RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: Sambata 5 mai 2007

   
Liga suporterilor RAPIDisti

      Deplasarea suporterilor RAPIDisti la Cluj-Napoca

      . . . se va face cu trenul ce pleaca la ora 7:08 din Gara de Nord si ajunge la 15:16 la Cluj-Napoca , iar intalnirea suporterilor nostri are loc sambata 5 mai, la ora 06:45, in Gara de Nord.
      Intoarcerea galeriei alb-visinii se va face tot cu trenul, imediat dupa meci. Costul biletului la aceasta partida este de 10 RON bani ce se vor strange din tren.
      Toti cei care fac deplasarea separat de galerie sa fie la stadion la ora 15:30 la sosirea galeriei pentru a isi putea lua biletele de meci in sectorul rezervat galeriei echipei RAPID.

     FC RAPID Bucuresti


     Adevarata finala între "albi" si "visinii"

     Giulestenii pleaca în aceasta seara, pe calea aerului, spre Cluj, unde mâine, de la ora 16:00, vor disputa poate cel mai important meci al finalului de sezon, cu CFR Cluj, una dintre contracandidatele la ocuparea locului secund. "Este un joc dificil, cu o echipa asezata bine în teren, dar suntem foarte motivati. Ma includ si pe mine aici, pentru ca fac parte din lot chiar daca nu joc. Ne dorim foarte mult victoria", a declarat Dani Coman, care figureaza, alaturi de Ionel Ganea si Lucian Burdujan, pe lista absentilor Rapidului în jocul de la Cluj. "Ei trec printr-o perioada mai putin buna, dupa scandalul din ultima saptamâna. Am înteles ca sunt cîtiva jucatori importanti care nu vor face parte din lot. Noi mergem sa luam cele trei puncte, pentru a spera în continuare la locul doi. Vedem dupa meciul de la Cluj ce se va întâmpla, atunci putem face si calcule, acum ne gândim doar la meci", a spus si Ionut Rada.
  Partida va fi condusa de baimareanul Cristi Balaj, care va fi ajutat la cele doua linii de concitadinul sau Zoltan Szekely si de oradeanul Octavian Sovre.
  În cei aproape trei ani scursi de la revenirea în prima liga a celeilalte echipe echipate în alb-visiniu, CFR, giulestenii au câstigat patru dintre cele cinci jocuri directe, singura remiza fiind înregistrata, în toamna lui 2004 (1-1), pe stadionul care gazduieste si partida de mâine. Acum un an, la Dej, bucurestenii s-au impus cu 3-1, prin golurile lui Moldovan, Buga si Negru, respectiv Surdu. Acesta din urma a marcat si în jocul din tur (29 octombrie 2006), încheiat tot cu 3-1 în favoarea rapidistilor, pentru acestia punctând Lazar, Zicu si Burdujan.



  România, locul sapte în clasamentul coeficientilor UEFA

  In clasamentul coeficientilor UEFA România se afla pe pozitia a 7-a, cu 40,165 puncte. Tara noastra si-a pastrat acest loc în ciuda faptului ca atât Dinamo cât si Steaua au fost eliminate înca din 16-imile Cupei UEFA.

  Primele trei pozitii în acest top sunt ocupate de tari care au finaliste în acest sezon al cupelor europene. Spania, care va pastra Cupa UEFA (n.r. finala va fi Sevilla - Espanol), este pe locul 1, la mare distanta de locul doi, ocupat de Anglia, si locul trei, ce revine Italiei.

  Pozitia ocupata de tara noastra ne va da dreptul in editia 2008-2009 sa avem la startul competitiilor europene doua echipe in Liga Campionilor si patru echipe in Cupa UEFA. Mai mult, campioana Romaniei se va califica direct in grupele Ligii Campionilor in timp ce ocupanta locului doi va merge in turul trei preliminar.



Anca, Jula si Coroian, rechemati la echipa


  Jula si Anca (in centru) s-au antrenat ieri cu juniorii
  Conducerea echipei de fotbal CFR Cluj a anuntat ca ridica sanctiunea aplicata jucatorilor Adrian Anca, Vasile Jula si Cristian Coroian, de a se pregati pâna la sfârsitul sezonului cu formatia de juniori a clubului, si a hotarât reprimirea acestora în lotul echipei mari, începând de vineri 4 mai.
  "Nu consider ca e cazul sa justific aceasta decizie. Doresc doar ca scandalul iscat în ultima perioada în jurul echipei sa ia sfârsit", a declarat pe site-ul oficial al echipei presedintele Iuliu Muresan. De asemenea, oficialul clubului CFR Cluj le-a interzis celor trei sa vorbeasca cu presa.
  Anca, Jula si Coroian fusesera trimisi la echipa de juniori miercuri 2 mai, fiind suspectati ca nu au jucat la adevarata valoare în meciul cu Steaua, pierdut pe teren propriu cu scorul de 1-2.



  Coman, Ganea si Burdujan, indisponibili pentru meciul cu CFR


  Rapid Bucuresti va pleca vineri seara pe calea aerului, spre Cluj, unde va întâlni sâmbata, de la ora 16,00, unul din cele mai importante meciuri al finalului de sezon, cu CFR Cluj, una dintre contracandidatele la ocuparea locului secund în Liga I.
  "Este un joc dificil, cu o echipa asezata bine în teren, dar suntem foarte motivati. Ma includ si pe mine aici, pentru ca fac parte din lot chiar daca nu joc.   Ne dorim foarte mult victoria", a declarat portarul Dani Coman.
  Alaturi de Coman, antrenorul Razvan Lucescu nu îi poate folosi la Cluj pe atacantii Ionel Ganea si Lucian Burdujan.
  Fundasul Ionut Rada a declarat pe site-ul oficial al echipei rapidiste: "Ei trec printr-o perioada mai putin buna, dupa scandalul din ultima saptamâna. Am înteles ca sunt câtiva jucatori importanti care nu vor face parte din lot. Noi mergem sa luam cele trei puncte, pentru a spera în continuare la locul doi. Vedem dupa meciul de la Cluj ce se va întâmpla, atunci putem face si calcule, acum ne gândim doar la meci".



  Moldo catre Copos: "Cel mai bine e sa ramâna un singur antrenor principal! Ce suntem noi? ABBA?"


  Lui Viorel Moldovan i se pare cel putin ciudata initiativa patronului giulestean de a implementa modelul suedez la gruparea vicecampioana, cu doi antrenori principali, considerând metoda total nepotrivita. "Poate era vorba despre modelele suedeze", glumeste atacantul.

  George Copos a început deja sa se gândeasca la strategia pe care o va aplica la Rapid în sezonul urmator. Acesta i-a facut lui Razvan Lucescu o oferta de 600.000 de euro pe trei ani, pentru a-l convinge sa ramâna în continuare pe banca tehnica a Rapidului. Surprinzator însa, patronul alb-visiniilor a spus ca vrea sa implementeze în Giulesti modelul brevetat de nationala Suediei, cu doi antrenori principali.

  Favorit pentru a face cuplu cu Razvan Lucescu, Viorel Moldovan a comentat pentru ATAC aceasta initiativa a finantatorului.

  "Mi se pare o idee cel putin ciudata. Când am citit, am crezut ca este vorba despre modelele suedeze, nici nu îmi mai aminteam ca Suedia a avut doi antrenori principali. Nu-mi aduc aminte totusi sa fi reusit vreo performanta notabila în formula asta. Cel mai bine la o echipa este sa fie un singur antrenor principal. Eu am colaborat foarte bine cu Razvan si ne întelegem excelent, dar nu cred ca el ar accepta sa existe un al doilea principal. Oricum, nu e ceva normal modelul asta suedez, ce . . . suntem noi, ABBA?", a declarat secundul Rapidului.



Ionut Stancu: "Nu conteaza ce a declarat Ionel atâta timp cât îsi face datoria pe teren"

  Jucatorul Rapidului, Ionut Stancu, a declarat pentru Fanatik ca partida de sâmbata cu CFR va fi una decisiva si ca mizeaza pe forta de grup a echipei sale care va face abstractie de situatia tensionata de la Cluj:
   "Pentru noi este un meci decisiv pe care trebuie sa-l câstigam pentru a mai avea sanse la locul doi. Daca nu se va întâmpla asa, vom vedea ulterior. Nu ne intereseaza de Cluj, noi trebuie sa profitam de jocul nostru. atim ca ei sunt o echipa buna indiferent de conditii si asta s-a vazut în acest campionat.   Important este ca noi sa ne ajutam pe teren, în afara lui fiecare face ce vrea.   Asta se întâmpla si în cazul lui Ionel Ganea. El este un jucator care trebuie sa ajute Rapidul, între noi trebuie sa existe respect, iar în teren sa ne ajutam. Nu conteaza ce a declarat Ionel atâta timp cât îsi face datoria pe teren".


Viorel Moldovan: "Am doua oferte de la echipe din tara"

  Antrenorul-jucator rapidist considera ca ideal ar fi ca formatia sa sa fie deja calificata in Cupa UEFA pina la finala Cupei Romaniei si ca, deocamdata, niciuna dintre cele trei mari echipe din capitala, Rapid, Dinamo si Steaua nu poate face fata in Liga Campionilor. Moldovan declara pentru Fanatik ca are deja doua oferte din tara pentru postul de antrenor principal si ca, o banca tehnica cu doi antrenori principali, nu ar reprezenta o solutie la Rapid.

  Razvan Lucescu a zis ca Cupa Romaniei e mai importanta decit locul doi..
- In momentul de fata noi trebuie sa facem tot posibilul sa ne asiguram o participare in cupele europene inainte de finala Cupei. Altceva ar fi sa ne ducem la Timisoara deja calificati in UEFA. Altfel, va fi foarte dificil: presiunea va fi mai mare, publicul va fi de partea timisorenilor. Este foarte importanta si finala Cupei. Pina la urma e un trofeu pus in joc.

  Dinamo va trebui sa joace tur preliminar pentru a ajunge in Liga Campionilor.
- Asta este viata. Vor juca tur preliminar si vor intilni o formatie grea, foarte puternica. Eu spun ca nicio echipa din Romania nu poate face fata acolo fara un lot echilibrat. Trebuiesc bugete enorme, strategii bine puse la punct. Nu ati vazut cum se joaca acolo? Ce jucatori, ce angajament, ce pressing, ce lupta, ce daruire.In acest moment, cred ca echipele romanesti doar pentru UEFA sint pregatite.

  Te-ai hotarit ce vei face din vara?
- Ramine de vazut cum vor decurge lucrurile. Normal ca as vrea sa ramina aici. Insa, acum, am doua oferte de la doua echipe din Romania. Rapid, Dinamo si Steaua sint echipe emblematice si oricine si-ar dori sa lucreze la ele. In vara, voi avea o discutie cu domnul Copos.

  O banca tehnica cu doi antrenori principali Lucescu - Moldovan cum iti suna?
- Este o chestie interesanta, eu lucrez cu Razvan excelent, avem aceleasi principii si idei despre fotbal, dar, din punctual meu de vedere, o echipa trebuie sa aiba un singur sef, lider. Nu stiu daca o banca tehnica cu doi antrenori principali ar reprezenta o solutie. Acest model suedez, cu doi antrenori principali, nu stiu sa fi avut vreun rezultat.










Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...