REVISTA PRESEI ::: joi 1 martie 2007



Liga suporterilor RAPIDisti ::: 1 martie 2007 ora 14.30

    :: deplasarea la Stadionul National se face pe cont propriu :::
:: biletul costa 20 RON | vor putea intra 2 pe un bilet ::
:: biletele se gasesc la sediul Ligii suporterilor RAPIDisti incepand de maine
vineri 2 martie ora 10 dimineata ne-a anuntat liderul galeriei RAPID ::: FANE :::

   
prosport.ro

   
    Câinii trag locomotiva
    DEZAMAGIRE Ionut Mazilu a avut o evolutie stearsa, fiind înlocuit cu Ionut Stancu
   
    IRONIE Echipa lui Razvan Lucescu a ajuns în semifinale dupa doua goluri înscrise de fostii fotbalisti ai lui Dinamo în prima repriza de prelungiri.
    Prudent. Asa au abordat partida de la Ploiesti cele doua formatii, teoretic despartite de cel putin un nivel valoric, daca ar fi sa ne luam dupa situatia din campionat.
    Cum însa meciul a contat pentru Cupa, lucrurile au stat altfel, pitestenii crezând în sansa lor, chiar daca porneau ca outsideri. Prima ocazie, de fapt doar o semiocazie, i-a apartinut lui Daniel Rednic (‘10), care a prins un voleu frumos, însa mult peste poarta. Rapid a ripostat prin Mazilu (‘26), dar preluarea în careu a acestuia nu a fost continuata la fel de inspirat si Argesul a scapat. Dupa prima jumatate de ora, giulestenii au început sa urce tot mai mult, însa ocazia cu adevarat periculoasa a aparut abia în minutul 44, când Mazilu a pus latul neconvingator la o centrare sutata pe jos a lui Badoi, iar mingea a iesit afara. In prealabil, Cruceru prinsese un sut prin surprindere, dar Coman a fost la post.
    Debutul mitanului secund a gasit Rapidul în careul echipei lui Dorinel Munteanu, "biciuita" din teren chiar de acesta. Rada (‘50) n-a gasit spatiul portii de la 8 metri, iar la faza urmatoare Milosevic a salvat un balon care îl depasise pe Hotoboc. Cum era de asteptat, Rapid a fortat mai mult, Lucescu l-a introdus si pe Ganea, în vreme ce Argesul s-a axat pe contraatacuri, în locul lui Tames intrând Tanasa, iar în locul lui Rednic, Baltoi. Pitestenii au avut si noroc, Hotoboc retinând providential o reluare din alunecare a lui Maldarasanu (‘75). Pâna la finalul minutelor regulamentare, Hotoboc si-a mai "scos" o data echipa, respingând din fata lui Mazilu. In prelungiri, Pitestiul a avut golul în gheata lui Tanasa, dar acesta, în loc sa traga, a preferat un pas în plus, fiind deposedat în careu. Pe contra, Zicu a ratat si el, însa tot capriciosul fotbalist a fost cel care a deschis drumul giulestenilor spre calificare, reusind sa înscrie dupa o învalmaseala în careu în minutul 100. Artificiile sarbatorii Rapidului le-a aprins Ganea, dupa ce a punctat pentru un 2-0 clar si meritat, chiar daca obtinut doar în prelungiri.
   
   
    Tudor si casca
    Alexandru Tudor , cel care a oficiat la centru partida Rapid - FC Arges, a surprins din nou audienta când a iesit pe gazon purtând o casca cu microfon moderna, care l-a ajutat sa comunice înca din timpul meciului cu cel de-al patrulea oficial. Tudor a mai purtat si la meciul din prima etapa, CFR Cluj - Ceahlaul, aceeasi casca, aceasta fiind achizitionata chiar de el. Altfel, asistentii de aseara ai lui "Brad Pitt", Nagy si Negoita, au avut fanioane cu "beep".
   
    Ganea s-a jucat cu copiii de mingi
    Atacantul Ionel Ganea, care a început ca rezerva meciul de ieri, din cauza unei accidentari la spate, a fost protagonistul unui gest neobisnuit. Pentru ca erau prea putini rapidisti, golgheterul la zi al Ligii I a luat doi copii de mingi la încalzirea dinaintea partidei pentru a putea juca un "5 contra 2". La sfârsit, Ganea a acceptat sa se pozeze cu micutii, entuziasmati ca au putut face schimb de pase cu unii dintre elevii lui Razvan Lucescu.
   
    Perja titular, Dica rezerva
    Danut Perja a fost preferat aseara de Razvan Lucescu pe banda stânga, unde au mai fost rulati de la plecarea lui Artiom Karamian trei alti jucatori: Ionut Stancu, Ryan Griffiths si Emil Dica. Daca ultimul a fost cel care a jucat înca din primul minut ca mijlocas stânga în partida câstigata în prima etapa de Rapid în fata Politehnicii Timisoara, ieri Dica a pornit doar din postura de rezerva în meciul împotriva fostei sale echipe.
   
    Ma bucur pentru ca Dorinel poate juca un meci întreg, chiar un meci si un pic. Evolutia de astazi îmi da sperante ca ne vom putea salva de la retrogradare. Rapid e cea mai în forma echipa din campionat.
    Cornel Penescu, patron FC Arges
   
    Suntem bucurosi ca am ajuns în semifinale si ca a intrat Ganea. Am întâlnit un FC Arges foarte puternic, o echipa buna, care ar merita pozitii mai fruntase în campionat.
    Constantin Zotta, director general Rapid
   
    A fost un meci foarte greu, dar pâna la urma am meritat victoria. Pitestenii au jucat foarte bine, dar s-a simtit imediat când a iesit Dorinel Munteanu. Suntem în semifinalele Cupei, dar acum trebuie sa ne concentram pentru meciul cu Craiova.
    Costin Lazar, mijlocas Rapid
   
    Nu stiu daca iesirea mea a fost cauza primului gol, dar e nepermis sa primesti gol dupa o faza fixa, mai ales în acel minut. Numai echipele naive patesc asa. Obiectivul nostru principal ramâne salvarea de la retrogradare.
    Dorinel Munteanu, antrenor FC Arges
   
    Ionel Ganea a debutat cu gol
    START Atacantul adus în iarna de la Dinamo a bifat aseara primul sau meci oficial de la revenirea în Giulesti. Ionel Ganea l-a schimbat în minutul 57 pe Mugurel Buga, fiind primit cu urale de galeria Rapidului în momentul intrarii pe gazon. Fotbalistul nu a putut intra înca din primul meci al acestui retur din cauza unei întinderi la muschiul oblic extern, din zona spatelui. Vârful giulestean si-a serbat debutul cu un gol, înscris în minutul 105, trimitând imparabil sub bara de la sase metri. A fost reusita de 2-0, cea care a închis practic conturile în partida de aseara.
   
    "Vreau sa ma întorc în Italia"
    INTERVIU / IANIS ZICU Imprumutat de la Inter, fotbalistul îsi doreste sa joace în Serie A.
   
    Ianis Zicu a marcat, duminica, în campionat, iar aseara a recidivat în Cupa. La finalul întâlnirii cu FC Arges, Ianis a fost desemnat omul meciului de catre organizatori.
   
    Un nou meci reusit. Va fi primavara ta?
    Eu asa sper, însa partida din aceasta seara (n.r. - aseara) a fost reusita pentru toata echipa, nu doar pentru mine. E o victorie importanta, obtinuta greu.
   
    Sunteti favoriti la câstigarea trofeului?
    Nu conteaza cine e favorit, conteaza cine ia Cupa! Eu îmi doresc acest trofeu, la fel cum cred ca si-l doresc si coechipierii mei.
   
    Se zvoneste ca Dinamo te-ar vrea înapoi...
    In urmatoarele trei luni se pot întâmpla multe, dar pâna la vara, sunt la Rapid si ma gândesc doar la asta. La vara as vrea sa ma întorc în Italia, însa nu depinde numai de mine.
   
    Te gândesti la o convocare cu Olanda?
    Pâna atunci, mai sunt trei partide în campionat. Vreau sa joc bine în ele si, daca va fi sa fiu convocat, cu atât mai bine. Nu ma gândesc la asta.
   



rapidisti.ro

   
    Penescu: "Sunt multumit, 90 de minute n-am luat gol în fata celei mai în forma echipe la ora actuala"
    La finalul partidei pierdute de pitesteni cu 2 - 0 în fata Rapidului, finantatorul lui FC Arges, Cornel Penescu, a declarat în direct la Telesport:
    "La cât am fost de suparat, o suparare în plus în Cupa nu mai conteaza.
    Sunt multumit, 90 de minute n-am luat gol în fata unei echipe pe care o consider cea mai în forma la ora actuala.
    Puteam mai mult, iar daca Tanasa dadea gol când a ramas singur cu portarul.Nu sunt sigur daca la primul gol a fost corner.
    Nu e deloc o coincidenta ca atunci când a iesit Dorinel Munteanu am primit gol. La 39 de ani Dorinel joaca un meci si ceva. Are luciditate în joc, da indicatii jucatorilor sai, le spune unde sa stea, ce sa faca si a contat foarte mult în jocul nostru. Eu sper sa conteze în continuare si noi sa ramânem în primul esalon. Dorinel este un jucator care cred ca mai poate face bine si echipei nationale, are claritate în joc si forta. Sunt bucuros ca 90 de minute, n-am luat gol."
    "Am avut o partida pe care am controlat-o de la un capat la altul. Am avut, pe parcursul celor 90 de minute, cinci, sase ocazii mari pe care nu le-am materializat, dar, fireste, odata cu trecerea timpului am reusit sa ne cream spatiile necesare iar oboseala echipei adverse ne-a facilitat drumul spre victorie", a spus Lucescu.
   
    Razvan Lucescu: "Avem liniste la echipa si asta ne face sa fim puternici"
    Razvan Lucescu a dezvaluit la Fanatik Show secretul formei excelente pe care o traverseaza Rapid: "Nu stiu daca suntem echipa momentului. Am început bine, suntem pe un drum foarte bun, avem 2 victorii consecutive la acelasi scor si o calificare care ne da putere pentru a continua.
    Care este secretul nostru?
    Si în tur am avut multe meciuri bune, iar în momentul de fata e si liniste în jurul echipei, iar acest lucru ne da o alta stare de spirit, alt entuziasm, avem jucatori care au mare încredere. Sunt convins ca daca ar veni un rezultat negativ, lucrurile s-ar schimba brusc si ar reveni presiunea. Eu am discutat cu baietii si le-am spus ca orice ar face ei patronul nu se va schimba si ca trebuie sa se astepte si la iesiri mai tari."
   
    Constantin Zotta: "Ganea e refacut complet"
    Constantin Zotta a spus în direct la Telesport ca atacantul Ionel Ganea este refacut 100% si este pregatit pentru partidele care vor urma si care vor fi din ce în ce mai grele.
    "Ma bucur pentru Ganea ca a dat gol, el si-ar fi dorti sa debuteze la Craiova, pentru tensiunea foarte mare creata in jurul meciului cu Timisoara, dar azi a intrat si a punctat, este extraordinar pentru noi, a depasit un moment de suparare creat de accidentarea dinaintea meciului cu Poli si acum este refacut complet.
    Ianis confirma inceputul excelent de campionat si nu poate decat sa ne bucure acest lucru.
    Urmeaza partide din ce in ce mai grele, fiecare meci din acest retur este foarte important."
    Razvan Lucescu: "Sa fie clar: Zicu a venit la Rapid pentru MINE si va ramâne la Rapid si 10 ani de acum încolo"
    Tehnicianul Rapidului a raspuns zvonurilor venite din Stefan cel Mare, conform carora Ianis Zicu ar urma sa ajunga la Dinamo din vara. Lucescu jr. a spus raspicat:
    Daca va avea o oferta de la o echipa foarte buna de afara probabil ca va pleca, dar daca nu va pleca nicaieri în România nu va juca la alta echipa în afara de Rapid. Dinamo vrea sa tensioneze atmosfera din Giulesti si nu e corect.
    Nu stiu daca le este teama de noi, de fapt, sunt convins ca nu le este teama. Vor sa creeze suspans în alte locuri."
    Lucescu jr: "Indiferent de viitorul adversar noi trebuie sa câstigam pentru ca vrem sa trofeul în Giulesti"
   
    Razvan Lucescu a marturisit la Fanatik Show ca a avut emotii pentru aceasta partida, dar, în acelasi timp, a avut încredere în jucatorii sai ca au valoarea si forta necesara pentru a merge mai departe în semifinalele Cupei României: "Trebuia sa marcam una dintre cele 6 mari ocazii din primele 90 de minute. La un astfel de joc am luat în calcul toate posibilitatile, chiar si aceea de a ajunge la prelungiri si la penalty-uri.
    Noi avem o organizare foarte buna, avem valoare si am discutat cu baietii înainte de meci si le-am spus: "Trebuie sa credeti foarte tare în organizarea voastra, în valoarea voastra, iar determinarea va va face sa iesiti câstigatori."
    Ca antrenor îti pui si problema aceasta, pot aparea scântei care sa provoace incendii foarte mari. Emotiile sunt inevitabile la un asemenea meci.
    La felul în care s-a desfasurat jocul am avut încredere, prestatia baietilor m-a facut sa cred ca vom reusi sa ne calificam. Ne-am propus sa câstigam Cupa si ne dorim foarte tare acest lucru.
    E prea devreme sa discutam despre ce adversar ne dorim. Vin dupa un meci important. Indiferent de adversar noi trebuie sa câstigam pentru ca vrem sa pastram trofeul în Giulesti."
   
    Razvan Lucescu a avut numai cuvinte de lauda pentru atacantul Ionel Ganea, cel care a redebutat în tricoul alb-visiniu într-un meci oficial cu gol: "Ganea a jucat bine, bine. A intrat motivat, a dat greutate atacului, pe aparare a avut interventii hotarâte, a pus presiune pe adversari."
   
    Zotta: "Steaua ne-a furat anul trecut campionatul! " Constantin Zotta a acuzat Steaua ca a furat un campionat Rapidului, cel de anul trecut, in direct la Telesport. "N-am tacut nici inainte, insa se incearca acceasi strategie care a dat roade, aplicata de steaua in campionatul trecut, in care ni s-a furat un campionat! Ne mentinem pozitia decenta, insa o sa raspundem, nu unor atacuri care nu sunt indreptate impotriva noastra, dar vom lamuri suporterii vizavi de anumite dezinformari."
    Razvan Lucescu: "Lupta pentru locul 2 cu Steaua va fi dura"
    Antrenorul Rapidului vede o lupta pentru locul 2 pe toate fronturile cu echipa din ghencea. Lucescu jr crede ca si CFR Cluj are un cuvant important de spus în aceasta batalie pentru un loc în Champions League:
    "Lupta pentru locul 2 cu Steaua va fi dura si se va da pe toate caile. Cu toate aceste scandaluri, polemici, atacuri urâte si murdare la adresa adversarilor. Eu as include si pe CFR Cluj în lupta pentru locul 2, este o echipa buna, au avantajul de a nu avea ce pierde.
    Se pare ca suntem pe drumul cel bun, toata lumea are încredere în noi. Antrenorul pleaca, vine, important este mesajul de forta care este întotdeauna transmis de club."
   



fanatik.ro

   
    "SPERAM CA TROFEUL SA RAMINA IN GIULESTI"
    Costin Lazar doreste ca Ianis Zicu sa ramina alaturi de giulesteni si nu mai vrea niciodata sa joaca pe astfel de terenuri, cum a fost cel de la Ploiesti.
   
    "As fi vrut sa rezolvam jocul dupa 90 de minute. FC Arges este o echipa bine asezata in teren.
    Ianis trebuie sa ramina in teren. E un jucator bun si avem nevoie de el. Noi speram ca trofeul sa ramina in Giulesti. Era normal sa mai facem si greseli individuale, pentru ca terenul a fost foarte greu. Chiar daca am jucat 120 de minute astazi, simbata ne vom mobiliza si speram sa luam trei puncte cu Craiova. Stadionul Astra ne poarta noroc, nu am pierdut niciodata, dar nu mi-as mai dori sa jucam niciodata pe terenuri asa proaste", a spus Lazar.
   
    "DORINEL NU ESTE O SOLUTIE PENTRU NATIONALA"
    Autor: Mircea Cristescu & Razvan Scarlat,
    Directorul general al FRF, Ionut Lupescu este de parere ca Rapid a cistigat pe merit si il elogiaza pe Zicu.
    "Prima repriza Pitestiul s-a aparat bine. A inchis foarte bine culoarele, insa in faza ofensiva au pus foarte putine probleme. Rapid a castigat pe merit, pe final a fortat si a obinut ce si-a dorit. Dorinel joaca foarte bine la nivelul la care este acum. Nu stiu daca poate sa fie o solutie buna pentru echipa nationala. Zicu a jucat foarte bine la Craiova, astazi a avut o evolutie buna , a reusit din nou sa marcheze", a declarat oficialul FRF.
   
    VREAU O FINALA CU steaua"
    Autor: Mircea Cristescu & Razvan Scarlat,
    Patronul giulestenilor a fost dezamagit de starea terenului de la Ploiesti si vrea ca FC Arges sa se salveze de la retrogradare.
    "Imi pare foarte rau pentru Arges. Sper sa se salveze de la retrogradare, pentru ca pitestenii nu merita pozitia din clasament. Dorinel a facut o echipa buna. In acest meci au avut trei – patru ocazii foarte mari, venite insa pe greseliile noastre individuale. Cupa este un obiectiv foarte important pentru noi. In acest meci am facut gresli individuale mari, dar trebuie sa luam in considerare si suprafata foarte proasta a terenului. Avem o echipa tehnica, care nu se poate desfasura pe asemenea terenuri, de accea sunt de parere ca trebuie foarte multi bani pentru construirea de terenuri. Zicu si Ganea sint mari jucatori, Ganea fiind un tip responsabil si sufletist. Mi-as dori o finala cu Steaua la Timisoara", a afirmat Copos.
    "Am jucat bine 90 de minute, am facut fata Rapidului care este in mare forma. Ii doresc mult success lui George Copos si sper sa cistige trofeul. Sint fericit ca am rezistat 90 de minute." (Cornel Penescu)
   



cotidianul.ro

   
    Berceanu arata contul gol
    Fostul vicepremier cere fonduri de la minister sa consolideze stadionul, dar bugetul nu ii permite.
    Patronul Rapidului, George Copos, schimba din nou strategia in razboiul cu Ministerul Transporturilor privind concesionarea arenei din Giulesti. Daca saptaminile trecute fostul vicepremier l-a atacat pe ministrul Radu Berceanu ca solicita bani pentru a trece stadionul in concesiunea clubului pentru 49 de ani, de aceasta data, Copos intra direct in vistieria ministerului. „Daca dinsul (n.r. - Radu Berceanu) il consolideaza, pentru ca are aceasta datorie morala fata de rapidisti, noi il acoperim si il facem bun de Liga Campionilor", a precizat George Copos. In prezent, arena de sub Podul Grant nu poate gazdui spectatori decit la jumatate din capacitate, intrucit peluza I si tribuna I au fost inchise din cauza instabilitatii, ceea ce ar duce la prabusire in cazul unui cutremur mai mare. La o prima estimare, lucrarile de consolidare ar necesita trei milioane de euro. Conducerea alb-visiniilor a solicitat ministerului inca din vara refacerea arenei, insa, pe parcurs, patronul Rapidului si-a schimbat strategia de mai multe ori. Ca o alternativa, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, ar demola stadionul si ar construi altul intr-o locatie diferita.
   
    Se intilnesc miine
    Ca reactie la tactica intirzierii aplicata de Copos in negocierile cu Ministerul Transporturilor asupra viitorului stadionului din Giulesti, reprezentantii ministerului spun ca in ultima luna, dupa prima si singura runda de negocieri care a avut loc, au trimis mai multe scrisori si e-mailuri negociatorilor FC Rapid pentru a-i invita la o a doua runda, dar nu au primit raspuns de la acestia. De abia ieri, spun oficialii ministerului, reprezentantii FC Rapid si-au anuntat disponibilitatea pentru o a doua intilnire, iar aceasta va avea loc miine. „Sintem deschisi spre colaborare daca aceasta se refera la desfasurarea in incinta stadionului doar a activitatilor sportive", ne-au declarat reprezentantii ministerului. Acestia incearca sa preintimpine astfel orice tentatie a patronului FC Rapid de a da stadionului o alta destinatie decit cea pentru care a fost realizat. Cit priveste repararea tribunei stadionului, reprezentantii spun ca in acest an prevederile bugetare ale institutiei nu includ astfel de lucrari.
   



Jurnalul National

   
    Pancu a facut show
    Rapid - Karamyan mai vrea 30.000 de dolari
    Zotta: "Nu e fair-play"
    Directorul executiv al giulestenilor considera ca pretentiile jucatorul armean, care s-a transferat in aceasta iarna la Poli Timisoara, sunt nejustificate
    Desi a bifat deja un meci oficial in tricoul noii sale echipe, Poli Timisoara, chiar impotriva Rapidului, armeanul Karamyan nu si-a incheiat definitiv socotelile cu gruparea de sub Podul Grant. Deunazi, fotbalistul i-a acuzat pe "alb-visinii" ca nu i-au platit si ultimele drepturi financiare pe care le mai avea de incasat, in valoare de 30.000 de dolari.
    REPLICA. Conducerea Rapidului a reactionat prompt, prin vocea directorului executiv, Constatin Zotta: "Nu este adevarat ca-i datoram aceasta suma lui Karamyan, ci una mai mica, dar realitatea este ca armeanul are la randul sau niste datorii pe care trebuie sa le plateasca clubului". Oficialul giulestean a explicat cum stau lucrurile: "El a refuzat sa recunoasca faptul ca a primit niste bani in avans si a folosit un telefon pentru convorbiri Roaming". Apoi a abordat partea sensibila a chestiunii.
   



Ziua

    Zicu dorit in "Groapa"
    Fotbalistul de la Rapid, grupare la care a fost imprumutat asta-vara de catre Inter Milano, ar putea reveni la Dinamo, unde a jucat in sezonul trecut, tot sub forma de imprumut. Mai mult chiar, sefii "cainilor rosii" incearca sa-l rascumpere pe Zicu de la Inter, fiind gata sa ofere in jur de doua milioane de euro pentru jucator.
    Dinamo poate da marea lovitura a verii pe piata transferurilor, fiind gata sa-l transfere definitiv pe Iannis Zicu pentru a-si intari echipa in perspectiva evolutiei in grupele UEFA Champions League. Zicu este jucatorul lui Inter Milano din ianuarie 2004, dar n-a jucat deloc pentru milanezi (doar in cateva amicale), fiind imprumutat la Parma FC (ianuarie 2004 - ianuarie 2005), Dinamo (ianuarie 2005 - iunie 2006) si Rapid (din iunie 2006). "Il vrem pe Zicu si vom incerca sa-l aducem la vara. Ii sta foarte bine in alb si rosu, tricoul visiniu nu i se potriveste deloc", a spus Vasile Turcu, unul dintre actionarii din "Groapa". Zicu a ajuns in vara lui 2006 la Rapid dupa o discutie a lui Mircea Lucescu, fost antrenor la Inter, cu sefii gruparii milaneze. Zicu are un salariu anual de 600.000 de euro, suma din care 150.000 de euro este platita de Rapid. (MIG)
   



::: RapidFans.RO

    1 martie 2007

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...