RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: 26 | 27 | 28 | 29 mai 2007

   
     FC RAPID Bucuresti


   Party de final


   Jucătorii Rapidului au prezentat aseară, în Giulești, Cupa cu numărul 13, cucerită cu ceva mai puțin de 24 de ore mai devreme, la Timișoara, după finala câștigată, 2-0, în fața lui Poli. În fața câtorva mii de suporteri entuziaști, Maftei, Coman, Moldovan și ceilalți actori importanți care au adus pentru a doua oară consecutiv trofeul în Grant l-au avut alături și pe "francezul" Daniel Niculae, unul dintre simbolurile Rapidului ultimilor ani. Momentele emoționante ale evenimentului au fost rugămințile galeriei adresate lui Răzvan Lucescu, implorat aproape să rămână "acasă", și omagierea lui Viorel Moldovan, care a disputat la Timișoara ultimul meci al carierei sale prodigioase.
  
   Victor Socaciu a cântat alături de jucători celebrul imn al Rapidului, showul fiind încheiat de cei doi membri ai formației "Alb și Negru", cunoscuți ca membri ai galeriei rapidiste. Artificiile, tunurile cu confetti și șampania de rigoare au fost alte elemente care au întregit mini-spectacolul din Giulești. S-a continuat apoi cu o "masă în familie", la Quattro Stagioni", locația devenită obișnuită pentru celebrarea succeselor Rapidului.

   Cupa vine diseară în Giulești!


   Jucătorii Rapidului vor fi prezenți diseară pe stadionul din Giulești, unde vor prezenta suporterilor trofeul cucerit aseară la Timișoara.
   Sunt așteptați în special fanii ce n-au avut posibilitatea de a fi alături de favoriții lor în seara minunată de la Timișoara, care a adus cea de-a 13-a Cupă a României în vitrina Giuleștiului.

   Zicu, cel mai bun om al finalei


   Ianis Zicu a fost declarat omul finalei de la Timișoara, ajungând la cel de-al treilea titlu de acest gen pe care îl primește în actuala ediție a Cupei. Tehnicul atacant rapidist, care a marcat de cinci ori în acest sezon al competiției KO (de două ori cu CSM Rm. Vâlcea și câte o dată cu FC Argeș, Pandurii și Poli Timișoara), după ce a devenit și golgeter al Rapidului în Liga 1, cu 12 goluri, a mai fost desemnat cel mai bun jucător al meciurilor cu FC Argeș și Pandurii.

   "Cupa este o competiție curată"


   Răzvan Lucescu a declarat după finală că "această Cupă a contat pentru mine mult mai mult decât un loc doi în campionat. Nu vreau să spun mai multe, pentru aceasta este o competiție curată, spre deosebire de campionat, care se poate cumpăra. Este seara Rapidului, nu contează un individ anume acum. Luni o să aflați cu exactitate ceea ce voi face în continuare".
   Unul dintre eroii finalei, Dănuț Coman, a spus după joc că "nu contează cum mă simt eu. Important este că am câștigat Cupa și trebuie felicitați toți. Am muncit până la epuizare. Anul ăsta am sărbătorit cu șampanie, nu cu lapte".
   Ianis Zicu crede că Rapid a meritat să câștige Cupa: "Nu mi-am făcut decât datoria. Cred că meritam acest trofeu, după un an nu atât de rău cum au spus unii.Îmi doream afoarte mult să cucerim acest trofeu pentru Răzvan, pentru suporteri, pentru tot ce înseamnă Rapid. Rada a spus în vestiar că vrea să ia Cupa acasă și să o aducă luni".
   Nicolae Grigore, unul dintre copiii Giuleștiului, era bucuros pentru câștigarea unui trofeu care contează, spre deosebire de locul doi din campionat. "Este un lucru extraordinar că am luat pentru a doua oară la rând Cupa și zic că am făcut treabă bună. S-a dat prea mare atenție locului doi, care, din câte știu eu, nu joacă Supercupa".
   George Copos era fericit după ce Rapid a reușit să prindă cupele europene la ultimul meci al sezonului: "Am crezut și cred că Rapid are cea mai bună echipă din România, am făcut multe greșeli anul ăsta, poate vom învața din ele și ne vom întări. Am avut un buget de 10 milioane de dolari in acest an, cel mai mare al Rapidului.
   Le mulțumesc băieților, lui Răzvan, care a gândit foarte bine jocul. Sunt foarte fericit că am câștigat un trofeu important pentru Rapid. Nu ne-am certat între noi, am fost un grup unit și asta a contat. Le mulțumim timișorenilor care s-au comportat extraordinar"
   Președintele FRF, Mircea Sandu, a lăudat finala și crede că echipa lui Răzvan Lucescu a meritat să câștige Cupa României: "Rapid a câștigat pe merit. Jucătorii ambelor echipe au vrut să fie o finală gen Champions League. A fost o presiune deosebită, o seară a fotbalului. Acum să vedem ce vom face in cupele europene".
   Directorul general al FRF, Ionuț Lupescu, a declarat la rândul său: "Rapid a fost echipa mai bună. Cele două galerii au creat un spectacol extraordinar și mă bucur că au fost fair-play. Poli ar mai fi avut nevoie de zece jucători ca Torje.

   Poli Timișoara - Rapid 0-2.
Cifra 13 mai aduce și noroc: Cupa României rămâne în Giulești!


   Rapid a reușit să salveze sezonul și să câștige ediția 2006-2007 a Cupei României, trofeul revenind pentru al doilea an consecutiv echipei lui Răzvan Lucescu. Grație acestui success, "alb-vișiniii" se vor regăsi din nou pe lista participantelor în Cupa UEFA, competiție pe care o va aborda, în luna septembrie, din faza primului tur, în care intră în postura de cap de serie.
   Disputând pentru prima dată o finală de Cupă în afara Bucureștiului, și chiar pe terenul adversarei din ultimul act, Rapid și-a demonstrate valoarea și experiența superioare formației din Timișoara, care s-a dovedit copleșită de importanța meciului și de presiunea fantastică exercitată de admirabilul public de pe Bega. Meciul a fost, practice, fără istorie, gazdele contând doar în primele 15 minute, prin incursiunile surprinzătoare ale tânărului Torje. Golul lui Buga (mni., 15), creat de acțiunea și pasa strălucite ale lui Zicu, le-a tăiat picioarele timișorenilor, puși la respect de jocul extrem de exact al rapidiștilor. Dani Coman a demonstrate cât le-a lipsit colegilor săi și l-a barat pe Mansour (min. 43), iar cea de-a doua reușită, semnată de Zicu și venită imediat după pauză (min. 48), a încheiat prematur socotelile.
   Eliminarea lui Omoduemuke (mni. 58), la doar două, trei minute de la intrarea în teren, a spulberat și ultima fărâmă de speranță a timișorenilor.
   Deznodământul, logic după evoluția evenimentelor din teren, a consfințit cucerirea de către Rapid a celei de-a 13- Cupe a României, onorată de fastuosul spectacol de după meci (comparabil cu Champions League), care a inclus și decernarea trofeului de către președintele Traian Băsescu.
  
   Poli Timișoara: Pantilimon - Rădoi, Cânu, McKain, Emeghara - Abiodun, Alexa/cpt, Pleșan (58 Omoduemuke), Torje - Bucur, Mansour (54 Cristea). Antrenor Valentin Velcea
   Rapid: Coman - M. Consatntin, Maftei/cpt., Rada - Bădoi, Grigore, Măldărășanu (69 Lazăr), Perjă - Buga (76 Dică), Zicu - Mazilu (81 Moldovan). Antrenor Răzvan Lucescu
  
   Arbitri: Augustus Constantin (Rm. Vâlcea) - Adrian Vidan (București) și Cornel Fecioru (București)



   Copos îl vrea pe Lucescu senior


Patronul Rapidului încearca sa dea marea lovitura si apeleaza la omul care l-a învatat abc-ul sportului-rege.

Plecarea lui Razvan Lucescu lasa Rapidul într-un haos aparent.

Viorel Moldovan s-a retras, trecerea lui Badoi în Ghencea este o formalitate, Zicu pleaca în proportie de 90 la suta din Giulesti, Buga, Marius Constantin, Dani Coman, Ionel Ganea si alti titulari ar putea parasi si ei Giulestiul.

Mai mult, în ultimul timp s-a vorbit ca si Constantin Zotta va lua drumul Stelei. Toate aceste zvonuri sunt întretinute de tacerea lui George Copos. Patronul giulestenilor a sporit misterul declarând: "Nu va grabiti sa spuneti ca Razvan pleaca". Asta, dupa ce antrenorul îsi luase ramas bun de la suporteri.

Copos încearca sa contraatace si, potrivit unor apropiati ai sai, aseara târziu s-a întâlnit cu Mircea Lucescu , antrenorul care a contribuit decisiv la schimbarea imaginii formatiei rapidiste. Cu toate ca multi cred ca patronul de la Ana vrea sa se foloseasca de Mircea pentru a-l convinge pe Razvan sa revina asupra deciziei, Copos încearca zilele acestea sa dea marea lovitura: un nou mandat al lui Lucescu senior la Rapid. Celelalte variante ar fi, în ordine: Bölöni, Hizo si Bergodi.



   "Plec cu fruntea sus"


Tehnicianul a dezvaluit ca aventura sa în Giulesti s-a încheiat, anuntând ca în sezonul viitor se va afla pe banca celor de la FC Brasov.

Pleci sau ramâi? Aceasta a fost prima întrebare pentru Razvan Lucescu dupa ce Rapid a câstigat Cupa României. In conferinta de presa de dupa meci, Lucescu jr a prelungit suspansul, refuzând sa dea un raspuns lamuritor. A facut-o însa ieri, atunci când a fost contactat de ProSport.

De când asteptai momentul asta?

Nu pot sa spun ca asteptam neaparat ziua asta. E o bucurie enorma. Imi aminteste de clipele traite dupa meciurile acelea de neuitat din Cupa UEFA. Stiam ca va veni o zi ca asta, stiam ca nu are cum sa se termine urât, pentru ca a fost prea frumos în acesti trei ani petrecuti la Rapid.

S-a terminat?

Suta la suta! Plec de la Rapid si plec cu fruntea sus! Las în urma mea o echipa cu nume în Europa. O formatie care va fi favorita la tragerea la sorti. O trupa cunoscuta în Europa, care nu mai are nevoie sa joace tururi preliminare. Din punctul acesta de vedere, dar nu numai din punctul acesta de vedere, e o satisfactie enorma. Antrenorul care va veni va trebui sa-mi multumeasca si mie pentru asta.

E, asadar, ora bilantului. Se termina un ciclu la Rapid. Se trage linie. Esti pe plus?

Am 38 de ani, am cucerit doua Cupe ale României, dar mai presus de toate am dat Rapidului stralucire în Europa. In plus, chiar daca unul sau altul încearca sa minimalizeze meritul meu, am contribuit si la ultimul titlu câstigat de Rapid. Am avut grija ca echipei sa nu-i lipseasca nimic din toate punctele de vedere. Si nu am ezitat chiar sa intru în poarta atunci când a fost nevoie.

Ai mai avut tentative sa pleci si ai fost întors din drum de fiecare data. Acum esti
convins ca vei renunta?

Imediat dupa finala i-am spus lui Constantin Zotta ca plec. Asta ca sa nu mai fie vreo neîntelegere, asa cum a mai fost. Am repetat apoi acest lucru pe la ora doua dimineata, când la masa mai era si domnul Sichitiu. Plec, asadar, însa sunt convins ca într-o zi ma voi întoarce.

Imediat dupa meci, patronul George Copos ti-a sarit în brate. A încercat în al 12-lea ceas sa te convinga sa ramâi?

Nu pot spune decât ca, daca George Copos ar fi fost atât de apropiat de noi, asa cum a fost în ultimul timp, am fi avut cu totii mult mai mult de câstigat. M-a impresionat atitudinea lui si îi recomand sa fie asa tot timpul cu baietii, dar si cu antrenorul care va veni dupa mine.

Pe parcursul acestui campionat le-ai spus inclusiv jucatorilor ca o sa pleci. Cu toate acestea, parca ai lasat o portita deschisa ramânerii tale la Rapid pâna dupa finala. Care a fost momentul în care te-ai hotarât definitiv sa renunti?

Traiesc momente prea frumoase acum ca sa ma gândesc la clipele mai putin placute. Totusi, e corect sa mentionez ca momentul care m-a determinat sa spun gata definitiv a fost finalul meciului cu Ceahlaul, când am avut acel dialog cu asa-zisii fani. M-a deranjat acel banner pe care scria "Drum bun, Razvanel!". A fost nedrept si gratuit!

Brasov?

Da! Sunt momente în viata când trebuie sa te întorci pentru a nu uita de unde ai plecat. Am lucrat bine cu domnul Niculae în anul în care am salvat echipa de la retrogradare si vreau sa revin acolo pentru a încerca sa promovam. Pâna atunci, abia astept vacanta pe care mi-o voi petrece undeva departe, cu sotia mea, care m-a înteles si a avut atâta rabdare cu mine.



   Fiesta si lânga Podul Grant!


Jucatorii Rapidului au celebrat aseara câstigarea Cupei României Timisoreana alaturi de suporteri.

Imediat ce ploaia s-a oprit, în jurul orei 18:00, organizatorii au amenajat pe terenul de joc o scena si un ecran gigant pe care s-au proiectat imagini din sezonul trecut al Cupei UEFA.

Cupa a fost adusa la stadion de Cristi Sapunaru, care nu s-a despartit în niciun moment de pretiosul trofeu. Spectacolul a început la ora 21:00, cu jumatate de ora întârziere, si a beneficiat de invitati de marca. Printrei ei, Victor Socaciu, dar si fostul atacant al giulestenilor, Daniel Niculae. Rând pe rând, rapidistii au urcat pe scena în aplauzele celor 3.000 de fani cu tricouri pe care se putea citi "13 - legenda continua". Momentul culminant al serii l-a reprezentat discursul lui Razvan Lucescu, dar si al lui Vio Moldovan, care le-a multumit coechipierilor si fanilor pentru momentele frumoase petrecute împreuna.



   Ultimul Rapid spre Europa


Giulestenii s-au calificat în turul întâi al Cupei UEFA dupa ce au câstigat Cupa României Timisoreana chiar pe terenul lui Poli.

Alaturi de interesul reprezentat de câstigarea trofeului, partida de sâmbata a avut si o alta miza. Invingatoarea prindea ultimul loc pentru Europa, calificându-se în turul I al Cupei UEFA.

Fluierul final al centralului Augustus Constantin a gasit cele doua echipe cu stari de spirit total diferite. Daca rapidistii jubilau si se îmbratisau pe gazon, timisorenii erau împietriti, fiind constienti de sansa mare pe care au irosit-o, aceea de a câstiga Cupa chiar pe propriul teren. In ciuda înfrângerii, suporterii alb-violetilor au avut puterea sa-i aplaude pe rapidisti, care au zabovit mai bine de 20 de minute pe stadion stropindu-se cu sampania cuvenita învingatorilor. Dupa ce au salutat galeria rapidista, Maftei&Co. au facut turul stadionului, fiind aclamati de toti spectatorii prezenti la meci. In schimb, jucatorii lui Velcea si-au primit portia de huiduieli, fanii banateni catalogându-i drept niste "mercenari".

La meci a fost prezent si presedintele României, Traian Basescu, care a fost luat în vizor de galeria giulesteana. "Basescule, Basescule / Sa-ti dam la m... stelistule", au strigat fanii rapidisti în momentul în care crainicul stadionului a anuntat ca trofeul va fi înmânat de primul om în stat. Artificiile, confetti-urile si întreg arsenalul folosit de organizatori "au condimentat" show-ul de sâmbata seara, de pe stadionul "Dan Paltinisanu".

Dupa meci, rapidistii au sarbatorit calificarea în turul întâi al Cupei UEFA la un restaurant din Timisoara, unde s-au dezlantuit. "Podul de piatra s-a darâmat/A venit apa si l-a luat/Vom face altul mult mai frumos/ Adu-ne banii George Copos!", a fost unul din cântecele preferate ale alb-visiniilor. Dupa o noapte agitata, giulestenii s-au întors ieri-dimineata la Bucuresti, acolo unde au aterizat la ora 07:30 pe aeroportul "Henri Coanda".



   Si-a luat la revedere


Lucescu jr a oferit o ultima "reprezentatie" aseara, pe stadionul Giulesti. Fanii au încercat în zadar sa-l întoarca din drum.

Simpatizat, cu lipici la public si admirat. Acesta a fost omul Razvan Lucescu în perioada petrecuta la Rapid.

Contestat, presat si numit "baiatul lui tata". Sub aceste auspicii a trait antrenorul Razvan Lucescu. Indiferent de eticheta cu care paraseste Giulestiul, un lucru este clar: va fi mereu iubit de fanii Rapidului. Lucescu junior lasa în urma sa doua Cupe ale României, un sfert de Cupa UEFA si mii de regrete. Festivitatea organizata pe stadionul din Grant în cinstea victoriei din Cupa a fost momentul prielnic pentru oficializarea despartirii. Razvan încearca sa tina un discurs: "Vreau sa va multumesc din toata inima, pentru ca de fiecare data ...". Fanii încearca imediat sa amâne inevitabilul: "Nu pleca, nu pleca! Giulestiul e casa ta!", i-au reamintit suporterii. "Da, aici aveti dreptate. Rapidul va avea mereu un loc special în inima mea", le-a raspuns tehnicianul. Lucescu jr. îsi reia speech-ul: "Ati fost formidabili, ne-ati impus mereu sa traim momente unice. Ati reusit sa ne mobilizati când echipa se distrugea. Fara voi, n-am fi reusit. Va multumesc!". Totusi, Razvan nu apuca sa-si ia "La revedere", pentru ca tribuna giulesteana reediteaza momentele în care Gica Hagi a fost rugat sa revina la nationala.

"Nu pleca, nu pleca!", insista ultrasii. Antrenorul nu rezista, se emotioneaza si îsi mascheaza lacrimile în spatele cordonului de jucatori. Lui Lucescu jr. i-a fost mai usor sa spuna "Adio" prin intermediul televizorului: "Plec de la Rapid. Ma duc la FC Brasov. Daca domnul Copos s-ar fi comportat ca în ultima parte a campionatului, când a fost alaturi de noi, reuseam mai multe!".



   Un strain sau Viorel Hizo


George Copos a început sa caute deja un nou tehnician care sa preia echipa.

Razvan Lucescu si-a anuntat despartirea de Rapid, iar în aceste conditii George Copos încearca sa gaseasca un nou antrenor.

In pole-position pare a fi Viorel Hizo, cel care a mai pregatit formatia din Grant în patru mandate diferite! "Dulaul" s-a aflat sâmbata seara în tribunele stadionului "Dan Paltinisanu" si a laudat prestatia giulestenilor: "Rapid a jucat exact ce trebuia sa joace si a câstigat pe merit Cupa". Dupa meci, Hizo a plecat acasa la Sibiu, însa surse apropiate lui George Copos ne-au dezvaluit ca tehnicianul a fost deja contactat de finantatorul bucurestenilor. Acesta i-a propus lui Hizo sa preia echipa, împreuna cu Viorel Moldovan, cel care sâmbata seara s-a retras din activitate.

Avantajele numirii "Dulaului" la cârma Rapidului sunt ca tehnicianul este liber de contract, dupa ce întelegerea sa cu FC Vaslui a expirat, si agreat de galeria "feroviarilor". "Relatia Copos - Hizo seamana foarte mult cu cea dintre Bahmuteanu si Prigoana. Sunt convins ca Hizo nu va rezista mai mult de sase luni în Giulesti", ne-a spus patronul moldovenilor, Adrian Porumboiu. Totusi, se pare ca George Copos nu vrea înca sa bata palma cu Hizo, întrucât el studiaza si posibilitatea aducerii unui strain în Giulesti. Printre variantele lui Copos se numara fostul principal al CFR-ului, Cristiano Bergodi, dar si un portughez.




   Răzvan Lucescu: "Soţia mi-a spus să plec, fiicei mele i-a părut rău"


Antrenorul Razvan Lucescu a recunoscut ieri ca a parasit Rapidul si la insistentele sotiei, care era satula de atitudinea lui George Copos.

Tehnicianul Razvan Lucescu se intoarce dupa trei ani si jumatate pe banca celor de la FC Brasov. Fostul antrenor de la Rapid a refuzat continuarea colabo-rarii cu George Copos, actionarul majoritar al clubului giulestean. Lucescu junior a semnat un contract valabil
pana-n 2010 cu gruparea de sub Tampa, urmand sa aiba un salariu anual de 130.000 de euro, dublu fata de cel primit la Rapid.

EVZ: Domnule Razvan Lucescu, vom avea parte de o noua telenovela, precum cea de anul trecut, cand ati anuntat ca plecati de la Rapid si n-ati mai facut-o?
Razvan Lucescu: De data asta s-a terminat cu telenovelele, asa cum a scris presa anul trecut. Am batut palma cu FC Brasov inca din 24 decembrie, pentru a evita orice tentativa de a fi intors din drum.

Maine (n.r. - astazi) plec in vacanta, in Bahamas si Elvetia. Vreau sa fiu cu familia si sa ma linistesc dupa toata nebunia asta. Vor incepe presiunile pentru a ma intoarce la Rapid, dar nu mai dau inapoi. Tatal meu va fi din nou pus sa ma convinga sa stau pe loc, dar, de aceasta data, el nu se va mai baga. Si-a dat seama prin ce am trecut.

De ce ati ales varianta FC Brasov?
Sunt convins ca am procedat corect cand am decis sa plec de la Rapid. Dupa atata umilinta suportata, aveam dreptul de a lucra in siguranta. La noua formatie am un contract excelent, ii cunosc bine pe oamenii cu care voi lucra si exista un plan al obiectivelor bine conturat.

„Daca nu eram eu, Rapid nu exista in Europa!”

Ii reprosati ceva lui George Copos?
A facut multe greseli. Imi pare rau ca n-a fost mereu la fel asa cum a fost pe finalul acestui sezon. Din pacate, Copos a reactionat prea tarziu.

Dumneavoastra ati comis erori in cei trei ani ca antrenor?
Toti gresim, mai mult sau mai putin. Imi reprosez doar lipsa inspiratiei in anumite momente-cheie. In rest, stiu ca am dat totul din mine. Daca nu eram eu, Rapid nu exista in Europa!

Poate avea un antrenor liniste in Giulesti?
Cred ca se poate ajunge la un numitor comun cu George Copos. Eu am avut personalitatea mea si poate ca ar fi trebuit sa inchid uneori ochii. Trebuia sa fiu mai diplomat cu el. El a incercat sa ma modeleze dupa chipul si asemanarea sa, dar ar fi fost imposibil.

Ce a spus familia ta cand a aflat ca parasesti echipa?
Ana (n.r. - sotia sa) mi-a spus sa plec. Ea a vazut ca sufeream din cauza presiunii patronului. Marilu (n.r. - fiica) a tremurat mereu in tribuna pentru mine si pentru Rapid. I-a parut rau ca plec.









Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...