RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
                   


        REVISTA PRESEI 28 | 29 | 30 iunie 2007
  FC RAPID Bucuresti | Site Oficial | Official WebSite | Site Officiel


• Noul Rapid testează noul Ford Mondeo


    Sâmbătă, 30 iunie, de la 15:00, la sediul reprezentanței FORD BDT Vest, din Șos. Virtuții 55-57, 10 jucători ai Rapidului (Coman, Maftei, Rada, Bozovic, Lazăr, Dică, Grigorie, Boya, Cesinha și Mazilu) și noul lor tehnician, Cristiano Bergodi, vor testa noul Ford Mondeo, în cadrul unui drive test care prefațează, într-un fel, acțiunea "porți deschise" ce va debuta a doua zi, pe 1 iulie, la BDT.
   
    Abia lansat pe piață, pe 27 iunie, noul model Ford vine cu o serie de tehnologii și performanțe ridicate, pentru a continua succesul vechiului model, așa cum încearcă să facă, de fapt, și noua echipă a lui Cristiano Bergodi.
   
    Patru automobile vor fi puse apoi de către BDT la dispoziția jucătorilor, care le vor conduce prin București, la final ei urmând să-și spună opiniile despre autoturismul testat.



• "Va fi unul dintre cei mai buni jucători străini din campionatul nostru!"


    Cesar Carlos Dos Santos "Cesinha" a devenit, în mod oficial, astăzi, după semnarea - "în direct" - a contractului, pe trei ani, cu Rapid, cel de-al patrulea jucător brazilian care îmbracă tricoul alb-vișiniu. Și, probabil, cel mai valoros... După trecerile fugare prin Giulești ale lui Luis Fabiano, Nivaldo și Rogerio, atacantul venit de la Sporting Braga pare să-i fi cucerit deja pe fanii giuleșteni, cele câteva zeci de suporteri prezenți astăzi la stadion aclamându-i numele după momentele de virtuozitate oferite de Cesinha.

     Anterior, acesta semnase, în cadrul unei conferințe de presă, contractul de joc avându-i alături pe Constantin Zotta, Viorel Moldovan și impresarul său, portughezul Gaspart Freire. Atacantul de culoare a promis fanilor că va ajuta Rapidul să facă performanță și le-a mulțumit pentru primirea pe care i-au făcut-o: "Le mulțumesc tuturor celor din conducerea Rapidului și suporterilor, pentru că m-au ajutat de la bun început și m-au primit foarte bine. Nu am mai fost niciodată în România, dar sunt foarte fericit că voi evolua aici. Mi-am dorit să vin la Rapid și voi da totul pentru a ne îndeplini obiectivele. Vreau să ajut echipa să câștige, să facă perfomanță!". Viorel Moldovan, artizanul transferului reușit de Rapid, a declarat că "nu a fost ușor să îl conving să vină la Rapid, au fost patru zile cu negocieri dificile, dar am avut tot timpul încredere că voi reuși să îl aduc în Giulești.

      Acest jucător va face diferența, are o foarte bună viteză, un mod foarte lejer de a se deplasa, este tehnic și are și un joc aerian excelent! Sunt convins că se va integra foarte bine în sistemul de joc pe care Cristiano Bergodi vrea să-l impună la Rapid. Cesinha are nevoie de încredere și de timp pentru a se adapta. La Sporting Braga nu a avut foarte mult spațiu de joc, din mai multe motive. La noi va juca cu siguranță. Ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele din noul sezon, pentru că este foarte motivat și va fi un plus pentru echipă. Veți vedea că va fi unul dintre cei mai buni jucători străini care activează în campionatul românesc".


•  Cesinha, prezentat oficial azi, în Giulești
 
Cesinha si Sichitiu
    Brazilianul Carlos Cesar Dos Santos "Cesinha", sosit în urmă cu două zile în România, va fi prezentat oficial astăzi, de la ora 13:30, la Stadionul "Giulești-Valentin Stănescu", unde va semna, în fața presei, contractul care-l va lega de FC Rapid. La prezentare sunt așteptați și suporterii "alb-vișiniilor".

    Ieri dimineață, Cesinha a efectuat tradiționalul control medical și de astăzi a intrat în programul de pregătire condus de Cristiano Bergodi. În funcție de opțiunea tehnicianului italian, atacanul brazilian ar putea evolua pentru prima dată în fața fanilor rapidiști dumincă seara, cu ocazia "amicalului" cu Petrolul.



   Încă un sezon cu tribunele goale?


    Pe întreg parcursul campionatului precedent, Rapidul n-a putut juca nicio partidă cu tribunele umplute la maximum, tribuna I și una din peluze fiind închise deoarece au nevoie de lucrări de consolidare. Astfel, la meciuri importante precum derby-ul intern disputat contra Stelei, sau jocurile din UEFA cu PSG și Mlada, "alb-vișiniii" nu au putut fi încurajați de mai mult de 9.000 de spectatori. Lucrul cel mai grav este că Giuleștiul ar putea rămâne jumătate gol și în următorul sezon, lucrările de consolidare nefiind demarate până în prezent, deși a mai rămas doar o lună până la startul noului campionat. George Copos se disculpă cu multă dibăcie când vine vorba de această problemă, aruncând vina pe cei de la Ministerul Transporturilor, care nu i-au aprobat nici până acum cererea de concesionare a arenei de sub Grant.
   
    "De o lună am depus cererea de concesionare la minister și încă nu am primit răspuns. Noi vrem să începem lucrările de consolidare la stadion, însă dacă nu primim un răspuns pozitiv, nu putem face nimic. Și eu mă întreb dacă nu cumva vom juca și următorul sezon tot cu cele două tribune închise, dar din păcate nu-mi pot răspunde. La această întrebare nu pot răspunde decât cei de la minister. Noi am depus cererea, dacă nu o aprobă, ce pot să fac?", spune finanțatorul feroviarilor. Acesta mărturisește că a discutat în urmă cu câteva zile pe tema infrastructurii cu omologul său de la Sporting Braga, formație de la care rapidiștii l-au cumpărat pe atacantul brazilian "Cesinha". "Am vorbit cu finanțatorul portughezilor de la Braga și mi-a povestit cum comunitatea locală a construit un stadion modern pentru echipă. O arenă minunată, făcută în stâncă, pntru care nu plătește decât o sumă simbolică. La noi, autoritățile nu se implică în niciun fel", spune George Copos.
    sursa: Atac


  
Rapid nu dă bani pentru casele fotbaliștilor

    Noii veniti in Giulesti isi vor achita chiria la apartamente din propriul buzunar. George Copos face economii si cu proprii fotbalisti. Patronul cu cel mai mare arici la buzunare din fotbalul romanesc nu plateste cheltuielile facute de rapidisti pe apartamentele in care locuiesc. Daca marile cluburi se intereseaza de case pentru noile achizitii, urmand sa si dea bani pentru plata acestora, la Rapid treaba sta invers.
    Spre exemplu, Bayern i-a cumparat o superba vila, dintr-o zona rezidentiala, italianului Toni, la sosirea acestuia in Germania. In schimb, dintre giulesteni, Boya, Bozovic, Cesinha nu au, in Romania, un loc pe care-l pot numi acasa. Cei trei pun capul pe perna, seara, in camerele din baza sportiva Prorapid. Dupa cantonamentul din Elvetia, lucrurile se vor schimba, urmand ca acestia sa isi caute locuinte prin Bucuresti, doar vor juca ani buni in Giulesti. Si cum cel mai ieftin si decent apartament se inchiriaza cu 300 de euro, socotim ca George Copos face o mare economie la bani, undeva peste 50.000 de euro pe an.
    Nicaieri in contractele jucatorilor de la Rapid nu apare vreo clauza prin care clubul se obliga sa se ocupe de cazarea fotbalistilor.
    sursa: Ziarul  



      AMICAL / Rapid - Petrolul, duminică 1 iulie, ora 20.00


        Rapid va disputa duminică, 1 iulie, un amical împotriva divizionarei B Petrolul Ploiești, cu ocazia aniversării a 40 de ani de la câștigarea primului titlu de campioană, în sezonul 1966-1967.
       Partida amicală va însemna și debutul lui Cristiano Bergodi pe banca giuleștenilor, tehnician care l-a înlocuit pe Lucescu jr. care a ales să antreneze în Liga a II-a, la Brașov.
        Rapidiștii au ales să aniverseze titlul câștigat acum 40 de ani în compania aceleași echipe împotriva căreia alb-vișinii au evoluat în partida în care au cucerit titlul de campioană, terminând 0-0 la Ploiești.


        "Dark Angel"

       Rapid l-a prezentat ieri pe brazilianul Cesinha, poreclit în țara natală Îngerul Negru
        Rapid și-a etalat brazilianul pe "Giulești", într-o prezentare făcută pe tipicul marilor cluburi. Jonglerii pe gazon, în fața fanilor, apoi conferință de presă și semnarea contractului în fața ziariștilor. Este jucătorul Rapidului pe 3 ani, avînd un salariu stagional de 160.000 de euro. Giuleștenii au plătit 600.000 de euro pe el.
        Cesinha a venit însoțit de impresarul său portughez și de directorii rapidiști Viorel Moldovan și Cristian Costache. Abilitatea cu care a manevrat mingea i-a entuziasmat pe cei aproximativ 40 de fani prezenți la tribuna oficială. Aceștia l-au ovaționat și l-au chemat la salutul prin care înjură rivalele Steaua și Dinamo. Fără să înțeleagă ce se scandează, brazilianul a răspuns entuziasmat. Apoi a trecut în sala de conferințe. "Mi-a plăcut primirea suporterilor, chiar și la aeroport mi-am dat seama că aici sînt oameni care iubesc fotbalul. Sînt fericit să fiu la Rapid, am vrut să joc aici, nu s-a pus problema să merg la Steaua! Pe Cristiano Bergodi îl știu puțin, e un bun tehnician italian", au fost declarațiile lui Cesinha.



        "Elton? Să fim serioși"
        Viorel Moldovan i-a făcut prezentarea brazilianului în vîrstă de 27 de ani: "E un jucător foarte tehnic, foarte bun la jocul aerian și sînt convins că va da roade în sistemul lui Cristiano Bergodi. Are nevoie de încredere și de puțin timp pentru a se adapta, dar cunoaște rigorile cupelor europene". Întrebat dacă Cesinha e mai valoros decît Elton, Moldovan a replicat: "Să nu îl comparăm cu Elton, trebuie tratat cu puțin respect".



        Buga mai negociază

        Problema lui Buga părea rezolvată o dată cu revenirea sa la echipă, dar lucrurile se pot complica din nou. Jucătorul discută în contradictoriu cu George Copos pentru momentul la care să intervină mărirea de salariu promisă. Buga ar vrea de acum, Copos din vara viitoare și se oferă ca variantă de mijloc pauza din iarnă.


       
"Coman nu pleacă"
        Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat că Dani Coman nu este transferabil. Portarul rapidist are oferte din Spania la fel ca în iarnă, cînd George Copos a cerut 3 milioane de euro pe el pentru a descuraja eventualii cumpărători. "Nu îi dăm drumul lui Coman, e un jucător de valoare și avem nevoie de el. Trebuie să întărim acest post, mai cu seamă că am avut probleme cînd a lipsit Dani", a declarat Zotta.


     
  Rică l-a citit
        Pe timpul prezentării lui Cesinha, Rică Răducanu a jucat tenis cu piciorul pe pista de atletism din Giulești, în ciuda faptului că nu cu mult timp în urmă a fost demis de la club. S-a oprit cîteva secunde ca să urmărească jongleriile brazilianului, apoi a concluzionat: "Hai, mă, că e sculă ăsta!".


        Marius Măldărășanu:
"Nu mai am motivația și entuziasmul să continuu la Rapid"

        Mijlocașul giuleștenilor, Marius Măldărășanu, a declarat pentru Fanatik că nu mai are motivația și entuziasmul pentru a continua în Giulești. Jucătorul spune că nu înțelege de ce pentru unii jucători, care au trecut doar pe la Rapid, s-a găsit înțelegere și au fost transferați în străinătate, iar în cazul său nu este posibil.

        "Nu înțeleg de ce nu mă lasă să plec. De ce să mai continuu aici? Nu mai am motivația, entuziasmul ca să încep un nou sezon. Am vorbit cu domnul Zotta, i-am spus că vreau să ne despărțim pe cale amiabilă, dar nu am găsit înțelegere. După nouă ani la Rapid meritam să mi se ofere șansa să plec afară. Pentru alți jucători, care au stat aici unu, doi ani și au plecat pe ușa din dos, s-a găsit înțelegere. Însă, pentru mine, care am făcut atîtea pentru acest club nu s-a găsit", a spus Măldărășanu.



      Viorel Moldovan:
"Vom mai aduce un fundaș dreapta și un mijlocaș" Viorel Moldovan

      Viorel Moldovan a anunțat că Rapidul mai are nevoie de încă două transferuri, un fundaș dreapta și un mijlocaș, și giuleștenii pot considera campania de achiziții încheiată.

      "În momentul de față avem 2 posturi deficitare, este nevoie să mai aducem un fundaș dreapta și un mijlocaș. Avem în vizor mai mulți jucători. Există posibilitatea ca în scurt timp să mai facem 2 transferuri și gata! Este vorba despre jucători străini, în România prețurile sunt foarte mari și nici nu prea găsim jucătorii pe care ni-i dorim "


     Zotta: "Venirea lui Herea depinde de Iacov"

Constantin Zotta a vorbit astăzi despre posibilul transfer al mijlocașului formației FC Național, Ovidiu Herea, la Rapid. Directorul general al giuleștenilor spune că depinde doar de Constantin Iacov ca jucătorul să ajungă în Giulești:

"Herea este un jucător valoros, cred că orice echipă și l-ar dori, dar nu depinde doar de noi, ci mai ales de Constantin Iacov".




Negocieri în larg  DISPUTA Pentru Ovidiu Herea (în albastru) se lupta Steaua si Rapid.

George Copos spune ca Ovidiu Herea este prea scump, dar nu renunta la tratative. Pe fir a intrat si Steaua, care a oferit 1,7 milioane de euro, însa Iacov le transmite de pe iaht ca nu-l da la jumatate de pret.

Gigi Becali l-a ofertat pe Herea, pentru care a oferit 1,7 milioane de euro, la fel si George Copos. Cel mai aproape de a obtine semnatura jucatorului se afla însa patronul visiniilor.

Atât Iacov, cât si Copos se afla la mare în aceste zile si nu este exclus ca negocierile pentru Herea sa fie continuate în larg. Iacov este însa ferm: “Au fost discutii cu ambele cluburi. Acum sunt pe mare, pe iaht, si încerc sa ma relaxez. Nu am ajuns la niciun acord cu domnul Copos. Ne gândim si noi la FC National, sa ne facem o echipa pentru viitor, deci, din punctul meu de vedere, Herea face parte din planurile noastre si pentru noul sezon. Suma de 3 milioane este rezonabila pentru un jucator ca Herea. Am refuzat si oferta Stelei, pentru ca nu suntem la piata sa negociem la jumatate de pret”. Copos a tinut sa dezvaluie ca Rapidul nu a renuntat la ideea de a-l lua pe Herea, însa “la banii pe care îi cere Iacov, are cel mai valoros tablou. Daca nu mai scade din pret, este greu de crezut ca vom mai ajunge la un acord”. Si Viorel Moldovan pare interesat de Herea: “Totul depinde de pret. Domnul Iacov cere prea mult. Nu stiu daca domnul Copos negociaza cu Iacov. Herea este un jucator interesant. Este tânar si de viitor. Daca domnul Copos vrea sa plateasca 3 milioane de euro pe Herea, e treaba dânsului”.

Herea este un jucator valoros, tânar, cred ca orice echipa din tara si l-ar dori, dar nu depinde doar de noi, ci mai ales de Constantin Iacov. Pretentiile lui financiare sunt exagerate însa.
Constantin Zotta, director general Rapid


Planuri de viitor AMBITIE Multumit ca l-a transferat pe Cesinha (în dreapta), Moldovan promite ca în zilele urmatoare va aduce un nou jucator.

4 milioane de euro vrea Moldovan sa investeasca în transferuri pentru a face din Rapid o superechipa.

Pâna în prezent, George Copos a investit mai bine de un milion de euro în transferuri, însa directorul sportiv al visiniilor, Viorel Moldovan, sustine ca suma trebuie triplata pentru ca Rapidul sa-si construiasca o echipa puternica.

Boya, Bozovic, Grigorie si Cesinha au fost transferurile facute de giulesteni pâna în acest moment. Prea putine însa în comparatie cu plecarile masive de la sfârsitul campionatului. Desi este încântat de transferurile realizate, noul director sportiv al visiniilor, Viorel Moldovan, crede ca George Copos trebuie sa bage mâna adânc în buzunar pentru a construi o echipa a viitorului. “4 milioane de euro ar fi o suma rezonabila pentru a construi la Rapid o superechipa. Sunt multi jucatori de viitor pe care vrem sa-i aducem în Giulesti, dar nu stiu cât este dispus domnul Copos sa plateasca pentru ei”, a declarat directorul sportiv al visiinilor.


In doua zile, un alt transfer!
Dupa ce l-a adus pe Cesinha de la Sporting Braga, Viorel Moldovan încearca în aceste zile sa perfecteze un nou transfer. “Suntem în discutii avansate cu un jucator strain, este mijlocas, iar în doua zile sper sa obtinem semnatura lui. Pot sa spun doar ca este comunitar si international. Este un fotbalist de care Rapid va avea mare nevoie”, s-a rezumat sa declare directorul sportiv al giulestenilor.


      De sub ochii rivalilor
      Golanski, dorit de Steaua, si Villalta, aflat pe lista "câinilor", sunt "vânati", mai nou, de Rapid.

      Dupa ce a reusit sa-l transfere pe Cesinha de la Braga, Moldovan se pregateste sa dea o noua lovitura pe piata de transferuri.

      Directorul sportiv al giulestenilor este interesat de fundasul dreapta Pawel Golanski, care evolueaza la Korona Kielce, jucator aflat si în vizorul stelistilor. De altfel, polonezul a declarat ca ar fi încântat sa ajunga la Steaua. Daca va pica transferul "lesului" în Giulesti, Moldovan are alternativa unui fundas peruan care este monitorizat de Dinamo, Miguel Angel Villalta (foto în alb-rosu). "Am primit referinte foarte bune despre Golanski, care este un fotbalist foarte bun, dar este un pic cam scump pentru campionatul nostru. Pretul lui se ridica la 1.200.000 de euro si nu stiu daca noi ne permitem un astfel de transfer. Daca nu reusim sa-l luam pe polonez, avem si varianta unui fotbalist sud-american care este foarte bun, dar si mult mai ieftin", a spus Moldovan, referindu-se la Villalta. Oficialul rapidist a mai sustinut ca în atentia sa se afla si un mijlocas stânga strain, care are statut de comunitar, iar daca va reusi sa-l aduca si pe acesta în Giulesti, campania de achizitii va fi încheiata pentru visinii.



   Cesinha, îndemnat de fani să înjure rivalii

Carlos Cesar Dos Santos
        Atacantul brazilian Carlos Cesar Dos Santos "Cesinha" a fost prezentat oficial ca jucător al Rapidului, la Stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, în faţa a aproximativ 40 de suporteri giuleşteni.
        Brazilianul a semnat, în cadrul unei conferinţe de presă, un contract valabil pe următoarele trei sezoane şi va purta în echipa antrenată de Cristiano Bergodi tricoul cu numărul 7, deţinut sezonul trecut de atacantul Ianis Zicu, transferat în această vară la Dinamo.
        "Sunt foarte fericit să fiu aici şi să joc la Rapid. Sper să joc bine şi să ajut Rapidul să câştige campionatul. Mi-a plăcut primirea suporterilor. Încă de la aeroport mi-am dat seama că aici sunt oameni care iubesc fotbalul", a declarat Cesinha.
        Jucătorul a fost întâmpinat cu aplauze la stadionul Giuleşti de aproximativ 40 de suporteri care au urmărit jongleriile brazilianului pe gazon. Fanii i-au strigat numele şi l-au îndemnat să scandeze injurii la adresa rivialilor, Steaua şi Dinamo.


   

        •  Răzvan l-a împăcat pe Buga cu Rapidul

        Pe parcursul conflictului, voci din staff-ul administrativ afirmau, mai mult sau mai puțin răspicat, că Buga e influențat. De Adrian Ilie, fostul său impresar, care l-ar vrea la Steaua. Sau de Dinu "Vamă", care ar face tot posibilul să îl ia la FC Brașov. Pe acest fond, Lucescu junior s-a hotărît să discute cu "Pele". I-a ascultat povestea și concluzia a fost clară: "Fă tot ce îți stă în putință să te întorci la echipă. Știu că ai resentimente, dar e bine pentru tine să negociezi. Altfel, e păcat să îți riști cariera la doar 29 de ani", i-a spus fostul antrenor. Problema nu se putea însă rezolva vorbind doar cu o parte.

        Răzvan l-a sunat și pe Constantin Zotta. L-a învățat cum să vorbească, pe ce ton, cu Buga, astfel încît să diminueze aversiunea jucătorului. "Dacă veți rămîne pe poziție de forță, nu vă înțelegeți cu el, e prea pornit. Îl pierdeți, e hotărît să se lase de fotbal", au fost vorbele lui Lucescu. Conducătorii rapidiști au devenit mai maleabili, iar a doua zi Copos a bătut palma cu Buga.



        •   Din nou pe teren

      Mugurel Buga s-a prezentat ieri dimineață la echipă și a efectuat primul antrenament sub comanda lui Cristiano Bergodi. Vizibil detensionat, a ieșit pe teren alături de prietenul său Marius Constantin. Deși afară erau deja 33 de grade, la ora 10:00, "Pele" s-a echipat cu bluză de trening groasă, neagră, să transpire cît pentru toate antrenamentele la care a lipsit . A discutat cîteva minute cu Bergodi și cu team-managerul Renzo Rossi, chiar au glumit, apoi a trecut la treabă.

  

        "Nu mărit, transformat"

         Buga s-a întors la Rapid după ce a obținut o mărire de salariu, însă nu cît a cerut inițial. Pus într-o situație delicată, ca acest precedent creat să nu îi urce toată echipa în cap, George Copos încearcă să explice în stilul său aparte modificarea operată în contract: "Nu i-am mărit salariul. I-l transform din dolari în euro. Și nu acum, ci la finalul campionatului, dacă luăm titlul".

        Copos a declarat pentru Fanatik că vede în Buga un artist: "La fel ca toți artiștii, are ieșiri dintr-astea. De aceea i-am cîntat în strună, ca unui artist. Dar nu i-am mărit contractul, ci i-am făcut toate poftele. Și pofta lui e să cîștige campionatul pentru că așa obține transformarea salariului său din dolari în euro. Nici nu știu cît are salariu, dar asta am promis, mă voi ține de cuvînt", a declarat mucalit patronul rapidist, care săptămîna trecută se mira: "Domnul Buga cîștigă 170.000 de dolari pe an, nu e suficient?".

Tip mai direct, Viorel Moldovan recunoaște franc:

"Lui Buga i-a fost mărit salariul pentru că este un jucător pe care îl prețuim".

        Mă întorceam la Rapid chiar dacă nu mi se mărea salariul. Voi semna un nou contract, dar nu se modifică decît suma, nu și durata"
        Mugurel Buga

        E clar, Copos are informații clare că euro se prăbușește, cade sub dolar, altfel nu îi făcea el această promisiune lui Buga"
mesaj postat de un suporter pe rapidisti.ro

   


        Buga iertat de amendă

        George Copos l-a iertat pe Buga și de amendă, așa cum anunța Gazeta în ediția de ieri. "O voi plăti eu, ce să fac, mă amendez singur. De șters, nu o ștergem, că s-a înregistrat la club. O fac pentru golul dat de Pele la Hamburg", a recunoscut patronul giuleștenilor. Buga trebuia să plătească 12.000 de dolari pentru antrenamentele la care a lipsit.



        Aniversare cu Petrolul

        Rapid va aniversa 40 de ani de la cîștigarea primului titlu de campioană din istoria clubului, cucerit în ediția 1966-1967. Pe 1 iulie va fi organizată prezentarea echipei lui Cristiano Bergodi într-o partidă cu Petrolul. De ce au fost aleși tocmai ploieștenii? Campionatul de acum 40 de ani a fost cîștigat după un 0-0 pe terenul Petrolului, după care toți rapidiștii au venit pe jos la București.


        Portar de la Braga

        După transferul lui Cesinha, Viorel Moldovan a ajuns la un acord cu Sporting Braga, prin care cele două cluburi pot schimba jucători în funcție de nevoi. Astfel, Rapid l-ar putea lua pe portarul Dani Mallo, 28 de ani, care a fost împrumutat de lusitani lui Deportivo La Coruna. "Nu ne grăbim, întîi rezolvăm posturile deficitare, un fundaș dreapta și un mijlocaș stînga. Portarul vedem dacă îl luăm, și în funcție de ce se întîmplă cu Dani Coman, nu transferăm doar de dragul de a transfera", a declarat Moldovan, adăugînd că Mallo ar veni împrumutat pe un an.


        Henry din Giulești

        Brazilianul Cesinha a ajuns de doar două zile la Rapid, dar s-a și integrat în atmosfera giuleșteană. Imediat a fost asemănat cu Thierry Henry, cu care chiar seamănă puțin. "Să dea Dumnezeu să cîștigăm campionatul cu Henry ăsta al nostru", s-au amuzat alb-vișiniii. Cesinha a lipsit la antrenamentul de ieri dimineață, fiins la CNMS pentru vizita medicală. El s-ar putea reîntîlni cu portughezul Davide, giuleștenii reluînd aseară discuțiile pentru împrumutul acestuia.


        Un polonez în vizor

        Rapidiștii sînt în căutarea unui fundaș dreapta, întrucît pe postul respectiv nu se pot baza decît pe Cristian Săpunaru. Polonezul Pavel Golanski, de la Korona Kielce, care a fost dorit și de Steaua, poate reprezenta o soluție pentru giuleșteni. Golanski (24 de ani) evoluează constant în echipa națională a țării sale, însă are și un preț destul de piperat, în jur de 800.000 de euro.

 











   Vine totusi Davide?


    Impresarul jucatorului Davide, Gaspar Freire, se afla in Bucuresti pentru a discuta transferul portughezului.
    Chiar daca negocierile intrasera in impas, directorul sportiv, Viorel Moldovan, a marturisit ca, desi extrema dreapta a lui Braga a decis sa ramana in Portugalia, fiind reticent la ideea de a juca in campionatul romanesc, in ultimul moment situatia a luat o intorsatura neasteptata.
    Se pare ca mijlocasul si-a schimbat atitudinea si este dispus sa se inteleaga cu oficialii rapidisti in vederea transferului sau in Giulesti.


Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...