RapidFans.Ro pagina se incarca
       
 
 


        REVISTA PRESEI ::: 30 | 31 mai 2007

   

imagini cu Pierre Boya



     FC RAPID Bucuresti


   "Adolescenții spun lucruri tâmpite"


   Mare noroc acest Turcu Vasile, care se dă mare dinamovist de vreun an și ceva încoace, de când începuse - dar n-a și terminat - să facă pe dizidentul din "Groapă" (și... pe prietenul lui Ioan Becali, pe care l-a abandonat în doi timpi și trei mișcări)! Dacă băieții de pe la ziare nu i-ar peria discursurile împiedicate și agramate, s-ar putea naște un show de genul "Adolescenții spun lucruri tâmpite". Adică un fel de parodie a emisiunii în care copiii de grădiniță îi dădeau lecții de logică și de limbă română omului care a dat mistria pe fotbal.
  
   Acest domn Turcu - care, în ignoranța sa devenită proverbială, reușește să inventeze comparația dintre un marfar și un spartan!? - își permite, mai nou, să vorbească despre istoria Rapidului. Bine, suntem convinși că el nu știe nici când a fost inventat (nu "înființat", căci am mistifica istoria) clubul pe care îl reprezintă cu mare cinste. Are probabil impresia că Dinamo a apărut odată cu actualii acționarii în fața cărora tot încearcă să se vâre... "Clubul ăsta", adică Rapidul despre care pomenește cățelușul-spartan ajuns, din dealer de blugi și de ciungă (așa cum s-a lăudat), mare "om de fotbal", avea vreo 30 de ani de istorie înainte ca Dinamo să fi fost avortat în fotbalul românesc, ajunsese într-o finală de cupă europeană și luase un campionat de război și vreo șapte Cupe ale României până să ne milostivească bolșevicii cu "cele două mari forțe" din fotbalul actual. A luat-o de jos până să ajungă în prima divizie, unde Dinamo a pătruns fraudulos, și a suferit enorm de-a lungul unor decenii în care marea iubire a domnului Turcu a comis ilegalități monstruoase.
  
   I-am mai putea preda, eventual gratuit, domnului Turcu lecții de istorie a fotbalului, dar cu o singură condiție. Să ne spună repede care sunt celelalte șapte minuni ale lumii la care a adăugat "campionatul Rapidului". În caz că va fi în stare, deși ne îndoim, promitem să nu solicităm, drept recompensă, nici măcar un euro din milionul pe care l-au luat pseudo-spartanii de la Gigi Becali!
  
   OAMENII DIN MARFAR

   "Nu mai pleacă nici un jucător important"


   Directorul general Constantin Zotta a declarat că, după plecările lui Răzvan Lucescu, la Brașov, și a lui Vali Bădoi, la Steaua, "dezertările" numelor de marcă din Giulești s-a încheiat. "Vreau să fie clar, pentru că au apărut tot felul de zvonuri care îi afectează pe unii dintre jucătorii noștri. Nu mai pleacă nimeni de la noi, pentru că vrem să construim o echipă puternică pentru sezonul viitor, când atacăm titlul. Și-a prelungit contractul cu Rapid, pentru încă doi ani, și Dănuț Perjă, au fost încheiate acorduri de principiu cu Vladimir Bozovici, de la OFK Belgrad, și cu atacantul camerunez de la Partizan Belgrad, Pierre Boya, vor mai urma și alte întăriri, după ce se va stabili numele noului antrenor, pentru care se duc încă discuții".
  
   Din lotul Rapidului nu vor mai face parte nici Ianis Zicu, căruia i-a expirat împrumutul de la Internazionale Milano, și Viorel Moldovan, care a abandonat cariera de fotbalist.



   Pierre Boya şi Vladimir Bozovic au semnat cu Rapid


Directorul tehnic al Rapidului, Grigore Sichitiu, aflat la Belgrad, a reuşit marţi seară să obţină semnăturile camerunezului Pierre Boya, de la Partizan Belgrad, şi internaţionalului muntenegrean Vladimir Bozovic, de la OFK Belgrad.
   Contractele cu cei doi jucători au fost încheiate pe o perioadă de patru ani.
   Pierre Boya este nascut pe 15 ianuarie 1984 şi este atacant, în timp ce Bozovic, nascut pe 13.11.1981 evoluează în banda stângă, atât ca fundaş, cât şi ca mijlocaş.
   Boya, 23 de ani, a ajuns la Partizan Belgrad in ianuarie 2004 de la gruparea FC Espoir D'Obala. Momentul de glorie al camerunezului a avut loc la meciul Lazio - Partizan, scor 2-2, din Grupa E a Cupei UEFA. Atunci, pe 25 noiembrie 2004, atacantul a inscris ambele goluri pentru formatia sa, in final Partizan Belgrad reusind calificarea in faza urmatoare a competitiei chiar in detrimentul italienilor. Din pacate, aproape un an si jumatate dupa aceea fotbalistul nu a mai reusit sa inscrie vreun gol. Camerunezul Pierre Boya s-a aflat şi pe lista de achiziţii pentru sezonul următor a echipei Dinamo, antrenorul Mircea Rednic spunând despre acesta că este de mai mult timp în atenţia sa. Boya, 1.84 m si 83 kilograme, a jucat 113 meciuri pentru Partizan si a inscris 15 goluri, in timp ce in echipa nationala a Camerunului a bifat 4 prezente.
   În vârstă de 25 de ani, Vladimir Bozovici este component al echipei naţionale a Muntenegrului, care a disputat la începutul acestui an primul meci internaţional după declararea independenţei acestei ţări. Bozovici are 1.72 m si 79 kilograme.

   "Trecem la sistemul cu patru fundasi"


   Patronul Rapidului, George Copos, a anuntat pe blogul sau ca va încerca sa modifice sistemul actual de joc al Rapidului si ca va miza pe jucatorii tineri. "Echipa va trece printr-un proces de întinerire. Din acest motiv îi vom pastra pe jucatorii tineri precum Marius Constantin, Lazar, Grigore, Sapunaru, toti cu vârste cuprinse între 23 si 25 de ani, toti cu perspective în fotbalul profesionist. Pentru sezonul urmator, va trebui sa schimbam ceva si în sistemul de joc, trecând la cel cu patru fundasi", a afirmat bossul giulestean.



   Zotta: "Buga? Nici vorbă să plece"


   Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, spune ca nu a luat in clacul varianta Steaua si ca va continua cu Rapid. Zotta a mai declarat ca, in afara de Badoi si de Razvan Lucescu, nu va parasi nimeni gruparea din Giulesti.
  
   "Nu plec de la Rapid. De altfel, singurii care vor parasi gruparea giulesteana sunt Razvan si Badoi. Atat! Buga? Nici vorba. Mai mult, i-am prelungit si contractul lui Perja. Vom mai aduce cativa jucatori, pentru a intari echipa, in perspectiva campaniei europene", a afirmat Zotta, conform Ziarul.

   Viorel Hizo: "Nici nu vreau să aud de Copos. Îl dau naibii!"


   La Rapid, viitorul nu suna bine. Razvan Lucescu a parasit echipa careia i-a rescris istoria, Hizo nu mai vrea sa auda de Copos, Badoi a renuntat si el la tricoul visiniu pentru cel ros-albastru, iar patronul "feroviarilor" nu stie ce sa mai faca pentru a gasi, cat mai repede posibil, un inlocuitor pentru Lucescu jr.
  
   Dat ca sigur inlocuitor al lui Lucescu jr, Hizo a spus ieri pentru Ziarul ca "nici nu vreau sa aud de Copos. Da-l naibii! Sunt liber de contract si fac ce vreau".
  
   Patronului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, anuntase ieri ca Hizo va continua pe banca tehnica a echipei moldave.



SCRISOAREA INCREDIBILA A LUI COPOS PENTRU FERGUSON


   MULT STIMATE SI APRECIATE DOMNULE SIR ALEX FERGUSON
   Surse din apropierea prietenei secretarei domnului Copos George ne-au dezvaluit in exclusivitate pentru Romania continutul scrisorii pe care boss-ul din Giulesti i-a trimis-o sefului lui Queiroz, sir Alex Ferguson, in limba scotiana. Traducerea si adaptarea ne apartin.
   "Mult stimate si apreciate domnule Sir Alex Ferguson,
   Aflati despre mine ca sunt un mare fan al d-voastra de cand ati refuzat sa castigati Liga Campionilor si ati impiedicat-o pe Dinamo sa intre in grupe prin mijloace specifice. Pentru ca asa cum ne spuneau si la scoala de cadre, nici paine fara munca, nici Liga fara tur preliminar. Pentru ca farmecul vietii sa triumfe din nou, va mai cer o data ajutorul, dati-ni-l pe secundul d-voastra galactic, Queiroz sa vina sa-mi pupe steagul si sa-i revigoreze pe Apoula si ceilalti. In schimb va dau Mocca, o specialitate din cofetariile mele.
  
   PS:
   Sper sa nu ne puneti bete in roate asa cum s-a intamplat cand am vrut sa va dau jumate de avere pe Cristiano Ronaldo.
   Totdeauna anti Chelsea si Dinamo,
   Copos George Intaiul.



   Se întăresc


   Alb-vișiniii s-a înțeles cu Partizan și OFK Belgrad pentru Boya și, respectiv, Bozovici. Giuleștenii vor să arate că nu doar pierd oameni, ci mai și cumpără. După ce au rămas fără Răzvan Lucescu, Bădoi, Zicu și Viorel Moldovan, i-au acontat ieri pe Pierre Boya (24 de ani) și Vladimir Bozovici (25), iar Dănuț Perjă și-a prelungit contractul cu doi ani. Boya e un atacant camerunez de la Partizan Belgrad, în timp ce Vladimir Bozovici joacă mijlocaș stînga și e internațional muntenegrean. Africanul e în dizgrație la Partizan, pentru că a refuzat să semneze un nou contract, și de aceea nu a mai fost folosit din februarie.
  
   Grigore Sichitiu a fost în Serbia și a ajuns la un acord cu cluburile la care sînt legitimați cei doi fotbaliști. Ultimul pas înaintea perfectării transferurilor e ca George Copos, aflat acum în SUA, să-și dea acceptul. Pentru Boya, oferta Rapidului e de 350.000 de euro, iar Bozovici va costa ceva mai puțin. Noul mijlocaș de bandă din Giulești va evolua în zilele următoare cu Muntenegru la un turneu în Japonia, alături de țara gazdă și de Columbia.

   Hizo explică de ce nu va reveni în Giulești


   Hizo explică de ce nu va reveni în Giulești. Plecarea lui Răzvan Lucescu îi deschisese calea lui Viorel Hizo spre a cincea experiență personală la Rapid. Negocierile dintre Copos și antrenorul Vasluiului au eșuat însă. De ce? Explică "Dulăul": "Nici nu vreau să mai aud de Copos! E greu să lucrezi cu un om care azi îți spune ceva, iar a doua zi face cu totul invers".
  
   Motivul concret pentru care Hizo s-a supărat pe Copos a fost cedarea lui Bădoi la Steaua. "E un caz. Stabilisem să nu plece nimeni, dar Rapid a întărit-o pe Steaua. Și poate nu e singurul care va merge în Ghencea", a spus antrenorul, sugerînd că patronul giuleștenilor ar fi dispus să-l dea și pe Buga la Steaua. Lui Hizo nu i-a convenit nici intenția lui Copos de a ceda și alți jucători, cum ar fi Marius Constantin, Coman sau Măldărășanu: "Sub nici o formă n-aș fi acceptat să-l dăm pe Măldă!". "Dulăul" s-a referit și la discuțiile purtate de Copos și Porumboiu despre trecerea sa în Grant: "Pe mine nu mă negociază nimeni, niciodată!".
  
   Divergență
   Copos și Zotta nu se înțeleg în privința politicii de transferuri a Rapidului. "Echipa va trece printr-un proces de întinerire. Vor fi păstrați jucători ca Lazăr sau Marius Constantin, de pînă în 25 de ani", a spus patronul, sugerînd că va renunța la fotbaliștii mai în vîrstă. Zotta nu e de acord: "Nu pleacă nimeni, la anul vrem titlul! Sînt doar zvonuri care ne afectează jucătorii".
  
   Atac la Dinamo
   "Rapid campioană, a opta minune a lumii!", a spus Vasile Turcu zilele trecute. Giuleștenii i-au răspuns ieri pe site-ul oficial: "Îi putem da lecții de istorie domnului Turcu, dacă ne spune repede care sînt celelalte șapte minuni. Dacă va fi în stare, nu-i vom solicita nici un euro din milionul luat de pseudo-spartani de la Gigi Becali. Rapid a luat-o de jos pînă să ajungă în prima divizie, unde Dinamo a pătruns fraudulos!".

   "Să fim serioși!"


   Mircea Lucescu a catalogat drept o glumă oferta lui Copos. Cei doi au mîncat ieri împreună și au discutat despre Răzvan. "Uneori e nevoie de un pas înapoi pentru a face doi înainte", a spus Mircea Lucescu despre opțiunea fiului său, care a părăsit Rapidul pentru FC Brașov. Il Luce a fost supus ieri la prînz de către George Copos unui adevărat tir. Au mîncat împreună la Crowne Plaza, cu soțiile, iar patronul rapidist a alternat ofertele: "Convinge-l pe Răzvan să se întoarcă!", apoi: "Dacă nu îl convingi, vino tu! Îți dau peste un milion de euro".
  
   "Așa e George, în fiecare an îmi face cîte o ofertă fabuloasă, calculează cîștigul pe care l-ar obține. Normal, ar trebui să iau Liga Campionilor. Și acum iau ce spune el ca pe o glumă", se amuza Lucescu senior. Cînd a văzut că nu îi merge cu nea Mircea, Copos a luat-o la sentiment pe soția acestuia, Nely. A plimbat-o prin parcul de la Crowne Plaza, explicîndu-i ce greșeală a făcut Răzvan dînd Rapidul pe Brașov.
  
   După o oră, soții Copos au plecat spre aeroport. Merg la fiica lor, Alexandra, în America. Rămas la masă, Mircea Lucescu nu a dat senzația că e foarte de acord cu Răzvan. "Nu am mai vrut să mă bag, am făcut-o astă-vară și am greșit. Însă, cei de la Brașov trebuie să îl sprijine, altfel nu aveau dreptul să îl ia de aici, după ce a cîștigat două cupe, și să îl ducă în liga a doua".
  
   "Am înțeles că Răzvan nu se întoarce, îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru Rapid. Le-am făcut o ofertă de nerefuzat lui Mircea Lucescu, dar și, cu cîtva timp în urmă, lui Carlos Queiroz de la Manchester! Veți avea surprize în această vară" George Copos
  
   Valvis la tribunal
   Jean Valvis l-a dat în judecată pe George Copos. Cei doi au avut ieri înfățișare la tribunal, dar în sala de judecată s-a prezentat doar Valvis, Copos fiind reprezrentat de o avocată. Elvețianul reclamă eliminarea ilegală a celebrului qvorum obligatoriu de 85 la sută, care i-a stat mult timp în coastă lui Copos. Surprinzător, de la tribunal Valvis a mers direct la biroul lui Copos: "Noi avem o relație civilizată. Chiar el mi-a spus: . Și am mers", a explicat Valvis.








Echipa "Revista presei "RapidFans.RO

 

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...