RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 21 | 22 | 23 | 24 iunie 2007
  FC RAPID Bucuresti | Site Oficial | Official WebSite | Site Officiel


  • Lotul lui Bergodi capătă contur:
Rapid a mai luat un brazilian și un portughez


        Rapid a reușit aseară transferul a doi noi jucători, care vor completa, săptămâna viitoare, lotul condus de Cristiano Bergodi.
        Deplasat special în Portugalia, directorul sportiv al giuleștenilor, Viorel Moldovan, a definitivat cu succes tratativele pentru achiziționarea brazilianului Cesinha și a portughezului Davide.
        Primul Carlos Cesar Dos Santos "Cesinha", în vârstă de 27 de ani, a fost transferat definitiv în Giulești și evoluează ca vârf stânga, în timp ce Alexandre Pinto Dias Davide (foto), care a împlinit în aprilie 24 de ani și poate fi folosit ca mijlocaș sau atacant în banda dreaptă, este împrumutat pentru un an la Rapid, care are prima opțiune pentru achiziționarea definitivă.
      Ambii au jucat până acum la prim-divizionara portugheză Sporting Braga, care a încheiat ultima ediție de campionat pe locul patru și figurează printre participantele în Cupa UEFA, urmând să ia startul, ca și Rapid, în turul I.
       
        Cesinha și Davide au sporit la cinci numele noi care vor îmbrăca tricoul alb-vișiniu din această vară, după cei deja ajunși la "Pro Rapid": Grigorie, Boya și Bozovic. Ca o curiozitate, cei cinci sunt de naționalități diferite: brazilian, portughez, român, camerunez și muntenegrean!

  • "Nae Manea și Șumi au fost ofertați de noi și au refuzat"


        În ultima vreme, s-a vehiculat, mai ales din partea suporterilor, varianta aducerii unor foști rapidiști în conducerea clubului. Directorul general Constantin Zotta a ținut să facă unele precizări în legătură cu acest subiect: "Cred că unii care abordează această temă, folosind-o ca acuzație, nu țin cont de toate elementele. În primul rând, sunt sigur că toată lumea îl percepe deja pe Viorel Moldovan ca un rapidist adevărat și consider că am făcut o mișcare foarte bună aducându-l lângă noi. La relațiile nenumărate pe care le are Viorel, cu mari agenții de impresariat din Europa, sper să eliminăm numeroasele comisioane care ne-au blocat până acum, nu o dată, în realizarea unor transferuri.
        Apoi, a plecat Marin Ioniță și a venit Ion Manu, în privința căruia chiar nu se poate spune că nu face parte din familia Rapidului, după ce a apărat 10 ani poarta echipei noastre. Ce nu știe probabil foarte multă lume e faptul că, în urma unei discuții pe care Nae Manea a purtat-o cu domnul Copos, eu, personal, am discutat cu Nae varianta venirii sale în conducere. Mi-a spus că ar agrea un post din care să țină legătura cu Liga și Federația, dar, din motive pe care nu vreau să le dezvolt acum, discuția nu s-a finalizat.
        Apoi, i-am propus un post, în conducerea administrativă, lui Marius Șumudică, alt fost jucător iubit de galerie. El a fost încântat de posibilitatea revenirii, dar mi-a spus că a pornit pe calea antrenoratului și preferă să rămână pe banca tehnică. Eu sunt convins că va ajunge cândva chiar să antreneze Rapidul și îi doresc din tot sufletul asta.
        Sunt lucruri pe care marea masă a suporterilor trebuie să le cunoască înainte de a se grăbi să arate cu degetul".

  • De mâine, Buga va fi suspendat pe termen nelimitat


        Astăzi, la întâlnirea cu presa, de la "Pro Rapid", directorul general Constantin Zotta a anunțat faptul că, dacă nici mâine nu se prezintă la pregătiri, Mugurel Buga va fi suspendat. Până acum, jucătorul a adunat mai multe amenzi, de câte 1.000 de dolari, pentru absențele nemotivate de la antrenamente. "Buga a făcut lucruri extraordinare pentru Rapid, a avut merite mari în realizarea performanțelor noastre din trecutul apropiat, dar comportamentul nu poate fi tolerat. Am tot încercat să-l readucem la echipă pentru a continua alături de noi. Sperăm ca măcar în cel de-al 12-lea ceas să se răzgândească și să se întoarcă la antrenamente. Nu știu ce poate fi în spatele acestei atitudini, dar, repet, nu putem tolera un asemenea comportament.
        Modul în care el a încercat să discute cu noi ne face să credem că în spatele acestui lucru se ascunde ceva. E jucător profesionist, trebuie să vină la antrenamente și să arate că poate continua. Dacă știa cum să discute despre nemulțumirile sale, eram deschiși la negocieri. Astăzi îi transmitem printr-o adresă scrisă jucătorului, îl informăm și pe impresarul său, că dacă nici mâine, adică sâmbătă, nu se va prezenta la antrenament, va fi suspendat pe o perioadă nedeterminată. Cerințele lui sunt de neacceptat pentru noi.
        I-am cerut să vină să se pregătească. Este jucător profesionist și se află sub contract cu Rapid", a declarat Zotta, care a făcut referire și la acuzațiile pe care i le-a adus Buga: "Accept să-i dau orice diferență de bani dacă el, în 2007, primește de la Rapid un salariu mai mic de 170.000 de dolari. Chiar dacă vine o ofertă foarte bună pentru el, tot va fi suspendat pe întreaga perioadă a contractului.
        Buga primește o amendă de 1.000 de dolari pentru fiecare antrenament la care nu a participat".

  • Șapte jucători de la echipa a doua, sub comanda lui Bergodi


        După ce a renunțat la ideea deplasării în Poiana Brașov, înlocuind această perioadă de pregătire cu un cantonament organizat la baza "Pro Rapid" între 25 iunie și 1 iulie, antrenorul Cristiano Bergodi continuă ședințele de pregătire zilnice la baza din Străulești. Cu câte două antrenamente zilnice de la reluarea activității, finalul de săptămână va fi ceva mai lejer, sâmbătă și duminică fiind programat doar câte un antrenament. La pregătiri participă în aceste zile, din cauza efectivului redus, și șapte tineri jucători de la echipa a doua: Bogdan Crăciun, Georgică Petroiu, Cătălin Păun, Ionuț Dobroiu, Marian Stoica, Lucian Răduță și Leonard Barbu. Ceilalți jucători aflați sub comanda lui Bergodi sunt: Coman, Edel, Marinescu, Mincă, Săpunaru, M. Constantin, Maftei, Rada, Dică, Grigorie, Grigore, Lazăr, R. Stancu, Boya și Mazilu. După cum se cunoaște, Marius Măldărășanu este pe picior de plecare, Mugurel Buga, absent nemotivat, Ionuț Stancu are piciorul în ghips, iar Lucian Burdujan este la Bologna. În plus, Dănuț Perjă lipsește și el de la pregătiri, câteva zile, din cauza unei "întinderi".
       
        Doi dintre jucătorii importanți ai Rapidului au comentat astăzi, în fața mass-media, situația de la nivelul lotului actual. Vasile Maftei a declarat că "am vorbit în aceste zile cu Mugurel Buga și nu mai vine la Rapid. Așa a spus el. Mi-a zis că are probleme cu familia. Dacă asta a decis el, nu avem ce face. Am încercat să-l conving să revină la echipă. Oricum, noi nu trebuie să ne mai gândim că pleacă unul sau altul de la club. Suntem puțin mai slabi, având în vedere că ne-au plecat destui jucători". La rândul său, Dani Coman crede că "problemele de la nivelul conducerii se răsfrâng și asupra noastră, a jucătorilor. Îi simțim lipsa cu toții lui Mugurel Buga. Este un jucător important pentru noi. Vorbesc zilnic cu el. Mi-a spus că are niște probleme personale, dar sper să și le rezolve. Au plecat foarte mulți jucători, dar sper să vină alții, tot de valoare. Trebuie să mergem înainte, să luptăm. Fotbalul e viața noastră, de mici ne-a plăcut acest sport. Nu avem nevoie de încurajările celorlalți care au plecat. Am mai vorbit cu Răzvan Lucescu de când a plecat și o voi face în continuare. Acest om mi-a schimbat viața, m-a luat de la FC Argeș, m-a făcut să cunosc cu adevărat fotbalul de performanță. O să-i mulțumesc toata viața".
       
        Conducerea clubului face eforturi în aceste zile pentru completarea lotului, urmând ca, până la plecarea în turneul din Elveția (4-17 iulie), să fie achiziționați câțiva jucători care să completeze posturile deficitare. În acest sens, noul director sportiv, Viorel Moldovan, a părăsit țara în această dimineață, pentru a trata un posibil transfer al unui jucător străin.

  • Buga refuza, în continuare, sa se prezinte la pregatiri


        În ciuda celor doua discutii prelungite pe care le-a avut, aseara si astazi, la pranz, cu conducerea clubului, reprezentata de Constantin Zotta, Mugurel Buga, care promisese în prima instanta ca va reveni la pregatiri, a refuzat pana la urma sa se puna la dispozitia antrenorului Cristiano Bergodi. Pozitia sa este la fel de inflexibila, solicitând cel putin dublarea contractului in vigoare.
       
        În consecinta, conform anuntului facut ieri de conducerea clubului, Buga are deocamdata adunate amenzi în valoare de 6.000 de dolari, pentru absentele din cele trei zile scurse de la startul pregatirilor.

  • Rapid și-a prezentat noutățile verii 2007


        Astăzi a avut loc prezentarea oficială a noutăților din tabăra Rapidului, eveniment central al conferinței de presă organizate la hotelul Hilton din Capitală. În afara celor trei noi jucători, Ștefan Grigorie, camerunezul Pierre Boya și muntenegreanul Vladimir Bozovic, s-au mai prezentat în fața mass-media tehnicianul italian Cristiano Bergodi (noul antrenor al Rapidului), directorul sportiv Viorel Moldovan (așteptat să devină " un Jorge Valdano" al Rapidului), directorul general Constantin Zotta și principalul acționar, George Copos. Acesta din urmă a deschis " ostilitățile" , exprimându-și satisfacția pentru noua componență a staff-ului tehnic și pentru achizițiile de jucători efectuate până acum. " Bergodi a fost un mare jucător al echipei italiene, Lazio Roma. Căpitan de echipă, antrenor secund și a venit în România, unde și-a arătat valoarea. Îmi aduc aminte la finala Cupei din ediția 2005-2006, când am avut de suferit în fața Nationalului, am trăit mari emoții. La fel, nu uit că Rapid a pierdut la Cluj și CFR-ul a terminat pe locul trei. Am mai spus, Rapid și CFR sunt echipe naive, pentru că nu umblă cu pungi de bani în vestiare sau la arbitri. După trei ani minunați, petrecuți cu Răzvan pe bancă, și pe această cale țin să-i mulțumesc, am reușit să îl convingem pe Bergodi să vină la noi. Să nu uităm că Răzvan a adus Rapidul pe locul șase în Europa și pe 16 în lume" , a spus Copos. " Sunt bucuros si ca am adus trei jucatori foarte importanti. Imi aduc aminte că Boya le-a dat doua goluri celor de la Lazio si sunt convins ca va ajunge unul dintre cei mai buni jucatori ai campionatului. Iar Grigorie este pariul meu personal, pe care sunt convins că nu-l voi pierde. Cât despre Bergodi, orice antrenor are patru obiective: accederea în grupele Ligii, primăvara europeană, clasarea pe locurile 1-2 si câștigarea Cupei României".
       
        Noul tehnician al giulestenilor, Cristiano Bergodi, a afirmat ca incepind de astazi va incepe un alt ciclu in istoria Rapidului, dupa cel terminat de catre Razvan odata cu castigarea Cupei Romaniei. " Multumesc domnului Copos, lui Viorel Moldovan, directorului general Zotta si directorului tehnic Sichitiu ca au avut incredere in mine sa ma aduca la Rapid. Am venit la Rapid din toata inima. Este o echipa importanta, cu orgoliu. Sunt o mie la suta alaturi de acesti baieti. Sper sa ne intarim lotul si sa aducem jucatori motivati, pentru a ne indeplini obiectivele" , a declarat Bergodi. "Nu am avut foarte mult timp să îi cunosc pe jucători, am avut doar două antrenamente până acum, ceea ce înseamnă foarte puțin, dar am început să colaborăm și sunt mulțumit pentru că sunt receptivi la indicațiile mele. Este foarte important să ne cunoaștem bine ". Bergodi așteaptă ca patronul Copos să întărească echipa cu încă cel puțin două transferuri: " Obiectivele noastre sunt ocuparea locurilor 1 sau 2 în campionat, intrarea în grupele Cupei UEFA și câștigarea Cupei României, trofeu cu care rapidiștii sunt obișnuiți. Sperăm să ne întărim cu câteva transferuri, la Rapid au venit jucători importanți și nu vreau să mai plece nimeni în afară de Măldărășanu, care și-a exprimat dorința de a părăsi Giuleștiul. "
       
        Viorel Moldovan, a vorbit depre ce vrea să facă la clubul giuleștean din noua sa postura: " Eu mă ghidez în viață după dictonul "vorba multă, săracia omului", vreau să vorbesc cât mai puțin și să fac cât mai multe. La fel cum am încercat să fiu pe teren, să muncesc și să dau totul, voi face asta și din noua mea postură, cea de director sportiv al Rapidului ".
        " Îmi doresc ca Vio Moldovan să devină un Valdano al Rapidului și să fie un director sportiv occidental, primul director sportiv adevărat al României ", a adăugat Zotta.
       
        Camerunezul Pierre Boya a declarat astăzi că vrea să devină unul dintre cei mai buni jucători din Liga I. " Sunt bucuros că voi juca la Rapid. Am avut plăcerea de a evolua cu Partizan Belgrad în Cupa UEFA, iar acum voi avea din nou această ocazie cu Rapid, visul meu este Liga Campionilor, ca al oricărui fotbalist. Vreau să joc în Ligă cu Rapid pentru că este cea mai importantă competiție. Avem un lot valoros, cu jucători foarte buni, iar obiectivele clubului sunt interesante ". " Eu sunt aici ca să aduc un plus și o să dau maximum pentru a ne îndeplini obiectivele. Vreau să confirm și să devin, așa cum a spus domnul Copos, unul dintre cei mai buni jucători ai campionatului ".
       
        Muntenegreanu Vladimir Bozovici este fericit că a ajuns în Giulești și vrea ca evoluțiile sale în tricoul alb-vișiniu să fie mai bune decât la fosta lui echipă, OFK Belgrad. Mijlocașul își dorește, ca și noul său coleg Pierre Boya, să se califice cu Rapid în Liga Campionilor. " Sunt foarte fericit că sunt aici și că o să joc la Rapid. Sper să joc mai bine decât la fosta mea echipă. Îmi doresc să ne calificăm și să jucăm la anul în Liga Campionilor ".

  • " Vrem în Liga Campionilor cu Rapid "


        Astăzi a avut loc prezentarea oficială a noutăților din tabăra Rapidului, eveniment central al conferinței de presă organizate la hotelul Hilton din Capitală. În afara celor trei noi jucători, Ștefan Grigorie, camerunezul Pierre Boya și muntenegreanul Vladimir Bozovic, s-au mai prezentat în fața mass-media tehnicianul italian Cristiano Bergodi (noul antrenor al Rapidului), directorul sportiv Viorel Moldovan (așteptat să devină " un Jorge Valdano" al Rapidului), directorul general Constantin Zotta și principalul acționar, George Copos. " După trei ani minunați, petrecuți cu Răzvan pe bancă, și pe această cale țin să-i mulțumesc, am reușit să îl convingem pe Bergodi să vină la noi. Să nu uităm că Răzvan a adus Rapidul pe locul șase în Europa și pe 16 în lume. Orice antrenor care vine la Rapid are patru obiective: accederea în grupele Ligii, primăvara europeană, clasarea pe locurile 1-2 si câștigarea Cupei României" , a declarat Copos.
       
        Cristiano Bergodi a spus că " am venit la Rapid din toata inima. Este o echipa importanta, cu orgoliu. Sunt o mie la suta alaturi de acesti baieti. Sper sa ne intarim lotul si sa aducem jucatori motivați, pentru a ne îndeplini obiectivele. Nu am avut foarte mult timp să îi cunosc pe jucători, am avut doar două antrenamente până acum, ceea ce înseamnă foarte puțin, dar am început să colaborăm și sunt mulțumit pentru că sunt receptivi la indicațiile mele. Este foarte important să ne cunoaștem bine" .
       
        Viorel Moldovan, a vorbit depre ce vrea să facă la clubul giuleștean din noua sa postura: "Eu mă ghidez în viață după dictonul "vorba multă, săracia omului", vreau să vorbesc cât mai puțin și să fac cât mai multe. La fel cum am încercat să fiu pe teren, să muncesc și să dau totul, voi face asta și din noua mea postură, cea de director sportiv al Rapidului". "Îmi doresc ca Vio Moldovan să devină un Valdano al Rapidului și să fie un director sportiv occidental, primul director sportiv adevărat al României", a adăugat Zotta.
       
        La rândul lor, cei trei noi jucători și-au exprimat satisfacția pentru pasul făcut, nutrind speranța că vor ajunge să joace cu Rapid în Liga Campionilor.

  • Buga a dezertat și riscă o suspendare de doi ani și jumătate


        Mugurel Buga a lipsit și de la antrenamentul din această dimineață, după ce a absentat și ieri, la vizita medicală și la ședința de pregătire de după-amiază, conducerea Rapidului aflând de la impresarul acestuia că jucătorul vrea sa plece din cauza salariului prea mic.
        Constantin Zotta a declarat în cadrul conferinței de presă de astăzi că jucatorul a inceput sa boicoteze antrenamentele și riscă să fie suspendat pentru următorii doi ani si jumătate, cât a mai rămas din contractul care-l leagă de Rapid.
        "Am rămas surprins. Mugurel Buga a absentat nemotivat la antrenamentele din ultimele două zile, fapt pentru care va fi amendat cu câte 1.000 de dolari pentru fiecare absență. Nu ne-a răspuns nici la telefon. Am purtat o discuție cu impresarul lui, care ne-a transmis că vrea să plece pentru ca are un salariu prea mic.
        Dacă pentru el 170.000 de dolari pe an este un salariu mic, nu mai avem ce comenta. Buga, căruia i s-a triplat contractul, are două variante: să vină și să se pregătească cu Rapid și să dea totul pentru a ne îndeplini obiectivele sau să stea în tribună doi ani și jumătate. Diseară o să am o întâlnire cu el și sper ca totul să se rezolve", a spus Zotta.

Liga suporterilor RAPIDisti

      • Anunt Liga Suporterilor RAPIDisti
      Conferinta de presa care trebuia sa aiba loc vineri 22 iunie 2007 incepand cu ora 15:00 in incinta stadionului Giulesti sub Peluza Nord a fost contramandata la o data ce se va anunta ulterior din cauza unor probleme ale invitatilor Ligii Suporterilor RAPIDisti . . .
      In cel mult o saptamana vom anunta data conferintei LSR.
     
      Presedintele LSR
      Gigi Corsicanu



  • EXCLUSIV / Marius Șumudică:
"Conducerea e vinovată pentru tot, doar Rapid putea să-l dea pe Bădoi la Steaua"


        Fostul jucător al formației giuleștene, în prezent tehnician la FC Berceni (Liga a III-a), Marius Șumudică a comentat în exclusivitate pentru site-ul nostru situația tensionată în care se află Rapidul.
       
        "Conducerea este vinovată pentru tot ce se întâmplă acum la Rapid! Nu aveau voie, sub nici o formă, să-l piardă pe Zicu. Și nicăieri în lume un club mare nu-și intărește rivalele. Doar Rapid putea să-l dea pe Bădoi la Steaua. Dacă n-aveai nevoie de el, îl puteai trece pe lista de transferari, dar să-i fi interzis să meargă la Dinamo sau Steaua".
       
        Constantin Zotta a spus vineri că "Șumudică și Nae Manea au fost ofertați de Rapid, dar au refuzat". Fostul golgeter al giuleștenilor a mărturisit ieri:
       
        "Mi-au propus să fiu responsabil de PR. Nici nu știam ce înseamnă PR, pe urmă am aflat că e vorba de relații publice! Păi, normal că am refuzat, că eu nu știu să fac asta. Să stea liniștiți, cu poporul nu te poți pune, pînă la urmă vor ajunge rapidiștii adevărați în conducerea Rapidului! Acum doar Zotta e bun, restul sînt degeaba!".

  • Daniel Pancu:
"Dacă mi se oferă un contract bun, mă întorc pentru suporteri"


        Iminenta despărțire de Măldărășanu și dezertarea lui Buga au umplut paharul răbdării suporterilor, care pun presiune pe oficiali și în mod special pe principalul acționar, George Copos.
       
        Prima mutare gândită pentru a împăca fanii ar fi aducerea lui Daniel Pancu, unul dintre idolii Giuleștiului, aflat momentan sub contract cu turcii de la Bursaspor.
       
        "Cer foarte mulți bani pe mine. Dacă se înțeleg, iar mie mi se oferă un contract bun, mă întorc, mai ales pentru suporteri", a declarat Pancu pentru Jurnalul Național.

  • Rapid, devansată și de U. Craiova în topul celor mai bine plătite salarii


        Dintre principalele echipe din primul eșalon, echipa din Gruia pare a fi investit cel mai mult în salariile jucătorilor. Podiumul este completat de Dinamo și Steaua. Rapid ocupă ultima poziție, fiind devansată de Universitatea Craiova .
       
        Topul întocmit se raportează la primele cinci poziții din punct de vedere al salariilor jucătorilor. La fel ca și la transferuri, Dinamo pare a-și fi acontat și acest clasament, fiind urmată îndeaproape de ardelenii de la CFR, care își anunță de pe acum foarte clar intențiile pentru sezonul următor. Surprinzător, ultima poziție este ocupată de Rapid.
       
        Rămași fără artileria grea în această vară, Rapid ripostează foarte timid prin fostul golgheter Ionuț Mazilu, care este cel mai bine plătit jucător alb-vișiniu, cu 150.000 de euro pe sezon. Principalul transfer al verii în Giulești, Grigorie, a primit doar 110.000 de euro, sumă pe care o va lua în primii doi ani de contract, pentru ca în al treilea să încaseze 150.000 de euro.
        Până și Craiova stă mai bine la acest capitol, Njock și Wobay fiind plătiți foarte bine, chiar dacă evoluțiile ambilor nu s-au ridicat momentan la nivelul așteptărilor.
        sursa: Adevărul

  • Buga a mai "fugit" o dată de la Rapid


        Mugurel Buga nu s-a prezentat încă la antrenamentele Rapidului. Conducerea giuleșteană a decis să depună luni, la Liga Profesionistă de Fotbal, documentele necesare pentru suspendarea fotbalistului pe o perioadă de doi ani și jumătate. Buga a declarat ieri că la 30 de ani se gândește mai mult la bani.
       
        "Sper să mă intorc cat mai repede la Rapid, dar, dacă nu se rezolvă aspectul financiar, nu o voi face. Fotbalul se joacă și fără mine. De promisiuni sunt sătul. Am o vârstă, iar familia e pe primul plan. N-am nimic cu Bergodi. Cariera îmi este în pericol, dar asta e viața. Trebuia s-o fac mai demult, dar n-am avut curaj", a declarat jucătorul. Interesant este că Buga a mai plecat din Giulești în urmă cu șapte ani.
       
        Atunci, Mugurel a fugit la Brașov, nemulțumit ca Anghel Iordănescu, antrenorul de atunci al rapidiștilor, l-a folosit doar 46 de minute în zece partide, informează EVZ.

  • EXCLUSIV / Puiu Ionescu despre Copos:
"Era un tip prostuț, și în viață, și în fotbal"


        Fostul mare golgeter al Rapidului, Puiu Ionescu a vorbit în exclusivitate despre patronul alb-vișiniilor, George Copos. Gloria rapidistă crede că finanțatorul giuleștenilor are nevoie de un consilier de imagine care să îi "dea peste mână" cînd greșește.
       
        "Lui Copos îi trebuie un consilier de imagine, nu expert în fotbal, dar care să îi deschidă ochii, care să îi dea peste mână și să îi spună: "aici nu faci bine". Era un tip prostuț când a venit în Giulești eu știu foarte bine pentru că eram la Rapid, prostuț și în viață și în fotbal. Dar odată ce a a intrat în mișcarea asta fotbalistică și a cunoscut oameni de cultură, din politică, ziariști, oameni de fotbal, s-a deșteptat. Nu știa nimeni de el și el nu știa de nimeni.
       
        Și Valentin Stănescu avea un astfel de om lângă el, nu se băga peste el, dar care îi prezenta toate aspectele. Lui Copos nu îndrăzneste nimeni să îi zică nimc. Copos a început afacerea cu Ion Moraru și Taban, pe care după 3 ani i-a dat afară și erau oamenii lui de încredere. El este un afacerist. "

   AEK Atena îl vrea pe Măldărășanu


    Tranzactie. Grecii si-au exprimat dorinta de a-l achizitiona pe experimentatul mijlocas al Rapidului. Noua ani ii sunt de ajuns lui Marius Maldarasanu in Giulesti. Rapidistul, care a venit de la Petrolul pe vremea cand "alb-visiniii" erau pregatiti de Mircea Lucescu, isi cauta o noua echipa pentru sezonul urmator. Chiar daca mai are contract pentru inca doua sezoane, dorinta de a juca intr-un campionat strain e mare, iar Rapidul nu mai reprezinta o provocare pentru fotbalistul de 32 de ani. Dupa o discutie avuta cu oficialii giulesteni, acestia au decis sa nu-i puna piedica fotbalistului in tentativa de a se transfera. Nimic mai bine pentru patronul George Copos, care vrea o intinerire a lotului. "Malda" chiar s-a inteles cu sefii de la Rapid pentru o suma destul de mica pentru care ar urma sa paraseasca Giulestiul. "O suma modica", asa cum a recunoscut Constantin Zotta.
   
    Grecii ii intind o mana
    AEK Atena cauta un mijlocas central valoros si cu experienta mare, care sa vina si pe bani putini. In plus, acestia sunt interesati si de capitolul executari de lovituri libere. Nimic mai bine pentru clubul elen, care a pus ochii pe rapidist. Oficialii de la AEK au luat ca exemplu golul reusit de Maldarasanu in meciul din Giulesti, cu PAOK Salonic, in grupele Cupei UEFA. Atunci, mijlocasul a reusit sa aduca cele trei puncte pentru Rapid prin transformarea unei lovituri libere. Grecii negociaza cu impresarul jucatorului, suma pentru care ar urma sa ajunga in capitala Greciei fiind undeva sub 300.000 de euro. Pe langa AEK si alte echipe s-au aratat interesate de fotbalist. "Marius are oferte de la echipe din doua tari straine", a mentionat Viorel Moldovan, omul responsabil cu venitii si plecatii de la Rapid. sursa: CanCan

   Cristiano Bergodi:
"Trebuie să cunosc jucătorii înainte de a schimba sistemul"


    Bergodi a mai spus la prima sa conferință în postura de antrenor al Rapidului că mai întâi trebuie să îi cunoască foarte bine pe noii săi jucători pentru a putea folosi apoi așezarea cea mai bună.
   
    "Am găsit un grup de jucători care m-a ascultat cu atenție la ceea ce le-am spus în primele două antrenamente. Este important să cunoști jucătorii înainte de a face mari schimbări, cum ar fi acela al sistemului de joc. Acum nu pot să spun mai nimic despre tactica pe care o voi aborda la Rapid. Voi încerca să schimbe așezarea în defensivă. În rest numerele, 4-3-3, 4-4-2 sau 3-4-3 au o importanță mai mică. Cred că sunt destul de inteligent ca să-mi dau seama de caracteristicile jucătorilor pentru a putea folosi apoi așezarea cea mai bună. Nu sunt adeptul sistemul 4-3-3 în orice condiții. Sper că în curând conducerea va putea să mai aducă câțiva jucători pentru completarea lotului".



   "Sa-mi dea Zotta banii"


    INTERVIU / Mugurel Buga Atacantul sustine ca nu câstiga cât spun rapidistii si vrea sa-si încerce norocul în strainatate.
    Atacantul giulestean pretinde ca si-a anuntat absenta de la antrenamente.
   
    Este adevarat ca nu te-ai prezentat la antrenamente?
    Da. Am avut unele probleme personale, despre care nu vreau sa vorbesc în acest moment. Dar am anuntat ca nu pot sa vin, asta nu înseamna ca nu vreau sa ma mai prezint la pregatire.
   
    Vrei sa pleci din Giulesti?
    Am 29 de ani, consider ca mi-am facut datoria fata de echipa si îmi doresc sa prind un contract afara. Dar cei din conducerea clubului nu-mi spun nimic, a fost impresarul meu la discutii, dar nu vor sa spuna daca ma lasa sa plec sau nu. Nu au înaintat nicio suma pentru care as putea sa fiu transferat de la Rapid.
   
    Zotta a declarat ca ai un contract în valoare de 170.000 de dolari...
    Nu. Eu nu am decât 85.000 de euro si nu înteleg de unde a aparut aceasta suma. Daca este adevarat, atunci sa-mi dea domnul Zotta bani de la el din buzunar! Nu stiu ce cauta la conducerea clubului daca el nu stie câti bani primesc eu de la Rapid. Nu stiu de ce vorbeste pe la televizor ca am un contract mare. Vrea sa le demonstreze suporterilor ca eu sunt cel vinovat, nu el.




   FANII RAPIDULUI AU AFISAT BANERE ANTI-COPOS IN APROPIEREA STADIONULUI DIN GIULESTI


    Situatia incerta a lui Buga si transferul pe care Copos vrea sa il faca, stelistul Thereau, i-a scos din sarite pe cativa suporteri rapidisti, care au pus-o de o rebeliune.
   
    Fanii rapidisti au declarat razboi de gherila patronului Copos: "Vrem un rapidist nu un afacerist" / "Iancu de era, asa ceva nu se intampla" / "Copos, afara din Giulesti", au fost mesajele pe care suporterii le-au atarnat pe podul Grant.
   
    "Nu suntem huligani si nu vrem miscari de strada, insa Copos trebuie sa se astepte de acum la mai multe astfel de surprize", este amenintarea fanilor, care promit un razboi pasnic, dar de durata.

   BUGA: "DACA EU CASTIG CAT ZICE ZOTTA, ATUNCI SA-MI DEA EL BANII DIN BUZUNARUL LUI"


    Buga nu a putut suporta sa vada cum directorul general al Rapidului, Constantin Zotta il acuza ca fuge din Giulesti si ca la banii pe care ii ia la Rapid, 170.000 de euro, nici nu ar trebui sa schiteze vreun gest de nemultumire.
   
    In raspuns, atacantul Rapidului, l-a atacat dur pe Zotta. Intr-un interviu acordat pentru ProSport, Buga a declarat: "Eu nu am decat 85.000 de euro la Rapid si nu stiu de unde a aparut aceasta suma, 170.000 de euro. Daca este adevarat, atunci sa-mi dea domnul Zotta bani de la el din buzunar. Nu stiu ce cauta la conducerea clubului daca el nu stie cati bani primesc de la Rapid. Nu stiu de ce vorbeste pe la televizor ca eu am un contract mare. Vrea sa le demonstreze suporterilor ca eu sunt cel vinovat, nu el.", a spus Buga.



   Copos il vrea pe Thereau de la Steaua
Florin Dobre


    Aparut in editia din 22 Iunie 2007
    Patronul giulestean ofera insa jumatate din pretul de 3 milioane de euro solicitat de Becali.
   
    Dupa ce a picat varianta FC Brugge, cazul lui Cyril Thereau, care nu mai doreste sa continue in Ghencea, desi are contract, a fost preluat de patronul Rapidului, George Copos. Fostul vicepremier s-a intilnit ieri cu finantatorul ros-albastrilor pentru a-l transfera pe jucatorul francez, insa s-a lovit de problema pretului cerut de Gigi Becali. "Il vrem pe Thereau. Gigi cere 3 milioane de euro, dar noi consideram ca pretul corect este de 1,5 milioane de euro. Nu vorbim despre Buga", a spus transant George Copos la iesirea de la negocieri.
   
    Pe de alta parte, patronul din Ghencea isi ameninta jucatorul in cazul in care nu va gasi, in cele din urma, un cumparator pentru francez ca va ramine in Ghencea. "Tin de pret, pentru ca el nu este de vinzare. Ce daca nu vrea sa joace la Steaua? Ramine la noi, si daca nu vrea sa joace, o sa il suspendam. Ori la Steaua, ori deloc", spune raspicat Becali. In cazul in care tranzactia se va finaliza, Thereau ar fi al patrulea caz de rotire de "cadre" la formatiile bucurestene. Mai intii, Oprita a plecat din Ghencea in Stefan cel Mare, apoi Badoi a dat Giulestiul pentru formatia ros-albastra, iar Zicu l-a imitat, insa cu destinatia Dinamo.





   FANII IMPOTRIVA LUI COPOS
Autor: Razvan Scarlat, 21-06-2007


    Suporterii rapidisti au ajuns la limita rabdarii, mai ales dupa ultimele actiuni ale patronului George Copos. Acestia au refulat dupa ce conducatorul rapidistilor a fost in cursul zilei de joi sa negocieze cu Gigi Becali transferul lui Thereau. La aceasta s-a adaugat si tratamentul pe care l-a primit Mugurel Buga, unul dintre idolii tribunelor.
   
    Drept urmare, un grup al suporterilor au afisat joi citeva mesaje anti-Copos pe Podul Grant:
    "Vrem un rapidist nu un afacerist"
    "Iancu de era, asa ceva nu se intampla"
    "Copos, afara din Giulesti".
    Fanii ameninta in continuare: "Nu sintem huligani si nu vrem miscari de strada, insa Copos trebuie sa se astepte de acum la mai multe astfel de surprize".





   Thereau, rapidist ?


    Chiar daca francezul Cyril Thereau (24 de ani) a declarat ca nu mai vrea sa joace in Romania pentru a fi cat mai aproape de casa, Steaua nu-i da drumul decat cu 3 milioane de euro, pret la prima vedere prohibitiv. FC Bruges a renuntat imediat la auzul acestei sume.
   
    Dupa ce Gigi Becali a spus ca il va suspenda pe Thereau daca nu va mai dori sa continue la Steaua, pe fir a intrat George Copos. Armele sale: dorinta lui Olaroiu de a-l avea pe Buga si intentia acestuia de a nu mai juca la Rapid. 'Il vrem pe francez. Credem ca pretul corect este 1,5 milioane de euro chiar daca Gigi cere trei. Nu am discutat despre Buga. Mai avem variante din Brazilia', a precizat Copos dupa ce a vorbit mai bine de o ora cu Becali.

   Giulestenii ofera 1.500.000 de euro


    Copos spera sa-l foloseasca pe Buga ca moneda de schimb. 800.000 de euro cat valoreaza atacantul, plus 500.000 euro cash, plus o cota dintr-un eventual transfer, e calculul pe care si-l face boss-ul rapidist. Copos l-ar putea indupleca astfel pe Becali sa-i dea drumul lui Thereau in Grant. 'Nu ma intereseaza transferul lui Buga', s-a limitat sa declare Becali.
   
    Interesul fata de francezul stelistilor a fost confirmat si de Renzo Rossi, secundul alb-visiniilor. 'E bun, dar e prea scump', a precizat italianul. Dupa discutia avuta cu patronul rapidist, Becali l-a intepat din nou pe Copos. 'Trebuia sa vorbeasca cu mine. A zis ca-l vrea pe Thereau? Bravo! Francezul nu ajunge la Rapid. Copos a fugit de la discutii pentru ca am vrut sa i-l dau pe Elton', a mentionat latifundiarul din Pipera, care a lasat sa se inteleaga ca nu a discutat nimic cu Copos despre francez, totul fiind o manevra a patronului giulestean pentru a se da bine pe langa suporteri in plin scandal 'Buga'.


Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...