REVISTA PRESEI ::: duminica 4 martie 2007






rapidisti.ro


Jucatorii Rapidului au fost loviti

Spiritele s-au încins rau la finalul primelor 45 de minute în sectorul de stadion în care au stat suporterii Universitatii. Foarte iritati, fanii olteni s-au urcat pe gardul care desparte tribuna a II-a de tunelul ce duce spre vestiare si au aruncat cu betele de la steaguri si cu brichete în jucatorii Rapidului.

Stefan Stoica: "Adversarul a avut mai multe ocazii periculoase"

Antrenorul craiovenilor, Stefan Stoica, este multumit de prestatia elevilor sai si recunoaste ca giulestenii au avut mai multe ocazii de gol periculoase la poarta lui Bornescu :

"A fost un meci destul de bun, adversarul a avut mai multe ocazii decât noi. Avem portar, a scos azi niste ocazii senzationale, copii mei au luptat si o sa luptam în continuare."

Mititelu: "Cândva Rapidul lupta împotriva sistemului, acum a intrat în sistem. S-a dus dracu' glasul rotilor de tren!"


prosport.ro

Oltenii, exilul si remiza

Universitatea a jucat acasa la doar 15 km distanta de terenul adversarei. Si-a propus si a obtinut un rezultat alb

Cu capsa pusa si cu fitilul scos. Asa s-au prezentat oltenii si giulestenii pe cel mai trist stadion al tarii.

Nimic nu poate emana mai multa raceala decât mamutul de beton din Complexul Lia Manoliu, care, înainte de darâmare, a fost vizitat ca pentru un ultim si nervos omagiu de oamenii lui Stoica si Lucescu. Putin fotbal, abia dupa vreun sfert de meci, când Ganea a finalizat slab o actiune solitara ('20), Lazar a sutat în forta pentru intrarea lui Bornescu în hall of fame-ul oltean ('23), iar Badoi a pus cruce unei actiuni pe axa Zicu-Ganea ('25).

Echilibrul parea rupt, numai ca Universitatea a renascut pe seama lui Wobay. Mai întâi, exoticul om de atac al lui Stoica a tras alaturi ('27), dupa care l-a deschis pe Velcovici ('37) pentru o finalizare separata de doar câtiva centimetri de fericire. Cam atât joc efectiv, prea putin pentru o prima parte încheiata cu nervii la pamânt, spume la gura si demonstratii de forta pe tunelul spre vestiare.

Rapid a repetat evolutia liniar-ineficace din meciul de cupa cu FC Arges, chiar daca l-a avut în teren din primul minut pe Ganea. Nu doar el, ci si Zicu, Mazilu si, ulterior, Buga s-au piedut în plasa bine organizata din defensiva oltenilor.

Mult mai pragmatici decât ne-au obisnuit, craiovenii si-au propus în primul rând sa nu piarda, lasând doar pe umerii lui Njock si Wobay responsabilitatea ofensiva, ultimul având sansa de a deschide scorul, dar a fost oprit nejustificat pe motiv de ofsaid. Pâna la final, giulestenii au mai contat în atac doar pe sclipirile lui Zicu, "foarfeca" lui Ianis ('70) întinzându-l serios pe Bornescu.

Incidente provocate de suporterii olteni

Suporterii echipei Universitatea Craiova, aflati la tribuna a doua a stadionului National, au aruncat cu bete de steag si alte obiecte în arbitrul Vasile Bratu, dar si în jucatorii celor doua formatii, care intrau la vestiare în pauza meciului cu Rapid, care se disputa pe stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", în etapa a XXI-a a Ligii I.

O portiune a gardului despartitor a fost rupta, însa jandarmii au intervenit prompt si au format un cordon pentru a bara calea spectatorilor în eventualitatea în care acestia ar fi încercat sa patrunda pe teren.

Patronul oltenilor , Adrian Mititelu, a acuzat Rapidul, la Fanatik Show, ca ar fi intrat în sistemul celor favorizati de arbitraje:

"Cândva Rapidul lupta împotriva sistemului, acum a intrat în sistem, era o echipa amarâta care suporta presiunile celor 2 cluburi ale Armatei si ale Militiei, s-a dus dracu' glasul rotilor de tren, acum sloganul este: "ei sunt cei mai favorizati, ei si celelalte echipe". Rapidistii au comandat azi arbitrajul, s-au compromis, e ultima oara când mai zic ceva de arbitri."

Oltenii sustin ca Ganea l-a lovit cu capul în gura pe Baird!

Adrian Mititelu si Silvian Cristescu au afirmat în cadrul emisiunii Fanatik Show ca Ionel Ganea i-a aplicat un cap în gura lui Baird, pe culoar, în pauza meciului Craiova - Rapid 0 - 0.
" Ganea i-a dat cu capul în gura lui Baird si i-a spart buza. Daca vrea bataie, nici o problema, sa spuna daca îl manânca pielea. Probabil ca nu se va intampla nimic si doar eu voi fi sanctionat, pentru ca putini au curajul sa spuna ceva", a spus Mititelu.

Silvian Cristescu: "Daca jucam la Craiova altul era rezultatul final"

Vicepresedintele Universitatii, Silvian Cristescu, este convins ca daca s-ar fi jucat la Craiova, partida ar fi fost câstigata de echipa sa:

"Daca jucam la Craiova altul era rezultatul final. Sunt convins ca am fi câstigat acolo si arbitrul nu mai facea ce a facut aici. Sunt suparat pentru prestatia arbitrului, dar si daca pierdem suntem demni, nu trebuie sa ne mai fure nimeni, ne-au furat destul 40 de ani."

Adrian Mititelu: "Arbitrajul ne-a macelarit ! Rapid a dirijat totul'"

Patronul Craiovei, Adrian Mititelu, a acuzat în termeni duri arbitrajul, spunând ca totul a fost dirijat de Rapid :

"Arbitrajul a fost execrabil, nu ma gândeam sa faca asemenea lucru pe teren, au fost penibili, în ultimele 20 de minute ne-au oprit din drumul spre gol, am jucat într-un oras ostil Craiovei si fara suporterii nostri. Azi la Craiova ar fi fost 25.000 de mii de olteni cel putin, Rapid a avut sansa, arbitrii au viciat rezultatul.

Va spun eu ca sunt 100% vinovati pentru arbitraj, totul a fost dirijat, a fost bataie lunga, sa încurce Steaua, sa favorizeze Rapidul, una e sa gresesti, dar arbitrajul ne-a macelarit. Au jucat 14 contra 11."

Razvan Lucescu despre stelisti: "Speram ca si ei sa fie obositi mâine"

Antrenorul Razvan Lucescu a acuzat oboseala acumulata din cele trei meciuri disputate de rapidisti în ultimele sase zile si spera ca si rivalii din Ghencea sa resimta oboseala în meciul de mâine contra Vasluiului.

"Nu pot spune care ar fi fost rezultatul meciului daca jucam la Craiova, speram ca si celilati sa fie obositi în meciul de mâine, daca nu, avem de recuperat. La noi s-a resimtit oboseala, am jucat 3 meciuri în 6 zile, pe final ne-am pierdut prospetimea. "

Locul 15 în clasamentul IFFHS

RAPID Clubul din Grant ramâne si în luna februarie echipa româneasca cel mai bine pozitionata în clasamentul mondial al cluburilor, întocmit de Federatia Internationala de Istorie si Statistica (IFFHS), desi a "retrogradat" cinci pozitii, de pe locul 10 ajungând acum pe 15. Celelalte cluburi românesti prezente în ierarhie sunt Steaua, care ocupa locul 31, si Dinamo, aflat pe pozitia 40. Primele pozitii sunt ocupate de FC Sevilla, Inter Milano si FC Barcelona.

 


Libertatea

Copos: 'Borcea si MM Stoica seamana cu Ceausescu'

Patronul "visiniilor", George Copos, a atacat alianta dintre Dinamo si Steaua, dupa ce Cristi Borcea si Mihai Stoica s-au luat pe rand de clubul din Giulesti, informeaza Fanatik. "Mi se pare tare curios ca Dinamo si Steaua fac alianta. Ce, ne intoarcem pe vremea lui Ceausescu? Numai atunci se stia cine ia campionatul si cine termina pe locul doi".



onlinesport.ro

Declaratii Stefan Stoica si Razvan Lucescu


      Razvan Lucescu a dat de inteles ca este multumit cu egalul obtinut cu Craiova, 0-0, sambata seara, in etapa 21 a Ligii 1. Stefan Stoica a comentat si gestul lui Ganea care l-a lovit pe Baird la pauza cu capul in gura. Iata declaratiile de la conferinta de presa.
      Stefan Stoica, antrenorul Craiovei, a declarat ca "este un punct pe care am reusit sa il scoatem acasa la adversari, sunt multumit de prestatia baietilor. Nu suntem inca o echipa puternica, ne mai trebuie un an de zile pentru a fi de top in Liga 1. Adv si-a creat mai multe ocazii. In ultimele cinci luni am jucat de trei ori pe Ion Oblemenco, in rest numai in deplasare".
      "La eliminarea mea, am depasit spatiul antrenorului cu doi metri, recunosc. I-am spus arbitrului ca a fost la doi metri de faza si nu a vazut ca a fost aut pentru noi. Apoi am fost eliminat".
      "Legat de gestul lui Ganea care l-a lovit cu capul in gura pe Baird, nu pot spune decat ca suntem in anul 2007, astfel de gesturi sunt normale. E ca in Epoca de Piatra, in loc sa comunici intri peste el in casa, e lucru de educatie".
     
      Razvan Lucescu:
      Un meci pe care am fi putut sa il castigam in prima repriza, dar in a doua Universitatea l-a echilibrat si s-a creat o lupta surda. Pe final de meci mi-a fost teama ca puteam pierde acest joc.
      S-a vazut ca am jucat 3 meciuri in 6 zile si pe final, ne-am pierdut prospetimea si nu am mai reusit sa tinem de minge. Am mai avut doua ocazii prin Buga si Zicu.
      Noi acceptam rezultatul pentru ca nu spun ca am fi meritat mai mult, dar mai sunt inca 13 etape si sper sa recuperam ceea ce am pierdut in acest meci. Imi era teama ca am putea chiar sa pierdem
      Nu vreau sa comentez ce spun cei de la Craiova pentru ca tot timpul acuza, trag si se tavalesc. Pe teren au fost dispute neortodixe de ambele parti. ", a spus la final Razvan Lucescu.
     

Universitatea - Rapid, analiza jucatorilor


      UNIVERSITATEA CRAIOVA:
      Bornescu - A fost cam singurul de pe teren care a jucat fotbal. Cel mai bun jucator al meciului, a aparat miraculos sutul lui Lazar si foarfeca lui Zicu. A avut inca o interventie buna la capul lui Mazilu. Nota 8
      Dananae - A jucat in tiparul jocului, modest. Si-a facut bine treaba, dar nici n-a avut mari probleme pe partea sa. Nota 6
      Ciuca - A avut mici ezitari, dar s-a descurcat pe durata celor 90 de minute. Nota 6
      Mitchell - Joc sigur al australianului. Nota 6
      Rose - N-a avut mari probleme in acest meci, a fost sigur pe el. Nota 6
      Baird - A jucat bine, a avut cateva actiuni frumoase pe partea stanga. Nota 6.5
      Saceanu - Inexistent, a iesit in evidenta doar in momentul in care a fost schimbat. Nota 4
      Dorel Stoica - A avut un inceput bun de meci, dar s-a stins pe parcurs. Nota 6
      Velcovici - A oferit cateva centrari periculoase pentru atacantii Stiintei,dar doar atat.Nota6
      Wobay - Driblingurile sale au fost in zadar, si n-au ajutat cu nimic echipa. Nota 5.5
      Njock - S-a batut mult cu fundasii adversi, a fost printre singurii care si-a dorit sa faca ceva in acest meci. Nota 7
      Garla si Dina au jucat prea putin pentru a face ceva notabil.
     
      RAPID BUCURESTI:
      Coman - N-a avut prea mult de aparat, dar a dat siguranta defensivei. Nota 7
      M. Constantin - A gresit in prima repriza si era sa-l coste, i-a tinut piept bine masivului Njock, si a respins o minge periculoasa din fata portii. Nota 6.5
      Maftei - Constant in joc, fara ezitari, insa jocul a fost mult prea modest pentru a fi intrebuintat serios. Nota 6
      Rada - A pierdut cateva baloane la mijlocul terenului, a pasat de multe ori gresit. Nota 5.5
      Badoi - A avut cateva actiuni pe partea dreapta, dar fara prea mult succes. Nota 6
      Maldarasanu - Joc slab a mijlocasului rapidist, in afara de o centrare excelenta pentru Lazar, n-a facut mare lucru sambata. Nota 5.5
      Costin Lazar - A ratat o ocazie imensa in prima repriza, a blocat atacurile oltenilor. Nota 6.5
      Perja - N-a produs deloc pericol, iar centrarile sale au fost mai mereu respinse. Nota 5.5
      Ganea - Joc foarte slab facut de ex-dinamovist. Preocupat mai mult de scandaluri decat de fotbal. Nota 5.5
      Zicu - A avut o foarfeca spectaculoasa, dar n-a produs prea mult pericol la poarta lui Bornescu. Nota 7
      Mazilu - In contul lui Mazilu putem trece doar o lovitura de cap ce i-a dat mari emotii lui Bornescu, insa doar atat. Nota 6.5
      Buga - Prezenta sa in joc nu s-a simtit deloc, n-a avut nici macar o actiune periculoasa. Nota 5.5
      Emil Dica - A continuat in tonul celui pe care l-a inlocuit, Maldarasanu. N-a schimbat cu nimic fata jocului. Nota 5.5
      Moldovan - A jucat putin, dar Rapid a dominat cu el in teren. Nota 6.5
      de Cristian Soitu
     
      Craiova - Rapid, egal cu implicatii diferite
      Craiova a pus o piedica Rapidului in lupta pentru locul doi pe care giulestenii o poarta cu Steaua, incheid sambata seara 0-0 pe stadionul Lia Manoliu. Oltenii se pot multumi ca nu au pierdut jucand pe teren neutru si se mentin la mijlocul clasamentului. Universitatea a trebuit sa se descurce de la pauza fara antrenor, Stefan Stoica fiind trimis in tribune. Oltenii au fost opriti dintr-un atac periculos pentru un offside inventat. Partida nu a avut actiuni majore de gol.
     
      Inceputul meciului Craiova - Rapid a fost de tatonare, niciuna dintre echipe nu a fortat, multumindu-se cu un joc de constructie la mijloc, acolo unde Rapidul a fost superioar pe banzi. Perja (min. 7) a trimis o centrare buna in careul Craiovei, acolo de unde Zicu nu a putut continua, vadit deranjat de interventia fundasilor olteni.
      In minutul 15, Marius Constantin a avut o mica ezitare, dar a rezolvat Coman printr-o iesire inspirata a lui Danut Coman. Rapidul a continuat atacurile prin Ganea. Ghanezul promisese inainte de mici cinci goluri, dar nu a reusit nici unul. In minutul 20 a trimis un sut slab la poarta lui Bornescu.
      Ocazia partidei i-a apartinut lui Lazar, care nu a reusit sa marcheze (23) fata in fata cu acelasi Bornescu. O mana aruncata la inspiratie a oprit involuntar sutul rapidistului.
      Craiovenii ies din carapace si ataca prin Wobay (28) care se desprinde de doi jucatori ai Rapidului, insa suteaza dezamagitor peste poarta giulestenilor.
      Pana la pauza mai consemnam ocazia lui Mazilu (40) care a tras putin pe langa poarta, dupa o actiune foarte frumoasa in care si-a aratat clasa si trimiterea antrenorului Stoica(42) in tribunele stadionului Lia Manoliu.
      Repriza a doua a fost lipsita de faze de poarta, un joc la mijlocul terenului, Craiova nu a fortat, pe cand Rapidul a dus lipsa de claritate si prospetime in joc nereusind sa isi demonstreze clasa in fata oltenilor.
      Ganea (50) a avut o lovitura buna de cap si l-a intins serios pe Bornescu. Craiova a contat in contraatac in minutul 67, atunci cand trio-ul defensiv al echipei antrenate de Razvan Lucescu l-a scapat pe Wobay, insa tusierul inventeaza un offside ce ar fi putut insemna deschiderea scorului pe Lia Manoliu.
      Intre timp, oaspetii ataca prin Zicu (70) si acesta arata o foarfeca spectaculoasa, dar Bornescu a fost din nou la post!
      Finalul partidei surprinde Rapidul in atac dupa ce Moldovan l-a inlocuit pe Ganea (78). Nicio faza importanta care sa aduca la deschiderea scorului, un 0-0 curat ca lacrima.
      de Ioan Tarata
     
fanatik.ro

Oltenii, exilul si remiza


     
      COPOS, DRUMUL DE LA GEORGEL LA DON GEORGE
      Autor: Horia Ivanovici
      Florin Calinescu, intrebat daca a sesizat vreo schimbare la Copos, a raspuns in stilu-i mucalit: "Da, parca i-a mai crescut parul..." Personal, mi se pare ca i-a venit nitel mintea la cap. Nu mai pune presiune prosteste pe echipa, il lauda cind are prilejul pe Razvan Lucescu - "micutul meu Mourinho" si vrea sa-l aduca pe Valvis linga el, pentru a-i pune in valoare calitatile incontestabile de manager modern. Uluitor insa, peste toate astea, George nu mai e Georgel, piciul de care faceau toti caterinca precum in cartea scolii, ci a devenit Don George, un respectabil patron, care nu se sfieste sa se ia in bete cu Gigi Becali, sa-l avertizeze pe Borcea sau chiar sa-l ameninte pe Mircea Sandu sau pe oricare dintre cei care ataca Rapidul. Nu stiu de ce s-a invirtosat snaga in Berlusconi din Giulesti, dar stiu ca e bine pentru club, suporteri si imagine. Prefer in locul pedofilului care-i mingiia pe toti pe cap, un barbat ce-si apara fara teama familia. A inteles si el in sfirsit ca familia lui e Rapidul!
     
      Noua stratagema da roade. Avind spatele asigurat, si nu un boss care-i astepta mereu la cotitura ca un tilhar la drumul mare, baietii joaca altceva. Linistea si speranta din culise se regasesc in teren. In jocul "echipei momentului", cum ii spun specialistii. Transformarea lui Copos pare un miracol, o incredibila dorinta pe care ti-o pui de Craciun, dar nu speri cu adevarat in ea. Iata ca minunea s-a petrecut. Copos nu mai lucreaza contra Rapidului, ci pentru Rapid. Nu mai lucreaza contra lui Copos, ci pentru Copos. Daca "vremea buna" il tine, Giulestiul are sanse la Liga Campionilor. Daca e doar un capriciu de moment, se va alege iarasi praful. Iar Copos e expert in dezastre...
     
      M-am lamurit acum de ce Timisoara n-o sa cistige in veci campionatul. Pentru ca, in afara tandemului Iancu-Rosianu, nimeni nu vrea asta. Sa-i dai doua etape de suspendare lui Artiom Karamian, pentru ca n-a facut de fapt nimic, este o mare mizerie. O nedreptate care nu poate sa nu te uluiasca. Poate n-o fi Iancu modelul - modelurilor de patron, dar in mod sigur este liderul investitiilor in fotbalul romanesc.
     
      Fara "puscariasi" ca el - cum il jignesc capusele de la federatie si liga, fotbalul nostru era demult un pensionar fara dinti, abandonat la azilul de batrini. Rasplata? L-au umplut de respect din cap pina in picioare. Da' respect de-ala de-al nostru, neaos romanesc... Omu' e de inteles... Nu poti sa bagi milioane si sa vina un profitor ieftin sa te "arda", pentru a mai incasa si el un pesches de la unu' - altu'. Asta inseamna sinucidere in direct. Dar cui ii pasa? O sa plece probabil si Iancu si ala, si alalalt, si apoi o sa ne certam de ce ne-a prins iarasi augustu' in cupele europene. Sa vezi atunci sinucideri. In arsita prostiei...
     
      CRAIOVA - RAPID 0-0 / RAZVAN LUCESCU
      "AM PIERDUT DOUA PUNCTE. NU AM MAI AVUT PROSPETIME"
      Autor: Mario Morcov
      Antrenorul alb-visiniilor a declarat la finalul partidei cu formatia olteana ca se poate spune ca echipa sa a pierdut doua puncte, ca s-a simtit oboseala celor trei meciuri jucate in decurs de sase zile si a adaugat ca oltenii nu sunt indreptatiti sa acuze arbitrajul.
      Razvan Lucescu:
      "In sase zile am avut trei meciuri importante. Nu mai aveam prospetime, iar pe final imi era teama ca puteam sa si pierdem. Suntem singura echipa programata cu trei meciuri in sase zile. E foarte greu sa faci fata"
      "Craiova mereu acuza pe cineva sau ceva. Sa nu uite ca N'Jock ar fi meritat cartonas rosu"
      "Eu zic ca e un rezultat echitabil, desi noi am fost in avantaj in prima repriza. Se poate spune ca am pierdut doua puncte"
      "Nu stiu daca Ganea l-a lovit pe Baird. Au fost multe dispute neortodoxe pe teren si catre banca noastra. Important este ca la final sa ai barbatia sa stringi mina adversarului. Eu la final am strins mina cu cei care m-au injurat de la Craiova"
      "Vorbim de un trio in atacul Rapidului. Iannis s-a zbatut la fel ca si Ganea. Probabil ca etapa viitoare lucrurile vor sta altfel"
     
      U CRAIOVA - RAPID / STATISTICA
      DATE INTERESANTE ALE MECIURILOR DIRECTE
      Autor: Razvan Toma
      Razvan Lucescu ca antrenor impotriva Universitatii Craiova
      2003-04
      FC Brasov - Univ. Craiova 2-3
      2004-05
      Univ. Craiova - Rapid 2-0
      Rapid - Univ. Craiova 4-0
     
      Univ. Craiova - Rapid
      Bilant general: 67 34 12 21 111-82
      Acasa: 33 27 4 2 74-23
     
      Ultimele 5 duble confruntari
      2004-05
      Univ. - Rapid 2-0 (Njock, Cr. Ionescu autogol)
      Rapid - Univ. Craiova 4-0 (Burdujan 2, Negru, Maftei)
      2003-04
      Rapid - Univ. Craiova 3-1 (R. Nita, S. Ilie - Bundea)
      Univ. Craiova - Rapid 3-1 (Borbely, Plesan, Njock - S. Ilie)
      2002-03
      Univ. Craiova - Rapid 1-3 (M. Sava - Maldarasanu, D. Niculae)
      Rapid - Univ. 0-2 (I. Stancu, I. Savu)
      2001-02
      Univ. - Rapid 2-2 (Stoican, V. Iacob - Maldarasanu, Perja)
      Rapid - Univ 3-2 (Sumudica, D. Serban, Iencsi - Verdes, Grigorie)
      2000-01
      Rapid - Univ. Craiova 1-1 (Pancu - Cl. Niculescu)
      Univ. Craiova - Rapid 0-0
      * Din actualul lot al Rapidului au mai dat goluri Craiovei cu alte echipe: Mazilu (cu Sp. Stud.) unul (in 2001/02) si Ganea (cu Dinamo) 4 (editia actuala)
      * Cazuri aparte: I. Ganea i-a dat doua goluri actualei sale echipe in 1997/98, ca si I. Stancu unul in 2002/03
     
spt.ro

Oltenii, exilul si remiza


      Lucescu: ''Trebuia sa castigam meciul in prima repriza''
      La finalul partidei U Craiova - Rapid, antrenorul giulestenilor a opinat ca baietii sai nu au facut un meci slab, dar ca totusi se putea si mai bine.
      Lucescu Jr. a spus: ''S-a vazut oboseala acumulata miercuri, nu am mai avut prospetimea necesara unei victorii, rezultatul mi se pare echitabil, desi trebuia sa castigam partida in prima parte, daca tinem seama de ocaziile avute si de felul cum au decurs ostilitatile''.
      In ultimul meci al zilei, din etapa a 21/a a Ligii 1, Universitatea Craiova a remizat, 0-0, cu Rapid, intr-o partida disputata pe Stadionul National.
      In urma rezultatului, Rapid a acumulat 40 de puncte si a egalat Steaua, cel putin pana la partida sustinuta maine de ros albastrii la Vaslui.
     

    4 martie 2007

 
 
     
Site dezvoltat de Echipa RapidFans.RO ::: FC RAPID                                            ... [ Copyright 2006 RapidFans.RO Toate drepturile rezervate. ] ...