RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: Marti 1 mai 2007

   


FC RAPID



      La Cluj, finala pentru locul trei

      La finalul meciului cu Politehnica Iași, Răzvan Lucescu a declarat că partida de sîmbătă, de la Cluj, dintre CFR și Rapid, va fi decisivă pentru cea de-a treia poziție în clasament. Tehnicianul giuleștean spune că elevii săi vor lupta până la capăt și pentru locul doi, pentru care se află în duel cu Steaua și CFR: "Am aruncat două puncte la coș în partida cu Gloria Bistrița. Meciul de la Cluj va decide cine va ocupa cea de-a treia poziție în clasament. Cine învinge în această partidă își asigură această poziție. Binențeles că noi vom continua să ne jucăm șansa pentru poziția secundă".
     
      Antrenorul Rapidului este convins că jucătorii ieșeni au fost motivați financiar de contracandidatele echipei sale. "Chiar dacă ei nu recunosc, au fost motivați suplimentar pentru meciul cu noi. Știm sigur asta! Meritam să fim mai sus în clasament, dar asta este! Facem spectacol când eliminăm greșelile individuale, asta e tot ce contează pentru mine! Altfel, fiecare e liber să facă ce vrea cu banii lui".
     
      Tehnicianul "alb-vișiniilor" a dezvăluit că a fost nevoit să-l schimbe la pauză pe Maftei, după ce căpitanul Rapidului a suferit o entorsă. Vasile Maftei a revenit pe teren în partida cu Politehnica Iași, după accidentarea suferită în partida cu Dinamo, dar n-a rezistat decât o repriză contra ieșenilor.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      3-0 cu Politehnica Iași, dar scorul putea lua proporții dramatice pentru moldoveni

      Rapid a făcut uitată (pe cât se poate) remiza de coșmar de la Bistrița, călcând în picioare o echipă ieșeană care a pus serios "osul la bătaie", comparativ cu prestația ei recentă din București, dintr-un cartier nu foarte depărtat de Giulești. Lipsiți din nou de prezența suporterilor, giuleștenii au pornit ca din tun și, spre finalul. . . primului minut de joc, aveau deja 1-0, după lovitura de cap a lui Rada. Mazilu și-a răzbunat ratarea din min. 18 și a făcut 2-0 (min. 23), la pasa măiastră a lui Zicu, care l-a lăsat singur cu Brăneț.
     
      În ciuda unei prime reprize ceva mai echilibrate, în care moldovenii au ținut parcă să demonstreze că rivalele Rapidului n-au fost deloc zgârcite în promisiuni, jocul a curs mai mult spre buturile lui Brăneț, portar protejat de Zeița Fortuna în nenumărate rânduri. Ratările, una mai mare decât cealaltă (printre care și o bară, a lui Dică, în partea a doua), i-au scos peri albi lui Răzvan Lucescu. Un antrenor liniștit complet, totuși, după golul semnat de Zicu, în al doilea minut de prelungiri ale jocului.
     
      Grație acestei victorii, formația giuleșteană își joacă în continuare șansa de a prinde locul doi, venind acum la doar două puncte de Steaua și la trei de CFR Cluj, cu care va disputa sâmbăta viitoare, în Ardeal, un derby de "care pe care".
     
      Rapid: Edel - M. Constantin, Maftei/cpt. (46 Perjă), Rada - Bădoi, Grigore (77 Dică), Lazăr, I. Stancu - Moldovan (68 Săpunaru), Zicu - Mazilu.
      Antrenor Răzvan Lucescu
     
      Politehnica Iași: Brăneț - Bernard (46 Pălimaru), Onuț/cpt., R. Ciobanu - Buta, Ad. Ilie (65 Tincu), Naidin, Sfârlea, Ad. Toma - Silvășan (85 R. Miclea) - Bâlbă. Antrenor Ionuț Popa
     
      Arbitru: Robert Dumitru (Brașov)
     






      Lucescu: "În meciul cu CFR Cluj se joacă locul trei"

      Antrenorul Răzvan Lucescu a declarat, luni seară, după victoria cu Poli Iași, scor 3-0, că în meciul CFR Cluj- Rapid se va juca locul trei, dar a subliniat că rapidiștii vor lupta până la capăt și pentru locul doi. "Nu a fost ușor să trecem peste dezamăgirea de la Bistrița, unde am aruncat două puncte aiurea, de aceea era extrem de important să câștigăm acest meci. Ne așteaptă un meci extrem de greu la Cluj, unde se joacă locul trei. Dar noi ne vom bate până la capăt și pentru locul doi, asta chiar dacă o vom face fără ajutor, chiar dacă pierdem puncte aiurea, cum pierdem noi. Dar am făcut-o întotdeauna singuri și cu asta ne mândrim", a spus Lucescu.
     
      Tehnicianul rapidist consideră că este normal să existe o amărăciune când s-au pierdut atâtea puncte pe acest gen de erori pe care le-au făcut portarii Rapidului.
     
      "Pentru ce a arătat pe teren, Rapid trebuia să fie mai sus în clasament. Noi am pierdut pe mâna noastră, iar exemplul cel mai bun este meciul de la Bistrița, dar și cel cu Pandurii, Vasluiul și Steaua. Evident am fost și împinși sau "ajutați", dar noi mergem înainte", a declarat Răzvan Lucescu.
     
      _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
     
      Descatusati

      Dupa doua rezultate mai putin bune, elevii lui Razvan Lucescu si-au revenit, învingând o echipa a lui Ionut Popa mai palida ca niciodata.
      Pe un stadion "descarnat" de suporteri, rapidistii au reusit sa se trezeasca la viata. N-a fost nevoie decât de "perfuzia" Iasi si de un Mazilu magistral, "injectat" cu pofta de fotbal.
      Razvan Lucescu s-a confruntat cu grave probleme de lot în ultima perioada si nici aseara nu a putut trimite pe teren cea mai buna formula de joc. Coman, Ganea si Burdujan au vazut meciul de la infirmerie, în timp ce Buga si Maldarasanu au fost suspendati. In lipsa de solutii, Lucescu jr a improvizat. Si a fost inspirat! In poarta a revenit Edel, mult mai sigur, iar Mazilu, trimis din primul minut pe teren, a rezolvat problema atacului.
      Setea de puncte a bucurestenilor s-a transpus pe teren si, înca din secunda 38, Rada a deschis scorul cu o lovitura de cap, reusind astfel cel mai rapid gol al actualului sezon. In scena a intrat si Zicu, care, cu o executie de efect, a fost la un pas sa-l pacaleasca pe Branet, dar balonul a ocolit spatiul portii ('14). Nici Mazilu nu s-a lasat mai prejos si, la doar câteva minute, atacantul a reluat cu capul din interiorul careului, însa mingea s-a scurs timid pe lânga bara. In minutul 23, fostul vârf al Sportului a punctat dupa o centrare perfecta a lui Zicu, profitând si de iesirea hazardata a lui Branet. La 2-0, iesenii nu au mai contat, iar jocul a început sa curga într-o singura directie, spre poarta oaspetilor. Moldovan a ratat si el o ocazie mare ('32), sutând din patru metri în goalkeeperul iesenilor, pentru ca la aceeasi faza, Zicu sa traga superficial în Onut. In repriza a doua, Moldovan si Mazilu si-au permis sa joace si pentru spectacol, iar pe final Dica a fost si el foarte aproape de a majora scorul, însa sutul sau, deviat de Branet, a lovit bara.
      Totusi, 3-0 a fost scorul final, dupa ce Zicu a tinut sa-si treaca numele pe lista marcatorilor în prelungirile partidei. Rapidul a învins clar si poate spera în continuare la locul 2.
     
      Rapid București: 12. Apoula - 23. M. Constantin, 24. Maftei (14. Perjă '46), 6. Rada - 9. Bădoi, 18. N. Grigore (10. E. Dică '77), 15. C. Lazăr, 5. I. Stancu - 99. V. Moldovan (21. Săpunaru '68), 7. Zicu - 27.Mazilu. Antrenor: Răzvan Lucescu.
     
      Poli Iași: 1. Brăneț - 23. A. Ilie (20. Tincu '64), 15. Bernard (29. Pălimaru '46), 30. R. Ciobanu, 3. Onuț - 77. Buta, 21. Naidin, 14. Sfârlea, 2. Toma - 9. Bâlbă, 19. Silvășan (18. R. Miclea '86). Antrenor: Ionuț Popa.
     
      Cartonașe galbene: Rada '34 / Onuț '10, Ciobanu '71, Silvășan '77
     
      La partidă nu a fost prezent acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos.
      Meciul Rapid - Poli Iași s-a disputat cu porțile închise, deoarece gruparea giuleșteană a fost sancționată cu organizarea a trei partide fără spectatori, ca urmare a incidentelor provocate de suporteri la derbiul cu Steaua, din etapa a XXIV-a a Ligii I.
     






      Ionel Ganea:
"Îi recomand lui Gigi Becali calmante și ceaiuri dacă nu poate să doarmă"


      Ionel Ganea l-a ironizat pe patronul Stelei, Gigi Becali, care declarase că nu va mai avea somn până când Steaua nu va urca pe locul doi: "Probabil că are probleme, de nu poate să doarmă noaptea. Trebuie să mai meargă la doctor, să se controleze. Îi recomand niște ceaiuri calmante", a răspuns Ganea.
     
      Cât privește presupusa stimulare financiară a lui Poli Iași de câtre Steaua pentru a încurca Rapidul, Ganea a comentat: "Astăzi n-a fost prea greu. Nu pot să spun dacă ieșenii au fost motivați sau nu de Steaua, pentru că nu avem dovezi".
     






spt.ro

fanatik.ro

onlinesport.ro

Evenimentul Zilei

Libertatea

Gandul


Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...