RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: Miercuri 9 mai 2007

   
     FC RAPID Bucuresti


   Rapid a cerut arbitri străini


   Conducerea clubului Rapid a solicitat astăzi, în mod oficial, forului de resort din cadrului FRF delegarea de arbitri străini la finala Cupei României. Meciul, care se va disputa între Poli Timișoara și Rapid, este programat în ziua de 26 mai 2007, pe Stadionul “Dan Păltinișanu” din orașul de pe Bega..

   Cupa UEFA Intertoto, variantă de rezervă


   Clubul Rapid a solicitat FRF în mod oficial ca, în cazul clasării pe locul 4 și al pierderii finalei Cupei României (lucru ce ar însemna imposibilitatea participării în Cupa UEFA), echipa giuleșteană să ia startul în Cupa UEFA Intertoto, ediția 2007. Așa cum directorul pentru relații internaționale al FRF, Florin Prunea, a declarat în presa de ieri, înscrierile mai pot fi făcute până pe 4 iunie, dar decizia va aparține Comitetului Executiv al FRF.
  
   Cât despre "legea" invocată de unii care și-au anunțat ceva mai devreme intenția de a participa în "Intertoto", aceasta trebuie să fie doar cea a valorii, exprimată de locul ocupat în ierarhia finală. Iar câtă vreme, conform regulamentelor internaționale, înscrierea este posibilă, legea nu poate fi făcută de o simplă solicitare a forului intern de specialitate. Măcar din respect pentru ceea ce a făcut Rapid pe plan european în ultima vreme (și pentru ceea ce ar putea face inclusiv trecând prin testele suplimentare din "Intertoto"), vocile vehemente de azi ar trebui să reducă un pic sonorul. Și să nu uite că au mai trecut prin această competiție, de unde au ieșit la fel de anonimi cum au intrat, "reprezentând cu cinste" fotbalul românesc.



   Zotta, spre steaua


   Zotta spune ca e rapidist convins si ca nu va pleca din Giulesti, însa Copos nu e multumit de el
   Actualul director general al giulestenilor ar urma sa ocupe, dupa încheierea campionatului, o functie asemanatoare în Ghencea.
   Dupa ce relatiile sale cu patronul Copos s-au racit foarte mult în ultima vreme, Constantin Zotta pare tentat sa paraseasca Giulestiul în vara.
  
   Zotta a primit o oferta foarte tentanta de a ocupa postul lasat liber de Valeriu Argaseala la steaua, acesta devenind de curând presedintele Consiliului de Administratie al echipei patronate de Gigi Becali. Actualul oficial giulestean ar urma sa primeasca 1.000 de euro în plus la salariu fata de cât câstiga în prezent si se va ocupa de relatiile cu arbitrii, cu presa si cu federatia, dar si de organizarea meciurilor din cupele europene. Supararile dintre Copos si Zotta au început dupa meciul cu Dinamo, când patronul Rapidului a declarat ca-l va sanctiona drastic pe directorul general, care n-ar fi insistat sa se aduca arbitri straini la acel derby. "Sunt dezamagit de modul în care a fost pregatit bugetul în acest an. Aveam intentia sa-i cer demisia domnului Zotta pentru felul în care a gestionat situatia cu arbitrii la meciul cu Dinamo", a rabufnit Copos la ultima Adunare Generala a clubului "feroviar". Chestionat si el despre acest transfer, Gigi Becali a preferat sa lase o urma de mister: "Despre Zotta nu stiu nimic. De fapt, stiu eu ceva, dar nu vreau sa va spun".
  
   In conditiile plecarii actualului director general din Grant, George Copos l-ar putea numi din nou presedinte pe actualul director tehnic, Grigore Sichitiu, de a carui activitate în sectorul juvenil este foarte multumit. De asemenea, ar putea reveni în Giulesti, dupa doi ani, si Paul Cazan, acesta urmând sa ocupe cel mai probabil un post de director sportiv.

   La finala Cupei, 100% români


   Costica "Vâlcea" a fost categoric în ceea ce priveste delegarea la finala Cupei României Timisoreana a unei brigazi românesti, în ciuda cererilor celor doua cluburi, Rapid si Poli Timisoara, care au insistat ca meciul sa fie condus de straini.
   "Brigada va fi 100% româneasca. Atunci când am luat acea decizie, la Poli - Steaua, în semifinale, eu am hotarât asta. Ca a fost buna sau rea, îmi apartine", a spus seful CCA.
   Cele mai mari sanse de a arbitra finala le are Augustus Constantin, baiatul sefului CCA, întrucât Balaj, Corpodean sau Tudor nu ar fi acceptati sub nicio forma de cele doua combatante.

   INTERVIU / MUGUREL BUGA


   "Locul 3 si Cupa"


   Atacantul e trist ca obiectivele Rapidului se leaga de acum doar de o participare în Cupa UEFA. Cel care a marcat al saselea gol din meciul tur cu Otelul, Mugurel Buga (foto), admite ca a fost anul lui Dinamo si e pregatit sa mearga la agricultura. Rapidul risca sa piarda podiumul... Am pierdut trei puncte importante la Cluj, dar noi mai speram în continuare la locul 3 si ne agatam de orice pentru asta. Nu putem sa renuntam acum la lupta. Cât mai avem sanse matematic, ne batem în continuare. Ne concentram deja la meciul cu Otelul.
  
   Care ramâne obiectivul Rapidului acum?
   Cea mai importanta pentru noi este acum Cupa României, pentru ca ne asigura un loc în cupele europene. Nu cred ca ne faceam de râs însa nici în turul preliminar din Liga Campionilor. Cum au jucat cei de la Steaua anul trecut, la fel de bine puteam juca si noi.
  
   Dinamo este deja campioana...
   A fost anul lui Dinamo, ce sa mai spunem?! Trebuie sa recunoastem ca a avut un parcurs foarte bun. Ne-a batut si pe noi, si pe Steaua, dar sa vedem acum cum se descurca si în Liga.
  
   Va orientati spre agricultura, cum a zis George Copos?
   Prefer sa nu comentez, dar nu am ajuns înca atât de departe, încât sa mergem la plivit sau la alte lucruri de-astea. Domnul Copos poate sa spuna orice, pentru ca dânsul este patronul si are dreptul. Mergem unde zice dânsul

   Sperietoare


   Autor al unei "duble" în meciul tur, Zicu a gasit o modalitate inedita de a-si sarbatori reusitele Dupa 0-7 în tur, galatenii spun ca au si acum frisoane. Giulestenii ameninta: "Vrem iar scor mare!" In noiembrie 2006, alb-visiniii treceau ca un tavalug prin apararea moldovenilor, chiar la Galati, stabilind scorul campionatului: 7-0! Giulestenii anunta ca îsi doresc o noua victorie categorica, mai ales ca risca sa piarda si locul 3 la orice pas gresit. "Trebuie sa câstigam partida cu Otelul. Alta varianta nu mai avem. Am câstigat ultimele întâlniri cu ei la niste scoruri destul de mari, n-ar fi rau daca am respecta acest lucru si acum", a declarat Viorel Moldovan, secundul si jucatorul rapidistilor.
   Antrenorul galatenilor, Petre Grigoras, se gândeste si acum cu groaza la partida din tur, dar spera ca echipa sa sa-si îndrepte în Giulesti imaginea. "Mi-e frica atunci când aud de Rapid. Am frisoane când ma gândesc ca în tur ne-au umilit si ne-au batut cu 7-0. Speram sa îndreptam ceva în partida de miercuri. Anul trecut ne-au administrat un 4-0 si un 7-0. Usturator, dezamagitor, dar sper ca în acest meci lucrurile sa stea altfel", a afirmat Grigoras. Intrebat daca ar putea fi acuzat ca Otelul a jucat mai bine decât în meciul cu Steaua, antrenorul galatenilor a replicat dur: "Numai o minte bolnava ar putea gândi în acest mod". "Ne dorim revansa si sa aratam ca acel rezultat a fost o întâmplare nefericita", a spus si atacantul Emil Jula.

   Cererea Rapidului se judeca mâine


   FRF Clubul giulestean a depus actele pentru înscrierea în Cupa UEFA Intertoto, însa acest lucru va fi decis abia mâine, când Comitetul Executiv al Federatiei va lua o decizie în acest sens. Oficialii Otelului si ai Gloriei considera ca rapidistii au depasit termenul de înscriere. "Macar din respect pentru ceea ce a facut Rapid pe plan european vocile vehemente de azi ar trebui sa reduca un pic sonorul", au reactionat giulestenii pe site-ul oficial al clubului.



   George Copos:
"Sunt dezamăgit,dar nu supărat pe echipă sau pe conducerea tehnică"


   Patronul giuleștenilor, George Copos, spune că este foarte dezamăgit de punctele pierdute în ultimele minute la Cluj. Copos subliniază că nu este supărat pe jucătorii săi sau pe conducerea tehnică, dând vina pe lipsa șansei:
  
   "Faptul că am pierdut meciul de la Cluj în ultimele minute ale partidei, parcă e un blestem pentru noi, mi-a produs multă dezamăgire, deoarece sansele de a ne mai clasa pe locul 2 în campionat sunt, în acest moment, doar teoretice. Sunt dezamăgit, dar nu supărat pe echipă sau pe conducerea tehnică, fotbalul înseamnă și șansă. Sunt dezamăgit pentru că, din trei obiective pe care ni le-am asumat pentru acest campionat, calificarea în primăvara europeană a Cupei UEFA, clasarea pe unul dintre primele două locuri în campionat, recâștigarea Cupei României, am rămas, practic, cu șanse reale pentru îndeplinirea unuia singur: Cupa României"
  
   "Aș accepta acest final de campionat dacă n-aș ști că avem o echipă puternică și valoroasă. Din acest punct de vedere, suntem cei mai tari din campionat, o echipă cu adevărat privilegiată; totuși, ne lipsește ceva, nu știu ce: mentalitatea de învingător, rezistența psihică, curajul, îndrăzneala, șansa... Sunt convins, totuși, că ultimul obiectiv pe care îl avem de îndeplinit va fi realizat cu succes. Avem o echipă de mare valoare care, sunt sigur, va găsi forța de a se concentra și de a câștiga Cupa. Locul Cupei României este în vitrina Rapidului, deja s-a obișnuit să fie găzduită acolo!", a spus George Copos într-un comunicat.



   "Sa facem scor!"


   Giulestenii se cearta cu Otelul pentru un loc în Intertoto si spun ca vor sa repete azi performanta din tur, cînd au cîstigat cu 7-0. Rapid si Otelul joaca azi în plina disputa directa pentru Intertoto. "Din respect fata de performantele europene ale noastre, vocile vehemente ar trebui sa mai coboare sonorul!", au cerut ieri giulestenii printr-un comunicat oficial, dupa ce Otelul si Gloria au sustinut ca alb-visiniii nu mai au drept de înscriere în Intertoto. "Rapidistii folosesc expresii de cartier, care nu mai sînt valabile în 2007. Doar Comitetul Executiv va decide daca ei au sau nu drept de înscriere", a raspuns Marius Stan, presedintele Otelului. Vicecampionii au facut scorul campionatului în tur, la Galati, 7-0, iar în sezonul trecut au învins Otelul cu 4-0 în Giulesti. Spun ca vor sa repete performanta si astazi. "N-ar fi deloc rau sa reeditam unul dintre scorurile mari pe care le-am avut contra galatenilor!", a declarat Viorel Moldovan. "Poate vor sa ne dea 11 de data asta, sa cumuleze golurile din ultimele doua meciuri, dar vedem la sfîrsit cum o sa iasa, tragem linie", i-a avertizat pe rapidisti Petre Grigoras, antrenorul Otelului.
  
   În tur, la Galati, a fost 7-0 pentru Rapid. Azi, Otelul vrea sa se razbune

   Vor neaparat straini


   Rapidistii au trimis ieri o adresa oficiala la Comisia Centrala a Arbitrilor, solicitînd aducerea unei brigazi din strainatate pentru finala Cupei Timisoreana. "Daca se fac presiuni, îmi dau demisia!", a avertizat presedintele Costica "Vîlcea" în urma cu cîteva saptamîni. Ieri, seful arbitrilor a confirmat aceeasi pozitie: "Suta la suta, finala Rapid-Poli va fi condusa de un român!".

   Se tem de Zicu


   Portarul Otelului, Cosmin Vîtca, a luat doua goluri în tur de la Ianis Zicu si se teme ca golgeterul Rapidului ar putea sa prinda din nou o zi buna: "Venim la Bucuresti ca sa nu pierdem. În tur, la 0-7, rapidistilor le-au intrat toate ocaziile pe care le-au avut. Nu ma trec fiorii cînd aud de giulesteni, dar Zicu ne poate pune probleme".

   "Strategia lui Razvan"


   Jean Valvis sustine ca "sper ca anuntul lui Razvan, ca va pleca în vara, sa fie doar o strategie a lui, prin care sa urmareasca obtinerea unui nou contract, superior financiar, pe care l-ar merita din plin. Eu m-am oferit sa-i platesc diferenta dintre salariul actual si cel dintr-o noua întelegere, dar am fost refuzat".



   Razvan mizeaza tot pe Apoula


   Tehnicianul Rapidului, Razvan Lucescu, a dat de înteles ca lupta pentru locul doi a pierdut-o în cea mai mare masura pe mîna portarilor.
   Asta, dupa ce în jocurile importante formatia sa a pierdut puncte pretioase pe greseli grave de portar. Cum titularul de drept, Dani Coman, este în continuare indisponibil, Lucescu are la dispozitie trei solutii de conjunctura pe acest post: Edel Apoula, Marinescu si Minca. Edel a primit sansa de a-si dovedi "maiestria", dar a dezamagit aproape la fiecare partida în care a fost folosit. La fel si Marinescu, care a fost aruncat în lupta la Bistrita, unde s-a putut observa mai mult lipsa de experienta decît realul talent de care dispune produsul 100% giulestean.
   Pentru jocul de astazi, contra Otelului, Razvan se pare ca a ales sa mizeze în continuare pe Edel. "Este un portar tînar si talentat. Îi voi acorda încredere si la partida cu Otelul. Cred ca a trecut peste momentul dificil de la Cluj si sper sa nu repete greselile comise", a declarat antrenorul feroviarilor. La fel, Lucescu a mai punctat ca ezitarile lui Edel nu pot fi puse decît pe lipsa de comunciare cu ceilalti jucatori, pentru ca la antrenamente face adevarate minuni.



   Rapid solicita respect pentru performantele din cupele europene


   Clubul Rapid a raspuns, marti, formatiilor Otelul Galati si Gloria Bistrita, care sustin ca giulestenii nu au dreptul sa participe in Cupa UEFA Intertoto, din cauza ca au depus cererea de inscriere dupa data limita, adica 26 februarie.
  
   "Cat despre 'legea' invocata de unii care si-au anuntat ceva mai devreme intentia de a participa in 'Intertoto', aceasta trebuie sa fie doar cea a valorii, exprimata de locul ocupat in ierarhia finala. Iar cata vreme, conform regulamentelor internationale, inscrierea este posibila, legea nu poate fi facuta de o simpla solicitare a forului intern de specialitate. Macar din respect pentru ceea ce a facut Rapid pe plan european in ultima vreme (si pentru ceea ce ar putea face inclusiv trecand prin testele suplimentare din Intertoto), vocile vehemente de azi ar trebui sa reduca un pic sonorul. Si sa nu uite ca au mai trecut prin aceasta competitie, de unde au iesit la fel de anonimi cum au intrat, 'reprezentand cu cinste' fotbalul romanesc", scrie site-ul Rapidului.
  
   Clubul Rapid a solicitat, luni, FRF in mod oficial ca in cazul clasarii pe locul 4 si al pierderii finalei Cupei Romaniei, lucru ce ar insemna imposibilitatea participarii in Cupa UEFA, echipa giulesteana sa ia startul in Cupa UEFA Intertoto, editia 2007. Directorul Departamentului pentru Relatii Internationale al FRF, Florin Prunea, a declarat ca decizia va apartine Comitetului Executiv al FRF, care va avea loc joi, 10 mai.
  
   Cluburile Gloria Bistrita si Otelul, care au depus cererile de inscriere in Cupa Intertoto inainte de 26 februarie, au reactionat vehement la aflarea intentiei giulestenilor, sustinand ca s-a depasit termenul limita si, astfel, feroviarii nu mai au dreptul sa se inscrie in aceasta competitie.






Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...