RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: Marti 8 mai 2007

   
     FC RAPID Bucuresti


   Ați mai auzit așa ceva în fotbalul românesc? Mersi, Pedro!


   În contradicție flagrantă cu "miștourile" răsuflate debitate de fel și fel de vedete fabricate (și analfabete, ca vorbă și ca pricepere în fotbal) care umplu ecranele televizoarelor, seară de seară, declarația de un fair-play anormal pentru fotbalul românesc, a mijlocașului portughez al CFR-ului din Cluj, Pedro Oliveira, ne dă măcar iluzia că am putea reveni cândva la normalitate.
   "Jucătorii lui Răzvan au fost incredibil de fair-play! Nu am mai întâlnit până acum în România o echipă cu atâta bun-simț. Nu au refuzat jocul, n-au renunțat nici când erau conduși cu 2-1.
   Bravo lor! Cred că au o șansă bună în finala Cupei României", a fost declarația lui Oliveira, în fața căruia ar trebui să ne scoatem, nu numai noi, pălăria.



   Zotta: "Nu mai avem încredere în arbitrii români"


   Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a marturisit ca arbitrajele slabe ale românilor creaza probleme si oficialilor de club, care nu mai stiu ce explicatii sa dea sponsorilor si jucatorilor când se pierd meciuri si pe erori ale cavalerilor fluierului.
   "Nu ma poate acuza nimeni pe mine ca am fost contra arbitrilor români, pentru ca pâna si George Copos a vrut sa-mi ceara demisia ca nu am adus straini sa ne fluiere cu Dinamo. Am fost printre primii care am zis sa mergem pe mâna alor nostri, ca sa-si faca un statut si când merg în Europa sa fim si noi vazuti bine. Am fi avut de câstigat cu totii, nu? Dar daca cei mai buni dintre ei gresesc, ce mai putem face? Noi ce sa le mai spunem jucatorilor, antrenorilor si sponsorilor?", ne-a declarat Zotta.
   Rapidistii sunt acum hotarâti sa aduca arbitri straini pentru finala Cupei României Timisoreana, din 26 mai, mai ales ca si cei de la Poli Timisoara au anuntat ca nu mai vor ca partida sa fie condusa de o brigada româna.
  
   "Nu mai avem încredere în arbitrii români! Am tot încercat sa-i întelegem dar nu se mai poate. A fost 11 metri clar pe final de meci, iar Cristi Balaj nu l-a dat! Corpodean o tine din smecherie în smecherie, iar Tudor a facut ce-a facut la Urziceni! Poate sa vina Tudor acum cu toate explicatiile si înregistrarile posibile, ca nu îi mai crede nimeni. Acestia trei, împreuna cu Coltescu, care a vazut toata lumea ce ne-a facut cu Dinamo, si cu Savaniu sunt considerati cei mai buni arbitri din tara, nu? Pai în cine sa mai avem încredere daca cei mai buni din România iau decizii contra Regulamentului? S-au smecherit toti! Vrem arbitri straini la meciul cu Poli Timisoara!", a încheiat Constantin Zotta.

   Rapid s-a înscris în Cupa UEFA Intertoto


   Directorul departamentului de relații internaționale, Florin Prunea, a declarat agenției MEDIAFAX, că FC Rapid a depus, luni, o cerere de înscriere în ediția 2007 a Cupei UEFA Intertoto.
   "Astăzi am primit o solicitare din partea clubului Rapid de înscriere în Cupa Intertoto. Nu a venit nimeni de la club, am primit cererea prin fax. În momentul de față cred că sunt aproximativ zece cluburi care doresc să participe în această competiție", a spus Prunea.
   Oficialul FRF a menționat însă că este posibil ca solicitarea grupării giuleșetene să fie respinsă pentru că termenul limită pentru înscriere era 26 februarie, o decizie în acest sens urmând să se ia în cadrul următoarei ședințe a Comitetului Executiv al FRF. "Există o problemă în sensul că eu am stabilit la începutul anului ca data limită pentru depunerea cererilor de înscriere să fie 26 februarie. Acum, din cele cred că zece cluburi, trei au depășit termenul. Este vorba de FC Vaslui, Unirea Urziceni și acum FC Rapid. Eu voi informa Comitetul Executiv al FRF care va avea loc joi și acolo se va decide dacă vom accepta și aceste trei cluburi care au depus cereri după termenul limită", a explicat Prunea.
   Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, agenției MEDIAFAX, că participarea în Cupa UEFA Intertoto este o soluție de rezervă. "Am depus cererea de înscriere în Intertoto la federație cu acordul domnului George Copos. E o soluție de rezervă pentru noi în situația în care nu mai prindem locul trei sau nu câștigăm Cupa României. Acum să vedem dacă va fi luată în considerare cererea noastră pentru că am înțeles că am depus-o după termenul limită", a spus, luni, Zotta.
   Oficialul rapidist susține că echipa antrenată de Răzvan Lucescu ar avea un parcurs ușor în Cupa UEFA Intertoto unde va fi cap de serie. "Noi am acumulat foarte multe puncte în Cupa UEFA și acestea ne-ar ajuta să fim capi de serie. Din această poziție am avea un parcurs destul de ușor pentru calificarea în grupele Cupei UEFA. Noi oricum luptăm în continuare pentru locul 3 și Cupa României", a adăugat Zotta.

   Televizarile din ultimele doua etape ale campionatului


   La sediul LPF s-a stabilit transmisiunile meciurilor din etapele 33 si 34
  
   Etapa a 33-a
  
   Vineri, 18 mai
   UTA - Poli Timisoara Kanal D ora 16:30
   Gloria - Otelul Telesport ora 18:00
   Rapid - Ceahlaul National TV ora 20:00
  
   Sâmbata, 19 mai
   FC Vaslui - Jiul Telesport ora 17:00
   FC Arges - FC National netelevizat ora 18:00
   Poli Iasi - CFR Cluj National TV ora 18:00
   Dinamo - Urziceni Antena 1 ora 20:15
   Steaua - Pandurii Kanal D ora 20:30
  
   Duminica, 20 mai
   Farul - U Craiova Telesport ora 18:00
  
  
   Etapa a 34-a
  
   Miercuri, 23 mai, ora 18:00
   Urziceni - Gloria Telesport
   Otelul - Poli Iasi netelevizat
   Poli Timisoara - FC Vaslui netelevizat
   Pandurii - FC Arges netelevizat
   CFR Cluj - Farul Antena 1 sau Kanal D
   U Craiova - UTA N24
   Ceahlaul - Dinamo Kanal D
   FC National - Rapid National TV
   Jiul - Steaua Antena 1 sau Kanal D

   Copos: "Sunt dezamăgit, nu supărat pe echipă"


   George Copos traieste stari contradictorii Principalul acționar al FC Rapid, George Copos, s-a declarat dezamăgit de faptul că din cele trei obiective propuse la începutul campionatului doar unul mai poate fi atins, dar a precizat că nu este supărat pe echipă sau pe antrenor.
  
   "Faptul că am pierdut meciul de la Cluj în ultimele minute ale partidei, parcă e un blestem pentru noi, mi-a produs multă dezamăgire, deoarece șansele de a ne mai clasa pe locul 2 în campionat sunt, în acest moment, doar teoretice. Sunt dezamăgit, dar nu supărat pe echipă sau pe conducerea tehnică, fotbalul înseamnă și șansă. Sunt dezamăgit pentru că, din trei obiective pe care ni le-am asumat pentru acest campionat, calificarea în primăvara europeană a Cupei UEFA, clasarea pe unul dintre primele două locuri în campionat, recâștigarea Cupei României, am rămas, practic, cu șanse reale pentru îndeplinirea unuia singur: Cupa României", a afirmat Copos, într-un comunicat.
  
   Oficialul rapidist continuă să susțină că deși echipa antrenată de Răzvan Lucescu ocupă acum locul patru în clasament, aceasta este cea mai valoroasă din Liga I. "Aș accepta acest final de campionat "în genunchi" dacă n-aș ști că avem o echipă puternică și valoroasă. Din acest punct de vedere, suntem cei mai tari din campionat, o echipă cu adevărat privilegiată; totuși, ne lipsește ceva, nu știu ce: mentalitatea de învingător, rezistența psihică, curajul, îndrăzneala, șansa... Sunt convins, totuși, că ultimul obiectiv pe care îl avem de îndeplinit va fi realizat cu succes. Avem o echipă de mare valoare care, sunt sigur, va găsi forța de a se concentra și de a câștiga Cupa.
   Locul Cupei României este în vitrina Rapidului, deja s-a obișnuit să fie găzduită acolo!", a menționat George Copos.


   3000


   In plina febra 300, ProSport împlineste marti de zece ori mai multe numere. Eroic? Nu, firesc!
   La moda e 300, "Eroii de la Termopile" si "Auch, auch, auch" - sau cum s-o scrie... Noi, cei de la ProSport, marim miza... 3000, redactia din Pipera si "editii, editii, editii".
  
   Ziarul la care acum lucram noi, cei care nu am fost cu Ioanitoaia si Tolontan, a împlinit 3000 de numere, adica un pic mai putin de 10 ani. O mie si ceva sunt ale noastre, restul ale lor. Toate au fost de-a lungul timpului ale dumneavoastra. ProSport s-a nascut numarul unu si continua sa ramâna numarul unu. Traim în era în care brandul - si nu vorbim despre termenul folosit în argou - bate omul.
  
   E meritul lor ca au pus bazele acestui produs media premium. Entuziasmul, munca, talentul echipei care a înfiintat acest ziar au constituit si constituie fundatia pe care nici macar ei însisi nu au putut-o clinti. Au lasat o mostenire cu care Topescu, Chiotea si ceilalti s-au trezit în vara lui 2003. Titlul acestui ziar, care apucase sa se impuna, a apasat la început greu pe umerii firavi de jurnalisti etichetati la "si altii" pentru ca nu au avut sansa sau nesansa, norocul ori ghinionul sa lucreze cu Ioanitoaia sau cu Tolontan. Si totusi, în ciuda faptului ca prieteni si rivali deopotriva ne priveau compatimitor, am rezistat. Am ajuns la numarul 3000. Si aceasta zi ne gaseste într-o încordare relaxanta, constienti de valoarea competitorilor, dar în acelasi timp siguri pe fortele noastre. Am atins aceasta cifra firesc, cu zâmbetul pe buze, si ne mândrim cu "bucata" noastra din ea, respectând ceea ce au facut cei dinaintea noastra.
  
   In spatele tastelor, al monitoarelor, al hârtiei de ziar, al cernelii tipografice va aflati dumneavoastra. Atenti si pretentiosi. Indulgenti si cârcotasi. ... rapidisti, olteni, banateni, ardeleni, moldoveni, dobrogeni, ialomiteni... Ne-ati citit de maximum 3000 de ori. Pe altii, pe noi... Va multumim, le multumim pentru ca avem privilegiul acum sa scriem: ProSport - 3000 de numere!



  


   Tot arbitri români la Cupa Erorile comise în weekend de cei mai bine cotati arbitri i-au determinat pe rapidisti sa solicite aducerea unei bragazi din strainatate la finala Cupei. "Tudor, Balaj si Coltescu au gresit, pe rînd, în defavoarea noastra. Nu putem risca sa fim dezavantajati din nou, mai ales într-un meci atît de important", a spus Constantin Zotta. "Am zis ca-mi dau demisia daca mi se impun straini la finala. Ramîne cum am stabilit, nu am de gînd sa dau înapoi!", a replicat seful CCA, Gheorghe Constantin. Favoriti pentru a conduce meciul sînt Augustus Constantin si Coltescu.



   Tot Minca?


   Radu Oprisan, Remus Raureanu
   Rapid l-ar putea avea în poarta, în finala Cupei, pe cel de-al patrulea goalkeeper. Cel mai important meci al sezonului, finala Cupei Timisoreana, i-ar putea gasi pe rapidisti descoperiti în poarta. Coman e accidentat în continuare si înlocuitorii lui, Apoula si Marinescu, au luat 11 goluri în ultimele 5 meciuri, multe dintre ele în urma unor grave erori personale. Razvan Lucescu se gîndeste deja la eventualitatea în care Dani Coman nu va putea sa apere nici pe 26 mai, contra lui Poli Timisoara. Antrenorul are de gînd sa-l titularizeze miercuri, cu Otelul, pe Mihai Minca si sa-l pregateasca pe portarul adus de la Alba Iulia pentru finala, în conditiile în care Coman mai are de stat mai mult de o saptamîna. Minca este acum rezerva lui Marinescu la Rapid II, în liga a treia.
  
   "Daca domnul Copos nu e multumit de portari, sa ne dea pe toti afara si gata!"
   Dani Coman

   "Copos confunda echipele!"


   Remus Raureanu
   Diego Longo, preparatorul fizic al giulestenilor, îl contrazice pe patron: "Visiniii au avut probleme musculare, dar aia erau cei de la CFR, nu rapidistii!". Diferend între Copos si Diego Longo, preparatorul fizic al Rapidului: patronul a acuzat dupa înfrîngerea de la Cluj faptul ca jucatorii au suferit crampe musculare înca din minutul 50 al meciului si ca trupa antrenata de Lucescu junior a fost obosita. Italianul i-a raspuns: "Poate domnul Copos a confundat echipele.
  
   E adevarat ca fotbalistii îmbracati în visiniu au avut, la un moment dat, probleme musculare, dar sîmbata Rapid a fost în alb, clujenii erau în visiniu!". Asistentul lui Razvan Lucescu sustine ca vicecampionii nu sufera din cauza lipsei de pregatire fizica: "Eu sînt convins ca am facut tot ce a depins de mine în aceasta privinta. Sigur, din moment ce am pierdut si ne-am îndepartat de podium înseamna ca exista probleme fizice, mentale, nu putem sa spunem ca totul e OK! Dar daca ni s-ar fi dat penalty si egalam în final, inclusiv patronul ar fi zis ca echipa e foarte bine pregatita fizic. Domnul Copos nu ne-a reprosat niciodata personal acest aspect, de fapt, nu a vorbit niciodata cu mine de cînd am venit în România".

   "Blestemati"


   George Copos crede ca Rapid mai are sanse sa-si îndeplineasca doar unul din cele trei obiective pe care echipa le-a avut la începutul sezonului: "Ne-am propus calificarea în primavara europeana, clasarea pe unul din primele doua locuri si cîstigarea Cupei. Doar ultimul obiectiv mai e realizabil. Dar nu sînt suparat pe jucatori sau pe conducere. Fotbalul mai înseamna si sansa. Parca sîntem blestemati!".

   "Contextul e de vina!"


   Razvan Lucescu sustine ca echipa sa a fost în acest sezon victima unui concurs de împrejurari nefavorabile. "Cînd am avut un an foarte bun, nici greselile nu se transformau toate în goluri primite, ca acum. Cred ca a fost vorba si de un context nefavorabil în aceasta editie de campionat", a spus Razvan la Repriza a 3-a.

   Iertati de Nico si Pancu


   Daniel Niculae si Daniel Pancu au de primit 25.000 de euro, respectiv 60.000 de euro din partea clubului, restante financiare, dar nu au facut memoriu la Comisia pentru Statutul Jucatorului. "Domnul Copos o sa ne dea banii pîna la urma, n-ar avea rost sa mai facem probleme Rapidului", a fost rationamentul lui Niculae. Clubul din Grant ar fi riscat sa primeasca interdictie la transferuri si apoi sa nu fie programat la meciuri daca jucatorii ar fi apelat la comisie.

   Tot români la Cupa


   Erorile comise în weekend de cei mai bine cotati arbitri i-au determinat pe rapidisti sa solicite aducerea unei bragazi din strainatate la finala Cupei. "Tudor, Balaj si Coltescu au gresit, pe rînd, în defavoarea noastra. Nu putem risca sa fim dezavantajati din nou, mai ales într-un meci atît de important", a spus Constantin Zotta. "Am zis ca-mi dau demisia daca mi se impun straini la finala. Ramîne cum am stabilit, nu am de gînd sa dau înapoi!", a replicat seful CCA, Gheorghe Constantin. Favoriti pentru a conduce meciul sînt Augustus Constantin si Coltescu.

   Fara Ganea


   Remus Raureanu
   Chiar daca îsi reia antrenamentele saptamîna aceasta, "Ganezul" are sanse mici sa mai prinda echipa pîna la finalul sezonului. Cel mai bine platit jucator din Liga I, Ionel Ganea, e în dizgratie la Rapid! Atacantul a marcat doar o data în campionat pentru giulesteni si a lipsit de cinci ori din pricina accidentarilor. Din cauza randamentului slab pe care l-a avut în 2007, dar si a conflictelor cu Lucescu si Copos, Ganea a devenit în acest moment a cincea optiune pentru linia de atac a Rapidului, dupa Zicu, Mazilu, Buga si Viorel Moldovan.
  
   Diagnosticat cu ruptura musculara dupa meciul cu Dinamo, în care nu a evoluat, "Ganezul" a anuntat recent ca îsi va relua antrenamentele saptamîna aceasta. Sansele ca fostul dinamovist sa evolueze în finalul de sezon, inclusiv în finala cu Poli, sînt infime. Practic, Ganea si-ar mai face loc în tridentul folosit de Razvan în ofensiva numai daca doi atacanti s-ar accidenta sau ar fi suspendati.
  
   Atacantii Rapidului în acest campionat
   Jucatorul Meciuri Goluri
   Ianis Zicu 26 10
   Ionut Mazilu 15 9
   Viorel Moldovan 26 7
   Ionel Ganea 6 1
   Mugurel Buga 28 5



   Analiza lui Razvan


   Victor Stoicescu
   Dupa ce George Copos a acuzat lipsa de prospetime a jucatorilor, Razvan Lucescu a explicat ieri ca echipa este obosita mai mult psihic, decît fizic, dar ca poate fi capabila sa cîstige din nou Cupa. Din punctul de vedere al tehnicianului, absenta lui Coman a fost decisiva în lupta pentru locul doi
  
   Sport Total: Care sînt motivele pentru care echipa trece printr-o perioada slaba în ultimele meciuri?
   Razvan Lucescu: Echipa este obosita din toate punctele de vedere. Conflictele din ultimii trei ani nu aveau cum sa nu afecteze moralul jucatorilor. În campionatul acesta s-au adunat foarte multe, ne-a lipsit si o conjunctura favorabila. S-a observat o fragilitate psihica a fotbalis tilor, iar acest lucru a fost posibil din cauza presiunii la care au fost supusi tot timpul.
  
   Au trecut peste înfrîngerea de la Cluj?
   Trebuie sa îsi revina, altfel vor pierde toate jocurile care au mai ramas, inclusiv finala cupei. Dar vreau sa îmi demonstreze ca sînt barbati adeva rati si ca au un caracter puternic, încheind sezonul cu capul sus. Trebuie sa cîstige Cupa României, daca vor sa participe si anul viitor în cupele europene.
  
   Cît de mult conteaza accidentarea lui Coman?
   Lipsa lui Dani a contat foarte mult! El este un tip foarte puternic, care da încredere si siguranta echipei. Este un factor important la nivel psihic pentru toti. Daca anul trecut adversarii aveau doua ocazii pe meci, Dani era acolo, le rezolva si, astfel, nu se mai întîmpla nimic. Acum nu mai e la fel...
  
   De ce are nevoie un antrenor ca sa reuseasca la o echipa?
   În primul rînd are nevoie de o strategie pe termen lung, de o conducere puternica în spate, nu cum se întîmpla la Rapid, de azi pe mîine. Nu asa reusesti sa performezi. Îti trebuie o echipa manageriala în spate care sa îti creeze un climat linistit.
  
   Este acesta un an prost pentru Rapid?
   Daca nu cîstigam Cupa, se poate spune ca da. Cupa României este un trofeu pe care mi-l doresc foarte mult, pentru ca aceasta performanta va ramîne în istoria clubului, ca si cea de anul trecut.

   S-au înscris în Intertoto!


   Dupa rezultatele slabe din ultima perioada care au îndepartat-o de un loc de cupa UEFA, echipa din Giulesti s-a decis sa se înscrie în Cupa UEFA Intertoto. În cazul în care nu vor cîstiga Cupa Rom  
   "Am trimis o adresa la FRF, prin care ne-am oficializat dorinta de a evolua în Cupa UEFA Intertoto. Cred ca avem mari sanse sa patrundem pe tabloul principal al Cupei UEFA, pentru ca sîntem capi de serie la fiecare tragere la sorti. Asta numai în cazul în care nu vom cîstiga finala Cupei Romćniei. Dar si aici exista o problema, pentru ca cei de la federatie ne-au transmis ca trebuie sa asteptam decizia Comitetului Executiv, care va hotarî cine va reprezenta România", a declarat directorul executiv al feroviarilor. (Ionut Brîndusa)
  
   GEORGE COPOS: Sînt dezamagit, pentru ca din trei obiective pe care ni le-am asumat pentru acest sezon, nu ne-a mai ramas decît Cupa Romćniei

   Vor arbitri straini la cupa


   Dupa ce în ultimele meciuri au avut probleme cu arbitrajul, rapidistii s-au decis ca pentru finala Cupei Rom  
   Opriti de Lyon


   Utima data cînd rapidistii au recurs la înscrierea în Cupa Intertoto a fost dupa sezonul '97-'98, cînd au terminat doar pe locul opt. Pozitie departe de a mai prinde un loc în Europa. Sub comanda lui Nicolae Manea ca interimar, pîna la venirea lui Mircea Lucescu, Rapid si-a facut drum pîna în finala în vara anului 1997, unde a întîlnit pe Olympique Lyon. Chiar daca feroviarii au reusit sa deschida scorul, francezii s-au impus pîna la final cu 2-1, fiind scosi astfel din cursa pentru un loc pe tabloul principal al Cupei UEFA.



   Arbitraj comunist intr-un campionat democratic


   Fotbalul romanesc s-a privatizat. Majoritatea echipelor nu mai traiesc din "bugetul local" ci din banii investitorilor. Arbitrajul romanesc insa ... a ramas "de stat".
   Arbitrii, adevaratii "dumnezei" ai fotbalului romanesc. FRF, LPF, Mircea Sandu, Mitica Dragomir, Lupescu, etc, sunt doar niste marionete neputincioase in mainile "papusarilor" care de ani si ani de zile fac legea fotbalistica pe pamant romanesc. A fost o revolutie, s-a schimbat sistemul politic, economic, a aparut economia de piata, am intrat in NATO, am intrat in UE. Nimic si nimeni nu a reusit sa ajunga sa miste macar "Cina cea de taina" a oamenilor in negru care conduc in realitate destinele fotbalului romanesc. Masa tacerii, unde se fac si desfac campioanele Romaniei, participantele in cupele europene, cine promoveaza si cine retrogradeaza. Am auzit zilele astea o opinie care pur si simplu m-a ingrozit tinand cont ca ne aflam totusi in 2007 si suntem membrii UE cu democratie si economie de piata. Parerea respectiva incerca sa argumenteze faptul ca Steaua ar merita mai mult sa fie pe locul 2 decat Clujul pentru ca Steaua are mai multa experienta internationala. ??? Probabil ca acolo, in templul arbitrajelor romanesti tot asa se gandeste ca echipele mari merita sa fie ajutate cand au nevoie fata de echipele mici care ori cu acele 3 puncte ori fara ele tot acolo sunt. Oricum nu trage Urziceniul la titlu sa le fie necesar fiecare punct pus in joc. Si cu mentalitatea asta, ajungem sa avem an de an aceleasi echipe in cupele europene dar nu pe merit ci cu tot felul de "ajutoare umanitare" din partea oamenilor in negru. Vreau sa precizez ca nu ma refer strict la cazul Stelei in ultimul meci cu Urziceniul unde e adevarat, a fost un usor contact intre portar si stelist, insa nu a fost fault si in nici un caz nu a fost intentie. Si eu cred ca Steaua putea invinge sau cel putin ar fi trebui sa poata invinge Urziceniul si fara acel ajutor stupid de la arbitru. Mai e si meciul de la Cluj, unde Rapidul a avut un 11 m clar neacordat in ultimele minute si probabil ca arbitrul o sa zica ca nu a vazut bine hentzul insa tusierul trebuia sa il vada din pozitia lui. Dar acestea sunt numai 2 exemple clare din ultima etapa. Insa nu cred ca este suporter in Romania care sa nu stie zeci de exemple intamplate propriei echipe, cand a fost furata, sau poate avantajata intr-un mod care uneori pare de neinteles pentru spectatorul obisnuit.
  
   Arbitri romani probabil ca nu constientizeaza ca fotbalul romanesc s-a schimbat. Si de asemenea nu constientizeaza ca ei au ramas in urma .... mult in urma. Probabil ca unii dintre ei fac bani grei la pariuri avantajand sau dezavantajand unele echipe, sau poate doar se cred niste Dumnezei ai fotbalului capabili sa decida si sa hotarasca asa zisul "drum corect" al echipelor romanesti. Insa preocupati sa judece carui jucator sa ii dea galben cu o etapa inaintea unui derbi pentru a ajuta o echipa sau alta pentru ca "merita mai mult" sau pentru ca are conducatori "mai atenti", arbitri romani probabil ca au uitat ca in fotbalul romanesc nu mai sunt banii publici aruncati cu generozitate de niste primari dornici sa creeze un mic spectacol campenesc la sfarsit de saptamana pentru locuitorii orasului lor. Sunt bani adevarati, multi, chiar foarte multi, ai unor patroni sau ai unor grupuri de interese. Sunt bani privati. Si un patron care pierde cateva milioane de dolari din cauza unui arbitru nu poate fi mai putin nemultumit decat suntem oricare dintre noi cand de exemplu suntem furati la nota de plata sau la piata. Si iata de anul acesta deja acesti patroni, investirori, incep sa fie mai radicali in privinta posibilitatii de a fi furati ca in codru. Drept urmare au aparut si apar tot mai des solicitarile de arbitri straini. Acestia nu sunt mai buni decat ai nostri, dar in mod sigur nu sunt rauintentionati. E o mare diferenta intre a gresi si fi partizanul uneia dintre echipe.
  
   Asta vor si conducatorii de cluburi. Sa nu ajunga la mana unor oameni care se cred mai presus de tot fenomenul fotbalistic , mai presus de suporteri , si care sa vina la TV si sa ne spuna noua ce trebuie sa vedem. Atat noi, suporterii cat si conducatorii din fotbal, vedem singuri foarte bine si nu ne mai place demult ceea ce vedem din partea lor.






Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...