RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: Duminica 6 mai 2007

   


   "La agricultura cu voi!"


   George Copos a fost un monument de dezamagire în tribuna oficiala din Gruia
   Copos le-a recomandat jucatorilor sa încerce munca pamântului si si-a atacat dur jucatorii dupa înfrângerea de la Cluj.
  
   George Copos spunea înaintea partidei ca rapidistii ar trebui sa se orienteze spre agricultura daca nu înving în meciul de ieri. El si-a mentinut opinia la finalul disputei din Gruia: "Ar trebui, într-adevar, sa mergem la agricultura. Inclusiv eu ma trimit acolo. Azi am fost obositi. Nu înteleg cum în minutul 60 ne plângem de contracturi musculare. Din pacate, am vazut un Rapid obosit. Trebuie sa remarc jucatorii portughezi de la CFR, pentru ca au facut diferenta". Giulestenii erau si ei la fel de suparati ca patronul la finalul meciului. "Sa ne trimita pe toti la agricultura si sa aduca pe altii. Ce sa facem? Am pierdut locul 2, dar s-ar putea sa pierdem si locul 3", a spus capitanul Vasile Maftei.
  
   Antrenorul Razvan Lucescu a amendat si el instabilitatea psihica a jucatorilor sai. "A fost un meci de care pe care, aspru, spectaculos, între doua echipe foarte bune. Oricare ar fi putut câstiga. N-avem ce face acum, asta e viata, mergem înainte. Am condus, dar am dat dovada apoi de fragilitate psihica, primind doua goluri într-un interval de un minut. Iar golul trei a fost contrar cursului jocului. Ne luptam în continuare pentru locul 3, dar cea mai importanta e Cupa", a spus tehnicianul Rapidului.

   George Copos: "Sa mergem toti la agricultura!"


   Patronul Rapidului i-a acuzat pe jucatorii sai ca nu au putut rezista fizic meciului cu CFR, propunând ca toti sa mearga, împreuna cu el, la agricultura. "Am vazut azi un Rapid obosit. Nu este normal ca jucatorii sa aibe crampe înca din minutul 60. Clujul si-a dorit mai mult victoria si au câstigat. Ati vazut cu câta îndârjire au jucat strainii lor. Trebuie sa mergem cu totii la agricultura, înclusiv cu mine, pentru ca si eu sunt vinovat. Cine da banii e si raspunzator", a spus suparat George Copos.

   Lucescu: "Am dat dovada de fragilitate psihica"


   Antrenorul Rapidului a comentat abatut la finalul partidei pierdute în fata CFR-ului ca elevii sai nu au stiut sa se concentreze, dar ca oricare dintre cele doua formatii ar fi putut câstiga meciul.
  
  "A fost un meci de care pe care, aspru, spectaculos, între doua echipe foarte bune. Oricare ar fi putut câstiga. N-avem ce face acum, asta e viata, mergem înainte. Am condus dar am dat dovada apoi de fragilitate psihica, primind doua goluri la interval de un minut", a spus Razvan Lucescu.

   CFR- Rapid 3-2 / In al noualea cer


   Cele doua echipe feroviare au reusit un meci de senzatie ieri în Gruia, câstigat oarecum surprinzator de gazed, care au aratat mai multa determinare si un joc ofensiv de exceptie
  
   Echipa lui Bergodi si-a revenit din pumni si, cu opt vorbitori de portugheza în primul unsprezece, a câstigat "finala" cu Rapid, având acum o sansa uriasa sa joace în Liga Campionilor.
  
   "Dopati" cu hitul "Insieme" al lui Toto Cutugno, echipa italianului Bergodi a lasat la cabine probleme interne si a început agresiv jocul, atacând în haita poarta lui Edel. Cu toate acestea, primele faze periculoase au aparut în careul lui Stancioiu. Mai întâi Zicu, sut defectuos de la 12 metri (7), apoi Mazilu, a carui reluare dupa o pasa a lui Buga a fost respinsa cu pumnii de Stancioiu (12), au anuntat deschiderea scorului. Dupa o lovitura de colt, Badoi a speculat o iesire gresita a defensivei clujene, a centrat la coltul scurt, de unde Mazilu l-a executat pe fostul sau coleg Stancioiu cu o frumoasa si plasata lovitura de cap (16). Golul i-a enervat pe "visiniii" din Gruia, care s-au aruncat peste careul rapidist, însa Surdu (21), Oliveira (25 ) si Semedo (31) nu au gasit plasa portii lui Edel. Stadionul a explodat în minutul 32, când Manuel Jose i-a pus o minge pe cap lui Didy, iar brazilianul nu l-a mai iertat pe Edel. Dupa doua minute, faza la indigo: centrare Manuel Jose, Didy a plutit în careul rapidist si a trimis în plasa peste nefericitul armean. 2-1 la pauza si oamenii lui Copos se gândeau deja oare cum o fi sa muncesti în agricultura.
  
   Oaspetii au început tare repriza secunda, iar Zicu a fructificat în doi timpi o actiune personala în care l-a depasit mult prea usor pe Toma (48). Clujul a replicat prin Surdu, care a zguduit transversala de la 10 metri (53), sI a dat tonul unui joc pe contre, în care se parea ca balanta va înclina când într-o parte când în cealalta. Pe rând însa Buga (60), Semedo (62), Surdu (64), Oliveira (70, 72) si Mazilu (71, 77, bara) nu au gasit plasa portii adverse. SI a venit clipa de geniu a pustiului Deac, introdus inspirat de Bergodi în locul vedeei Surdu. Deac l-a gasit cu o vericalizare pe Semedo, iar portughezul l-a executat pe Edel cu un sut pe jos, aruncând Gruia în aer. 3-2 sI Liga Campionilor nu mai pare o Fata Morgana pentru trupa lui Cristiano Bergodi.




   "Am fost neserioși!"


   Fotbaliștii Rapidului au ieșit de la vestiare negri de supărare și s-au grăbit la autocar. Unul dintre golgeterii echipei în acest sezon, Ionuț Mazilu (9 goluri), și-a pus cenușă în cap: "Am luat un gol prostesc și după aceea nu ne-am mai concentrat așa cum ar fi trebuit.
   Cei de la Cluj s-au dăruit mai mult, probabil că au fost ceva mai serioși decît noi. Am pierdut, ca de atîtea ori de-a lungul acestui campionat, în ultimele minute și nu ne mai rămîne decît să luptăm pînă la capăt pentru locul 3.
   De-acum e bun și ăsta! Sîntem obligați ca, în etapele care au mai rămas de jucat și în finala Cupei, să ștergem impresia proastă pe care am lăsat-o în ultima perioadă".

   Armada vișinie


   Farmecul Ligii i-a sedus pe CFR și pe Rapid, frați cromatici în Liga lui Mitică, dar adversari în cursa pentru competiția supremă. În arenă, mirosul faimei și banilor i-a îmbătat pe toreadori. Se joacă deschis, pe spații largi, publicul se ridică în ole-uri. E abia minutul al doilea și pe Marius Constantin îl trec fiorii la raidul lui Semedo.
  
   Respirații sacadate, pase scurte se succed pe gazon, iar Zicu trage semnalul la buturile clujene (6). Armada de portughezi, pigmentată de trei români și un brazilian, se năpustește cu furie spre jumătatea vișinie. Nu contează culoarea, ci doar setea de victorie. Apoula se aruncă la picioarele lui Didy (9). Mazilu șutează șiret, însă Stăncioiu l-a ghicit din perioada studenției (12), dar apoi serviciul lui Bădoi e fructificat de același Mazilu (15), în plină dominare clujeană.
  
   Minutul de furie
   Tripleta ofensivă Semedo-Didy-Surdu lansează primul cartuș, însă Apoula e atent. Oliveira își pregătește lansatorul (25), Semedo e stopat din nou (30), dar apoi Clujul reînvie. Manuel Jose a centrat perfect, iar Didy, cu capul, a scuturat plasa (32). Giuleștiul e în genunchi, caseta se derulează înapoi, Manuel Jose aruncă mingea în careu, iar Didy o înțeapă cu capul (33). Apoula a ieșit la plimbare, un simplu spectator, Răzvan e împietrit pe bancă, frecîndu-se nedumirit la ochi.
  
   Un singur minut i-a demolat speranțele de Ligă, iar clujenii par dopați. Jose îi dă cap în cap pe Maftei și Rada în careu (38), dar reluarea e slabă. Se fluieră pauza, dar totul se reia pe repede-înainte. În doi timpi, Zicu aruncă în are peluza giuleșteană și egalează (48). Surdu scutură barele (54), Toma îi aduce pe clujeni în pragul infarctului, cu o reluare spre propriile buturi (60).
  
   "Pantera" Semedo Ultimul sfert de oră. Balonul zboară la foc automat, Apoula și Stăncioiu își numără reprizele de respiro. Porția de inspirație a Rapidului se încheie cu bara lui Mazilu (78), iar pe contraatac, "Pantera" Semedo mușcă letal (84) dintr-o apărare franjuri și un portar parcă anesteziat. Balaj nu fluieră penalty în prelungiri, la hențul lui Fredy la Moldovan (93), iar portughezii se prăbușesc la gongul de final. Ieri a fost ziua lor, a armadei vișinii.



   Președintele clujenilor, Iuliu Mureșan, spune că victoria împotriva Rapidului, se datorează în mare parte și "ciurucurilor" de fotbaliști străini pe care i-a adus la echipă.
   Iuliu Mureșan
   "Sper să ne bucurăm la finalul sezonului de locul secund, pentru că poziția a treia cred că ne-am adjudecat-o. Băieții au intrat cu o determinare extraordinară din primul minut și au reușit să facă un meci mare, o adevărată demonstrație de fotbal. Dar astăzi cred că diferența au făcut-o și "ciurucurile" de fotbaliști străini pe care i-am adus aici cu ajutorul cărora am dominat această partidă. Este o zi extraordinară pentru mine, comparabilă cu cea în care am promovat. Acum vom merge cu încredere și în Ștefan cel Mare", a declarat președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan.








Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...