va rămâne la Rapid, dacă nu, la revedere"
 Măldărășanu

        Întrebat ce părere are despre intenția lui Marius Măldărășanu de a părăsi Rapidul, dezvăluită în exclusivitate astăzi de Gazeta Sporturilor, Bergodi a răspuns că nu vrea la echipă "băieți care plâng pe la colțuri că a plecat Zicu, că a plecat Bădoi".

       

        "Eu vreau, și le voi explica și băieților, jucători motivați, bărbați, nu băieți care plâng pe la colțuri că a plecat Zicu, că a plecat Bădoi. Jucători care vor să facă performanță, stimulați și motivați. Dacă vor, vor rămâne la Rapid, dacă nu, la revedere".

  • Cristiano Bergodi: "Nu voi încerca să vorbesc cu Iacov pentru Herea, e datoria președintelui sau a directorul sportiv "
Cristiano Bergodi

        Antrenorul Rapidului a declarat că nu va încerca să vorbească despre transferul lui Herea cu Iacov și crede că aceasta este datoria președintelui sau a directorului sportiv. Italianul spune că 3 milioane, suma de transfer stabilită de Iacov pentru Herea, este mult prea mare.

       

        "Este foarte mult. Acestea sunt negocieri, vom vedea unde vor ajunge. Nu voi încerca să vorbesc cu Iacov. Va vorbi președintele sau directorul sportiv. Herea nu este problema, trebuie să găsim jucători, unul dintre ei poate fi Herea, dar pot fi și alții. Nu pot spune în fața tuturor ce așteptăm noi de la piața transferurilor. Ne trebuie jucători pe posturi pe care eu le consider descoperite".

   Bergodi revine astăzi în țară


    Astăzi va sosi de la Roma noul antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi. Italianul a semnat acum câteva zile contractul cu echipa din Giulești. Bergodi se află la Roma de o săptămână, din cauza unor probleme de sănătate ale fiului său.
   
    200.000 de euro va încasa Bergodi pentru fiecare din cei doi ani de contract cu Rapid. Acordul italianului va fi renegociat după primul sezon
   
    Tot astăzi, sunt așteptați să sosească la București și Pierre Boya și Vladimir Bozovici, ambii transferați din campionatul Serbiei de directorul tehnic Grigore Sichitiu.

   Cristiano Bergodi: "Preiau o moștenire grea, pentru că Răzvan a făcut o treabă foarte bună aici, nu mă tem de presiune"


    Întrebat dacă George Copos i-a impus calificarea în sferturile Cupei UEFA, după ce Răzvan Lucescu a dus Rapidul până în această fază a competiției, Bergodi a răspuns:
   
    "Nu, asta nu. Să încercăm să ajungem pe locul doi și să avem un drum bun în UEFA. Preiau o moștenire grea, pentru că Răzvan a făcut o treabă foarte bună aici și meritul pentru ultimii trei ani îi aparține. S-a închis un ciclu și începe altul".
   
    Bergodi a mai spus că nu se teme de presiunea cu care a obișnuit George Copos fiecare antrenor care a trecut prin Giulești: "Nu mă tem de presiune, pentru că până acum nu a fost. Dacă va fi în campionat, vom vedea".

   Bergodi vrea să țină pasul cu Dinamo și Steaua


    Bergodi este mulțumit de actualul lot al echipei rapidiste, dare crede că pentru a ține pasul cu rivalelele din campionat, Steaua și Dinamo, echipa giuleșteană trebuie întărită. Antrenorul a confirmat faptul că în contract există această clauză.
   
    "Încercăm să pregătim o echipă care să se bată pentru titlu. Sunt foarte mulțumit de lot. E o echipă compusă din jucători buni, dar vom încerca să o întărim. În contractul meu este o clauză că echipa trebuie întărită. Jucătorii de acum sunt puternici, dar pentru a ține pasul cu Steaua și Dinamo este nevoie de întăriri".

   Marian Ioniță părăsește și el Rapidul


    Marian Ioniță, antrenorul portarilor rapidiști, a demisionat. El nu se va prezenta astăzi la reunirea lotului și are oferte atît de la Mircea Lucescu, la Șahtior, cît și de la FC Brașov, unde este Răzvan Lucescu.
   
    "Pur și simplu simțeam că nu mai pot continua la Rapid. Am vrut să renunț mai demult, dar Răzvan m-a convins să stau la finala Cupei. Am fost prea dezamăgit de tot ce s-a întîmplat legat de portarii Rapidului în ultima vreme. Cred că am greșit undeva", spune Ioniță, care păstrează Rapidul în suflet: "Poate voi reveni peste cîtva timp aici. Dar acum e cazul să plec".

   Rapidiștii dispută un meci cu fostele glorii, pe Giulești


    Rapid se reunește astăzi, în afara lui Ionuț Stancu, cel care are piciorul în ghips, nefiind anunțată nici o absență. Echipa va pleca în cantonament de pe 24 iunie pînă pe 30 iunie la Poiana Brașov.
   
    Duminică, pe 1 iulie, se va face prezentarea lotului, la un meci cu fostele glorii rapidiste pe stadionul Giulești.

   Viorel Moldovan: "Doi, maxim trei jucători de valoare trebuie să mai transferăm, neapărat un fundaș dreapta"


    Contactat de Fanatik, directorul sportiv al giulestenilor, Viorel Moldovan, a declarat ca formatia "alb-visinie" mai are nevoie de inca doua, trei transferuri pentru a-si intari lotul si spune ca are mare incredere ca antrenorul Bergodi va construi o echipa competitiva care sa se bata pentru toate obiectivele.
   
    Viorel Moldovan:
    "In primul rind, trebuie rezolvata problema in ofensiva, pe flancul sting. Apoi, mai trebuie sa achizitionam un fundas dreapta, pe care il cautam in momentul de fata, care trebuie sa participe la fel de bine atit la faza ofensiva, cit si la cea defensiva"
   
    "Doi, maxim trei jucatori de valoare trebuie sa mai transferam. Ramine de vazut ce preferinte va mai avea domnul Bergodi, deoarece dinsul este cel care decide transferurile"
   
    "Marian Rada va face parte din staful domnului Bergodi. Sint convins ca vom reusi sa construim o echipa buna si competitiva la Rapid, care sa se bata in sezonul urmator pentru toate obiectivele"


Măldărășanu
   Măldărășanu nu mai stă


    Măldărășanu a vrut să nu se prezinte azi la reunire, dar vine pentru a discuta cu Bergodi. E decis să plece de la Rapid
   
    Marius Măldărășanu nu a vrut să vină astăzi la reunirea lotului rapidist. A încercat să se învoiască, spunînd că este accidentat. George Copos și Constantin Zotta i-au spus că ar fi bine să vine și să discute cu noul antrenor.
   
    "Am încercat să mă învoiesc, și așa vin degeaba. Am o bursită, nu pot încălța gheata din cauza călcîiului, chiar și la finala Cupei am jucat cu infiltrații", a explicat Măldărășanu. El spune că nu s-a răzgîndit și că vrea să plece de la Rapid. "Am mai multe variante, iar domnul Copos mi-a promis cînd am semnat că mă lasă să plec gratis. Nu mă lasă, nu mai vin la echipă. E o problemă pe care am discutat-o și cu familia, soția mă susține. Tot ea mi-a spus că mai nervos ca în anul acesta nu am fost niciodată. Simt că e mai bine să plec", a mai spus Măldă.
   
    El crede că va fi înțeles: "Sigur vom cădea de acord. Nici domnul Copos nu vrea să plătească degeaba un jucător, iar din decembrie pot semna cu altă echipă dacă nu îmi comunică scris că îmi prelungesc automat contractul pe încă un an, din 2008, pe aceiași bani".

   Rapidul lui Bergodi


    Gazeta a anticipat cum va arăta echipa italianului dacă se lămuresc toate necunoscutele legate de transferuri.
   
    "Voi juca în sistemul 4-3-3", anunța încă de la început Cristiano Bergodi, spunînd că vrea dublură pe fiecare post. A cerut întăriri în zona unde Rapid l-a pierdut pe Zicu și a venit Grigorie. Acolo mai poate juca și Burdujan sau Griffiths dacă se întoarce mai devreme de luna decembrie, cînd îi expiră împrumutul. Italianul îl vrea și pe Herea pe postul lui Buga.
    RAPID
    Bergodi mai are de rezolvat problema lui Măldărășanu. Dacă nu îl convinge să rămînă trebuie să îl scoată din echipa ideală. "Astăzi începem pregătirile și sîntem în căutări, dar vreau ca pe 4 iulie, cînd plecăm în cantonament în Elveția, să am la dispoziție lotul care va aborda campionatul. Să știu clar acolo cum va arăta echipa la primul meci al sezonului, Supercupa cu Dinamo", spune noul tehnician al Rapidului.
   
    "Are nevoie de Griffiths"Griffiths
    Viorel Moldovan a declarat că Griffiths (foto) s-ar putea întoarce mai repede din China. "Bergodi ne-a spus că are nevoie de el în sistemul în care joacă și e posibil să îi scurtăm împrumutul". De asemenea, noul director sportiv este de părere că la prețul cerut pe Herea, 3 milioane de euro, Rapid se va reorienta: "Cu banii ăștia iei trei jucători buni de afară".
   
    Prezentare oficială
    Rapid se reunește astăzi, în afara lui Ionuț Stancu, cel care are piciorul în ghips, nefiind anunțată nici o absență. Echipa va pleca în cantonament de pe 24 iunie pînă pe 30 iunie la Poiana Brașov. Duminică, pe 1 iulie, se va face prezentarea lotului, la un meci cu fostele glorii rapidiste pe stadionul Giulești.
   
    5 meciuri în Elveția
    Stagiul de pregătire din Elveția, ce se va desfășura între 4 și 17 iulie, va cuprinde mai multe partide amicale. Giuleștenii vor întîlni pe Sochaux, Lens, FC Sion, Servette Geneva și Fribourg, echipă din liga a doua elvețiană.
   
    "3 milioane? Mult"
    Șansele lui Herea de a ajunge la Rapid scad din cauza prețului cerut de Constantin Iacov, 3 milioane de euro. "La banii ăștia probabil va rămîne acolo", spun oficialii giuleșteni. "Mă bucur să aud asta", a replicat ieri Iacov. "Eu nu am făcut decît să îi comunic lui George Copos un preț, nu am mai vorbit nimic altceva", a mai spus conducătorul Naționalului. Bergodi l-a cerut pe Herea pentru a întări ofensiva. "E un jucător care se descurcă în duelurile unu la unu și poate deveni o investiție pentru club", spunea tehnicianul.
   
    Pleacă și Ioniță
    Marin Ioniță, antrenorul portarilor rapidiști, a demisionat. El nu se va prezenta astăzi la reunirea lotului și are oferte atît de la Mircea Lucescu, la Șahtior, cît și de la FC Brașov, unde este Răzvan Lucescu. "Pur și simplu simțeam că nu mai pot continua la Rapid. Am vrut să renunț mai demult, dar Răzvan m-a convins să stau la finala Cupei. Am fost prea dezamăgit de tot ce s-a întîmplat legat de portarii Rapidului în ultima vreme. Cred că am greșit undeva", spune Ioniță, care păstrează Rapidul în suflet: "Poate voi reveni peste cîtva timp aici. Dar acum e cazul să plec".



  • Gata de drum


    Cristiano Bergodi ajunge astazi la Bucuresti, iar mâine va fi prezentat oficial. Italianul îsi va cunoaste diseara lotul cu care porneste în noul campionat.

Noul antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi, si-a petrecut ultimele zile cu familia, profitând de sfârsitul vacantei.

De astazi, italianul îsi intra în pâine, în postura de principal al echipei din Giulesti. Desi este multumit de lotul pe care îl are, Bergodi spune ca mai are totusi nevoie de câtiva jucatori, dar în primul rând de un atacant de banda. “Cum am mai zis, as putea face, din ce avem acum, un prim «11» care sa fie de bun nivel. Dar nu ne putem multumi cu atât, pentru ca ne asteapta un campionat lung si greu, dar si un sezon în Cupa UEFA. Am nevoie de alternative pentru fiecare post. Asa ma asigurasem si la Cluj, unde aveam dublata fiecare pozitie”, a spus Bergodi.

Ceea ce îl preocupa cel mai tare pe antrenorul Rapidului este absenta din atac. “Sigur, îi avem pe Buga, Mazilu si Boya, dar am mare nevoie de un vârf extern, pe care sper sa reusim sa-l transferam. As putea încerca sa-l folosesc pe acest post pe Burdujan. Imi place jucatorul, dar nu stiu cât de refacut este dupa lunga perioada de absenta”, explica Bergodi, care zilele trecute declarase pentru ProSport ca are nevoie de un atacant “gen Semedo”. In ceea ce priveste contractul sau, Cristiano spune ca este totul în regula. “M-am mai întâlnit si vineri, la Roma, cu domnul Sichitiu, dar n-am semnat atunci niciun contract, cum a scris presa. Doar am pus la punct ultimele detalii”, a precizat Bergodi. Diseara, antrenorul italian îsi va cunoaste lotul pe care îl are la dispozitie, la baza Pro Rapid, dar întâlnirea va fi una formala. Prezentarea oficiala a lui Cristiano Bergodi va avea loc abia marti, la hotelul Hilton, iar în aceeasi zi echipa va face vizita medicala si va efectua primul antrenament.



  • INTERVIU / GEORGE COPOS


    Patronul “feroviarilor” este decis sa întinereasca masiv lotul.

Chiar daca Rapid nu a facut achizitii spectaculoase, George Copos e încrezator în privinta viitorului.

Ati pierdut trei piese importante, Zicu, Ganea si Badoi...

Vreau sa întinerim lotul. Au plecat Badoi si Ganea, doi fotbalisti de 32, respectiv 33 de ani, care împreuna fac 65 de ani. In locul lor am adus doi jucatori de 25 de ani fiecare. La un calcul simplu, am scazut media de vârsta din lot cu cel putin cinci ani. Cred ca am facut bine când am renuntat la Ganea si Badoi.

Este o pierdere plecarea lui Ganea la Poli Timisoara?

Nu. “Ganezul” a marcat numai doua goluri în retur si are si o vârsta înaintata, iar eu îmi doresc un jucator care sa dea totul pe teren pentru Rapid.

Badoi v-a acuzat ca a fost cedat la Steaua fara sa fie întrebat. Este adevarat?

Nu. Stiu ca în iarna trecuta a luat de la Gigi Becali 60.000 de euro si voia neaparat sa plece din Giulesti, iar eu nu am facut altceva decât sa-i îndeplinesc dorinta.

Ati adus pâna acum doar trei jucatori. Nu este putin pentru o echipa care se lupta pentru titlu?

Avem destul timp sa facem achizitii. Cel care se va ocupa exclusiv de întarirea lotului este Cristiano Bergodi. Eu cred ca am adus trei jucatori de valoare.

Referitor la Herea, au mai avansat negocierile?

Am vorbit cu domnul Iacov (n.r. - presedinte FC National), dar dânsul cere un pret foarte mare pentru jucator. Vom vedea ce se va întâmpla.










Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...